Saipa - TPS 15.11.2003 Klo 17.00 Kisapuisto

  • 5 050
  • 70

jarzani

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuten on jo aikaisemmin mainittu, Vallusta ei tällä hetkellä ole mitään hyötyä SaiPalle. Tarvetta olisi puolustusta vahvistaa, omat juniorit ei riitä.

Kuusi maalia kotipelissä omiin on aivan liikaa! Tällä hetkellä ajattelen, että onneksi muut velvollisuudet kutsuivat, ettei tuota teurastusta tarvinnut olla katsomassa. Vaikka olisi kuinka ollut viihdyttävä peli, mutta tälläinen selkäsauna pistää silti ajattelemaan. Onkohan Skriko siltikään pätevä valmentaja Saipalle, viime kauden tason lasku on nähtävillä tälläkin kaudella...

Edit: Ja anteeksi kaikki kielioppi- sekä kirjoitusvirheet. Tällä hetkellä ei olla aivan selvinpäin...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No voihan hemmetti. Ei kyllä iloisia uutisia tullut vastaan, kun palasin Lappeenrantaan. No tappioita tulee kotihallissa(kin) joskus, mutta voihan perhana sentään... Ei näin.

Puolustuspelaamisesta, tai sen puutteesta voidaan kyllä nyt puhua ihan täysin. Pakistossa on miehiä jotka eivät kyllä täytä paikkaansa. Hanan otteita olen nähnyt ja olen kuullut muidenkin kommentteja, joten tämä järkäle ei kyllä ole liigatasoa, kiitos ja näkemiin jonnekin Mestisjoukkueeseen vaikka. Liigatasoa ei ole myöskään Weckström. Kyseessä lienee yksi SaiPan tämänhetken yliarvostetuimmista pelaajista. Myönnettäkööt että tällä kaudella on miehelle osunut hyviäkin hetkiä, mutta liikaa niitä huonoja. Tehoja ei ole lainkaan ja se kiekollinen loistokkuus on silkka kupla. Missä maalit, missä syötöt Weckström, missä?

Machulda joo. Paha sanoa, mutta tämä miljoonamies ei todellakaan ole kunnossa eikä sitä kautta vahvistus, ainakaan hintaansa nähden. Joku pilke silmäkulmasta on kaiketi kadonnut? Motivaation puutettako, vai missä vika? Jos asiat eivät ala korjaantua hyvinkin pian, niin toivotan oitis hei hei ja hyvää matkaa tälle suurenmoiselle pelaajalle... Joka oli suurenmoinen pelaaja, ei enää näillä näkymin.

Uutta verta joukkueeseen kiitos, näillä ei todellakaan mennä kauden loppuun. Pahan kerran näyttäisi taas siltä että maaottelutauko on ainoastaan tuonut taantumusta.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Viestin lähetti rico
Lisäksi sitä tuttua kiekkoa ränniin -roiskimista. Kuka helvetti kehtaa väittää että junnuista tulee ratkaisijoita? Toivottavasti Hämäläinen ja Somppi saapuvat vielä keltapaitaan, he sentään hallitsevat muunkin kuin roiskimisen.

Tosin Hanan ja Weckströmin rooli ei ole tehdä maaleja. He ovat pakkeja joiden tarkoitus on estää maalien syntyminen. Hämäläistä ja Somppia ei voi heihin verrata koska he ovat hyökkääjiä. Myönnän kuitenkin että Weckström ja Hana epäonnistuivat tänään oikein kunnolla.

Tuomari Toivola oli kyllä luokattoman huono. 1. erässä TPS sai käyttää mailaa kuinka paljon tahansa ilman jäähyjä. Sitten kun TPS oli päässyt neljän maalin johtoon, uskalsi Toivola taas suosia SaiPaa.
Kolmannessa erässä Toivola ei ollut kummallekaan puoluellinen, kunhan muuten vaan pilasi peliä.
Mutta kuten tuolla aiemmin onkin jo sanottu, SaiPa olisi hävinnyt vaikka kuka tahansa olisi ollut tuomarina. Ei peli siihen ratkennut.

Ainut hyvä asia pelissä oli Toren ja Mikkolan matsi. Näitä lisää SM-liigaan!
 
Viimeksi muokattu:

Vaicci#63

Jäsen
Jos Machulda jatkaa "yössävaeltaja"- otteitaan, ja puolustus tarvitsee vahvistusta, niin olisiko se treidi jossain vaiheessa mahdollinen. Vallu tietääkseni nauttii parhainta palkkaa SaiPan joukkueesta, ja tällä hetkellä hinta-laatu suhde ei ole kohdallaan.
Lievä deja-vu tulee mieleen kun ajattelee esimerkiksi Matsijevskin kausia, ja sitten Juri " The Great One" Kuznetsovin viimeistä kautta.

Toivon kuitenkin että Vallu herää. Mutta toisaalta, jos otteet jatkuvat samana, silloin ainakin minun mielestäni siirto jonnekkin muualle olisi kohdallaan. Näin saataisiin (?) rahaa mahdolliseen puolustuksen vahvistukseen.

Jos Vallu myydään, niin mielestäni suurta hätää ei ole. Petteri Nokelainen on osoittanut olevansa liigakelpoinen pelaaja, ja pistenikkarikin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Machuldasta

Viestin lähetti Pioneer
Machuldan heräämisen puolesta ei tämän hetken SaiPassa puhu yhtään mikään. Tusinatsekki.
Machulda on pelimies siinä missä ennenkin. Yksi mies ei joukkuetta tee ja jos Vallulle ei löydy löydy tarpeeksi hyviä pelikavereita niin se ei ole hänen vikansa. Machulda pelasi eilen hyvin ja polki aina täysillä kun tilanteessa tarvetta oli. Pelitilan ja maalipaikkojen vähyyteen mies ei voi itse aina vaikuttaa. Vai pitäisikö Vallun maalinteon lisäksi vielä itse raivata tilaa ja luoda maalipaikat, joista sitten itse löisi vielä sisäänkin? Vähän kohtuutta vaatimuksiin, pyydän.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
2-6, 2-6 ja sitten kannattaakin lopettaa leijuminen tähän paikkaan sillä, jos Saipa on ainut joukkue jota vastaan Tepsi pystyy tekemään enemmän kuin 3 maalia ottelussa niin sillä ei kannata leijua.

1.erä
Ja Saipa vie ja Tepsi vikisee on tämän erän kaava. Tepsi saa erässä kaksi organisoitua vastahyökkäystä ja molemmilla kerroilla sattuu verkko soimaan. Ajassa 11.37 Metsäranta huudattaa Tepsi-faneja viemällä Tepsin 1-0 johtoon Kiviharjun syötöstä ja toisen kerran erässä Tepsi-fanit saavat hunajaa ajassa 18.18, kun Aalto sivaltaa kiekon reppuun ja Tepsin jo 2-0 johtoon Elorannan ja Nurmisen syötöistä. Saipa hallitsee erään 70%-30% ja tässäkin taidan katsoa mustavalkoisten lasien takaa.

2.erä
Tepsi pistää ison vaihteen päälle ja murskaa Saipan heti erän alussa kahdella nopealla maalilla, joista ensimmäisen ajassa 21.05, kun Alalatalo pääsee ohjaamaan kiekon tyhjään reppuun takatolpalta Schneiderin ja Vykoukalin syötöistä Tepsin YV:llä 3-0 johtoon ja ajassa 22.53 Aalto huudattaa toistamiseen Tepsi-faneja viemällä Tepsin jo 4-0 johtoon Nurmisen ja Elorannan syötöistä. 4-0 maalin jälkeen Myllys poistuu maalinsuulta ja tilalle luistelee Kuokkanen. Saipa tulee vielä mukaan peliin ja ajassa 24.03 Sachl kaventaa 1-4 ja kun Tepsi alkaa jälleen varmistelemaan niin iskee sama mies vielä Saipan 2-4 kavennuksen ajassa 29.25 Saipan pelatessa YV:llä. Sitten ottavat yhteen Mikkola ja Yli-Torkko, Niko vie homman nimiinsä kahdella komealla suoralla ja Yli-Torkko on selällään, Niko saa homman aloittajana kovemman tuomion ja he saivat todellakin ottaa mittaa miehestä, kun tuomarit eivät tulleet väliin ennen kuin Yli-Torkko oli kaatunut tai sitten he eivät vaan kerenneet väliin. Saipa vie erän hallinnan lopulta 55%-45%.

3.erä
Peli on tasaista vääntöä, mutta vain Tepsi onnistuu heiluttamaan verkkoja ja ajassa 44.19 Hulkkonen huudattaa Tepsi-faneja iskemällä taululle jo 2-5 lukemat Aallon syötöstä. Ja kun vielä ajassa 51.46 Alatalo tekee illan toisen maalinsa Metsärannan ja Kiviharjun syötöistä niin taululla tulevat loppulukemat 2-6. Erän loppupuolella Sachl pistää itsensä vielä jäähylle laitataklauksesta ja sitä ennen Markus Laine ottaa jäähyn koukkaamisesta, no eipä hänelle siinä tilanteessa paljon muuta vaihtoehtoa jäänyt, kun vastustaja meni heittämällä ohi, mutta muuten Laine pelasi hyvän pelin. Erän hallinta ainakin minusta Tepsille 55%-45%.

Torjunnat:
Myllys 5+1+0=6 (vaihto 22.53/0-4)
Kuokkanen 0+14+14=28
Karjalainen 4+5+4=13

Rangaisukset:
Saipa 10kpl 49min
TPS 8kpl 37min

Yleisömäärä: 4002

Tuomari Tero Toivola.
 
Viimeksi muokattu:

tony

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Southampton, Deutsches Afrika Korps
Todella hienoa huomata että Palloseura saa enemmän kuin kaksi maalia /ottelu aikaan, toki tämä oli vain yksi peli ja hävisihän Saipa Tepsille 8-2 syksyllä eikä siltikään mitkään ketsuppipullot/hanat auenneet. Alatalon paluuta on jo odotettu kuin kuuta nousevaa ja kuin ekassa pelissä vähän treenattiin vielä, niin toisessa tehtiin sitten pari häkkiä.Welcome Back!
Aalto ja Hulkkonen(jolta saisi vähän enemmän pommeja odottaa) pistivät myös pisteidensä takia suun iloiseksi.
No Mikkolan ja Yli-Torkon tappeluhan oli varmasti voiton ohella illan hienoimpia asioita, nämä pienet kuumenemiset kun ovat kotoisesta kaukisliigastamme lähes kokonaan hävinneet tai vaihtuneet sekopäiseen mailalla huitomiseen.
Sääli ettei nähnyt tätä matsia, kaikenmaailman paskaa kun on kuitenkin tullut katseltua.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Matti Hanasta ja katsojien puusimäisyydestä.

En voi ymmärtää miksi Hana on otettu joidenkin fanien silmätikuksi, kun muukin puolustus on lähes jatkuvasti potkun jäljessä vastustajasta. Eilenkin pelissä tuli kyllä jokaiselle puolustajalle pahoja merkkausvirheitä, ja vastustajan selän taakse jääntejä. Minun logiikkani mukaan kahta puolustajaa ei saisi olla yhtä aikaa oman maalin takana, niinkuin eilenkin tapahtui esimerkiksi Hulkkosen maalin aikaan, kun vielä kiekko menetettiin kovin helposti ja Hulkkonen sai lyödä kiekon maaliin aivan vapaasta paikasta. Jos sinne mestikseen joku pitäisi lähettää, voisi se eilisen perusteella olla aivan hyvin Pekkala tai kuka muu pakki tahansa, ehkä poisluettuna Kokko, joka kyllä hennosta varrestaan huolimatta on kuitenkin kiekkovarmin Saipan pakeista.

Vallua on turha syytellä tehottomuudesta niin kauan, kun ketjukavereina ovat Uusikartano ja Yli-Torkko. Uusikartanon pehmeys ja Yli-Torkon eilisen kaltainen energian tuhlaaminen muuhun peliinkuulumattomaan epäoleeliseen tuhoaa kaikenlaisen pelinrakentelun yrityksenkin.

TPS.n pelistä on kyllä sanottava,että on melko hyvin suuniteltu puolustuspeli, kun karvataan ylhäältä, ja punaviivasta alaspäin mennään kuin paritanssissa. Kun Saipalaisten liike ei ollut aivan parhaimmillaan kuin aivan pelin ensi minuutit, oli maalipaikkoihin pääseminen lähes mahdotonta. Tästä näkyvimpänä esimerkkinä oli, että Uusikartano ja Yli-Torkko eivät omalla liikkeellään pystyneet tekemään tilaa Vallulle.

Uusien pelaajien tuloon en usko minkään vertaa, koska on esitettävä yksi oleellinen kysymys: Mistä rahat?
 

fani#x

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Jykke1978

2.erä

...Saipa vie erän hallinnan lopulta 55%-45%.


Hyvä raportti taas kerran Jykeltä, mutta oma mielipiteeni on tuon toisen erän hallinnan suhteen tepsille 65%-35%. Erän alussahan tepsi pyöritti Saipan ihan solmuun ja tuloksena olikin kaksi maalia. Saipa vähän piristyi, kun Myllys otettiin vaihtoon ja saikin kaksi maalia, mutta Saipan toisen maalin jälkeen minusta hallinta siirtyi taas aika selvästi tepsille ja tepsin viides maali olikin minusta lähempänä kuin saipan kolmas maali..
No, mutta tuo on vain oma mielipiteeni toisen erän hallinnasta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Machuldasta

Viestin lähetti ukko idänmies
Vähän kohtuutta vaatimuksiin, pyydän.
Machulda varmasti on pelimies siinä missä ennenkin, mutta sen pitäisi myös näkyä jäällä kuten menneinä kausinakin näkyi. Jos mies nauttii tämänkin kokoisessa seurassa miljoonapalkkaa, niin sen pitää myös näkyä. Tällöin todellakin voidaan vaatia ja paljon. Mitä sitten näihin ketjukavereihin tulee, niin sen kummoisempia ketjukavereita ei ole ollut menneinä kausina kuin nykyisinkään. Vai onko joku kenties sitä mieltä että Sachlin Petr ja Immosen Ville eivät ole minkääntasoisia ketjukavereita?

Eli miljoonamies ei ole palkkansa arvoinen jos maaleja ei synny hyvää vauhtia. Tällöin ei vanhatkaan meriitit paina mitään, koska tässä hetkessä eletään.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Millonkas se Ted Raikas on nähnyt Sachlin ja Immosen Vallun kanssa samassa ketjussa? Minä sitä jokin aika sitten ehdotin, mutta ehdotus tyrmättiin muka liian hyökkäävänä ketjuna. Sillä liikkeellä ja pelityylillä millä Sachl pelaa, ehtii hän myös puolustuksen avuksi. Ja jos ei perkele hyökätä, niin ei kyllä tule maalejakaan.

Kun minä en ole oikein vakuuttunut Saipan valmennuksen tasosta, niin ei kyllä tämä meidän katsomovalmentajien tasokaan päätä huimaa, ainoa ero on että me emme ole vastuussa teoistamme ja puheistamme kuin moderaattoreille, joten heille anteeksipyyntö tuosta kirosanasta tuolla alkupuolella.

Hiukan lisää noista ketjuista.
Valmentajina kyllä kokeilisin ketjuja: Machulda- Sachl-Immonen ja Kerman- Uusikartano- Hirvonen. Tämä siksi kun eilenkin näytti, että Hirvonen menee ns. hukkaan kolmosketjussa, vaikka hänen liikkeensä ei eilen pitkän tauon jälkeen ollutkaan parasta mahdollista.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täytyy muuten todeta, että tuo Auran aaltojen selostaja on aika lähellä meidän omaa Tauruamme. Samanlaista omien ylihehkutusta ja vastustajan väheksyntää. Voi kun kaikilla paikallisradioilla olisi oma Tyni.

Mainittakoon TPS-porukalle, että www.saipa.fi:n otteluraportista löytyy videonpätkät maaleista ja myös tuosta Mikkolan ja Yli-Torkon toistensa läpsimisestä. Kiitosta taas Koskiselle täältä, nämä videot on mukava nähdä edes netistä, kun televisiokuvaa ei useinkaan ole tarjolla.
 

Vaicci#63

Jäsen
Viestin lähetti Tosiveteraani

Uusien pelaajien tuloon en usko minkään vertaa, koska on esitettävä yksi oleellinen kysymys: Mistä rahat?

Niin. Ennen kauden alkua olin siinä uskossa, että rahaa olisi jätetty mahdollista puolustajaa varten. En halua itkeä tässä, mutta mihin ne mahdolliset rahat ovat menneet ja onko niitä edes ollut? Jäähalliremontin säästöön?
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Viestin lähetti Andrej

Mainittakoon TPS-porukalle, että www.saipa.fi:n otteluraportista löytyy videonpätkät maaleista ja myös tuosta Mikkolan ja Yli-Torkon toistensa läpsimisestä.

Kiitoksia tuosta tiedosta. Tuoltahan maaleja oli mukava kelailla. Samanlainen palvelu olisi myös paikallaan TPS:n kotisivuille.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Kauppista ei kokoonpanossa näy, eli selkäkivut eivät ole hellittäneet.

Kauppinen palaa kunhan on lepuuttanut selkänsä kuntoon. Kyseessä on rakenteellinen vamma, joka ei ainakaan vielä vaadi puukkoa. Toivottavasti ei vaadi myöhemminkään sillä toipumiseen menisi useampi kuukausi. Mutta toistaiseksi mennään levolla eteenpäin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Tosiveteraani
Millonkas se Ted Raikas on nähnyt Sachlin ja Immosen Vallun kanssa samassa ketjussa?
Muistelisin jossain ottelussa vähän aikaa sitten nähneeni Vallun kiitävän näiden kahden herran kanssa jokusen vaihdon. No tulosta ei tullut, eikä aina toki voi tullakaan. Hiukan epätarkasti kyllä muotoilin edellisen viestini, totta.
Ei nuo huonot ketjukaverit kuitenkaan siihenkään jää. Mm. Kerman ja Uusikartano on myös pelimiehiä hekin. Lisäksi haluan muistuttaa että Machulda on nähty menneinä kausina myös miehenä joka yksilösuorituksilla, huimilla sellaisilla, on kyennyt ratkaisemaan otteluita ja tekemään niitä tärkeitä maaleja.

Viestin lähetti Tosiveteraani

Kun minä en ole oikein vakuuttunut Saipan valmennuksen tasosta, niin ei kyllä tämä meidän katsomovalmentajien tasokaan päätä huimaa, ainoa ero on että me emme ole vastuussa teoistamme ja puheistamme kuin moderaattoreille, joten heille anteeksipyyntö tuosta kirosanasta tuolla alkupuolella.
Tämä on taas tätä. Ikäänkuin kritiikille ja negatiiviselle palautteelle ylipäätään ei olisi koskaan oikeutta? Älytöntä moinen. Itse kritisoin ja mielestäni yleensä asiaa (minulla on nimittäin pitkä pinna), jos perusteluni ei riitä niin sitten perustellaan lisää, jos sekään ei riitä niin sitten en mahda mitään. Ja todellakin moderaattorit määrittelevät sen että milloin mikäkin kritiikki on suotavaa ja milloin ei.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Ted Raikas
Muistelisin jossain ottelussa vähän aikaa sitten nähneeni Vallun kiitävän näiden kahden herran kanssa jokusen vaihdon. No tulosta ei tullut, eikä aina toki voi tullakaan. Hiukan epätarkasti kyllä muotoilin edellisen viestini, totta.
Ei nuo huonot ketjukaverit kuitenkaan siihenkään jää. Mm. Kerman ja Uusikartano on myös pelimiehiä hekin. Lisäksi haluan muistuttaa että Machulda on nähty menneinä kausina myös miehenä joka yksilösuorituksilla, huimilla sellaisilla, on kyennyt ratkaisemaan otteluita ja tekemään niitä tärkeitä maaleja.



Totta. Pelasikohan perkule sen ekan pelin Immosen ja Sachlin kanssa, siis se kotipeli missä Vallu teloi itsensä siihen jään railoon. Näin muistan. Sitten pelasi siinä ensimmäisessä paluuottelussa Immosen ja Sachlin kanssa, Pelicansia vastaan Lappeenrannassa. Myös vieraspelissä Lahdessa pelasi loppupuoliskon pelistä ykkösketjussa. Joten kyllä Valdemar on jonkun verran mahdollisuuksia saanut pelata parhaitten äijien kanssa. Ei kuitenkaan ole ihan natsannut. Ketjut pitäis nyt laittaa ihan uuteen uskoon, nykyisellään ne ei oikein menettele. Pieni seura kun kerran SaiPa on, niin pitää varmaan kasata 2 hyvin hyökkäävää kenttää, jolloin minä laittaisin nippuun kaverit Machulda, Sachl, Immonen sekä Kerman, Uusikartano/Kauppinen, Hirvonen. Kolmoseen sitten jäisi Yli-Torkko, Kauppinen/Uusikartano, Kaartinen. Tällöin nelonen olisi mahdollisesti Nielikäinen, Koho, Vänttinen/Nokelainen. Vähän vaikea laittaa joku tuosta neliköstä 13. hyökkääjäksi, kaikki on ihan pelimiehiä.

Mutta kyllähän Vallu esim. viime syksynä teki sellaisia temppuja mitä ei ole sitten nähty pitkään aikaan. Muun muassa IFK:ta vastaan nousi oikeata laitaa pitkin ja susikädellä työnsi IFK:n Marek Zidlickya (joka ei ole niitä aivan kilteimpiä miehiä kentällä) edestään, nousi maalille asti ja teki maalin. Pirusti on muitakin samanlaisia suorituksia nähty numerolta 24. Eräänä iltana mies kiiti koko kentän läpi oman maalin takaa ja harhautti vielä HPK:n maalivahdinkin aivan kaffelle. 99 syksyllä Vallu iski 4 maalia IFK:n reppuun. Viime joulun jälkeen alkoi sellainen jakso, että nähtiin halutonta surfaamista ja liukumista. Aina välillä Vallu sitten intoutuu veivailemaan kiekon kanssa mitä hienoimpia kikkoja, mutta kun on niin tehotonta, niin tehotonta. En tiedä sitten auttaako siihen Sachlin ja Immosen kanssa pelaaminen, voisi olla hyvä pelata jopa kaksikon Sachl-Hirvonen kanssa. Molemmat ovat teräviä pelaajia, jotka pelaavat tilanteet aina loppuun asti.

Taikka voisiko Tirkkosen puuttuminen rinnalta olla joku syy? Vladimirhan pelasi aina saapumisestaan asti Tirkkosen kanssa, aluksi taisi olla ketju formussa Vallu-Peksi-Salonen, sen jälkeen kolmantena lenkkinä toimi mm. Määttänen. Viime kaudella pelien kulkiessa kolmas lenkki oli Vaic. Ei mikään hidas kaveri hänkään. Loistavat ottelunsa Jokereissa mies pelasi Pakaslahden ja Rosan vierellä. Pakaslahti ja Tirkkonen ovat molemmat puolustavia senttereitä, ja Rosa ja vaikka Vaic olivat nopeita luistelijoita ja taitavia käsistään sekä kovia viimeistelemään paikoista. SaiPasta ei löydy kovin montaa tuollaista pelaajaa tällä hetkellä.

Yksi syy voi olla sekin, että Vallukin alkaa olla iäkäs peluri, kukaanhan ei loista ikuisesti. Mutta kun se flegmaattisuus tuli kuvioihin niin yhtäkkiä... Ei voi tajuta.

Jotain pitää tapahtua.
 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sieltä se maali-iloittelu sitten tärähti Aallon ja Alatalon johdattelemana - great!

Paikan päällä olleilta on kyllä pakko kysyä, mitä mahtoivat herrat Koivu&Vahalahti tehdä siellä kaukalossa, vai tekivätkö mitään niin kuin voisi olettaa pelkästään noita 0-tilastoja tarkastelemalla?

ps. Mikkola rulez :)
 

Pioneer

Jäsen
Re: Machuldasta

Viestin lähetti ukko idänmies
Machulda on pelimies siinä missä ennenkin. Yksi mies ei joukkuetta tee ja jos Vallulle ei löydy löydy tarpeeksi hyviä pelikavereita niin se ei ole hänen vikansa. Machulda pelasi eilen hyvin ja polki aina täysillä kun tilanteessa tarvetta oli. Pelitilan ja maalipaikkojen vähyyteen mies ei voi itse aina vaikuttaa. Vai pitäisikö Vallun maalinteon lisäksi vielä itse raivata tilaa ja luoda maalipaikat, joista sitten itse löisi vielä sisäänkin? Vähän kohtuutta vaatimuksiin, pyydän.

SaiPalla ei ole varaa heittää pelaajabudjetista miljoonaa hukkaan moiseen uneliaaseen, pelokkaaseen ja saamattomaan entiseen staraan. Onhan Machuldalla potentiaalia vaikka mihin, se vain ei ole viimeisen vuoden aikana tullut esiin. Kuinka kauan esimerkiksi Sinä jaksat katsella tätä kurvailevaa 0+0 Vallua, pitäen samalla mielessä sen, minkälaisia vahvistuksia samaan hintaan olisi mahdollista joukkuetta vahvistamaan saada.

Mielestäni SaiPan kalleimman pelaajan tulisi kyetä itse ratkaisemaan otteluita. SaiPan kalleimman pelaajan tulisi olla se pelaaja, joka nostaa ketjukavereidensa tasoa uudelle asteelle ja siinä sivussa johdattaa pikkuseuramme voittoihin. Machulda ei tätä ole SaiPassa tehnyt pitkään aikaan, vaikka peliaikaa ja vastuuta on siunaantunut. Machulda on kenties ollut kaikkien aikojen paras ulkomaalaispelaaja SaiPassa, mutta nykyisellään mies on lähestulkoon hyödytön surffaaja, jonka korvaamisesta todellisella vahvistuksella tulisi mielestäni ainankin keskustella.

Suuren palkan mukana tulee suuri vastuu. Mielestäni Machuldan kritisoimiseen on aihetta.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Re: Re: Machuldasta

Viestin lähetti Pioneer
Suuren palkan mukana tulee suuri vastuu. Mielestäni Machuldan kritisoimiseen on aihetta.

Minäkin vielä laitan lusikkani tähän soppaan off-topicina. Vallua ei mielestäni ole peluutettu oikein tällä kaudella. Suurin osa kaudesta on tietysti mennyt loukkaantuneena mutta maaottelutauolla olisi ollut aikaa treenauttaa ketju Machulda - Sachl - Immonen sellaiseen kuntoon, että Vallukin olisi herännyt.

Kerman on ihmeen vaisu, tämä kausi näyttää menevän oppirahoja maksellessa. Kermanilla on eväät vaikka kuinka huipulle Sm-liigassa mutta tällä hetkellä onnistumiset tulevat perin harvoin.

Vallu ei kuitenkaan ole koskaan ollut sellainen pelaaja, mikä oikeasti voisi nostaa kaksi omassa ketjussa pelaavaa alemman keskitason liigapelaajaa paremmalle tasolle. Yksilösuorituksia on nähty aiemmin paljon enemmän ja ennen kaikkea tehokkaammin mutta ketjupelaamisessa Vallu on aina kaivannut astetta parempia hyökkääviä pelimiehiä, kuin Uusikartano ja Yli-Torkko.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös