SaiPa kaudella 2023–2024: ”Operaatio jumbosijan välttäminen”

  • 537 943
  • 2 797
Joo, nyt kun muistelee, että kaksi kertaa oltiin sentään pudotuspeleissä hänen johdollaan, vaikka sitten kolmas seasoni ja puolikas päälle oli taas silkkaa horroria.
Sillä kolmannella horror-kaudellakin oltiin kauden puolivälissä vielä pudotuspelijunassa mukana 1,3 pisteen keskiarvolla kunnes tuli lappukohusta alkanut tappioputki. Sekin kausi oli "menestys" kaikkiin sen jälkeisiin kausiin verrattuna...
 

redpecka

Jäsen
Kautta on pelattu 10 ottelua ja joukkue on jo selkeästi luovuttanut. Tappioita nyt 7 peräkkäin ja seuraavat vastustajat Ilves, Tappara, TPS, HIFK, KooKoo, JYP, Pelicans, Tappara, TPS, HIFK, Ilves, Lukko ja Pelicans.

Uskallan väittää että Hämäläisen johdolla SaiPa ei tule voittamaan yhtäkään noista peleistä. Tällöin rikottaisiin myös viime kauden ennätysputki. Siinäpä Hämäläiselle ja seurajohdolle uutta tavoitetta kun näköjään mitään muuta ei tuossa roskaporukassa aiota eikä yritetä tehdä.
Nuo luettelemasi joukkueet ovat Liiga-joukkueita. Ihan sama missä järjestyksessä ne kohdataan. Ihan väärässä sarjassa pelataan.
 

Denisovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tänään:

Ojantakanen-Kalapudas-Lipiäinen
Vainikainen-Hokkanen-Karvinen
Appelgren-Siikonen-Kivenmäki
Morand-Helewka-Oden
Ruusunen

Anttalainen-Viitasalo
Moro-Rajaniemi
Trejbal-Rikkilä

Piiroinen
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Tänään taas nähtiin, ettei tuo joukkue ole mikään toivoton (olkoonkin, että oli väsynyt Ilves vastassa, mutta kuitenkin).

Kaukaan päädyssäkin ehdotettuja peliliikkeitä siis kaivattaisiin:

- Lukas on juuri niin huono kuin miltä näyttääkin, eikä minusta tuo ainakaan mitään lisäarvoa Piiroiseen nähden, joten kiertoon vaan
- Helewka ei todellakaan ole palkkansa arvoinen, heipparallaa hänelle
- Morand ei pelaa parhaalla tasollaan kuin alle puolet peleistä ja maksaa mansikoita, heippatirallaa hänellekin
- Morolle morot, pakko olla kallis
- Rikkilä ja Hietala ulos kokoonpanosta opettelemaan perusasioita johonkin muualle
- Luotettavia pakkeja pari kappaletta sisään, kiekollisuudella ei niin merkitystä
- Jos Hämäläisellä olisikin vaikka 1+1, niin tarvittaessa voidaan sinnitellä sitten sillä ja pistää kauden päätteeksi kiertoon

Hyökkäyksessä pitäisi riittää leveys tällaiseen liikutteluun.
 
Viimeksi muokattu:

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Helewka oli tänää hyvä, mutta kyllähän tuo syö ku HPK:n Martel vai mikä olikaan painaa hatullisen iltaan ja meidän Adam tekee vaan hyvää työtä. Olis todella mielenkiintoinen nähdä Helewkan ja Morandin kanssa Tammela tai joku joka osaisi sen maalin tehdä. Oden ja Morand tuntuu vähän saman osaston miehiltä. Kalaputaan kenttää ei voi rikkoa.

Sinällään siis Lukas ja Moro varsinki voi laittaa kiertoon ja Helewkakin kun pitäis niitä pisteitäkin tehdä.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Jos SaiPalla on ollenkaan mahdollisuuksia, niin Kalaputaalle kannattaa laittaa kottikärryllinen rahaa ensi kaudeksi. Eihän meillä noin hyvää pelaajaa ole ollut vuosiin.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Satunnaisia ajatuksia eri pelaajien suorittamisesta:

Hugo Rikkilä oli aikanaan minun papareissa yhtä potentiaalinen kaveri kuin Airola ja Laakso, mutta tämän kauden otteet ovat olleet jotain ihan muuta. Paljon virheitä sijoittumisessa/kiekollisena, ja ne ovat vaan korostuneet peliajan lisääntyessä (kun Airola/Laakso/Viitasalo -kolmikko on ollut lasaretissa). Mutta samaan aikaan hän on joukkueen parhaita +/- tilastoissa: siellä komeilee luku +1. Tämä ei yhtään vastaa sitä mitä näen kentällä, joten ehkä missaan jotain...

Henri Hietala ei vaan oikein kuulu liigapakistoon - tuntuu että hänen otteet ovat polkeneet paikallaan. Virheitä tulee edelleen paljon.

Santeri Airola on näillä näkymin meidän kiekollinen ykköspakki, joka tuo monipuolisuutta joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Saisi tulla jo takaisin kentälle.

Antti Kalapudas on huikea - näillä otteilla liigan yksi parhaista senttereistä. Pelaa hyvin kumpaankin suuntaan ja pisteitä syntyy. Nyt kun tuli edes yksi voitto, niin uskaltaa myös kehua.

Valtteri Lipiäinen on saanut jostain otteisiinsa myös pelisilmää, ja on myös ilahduttavasti viemässä itseään tulosyksikköön. Hän alkaa olla muutakin kuin se pirteä pelaaja, joka menee vauhdilla päätyihin ja väläyttelee välillä.

Adam Helewka tekee hyvää duunia kentällä, ja on sinänsä hyvä leveyspelaaja - kyllä hän edellen vaikuttaa siltä että voisi jossakin vaiheessa nakutella enemmänkin maaleja. On vaan todennäköisesti kovin kallis ~kakkoskentän pelaajaksi, kun otetaan huomioon melko akuutti tarve vahvistaa puolustusta...
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Helewka voi olla hyvä ase pudotuspeleissä, vääntöä, kokemusta ja taistelumaaleja. Toisaalta jos hänen tilalle saisi järjesteltyä nopeamman hyökkääjän mallia Danick Martel niin sitten. Moro ja Lukas kannattaisi vaihtaa kunnon puolustajaan ja toiseen maalivahtiin. Odenin palkalla luulisi myös saavan vähän useammin maaleja tekevän pelaajan.
 

Coxkyttä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos SaiPalla on ollenkaan mahdollisuuksia, niin Kalaputaalle kannattaa laittaa kottikärryllinen rahaa ensi kaudeksi. Eihän meillä noin hyvää pelaajaa ole ollut vuosiin.
Älkää nyt helevetti kehuko ketään SaiPan pelaajia!! Kyllähän nämä top 5 seurat lukee tätä palstaa myös ;) ja kun tyhjennysmyynti alkaa niin se on bye bye..
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Montahan kertaa Helewka on kilauttanut tolppaa? Uskomattoman huonoa tuuria hänellä on ollut tehojen suhteen, on hylättyä maalia, useampia putkiin osuneita laukauksia jne. Se ei välttämättä vaadi kuin yhden onnistumisen (riittikö rankkari?) että peli alkaa kulkemaan myös pisteiden osalta. Nyt tuo näyttää juuri siltä että vituttaa kun lähellä käydään muttei mikään mene.
 

Kuntz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mä aina samaan aikaan mielessäni peukutan ja toisaalta ihmettelen kommentteja, joissa ollaan muokkaamassa joukkuetta kenkimällä tietyt pelaajat pihalle ja ottamalla paremmat tilalle. Peukut tulee siitä, että olen täysin samaa mieltä esimerkiksi Moron peliotteiden karmeudesta etenkin oletettuun hintatasoon nähden. Samaa mieltä olen myös siitä, että joukkue vahvistuisi, jos Moro lähtisi ja tilalle tulisi pakki joka osaa oikeasti pelata. Vastaavasti Odenin palkkakulut voisi hyvin kohdistaa puolustajaan, jos se vain olisi mahdollista.

Ihmettely johtuu siitä, että kyseenalaistan ehdotettujen siirtojen realistisuuden. Pelaajasopimusta ei yksipuolisesti voine purkaa sillä perusteella, että peliotteet eivät ole sitä mitä odotettiin tai hintalaatusuhde kusee. Jos pelaaja potkitaan pihalle, jää siitä oletettavasti vielä jotain maksettavaa SaiPalle. Kun taas kassassa ei ole rahaa, jouduttaisiin se korvaaja hankkimaan niillä (ehkä neuvottelun tuloksena) säästetyillä palkkakuluilla, jota kengitystä pelaajasta saadaan. Sillä rahalla saadaan sitten se Mestis-ukko tai muun Liiga-joukkueen ylimääräpeluri, joka ei nyt taas ollut sitä mitä tarvittiin.

Toki sopimuksia puretaan välillä yhteisymmärryksessä, mutta silloin pelaajalla lienee jo uusi osoite selvillä tai sitten purku on jollakin muulla tavalla myös pelaajalle kannattava ratkaisu (esim. nuoren pelaajan juuttuminen pienellä palkalla kokoonpanon ulkopuolelle). Millä perustein vaikkapa Moro perustelisi itselleen sopimuksen purkamista, jos se nykyisen sopimuksen hintalappu on korkea peliotteisiin verrattaessa? Kuka palkkaisi Moron edes suurinpiirtein samanlaisella lapulla loppukaudeksi? Sama pätee myös mahdollisiin vaihtokauppoihin, joita ylipäätänsä tehdään Euroopan sisällä lähtökohtaisesti harvoin. Kuka vaihtaisi hyvän pelaajansa toisen seuran huonoon pelaajaan?

Olenko ihan pihalla asian kanssa? Kuinka usein ja millä perustein näitä purkuja tai vaihtokauppoja on oikeasti tehty? Ihan samalla tavalla huudan itsekin uuden valmentajan perään, joten tarkoitus ei ole osoittaa tätä ihmettelyä kehenkään mitenkään vittuiluna. Pohdin vain "ääneen".
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Montahan kertaa Helewka on kilauttanut tolppaa? Uskomattoman huonoa tuuria hänellä on ollut tehojen suhteen, on hylättyä maalia, useampia putkiin osuneita laukauksia jne. Se ei välttämättä vaadi kuin yhden onnistumisen (riittikö rankkari?) että peli alkaa kulkemaan myös pisteiden osalta. Nyt tuo näyttää juuri siltä että vituttaa kun lähellä käydään muttei mikään mene.
Ilves-pelissä oli yksi tilanne, kun mietin, että apina näkyy. SaiPalla taisi olla 3vs1-hyökkäys toisessa erässä, jossa Helewka päätti yhden syötön jälkeen laukoa itse. Odotti vielä ihan kalkkiviivoille mahdollisimman lähelle maalia. Lopputuloksena Malek torjui, mutta mieleen jäi tosiaan se, että syöttöpaikka viereenkin oli suhteellisen vapaana. Vaikka ei vetokaan ollut huono ratkaisu tuossa tilanteessa, kenties olisi toisenlaisessa tilanteessa syöttänyt.
 
Suosikkijoukkue
Lehterän tammi
Oli noissa tuuletuksissa ottelun ratkettua jotain poikkeuksellista. Ehkä se tuosta vielä herää henkiin ja ryhmällä alkaa uusi jakso, eikä kausi olekaan vielä viikon päästä ohi.

En katsonut lehdistötilaisuutta, mutta VH varmaan onnitteli vastustajaa voitosta ihan rutiinilla ja sanoi että vaade on kova. Kunnes keskeytettiin ja sanottiin että tehän sen voititte.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Pitäiskö jonkun ansioituneemman tehdä jo ensi kautta koskevan ketjun päivitettävällä sopimustilanteella siihen aloitukseen?
 

Veleho

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Juuri kun pääsin haukkumasta SaiPan viestinnän toisessa ketjussa, tulee heti perään vähän kivempiä uutisia. Mistä ne tiesi?

Airolan ja Hokkasen sopparit maakunnan omina poikina lämmittää erityisesti. Toivottavasti Hokkasen ei tarvitse lähteä Tampereelle asti breikkaamaan, vaan onnistuu siihen jo SaiPassa. Karvisen osalta taas juuri viime pelin jälkeisen haastattelun aikana mietin, että olisi hyvä jos jatkaisi vielä SaiPassa. Kuitenkin ehtinyt jo varmasti jonkin verran Lappeenrantalaistua kun 2019 tullut tänne junnuihin ja kehityskäyrä osoittaa oikeaan suuntaan.
 

emz1

Jäsen
Airola ja Hokkanen sopimus vuoteen 2026, Karvinen 2025. Erittäin hyviä kiinnityksiä.
Hyvät laput tähän kohtaan, vaikka pieni kauneusvirhe tulee "tämän alueen kasvateista" ja Karvisen yhdistämisestä.

Helpottaisihan se kummasti joukkueen kärjen rakentamista jos näistä Hokkasista, Karvisista ja Lipiäisistä saataisiin rakennettua liigamitat täyttävää runkoa 2-3 ketjuihin. Seuraavana siis maltillisella toivelistalla on Lipiäisen jatkosopimus.
 

Sportsguy

Jäsen
Hyvät laput tähän kohtaan, vaikka pieni kauneusvirhe tulee "tämän alueen kasvateista" ja Karvisen yhdistämisestä.

Helpottaisihan se kummasti joukkueen kärjen rakentamista jos näistä Hokkasista, Karvisista ja Lipiäisistä saataisiin rakennettua liigamitat täyttävää runkoa 2-3 ketjuihin. Seuraavana siis maltillisella toivelistalla on Lipiäisen jatkosopimus.
Lipiäisen jatko pitäisi todellakin olla seuraava. Loistava "liimapelaaja" ja nyt on tullut tehojakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös