Kerroppas ketä saman tasoisia ukkoja on nykyisessä rosterissa ja ottaisitko jonkun tuosta 13 - 14 rosterista vaikka takaisin. ps Mitä vikaa oli Flinkissä?
No vertaillaan, kun kerran haluat. Eli tässä vertailu 2013-14 -kauden pelaajista siinä tilanteessa, missä he olivat tässä vaiheessa kautta eli juuri kauden alun kynnyksellä.
Vertailu 1:
2013-14: Patrick Davis
Oli pelannut AHL:ää 0,39p/o -tahdilla
Oli päässyt kokeilemaan NHL:ssä
Oli käynyt floppaamassa DEL-liigassa
Oli käynyt KHL:ssä, mutta jämähtänyt sielläkin nelosketjuun pieneen rooliin
2017-18 Cody Kunyk (jos siis tulossa)
On pelannut yliopistoliigassa ja valittu siellä WCHA:n vuoden pelaajaksi
On pelannut AHL:ää 0,48p/o -tahdilla vaikka pelannut kolmos-nelosketjuissa
On päässyt kokeilemaan NHL:ssä
On käynyt Tanskan liigassa ja oli siellä joukkueensa tehokkain hyökkääjä pisteitä-per-peli -mittarilla
Yhteenveto: Kunyk olisi kovempi hankinta nyt kuin mitä Davis oli aikanaan
Vertailu 2:
2013-14: Ville Koho
Oli pelannut SaiPassa 12 kautta.
Yhden kauden piste-ennätys 28 pistettä
Ei ollut pelannut maajoukkueessa
2017-18: Ville Koho
On pelannut SaiPassa 16 kautta
Yhden kauden piste-ennätys 37 pistettä
On pelannut maajoukkueessa EHT-turnauksessa
Yhteenveto: Koho ei kauden 13-14 alkaessa ollut mikään tähtipelaaja. Hän oli pelannut Liigaa 12 kautta ja vain kerran yltänyt pelannut yli 20 pisteen kauden. Häntä pidettiin kauden alussa riittämättömänä ykkössentteriksi. Hän teki läpimurtonsa vasta tuolla kaudella, mutta kauden alussahan sitä ei voinut kukaan vielä tietää.
Vertailu 3:
2013-14: Stefano Giliati
Oli pelannut SaiPassa yhden kauden, jolloin teki mukavat 36 pistettä, mutta sai myös kritiikkiä tyhmien jäähyjensä takia ja lepsun puolustuspelin takia
Sitä ennen Italian Liigassa
2017-18: Anssi Löfman
Pelannut Liigaa kymmenen kautta
Viimeiset viisi kautta pistekeskiarvo on 0,53p/o
Pisteidenteon lisäksi pelaa todella tunnollisesti molempiin suuntiin
Loukkaantumisherkkä
Yhteenveto:
Giliati oli kauden alussa potentiaalisempi pistetehtailija kuin mitä Löfman on nyt. Löfman taas on kokonaisvaltaisesti parempi jääkiekkoilija. On makuasia, kumman ottaisi rosteriin mieluummin. Loukkaantumisherkkyys on Anssilla miinuksena, mutta taas plussana se, että hän on oma kasvatti.
Vertailu 4:
2013-14: Janne Tavi
Tuli SaiPaan 23-vuotiaana hakemaan isoa roolia.
Pelannut nuorisomaajoukkueissa mm. U18-MM-turnauksen. Viimeisten nuorten pelit U19-joukkueessa. U20-pelejä ei enää saanut.
Oli pelannut Liigaa viidellä kaudella. Kolme edellistä kautta olivat kokonaisia ja niillä nakutti pisteet 17, 16 ja 27. Pistekeskiarvo noilla kausilla 0,36p/o
2017-18: Topi Nättinen
Tuli SaiPaan 23-vuotiaana hakemaan isoa roolia
Pelannut nuorisomaajoukkueissa. Pelasi vielä U20 MM-turnauksessa ja oli mukana voittamassa nuorten MM-kultaa
Pelannut Liigaa viidellä kaudella. Kaksi edellistä kautta olivat kokonaisia ja niillä nakutti pisteet 14 ja 23. Pistekeskiarvo noilla kausilla 0,43p/o
Yhteenveto:
Hyvin samanlaiset pelaajat iältään ja taustoiltaan. Täysin vertailukelpoiset lähtötilanteet.
Samalla tavalla rosteriden vertailua voi vetää läpi rosterin, eikä tuolla isoa eroa ole. 2013 Jesper Piitulainen oli Mestiksestä tullut lupaus. Nyt siellä on Jonatan Tanus. Paitsi että Tanus oli Mestiksessa isompi tähti kuin Piitulainen koskaan.
Jesse Mankinen oli 2013 syksyllä oma kasvatti, joka oli pelannut kaksi 20+ pisteen kautta putkeen. Nyt tuolla on about samoilla tehoilla pelannut vaikka Strömberg, joka viime talven floppikaudesta huolimatta onnistui tekemään 26 pistettä.
Flinck oli 2013 syksyllä pelannut SaiPassa kaksi kokonaista kautta tuloksena 13 ja 21 pistettä eli hän pelasi ihan samanlaisilla tehoilla kuin vaikka nykyjoukkueesta Elmeri Kaksonen, joka teki viime kaudella 52 ottelussa 17 pinnaa.
Sitten nykyjoukkueessa ovat toki myös Goodwin, Oksanen ja Radke, jotka ovat ihan toisen tason pelaajia kuin 2013 syksyn tilanteessa vaikka Leivo, Jokinen, Hämäläinen ja Vauhkonen.