SaiPa kaudella 2019–2020

  • 617 580
  • 2 631

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Niin, ei kai siihen kuole, vaikka menee vähän huonomminkin, mutta harmittaahan tämä. Tai eniten harmittaa se, että ei yhtään tiedä mitä tuleman pitää. Tällä tarkoitan siis sitä, että pitäisikö meillä olla joku visio? Pelillinen identiteetti, vaikka tieto siitä, että missä tämä organisaatio on esim. kolmen vuoden päästä. Vai alkaako kaiken tämän rakentaminen sitten, kun uusi halli joskus mahdollisesti on pykälässä? Kallioniemi-Tirkkonen-aikakausi oli se milloin edellisen kerran tunsin, että jengillä oli joku tahtotila ja todella innoissani olin kyllä silloinkin, kun tieto Lehterän saapumisesta Saimaalle meidät saavutti. Nyt ollaan sellaisessa oudossa välitilassa. Tämä kausi menee miten menee, mutta mitä hittoa tapahtuu ensi kaudella?
Totta kai harmittaa. Ja innostus puuttuu, mikä harmittaa vielä enemmän. 1998-99 kauden asuin Ranskassa, mutta seurasin meininkiä sen mitä netistä siihen aikaan pystyi ja kotipuheluitten kautta. Vuoden vaihteessa olin kotona käymässä joululomalla ja Old Parkissa törmäsin Daleen ja hänen oppaanaan olleeseen Kallioniemeen. Juteltiin pitkät tovit siellä tuhannen tuubassa, mutta heistä jäi hiton hyvä fiilis. Kun sisko sitten soitti minulle keväällä, että SaiPa pudotti Jokerit niin tuli aivan euforinen olo, mutta ei ehkä täysin yllätyksenä, koska tästä tapaamastani kaksikosta huokui hyvä fiilis.

Seuraavan kerran hyvä fiilis taisi olla 05-06 kaudella. Muutin alkuvuodesta 06 tänne pk seudulle ja paikalliset lätkäfanitkin kehuivat SaiPaa sillä kaudella. Muuten Tirkkosen aikakautta lukuun ottamatta ollut hiljaista. Paitsi Lehterän eka, kun silloin oli taas fiilistä, mutta sekin kadonnut. Mutta ei siis SaiPan pärjääminen (siis edes sääleihin pääseminen) ole mitenkään arkipäiväistä vaikka viime vuosina siltä ehkä tuntunutkin. Joo olisi kivaa jos oltaisiin oikeasti mitaleista taistelemassa joka vuosi, mutta kun seurannut 80-luvun alkupuolelta asti niin nythän menee oikeasti keskiarvoon verrattuna aivan helvetin hyvin. Kaikki on suhteellista.

Mutta silti, aina tukena. Syteen tai saveen.
 
Mites on pelannut ja minkä tyylinen pelaaja tämä Bernhardt on ollut?
Isoja minuutteja näyttää ainakin pelaavan.
Ylivoimaakin?

Onko edellytyksiä breikata nyt, kun heikosta pakistosta vielä loukkeja?
 

Denisovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaksonen-Löfman-Nikko
Zaborsky-Ramstedt-Vainikainen
Oksanen-Virtanen-Persson
Iso-Mustajärvi-Koho-Piipponen
Loimaranta

Vainio-Bernhardt
Riikola-Salo
Sneck-Seppälä

Westerholm
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Lyötyä ei kannata, eikä varmaan kannattaisi lyödä, mutta kehuako pitäisi?
Joukkue ei suurelta osin ole valmennuksen "näpeissä", mitä pitäisi tehdä?
Nyt on seurajohdon tehtävä kovia ratkaisuja, monta uutta miestä hankitaan, vai hankitaanko yhtään?
Niin, ja sitten, oliko Lehterän jatkosopimus hätäisesti tehty, olisiko kannattanut katsastaa uusia vaihtoehtoja, vaikkapa hiukan kalliimmalla hinnalla?
Siinä muutamia kysymyksiä jotka mielestäni odottavat vastauksia.

Kun katsoi tänään KooKoon pelaamista, niin kyllä ero kotijoukkueeseen oli iso, pelisysteemi selvä kaikille, luistin liikkui ja pelaajat kiekkovarmoja.
Mitä oli sitten SaiPa, kiekollisesti epävarma, liikkeessä jäljessä, hätäilevä ja pelisysteemi täysin kateissa, enkä usko, että nuo asiat enää tällä kaudella paranevat, ilman, että pelaajia vaihtuu USEITA ja siihen minä en usko.
Eli tämä kausi on hyvinkin pitkälti menetetty, eikä tuolla valmennuksella ja ilman puolen joukkueen vaihtamista ole muutosta odotettavissa ensi kaudellekkaan.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Ei ollut mitään jakoa, toka erä pelattiin lähes kokonaan saipan päädyssä. Avauspelaaminen oli roikku keskialueella ja toivotaan että omille pomppisi. Kookoolla napsui syötöt lapaan.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siitä olen hyvinkin samaa mieltä lautamiehen kanssa miltä SaiPa tänään näytti. Kun ollaan pelitavallisesti, fyysisesti ja materiaalisesti jäljessä ja itseluottamus kateissa, niin erohan oli aivan valtava. Sitä en tiedä kuinka paljon tältä kaudelta on pelastettavissa, mutta onhan tuostakin joukkueesta saatava enemmän irti. Muutoksia pitäisi vain uskaltaa tehdä.

Muutama uusi pelaaja sisään. Onko eväitä lisäksi tehdä joku siirto vaihtokauppana(niistä ketkä ei jatka ensi kaudella)? Valmennusryhmän tuulettaminen(Hirvonen)? Tarvitaanko kuitenkin se maalivahti? Jotkut etsimään tuntumaa/itseluottamusta Mestiksen kautta. Yritettäisiin edes jotain, eikä alistuta vaan häviämään, kuten tänään oli nähtävissä.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No nythän tuo joukkue on jo siinä tilassa, että lyötyä ei enää ainakaan kannata lyödä omien toimesta. Sitä ihmettelen, ettei seurajohto ollut kykeneväinen tukemaan joukkuetta, kun sitä olisi tarvittu.
Nyt pelaajat ovat niin häpeissään, että pitäisi tukea. Toisaalta kannattajan on vaikea tukea kun ei luoteta peliotteisiin. Ei luoteta valmennuksen pelikirjaan. Organisaatio on sitä mieltä, että Tero on huippujätkä ja oikea mies ruoriin. Missä sitten oikein mättää? Onko tämä alho meidän kannattajien syytä?
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tämähän alkaa menemään Kummeli-tyyliin: 0-5 - siitä viis. Muutoksia tuskin tapahtuu vieläkään. Koko organisaatio on vajonnut johonkin syväkoomaan. Jopa Santasen aikakauden joukkue alkaa näyttämään huippujoukkueelta näiden "sankareiden" rinnalla.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Onko jollain tietoa miten valmennus on roolitettu? Muutaman vuoden otannalla Teron/valmennuksen tekeminen vaikuttaa omaan silmääni siltä että osaa hyvin valmentaa yksilöitä ja sinällään ymmärtää hyvin jääkiekkoa, mutta joukkueen yhdessä viisikkona pelaaminen/sen valmentaminen on todella heikkoa. Nyt isona ongelmana on mielestäni se, että vaikka puolustajat pelaavat OK hyvin keskenään ja hyökkääjät keskenään, niin puolustajilla ja hyökkääjillä on aivan eri pelikirjat. Hyökkäyksiin lähdöissä hyökkääjät karkaavat nopeasti ylöspäin ja pakit pelaavat hitaasti, mikä johtaa siihen että syötöt ovat vaikeita ja seisoville ukoille 80% kerroista. Karvaajat karvaavat ylhäältä mutta puolustus ei tue tätä taktiikkaa, jolloin vastustaja saa usein syöteltyä karvaajien ohi ylivoimahyökkäyksiin. Tavallaan hyökkääjien ja puolustajien toiminta aiheuttaa keskenään pahoja ongelmia, kun viisikko ei toimi yhdessä.

Tällä hetkellä pelilliset ongelmat ovat aika erit kuin alkukaudella, jolloin pelättiin pelata kiekolla omissa. Nyt ongelma on vahvasti keskialueella, missä viisikkopeli ei toimi kumpaankaan suuntaan. Alkukaudesta yritettiin ehkä liiankin suoraviivaista pelaamista, nyt suoraviivaiset ratkaisut loistavat kokonaan poissaolollaan?
 

KovaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, seurannassa TPS
Nyt pelaajat ovat niin häpeissään, että pitäisi tukea. Toisaalta kannattajan on vaikea tukea kun ei luoteta peliotteisiin. Ei luoteta valmennuksen pelikirjaan. Organisaatio on sitä mieltä, että Tero on huippujätkä ja oikea mies ruoriin. Missä sitten oikein mättää? Onko tämä alho meidän kannattajien syytä?
En tiedä kumpi on jotain läppää, vai onko kumpikaan, mutta häpeää olis ehtiny käsitellä jo monta viikkoa.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä kumpi on jotain läppää, vai onko kumpikaan, mutta häpeää olis ehtiny käsitellä jo monta viikkoa.
Juu ei ollut läppää. Tarkoitan että nyt he vasta häpeissään ovatkin kun tappiot seuraavat toisiaan. Se häpeä siis vain lisääntyy. Se ei minua ihmetytä. Se ihmetyttää, että oikeasti ovat seuran sisällä tyytyväisiä ja vaikuttuneita Teron kunnianhimosta ja tekemästä työstä. Voihan sitä kunnianhimosta olla vaikuttunut ja onhan Terolla paljon hyviä ajatuksia ja hän on fiksu. Tulokset eivät kuitenkaan puhu Teron puolesta. No okei, eka kausi meni hyvin.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Niin, se Iso-Mustajärven penkitys, mitä sillä yleensä haettiin. Ainakin menetettiin ainut fyysiseen peliin pystyvä ja sitä eilenkin pelaamaan pyrkinyt kokoonpanosta, tilalle tuli kontaktia välttelevä miesten peliin toistaiseksi pystymätön poika.
En muutenkaan ymmärrä sen nimellisen nelosketjun hajoittamista, onhan se ollut lähes ainut ketju, joka on pystynyt viemään pelin vastustajan päätyyn,
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Tuli nyt kurkittua tuo peli vielä uudestaan vähän kelaillen että oliko SaiPa niin huono kuin oluenhuuruiset muistikuvat eiliseltä antoi olettaa. Ja kyllähän se oli. On aivan käsittämättömän munaton tuo joukkueen esitys täyden kotiyleisön edessä. Ei mitään vastustajalta pois, mutta jos pelissä on max 2 organisoitua hyökkäystä vastaan vastustajan kahtakymmentä joista osa päättyy upeaan maaliin on jotain pahasti pielessä. Tuo miten SaiPan koko viisikko aukeaa noihin KooKoon hyökkäyksiin on jotain käsittämätöntä tässä kohtaa kautta - enkä moista muista nähneeni ketään muuta vastaan kuin nyt 2x viime pelit KooKoota vastaan. Lukeeko KooKoon valmennus SaiPan peliä kuin avointa kirjaa vai haluaako vaan ottaa sen Kaakon kulman haltuun en tiedä, mutta näin surkeita kahta peliä putkeen en muista millon oon itte nähny. Nyt täytyy alkaa jotain tapahtua.

En käsitä mitä siellä on tapahtunut. Tää joukkue pelas jossain kohtaa ihan hyvää kiekkoa. Nousko Lehterällä hattuun ja alettiin taas ajaa sitä jotain vitun ruotsalaista SHL kiekkoa TÄHÄN JOUKKUEESEEN sisään? En usko että Terokaan ihan noin kujalla on. Pakistosta esim yli puolet ei edes kuuluisi tälle tasolle.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli nyt kurkittua tuo peli vielä uudestaan vähän kelaillen että oliko SaiPa niin huono kuin oluenhuuruiset muistikuvat eiliseltä antoi olettaa. Ja kyllähän se oli. On aivan käsittämättömän munaton tuo joukkueen esitys täyden kotiyleisön edessä. Ei mitään vastustajalta pois, mutta jos pelissä on max 2 organisoitua hyökkäystä vastaan vastustajan kahtakymmentä joista osa päättyy upeaan maaliin on jotain pahasti pielessä. Tuo miten SaiPan koko viisikko aukeaa noihin KooKoon hyökkäyksiin on jotain käsittämätöntä tässä kohtaa kautta - enkä moista muista nähneeni ketään muuta vastaan kuin nyt 2x viime pelit KooKoota vastaan. Lukeeko KooKoon valmennus SaiPan peliä kuin avointa kirjaa vai haluaako vaan ottaa sen Kaakon kulman haltuun en tiedä, mutta näin surkeita kahta peliä putkeen en muista millon oon itte nähny. Nyt täytyy alkaa jotain tapahtua.

En käsitä mitä siellä on tapahtunut. Tää joukkue pelas jossain kohtaa ihan hyvää kiekkoa. Nousko Lehterällä hattuun ja alettiin taas ajaa sitä jotain vitun ruotsalaista SHL kiekkoa TÄHÄN JOUKKUEESEEN sisään? En usko että Terokaan ihan noin kujalla on. Pakistosta esim yli puolet ei edes kuuluisi tälle tasolle.
Erittäin hyvin sanottu. Tuota se Petteri Sihvonen aikoinaan sanoi: valmentajilla on taipumus jossain vaiheessa alkaa peluuttaa uppiniskaisesti sitä omaa ihannekiekkoa vaikka se menisi kuinka päin helvettiä tahansa. Ei tuo porukka kykene pelaamaan SHL-tyyppistä vauhtikiekkoa. Trappia tuon porukan kanssa olla pitää. Ekalla kaudella Tero peluutti hyvää trappia ja sai Sihvosenkin kehut. Mikä on ettei nyt trappi kelpaa?!
 

Denisovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Zaborsky-Ramstedt-Kuronen
Kaksonen-Löfman-Nikko
Mäntykivi-Virtanen-Vainikainen
Piipponen-Iso-Mustajärvi-Oksanen

Salo-Vainio
Autio-Bernhardt
Riikola-Sneck
Seppälä

Kaarlehto
 

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit & KalPa
Zaborsky-Ramstedt-Kuronen
Kaksonen-Löfman-Nikko
Mäntykivi-Virtanen-Vainikainen
Piipponen-Iso-Mustajärvi-Oksanen

Salo-Vainio
Autio-Bernhardt
Riikola-Sneck
Seppälä

Kaarlehto

Hyi saatana. Tappio tulee tänäänkin. Sneck-Riikola uudestaan pakkiparina, en uskonu et tää voi enää mennä huonompaan suuntaan. Onneks Kaarlehto saa sentään mahdollisuuden ja ketjuja on vähän palauteltu normaalimmiksi.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Hyi saatana. Tappio tulee tänäänkin. Sneck-Riikola uudestaan pakkiparina, en uskonu et tää voi enää mennä huonompaan suuntaan. Onneks Kaarlehto saa sentään mahdollisuuden ja ketjuja on vähän palauteltu normaalimmiksi.

Sanoisin, että jopa Veikkauksen kertoimenlaskijat on tänään optimistisempia, kuin tämä osio. Toivottavasti joukkue ei lue tätä palstaa.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miksi ei voinut laittaa hyvin toiminutta nelosketjua kasaan. Siinä on jotain mikä on toiminut tän kauden SaiPassa. Mutta kun ei... Sneck-Riikola. Melkein itku tuli... Viime pelissä Sneck-Seppälä -3. Tänään tuo pakkipari. Selviäiskö -2 tuloksella? Ei ole tänäänkään paljoa odotettavissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös