SaiPa mediassa

  • 975 954
  • 3 340

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos itse olisin SaiPalla töissä niin en välttämättä lähtisi perjantaille järkkäämään mitään isompaa, mutta tiedottaisin että SaiPa tulee järjestämään maanantaina klo 10 pressitilaisuuden jossa aiheena on yhtiön tulevaisuus ja tulevaisuuden strategia. Paikalla ovat Timo Tersa, Jussi Markkanen ja Riku Kallioniemi.

Sen jälkeen miettisin koko viikonlopun aika vitun tarkkaan että mitä yhtiö haluaa maanantaina sanoa ihmisille.

Miksei tällaista muuten voitaisi tehdä? Tämähän olisi hyvä idea. Vähän avointa dialogia kehiin, ja oikeasti toimittajillekin mahdollisuus kysyä mitä haluavat. Toki siinä voisi tulla jokin ikäväkin kysymys Jussille ja Timolle, niin eihän se kivaa ole, mutta kuuluu toimenkuvaan.

Eli jos nyt oikein ymmärsin (mistään ei voi olla varma kun kaikki ES-sisältö lukittua), eiliseen fiaskoon ainoa kommentointi tuli Tersalta, jonka joku ES:n toimittaja oli onnistunut löytämään katsomosta. Kyllä nyt vähän enemmän voisi olla viestintää ulospäin, ja siihen tiedotustilaisuus olisi hyvä. Mitkään SaiPan itse tekemät Markkasen haastattelut eivät ole minkään arvoisia, koska jos tuottaa itse sisällön, voi päättää mistä suostuu puhumaan. En minäkään nyt kannata että pitäisi heti pelin jälkeen suorittaa joku iso avautuminen, mutta kyllä joku tiedotustilaisuus olisi hyvä, koska tuollainen 0-8 meno ei ole enää millään tasolla normaalia. Etenkään kun ei ollut ainoa kerta tällä kaudella.

No, onneksi sentään Jussi ei nyt suorittanut some-anteeksipyyntöä ja puhunut tulessa makaamisesta toistamiseen, siitä plussaa.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ukrainan maajoukkue
Jännästi täällä vielä jotkut arvostelee IS:n kirjoitusta. Tuohan on helvetti täyttä totta! Valitettavasti, mutta näin se vaan on. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Sen jälkeen on mahdollista koittaa rakentaa uutta nousua.

Jutun ydin voi olla totta, mutta tyylistä en tykkää. Saipassa on varmasti nytkin työntekijöitä, joille Saipa ei ole "antaa mennä" seura. Ja häpeätahraksi nimeämisestä toivoisin vähän muutakin todennetta kuin rahojen vähyyden ja suljetun liigan hyödyntämisen. Jälkimmäinen häpeä kohdistuu enemmän liigaan eikä Saipaan.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Jutun ydin voi olla totta, mutta tyylistä en tykkää. Saipassa on varmasti nytkin työntekijöitä, joille Saipa ei ole "antaa mennä" seura. Ja häpeätahraksi nimeämisestä toivoisin vähän muutakin todennetta kuin rahojen vähyyden ja suljetun liigan hyödyntämisen. Jälkimmäinen häpeä kohdistuu enemmän liigaan eikä Saipaan.
No joo, tyyli on kyllä vähän turhan herjaava, en itsekään tuohon "antaa mennä" hommaan usko, mutta valitettavasti muilta osin kirjoitus pitää pitkälti paikkansa. Jotain tarttis tehdä.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Kyllähän tuossa jutussa annetaan kuva, että mitään ei yritetä ja hyväksytään asiat. Nopeasti se unohtuu että ihan tällä kaudella valitettavasti jouduttiin luopumaan SaiPan historian kovimmasta hankinnasta mikä oli nimenomaan se ihan aito ja mielestäni realistinen yritys palauttaa seura ja joukkue pidemmäksikin aikaa sinne keskikastiin.

Jos ajatellaan sitä mikä oli varmasti hallituksen ja Markkasen suunnitelma: Huippuvalmentaja joka on tunnettu organisaation rönsyilyn karsija ja kovin pelitavallisen hyödyn maineessa oleva henkilö hankitaan organisaatioon pitkällä sopimuksella ja kasvavalla pelaajabudjetilla ymmärtäen, että alkuun asiat vaatii uomiinsa asettumista ennen kuin aletaan päästä niihin hedelmiin.

Ja mitä sitten kävi: Korona sulatti kaikki SaiPan kassavarat, rampautti organisaation ja siitä syystä jouduttiin lähtemään hyvin köykäisellä miehistöllä Virran kanssa rakentamaan tuota tavoitetta. Ensimmäinen kausi meni alakanttiin, mutta pelissä alkoi kuitenkin jo näkymään niitä rakenteita loppua kohti enemmän ja enemmän. Toiselle kaudelle, vaikka talous ei yhtään helpottunut saatiin hieman pelaajabudjettia nostettua, mutta samalla monet muut seurat pystyivät nostamaan selkeästi enemmän, jolloin käytännössä ei sitä etua sieltä saatu, vaan oltaisko jopa jääty hieman enemmän jälkeen (mutu). Samanaikaisesti ensimmäisellä kaudella kasvatetut ihan ehdottomat huippupelaajat (Petman ja Viitasalo) tippuivat kokoonpanosta, toinen NHL-sopimuksella toinen 9 kk loukkaantumisella. Näiden meidän jopa 1-kentän pelaajien sopimuksilla ei saatu kuin 3-4 kentän rooliin äijiä. Tämä yhtälönä taloustilanteeseen, niin olihan tuossa aika paljon epäonnea mukana.

Toki foorumilla, facebookin kommentointipalstalla ja roskalehdissä on helppo huudella, että miksi kukaan ei kaada lisää rahaa sisään (satoja tuhansia), mutta nämä samat valittaa kun lipun hinta nousee pari euroa.

Ei ole mennyt putkeen, ei ole mennyt mitenkään hyvin, on oikeastaan mennyt ihan päin persettä. En mie kuitenkaan voi sanoa, että SaiPan toimisto on luovuttanut tai mitään ei yritetä tai jotenkin vain hyväksytään tilanne kausi kauden jälkeen. Kyllä tässä on monta asiaa vaan ketjuttunut ns. paskamyrskyksi.
 

ahal

Jäsen
No joo, tyyli on kyllä vähän turhan herjaava, en itsekään tuohon "antaa mennä" hommaan usko, mutta valitettavasti muilta osin kirjoitus pitää pitkälti paikkansa. Jotain tarttis tehdä.
Itse en pidä kummankaan ip-lehden tyylistä uutisoida, vaikka ymmärrän että taustalla on lähinnä rahan keruu ja suuret klikkimäärät eli armoton kilpailu. Välillä uutisointi menee överiksi ja etiikan rajoja koettelevaksi, lyötyä lyödään lisää. Neutraali tiedonvälitys hämärtyy sensaationhakuiseksi revittelyksi ja ilkkumiseksi. Valitettavan jokapäiväinen ilmiö. Hoffren hykerteli varmaan iloisesti, kun jutun ainekset sai helpolla suoraan Jatkiksesta. Lankesi helppoon.

Olen itse yrittänyt välttää liikaa meuhkaamista ja osoittelua, mutta tuntuu että nyt on syytä pitää puolen vuoden tauko. SaiPa tietää, että likapyykki odottaa tuota pikaa. Katsotaan miten se pestään ja palataan asiaan kesähelteillä. Peukutan jos on aihetta.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samanlaisia kirjoituksia ollut Sporasta ja Jukureista pohjalta mitä te liigassa teette. Joka vuosi sama laulu kun joku kyntää
Joo niin oli. Jukureistakin oli pari kautta sitten juttua, että Jukurit ei kuulu liigaan. Sen jälkeen taisi Jukureiden nousu alkaa. Jokisen valinta päävalmentajaksi kyseenalaistettiin myös monta kertaa tuolla paskamediassa. Sport ollut myös monta kertaa median silmätikkuna. Toki kyllä SaiPa siellä ihan ansaitusti on tällä hetkellä median silmätikkuna. Mutta myös Liigalle pitää antaa painetta, että sarja pitää avata. Tosin ei Mestiksestä löydy tällä hetkellä oikein muita kuin K-Espoo joka pystyisi taloudellisesti ja hallinsa puolesta liigassa pelaamaan. JOKP on siinä rajalla ja voisi hyvin tulevaisuudessa olla Liigaseura muttei ehkä ihan vielä. Jokereillakaan kun ei ole tällä hetkellä oikein hallia missä voisi pelata. Mutta tulevaisuudessa voi hyvinkin olla taas Liigassa ja sitten voi SaiPankin liigapaikka olla uhattuna.

Nyt vaan toivoisi herätystä tästä SaiPalle ja kunnon mediankin painetta seurajohdon suuntaan, että näin ei voi jatkua. Joten hyvä että kirjoitetaan näitä juttuja. Toki asiallinen linja näissä median kirjoituksissakin pitäisi pitää, koska muuten sen kirjoituksen voi heittää romukoppaan vaan jonkun yksittäisen paasaajan kirjoituksena, eikä sitä oteta sitten välttämättä tosissaan.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, Jukka Jalonen, KTP
Mietityttää vaan, että jos hieman jossitellaan ja hypätään koronavapaaseen rinnakkaistodellisuuteen, että mikä se SaiPan kyky loppujen lopuksi olisi ollut varustaa joukkue sellaisilla pelaajilla, että Virran projektista saataisiin kaikki irti. Ja sitten toisaalta, kuinka pitkälle Virran nihilistisellä kiekkokontrolli-pelillä ja sitä toteuttavilla "ihan ookoo"-tason pelaajilla oltaisiin päästy verrattuna muiden joukkueiden "enemmän kuin ihan ok"-rostereihin. Eli sekava sepostus tiivistettynä: Oliko SaiPalla loppujen lopuksi ikinä resursseja ja mahdollisuuksia kasata sellainen jengi, että hommasta olisi tullut jotain Virran kanssa, oli korona, tai ei?

Siitä tosiaan posia, että kyllähän Virran rekryämisellä SaiPa nimenomaan yritti päästä takaisin jaloilleen. Tämä siis vinkiksi myös uniselle toimittajalle.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä

Markkanen höpötellyt Iltalehden toimittajan kysymyksiin. Muutama vastaus iski kyllä rajusti silmään. Esimerkiksi väite, ettei mukamas ole kauaa aikaa neljännestä sijasta, vaikka tuosta on kulunut likipitäen kymmenen vuotta. Missä urheilumaailmassa tuo on lyhyt aika? Toinen "taustalla on mahtava junioriorganisaatio". Vaikka SaiPan junioritoiminta onkin piristynyt vaikeimmista ajoista, siitäkin suuri kiitos menee sille, että muualla kehitetyt juniorit tulevat hakemaan suurempaa roolia ja peliaikaa A-junnuiässä SaiPasta. Hieno juttu kyllä, että se viimeinen askel pystytään SaiPan kautta ottamaan, mutta se pohjatyö on tehty jossain ihan muualla. Ei näitä omia poikia ole Mäntykiveä pahemmin edustuksen vakiorosterissa näkynyt, Hokkanen siihen saattaa vielä pystyä.

Muuten onkin aika perusjargonia ja olihan sinne saatu taas se tulessa makaamiseen viittaava kommentti. Organisaation väelle voisikin perustellusti esittää kysymyksen, että missä vaiheessa se tulessa makaaminen lopetetaan ja otetaan sitä härkää sarvista.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Itselleni pisti silmään se, että edullisella sopimuksella pelannut Petman lähti amerikkaan ja toinen edullinen kärkipelaaja Viitasalo loukkaantui. ”Näiden korvaaminen oli taloudellisesti mahdotonta”. Eli siihen ykkössentteriin ei sitten ollutkaan rahaa? Aikanaan käsitin niin, että rahasta ei olisi jäänyt kiinni jos olisi sopiva löytynyt. Vai tarkoittikohan se sopiva 60 tonnia kaudesta. No, hällä väliä tässä vaiheessa kautta.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ville Hämäläinen peri syksyllä päävalmentajapestin Pekka Virralta. Onko ensi kauden päävalmentaja palkattu?

– Ei ole vielä maalissa, mutta prosessi on käynnissä – ja on selvä, että myös pelaajapuolelle tarvitaan muutoksia. Olemme olleet hyvin kiinnostava pelaajamarkkinoilla.

Tämä ei ehkä ole kohteliasta sanoa näin, mutta olen aivan totaalisen kypsä tähän bullshittaamiseen. Jos olette hyvin kiinnostavia, miksi ei ole mitään huhuja sisään tulevista pelaajista? Mutta lupaan olla sitten hiljaa, kun niitä isoja kaloja aletaan kauden jälkeen julkaisemaan.
 

Sportsguy

Jäsen
Ville Hämäläinen peri syksyllä päävalmentajapestin Pekka Virralta. Onko ensi kauden päävalmentaja palkattu?

– Ei ole vielä maalissa, mutta prosessi on käynnissä – ja on selvä, että myös pelaajapuolelle tarvitaan muutoksia. Olemme olleet hyvin kiinnostava pelaajamarkkinoilla.

Tämä ei ehkä ole kohteliasta sanoa näin, mutta olen aivan totaalisen kypsä tähän bullshittaamiseen. Jos olette hyvin kiinnostavia, miksi ei ole mitään huhuja sisään tulevista pelaajista? Mutta lupaan olla sitten hiljaa, kun niitä isoja kaloja aletaan kauden jälkeen julkaisemaan.
Täällä kun tulkitaan Jussin sanoja niin mitenkä tuo myös pelaajapuolelle tarvitaan MUUTOKSIA.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Toisaalta onhan se niinkin, että eihän toimari voi lehteen antaa lausuntoa. "ei meille kukaan tule, jos muualle saa sopimuksen". Samaten ei syksyllä voi sanoa, että ykkösketju lähti mut otetaan junnuista. Pakkohan se on sanoa, että kova ukko on allekirjoitusta vaille mein mies.
Ei ole Markkanen helpossa raossa, ei käy kateeksi.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Itselleni pisti silmään se, että edullisella sopimuksella pelannut Petman lähti amerikkaan ja toinen edullinen kärkipelaaja Viitasalo loukkaantui. ”Näiden korvaaminen oli taloudellisesti mahdotonta”. Eli siihen ykkössentteriin ei sitten ollutkaan rahaa? Aikanaan käsitin niin, että rahasta ei olisi jäänyt kiinni jos olisi sopiva löytynyt. Vai tarkoittikohan se sopiva 60 tonnia kaudesta. No, hällä väliä tässä vaiheessa kautta.
Kirjoitin tasan tuon saman pari tuntia ennen tuon artikkelin julkaisua, enkä ole Jussi tai tuo toimittajakaan. Tuo on sinänsä mielestäni ihan selvä ja pätevä argumentti. Kaksi halvan sopimuksrn pelaajaa saadaan kaudessa kasvatettua ykköskorin ja majun mittoihin ja molemmat tippuu. Noiden yhteispalkalla ei välttämättä saa edes toisen korvaajaa tasossa. Eikä ole kovin edukasta, että hieman kasvanu pelaajabudjetti menee näiden korvaamiseen, silloinhan joukkue ei vahvistu. Kyllä nuo kaksi ”putoamista” oli hiton iso lovi pienen seuran joukkueen rakentamiseen.
 

Kär742

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt on sitten Saipan mediassa otettu linja, että mikäli kommentit eivät ole Saipalle edullisia, ne poistetaan!! Ei näin, ei todellakaan nän!!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, Jukka Jalonen, KTP
Eikä ole kovin edukasta, että hieman kasvanu pelaajabudjetti menee näiden korvaamiseen, silloinhan joukkue ei vahvistu. Kyllä nuo kaksi ”putoamista” oli hiton iso lovi pienen seuran joukkueen rakentamiseen.
No onko se nyt näillä muilla toimenpiteilä vahvistunut? Siitä liikkui monen suulla tarinaa, että siihen ykkössenaan on rahaa, siis muutakin kuin lounasseteleitä. Kyllä tuo haastis alleviivaa sitä, että Virran palkkaamiseen sisältyi epärealistisia odotuksia, joissa pelikirjanero saa koko organisaation kondikseen ilman, että officen, tai omistajaportaan tarvii siihen hankkeeseen kohdistaa tukitoimia. Nyt kun se ei sitten onnistunutkaan, niin Ville tuuraamaan taas penkin taakse ja paniikki on valmis. Noh, tällä jengillä ja tällä valmennuksella ja tällä "strategian jalkauttamisella" pelataan nyt tällaista lätkää.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, Jukka Jalonen, KTP
Ei ole Markkanen helpossa raossa, ei käy kateeksi.
Ei ole ei. Ja oikeasti minua vituttaa se, että jossain velloo ajatus siitä, että hänen (etunenässä) on pakko vetää tällaista kivirekeä perässään ihan vain sen takia, että Etelä-Karjalassa on pakko olla liigaseura. EI OLE. Markkanen ja Hämäläinen ovat sitten nyt tässä tulilinjalla, kun kaikkien kannalta parempi olisi vetää letkut irti. Minä en ainakaan tuomitse. En tiedä miksi, tai tarkalleen ottaen milloin asiat alkoivat mennä vituiksi, mutta ei kai tästä elämänmittaista tuomiota tarvi ottaa itselleen. Kiitos SaiPa 1948-2023.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
No onko se nyt näillä muilla toimenpiteilä vahvistunut? Siitä liikkui monen suulla tarinaa, että siihen ykkössenaan on rahaa, siis muutakin kuin lounasseteleitä. Kyllä tuo haastis alleviivaa sitä, että Virran palkkaamiseen sisältyi epärealistisia odotuksia, joissa pelikirjanero saa koko organisaation kondikseen ilman, että officen, tai omistajaportaan tarvii siihen hankkeeseen kohdistaa tukitoimia. Nyt kun se ei sitten onnistunutkaan, niin Ville tuuraamaan taas penkin taakse ja paniikki on valmis. Noh, tällä jengillä ja tällä valmennuksella ja tällä "strategian jalkauttamisella" pelataan nyt tällaista lätkää.
Tässä ollaan eri mieltä, mutta kun ei ole vaihtoehtoista todellisuutta niin vaikea tätä on tämän pidemmälle jatkaa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, Jukka Jalonen, KTP
Tässä ollaan eri mieltä, mutta kun ei ole vaihtoehtoista todellisuutta niin vaikea tätä on tämän pidemmälle jatkaa.
Voidaan mennä sillä, että korona tuhosi SaiPan, siinä missä muiden kassa kesti jopa pienen riehumisen pelaajamarkkinoilla.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Markkanen höpötellyt Iltalehden toimittajan kysymyksiin.
On siinä aika monta kommenttia, jotka olisivat täyttä allekirjoituskamaa.

Aika ajoin (lue: aika usein) tuntuu itsestäkin, että Liiga olisi paljon kiinnostavampi, jos siellä ei pelaisi heittopusseja, joilla ei vuosikymmenestä toiseen ole minkäänlaisia mahdollisuuksia menestyä muualla, kuin säälipleijareissa. Mitä väliä? Liigassa on liikaa joukkueita ja meidän ylpeästi keltamustat on kyllä eittämättä yksi niistä.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Markkanen höpötellyt Iltalehden toimittajan kysymyksiin. Muutama vastaus iski kyllä rajusti silmään. Esimerkiksi väite, ettei mukamas ole kauaa aikaa neljännestä sijasta, vaikka tuosta on kulunut likipitäen kymmenen vuotta. Missä urheilumaailmassa tuo on lyhyt aika? Toinen "taustalla on mahtava junioriorganisaatio". Vaikka SaiPan junioritoiminta onkin piristynyt vaikeimmista ajoista, siitäkin suuri kiitos menee sille, että muualla kehitetyt juniorit tulevat hakemaan suurempaa roolia ja peliaikaa A-junnuiässä SaiPasta. Hieno juttu kyllä, että se viimeinen askel pystytään SaiPan kautta ottamaan, mutta se pohjatyö on tehty jossain ihan muualla. Ei näitä omia poikia ole Mäntykiveä pahemmin edustuksen vakiorosterissa näkynyt, Hokkanen siihen saattaa vielä pystyä.

Muuten onkin aika perusjargonia ja olihan sinne saatu taas se tulessa makaamiseen viittaava kommentti. Organisaation väelle voisikin perustellusti esittää kysymyksen, että missä vaiheessa se tulessa makaaminen lopetetaan ja otetaan sitä härkää sarvista.
Mistäköhän Markkaselle on syötetty pajunköyttä junioriorganisaation mahtavuudesta? Suosittelen että ihan vaan kysyy B- ja C-junnujen kiekkoa vähänkään ymmärtäviltä vanhemmilta missä mennään. Kommentti tältä viikolta: "Valitettavasti ry:n tilanne on murheellisempi kuin Liiga-SaiPan."
 

Ferris

Jäsen
Mistäköhän Markkaselle on syötetty pajunköyttä junioriorganisaation mahtavuudesta? Suosittelen että ihan vaan kysyy B- ja C-junnujen kiekkoa vähänkään ymmärtäviltä vanhemmilta missä mennään. Kommentti tältä viikolta: "Valitettavasti ry:n tilanne on murheellisempi kuin Liiga-SaiPan."

A:n pelaajat kelpaa tässä kohdin vuotta Liigaan ja Mestikseen niin eihän junnutuotanto voi olla huonoa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös