SaiPa-TPS 20.9.2001

  • 3 106
  • 32

Vekman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Re: aihetta juhlaan...?

Viestin lähetti Vanha Len
Kaikissa tämän kauden otteluissa tepsillä on ollut todella paljon paikkoja maalin tekoon...viimeistely on vain ontunut. Vuosien kokemuksella tiedän, että kun pelaajat löytävät toisensa paremmin ja mailaa ei puristeta liikaa, tulosta alkaa syntymään. Sitäpaitsi kukaan ei tepsiltä edes odottanut viime kauden tapaista menestystä. Katsotaan miten äijien käy.

Noh, HIFK pelissä ei mielestäni paikkoja ollut hirveästi enempää kuin ne kaksi josta maalitkin tehtiin. Muita pelejä en ole nähnyt, mutta ilmeisesti sekä Kärppiä että Saipaa vastaan paikkoja tosiaan riitti.

Tämähän lupaa hyvää jatkoa ajatellen.
 

HelpDesk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Kuten eilen sanoin...

....täytyy tapahtua joku ketju muutos ennenkuin Saipa saa pelinsä toimimaan. Ärsyttää katsoa peliä jossa yksikään ketju ei onnistu viemään vastustajaa edes kahtakymmentä sekuntia.
Tehkää se ketju muutos!
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Henkka
Olipa surkea ottelu. Kahden paskan taisto jos näin karrikoidusti voi sanoa. SaiPalla taisi olla ehkä 2 maalipaikkaa, toinen niistä osui yläputkeen. Tepsillä paikkoja oli enemmän, mutta Duba pelasi loistavasti. Oli mielestäni kentän paras pelaaja. Tosin ei tuolla pelillä TPS tule pisteitä saamaan, ellei vastustaja ole todella aneemisen surkea, kuten SaiPa oli tänään.


Mitä v*ttua Tapparan kannattaja tekee Lappeenrannassa katsomassa Saipa-TPS peliä? Vai onko kommentti radio ysiviisseiskan pohjalta:D
 

Lape

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti t4



Mitä v*ttua Tapparan kannattaja tekee Lappeenrannassa katsomassa Saipa-TPS peliä?

Oletko kuullut Tapparan kannattajista jotka asuvat Lappeenrannassa? Olen minäkin käynyt katsomassa Ässien pelejä muita kun Tepsiä vastaan, saanko anteeksi?
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Viestin lähetti Henkka
Olipa surkea ottelu. Kahden paskan taisto jos näin karrikoidusti voi sanoa. SaiPalla taisi olla ehkä 2 maalipaikkaa, toinen niistä osui yläputkeen. Tepsillä paikkoja oli enemmän, mutta Duba pelasi loistavasti. Oli mielestäni kentän paras pelaaja. Tosin ei tuolla pelillä TPS tule pisteitä saamaan, ellei vastustaja ole todella aneemisen surkea, kuten SaiPa oli tänään.

Todella tasokas analyysi Tapparan miäheltä...

Korjaa, jos olen väärässä, mutta vaikuttaa siltä, että kummatkin jäällä ollet joukkueet olivat jo etukäteen suuria inhokkejasi?
Tuolla asenteella on varmaan hirveää kärsimystä (otan osaa) mennä halliin lääkitsemään jääkiekonpuutostilaa, mutta tokihan mies tekee mitä miehen on tehtävä.

Sen sijaan tällaisten "absoluuttisten totuuksien" tarjoilua voisit harkita muutamaan kertaan ennen lähetä-namikan painamista, jookosta? Tosin myös kenttätapahtumien seuraaminen vaikkapa täysien 60 minuutin verran (pubissa istumisen sijaan) voisi myös auttaa?
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heretic ja muut SaiPalaiset

Jos heitätte keltaiset lasit hetkeksi silmiltä pois ja mietitte eilistä kerran uudestaan. SaiPan hyökkäyspeli oli koko ottelun ajan luokatonta. Vaarallisia tilanteita ei luotu kuin muutama ja maalin eteen ei ajettu tarpeeksi röyhkeästi. Pakkien avaukset saivat jatkuvasti kylmät hien otsalle (oliko huonolla jäällä kuinka iso osuus?) jne. jne. Pelin alussa vauhtia oli mukavasti kuten toisen erän alussakin, muuten peli oli onnetonta molemmilta joukkueilta. Jos vertaa edelliskauden TPS peliin, niin tämä peli näytti junnukiekolta.

Taklauspeli oli positiivinen yllätys ja sen toivoisin jatkuvan tulevaisuudessakin yhtä kovana. Myöskin Duba alkaa vakuuttamaan upeilla torjunnoilla.

T: Peruspessimisti ja vieläkin vi##%&ntunut pest
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
pest!

En tiedä mihin sinun piikkisi oikein on kohdennettu, mutta minä vain ärsyynnyin tuon Henkan ilmauksista ("kahden paskan taisto" ja "SaiPalla 2 maalipaikkaa"), ehkä vähän liikaakin, myönnän.

Viestin lähetti pest
Jos heitätte keltaiset lasit hetkeksi silmiltä pois ja mietitte eilistä kerran uudestaan.

Noh, keltamusteja laseja ei meikäläisen silmiltä saa mikään, eikä kukaan, mutta yritän seuraavassa olla subjektiivisuudessani niin objektiivinen kuin vain suinkin kykenen.

SaiPan hyökkäyspeli oli koko ottelun ajan luokatonta. Vaarallisia tilanteita ei luotu kuin muutama ja maalin eteen ei ajettu tarpeeksi röyhkeästi.

Totta, mutta ei kuitenkaan ihan noin yksinkertaista.
*Viimeistely* oli luokatonta. Tottakai.
Hyökkäyspeli sen sijaan tuotti ajoittain muutaman maukkaan maalipaikan (hieman enemmän kuin ne "2"), joiden määrä sinällään olisi hyvällä viimeistelyllä voinut varsin vaivattomastikin aikaansaada esim. tasapelin.

Suurimmaksi ongelmiksi näyttävätkin nyt hyökkäyksessä nousevan

1. "Ranteet lukkoon"-miesten puute - iltoina, jolloin pakeiltakaan ei tule tulitukea, niin ei Machulda tietenkään yksin pysty joukkuetta pystyssä pitämään.

Ykkösketju kärsii Tuomisen näkymättömyyden aiheuttamasta balanssin puutteesta. Miten ratkaista pelejä, kun toinen laituri "puuttuu"? Patu tekee kyllä töitä, mutta tällä hetkellä väärissä paikoissa väärään aikaan.
Tirkkosen avut taas ovat kokolailla muualla kuin maalinsylkijänä (sai eilenkin Machuldan rakentamina kaksi avopaikkaa, mutta tuloshan oli pyöreä nada, njet, zero, not-a-thing).

Kakkosketju vääntää sekin hyökkäyspäähän päästyään toveittain ihan kohtuullisesti kulmissa ja maalin takana, mutta entä sitten? Ei sieltä maaleja tehdä.
Lisäksi Kauppinen ja Yli-Torkko/Skyttä kärsivät tässä kompositiossa siitä, että Immonen näyttää juuri nyt olevan aivan liian ihastunut "nopeisiin" käsiinsä, eikä piruvie syötä ennen kuin viimeisessä hädässä (lue: _liian myöhään_).

2. Ylivoimapeli on aivan surkeaa.
Pääsääntöinen kiekon ylöstuontimalli näyttää olevan dump & chase. Se "chase" ei vain onnistu juuri koskaan, ja siitä johtuen yv-kuviota ei saada nippuun millään - ja jos se hetkeksi onnistuu, niin homma tupeloidaan aikailuun.
(Eipä kyllä ollut Tepsinkään ylivoimassa eilen tolkkua, joten miettimisen aihetta riittää Turussakin...)

Sitten siitä maalin eteen ajamisesta: Huomasitko kuinka erinomaisella per centillä TPS onnistui puolustus/ohjauspelissään? Kaikki ei suinkaan aina ole kiinni halusta, tai sen puutteesta.

Lisäksi "jalkajoukkuetta" vastaan täytyy olla toisenlainen lento putkissa - vaikkakin olen SaiPalta nähnyt huomattavasti huonompaakin liikettä, tälläkin kaudella. Ei TPS:kään liikkunnut kuin "elokuvissa", mutta tarvittavasti.

Positiivista eilen oli kuitenkin se, että 3. erään SaiPa tuli hyvällä asenteella ja saikin otteen (osin sekin TPS:n yllättävän varovaisen erän alun vuoksi)...joka sitten ikävä kyllä tyrehtyi Niittymäkeen, Seikolan 0-2 maaliin, ja väsähtämiseen. Nelosketju ei tainnut jäällä vilahtaa kertaakaan(?), joten ykkösen ja kakkosen kuormitus oli (liian) kovaa.

Pakkien avaukset saivat jatkuvasti kylmät hien otsalle.

Osin totta tämäkin, sillä toisessa erässä pakisto sortui neppailuun, joka tuotti ikävän pitkän tovin Palloseuralle perätysten toistuneita nopeita (ylivoima)hyökkäyksiä. Ei se kuitenkaan koko peliä hallitseva ilmiö ollut.

Taklauspeli oli positiivinen yllätys ja sen toivoisin jatkuvan tulevaisuudessakin yhtä kovana. Myöskin Duba alkaa vakuuttamaan upeilla torjunnoilla.

Tästä en ole eri mieltä - en edes Henkan kanssa.
Tosin Lehtisenkin pitäisi kyllä jossakin välissä saada peliaikaa, ettei tuntuma tosipeliin tyystin katoa...

T: Peruspessimisti ja vieläkin vi##%&ntunut pest

T: Toinen peruspessimisti (nyt hieman rauhoittunut) mutta pääsääntöisesti aina vähintäänkin huolestunut
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rauha maassa ja ihmisillä hyvä mieli...

Ei ollut ainakaan tarkoituksena mitään henkilökohtaista Hereticille heittää tuossa edellisessä viestissäni, olisi ilmeisesti pitänyt noita keltaisia naamoja työntää siihen mukaan.

Vastineeseesi (onko tämmöistä sanaa edes olemassa?) oli hyvin kiteytetty SaiPan tämän hetken ongelmat, valitettavasti luulen samojen ongelmien seuraavan loppu kauden.

Huomenna puetaan taas keltasangat päähän ja rynnätään Kisapuistoon, jospa asiat olisivat jo paremmin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös