SaiPa kaudella 2015–2016

  • 574 517
  • 2 477

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Sentteriosasto on erittäin hyvä ensi kaudeksi. McIntyre ja Järvisen pisteodotukset siellä 30-40 tehopisteessä ja jos Kolle palaisi sinne huipputasolleen, voisi 20 tehopistettä mennä rikki. Vertailun vuoksi viime kaudella Hämäläinen puursi kiveenhakattuna kolmossentterinä 12 tehopistettä, joten eivät leveys ja kolme ratkaisuihin pystyvää ketjua huonoja asioita olisi ollenkaan.

Sehän olisi vielä ihan lottovoitto, jos Zboril pystyisi ottamaan nelosketjun sentterin hommat hoitaakseen. Hänhän itse sanoi, että on harjoitellut paljon sentteripelaamista nimenomaan Liigaa silmällä pitäen. Kaipa tuo syksyllä sitten nähdään, miten pärjää. Nostaisi kuitenkin nelosketjun kiekollista potentiaalia aika lailla, jos Zboril pystyisi kokoonpanoon murtautumaan. Laidoille sitten Virkkunen ja Vainikainen, olisi liikettä ketjussa. Vainikainen tuo vielä sitä fyysistä pelaamista, mihin Kuronen ei selvästikään pysty. Sitten, kun nuoret pojat otteluruuhkassa väsähtävät, on rotaatiossa Suutaria, Hämäläistä ja Kurosta.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Joo, hyvältä näyttää. Vielä kun toimistolta löytyy terävä kynä että saadaan sainattua Stöge, Spude, Spede ja Spade.

Alkaa oikeesti vituttamaan nämä soosit ja muusit, kun joku on nähnyt Twitteristä jonkun hikisen inside fläppitaulun kuvan jostain alkulämmittelyssä käytetyistä kentistä, ja täällä hehkutetaan nuppi punaisella saipaslangia.

Eikö niistä pelaajista voi puhua heidän omilla oikeilla nimillä? Saisi jotain tolkkua näihin ketjuspekulaatioihin yms, soppariasioihin.

Etu- ja sukunimi riittää jos ei muut nimet ole tiedossa.
 

Bacon

Jäsen
Pitkästä aikaa meillä on sentteriosasto kauteen lähdettäessä oikeasti todella hyvässä kunnossa. Tästä tulee olemaan vielä paljon hyötyä.

Mäkisen ja Vainikaisen pidemmät sopimukset ovat enemmän kuin hyvä, että saadaan nämä potentiaaliset jätkät pidettyä täällä. Varsinkin toi Mäkisen 2+1 vuotinen on kova juttu. Tän kauden esityksien perusteella en yllättyisi yhtään, jos toinen tai molemmat raivaavat tiensä edustuksen kokoonpanoon. Sittenhän siellä on vielä Zborilia ja Jääskeläistä antamassa taustatukea. Ei huono ollenkaan.
 

ahal

Jäsen
Alkaa oikeesti vituttamaan nämä soosit ja muusit, kun joku on nähnyt Twitteristä jonkun hikisen inside fläppitaulun kuvan jostain alkulämmittelyssä käytetyistä kentistä, ja täällä hehkutetaan nuppi punaisella saipaslangia.

Eikö niistä pelaajista voi puhua heidän omilla oikeilla nimillä? Saisi jotain tolkkua näihin ketjuspekulaatioihin yms, soppariasioihin.
Niin, tietysti jos lukee aktiivisesti tätäkin palstaa, pysyy paremmin kärryillä. Mutta olet asiallisesti oikeassa. Nimiä pitäisi käyttää. Omassa viestissäni Rau ja Davis ovat oikeita nimiä, ja tiedät varmaan, millaisista pelaajista on kyse. Mutta lainausmerkeillä osoitan, että ovat vielä huhuasteella tai ainakin toivelistalla. Sama koskee pakkeja "Kanki" ja "Soosi". Kanki-nimitystä on käytetty vuosia isosta mörköpuolustaja Markus Kankaanperästä, joka on eräänlainen ilkeän pakin prototyyppi. MK tuskin pelaa koskaan Kisapuistossa muuten kuin vieraana. Toiveena ensi kaudelle kuitenkin on vastaava romuluinen roikale myös meille. Soosia on käytetty Salcidon synonyymina koko kausi. Nimitys kuvaa aika hyvin miehen peliä, toisinaan hyvää, välillä yhtä sekamelskaa eli soosia.

Olihan siellä muitakin lemppareita, mutta mielestäni niitä on käytetty varsin vähän. Esim. Tavin lempparia Naakkaa en ole juuri nähnyt palstoilla. Kolle (Viho) on taas sama kuin Ville Koho, sanamuunnoksena. Muista tulevat lähinnä mieleen Vili (Hämäläinen) ja Venu (Venäläinen). Niitäkin on käytetty säästeliäästi. Ahkerat kirjoittajat saattavat toiston välttämiseksi käyttää lemppareita synonyymeina, etenkin pitkissä ja hankalissa nimissä (esim. DMI, David McIntyre). En näe siinä mitään moitittavaa. Uutta rosteria ei kuitenkaan pelkästään lemppareilla rakenneta.

Noista s-alkuisista lemppareista en tunnista kuin Speden, ilmeisesti Kärpissä joku on sen niminen. Stögöksi sanotaan HIFK:n koutsi Törmästä. Kai tiesit myös, että Atu on yhtä kuin Ari-Pekka Selin. Toisaalta Peksi voi tarkoittaa niin Tirkkosta kuin Virtaakin.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muutama poiminta Etelä-Saimaasta. SaiPa saattaa hankkia vielä yhden sentterin, jos valmennus katsoo että McIntyre pelaisikin laidassa, kuten playoffeissa. Larssonin option käyttöä Tuomenoksa ei halunnut kommentoida ollenkaan, voisiko tulkita että ei jatkaisi täällä. Tuomenoksa toivoi että ratkaisut Salcidon ja Raun rooleihin olisivat miehet itse.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pörrääjiä meillä taas on kohta liiaksikin. Ei meidän 3- ja 4-kentän kavereissa muuta tähänkään mennessä ole. Jokiset, Kohot, Venäläiset, Hämäläiset, Kuroset, Virkkuset ovat kaikkea muuta kuin fyysisiä. Kyllä Järveläinen minulle kelpaisi, jos jengissä ei noita pikkupörrääjiä olisi jo tarpeeksi.Ainoa mitat täyttävä hyökkääjä on Järvinen, joka on yllättäen kiltteyden perikuva, eikä yhtään ilkeä. Se näissä sainauksissa nyt eniten harmittaa, että meidän aikaisempi fyysisyyttä vailla oleva jengi taitaa ensi kaudella olla vielä vähemmän fyysinen, kun Flinck häviää kuvioista.
Eipä tosiaan ole rymistelijöitä liiaksi. Siltikään en suostu Järveläisen hankintaa heti kättelyssä tuomitsemaan. On otettava huomioon se, että pienemmästä päästä lähtöpuolella ovat ainakin Tavi ja Mankinen. Flinckiä saattaa tosiaan tulla ikävä, mikäli maisemanvaihto tosiaan on tullakseen.

Listaamistasi pikkupörrääjistä nostaisin esiin Virkkusen. Ei paljonkaan vetele flinckmäisiä isoja pommeja, mutta taklaa kyllä aika innokkaasti. Esim. sarjassa Kärppiä vastaan tömisteli aivan mallikkaasti.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Flinck lähtee valitettavasti Ilvekseen. Todella harmillista, koska vaikka viime kausi meni tehojen muodossa vähän alakanttiin niin onhan mies muuten aivan huikea pelaaja. Allekirjoittaneen ehdoton suosikki.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Kerran joku ihmitteli miksi osa kritisoi Hämäläistä niin paljon, tässä yksi näkökulma. Eniten Hämäläisen sopparissa allekirjoittanutta hiersi juurikin se fakta että käytännössä Flinckille ei enää ollut paikkaa, kerran Kohokin on tarkoitus palauttaa hierarkiassa oikealle paikalle, eli kolmanteen ketjuun. Flinck kärsi puoli kautta todella huonoista laitureista, tätä kautta paremmat tehot on varmasti Ilveksessä luvassa. Eniten jäädään kaipaamaan fyysistä preesenssiä, varsinkin kun joukkueesta näyttää tulevan mallia mikkihiiri.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tulevalla kaudella tutuksi tulee fraasi: Ei oltu kovia maalin edessä.
 

Barney

Jäsen
Flinck kärsi puoli kautta todella huonoista laitureista
Ai niin kuin Janne Tavi ja Jesse Mankinen? Kovin montaa parempaa laituria ei SaiPassa viime kaudella kiekkoillut. Eiköhän se Flinck saanut ihan hyvin näyttää kiekollisessakin roolissa, mutta hänen oma kiekollinen pelinsä ei vain riittänyt. Runkosarjassa Flinck oli pääosin paska, playoffeissa pelasi hyvin. Ottaisin ennen Hämäläistä nelosen keskelle, jos palkkapyyntö olisi molemmilla sama, uskon kuitenkin Flinckin tienaavaan Ilveksessä(?) korkeampaa palkkaa kuin Hämäläinen SaiPassa ensi kaudella.

Alla olevassa linkissä juttua M. Aaltosesta ja hänen sopimusriidasta HPK:n kanssa. Tuon jutun jälkeen haaveilut tästä kaverista voidaan siis lopettaa.
Otetaan sitten tilalle uusi päiväuni, Juuso Ikonen. Ilmeisesti ei ole JYPissä jatkamassa ja on niin SaiPan näköinen pelaaja kuin olla ja voi, ehkä jopa vähän liian kovan profiilin kaveri meille? Loistava luistelija, jolla on liigatasolle erinomaiset kiekolliset taidot ja ilmeisesti kova työmoraali kehittyä jääkiekkoilijana. Lopullinen läpimurto Liigassa on tekemättä, mutta on väläytellyt potentiaaliaan monesti, esimerkiksi SaiPaa vastaan. Kohta joku varmaan tulee kommentoimaan, että ei ole tarpeeksi kokoa, mutta eiköhän SaiPan ensi kaudenkin joukkueen pelityyli tule perustumaan lähinnä hyvään liikkeeseen. Ikonen on lisäksi hyvä ylivoimapelaaja. Näillä mennään:

"Tuomeoksan haku"/McIntyre - McIntyre/"Tuomenoksan haku" - Rau
Ikonen - Järvinen - Davis
Jokinen - Koho - Järveläinen
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen
(+junnut ja rotaatiomiehet)
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
...kerran Kohokin on tarkoitus palauttaa hierarkiassa oikealle paikalle, eli kolmanteen ketjuun.

Jep, sentteritilanne on nyt selkeä. McIntyre ja Järvinen johtavat kahta kärkiketjua, Kohon kolmosketju on puolustavampi mutta saa myös tehoilla, ja Hämäläinen johtaa jarruketjua. Yksi laadukas kiekollinen sentteri jos vielä jostain löydetään, niin alkaa löytyä vaihtoehtojakin.

Kohon sijoittaminen kolmosketjuun on myös minun mielestäni ehdottomasti luontevin ratkaisu, mutta pitää muistaa että pelipaikat jaetaan vasta syksyllä emmekä tiedä mestarivalmentaja Tirkkosen suunnitelmia. Tämä ihan vaan akateemisena pohdiskeluna, ymmärtääkseni Kohon paikka kolmosketjussa on toistaiseksi sementoitu ainoastaan täällä jatkiksessa!
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näillä mennään:
"Tuomeoksan haku"/McIntyre - McIntyre/"Tuomenoksan haku" - Rau
Ikonen - Järvinen - Davis
Jokinen - Koho - Järveläinen
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen
(+junnut ja rotaatiomiehet)

Olisi kyllä mukava rosteri lähteä kauteen, mutta Zboril ja Vainikainen eivät tule olemaan ensikaudella pelkällä "+junnut" osastolla. Siellä on pojille luvattu ihan pysyviä pelipaikkoja ylhäällä. Tottakai siis jos kulkee.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olisi kyllä mukava rosteri lähteä kauteen, mutta Zboril ja Vainikainen eivät tule olemaan ensikaudella pelkällä "+junnut" osastolla. Siellä on pojille luvattu ihan pysyviä pelipaikkoja ylhäällä. Tottakai siis jos kulkee.

Pitää kuitenkin muistaa että liiga on miesten sarja, missä monilla pelaajilla on +10 vuoden kokemus liigan tai jopa kovempien sarjojen tasosta. Olisi valmentajalta aika varma ammatillinen itsemurha lähteä heittämään jotakin Vainikainen-Zboril-Suutari ketjua pelaamaan JJJ-ketjua tai Järvinen-Palola tutkaparia vastaan kun ei meidän kokeneimmatkaan pelaajat siihen oikein pysty.

Parempi tie näille junnuille olisi päästä pelaamaan Mestiksen kärkikenttiin ja sieltä sitten siirtyä kirkkaampiin saleihin. On toki poikkeuksia kuten Barkov mutta ei nuo meidän junnut taida kestää vertailua.

Atu sanoi että sentteri tulee jos sellainen löydetään, koska McSisäkumi taitaa kuitenkin olla parempi laidassa kuin keskellä. Atun kanssa ollaan samoilla linjoilla koska Sisäkumilla on aivan toisenlainen halu tehdä byrsia kuin esim. vanhan kunnon Raipella.
 
Suosikkijoukkue
Liiga: Kärpät&SaiPa NHL: Kings&Hurricanes
Suutari oli samanlainen koohottaja Mestiksessä kuin Liigapeleissäkin. Kiekon kanssa menee punaviivan jälkeen sormi suuhun kuin lemiläisellä Onnelassa. Uskomatonta että on mukana joukkueessa.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
McSisäkumi

Anteeksi uteliaisuuteni, mutta mitä tämä helvetin tyhmä nimi oikein tarkoittaa? Sisärengas on englanniksi inner tube ja tietääkseni sen nimistä pelaajaa ei SaiPan rosterista löydy.

Mitä tuohon joukkueen kasaamiseen tulee niin eihän meillä ole kuin McIntyre tällä hetkellä ainoana todellisena maalin/pelin tekijänä. Toisaalta kun katsoo muita alemman keskitason joukkueita, niin tilanne on heillä melkein huonompi.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vainikaisen ja Zborilin harteille ei voi menestyksen painolastia laskea. Mutta en pidä ollenkaan mahdottomana sitä, että Zboril pystyisi nappaamaan paikan kokoonpanosta tai ainakin olemaan hyödyksi saamissaan näyttöpaikoissa. Sama pätee Vainikaiseen. Molemmilta odotan ainakin hitokseen enemmän kuin Suutarilta. Toimistolla varmaan kartoitetaan noita hyökkääjiä sillä ajatuksella, että ykkössentterin löytyessä McIntyre heitetään laitaan. Jos taasen löytyy sopivampia laitahyökkääjiä niin David pelaa keskellä. Nyt kun oikein ajattelen niin kyllähän tämän kauden tuhlaajapoika Davis voitaisiin naarata takaisin kotiin. Sitten vielä Raulle jatkopahvi ja hyökkäys alkaisi olemaan siinä. Eli täsmälleen Barneyn kanssa samoilla linjoilla. Olen muuten aika varma siitä, että Virkkunen raivaa tiensä kahteen ensimmäiseen ketjuun. Valtterissa on kaikki ainekset helvetinmoiseen läpimurtoon jo ensi kaudella.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
"Tuomeoksan haku"/McIntyre - McIntyre/"Tuomenoksan haku" - Rau
Ikonen - Järvinen - Davis
Jokinen - Koho - Järveläinen
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen
(+junnut ja rotaatiomiehet)

Ihan hyvännäköinen hahmotelma, mutta tuohon kokoonpanoon saat lisätä vielä Leivon. Jatkaa myös ensi kaudella täällä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kyllähän viime kauden näytöillä Leivo löytyy Barneyn listalta, kohdasta "rotaatiomiehet". Ei tule mieleen muita perusteita jatkoille kuin oma poika -status.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Minusta Leivosta olisi pitänyt luopua. Tulokset olivat lähes mallia nolla ja nuorempia alkaa ajaa ohi. Saamattomuus ihmetytti, kun sai kuitenkin hienosti pelanneen Virkkusen toiseen laitaan. Oli Virkkusella huonojakin pelejä, mutta liian hiljaista oli pääasiassa Leivolla toisella laidalla. Kuroselle ja etenkin ryminällä Liigaan tulleelle Vainikaiselle tulee aina minuutteja vähemmän kun tällaisia sopimuksia tehdään.. Yksi kauden kohokohtia minulle, kun Vainikainen ajoi Turussa Laschin katolleen _puhtaasti_ ja aloitti hässäkän, josta SaiPa ylivoimalle. Pienestä revittiin ilot tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
"Tuomeoksan haku"/McIntyre - McIntyre/"Tuomenoksan haku" - Rau
Ikonen - Järvinen - Davis
Jokinen - Koho - Järveläinen
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen
(+junnut ja rotaatiomiehet)

Pelihousut repeäisivät täällä, jos kauteen lähdettäisiin noilla ketjuilla. Tällä porukalla ollaan parhaassa tapauksessa syksyllä ehkä kuuden sakissa, eikä keväällä saada juuri mitään. Mikkihiirikiekolla ei Liigassa ole kukaan nykyaikana voittanut mitään.

Kuluneella kaudellakin oli puutetta massasta hyökkäysketjuissa. Silmiinpistävintä oli Kohojen pelaaminen, jossa yritettiin aina päädyn kautta saada tilanteita aikaan, mutta kaksinkamppailuissa ei ollut tarpeeksi voimaa, ja tulos oli sitä itseään. Helpottaisi vähän, jos tämä "Tuomenoksan haku" olisi vähän isompi mies, mutta ykkösketjun ukkona ei taas olisi varaa pelata kuin Markku konsanaan, joten vähän kaksipiippuinen juttu.

Näiden alaketjujen keskimitta olisi muuten 177cm. Mitä helvettiä teemme kahdella ketjulla, joissa ei ole erityisemmin luisteluvoimaa, kiekollista taitoa, tai kokoa?

Toivottavasti Järvistä ei muuten ole kaavailtu kakkosen keskelle, sillä käytännössä pelasi hyvin vain yhden jakson keväällä. Pelikäsitys ei mielestäni ole mitenkään riittävä, vaikka onkin teknisesti ja fyysisesti oikein hyvä pelaaja.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Toiveesi tuskin toteutuu, jos suunnitelmana kerran on että "ehkä" hankitaan sentteri jos McIntyre pelaa laidassa. Kyllä siellä tulee olemaan joko Koho tai Järvinen toisena kärkisentterinä.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Järvinen voi ihan hyvin olla ensi kaudella erittäin pätevä kakkosketjun sentteri SaiPan resursseilla operoivassa seurassa. Tulee tekämään 30-40 pistettä helposti. Ajoittain kuluneella kaudella tekeminen oli kuitenkin parempaa kuin muilla senttereillä. Kohon kausi oli vaikeahko, mutta ei se pelinäkemys ja äly ole mihinkään kadonnut ja tulee olemaan hyvä kolmosessa itselleen sopivammassa roolissa (eli työteliästä ja tunnollista peli sekä siinä sivussa sekä 20-30 pistettä). Toki sitä aina toivoo Morania tai hyvän päivän Redenbachia, mutta ei ole tulossa. Ensi kauteen lähdetään ihan hyvissä asemissa koska SaiPan taloudellinen tilanne on vakaa ja joukkue on syömähampaita vaille valmis. Toivon maltillisia lisäpanostuksia pelaajabudjettiin ja sitä kautta etua budjettiaan mahdollisesti pienentäviin keskikastin seuroihin nähden. Minä suhtaudun tulevaan kauteen ajatuksella: nyt se mitali lopulta haetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös