Saipa-Pelicans 26.9.2002

  • 5 574
  • 73

jerry

Jäsen
Viestin lähetti 1900


Sääliksi vaan käy pelaajat, nykytilannehan ei ole heidän vika.

Tuo on muuten totta. Minä kuitenkin ehdin jo tilaamaan ne hamekankaat koko porukalle, eli taitaa Kosonen saada kaapin täydeltä kerralla.

Voitais muuten 1900 mennä katsomaan joku kotipeli vaikka Nicks'in teksti-TV:sta, siis tietenkin oluen kanssa. Siellähän on tunnelma about sama kuin hallissakin, mutta lyhyemmät jonot tiskille.
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Opettelua

Joo-o. Mentiin sitten oikein lahjoittamaan Saipan 3-2 maali. On se kumma, kun pitää väkisin pistää 4. kenttää tärkeään oman pään aloitukseen ja kun ne perhanat vielä meinaa koko homman sössiä, niin Hirppa solidaarisena miehenä antaa poikien koittaa uudestaan ja sitten ei enää Kuivalainenkaan kestänyt. On se saakeli kumma juttu. Samaten sen Kauppilan voisi laittaa hakemaan vauhtia vaikka Suomisarjasta. Ei tunnu miehellä onnistuvan yhtään mikään. Meitin kiekollinen liideri leikkii Puppea, tössii puolet ylivoimasta nysväämiseen ja lopuksi tarjoilee kiekon vastustajalle ja löntystää vaihtoon. Saa***a ! Jämy sentä yritti, vielä kun saadaan Jokke sairatuvalta, niin Kauppilan saa siirtää 4. kenttään niin ei ole muitten tiellä kaukalossa. No onneksi meillä on Keikka & Co. Valitettavasti vaan muut on niin yössä, ettei kentä jaksa yksin kannattaa koko porukkaa, vaikka kovasti yrittääkin.

- enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa
 

Honug

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehdin peliin jopa ekan erän noin seitsämännen minuutin kohdilla, silloin tilanne oli 0-1. Pelicansin maalia en siis nähnyt. SaiPa hallitsi peliä mielin määrin, ja Pelicansilla tuntui olevan ongelmia päästä edes punaviivan yli. Mahtavaa puolustamista SaiPalta.

Tokassa erässä SaiPa oli hieman tarkempi viimeistelyssä, ja sai näin aikaan jopa maalejakin. Pelicansin peli alkoi pikkuhiljaa heräilemään ja joukkue pääsi jopa SaiPan puolustusalueelle, wow.

Hmm, sitten tulee jonkinlainen musta aukko. Kannattaa raataa hulluna töissä, että ehtii matsiin nukkumaan. ;) Mutta SaiPa peruutteli ihan liikaa kolmannessa erässä, ollenkaan ei keskitytty omaan peliin. Pelicans rakensi hyökkäyksiä, mutta onneksi Duba torjui varmasti.

Joitain huomioita:

Kerman-Uusikartano-Cipruss on aivan mahtava ketju! Uskomatonta menoa.. Ja pahoitteluni että arvostelin Kermania ennen kauden alkua, kaikille täytyy antaa mahdollisuus. Kalle on mitä mainion liigapelaaja, kunhan vain jatkaa samaa rataa. :) Yritys hänellä on ainakin kova.

Duba oli jotenkin epävarma sählääjä taas. Jotenkin SaiPan puolustuskin vaikuttaa levottomammalta kun Duba on maalissa. Duballe kuitenkin plussana USKOMATON pitkä avaus ekassa tai tokassa erässä, en voinut olla huokaisematta ihmetyksestä. :) Tosin siitä ei ihmeempää tilannetta syntynyt, mutta kuitenkin, Dubalta näin ensimmäisen pitkän avauksen koskaan, joka tavoitti oman pelaajan.

Tuomisen ja Saarisen mielenkiintoinen nahina kolmannen erän lopulla, Heittikö Tuominen muuten sen tyhmän pitkän erän loppuun? Tuominen selkeästi aloitti survomisen ja hyvin paloi hihat Pelikaanilta.
 

theref

Jäsen
Huomioita:

-SaiPa voittaa otteluja paskallakin pelillä. Tänään peli ei ollut kaunista katsottavaa varsinkaan kolmannessa erässä, mutta voitto tuli

-Saarinen kuumeni lopussa ihmeellisesti. Saarinen taklasi Tuomista juuri summerin soidessa ja Tuominen painoi vain Saarista jäätä vasten. Saarisen pelihousut paloivat ja tämä yritti Tuomisen päälle aivan väkisin vaikka tilanne oli ensin rauhoitettu. Tuominen oli saipalaisten keskellä ja loppujen lopuksi kun tuomari oli Saarisen selässä. Suihkuun vaan ennen palkintojen jakoa, ei tule fair play palkintoa!

-Keinänen loukkaantui kun Kokko kaatoi tämän. Liukui maalia päin ja loukkasi sormensa. Myös Lindström loukkaantui, nivunen meni kuulemma

-Uusikartano on kone, Aigars ja Kerman säestävät, Kallella kolmen pelin maaliputki!

-Pelicansien yv-kuvio oli surkuhupaisa välillä, kiekko Kauppilalle joka väkisin hakee Latvalaa, kolme muuta maalin edessä. Uusikartano katkaisin melkein puolisen tusinaa Kauppilan "pakollisia" syöttöjä Latvalalle.

-Kuivalaista SaiPa muisti kukkasin ennen ottelua, Kuivalainen pelasikin muuten hyvän ottelun, mutta Skytän maali lipsahti ikävästi, katsokaan Hockey Nightista

-SaiPa vei ekää erää selvästi

-Kolmas oli Pelicansien painostusta, mutta maalia kohti laukauksia saatiin vain kuusi, joista yksi maaliin. Ohi ja pakkeihin osui muutama. Pyöritystä oli, mutta se oli näennäistä eivätkä kaanit päässeet maalipaikoille.

-Keinäsen eka maali oli hieno lämäri yläkulmaan!

Joo, kirjoittelen muuta kun mieleen tulee.

Pisteet lämmittävät kummasti.
 

Hese

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän ihme
Viestin lähetti Hese
Veikkaus 3-2.
Kappas, jo toinen nappiin osunut veikkaus Blues-pelin ohella. Onko tämän viikon lottoriville kysyntää? :)

Nojoo, niukka voitto tuli. Kuten jo todettu, ei ollut peli kaunista katseltavaa puolin jos toisin. Pelicanseilla ensimmäisessä erässä pari hyökkäystä, yksi maali. Harvoin olen nähnyt noin totaalista hallintaa SaiPalta. Kolmas erä olikin sitten päinvastainen, SaiPa varmisteli, vaikka olisi pitänyt pelata vaan sitä omaa peliä.

Noh, pääasia että Pussinokat lyötiin. :)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä Hockey Night, hyvä...

...nyt on jo ilmeisesti menty siihenkin ettei edes näytetä kaikkien otteluiden maalikoosteita? Johtuikohan mistä ettei SaiPan ottelusta näytetty vilaustakaan? Ei kai Lappeenranta nyt ole niin kaukana että tänne ei voida kuvauskalustoa raahata?

Muutamat Saukkosen sössöttämät sanat SaiPasta ei paljon mieltä lämmitä...

Mahtavaa jälleen kerran.
 

omasch

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings
Kiitos Jutila. Ei lainkaan yllättänyt että Lappeenranta oli jälleen kerran se paikkakunta jolta ei ollut lainkaan maalikimaraa näytettäväksi. Onneksi Jutila kuitenkin muisti meitä lappeenrantalaisia (ja ex-lappeenrantalaisia) nostamalla suosikkijoukkueemme alkukauden suurimmaksi yllättäjäksi. Tuo tunnustus rauhotti hieman mielialaa maalikimaran puuttuessa.

Lauantaista Ässä-matsia mielenkiinnolla odotellen...
 

theref

Jäsen
HN on paska ohjelma, aivan turha! MTV3 ei viitsi raahata kameroitaan Kisapuistoon edes sillä tekosyyllä, että katsomossa istuivat Hannu Aravirta ja Jari Kurri! Kurri on HN:n miehiä, mutta se ei liikuta ketään.

Oliko Saukkosella jotain selitystä miksi kameroita ei viitsitty raahata Kisapuistoon? Ei, mitä sitä suotta selittelemään.

Toivotaan että SaiPan joukkue näyttää kauden mittaan ne kuuluisat närhen värkit koko MTV3:selle.

Jaa niin, todella hienoa oli taas katsoa kuinka palkintojen jaon jälkeen koko SaiPan joukkue taas kiitti keskiympyrässä kotikatsomoa. Hienoa käytöstä SaiPalta.

Tästä kaudesta tulee vielä jotakin!
 

KuPLa

Jäsen
Suosikkijoukkue
¤ Saipa ¤
Tässä itsekseni naureskelin sitä, että ei kannata jäädä kaudessa viimeiseksi. Näyttää siltä että viime kauden viimeisen joukkueen pelejä ei siiten millään saada ruutuun nyt, vaikka kuinka hyvin sujuisi.

Eikös tämä ole ollut jo useammankin vuoden niin, että Lappeenrannasta paljon koosteita ei ole näytetty?
 

omasch

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings
Viestin lähetti theref
Jaa niin, todella hienoa oli taas katsoa kuinka palkintojen jaon jälkeen koko SaiPan joukkue taas kiitti keskiympyrässä kotikatsomoa. Hienoa käytöstä SaiPalta.

Tästä kaudesta tulee vielä jotakin!
Tuo kuullostaa todellakin jo joltain. Todella esimerkillistä käytöstä joukkueelta. Juuri tuollainen lämmittää yleisön mieltä ja myös ruokkii vast'edeskin kannustamaan juokkuetta raivoisasti.

Voisivat toimistolta soittaa ennen seuraavaa kotimatsia HN:n toimitukseen ja ilmottaa ettei suotta tarvii edes suunnitella Lappeenrantaan tuloa. Osaavat pojat näemmä pelata ilman maikkarin kameroitakin. *hymiö*
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä on aivotonta porukkaa katsomossa. Peliä jäljellä yli 2 min. tilanne 3-2 niin mitä tekee yleisö. 10 % alkaa tallustelemaan kotia. Pitääkö sitä peliin vaivautua, jos ei malta katsoa loppuun? Onko se ruuhka pelin loputtua niin iso ettei kerkeä kotia? Hermot menee...Onneksi joukkueet eivät sentään lopettaneet pelaamista.

-H-
 

Aksu

Jäsen
Yksittäisi juttuja pelistä...

- Eka erässä Saipalla oli paikkoja aivan helvetisti ja Pelicans niittasi käytännössä ainoasta paikastaan häkin. Eka erä toteutti pahimmat pelot eli me pyöritämme, mutta kaveri iskee. Vallu veti muutaman helvetin nätin veivin, mutta eilen ei ollut hänen päivänsä. Paikkoja kyllä piisas.

- Toka erä tasaisempi. Edelleen Saipalla riiittävästi paikkoja ratkaista koko homma, mutta... Kuivalainen imi ekan ihan omia aikojaan. Veskarille on yllättävän vähän hyötyä siitä, että makaa melkein maalin sisällä kun kiekkoa yrittää torjua.

- Kolmas erä mentiin Pelicansin mukaan. Liike oli parempaa. 3-2 johtomaalin jälkeen Saipa passivoitui ja veti toisen kärkikarvaajan alas. Se oli tietysti omiaan antamaan avaimet pelicansin käteen, mutta onneksi kerrankin kiekko pomppi meidän kannalta tolpan oikealle puolelle.

Hajahuomioita...

-Paljon kehumani Uusikartano oli taas helvetin hyvä. Kruununa 3-2 maali, jossa Aki vei Pelicansin aloittajaa satanolla. Aloitti suoraan eteen, livahti vastustajan selän taakse ja siinä oli aikaa katsoa vapaa maila, joka tällä erää oli Cipruss. Loistava peli.

-Vaic on lopullisesti vakuuttanut allekirjoittaneen. Liike on hyvää, puolustusaktiivisuus kiitettävää ja ukollahan tunnetusti pysyy maila kädessä todella hyvin. Ykköskentältä voidaan tänä vuonna odottaa vaikka mitä.

- 4-kenttä? Loppuiko vauhti kolmen kentän takia vai... jäi huolestunut olo tuosta asiasta, mutta onneksi taistelivat.

- Pelicansin ylivoima. Mitä miettii herra Kauppila (ja valmennusjohto)? Ylivoimalla Jari pitää kiekkoa vasemmalla laidalla 10-15 sekuntia ja ainoa syöttölinja, jonka loppujen lopuksi löytää on viivalle. Uusikartano katkaisi näitä syöttöjä eilen kaksi kappeletta. Ei mitään mielikuvituksen häivääkään.

-Tuomarointi. Kolmannessa erässä Hannu päätti olla viheltämättä. Ärsyttää sinänsä. Vaikea kenenkään on luistella jos kaksi käsin pidetään vyötäröltä kiinni jne... Ei sovi liigaan perkele.

-Lopun kahakka. Mistä alkoi? Jäi hämäräksi... Saldot: Toni Saarinen 2+20 ja Aki Tuominen 2+2.
 

Keynet

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hivenen huolissaan pistesaaliista huolimatta. 1 erän totaalihallinnan tuloksena tasan nolla maalia, yrmeyttä mennä tilanteisiin ja maalin eteen rusikoimaan pitää löytyä roppakaupalla lisää.

2 taklaajaa sivussa (Riihijärvi, Yli-Torkko), niin mitä on jäljellä? Kermaani taklasi 2 kertaa koko pelissä, eli kaksi kertaa enemmän, kuin muu joukkue yhteensä. (Kärj.)

3. erässä ojennettiin naapureille pelin hallinta ihan suosiolla, turhaan. Caanien hallinta oli tilastojen valossa näennäistä (Duba 5 torjuntaa), mutta selkeää hallintaa se silti oli.

Aloituksia hävittiin järkyttävä määrä. 3. erän hätävaiheessa Skriko heitti aina 2 sentteriä kentälle oman pään aloituksiin, silti aina takkiin, vaikka molemmat aloittajat vaihdettiin useasti.

Ja ne legendaariset purkukiekot, Sputnik-paidan mukana siirtyy varmaan joku ihmeellinen geeniperimä huonoista purkukiekoista. Huippuna eilen Tuomisen av:lla heittämä (onhantässäaikaaventtailenkinvielähetkenennenkuinpurankiekonvastustajanviivamiehenlapaan) purku. Tämän jälkitilanteestahan Caanit tasoitti 2-2:een.


Häh! Mitäkö tällä haen? Sitä, että yritän epätoivoisesti pitää jalat maassa, vaikka ne hiihteleekin noin 15 senttiä ilmassa. 4 peliä ja 6 pongoa. enpä olis jumankauta uskonu harkkapelien perusteella. Keep on going jätkät!
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Viestin lähetti Keynet

Ja ne legendaariset purkukiekot, Sputnik-paidan mukana siirtyy varmaan joku ihmeellinen geeniperimä huonoista purkukiekoista. Huippuna eilen Tuomisen av:lla heittämä (onhantässäaikaaventtailenkinvielähetkenennenkuinpurankiekonvastustajanviivamiehenlapaan) purku. Tämän jälkitilanteestahan Caanit tasoitti 2-2:een.

Annetaanpas "kunnia" sille jolle se kuuluu, kyseisen huonon purkukiekon suorittaja oli Matti Hana, eikä Aki Tuominen.

Otanpa taas esille miehen joka on näkymättömyyksissään unohdettu kokonaan, Frantisek Bombic. Todella upeaa ja varmaa peruspeliä, ei yritä sellaista mitä ei osaa ja tuloksena, ei virheitä. Ja tämä mies osaa pistää purkukiekon. Ja eipä ole tullut niitä jäähyjäkään vaikka monet niitä pelkäsivät, onkos niitä 2 minuuttia. Loistava hankinta!
 

Willimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti stuba


Annetaanpas "kunnia" sille jolle se kuuluu, kyseisen huonon purkukiekon suorittaja oli Matti Hana, eikä Aki Tuominen.


Nähdäkseni tilanne alkoi kulmasta, jossa Tuomisella (?) oli aikaa katsoa mitä tekee, ja sitten ampui pitkin laitaa, josta kiekko jäi Pelicansseille. Miksei purkanut keskeltä ? Tämän jälkeen kiekko Hanalle, joka purki laitaan, ei siniviivan yli, josta sitten maalitilanne sai alkunsa.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Willimies


Nähdäkseni tilanne alkoi kulmasta, jossa Tuomisella (?) oli aikaa katsoa mitä tekee, ja sitten ampui pitkin laitaa, josta kiekko jäi Pelicansseille. Miksei purkanut keskeltä ? Tämän jälkeen kiekko Hanalle, joka purki laitaan, ei siniviivan yli, josta sitten maalitilanne sai alkunsa.

Kiekko päätyi Hanalle jonkin sortin kulma/laita sähellyksen jälkeen ja kaverilla oli x kertaa x sekunttia aikaa purkaa kiekko niin eihän siinä voi muuta kun pitkän harkinnan jälkeen laittaa kiekko suoraan vastustajan pakin lapaan. Kyllä syletti se maali.

-H-
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti Hepitus
Kiekko päätyi Hanalle jonkin sortin kulma/laita sähellyksen jälkeen ja kaverilla oli x kertaa x sekunttia aikaa purkaa kiekko niin eihän siinä voi muuta kun pitkän harkinnan jälkeen laittaa kiekko suoraan vastustajan pakin lapaan. Kyllä syletti se maali.

-H-

Rakastellaan vielä välimerkkiä. Hanalle kiekko pomppasi Tuomisen(?) purkuyrityksen jälkeen ja Hana yritti suoraan yhdellä kosketuksella pistää kiekkoa päätyyn mutta pomputti sen siniviivalle tunnetuin seurauksin.

nimim. videoita kelaillut
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Keynet

Aloituksia hävittiin järkyttävä määrä. 3. erän hätävaiheessa Skriko heitti aina 2 sentteriä kentälle oman pään aloituksiin, silti aina takkiin, vaikka molemmat aloittajat vaihdettiin useasti.

Tämä on näitä jääkiekon omituisuuksia. Ilmeisesti Pelicansin aloittajat olivat yksinkertaisesti halukkaampia voittamaan noita. Huomio on hyvä, sillä Saipa hävisi omassa päässä lukuisia aloituksia 100-0, jopa peräjälkeen, ja kuten kaikki tiedämme tuloksena on aina potentiaalinen maalintekopaikka. 2 sentterin käyttäminen on järkevää varsinkin ratkaisuhetkillä, mutta eilen... lienee aivan sama kuka siellä oli. Tirkkonenkin kävi kokeilemassa useaan otteeseen, Uusikartano hävisi myös...
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Sen verran vielä tuosta Hanan huonosta purkukiekosta, että veikkaisin toisen pakin olevan Hulkkonen Tuomisen sijaan. Näin ainakin vaikutti videolta.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Frantisék Bombic

Olen stuban kanssa kyseisen herran peliesityksistä, mainiota peliä! Hienoja purkuja, vapauttavia syöttöjä, itseluottamusta löytyy myös kuljettaa kiekkoa, mahtava laukaus, jota osaa käyttää, mutta harmi vaan, ettei saa enempää vastuuta ylivoimassa sekä hyvää maalinedustan pelaamista. Kaksi ottelua olen runkosarjasta nähnyt, niissä SaiPan paras puolustaja tähän mennessä. Kunnon taklauksia en ole vielä Bombicilta nähnyt runkosarjassa, harjoitusottelussa niittasi Ilves-hyökkääjän komeasti laitaan. Toivon vaan, että jatkaa samaa rataa.
 

Honug

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Bombicista

Itsekin tykkäilen Bombicin pelityylistä paljon. Erittäin varma puolustaja, luottopakki suorastaan. Osaa myös lähteä mukaan hyökkäyksiin, tosin välillä edelleen tuntuu helposti singahtavan pois paikoiltaan. Eikä Bombic ole edes kovin hidas. Tarvittaessa valmis puolustamaan joukkuettaan myös muilla keinoin, ja sekin on hyvä homma. Osaa myös taklata, jos paikka tulee. Pitkästä aikaa sellainen pakki, jota on erityisen hauska seurailla.

Tosin myös muu puolustus on pelannut erinomaisesti. Hana hermoili turhaan tuossa Pelicans pelissä ja unohti Kaanin vartioinnin. Hulkkonen on pelannut loistavan alkukauden. Tikkanen pelannut myös hyvin, edelleenkin hän katkoo hyvin purkukiekot vastustajan siniviivalla. :) Tuominen on mies paikallaan. Kokolta ehkä odotin enemmän, ja toivottavasti hän nousee suurempaan rooliin kauden edetessä. Mutta hyvä näinkin.

PS: Pakko vissiin hankkia #44 paita. ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös