SaiPa kaudella 2024–2025: ”Voittavan jääkiekon alkeiskurssi”

  • 115 645
  • 543

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Sopimustilanne-sivulle on ilmestynyt uutena juniorisopimuksena Richard Žemlička (typottu muotoon Zemlick). Ei tainnut mahtua Tšekin U18 MM-kisajoukkueeseen, mutta kuitenkin ihan positiivinen lupaus kyseessä viime junnukauden perusteella. Samanniminen isä pelasi lyhyesti TPS:ssä 90-luvun alussa.

Ville-Veikko Hiltunen ja Joni Loukkojärvi ilmestyivät myös tuonne hiukan aiemmin.
 

Barney

Jäsen
Tuolla huhuketjussa oli keskustelua SaiPan nykyisistä sopimuspelaajista ja siitä minkälainen runko on kasassa, niin heitetään omat kommentit pelaajakohtaisesti:

Maalivahdit:

Kari Piiroinen
- Yllättävän nuori kaveri (22v) siihen nähden, että oli pari vuotta mukana Tapparan organisaatiossa ja ehti käydä kauden Ruotsissakin ennen kuin saapui SaiPaan. Vanha junnumaajoukkueiden maalivahti, joka joutui viime kaudella odotettua isompaan rooliin SaiPassa. Se isompi rooli johtui enemmän siitä että Lukas oli aivan järkyttävän huono kuin että Piiroinen olisi ollut todella hyvä. Voi nousta ensi kaudellakin SaiPan ykkösmaalivahdiksi, mutta kauteen lähdettäessä edellä olisi hyvä olla joku ennakolta vähän kovempi nimi tai vähintään samantasoinen kaveri kilpailemassa peliajasta. Ei voi lähteä selkeänä ykkösmaalivahtina kauteen.

Puolustajat:

Karri Aho
- Ahokin on vasta 21v, vaikka ollut Ilveksen rotaatiopakkina jo pari kautta. Tuli SaiPaan ja loukkaantui heti. Sai isoa vastuuta loppukauden merkityksettömissä peleissä ja näytti liigapuolustajalta toisin kuin moni muu SaiPan puolustaja. Nuori urallaan eteenpäin menevä kaveri, jonka voi ihan luottavaisin mielin asetella ennen kauden alkua kolmospariin ja alivoimapuolustajaksi kymppisijasta taistelevassa joukkueessa. Potentiaalia on nousta isompaankin rooliin.

Santeri Airola
- Kärsi viime kaudella vähän loukkaantumisista ja lyötiin ihan liian isoon rooliin joukkueen ykköspuolustajaksi, kun Viitasalon kausi meni miten meni. Tulevalla kaudella toivottavasti puolustuksen kasaamisessa onnistutaan huomattavasti paremmin ja Airola saa vähän pienemmän roolin. Kakkospariin ja kakkosylivoimalle mielestäni ihan laadukas nuori kiekollinen puolustaja SaiPan tasoiseen joukkueeseen. Pystyy pelaamaan myös alivoimaa tarvittaessa. Realistisena tavoitteena voidaan pitää sellaista n. 20 pisteen kautta. Toivottavasti saisi nyt ehjän kauden.

Peetu Kiukas
- Tuli loppukauden aikana vähän puskista ja veteli SaiPassa isoja minuutteja. Kiekollisesti lahjakas puolustaja, jolla peli sujui hyvin yhteen kokeneen Niemelän kanssa. Odotukset on monilla varmasti korkealla, joten tilanne ensi kauteen lähdettäessä on ihan erilainen. Vähän sellainen jokerikortti, joka voi parhaassa tapauksessa nousta vaikka joukkueen kärkipuolustajaksi tai huonoimmassa tapauksessa viettää ensi kauden Mestiksessä/junnuissa. SaiPan tasoiselle joukkueelle hyvä ja lupaava pelaaja lähtökohtaisesti taistelemaan noista viimeisistä puolustajapaikoista kokoonpanossa. Kiva nähdä myös tällaisia oikeasti kansallisella tasolla kovia lupauksia, jotka tulevat omista junioreista.

Elmeri Laakso
- Laakso on pyörinyt enemmän ja vähemmän SaiPan mukana nyt jo kolme kautta, vaikka ikää on vasta 19 vuotta. Pari ensimmäistä kautta olivat nousujohteisia, mutta viime kaudella ei nähty sitä seuraava askelta kehityksessä. Lupaava kaveri kuitenkin, kun pyörinyt vuodesta toiseen junnumaajoukkueiden mukana. Kiukas ajoi vähän saman roolin pelaajana viime kaudella ohi, mutta en näe ollenkaan mahdottomana, että ensi kaudella asetelma kääntyisi toisin päin. Mielestäni hyvä ja erittäin lahjakas rotaatiopuolustaja SaiPalle. Ensi kaudella lienee Lappeenrannassa se viimeinen mahdollisuus tehdä läpimurto ja jos siinä ei onnistu, niin sen jälkeen edessä on varmaan läpimurron hakeminen Mestiksestä. Toivottavasti kuitenkin onnistuu.

Mikko Niemelä
- Tuli SaiPaan kesken kauden ja toi joukkueen kokemusta sekä sitä simppeliä peruspelaamista, mitä joukkueesta puuttui. Airolan tapaan rooli oli viime kaudella aivan liian iso tasakentällisin ja taisi jonkun verran joutua pelaamaan ylivoimaakin. Kun roolitetaan oikein tasakentällisin kakkos- tai kolmospariin ja alivoimalle isoon rooliin, niin täyttää varmasti paikkansa joukkueessa. Ja tuo nuoreen pakistoon ainoana yli 25 vuotiaana kokemusta sekä myös kokemusta voittamisesta. Tärkeä johtava pelaaja, jolla on mahdollisesti kauden alkaessa myös A rinnassa.

Ondrej Trejbal
- Alku SaiPassa ei ollut ihan helpoin ja ainakin itse luulin jo, että kaverin try-out ei johda sopimukseen. Paransi kuitenkin nopeasti ja oli niitä SaiPan viime kauden puolustuksen harvoja valopilkkuja. Toivotaan, että parantaa tulevalla kaudella entisestään, mutta jo nyt nähdyllä tasolla hyvä peruspakki kakkos- tai kolmospariin ja alivoimalle.

Rasmus Vuorinen
- Pääsi viime kaudella pelaamaan pienessä roolissa joitakin pelejä, mutta isompaa muistijälkeä ei jättänyt itselleni. Vuodesta toiseen ollut mukana junnumaajoukkueissa, mikä kertoo siitä, että on ihan lupaava ja laadukas pelaaja ikäisekseen. Tässä kohtaa ei ole vielä oikein mitään odotuksia pelaajaa kohtaan. Annetaan reilu mahdollisuus treenata joukkueen mukana kesä ja ottaa harjoitusotteluissa paikka SaiPan pakistosta. Ensi kaudella nähdään sitten meneekö kausi SaiPassa, Mestiksessä vai SaiPan ja Mestiksen välillä seilatessa. Laakson tapaan kuitenkin oikeasti lahjakas rotaatiopuolustaja ja kirittäjä, jolla on aito mahdollisuus ottaa ensi kaudella roolia SaiPan pakistossa.

Yhteenvetona pakiston tilanne on mielestäni ihan hyvä. Siitä puuttuu tietenkin vielä kaksi isoa palasta ja ne hankinnat määrittävät aika pitkälti SaiPan puolustuksen tason. Tällä hetkellä on kiinnitettynä kuitenkin yksi kiekollisesti laadukas puolustaja (Airola), kolme liigatason peruspuolustajaa (Niemelä, Trejbal ja Aho) ja kolme liigakokemusta omaavaa junnumaajoukkuetason nuorta puolustajaa (Kiukas, Laakso ja Vuorinen). Jos erikoistilanteiden puolesta analysoi tuota SaiPan pakistoa, niin toisen puolustajan on oltava se ykkösylivoiman viivamies. Airola on ihan hyvä puolustaja kakkosylivoimaan, mutta se puolustuksen kiekollinen liideri tarvitaan. Toinen puolustajahankinta on toivottavasti sitten sellainen monipuolinen jokapaikanhöylä, joka pelaa alivoimaa ja tarvittaessa myös ylivoimaa.

Hyökkääjät:

Niklas Appelgren
- Hintalaatusuhteelta todennäköisesti huono pelaaja, mutta kun sopimuksesta tuskin päästään eroon, niin jätetään se huomioimatta. Ei onnistunut viime kaudella nousemaan positiivisesti esille huonossa joukkueessa. Plussaa siitä, että pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin myös laiturina. Ensi kaudella alivoimalla varmasti joukkueen tärkeimpiä hyökkääjiä ja toivottavasti pystyy nelosketjussa pelaamaan myös tasakentällisin voittavaa kiekkoa. Mitään pisteodotuksia ei ole.

Viktor Granholm
- Lasketaan kannattajien keskuudessa arvaksi, mikä onkin osittain totta, mutta jonkun verran noihin odotuksiin vaikuttaa varmasti myös pelaajan kansalaisuus. Jos olisi kanadalainen ICEHL:n pistepörssin top-20 nimi, niin odotukset olisivat monella todennäköisesti korkeammalla kuin nyt. Viime kausi Allsvenskanissa ei tehojen puolesta herätä innostusta, mutta pelasi heikossa joukkuessa ja hävisi pisteellä joukkueen sisäisen pisterpössin voiton. Viime kaudella meillä pelasi ICEHL:ssä hurjaa jälkeä edellisellä kaudella tehnyt Helewka, joka ei ollut ihan sellainen tähti kuin odotettiin. Sitten puolestaan Sportin Hjalmarsson veti ICEHL:ssä yhtä tehokkaan kauden kuin Granholm juuri ennen Vaasaan siirtymistä ja on vetänyt sen jälkeen pari kautta lähes piste/peli -tahdilla Liigassa. Jos luistin liikkuu hyvin ja sopeutuu Liigaan, niin voi olla parhaimmillaan ihan tähtipelaaja Liigaan. Floppaaminen on myös ihan mahdollista, mutta ehkä realistisinta olisi odottaa sellaista noin 30 pisteen kautta.

Otto Hokkanen
- Jotkut ovat saattaneet jo menettää uskonsa Hokkasen liigauran suhteen, kun hän on jo kolme kautta pelannut Liigassa ja vieläkin homma näyttää lähinnä selviytymiseltä. On kuitenkin hyvä huomioida, että Hokkanen oli vielä menneelläkin kaudella A-juniori-ikäinen ja monet hienon liigauran pelanneet pelaajat eivät ole hänen iässään vielä edes debytoineet Liigassa. Pelaajan kehityksen kannalta tuo roikkuminen pienessä roolissa umpisurkeassa SaiPassa ei ole tehnyt hyvää. Nyt hyvä kesä alle ja harjoitusotteluiden jälkeen katsotaan valmennuksen kanssa, että riittääkö taso oikeasti Liigaan vai olisiko kehityksen kannalta hyvä käydä pelaamassa kausi isossa roolissa esimerkiksi Imatralla ja tulla sen jälkeen hakemaan läpimurtoa Liigassa. Kesän harjoituskauteen lähdettäessä hyvä kirittäjä Lapidille ja Siikoselle.

Antti Kalapudas
- Viime kaudella huikea syksy ja vähemmän huikea kevät. Oli alkukaudesta Liigan tehokkaimpia pelaajia ja vaikka loppukausi olikin vaikeampi, niin aika vaikea on nähdä parempaa kotimaista sentteriä, johon SaiPalla voisi riittää paukut. Ideaali kakkossentteri, joka pelaa sekä yli- että alivoimaa. Pisteodotukseksi voidaan laittaa se noin 30 pistettä ja kuten syksyllä nähtiin, niin mahdollisuus on paljon parempaankin.

Roni Karvinen
- Karvinen on myös vielä nuori kaveri (21v), joka on nyt vetänyt Liigassa jo kolme sellaista n. 15 pisteen kautta. Monipuolinen kaveri, joka pystyy pelaamaan niin yli- kuin alivoimaa ja tarvittaessa vaikka pakkina. Mielestäni ihan hyvä leveyspelaaja, mutta pystyisikö ensi kaudella ottamaan sen seuraavan stepin? Ihan liigatason kaveri kolmos- tai nelosketjuun, jolle realistiseksi tavoitteeksi voisi asettaa 20 pisteen rikkomisen Liigassa.

Otto Kivenmäki
- Appelgrenin tapaan liian kallis pelaaja, mutta ei siitä sen enempää. Kiekollisen lahjakkuuden näkee kaikki, mutta riittääkö työmoraali? Kaikki eväät on olla tähtipelaaja Liigassa. Toivottavasti onnistuisi ottamaan sen seuraavan stepin ensi kaudella SaiPassa. Pelasi menneellä kaudella yllättävän paljon myös alivoimalla, mutta se oikea rooli ensi kaudella lienee kuitenkin ylivoimalla ja tasakentällisin ykkös- tai kakkosketjussa. Tavoitteeksi voisi ottaa 30 pisteen rikkomisen ja kokonaisvaltaisen pelaamisen parantamisen.

Lee Lapid
- ECHL-arpa, joka tuli jo viime kaudella joukkueeseen. Omien sanojensa mukaan kahdensuunnan sentteri ja viime kauden perusteella ei välttämättä kannata odotella mitään johtavaa kiekollista sentteriä hänestä. Liikaa en halua antaa painoarvoa viime kauden otteille, sillä tuli ensimmäistä kertaa Eurooppaan ja hyvin vaikeisiin olosuhteisiin. Positiivisena asiana jäi mieleen, että laukaus taisi olla pohjoisamerikkalaiseen tapaan melko hyvä. Mielestäni ihan hyvä arpa kolmossentteriksi ja syksyllä sitten nähdään, että löytyykö roolia yli- tai alivoimalta ja riittääkö taso ylipäätään Liigaan. Onnistuessaan voidaan varmaan odottaa sellaista +20 pisteen kolmossentteriä ja jos ei onnistu, niin ulos ja uutta arpaa tilalle.

Janne Naukkarinen
- Viime kaudella vähän yllättäenkin kova läpimurto ja nyt odotukset on luonnollisesti korkealla. Monien papereissa top-6 hyökkääjää ja toiveissa steppi seuraavalle tasolle. Todella lahjakas kaveri, mutta se toinen kausi ei välttämättä ole aina niin helppo kuin ensimmäinen. Plussaa kuitenkin siitä, että on monipuolinen pelaaja ja mikäli jossain vaiheessa kautta olisikin vaikeampaa hyökkäyssuuntaan, niin pystyy olemaan joukkueelle arvokas pelaaja myös pienemmässä roolissa ja alivoimalla. Lähtisin itse sijoittelemaan ykkösketjuun kahden ulkomaalaisvahvistuksen vierelle. Toiveissa 30 pisteen rajapyykin rikkominen.

Miska Siikonen
- Duunarisentteri, jolta ei ihan hirveästi saatu apuja hyökkäyssuuntaan. Pelasi viime kaudella SaiPassa aika paljon ylivoimaakin, mikä on ihan väärä rooli hänelle. Joukkueen kapteeni ja alivoiman luottomies, jolle maksetaan todennäköisesti enemmän kuin pitäisi. Toivotaan Appelgrenin tavoin tasonnostoa. Pitäisi olla kuitenkin liigatasolle ihan hyvä nelossentteri.

Miro Tauslahti ja Lenni Tiihonen
- Niputan kaksikon saman arvostelun alle. Olivat viime kaudella A-junioreiden parhaimmistoa ja pääsivät muutaman matsin pelaamaan Liigassa pienellä peliajalla ilman isompaa muistijälkeä. Molemmille on tässä kohtaa reilua antaa kesä aikaa näyttää ja syksyllä katsotaan mikä on tilanne. Parhaassa tilanteessa voi molemmat tai jompi kumpi ottaa paikkansa SaiPan nelosketjusta tai ainakin olla hyviä rotaatiopelaajia. Jos syksyllä näyttää, että taso ei riitä, niin Mestiksestä hakemaan vauhtia ja uusia yrittäjiä tilalle.

Hyökkäyksen tilanne on vielä enemmän auki kuin puolustuksen, joten loput hankinnat määrittävät aika pitkälti hyökkäyksen tason. Sentteriosastolle tarvitaan se kiekolllinen ykkössentteri, mutta muuten keskikaista on mielestäni jo hyvällä tasolla. Kalapudas on kakkossentterinä ja Siikonen nelossentterinä hyviä palasia säälipleijaritaistoon. Lapid on kolmosessa arpa ja jos hän ei onnistu, niin voidaan vielä toivoa, että Hokkanen olisi ottanut tarvittavia kehitysaskeleita. Jos ykkössentterihaku kuitenkin onnistuu, niin en usko SaiPan sentteriosastoon kaatuvan.

Laituriosasto on se eniten auki oleva osasto, joka ehkä vähän huolettaa. Ehkä se varmin nimi tällä hetkellä on Kivenmäki, mikä kertoo kaiken oleellisen tilanteesta. Granholm ja Naukkarinen ovat myös hyviä palasia, mutta mitään varmoja tuloksentekijöitä ei kumpikaan ole. Appelgren on ihan puhdas nelosketjun mies ja Karvinen vähän sellainen 3-4 ketjun välimaastossa seilaavaa kaveri, jolta ei uskalla etukäteen odottaa mitään ihmetehoja. Tauslahti ja Tiihonen ovat sitten ihan puhtaita haastajia, joista tuskin ainakaan tulosyksikön kavereita löytyy.

Yhteenvetona mielestäni SaiPalla on ihan hyvä runko kasassa, mutta kun sitä kärkiosaamista puuttuu noin paljon, niin joukkueen iskukykyä on vielä vaikea vertailla muihin. Jos vertaa esimerkiksi HPK:n tai Jukureiden osioissa nähtyihin hahmotelmiin, niin mielestäni SaiPalla on varsin hyvin pullat uunissa. Eniten siihen joukkueen iskukykyyn tulee tietenkin vaikuttamaan tulevan kauden valmennus, mutta jos ne loput hankinnat menevät nappiin, niin SaiPan pelaajamateriaalin pitäisi olla ihan riittävä säälipleijaritaistoon. Uskon, että etenkin tuolta nuoresta puolustuksesta voi tulla ensi kaudella isojakin läpimurtoja osaavassa valmennuksessa. Sen verran lahjakkaita nuoria siellä on kuitenkin riveissä.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minä antaisin Kiukaalle TOP6-roolia heti ensi kaudesta. Turha hankkia mitään leveysjätkää Kiukaan eteen, kun teillä on siinä nuori ja erittäin lupaava oma poika.

Sen mitä sivusilmällä SaiPaa seurasin, niin ehdottomasti peliaikaa vaan. Ei ne U20 pelit enään kehitä ja tuli vakuuttavasti sisään Liigaan.

Kiukas-Niemelä olisi SaiPalle varmasti hyvä kolmospari.

Tosin näyttää vähän siltä, että SaiPalla on ongelma, että noita hyviä kolmosparin pakkeja on useampia, Trejbal, Aho ja Laaksokin. Mutta ehdottomasti lähtisin näistä ajamaan Kiukasta sisään, nuorin ja lupaavin.
 

Sportsguy

Jäsen
Minä antaisin Kiukaalle TOP6-roolia heti ensi kaudesta. Turha hankkia mitään leveysjätkää Kiukaan eteen, kun teillä on siinä nuori ja erittäin lupaava oma poika.

Sen mitä sivusilmällä SaiPaa seurasin, niin ehdottomasti peliaikaa vaan. Ei ne U20 pelit enään kehitä ja tuli vakuuttavasti sisään Liigaan.

Kiukas-Niemelä olisi SaiPalle varmasti hyvä kolmospari.

Tosin näyttää vähän siltä, että SaiPalla on ongelma, että noita hyviä kolmosparin pakkeja on useampia, Trejbal, Aho ja Laaksokin. Mutta ehdottomasti lähtisin näistä ajamaan Kiukasta sisään, nuorin ja lupaavin.
Samaa mieltä. Nostan myös Ahon esiin enemmän. Loppukaudesta näkyi erittäin lupaavia otteita kiekon kuskaamisessa, sen liikuttelussa ja pää ylhäällä pelaamisessa. Voi ottaa isonkin roolin ensi kaudella.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiukaalle vain Top6 rooli ja YV vastuuta, lupaava pakki ja varmasti U20 Suomen ykköspakki.
 

Barney

Jäsen
Kiukaalle vain Top6 rooli ja YV vastuuta, lupaava pakki ja varmasti U20 Suomen ykköspakki.
No tuskin nyt sentään. Eiköhän siellä ole ainakin Kiviharju, Väisänen ja Pieniniemi U20-kisoissa niitä Suomen ykköspakkeja. Toki kaikki mahdollisuudet on mahtua joukkueeseen, jos jatkaa samalla tasolla Liigassa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
No tuskin nyt sentään. Eiköhän siellä ole ainakin Kiviharju, Väisänen ja Pieniniemi U20-kisoissa niitä Suomen ykköspakkeja. Toki kaikki mahdollisuudet on mahtua joukkueeseen, jos jatkaa samalla tasolla Liigassa.
Väisänen pieniniemi? Kyllä voi olla valmentaja pihalla jos nämä menevät kiukkaan edelle u20 kisoissa. Jotenki huvittavaa miten täällä ihmiset ei ymmärrä minkälainen talentti SaiPalla on käsissään.
 

Barney

Jäsen
Väisänen pieniniemi? Kyllä voi olla valmentaja pihalla jos nämä menevät kiukkaan edelle u20 kisoissa. Jotenki huvittavaa miten täällä ihmiset ei ymmärrä minkälainen talentti SaiPalla on käsissään.
Niinpä. Varausrankingien perusteella Väisänen varataan tulevana kesänä ensimmäisellä tai toisella kierroksella NHL:ään. Jäädään odottelemaan, että olisiko jollain NHL-joukkueella sellaiset scoutit, jotka ymmärtävät minkä tason lupaus Kiukas on esimerkiksi Väisäseen verrattuna. Veikkaan, että ei ole.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No tuskin nyt sentään. Eiköhän siellä ole ainakin Kiviharju, Väisänen ja Pieniniemi U20-kisoissa niitä Suomen ykköspakkeja. Toki kaikki mahdollisuudet on mahtua joukkueeseen, jos jatkaa samalla tasolla Liigassa.
Kiviharju ehkä, siinäkin vaaditaan mielikuvitusta. Kiukas on noita mainittuja herroja aika reilusti edellä.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Kiviharju ehkä, siinäkin vaaditaan mielikuvitusta. Kiukas on noita mainittuja herroja aika reilusti edellä.
Väisänen pieniniemi? Kyllä voi olla valmentaja pihalla jos nämä menevät kiukkaan edelle u20 kisoissa. Jotenki huvittavaa miten täällä ihmiset ei ymmärrä minkälainen talentti SaiPalla on käsissään.
Kiukaalle vain Top6 rooli ja YV vastuuta, lupaava pakki ja varmasti U20 Suomen ykköspakki.


Trollaatteko vai mitä ihmettä tämä nyt on? Kiukas voi mahtua kyllä Suomen U20 joukkueeseen, mutta ei hän ole lähtökohtaisesti kuin top-6 pakki U20 kisoissa. Toki jos nyt vetää aivan järjettömän alkukauden syksyllä niin tilanne muuttuu, mutta ei Kiukas ole missään vaiheessa ollut mikään hirmuinen "talentti". Hyvä liigapelaaja tulee varmasti, mutta siitä eteenpäin vaatii hirmuisesti työtä.

"Varmasti U20 Suomen ykköspakki" ei tule olemaan vaikka mitä tekisi.

Siitä ollaan kaikki varmasti samaa mieltä, että kyllä hänen roolia tulee ensi kauden SaiPassa saada.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuntuu että osalla on lähtenyt ihan laukalle tämä Kiukaan hehkuttaminen. Hyvä nuori puolustaja, mutta mistään kansainvälisen tason talentista ihan turha puhua, kun sitä Kiukas ei ole. Kiviharju ja Väisänen taas ovat sellaisia.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei ole lähtenyt laukalle vaan Kiukas on tällä hetkellä noita herroja edelleä reilusti, toki on myös vanhempi mutta silti.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Ei ole lähtenyt laukalle vaan Kiukas on tällä hetkellä noita herroja edelleä reilusti, toki on myös vanhempi mutta silti.
Herätys nyt, Kiviharju oli jo viime vuonna U18-kisoissa dominoiva pelaaja, kun taas Kiukas ei edes ollut kisoissa. Kiviharju varataan tänä kesänä ykköskierroksella, Kiukasta ei ole edes varattu. Jos on niin pahat värilasit, ettei näe eroa, niin suosittelen katsomaan huomenna alkavia kotikisoja.

Jokaisen, joka on Kiviharjun pelejä nähnyt, pitäisi nähdä ero. Olkoonkin, että hän oli lähes koko kauden loukkaantuneena. Ei kyse ole siitä, että Kiukas olisi huono, vaan että Kiviharju on poikkeuksellinen, joten vertailu on hölmöä.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Herätys nyt, Kiviharju oli jo viime vuonna U18-kisoissa dominoiva pelaaja, kun taas Kiukas ei edes ollut kisoissa. Kiviharju varataan tänä kesänä ykköskierroksella, Kiukasta ei ole edes varattu. Jos on niin pahat värilasit, ettei näe eroa, niin suosittelen katsomaan huomenna alkavia kotikisoja.

Jokaisen, joka on Kiviharjun pelejä nähnyt, pitäisi nähdä ero. Olkoonkin, että hän oli lähes koko kauden loukkaantuneena. Ei kyse ole siitä, että Kiukas olisi huono, vaan että Kiviharju on poikkeuksellinen, joten vertailu on hölmöä.
Se että Kiviharju on lupaavampi kuin Kiukas ei kerro sitä että on parempi tällä hetkellä.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Se että Kiviharju on lupaavampi kuin Kiukas ei kerro sitä että on parempi tällä hetkellä.
No kyllä hän nyt vaan on sitäkin. Kuten on vaikkapa Konsta Helenius Naukkarista parempi.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No kyllä hän nyt vaan on sitäkin. Kuten on vaikkapa Konsta Helenius Naukkarista parempi.
Ei ole tällä hetkellä. Heleniuksesta ja Naukkarisesta ei ollut nyt kyse.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei ole lähtenyt laukalle vaan Kiukas on tällä hetkellä noita herroja edelleä reilusti, toki on myös vanhempi mutta silti.
Niin, juuri se ero on hyvä huomata, mikä on potentiaali olla ensi kaudella Liigassa ja mikä tulevaisuudessa isossa liigassa on monesti eri asia.
 

Veleho

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ei nyt valtavasti herätä tunteita mihinkään suuntaan. Mestis kaverilla aika lailla pelattu läpi ja seuraavana yritystä liigatasolle. Ei pitäisi olla kallis kaveri leveyttä tuomaan, joten jää enemmän pelimerkkejä kärkimiehiin.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Perssoniin ei mitään palaa ja Alger ja Berardinelli pysyvät Savossa niin jos IPK:sta joku piti hakea niin tämä oli se seuraava vaihtoehto
 

Barney

Jäsen
Mielestäni ihan hyvä haku. Kaveri on pelannut Mestiksen jo läpi ja nyt kokeilemaan, että riittääkö taso Liigaan. Halpa kaveri ja peukkua ylös seuraavan kauden optiosta, sillä jos osoittautuu hyväksi hankinnaksi, niin on todennäköisesti pari seuraavaa kautta hinta-laatusuhteeltaan erinomainen pelaaja. Jos ei osoittaudu, niin siinä tapauksessa jää halvaksi yhden kauden kokeiluksi.

Toissakaudella Mestiksen pistepörssin kolmonen heti Pertun ja Anti-Roikon jälkeen ja viime kaudella yli piste/peli -tahtia IPK:n kakkosketjussa. Ahon mukaan hyvä luistelija ja kamppailuvoima on kehittynyt Mestiksessä. Jos se kamppailuvoima on riittävä Liigaan, niin uskon, että osoittautuu ihan vahvistukseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös