SaiPa kaudella 2015–2016

  • 575 782
  • 2 477

Fordél

Jäsen
Lähtökohtaisesti omasta mielestäni meillä on paperilla parempi joukkue kuin viime kauden alussa. Paljon paremmin tasapainossa etenkin puolustus.

Kokonaisuutena lienee parempi, mutta mielestäni laituriosasto näyttäytyy heikommalta kuin viime vuonna. Itse asiassa laituriosasto näyttää yllättävänkin heikolta näin kauteen lähdettäessä. Laidalle on heittää oikeastaan yksi varma ykköskorin mies eli Rau. Lisäksi kokoonpanossa on yksi laituri, joka terveenä ollessaan on hyvä kärkikenttien pelaaja omassa roolissaan eli Nokelainen. Tämän jälkeen taso näyttää tippuvan selvästi. 2-3 kenttiin ei ole tarjolla yhtään varmaa 30 pisteen pelaajaa. Ainoastaan Jokisella on siihen täysin realistiset mahdollisuudet. Sitten tulee potentiaaliset pelaajat, mutta myös suuret kysymysmerkit Järveläinen ja Strömberg. Jos kaikki menee kuin Strömsössä, heistä voi olla 30 pojon nakuttajiksi. Näiden lisäksi on Leivo ja Venäläinen, jotka ovat omassa roolissaan tärkeitä pelaajia, mutta pisteitä heiltä ei ole ihan realistista odottaa hyvän kiekollisen 2-3 kentän pelaajan verran. Toki Leivolla on potentiaalinsa kiekolliseen peliin, mutta sen varaan ei kannata rakentaa.

Tietystikään kaikkea ei voi saada ja SaiPalla on mainio runko kasassa. Perusasiat eli hyvä maalivahtipeli, hyvä puolustus ja keskushyökkääjät ovat mainiossa kunnossa. Ongelmat alkaa sitten kun käännetään katse pelin keskustasta laitoihin. Toki ylitsepääsemätöntä riskiä tähän ei liity, sillä laitureita on helppo saada kesken kauden, mikäli vahvistuksia on tarve hankkia. Ja SaiPalla löytyy resursseja kesken kauden reagointiin.

Eli kaiken kaikkiaan fiksusti kasattu joukkue, mutta varustettuna selkeällä ongelmakohdalla tai ainakin kysymysmerkillä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Fordelilta ihan hyvä analyysi tilanteesta. Laituriosasto on ehkä heikentynyt vuoden takaisesta koska silloin laatulaitureita oli määrällisesti enemmän kuin nyt. Sentteristö ja mv-osasto ovat kuitenkin vahvistuneet. Pakistokin tuntuu nyt paremmalta kuin miltä se tuntui vuosi sitten.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Eli kaiken kaikkiaan fiksusti kasattu joukkue, mutta varustettuna selkeällä ongelmakohdalla tai ainakin kysymysmerkillä.

Eli totutulla kaavalla mennään. Viime kauden kysymysmerkki oli puolustuspeli, toissakaudella sentteristö ja niin edelleen. Sen verran tuohon laituriasiaan että McIntyre voi hyvinkin pelata laidassa, jolloin ykkösen keskellä olisi Nokelainen tai viime keväänä Raun ja McIntyren kanssa hyvin pelannut Järvinen. Muistelen Nokelaisen pelanneen sentterinä ne vähät pelit mitä parina viime kautena on saanut pelata, ja McIntyren mahdollista siirtymistä laitaan väläyteltiin jo keväällä vahvistuksista puhuttaessa. Toki tuossakin tapauksessa ykköskentän jälkeen on hiljaista.
 

Fordél

Jäsen
Laituriosasto on ehkä heikentynyt vuoden takaisesta koska silloin laatulaitureita oli määrällisesti enemmän kuin nyt.

Sanoisin, että oli enemmän ja varmuudella laadukkaampia laitureita. Jos viime kauteen lähdettäessä oli kärkikenttiin oli heittää Tavi, Mankinen ja Spina niin nyt on Rau ja kysymysmerkein varustettu Nokelainen. Molemmilla kausilla on ollut myös Jokinen siellä taustalla häärimässä yhtenä vaihtoehtona. Toki jos McIntyre pelaa laidalla niin voidaan sanoa olevan kaksi varmaa tapausta, mutta silloin toisaalta keskushyökkäysosasto heikkenee.

Tottakai nyt on mahdollisuus siihen, että Strömberg nousee korvaamaan Tavin tehot ja Järveläinen Mankisen tehot, jolloin kokonaisuus kääntyy itse asiassa plussalle ja mitään ongelmaa ei ole. Aika näyttää, mutta tuskin kaikki menee kuin Strömsössä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Laituriosastolla on kieltämättä paljon kysymysmerkkejä, mutta kun näitä potentiaalisia breikkaajia on kuitenkin aika paljon, niin kohtuudella voisi odottaa että pari selkeää tasonnostajaakin löytyisi. Jos Rau ja Nokelainen ovat lähtökohtaisesti ykkösketjun pelaajia, niin eiköhän joukosta Jokinen/Järveläinen/Leivo/Strömberg löydy kakkoseen pätevät laiturit. Itselläni on sellainen kutina, että erityisesti Jokinen ja Leivo voisivat onnistua tulevalla kaudella. Ja jos ei homma toimi, niin sitten täytyy asioida snaipperi-kaupassa.

Nyt kun puolustuksesta löytyy tulivoimaa käsittämättömän paljon, niin toivottavasti muut laiturit ovat katselleet videokoostetta Chad Raun viime kauden maaleista. Sinne vaan maalin eteen tai sivustalle kiekkoa ronkkimaan, ja hyviä asioita tapahtuu!
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
...ja voin sanoa, että se joka sinne maalille uskaltaa mennä maskimieheksi, tulee takuuvarmasti saamaan monta irtopalaa joka pelissä. Ainakin Löfquistin vedot on kettumoisia napata maalivahdin kiinni.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Koko ajan mulla on kovempi ja kovempi usko Strömbergiin ja Järveläiseen. Nyt olen jo varma, että Järveläinen tekee Mankisen tehot ja Strömberg Tavin.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laituriosastosta en jaksa olla huolissaan. McIntyre laitetaan toivottavasti laitaan pelaamaan ja pystytään muodostamaan ykkös ja kakkos kenttiin nk "parivaljakot" joko Nokelainen-McIntyre ja Järvinen-Rau tai sitten Nokelainen-Rau ja Järvinen-McIntyre. Kolmannet lenkit tuloskenttiin valmennus katsoo sitten kohilleen mutta hyvä arvaukseni on osastolta Strömberg-Jokinen-Järveläinen. Koho lyödään kolmosen keskelle,Hämäläinen neloseen ja ja noille osastoille tunnetusti löytyy palasia.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Enemmän kuin hyvä haku tämä Carson. Pidän häntä parempana hankintana kuin Salcidoa viime kaudella tähän samaan aikaan. Puolustus tosiaan näyttää nyt paremmalta kuin viime kaudella. Hyökkäyspää kyllä tarvitsisi sen yhden hyvän laiturin, jotta top-6 sakissa oltaisiin. Nyt tällä rosterilla ollaan ehkä siellä kympin sakissa. Ehkäpä se laituri sitten talvella vielä nähdään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eipä näitä asioita paperilla ole ennenkään ratkottu eikä tulla ratkomaan tulevalla kaudellakaan. Ennustuksia, arvailuja ja veikkailuja voi toki aina tehdä niin paljon kuin sielu sietää, mutta ihan muut jutut ne sitten loppupeleissä merkitsee. Saahan niitä joukkueita tietysti nimien ja menneiden vuosien pistepörssien perusteella laittaa vaikka minkälaisiin jonoihin jos siltä tuntuu.

Sen verran paljon kuitenkin on tätä jääkiekkoa tullut jo nähtyä, että ei yhden laiturin merkitys joukkueelle ole niin suuri että sijoituksesta "ehkä 10 sakissa" tullaan ehdottomasti 6 sakkiin. Ei siis suuntaan eikä toiseen. Paperijääkiekossa ehkä näin voi tapahtuakkin, mutta käytäntö osoittaa aina ihan sitten jotain muuta. Sehän tästä mielenkiintoista tekeekin.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
No toivotaan, että nämä korvaajat eivät petä ja ei jäädä yli kymmenen peliä nollille. Kyllä se vaan pisteitä kummasti syö, jos vastustaja tekee "vain" yhden tai kaksi maalia ja itse et tee yhtäkään. Toki viime kaudella petti Mankiset ja Tavit, jotka kuitenkin lähtökohtaisesti ovat "parempia" pelaajia minun silmissäni kuin heidän korvaajikseen tähän mennessä hankitut. Joten siinä mielessä ei varmasti kovin paljon pahemmaksi voi enää mennä, mutta ei se myöskään pisteitä kerrytä, jos sama trendi jatkuisi. Puukäsillä ei pelejä voiteta ja toivottavasti sellaisia ei ole nyt joukkueessa liikaa.
 

Säilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On tosiaankin yllättävän paljon noita NHL-pelejä, Meiän Pojilla toisiin seuroihin verrattunakin.

Satellitelle kiitos tilaston etsimisestä! :-)
 

Kalalokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kukas myöntää ottaneensa päiväksi käyttöön Lappeenrannan pirssin sputnik-logolla varustettuna? Puolelta päivin ekan kerran Mannerheimintiellä ja nyt sama Subaru Pukaron paronilla :D

e: vai joko sillä ehittiin hakea tää uus pakki Helsinki-Vantaalta
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuo Carson on juuri sellainen, mitä kaipailin. Ei mikään sikailija, mutta jämäkkä oman pään puolustaja, jolla kokemusta, mutta myös taitoa. Käsitin, että osaa luistellakin. Toimistolta hyvä haku.

Kyllähän tuo hyökkäys vaikuttaa vähän siltä, että puuttuu tuottava kakkoskenttä, mutta kärki on terävämpi ja syvyyttä enemmän. Kyllä sieltä löytyy potentiaalia myös tuolta syvältä nousemaan kakkoskentän pelureiksi. Kyllähän tuolla jengillä voi ihan iloisesti lähteä kauteen. Sitten jos läpilyöntejä ei alaketjuista/junnuista tule, niin joku täsmähaku kesken kauden hyökkäykseen.
 

Barney

Jäsen
Kyllähän tuo hyökkäys vaikuttaa vähän siltä, että puuttuu tuottava kakkoskenttä.
Mielestäni tuosta kakkoskentän "puuttumisesta" tehdään ihan liian suuri ongelma. Miten niin puuttuu kakkoskenttä? Sentteriksi on tarjolla Matti Järvinen, joka oli viime keväänä SaiPan paras sentteri. Toisena laiturina Tommi Jokinen, joka teki viime kaudella yhtä paljon tehopisteitä kuin Jesse Mankinen, vaikka pelasi ottelun vähemmän. Mankisella on toki potentiaalia, mutta sitä on myös Jokisella. Molemmat ovat olleet lähivuosina tuollaisia melko tasaisia n. 25 pisteen miehiä, mutta molemmilla on potentiaalia nousta ensi kaudella yli 30 pisteen kavereiksi. Jokinen on erittäin aliarvostettu kaveri, ja jos tuossa Jokisen tilalla olisi vaikka Mankinen, pitäisi monet sitä ketjua parempana, vaikka se ei välttämättä sitä olisikaan.

Se kakkosketjun kolmas palanen on vielä vähän kysymysmerkki. Sitä paikkaa tarjotaan varmasti ensisijaisesti Järveläiselle ja Strömbergille, ja jos kävisi niin hullusti ettei kumpikaan heistä onnistuisi, voitaisiin peluuttaa Kohoa siinä kolmantena palasena, kunnes hankittaisiin uusi pelaaja. Minä en näe ainakaan hyökkäyksen tilannetta mitenkään erityisen huonona. Pidän kuitenkin todennäköisyyttä, että joko Järveläinen tai Strömberg breikkaa melko suurena, minkä lisäksi uskon SaiPan hankkivan vielä kauden edetessä yhden hyökkääjään, vaikka loukkaantumisia ei sattuisikaan.

Uudet hankinnat Nokelainen ja Carson ovat olleet minulle mieluisia. Nokelainen ei välttämättä ollut ihan sen tyylinen pelaaja, jota SaiPa olisi kaivannut, mutta onhan se aina kiva nähdä oman kasvatin palaavan joukkueeseen. Kunnossa pysyessään Nokelaisen pitäisi olla kuitenkin Liigassa vähintään 30 pisteen kaveri ja iso palanen "meijän pojat" -identiteettiä. Carson oli taas hankintana aika lähellä parasta, mitä SaiPan budjetilla operoiva seura voi saada. Juuri sellainen palanen, jota joukkueen puolustus tarvitsi. Jotkut olisivat halunneet varmasti jonkun vielä puolustavamman puolustajan, mutta se ei oikein istuisi Tirkkosen pelifilosofiaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Meillä on tosi hyvä joukkue kasassa ja tällä jengillä on mielenkiintoista lähteä tulevaan kauteen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Viiden pelatun erän jälkeen näyttää siltä että Jokinen-Järvinen-Järveläinen -ketju toimii hyvin ainakin hyökkäyspäässä. Eilen kolme maalia KooKoon verkkoon, ja tänään (toistaiseksi) kaksi maalia Tserepovetsia vastaan. Jokisen tehot 2+3=5, Järvisen 1+4=5 ja Järveläisen 1+2=3.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Menneistä harjoitusmatseista voisi äkkiseltään päätellä että hyökkäysketjut tulevat olemaan jotakin tämän suuntaista kun liigapelit alkavat:

Rau - McIntyre - Nokelainen
Järveläinen - Järvinen - Jokinen
Strömberg - Koho - ?
Venäläinen - Hämäläinen - ?

Kahden kysymysmerkin kohdalle on paljon ehdokkaita. Niistä paikoista kilpailee tuommoinen puolentusinaa ukkoa. Oma mielipiteeni on että olisin Virkkusta ensimmäisenä ottamassa sisään ja sitten viimeinen paikka on ihan auki. Mielellään siinä vaikka näkisi jonkun noista uusista junnuista.

Tuohon sitten vielä puolustajat jos kätisyyksien mukaan katsotaan lisäksi:

Riikola - Lofquist
Mäkinen - Larsson
Backman - Carson

Tuskin se näin tulee menemään ja vaikka mielellään Mäkisen näkisi suoraan avauksessa, niin uskon että Maalahti tai Lappalainen tuossa pelaa.

Joka tapauksessa kyllähän tällä kelpaa kauteen lähteä. Paljon paremmin on joukkue mielestäni tasapainossa ja leveyttä on enemmän sekä arpoja vähemmän verrattaen viime kauden vastaavaan tilanteeseen. Hyökkäyksestä se terävin kärki kieltämättä tuolta laitureista puuttuu, mutta kaikkea ei voi saada.
 
Viimeksi muokattu:

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Virkkunen on tullut hyvällä jalalla sisään. Oli tänään ainakin SaiPan parhaita ja ei paljoa aristellut. Eilenkin koosteen mukaan hieno maali. Leivo oli tänään myös ihan pirteä ja jos se nyt lähtisi taas kulkemaan?

Viime kautta hankaloitti nähdäkseni Pitkäsen floppaaminen. Mielestäni hänelle oli pedattu isoa roolia alaketjuista, mutta ei vain lähtenyt kulkemaan. 19 peliä ja kaikki CHL-pelit menivät kauden alusta koko nelosketjulta hukkaan.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Tuskin se näin tulee menemään ja vaikka mielellään Mäkisen näkisi suoraan avauksessa, niin uskon että Maalahti tai Lappalainen tuossa pelaa.
Meinasin juuri tulla tänne toteamaan, että viime kauden otteita nähtyäni toivoisin, että Mäkiselle annettaisiin vastuuta reippaanlaisesti. Kaverissa tuntuisi olevan potentiaalia kehittyä reippaasti vielä ja hyvin poika pärjäsi jo viime kaudellakin.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Aika läpsyttelyähän nuo harkkamatsit on kokonaisuutena - monet pelaajat heräävät kunnolla vasta lähempänä kauden alkua. Näkisin kuitenkin melko positiivisena asiana tuon JJJ-ketjun muodostumisen tässä vaiheessa. Näin nimittäin joukkueen nykykokoonpanossa vaikeimpana juurikin kakkosketjun kokoamisen, ja nyt Jokinen-Järvinen-Järveläinen vaikuttaa juuri siihen sopivalta. Nyt vaan paljon pelejä alle tuolla kokoonpanolla, ja toivotaan että homma toimii myös tosipeleissä. Hyökkäysketjut voisi olla jotain luokkaa:

Nokelainen-McIntyre-Rau
Järveläinen-Järvinen-Jokinen
Virkkunen-Koho-Venäläinen
Leivo-Hämäläinen-Strömberg

Noiden muiden ketjujen roolitukset ja yhteensopivuudet on tosin vähän hakusessa. Onko noksu itselleen luonnollisessa roolissa? Meneekö Strömberg hukkaan nelosessa? Tuo kolmonen kuulostaa ainakin teoriassa aika mainiolta triolta peluuttaa vastustajan kärkikenttiä vastaan.

btw. meillä on yllättävän pieni vaihtuvuus joukkueessa viime kauteen verrattuna - tämä ei voi olla huono asia.
 

Ferris

Jäsen
btw. meillä on yllättävän pieni vaihtuvuus joukkueessa viime kauteen verrattuna - tämä ei voi olla huono asia.

Kyllähän sen näki jo viikonlopun pelien tuloksista ja ilmeisesti myös peliesityksistä, että homma oli toiminut ajankohtaan nähden hyvin. Ei siellä tainnut montaa sellaista kaveria pelatakkaan kuka ei ois viime kauden pelisysteemeillä pelannut. Ei siis kannata ihmetellä, jos harkkapelit ei luista ihan samaan tahtiin kun lyödään uudet ykköskorin jätkät mukaan. Sopeutuminen vienee aikaa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Carson osoittautuu voittoarvaksi niin meillä on hyvä nippu kasassa. Järveläinen lyö itsensä läpi, uskallan jo nyt väittää niin. Samoin olen hiton varma Virkkusesta. Strömbergin suhteen varovaisen optimistinen fiilis myös. Nokelainen on ihan varma vahvistus jos ei ole eikä tule vammaa. Sentterit erittäin hyvät kokonaisuutena kun ajatellaan resursseja. Tästä tulee muuten hyvä kausi.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Valdosta voin itse sanoa sen verran että mies oli ilmeisesti liian kaavoihin kangistunut Bluesissa pelatessaan, siis siinä mielessä että yritti kyllä mutta tehopisteitä ei tullut sitten sen enempää kuin mitä tuli, mutta SaiPassa mies näyttää nousseen uuteen lentoon ja tämän näkisin pelkästään positiivisena asiana Valdon urakehityksen kannalta.
 

ahal

Jäsen
Menneistä harjoitusmatseista voisi äkkiseltään päätellä että hyökkäysketjut tulevat olemaan jotakin tämän suuntaista kun liigapelit alkavat:

Rau - McIntyre - Nokelainen
Järveläinen - Järvinen - Jokinen
Strömberg - Koho - ?
Venäläinen - Hämäläinen - ?

Kahden kysymysmerkin kohdalle on paljon ehdokkaita. Niistä paikoista kilpailee tuommoinen puolentusinaa ukkoa. Oma mielipiteeni on että olisin Virkkusta ensimmäisenä ottamassa sisään ja sitten viimeinen paikka on ihan auki. Mielellään siinä vaikka näkisi jonkun noista uusista junnuista.

Tuohon sitten vielä puolustajat jos kätisyyksien mukaan katsotaan lisäksi:

Riikola - Lofquist
Mäkinen - Larsson
Backman - Carson

Tuskin se näin tulee menemään ja vaikka mielellään Mäkisen näkisi suoraan avauksessa, niin uskon että Maalahti tai Lappalainen tuossa pelaa.

Joka tapauksessa kyllähän tällä kelpaa kauteen lähteä. Paljon paremmin on joukkue mielestäni tasapainossa ja leveyttä on enemmän sekä arpoja vähemmän verrattaen viime kauden vastaavaan tilanteeseen. Hyökkäyksestä se terävin kärki kieltämättä tuolta laitureista puuttuu, mutta kaikkea ei voi saada.
Paljolti samoilla linjoilla. Kaksi ylintä vitjaa lie aika lailla selvät viime aikojen näytöillä (ml. viime kausi Raun ja Noksun osalta). Kolmoseen on jo enempi tunkua. Ainakin Leivo, Virkkunen ja Vainikainen sinne tähyää. Nelosessa olisi vielä voimahyökkääjälle (Suutarin näytönpaikka) tilausta. Loput vesselit (Jääskeläinen, Kuronen, Kettunen, Zboril) taistelevat sitten rotaatiopaikasta ja/tai pitävät kuntoa yllä esim.SaPKossa.

Tuolla yllä mainitulla pakkikolmikolla itsekin lähtisin kauteen. Pareja toki voi säätää. Pakisto kaipaa kuitenkin vielä yhtä perusjantteria, sillä Ahosen tonttia ei kukaan ole täyttänyt. Carson korvannee Salcidon, vaikka erityyppisiä kavereita ovatkin. 6-7-pakin tontista tappelevat Lappalainen, Maalahti ja Mäkinen. Huhtasen areena lie yhä mestiksessä, viime kauden näytöt eivät muuta lupaa. Jos pari kaveria loukkaantuu yhtaikaa, pakisto käy kapeaksi. Kuulema koviakin hemmoja olisi vielä vapaana. Nähtävästi valmennus tarkkailee silmä kovana, kuka kolmikosta nousee parhaiten esille ja miten se riittää kauden mittaan.

Vertasin myös tilannetta viime kauteen omalla pelaajien pisteytyssysteemilläni (1-3, perus-, luotto-, starapelaaja, 50 vuoden kokemuksella, heh :), mikä tietysti on subjektiivinen tarkkojen kriteerien puuttuessa, mutta eri kausia verrattaessa kuitenkin suuntaa antava. Viime kaudella rosteri oli jo elokuussa aiempaa leveämpi mm. CHL:n vuoksi, mutta nyt pienempi. Pelaajakohtainen keskimääräinen pistearvo on kuitenkin jotakuinkin sama (n. 1,8), suurta eroa ei ole. Viime kauden alussa staroiksi luokittelin mm. Kohon, Mankisen ja Tavin, mutta jokainen alisuoritti kauden odotuksiin nähden. Tavi kuitenkin lähinnä ikävän loukkaantumisen vuoksi, mikä pudotti teholukuja. Noksu, Järveläinen ja Strömberg korvannevat pääpiirtein kolmikon Tavi, Spina ja Mankinen.

Eli ainakin yksi luottopakki olisi toivelistalla ja ehkäpä hyökkääjäkin, mutta annetaan alkukauden näyttää, miten nuoret miehet huutoon vastaavat. Viime kaudella yllettiin sijaan 8, ja realismia on odottaa jotain samanlaista välillä 7-10. Parilla täsmähankinnalla ja vähillä loukkaantumisilla kuuden sakkikin on mahdollinen. Mutta kausi on pitkä ja muuttujia sarjassa paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös