SaiPa kaudella 2015–2016

  • 575 525
  • 2 477
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Hitto kun tuon Vainosen saisi jotenkin kiinnitettyä ensi kaudenkin joukkueeseen.

Toisaalta, mitä vahvemmin Vainonen esiintyy kevään pelelissä, sitä todennäköisemmin pelit jatkuvat ensi syksynä jenkeissä. Mutta ei tämäkään huono vaihtoehto olisi. Jos SaiPalle kasvaisi maine paikkana jossa ECHL-peluria autetaan ottamaan urallaan askel eteenpäin, niin tulevina kausina uusien mikkovainosien rekrytoiminen helpottuisi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toisaalta, mitä vahvemmin Vainonen esiintyy kevään pelelissä, sitä todennäköisemmin pelit jatkuvat ensi syksynä jenkeissä.
Niin, sitä tässä vähän "pelkäänkin."

Täytyy vaan toivoa, että P-Amerikassa näkevät, että kaverin kannattaa vetää yksi kokonainen kausi Euroopassa (SaiPassa) isommalla vastuulla ja sitten takaisin rapakon taakse astetta paria valmiimpana.
 

redpecka

Jäsen
Juu ei varmaan tämän ketjun aisioita suoranaisesti, mutta olihan Vainonen hyvä otto. Samoilla statseilla varustettu ECHL-vahvistus kevääksi joukkuetta vahvistamaan tuskin olisi paljon hiphei-huutoja keräillyt, mutta suomalaista tulevaisuuden seppää täytyykin (ja voi) arvioida muilla kriteereillä kuin eliteprospect-sivujen point per game tai plusmiinus -tilastoilla.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Raun kanssa voisi yrittää pientä riskiä ottaen hakea jo parin vuoden jatkoa(1+1), vaikka täyttä kuvaa miehestä ei olekaan saanut. Hinta kuitenkin vielä varmaan kohdillaan. Uskon, että parempaa on vielä luvassa ja jos verkko alkaa maaliedustalta heilua kevään mittaan tiheämmin, voi hintakin olla keväällä ihan toisenlainen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hitto kun tuon Vainosen saisi jotenkin kiinnitettyä ensi kaudenkin joukkueeseen. Esiintyy ihan isännän elkein. Mitä nyt olen miehen pelejä nähnyt, niin pidän. Yllättävänkin itsevarmaa ja valmista pelaamista ikäisekseen.

Ehkä Vainosen jatkosopparille olisi pieni mahdollisuus kun katsoo Nashvillen tämän hetkistä puolustusarsenaalia (Josi, Weber, Ekholm,Volchenkov, Jones & Bartley) ja sarjasijoitusta taulukossa. Eli tällä hetkellä ja ensi kaudella tuskin on asiaa pelaavaan kokoonpanoon (loukkaantumiset toki muuttaa tilannetta). Jos Vainonen palaa Pohjois-Amerikkaan niin sitten takaisin ECHL:ään tai AHL:ään. Yksi kausi Etelä-Karjalassa vielä voisi tehdä hyvää...
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Luin Urheilulehden (nro 3, 15.1.2015) artikkelin Ville Järveläisestä ja samalla mieleen putkahti ajatus, joka ilmenee tämän ketjun otsikosta.

Järveläinen ei ole jostain kumman syystä tuntunut kuuluvan Pasi Arvosen suunnitelmiin, vaikka on Kerhon oma poika ja istuu joukkueen palettiin enemmän kuin hyvin.

Kun ottaa vielä huomioon HPK:n aiemman historian vastaavien tapauksien suhteen (Teemu Rautiainen, Robert Leino), en näkisi mahdottomana skenaariona, mikäli Järveläinen päättäisi vaihtaa maisemaa sopimuksen päättyessä.
 

redpecka

Jäsen
Se että SaiPa onnistuu menestymään joku kausi joskus, tarkoittaa että siellä on muutama näitä huippuja jotka pelaavat vielä sen vikan (toisen) vuotensa sopparistaan pois ennen siirtymistään korkeimmille kiertoradoille. Lisäksi jokunen junnu tekee kelpo debyytin ja pari mestishakua saa suonenvedon ja runkoduunarit pysyvät ehjinä. Tällaisina kausina porhalletaan säälejä pidemmälle. Onko ketjun otsikkona oleva kausi nyt tällainen kliimaksi, jossa kaikki palikat nivoutuu Tirkkosen "viimeistä" saipavalkkuvuotta myöten optimaalisen kohdilleen?

Ensi kaudeksi on hyvää runkoa olemassa kun on ykkössentteri ja ykköspakki jo olemassa. Aniharvinaista Jatkoajan lyhyessä historiassa, voi puolestani lukita tuon sticky-ketjun SaiPa-osiosta, jossa etsitään ykkössentteriä ja -pakkia (eiku hetkinen, eihän tuollaisia stikkyinä olekaan...) Toivotaan että McIntyre ja Lofquist ovat tämän kaiken hehkutuksen arvoisia - ja miksipä eivät olisi: eihän sitä voi kuvitella että tuollaset mukavat symppikset kaverit jotenkin kummallisesti lakkaisivat pelaamasta joukkueelleen, ammattilaisia ja kaikkee. (En muista kenenkään pelänneen tällaista Redenbachin tai Giliatin kohdallakaan silloin niinä kesinä, mutta silti seuraavana kautena meininki näytti, ettei nappaa, vaikka varmaan optiopapruisaan oli kelpo korvaukset, mutta tuskin vastasi Liigan syöttökuningattaren tai eliittimaalintekijän papereita).

Raun kanssa voisi yrittää pientä riskiä ottaen hakea jo parin vuoden jatkoa(1+1), vaikka täyttä kuvaa miehestä ei olekaan saanut. Hinta kuitenkin vielä varmaan kohdillaan. Uskon, että parempaa on vielä luvassa ja jos verkko alkaa maaliedustalta heilua kevään mittaan tiheämmin, voi hintakin olla keväällä ihan toisenlainen.
Minä olisin vielä maltillinen. Katsotaan jos nyt ensin tekisi vaikka tasakentällisin yhden maalin. Tulee mieleen McTavishin jäähdyttelykausi tästä pelurista: eli ei siis millään muotoa kokonaan huono - vahvuuksia löytyy - mutta ei tässä SaiPalla voi olla kiire jatkosopparien suhteen, eihän...
 

redpecka

Jäsen
Melkein pitäisi olla maalivahdeille yleinen oma ketjunsa, mutta en sen aihepiirin joskus kärkkäänäkin kritisoijana itse halua sellaista pyhään SaiPa-osioon avata, joten kevyt kyyninen puheenvuoro kauden 15-16 maalivahdeista.

Markkanen jatkaa, eli kakkoseksi joku IV-Div-haku, jolla ei ole mitään väliä, mutta olisi hyvä heppu ja BB-talossakin voisi käydä. Ja jos Markkanen joskus joudutaan vaihtamaan veks viiden imetyn jälkeen - se on se ja sama kuka ukko sinne tulee höntsäilee siinä vaiheessa. Jos Ykkönen eli Markkanen sattuisi ikävästi sitten loukkaantumaan, kyllä jossain viikossa ehtisi jonkun korvikkeen hommata - tuskin joku nevöhööd tsekki olisi yhtään paskempi kuin SaiPan 2½ vuotta "sisäänajama" projekti. Joten kakkosveskaroposet puolestani johonkin konkreettiseen asiaan.

Maalivahtiasiasta vielä yksi huomio samaan hengenvetoon: Vastustajalla ekaa peliään pelaava räkänokka tolppien välissä: vihulaiset tsemppaa ja puolustaa omaa maalinedustaansa kahta vimmatummin - syö kiekkoja, hakkaa, tappelee - ja tästä usein tuloksena nuorukaisen eka nollapeli ekassa Liiga-pelissä ja tietenkin SaiPaa vastaan. Mutta kun SaiPa laitatuttaa jonkun märkäkorvan maalille, kukaan ei enää tiedä miten puolustetaan, nostellaan flamingojalkoja, takaiskun sattuessa pyritään jotenkin viittoilemaan vaihtoaitioon että ei ollut mun vika tää miinusmerkintä... Ihmeellistä mielestäni. Ymmärtäisin, jos joku pakki olisi itsekin noviisi ja yrittäisi pelastaa omaa persettään, mutta SaiPalla ei ole mikään kokematon pakkikalusto, joten olettaisi vähän sellaista isällistä apua kiperissä tilanteissa.

Onneksi Backman jatkaa... sellainen isä-tutor-hahmo. Ensi kaudella pakkipari Backman-Maalahti kolmosessa olisi oiva (toivottavasti saa opastaa lahjakasta Maalahtea ensi vuonna perusteellisemmin, eikä resurssit hukkuisi johonkin salsiksen kädestäkiinni pitämiseen).
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Se että SaiPa onnistuu menestymään joku kausi joskus, tarkoittaa että siellä on muutama näitä huippuja jotka pelaavat vielä sen vikan (toisen) vuotensa sopparistaan pois ennen siirtymistään korkeimmille kiertoradoille. Lisäksi jokunen junnu tekee kelpo debyytin ja pari mestishakua saa suonenvedon ja runkoduunarit pysyvät ehjinä. Tällaisina kausina porhalletaan säälejä pidemmälle.

Juuri näin on asia. Toki tulevina vuosina saattaa tulla tähän reseptiin lisää nyansseja, jos SaiPasta tai SaiPan kautta maailmalle lähteneitä jussimarkkasia palaisi Saimaan rannalle uraansa päättelemään. Ajattelen siis sellaisia tilanteita, jossa fyrkat on kerätty maailmalta ja lasten koulunkäynnin ym. perhesyiden takia asettuminen takaisin Suomeen alkaa kiinnostaa. Toki tasokkaille työmiehille pitää maksaa työmiehen palkka, mutta pahimmilta huutokaupoilta varmaan vältyttäisiin.

Markkanen ja Ville Hämäläinen ovat tällaisia, ja spekulaatioissa pyörivät kolehmaiset, vänttiset ja tikkaset olisivat samaa kategoriaa. Se tässä tietty on ongelma, että mitään ykkökentän ratkaisupelaajia á la JYPin Jarkko Immonen ei meidän mahdollisten paluumuuttajien listalta taida vielä löytyä. Jollei sitten Jarno Koskiranta Siperian ikihonkia ihmetellessään huomaisi, että aina kun muistelee Karjalan koivikoita ja kultakäkösen kukuntaa, tulee tippa linssiin ja mielen täyttää kaiho pohjaton.

EDIT: Mechalon mainitsema Petteri Nokelainen unohtui minulta kokonaan. Petterillä ei ole ikää kuin 29 vuotta (Ahonen, Flinck, Larsson, McIntyre, Rau ja Salcido ovat samaa ikäluokkaa, +/- 1 vuoden sisällä ovat syntymäajat), joten jos kroppa kestää niin pelivuosia Petterillä voisi olla vielä paljon jäljellä. Valitettavasti viime kaudet ovat olleet aika rikkonaisia.
 
Viimeksi muokattu:

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Noista entisistä SaiPalaisista maailmalla mieleeni juolahti myös Nokelainen, eikös hän joskus sanonutkin että voisi jossain vaiheessa palata SaiPaan?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noksun uran rikkonaisuus tietysti voisi ehkä tehdä sen, että hänet voisi saada halvemmalla Saimaan rannoille. Tiedä sitten. Kelpaisi kyllä, mutta tosiaan isoja rahoja ei ole varaa maksaa. SaiPa kuitenkin olisi paikka, missä saisi vastuuta paljon ja vrmasti parhaita paikkoja hakea vielä kerran nostetta uralleen. Niin vanhasta kaverista ei kuitenkaan ole kyse, etteikö se olisi mahdollista.
 

Bacon

Jäsen
Nokelaisessa tulee vaan se ongelma vastaan, että mikään halpa mies hän ei ole ja vielä vähemmän SaiPalla on varaa katsoa miehen saikuttelua. Toki ehjä Noksu kelpaa tänne ihan milloin vaan.
 

ahal

Jäsen
Nokelainen pelasi viimeksi "lähes" täyden kauden neljä vuotta sitten Montrealissa ja sitä ennen Jokereissa. Montrealissa tehot olivat vähissä, mutta narreissa pisteitä kertyi keskimäärin 0,6/peli -tahtiin. Pelivuosia olisi periaatteessa jäljellä useita, mutta loukkaantumiset jarruttavat uraa monin tavoin. NHL-status kuitenkin kummittelee taustalla ja hinnoittelussa yhä, mikä vaikeuttaa SaiPan mahkuja rekrytointiin. Tai sitten pitää diili jotenkin "optioida" loukkaantumisen varalta. Täytyy myös muistaa, ettei PN ole koskaan mikään maaliruisku ollut, vaikka jo junnuna kaverista laajasti kohistiin. Mutta jos osin talkoohengessä haluaa vielä keltapaidassa pelata, mikäs siinä.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Mä en tälläkään kaudella voi ymmärtää miksi jengi haaveilee Nokelaista SaiPaan!? Kuten Teddy ylhäällä mainitsikin, hinta ja laatu tämän kaverin kohdalla ei ole SaiPan luokkaa, tai minkään muunkaan. Kaveri on aivan yliarvoistettu (jostain ihmeellisestä syystä), yksi 27 pisteen kausi Jokereissa mikä ei omaan silmään miltään kovin kaksiselta pistesaldolta vaikuta. Tavi nakuttelee samoja saldoja melkeinpä kaudesta toiseen. Tosiaan jos Nokelainen haluaa talkoohengessä tulla, niin tervetuloa neloskenttään. Kyllä mun mielestä SaiPan intressien täytyy olla aivan toisenlaisissa pelaajissa.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Mä en tälläkään kaudella voi ymmärtää miksi jengi haaveilee Nokelaista SaiPaan!?
Tarkennetaas sen verran että en toki ollut haaveilemassa Noksun paluusta Kisapuistoon, muistelin vain lukeneeni jostain että miehen intressi SaiPaa kohtaan olisi ollut huomattava. Totta kai ymmärrän sen että SaiPa joutuisi maksamaan Nokelaisesta tähtitieteellisen summan, joten en usko että Nokelaista oltaisiin ihan heti haalimassa takaisin kotiin ja kuten Ted Raikas tosiaan mainitsi, loukkaantumisriski on aina olemassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Mä en tälläkään kaudella voi ymmärtää miksi jengi haaveilee Nokelaista SaiPaan!?
Eihän tässä muusta ollut kyse kuin "potentiaalisten paluumuuttajien" kartoittamisesta. Ja eikös joka kommentista löydy Nokelaiseen liittyen aika monta jos -sanaa. Raha-asiat ja selän kunto jne...

Kaveri on aivan yliarvoistettu (jostain ihmeellisestä syystä), yksi 27 pisteen kausi Jokereissa mikä ei omaan silmään miltään kovin kaksiselta pistesaldolta vaikuta. Tavi nakuttelee samoja saldoja melkeinpä kaudesta toiseen. Tosiaan jos Nokelainen haluaa talkoohengessä tulla, niin tervetuloa neloskenttään. Kyllä mun mielestä SaiPan intressien täytyy olla aivan toisenlaisissa pelaajissa.

Aika korkealla on rima, jos alle 30-vuotias yli 250 NHL-ottelun veteraani mahtuu vain nelosketjuun!
 

redpecka

Jäsen
Noksu vai? Olihan se omaan silmääni melkoinen maaliruisku silloin olikos se nyt toisena kautenaan ja epäsentterimäisesti paukutteli hurjat 15+5 -tehot (näin ulkomuistista). Sanomattakin kai selvää, että tällaiset paluumuuttajat olisivat buenoja, mutta kuten koko maailma tässäkin jo ehtinyt todeta: riippuu ja roikkuu ja niin eespäin. Pervolla tavalla olisi kyllä joskus hienoa nähdä Markkanen+Koho+Nokelainen Ketterässä vielä joskus samaan aikaan.

P.S. Mechalo idän ihmeen kannattaja: Kun mietittiin yhteisiä pelureita Bluesin ja Sputnikien välillä, voitaneen vielä tämä Nokelainen asiantuntijapiireissä listaan laittaa, vaikka kyseinen heppu ei virallista peliä siellä tainnut ehtiä pelatakaan.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
P.S. Mechalo idän ihmeen kannattaja: Kun mietittiin yhteisiä pelureita Bluesin ja Sputnikien välillä, voitaneen vielä tämä Nokelainen asiantuntijapiireissä listaan laittaa, vaikka kyseinen heppu ei virallista peliä siellä tainnut ehtiä pelatakaan.
Oikeassa olet, sen takia jätinkin hänet listastani pois.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika korkealla on rima, jos alle 30-vuotias yli 250 NHL-ottelun veteraani mahtuu vain nelosketjuun!
Lähes täysillä liigakausillaan tuollainen 15 maalin mies ja samassa tahdissa oli tällä kaudella KHL:ssäkin. Kasassa pysyminen vaan niin iso ongelma, että SaiPassa pelaaminen vaatisi myönnytyksiä palkan suhteen, ei SaiPalla ole varaa sijoittaa suuria noin epävarmaan korttiin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Pitäisiköhän meidän houkutella Mikko Lehtonen Lappeenrantaan kehittymään? TPS päästi jostain syystä kaverin Tutoon, ja pelaaja etsinee kauden päätteeksi uutta kotia. Kuitenkin vasta 20-vuotias ja kaikki ikäkausimaajoukkueet kolunnut lupaus. Ensi kaudeksi meidän 7. tai 8. pakki ja siitä sitten isompaan rooliin kehityksen myötä?
Eliteprospects.com - Mikko Lehtonen
 

Barney

Jäsen
Jollei sitten Jarno Koskiranta Siperian ikihonkia ihmetellessään huomaisi, että aina kun muistelee Karjalan koivikoita ja kultakäkösen kukuntaa, tulee tippa linssiin ja mielen täyttää kaiho pohjaton.
Tämä ehdotus ei kyllä tainnut tulla edes paljoa ns. boxin ulkopuolelta. Jos en ihan väärin muista, niin Koskiranta taisi rakentaa talon Lappeenrantaan silloin kun lähti Venäjälle. En sitten tiedä olisiko Jarnon vaimo lappeenrantalainen, vai miksi hän oikein on halunnut talon rakentaa Lappeenrantaan, mutta pidän näistä lähtökohdista ihan potentiaalisena paluumuuttajana muutaman vuoden päästä. Nyt kuitenkin Jarnon kannattaa muutama kausi rahastaa vielä ulkomailla, koska EHT-tason sentteri statuksella liikkuva heppu saa varmasti sellaista tiliä, mihin SaiPalla ei ole resursseja vastata. Nokelainenkin voisi pelata jossain (Ruotsissa?) yhden ehjän kauden, minkä jälkeen sitten voisi tulla täyttämään McIntyren saappaat kakkossentterinä.

Yllä mainittu Lehtonen voisi olla ihan hyvä projekti, josta voi tulla oikeasti vielä kova liigapakki. Mielelläni ottaisin Mikko Lehtosen Lappalaisen tilalle ensi kauden joukkueeseen. Viime vuoden nuorten kisoissa Lehtonen hoiti ainakin leiviskänsä hyvin, ja mieleen on jäänyt tuollainen monipuolinen puolustaja, joka osaa hoitaa tontin kuin tontin. En ihmettelisi vaikka breikkasi parin vuoden sisällä, joten jollain kolmen vuoden halvalla sopparilla olisi aika ryöstö.
 

ahal

Jäsen
Aika hiljaista on ollut sopimusrintamalla. Pakeista muutama runkopelaaja on jo kiinnitetty, ja Löfqvist lie käytännössä varma. Mäkisen pitäisin myös ilomielin, mutta Larssonin tiimalasista hiekka uhkaa valua saikun myötä. Lappalainen saa myös terävöityä reippaasti jatkon kannalta, mutta ehkä PT symppaa savolaista siinä määrin, että optio käytetään. Ahosta viedään Raumalle, mutta Soosin suunnitelmista ei ole tietoa. Vainosen ottaisin uudelleen mukaan, jos ja kun mahtuminen ylös Nashvilleen tekee tiukkaa. Mutta sen päättävät jenkit ja näkee syksyllä.

Pari kolme uutta kaveria ei olisi pahitteeksi, ja esim. Mikko Lehtonen kävisi hyvin.

Hyökkäyksessä olisi muutama pidettävä ja arvokas kaveri. Toivotaan, että seuran optioiden lisäksi joku muukin nimensä pahviin vielä riipustaisi. Mutta SaiPa jatkanee tiukkaa tiedotuslinjaansa, eivätkä syväkurkut tai twitter-häröt liioin juoruista kostu.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hitto kun tuon Vainosen saisi jotenkin kiinnitettyä ensi kaudenkin joukkueeseen. Esiintyy ihan isännän elkein. Mitä nyt olen miehen pelejä nähnyt, niin pidän. Yllättävänkin itsevarmaa ja valmista pelaamista ikäisekseen.

Alku meni ihan hyvin. Nyt on vähän hiljaisempi kausi kun on alkanut noita miinuksia tulemaan ja jäähyjä.

Isoilla miehillä on aina vaikeuksia liikkeen kanssa, ja Vainonen ei ole poikkeus tuosta. Lisäksi kuntopohja ei ole vielä riittävällä tasolla ja ylipitkät vaihdot ovat tälle kaverille myrkkyä. Huhtalalle tässä olisi rojekti.
 

Tamiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Heitetäänpä ilmoille ajatus siitä että McIntyre ei ole Saipan pelaaja ensivuonna(siis 2015-2016). Ja tämä "loukkaantuminen"tapahtui seurajohdon saatua tietoonsa asian.
Pelkkää spekulointia harrastan mutta......
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös