SaiPa kaudella 2015–2016

  • 574 514
  • 2 477

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
SaiPan ykkösketju on kyllä vaikea pidettävä, McIntyre ja Nokelainen aika rautaisia kavereita kiekko lavassa. Molemmat vahvoja päättäväisiä jässiköitä, hyviä liikkumaan ja kun vielä taitoakin löytyy... Ja Raulla on kyllä huikea kyky löytää juuri oikealla hetkellä sinne maalinedustalle.

Strömberg vaikuttaa erittäin onnistuneelta hankinnalta. Eipä olisi ihme vaikka jossain vaiheessa nousisi kakkoseen ja ylivoimalle. Nyt mainio lisä tuohon kolmosketjuun.

Virkkusen ja Kurosen kaudenavaus onnistui hyvin, erittäin energistä peliä molemmilta.

Tämä oli kauden avauspeli minulle, ja pitää myöntää että Järveläisen esitys oli nyt vähän sen suuntaista mitä oletin sen olevan kun tilaa ei olekaan enää harjoituspelien tapaan... Mutta katsellaan nyt.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nokelainen on hiton kovassa tikissä. En edes muistanut, että se on noin hyvä vääntäjä. Tuo 3J ketju kyllä tulee vielä nostamaan tasoaan. Järvinen hakee vielä peliäännja kun pääsee viime kevään iskuun niin meillä on kaksi tuloskenttää. Ja noissa alaketjuissakin potentiaalia. En just nyt osaa kaivata vahvistuksia koska Lappalainenkin on ollut odotettua parempi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Strömberg vaikuttaa erittäin onnistuneelta hankinnalta. Eipä olisi ihme vaikka jossain vaiheessa nousisi kakkoseen ja ylivoimalle. Nyt mainio lisä tuohon kolmosketjuun.

Strömberg on tosiaan ollut erittäin vahva, nämä Tuomenoksan pitkäjänteiset projektit toimivat loistavasti. Ymmärtääkseni sekä Strömbergin että Järveläisen kanssa oli neuvoteltu jo vuotta aiemmin, ja sitten kun sopimus lopulta allekirjoitettiin, niin pelaajat tiesivät tarkkaan mihin olivat tulossa. Jani Niemisen ja Petteri Nokelaisen come backien historia on tietysti vielä pidempi. Eikä Carsonin hankintaakaan voi moittia.

On muuten mielenkiintoinen juttu, että SaiPassa hyvään nosteeseen päässeillä pelureilla on niin usein vaikeuksia saada homma käyntiin uudessa seurassa. Kärppien viime kauden ryöstö on jo klassikkokamaa, ja herrat Spina, Tavi ja Davis ovat kaikki tehoilleet alkukauden 0+0=0 ja ±0. Jesse Mankinen on sentään tehnyt yhden maalin mutta kokonaissaldo on -2.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yksi pakki vielä niin olisi unelma tilanne tai jotain sellasta. Carson minusta ollut perushyvä pakki, ensimmäiset syötöt lapaan ja varmaa peliä. MUTTA herrat Lappalainen ja osakseen Maalahti, ovat välillä hieman liemessä ja epävarmoja. Välillä hyvä että saavat ensimmäisen syötön lapaan..
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Samat ajatukset on itsellä käynyt tätä JYP peliä seuratessa, että kyllä tuo 3. pari vaan hasardialtis on, pelasi siinä sitten ketä tahansa tuon TOP4:n jälkeen. Carson on tänään ollut todella hyvä. Jämäkkää peliä ja laukonutkin muutaman kerran.
 

Wolves

Jäsen
Huhu kertoo, että Minnesota Wildin leiriltä pudonnutta Sam Warningia on tarjottu liigaseuroille. Yliopistosta juuri päässeenä, ainakaan hintalappu ei pitäisi olla korkea. (Linkki eliteprospectsiin)
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huhu kertoo, että Minnesota Wildin leiriltä pudonnutta Sam Warningia on tarjottu liigaseuroille. Yliopistosta juuri päässeenä, ainakaan hintalappu ei pitäisi olla korkea. (Linkki eliteprospectsiin)

Hmm, kyllähän tommoinen Sam Varoitus kai kelpaisi (jos rahaa löytyy kirstusta, kevättä varten..) onneksi on Tuomenoksa joka osaa tsiigata nämä, jos olisi millään mahdollista niin kakkoskenttään yksi maalintekijä.

SaiPa ei kyllä varmaan tässä vaiheessa vielä ainakaan ketään osta, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mulle tuli mieleen että optimitilanteessa tuohon joukkueeseen saataisiin vielä 2. ketjuun juuri yksi maalintekijä ja sitten puolustukseen vielä yksi hyvä puolustaja. Mutta en usko itsekään että tässä vaiheessa vielä on uusia pelaajia tulossa. Näillä mennään nyt tällä hetkellä ja mikäs se on kärkisijalla mennessä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Joukkue on sarjataulukon kärjessä (vielä muutaman tunnin...) ja sairastupa on tyhjä. Vaikea on kuvitella että juuri tässä tilanteessa lähdettäisiin joukkuetta laajentamaan.

Toivottavasti joukkueen terveystilanne säilyy hyvänä, ettei tule tarvetta hätäisille paikkaushankinnoille. CHL-pelien jääminen pois tältä syksyltä on siinä mielessä hyvä asia, ettei väsyneenä pelaamisesta aiheutuvaa loukkaantumisriskiä ole niin paljoa kuin pitkin Eurooppaa reissaavilla CHL-joukkueilla..
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Mä näin eilen ensimmäisen tämän kauden ottelun SaiPa:lta ja täytyy sanoa että otan kaiken takaisin mitä kritisoin Nokelaisesta. Myös Ville Koho näytti huomattavasti pirteämmältä (ei pelkästään maalin takia) kuin viime keväänä tai koko viime kaudella. Pappa alkaa syttymään. Ainoastaan tuo Maalahden Kalle huolestuttaa, kaveri oli ihan yössä koko ottelun ajan ja täältä juttuja lukeneena ei ollut ensimmäinen kerta tällä(-kään) kaudella. Eipä myöskään vuodet tunnu haittaavan Jussi Markkasta, luulisi että tuon ikäisellä paukkuu nivuset ja polvet, mutta mitä vielä!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ainoastaan tuo Maalahden Kalle huolestuttaa, kaveri oli ihan yössä koko ottelun ajan ja täältä juttuja lukeneena ei ollut ensimmäinen kerta tällä(-kään) kaudella.

Jep, aina sattuu ja tapahtuu kun Kallella on kiekko. Verenpainehan sitä touhua katsellessa nousee, mutta en sanoisi että Kalle olisi ollut koko ottelun ajan ihan yössä, tehotilastoon sentään kirjattiin eilen +2.

Ville Kohon otteet näyttävät tosiaan hyviltä, mutta Ville Hämäläisen liike näyttää ajoittain huolestuttavan hitaalta. Tosin perinteisesti Ville H:n liikkeen kritisointi on minulla johtanut siihen että Ville tekee seuraavassa ottelussa maalin tai pari, toivottavasti näin käy tälläkin kertaa.
 

Bigg_Doggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nokelainen tuntuu olevansa nyt kyllä elämänsä kunnossa, 6pv lepo alkurutistuksen jälkeen näytti tekevän hyvää ja herrassa tuntuu olevan intoa kuin ilmapallossa. Pelituntuma tulee kokoajan paremmaksi ajan kanssa.
Jalka liikkuu kevyesti, hirmusesti tekee töitä molempiin suuntiin ja koko NHL-ketju tekee nätisti tilaa toisilleen.
Ihailtavaa katsottavaa jo tässä vaiheessa, varmasti vielä hienompaa kauden edetessä.

Koho näytti eilen kapteenin mallia ja täräytti maalin loppuhetkille. Muutenkin toimii erinomaisesti omalla paikallaan kolmosen keskellä ja jalka liikkuu taas hyvin kun ei ole samanlaista vammaa/rasitusta kuin edellisillä kausilla.
Hämäläisen Vilillä peli toimii paremmin kuin viimekauden loppupuoliskolla. Nelosen sentterinä erinomainen ja varmasti syö vielä tarvittavia kiekkoja kauden edetessä paljonkin!

Eilisessä pelissä Jokinen erottui mielestäni edukseen, Tekee hirmuisesti töitä hyökkäyspäässä ja sitä kautta avautuu maalipaikkoja.
Järvisen peli tuntuu vielä vähän tahmealta mutta kyllä se siitä vielä nousee entiselleen.
Järveläiseltä viedään kyllä kaikki tila ja tuntuu olevan vähän tuskaisen olosta peliä kun ei onnistumisia tule samaan tahtiin kuin harjoitusotteluissa.

Strömberg oli kyllä taas erinomainen haku ja toivottavasti hänet laitetaan Järveläisen tilalle seuraavaan peliin, kyllä se Kohokin osaa ruokkia Järveläistä vierellään jos kääpiö vain tilaa saa.

Hyvin on pullat uunissa tälläerää, vahvistuksia on turha ennen verorajaa haikailla minkäänlaisia ja katsotaan niitä sitten tarpeen tullen loukkaantumistilanteen mukaan.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Maalahden kohdalla ongelma tuntuu olevan siinä, että pelillinen kehitys tyssäsi pitkälti siinä vaiheessa kun Kalle liigajäille astui. On siinä varmasti voimaa tullut lisää ja jalka kestää hyvin liigavauhdissa, mutta en minä kyllä kummoista kehitystä ole tässä parin vuoden aikana huomannut Maalahden pelissä, kiekollisena tai ilman kiekkoa.

Larssonilta heikko peli. Lepsuili kiekon Kärpille 0-2 osumassa ja seurasi tuota huikealla munauksella 1-3 osumaan. Muutenkin mies tuntui olevan jotenkin tuuliajolla, on ollut aiemmissa kotipeleissä selvästi energisempi ja jämäkämpi.

Lappalainen oli hyvä ja siellä oli ylivoima-aikaakin tarjolla. Ikävä kyllä tuo yv-jääaika tuli Järvisen ketjun takana ja se on kyllä selvästi puolustajalle epäkiitollisin komennus. Järveläinen ja Järvinen eivät nimittäin lainaa kiekkoa puolustajille lainkaan, kuka helvetti tällaisen ylivoiman on ideoinut? Siellä kaksi kaveria seisoo tumput suorina ylivoimalla siniviivalla, kun kolme heppua yrittää kiekotella keskenään ja yrittää heitellä mahdottomia syöttöjä mailaviidakon läpi mahdottomiin paikkoihin. Onpa iso yllätys ettei tuota hedelmää.

Kakkosketjulle tarjottiin kyllä mahdollisuutta heräämiseen eilen, Järveläinenkin pelasi kauden parhaat minuutit, 16:33, vaikka istui pitkän siivun penkin päässä... Jokinen ja Järvinen molemmat yli 20 minuuttia. Kyllä minä Strömbergin laittaisin tuohon kakkosen laitaan tässä vaiheessa ja katselisin muutaman viikon mitä tuosta seuraa. Strömberg on kuitenkin paljon vahvempi kaveri siellä laitojen lähellä, pystyy suojaamaan kiekkoa ihan eri tyyliin mitä Järveläinen ja puolustussuuntaanhan Strömberg on erittäin hyvä myös.

Eikä se huono vaihtoehto olisi kokeilla esim. Zborilia tässä vaiheessa. SaiPa on hyvissä asemissa, ykkösketju jauhaa täysillä. Nythän sitä voisi tehdä kokeiluja. Mielummin nyt kuin sitten pakon edessä jos sairastuvalle tulee ruuhkaa.

Onhan tuossa toki se pikku ongelma, että mitäs Järveläiselle jos kakkosketjun rooli ei toimi. Ei ole oikein sellainen 3-4 ketjun pelaaja kumminkaan. Vaikka mieluusti liikkeitä tuon Järveläisen tontin suhteen näkisinkin jo nyt, eiköhän Tirkkonen katsele tuota vielä pitkän aikaa rauhassa.
Määräisin Järveläiselle kuitenkin tiukan kuurin Canadiensin runkosarjapelejä ja niistä nimenomaan David Desharnaisin pelaamisen seuraamista. Canadiens-fanien (vaan ei minun) sylkykuppi DD on koko lailla Järveläisen mitoissa, ehkä NHL:n normikokoon ja fyysisyyteen suhteutettuna jopa tavallaan pienempi... Ja jostain ihmeen syystä pärjää kuitenkin laitojen lähellä paremmin kuin isommat joukkuetoverinsa. Pyörähtelee todella näppärästi luistimillaan pienessä tilassa ja käyttää vastustajan tönäisyistä tulevan lisäliikkeenkin hyödykseen. Vuosien varrella pystynyt optimoimaan tuon aika hyvin, olisi hyvää oppia Järveläiselle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Eikä se huono vaihtoehto olisi kokeilla esim. Zborilia tässä vaiheessa. SaiPa on hyvissä asemissa, ykkösketju jauhaa täysillä. Nythän sitä voisi tehdä kokeiluja. Mielummin nyt kuin sitten pakon edessä jos sairastuvalle tulee ruuhkaa.

Zboril ei ole A-junnujen kokoonpanossa. En tiedä mutta epäilen, että olisi loukkaantunut viikko sitten pelatussa HIFK-SaiPa -ottelussa. Siellä oli tarvittu lääkäriä kentällä ulosajoon johtaneen selästä taklaamisen jälkeen.

Järveläinen on kieltämättä ollut vähän hukassa, mutta vaihto Strömbergin kanssa päittäin ei tosiaan kuulosta hyvältä ajatukselta. Kohon ketju pelaa usein vastustajan vahvinta kentällistä vastaan, ja siinä hommassa tarvitaan fysiikkaa.
 

krissu87

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Zboril ei ole A-junnujen kokoonpanossa. En tiedä mutta epäilen, että olisi loukkaantunut viikko sitten pelatussa HIFK-SaiPa -ottelussa. Siellä oli tarvittu lääkäriä kentällä ulosajoon johtaneen selästä taklaamisen jälkeen.

Järveläinen on kieltämättä ollut vähän hukassa, mutta vaihto Strömbergin kanssa päittäin ei tosiaan kuulosta hyvältä ajatukselta. Kohon ketju pelaa usein vastustajan vahvinta kentällistä vastaan, ja siinä hommassa tarvitaan fysiikkaa.

Kuulin että Zborililla on aivotärähdys. Harmi sillä kaveri on aloittanut pirteästi
kauden.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Järveläinen on kieltämättä ollut vähän hukassa, mutta vaihto Strömbergin kanssa päittäin ei tosiaan kuulosta hyvältä ajatukselta. Kohon ketju pelaa usein vastustajan vahvinta kentällistä vastaan, ja siinä hommassa tarvitaan fysiikkaa.

Eipä tuossa päittäin vaihtamisesta kyse olisi. Jos Järveläinen ei toimi kakkosessa niin seuraava pysäkki lienee katsomo. Leivo voi ottaa Strömbergin paikan kolmosessa, jos Strömberg siirtyy kakkoseen.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Eipä tuossa päittäin vaihtamisesta kyse olisi. Jos Järveläinen ei toimi kakkosessa niin seuraava pysäkki lienee katsomo. Leivo voi ottaa Strömbergin paikan kolmosessa, jos Strömberg siirtyy kakkoseen.

Vaikka Leivo on "täydellinen" jarrukentässä, niin voisi kyllä poijalle antaa tsänssit kakkoseen tekemään tulosta.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hankala olisi Järveläinen tosiaan nähdä raatamassa Kohon ja Venäläisen kanssa vastustajan vaarallisimpia ketjuja vastaan. Jotakin tuolla kakkoselle on piakkoin tehtävä kuitenkin. Tykkään Tirkkosen tyylistä antaa ketjujen rauhassa hitsaantua. Se antaa pelaajallekin työrauhan näyttää osaamisensa kun ei joka vaihdossa tarvitse pelätä lentävänsä vilttiin. Mitta ja määrä täytyy kuitenkin tässäkin olla. Mitään isoa ketjulottoa ei tulla näkemään eli uskon kakkosketjuun haettavan kolmatta lenkkiä Jokisen ja Järvisen kaveriksi. Jokinen on profiloitunut armottomaksi työmyyräksi ja on hyvä roolissaan. Järvinen puolestaan on jotenkin vielä käsijarru päällä askissa, mutta uskon sen siitä vertyvän. Näinpä omassa, kuten varmasti monen muunkin spekulaatiossa Järveläisen olevan se pala, jota vaihdetaan ellei kohta ala tapahtua.

Nythän peli on mallillaan, etenkin tuloksellisesti. Itse haikailen hyökkääjistöä enemmän muutosta kolmospariin. Älkää kukaan tulkitko tätä miksikään Maalahden ajojahdiksi, mutta jotenkin nyt tuntuu, ettei vaan riitä. Ylipelaamista, kiekonmenetyksiä ja
perässäjuoksemista tulee liikaa. Joku peruspakki tuohon on kauden edetessä hankittava nykynäyttöjen perusteella. Onneksi kirstussa lienee pelivaraa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Joni Suutarin lainapesti KeuPassa päättyi eiliseen KeuPa-Jukurit -otteluun. Mitä jos annettaisiin Suutarille näytön paikka Kohon tai Hämäläisen rinnalla, silloin Strömbergin nostaminen Järviseen ketjuun ei jättäisi niin isoa aukkoa alakenttien laidat ryskyy&pleksit paukkuu -osastoon.

Suutarin otteista KeuPassa minulla ei ole muuta tietoa kuin Mestiksen tilasto, jonka mukaan Jonin saldo viiteen otteluun on kelvollinen 2+0=2 ja +2. KeuPan tilastossa kiinnitti huomiota myös Jere Pulli, joka on tryoutilla pelannut kolmeen otteluun tehot 0+2=2 ja +2. Jere jos saisi pelattua täyden ja tasapainoisen kauden divarissa, niin ehkä ura voisi jatkua vielä Liiga-kiekkoilijanakin, Marlo Koposen tyyliin. Vaan eipä ole tämän ketjun asioita tämä spekulaatio.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kun kerran länsirannikolla ollaan niin jospa poimittaisiin vaikka Otto Honkaheimo kyytiin. Joku liigatasolla kokenut rutiinipakki tuonne tarvitaan ihan loppukauttakin ajatellen, kakkosketjun hyökkääjän ohella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös