SaiPa kaudella 2002-2003

  • 151 994
  • 1 966

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
8. sija sen on oltava... pakko siihen on ainakin uskoa, sillä eihän tulevaa kautta muuten ole edes mitään mieltä seurata?
Ylioptimismia ehkä, mutta uskotaan nyt ihmeisiin edes tämän ainoan kerran... =)
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Kun tässä nyt tuijotetaan harjoituspelien tuloksiin ja mietitään että kylläpä ollaan kusessa, niin palautan tähän muistiin kauden 98-99 (se pronssiottelukausi, you know?) harjoitusotteluiden tulokset.

SaiPa - JYP ... 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
SaiPa - K-Espoo ... 3-3 (2-0, 1-1, 0-2)
Lukko - SaiPa ... 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
Ässät - SaiPa ... 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)
Blues - SaiPa ... 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
SaiPa - HPK ... 2-4 (0-0, 2-1, 0-3)
SaiPa - Zürich ... 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
SaiPa - HIFK ... 3-4 rl (1-0, 1-2, 1-1)
JYP - SaiPa ... 5-3 (1-0, 0-1, 4-2)
SaiPa - Tappara ... 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
HPK - SaiPa ... 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Ilves - SaiPa ... 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
HIFK - SaiPa ... 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)

4 voittoa
1 tasapeli
8 tappiota
 

Aviator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän ihme SaiPa
Kyllä miekin olen sen 8. sijan toivossa (vedoten ylläolevaan Murmelin koosteeseen). Ja jos se jollain ilveellä tavoitetaan, niin siitähän on sitten taivaan portit auki...
 

Hannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minun kristallipallo näyttää SaiPalle 11. sijaa. Näillä viimeisten harkkapelien esityksillä ja niiden aiheuttamalla v**utuksella pidän playoffs-paikkaa utopistisena. Mutta huominen kaiken muuttaa voi...?
 

Aksu

Jäsen
No niin. "Dagen efter Mestis"-fiiliksissä lievennän hivenen puheitani eilisestä. En edelleenkään pysty povaamaan hyvällä tahdollakaan kovin hyvää menestystä. Harjoituspelien voittosaldot ovat huonot, mutta ei niillä suurempaa merkitystä minulle ole. Tärkeämpää olisi nähdä, että peruspelaaminen on hyvässä formussa ja potentiaalia löytyy. Tätä en ole nähnyt. Ilonpilkahdukset ovat melko vähissä eikä eilinen todellakaan paljoa toivoa nostattanut. Tuntuu kuin lähtisimme liigaan "raakileena".

Niin. Hyvä alku liigalle olisi elintärkeä. Katsojien luottamuksen voittaminen ja tätä kautta mm. sen merkitys kausikorttimyynnille. Nythän olemme viime vuotista jäljessä, mutta käsitykseni mukaan moni tuttavanikin kyttäilee kauden alkua ja sitä miten peli lähtee pyörimään. Mikäli alku on lupaava, kävellään toimistolle hankkimaan kortti. Muuten aletaan valikoidan pelejä ja harrastetaan irtolippuja. Katsojien luottamuksen lisäksi pelaajille viime vuoden katastrofin unohtaminen on luonnollisesti yhtä tärkeä asia.

Ps. Yhteen pelaajaan luotan kuin vuoreen Vallun lisäksi. Aki Uusikartano on ollut mielestäni erinomainen. Erittäin rauhallinen kiekon kanssa (ei polta lavassa), pelaa molempiin suuntiin hyvin jne... Odotan sälliltä todella paljon. Uran piste-ennätys???
 

theref

Jäsen
Aki Uusikartano on tosiaan ollut harjoituspeleissä todella mainio, ja kuten tuonne kausiennakkokolumniinkin kirjoittelin, niin Aki saattaa ensi kaudella yllättää todella monet. Potentiaalia miehellä kyllä on ollut ja pari kohtuullista kauttakin, mutta se viimeinen on jäänyt tulematta esiin.

Luulen että ensi kaudella.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Tuosta kausikorttimyynnistä on pakko hiemna kommentoida. Elikkä normaalisti SaiPa myy noin 1600 kausaria, viime kaudella olivat yleisön odotukset ilmeisen korkealla sillä kausareita meni kaupaksi noin 1800 kappaletta. Tämän kauden alla kausareita on mennyt kaupaksi siinä 1500 kappaletta, joten eipä tuossa ihmeempää pudotusta ole ollut.

Ja suosittelen jokaisen lukemaan ajatuksella tuon Kaarnan haastiksen, siellä on asiaa.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
taisin olla katsomassa eri sputnik cup pelejä kuin muut, mutta ei
ne mun mielestä SaiPan otteet niin huonoja olleet, ihan tasapäisesti pelattiin jokereitten ja ilveksen kanssa, joten ihan positiivisesti suhtaudun tulevaan kauteen..veikkaukseni on että
pleijareihin mennään.

Vaicinkin maneerit pelikatkoilla olivat parantuneet 200% ilves pelistä jokeri peliin.. mies kävi kopauttamassa ennen toisen erän alkua jokaista omaa miestä kentällisessään ja jubailemassa..
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Aikamoinen valmentaja meillä...

Lueskelin tuossa huvikseni NHL-arkistoja ja päädyin tutustumaan tarkemmin Skrikon uran vaiheisiin. Kaverin iskemät pistemäärät on toki olleet tiedossa jo aikaisemmin, mutta nyt selvisi, että Skriko pitänee nimissään yhtä Suomalaisten NHL-pelaajien ennätystä.

Skriko on nimittäin tehnyt kolme hattutemppua nopeammin kuin kukaan muu suomalainen. Tämä tapahtui kaudella 86-87.

Marraskuun 18. päivä Skriko sytytti maalilampun kolmesti Vancouverin voittaessa Calgaryn puhtaasti 5-0.
21. päivä hän paukutti jälleen hattutempun, mutta ei pystynyt pelastamaan joukkuettaan. Rangers voitti siitä huolimatta 8-5.
Kahdessa seuraavassa ottelussa ei hattutemppua syntynyt, vaikka Skriko pisteiden makuun pääsikin. 25. päivä pelatussa ottelussa Vancouver pöllytti Los Angelesin 11-5. Skriko mellasti ottelussa neljän tehopisteen edestä. Samana iltana hänet valittiin NHL:n viikon pelaajaksi.
En tiedä motivoiko valinta Skrikoa entisestään, mutta heti seuraavana iltana hän teki jälleen hattutempun Vancouverin voittaessa Los Angelesin toistamiseen. Sillä kertaa luvut olivat 5-2.

Kaiken kaikkiaan Skrikolla oli aivan uskomaton putki 18.-26.11.1986. Hän pelasi viisi ottelua ja teki niissä tehot 12+2. Aika esimerkillinen sniper!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juu, minusta Skriko on liiankin aliarvostettu pelaaja jos mietitään noita kaikkia NHL:ssa pelanneita suomalaisia kavereita kautta aikojen...
Tietysti siihen aikaan mm. Kurri ja Tikkanen pelasi sen verran menestyvässä seurassa ja kahmivat mestaruuksia roppakaupalla, että media toki huomioi tälläiset henkilöt mieluummin kuin huonommissa seuroissa puurtavat pelurit. Olivat nämä sitten mitä tahansa...

Oma vaikutuksensa voi myös olla sillä että Skriko tuli SaiPasta eikä pääkaupunkiseuroista, tälläkin voi olla oma merkityksensä? ;)

Skriko oli varmasti taidoiltaan Kurrin ja Tikkasen luokkaa, sääli ettei Pete saanut kokea suurempaa menestystä taalajäillä. Jokatapauksessa kukaan ei voi kiistää sitä ettei Skriko olisi yksi parhaimpia suomalaispelaajia joita NHL:ssa on nähty.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Viestin lähetti Ted Raikas

Tietysti siihen aikaan mm. Kurri ja Tikkanen pelasi sen verran menestyvässä seurassa ja kahmivat mestaruuksia roppakaupalla, että media toki huomioi tälläiset henkilöt mieluummin kuin huonommissa seuroissa puurtavat pelurit. Olivat nämä sitten mitä tahansa...

Juuri näin. Skriko kuitenkin oli monella kaudella joukkueensa paras maalintekijä ja tehokkain pistemies. Toki Kurri oli kiekkoilijana maailmanluokan tähti, mutta hänen hyvyytensä oli myös paljon hyvien ketjukavereiden ansiota.

Skrikolla ei ollut rinnallaa Gretzkyn tasoista syöttökonetta. Voin vain kuvitella mihin hän olisi pystynyt, jos olisi pelannut Edmontonin ykköskentässä Kurrin ja Gretzkyn rinnalla...
 

Pioneer

Jäsen
Olisiko kenelläkään tietoa, mikä on Lappeenranta-Kouvola -ilmasillan tilanne ? KooKoossa on useita potentiaalisia pelaajia, jotka mahdollisten loukkaantumisten sattuessa voisivat mielestäni aivan hyvin tulla kokeilemaan SM-liigavauhtia. SaiPalla tosin ei ole nykytilanteessa juuri varaa lähettää miehiä liigaringistä hakemaan vauhtia Mestikseen, joten kovin molemminpuolista tämä avunanto ei näillä näkymin voisi olla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Pioneer
SaiPalla tosin ei ole nykytilanteessa juuri varaa lähettää miehiä liigaringistä hakemaan vauhtia Mestikseen, joten kovin molemminpuolista tämä avunanto ei näillä näkymin voisi olla.

Onhan SaiPalla ainakin Kerman...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Pioneer
Olisiko kenelläkään tietoa, mikä on Lappeenranta-Kouvola -ilmasillan tilanne ?

KooKoolla on sopimukset kahden molarin, yhdeksän pakin ja viidentoista hyökkääjän kanssa, joten muutama ylimääräinen pelaaja joukkueessa on silloin kun kaikki ovat terveinä. Ihmetyttää kyllä täällä päässä, ettei SaiPa ole viime vuosina osoittanut kiinnostusta Kouvolassa pelaaviin (osittain omiin kasvatteihinsakaan). Uskoisin KooKoossa pelaavaan muutamankin vähintään Kermanin tasoisen kaverin, joiden taustat vieläpä L-rannassa tunnetaan. Vai onko sillat polettu takana samalla, kun on todettu ettei peliaikaa SaiPasta löydy?

Kuten totesitkin, ei SaiPalla ole oikein "vaihtareita" tarjoilla, mutta se ei liene ongelma. KooKoolla on jo sen suuruinen rinki, ettei olisikaan mitään syytä ottaa messiin sellaista pelaajaa joka ei ykkös-kakkoskenttiin mahtuisi. Mutta, voittehan te sen Machuldan pistää kokeelle yhden pelin ajaksi. Tekemään vaikkapa uusi piste-ennätys yhdessä ottelussa, tai jotain.


Ai niin, olisi kiva kuulla ketä pitäisitte mahdollisina loukkaantuneiden paikkaajina meitin miehistä. Kattelus, Soijärvi, Holopainen, Pukka, Kinnunen, Keltanen, Nurmberg, Grahn?
 

Pioneer

Jäsen
Vaikka KooKoon otteita viime kausina olen jonkin verran seurannut, en silti kovin tarkkaan sen pelaajia tunne. Ainankin Grahnilta, Pukalta, Holopaiselta, Onnelalta, Soijärveltä ja erityisesti Louhivaaralta odotan sellaisia otteita, jotka voisivat (lähi)tulevaisuudessa auttaa SaiPaakin. Ossi Louhivaaraa odotin täksi kaudeksi SaiPan A:han, mutta kenties sittenkin parempi paikka kehityksen kannalta oli KooKoo, jossa mies pääsee tulemaan yleisön tietoisuuteen täysin puskista. Potentiaalia löytyy vaikka mihin.
 

Wolves

Jäsen
Tappara-SaiPa matsista:

Muuten onko ketään matkaamassa Hämeeseen torstaina?

Meinaan täältä Rauman suunnasta olisi tarkoitus matkata Liiga-avaukseen.
 

Aksu

Jäsen
Sportmagasinet on varmasti yksi parhaista urheiluohjelmista tässä maassa. Mielenkiintoisia näkökulmia asiantuntevilta toimittajilta. Varmaankin mielenkiintoinen juttu.

Kumma juttu. Illan finaalin jälkeen tässä maassa ei ole ollut (urheilukanavan paria ohjelmaa lukuunottamatta) urheilun ajankohtaisohjelmaa. Tilausta on varmasti, perhana sentään.
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oli muuten hyvä juttu tehty SaiPasta. Ja hyvän siitä teki juuri se, että asioita käsiteltiin myös positiivisesti. Itse ainakin sain tuosta ohjelmasta vielä lisää täpinöitä ensi lauantain odotukseen. (Aivan kuin niitä ei jo olisi riittävästi!) Tietääkö kukaan muuten, että tuleeko tuota ohjelmaa mahdollisesti koskaan uusintana?

Harjoituspelit eivät ehkä ole sujuneet mitenkään maailman parhaiten, mutta ainakin minä henkilökohtaisesti jaksan yhä uskoa parempaan kauteen. En nyt muista, oliko se juuri mirasane, joka kyseli aiemmin, että monenteenko sijoitukseen me fanit tällä kaudella uskomme. Minä nyt vastaan tuohon sanomalla, että uskon ainakin yhdeksänteen sijaan. Vaikka pakko sekin on myöntää, että tuon Jukureita vastaan pelatun ottelun jälkeen nousi vähäksi aikaa peikko jumbosijasta mieleen.

Toivottavasti lauantaina saadaan halliin hyvin porukkaa, ehkä SaiPa saisi vielä hieman lisävauhtia luistimiin, jos myös yleisön tuki näkyisi heti alussa vaikean viime kauden jälkeenkin. Heitän siis haasteen kaikille niille, keillä on mahdollisuus paikan päälle saapua: Eiköhän kannusteta kaikki yhdessä SaiPaa heti alusta, ja auteta joukkuetta palauttamaan Kisapuiston maine hornankattilana.

Olenpas positiivinen ja optimistinen tänään... :)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varsin mukavan paketin Sportmagazinet oli SaiPasta tehnyt, vaikka mitään sinänsä uutta ei tarjolla ollut. Mukava oli nähdä kuitenkin pelaajien haastatteluja, vielä tuosta nuoremmasta kaartista: Somppi, Yli-Torkko. Nämä kaverit kuitenkin ovat tulevaisuuden selkärankaa joiden varaan rakennetaan paljon. MTV3 saisi tosiaan ottaa paljon opikseen siitä miten ohjelmia jääkiekosta tehdään, mutta toisaalta olen jo menettänyt toivoni maikkariin ajat sitten...

Mieluisinta kuitenkin oli nähdä (itseasiassa minulle ensimmäisen kerran) Machuldan haastattelu josta sai varsin asenteellisen kuvan tästä taiturista. Ei nyt niin että olisin epäillyt miehen motiiveja, mutta olemuksesta huokui itsevarmuutta ja sopivaa rentoutta. Eikä Vallun englanninkielentaitokaan ollut edes niin huonoa kuin kuvittelin... =)
 

KuPLa

Jäsen
Suosikkijoukkue
¤ Saipa ¤
Kyllä oli oikein mukava katsella juttua kerrankin pelkästään Saipasta. Tässä on aikasemmin tullut kyllä kaikista muista joukkueista jotain (tai sitten se vaan tuntuu siltä) ja kyllä minäkin sain sellaista lisä toivoa Saipaan kun tuon ohjelman katsoi.

Niin eikä se Vallu huonosti englantia puhunut, venäjä sitten taas luonnistui oikein mallikkaasti, mutta eikös sitä joutunut Tsekissä koulussa vielä sillon kuin Vallu sielä on ollut niin lukemaa? olenko aivan värässä?
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Eipä ole tätäkään kukaan vielä kommentoinut, joten aloitanpa minä sitten.

Kysymys on siis Riku Kallioniemen joukkuearvioinneista SaiPan nettisivuilla. Mielestäni oikein hjyvä juttu. Lisää tämmöistä sisältöä joukkueen omille sivuille. Toivottavasti ei jäänyt ainutkertaiseksi. Mielenkiintoista oli lukea hjuumorilla ryyditetty pelurin näkemys muista joukkueista.

PS. Koskakohan SaiPan oma keskustelupalsta avautuu?
 

Aksu

Jäsen
Rikun kirjoitus oli piristävä. Löysin rantein tehty sipaisu liigajoukkueisiin, jossa oli tavallaan "totuudet pienessä paketissa". Kirjoituksen lopusta jäi kuva, että miehen kynäilyt jatkuvat. Mikäli näin on niin hyvä! Parempi näin... siis se, että Rikulla on kynä kädessä mailan sijaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös