SaiPa 2012–2013 – uusi aikakausi

  • 725 869
  • 2 062

Kipi

Jäsen
Kenet tiputtaisit pois länsirannikon turneen esitysten perusteella?

No joukkuehan voittaa ja pelaa hyvin, niin en välttämättä vaihtaisi tällä hetkellä ketään. Tarkoitinkin että Jokisen pitäisi kaiken järjen mukaan mahtua kokoonpanoon. Eihän häntä hankittu tänne poppareita syömään vaan ihan kiekolliseen isoon rooliin. Kyselinkin mikä siellä Jokisen pojalla kiikastaa kun ei mahdu rosteriin. Laiska puolustamaan vissiin sit.

Jos tuosta nyt pitäisi alkaa tipputtelemaan niin Jeki voisi olla liipamisella ensimmäisenä. Haluisin nimittäin nähdä vielä Rissasen ja Jokisen samassa kentässä. Uskoisin että voisi lähteä toimimaan ihan hyvin.

Poukkula, Koivisto osasto olisi sitten seuraava vaihtoehto. Vauhkosta en pudottaisi missään nimessä.

Et aika vähissähän nuo vaihtoehdot on kenet tuosta tipputtaisi, varsinkaan kun voittavaan joukkueeseen ei edes tarvitse tehdä muutoksia.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Jos tuosta nyt pitäisi alkaa tipputtelemaan niin Jeki voisi olla liipamisella ensimmäisenä. Haluisin nimittäin nähdä vielä Rissasen ja Jokisen samassa kentässä.

Jeki on ollut tosiaan vaisu, hätäilee kiekollisena ja vähän arkailee kontakteja. Jälleen loistokas alkukausi ja sitten simahtaminen.

Mutta, meinaisit sekoittaa tuon hyvin viime matseissa toimineen ykkösketjunkin? Omaan silmään Rissanen asettuu tuohon Giliatin ja Mankisen keskelle aika kivasti ja ehkä vähiten tällä hetkellä koskisin tuohon ketjuun.
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näinköhän sitä sittenkin mennään Nieminen-Ullberg kaksikolla? Ensi viikolla on neljän päivän sisään kolme peliä (HIFK,JYP,Kärpät), joten tuskin Nieminen noita kaikkia pelaa. Annetaankohan Rikulle vielä mahdollisuus?
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän alkaa vaikuttamaan siltä, että tällä kaksikolla mennään ja Ullberg saa vielä tilaisuuden jos toisenkin. Ellei nyt seuraavalla SM-Liigan tauolla tapahdu muutoksia mikäli Ulle vielä epäonnistuu kunnolla ennen sarjataukoa. Ullbergin potentiaali on kuitenkin tiedossa ja vielähän tuo hänen tilanteensa voi muuttua. Aika pipariksi Ullen alku on tällä kaudella kieltämättä mennyt, mutta jotenkin sitä itsekkin vielä uskoo tai haluaa uskoa tähän nuorukaiseen ja uuteen nousuun. Ulle saattaa jopa pelata tuon seuraavan kotipelin Hifk:ta vastaan ja noista kohtaamisistahan Ullella olisikin mukavia muistoja alla edelliseltä kaudelta. Toinen peli missä olisi hyvä sauma pistää Ulle kehiin on ottelu vieraissa Jypiä vastaan! SaiPa ei toisaalta ole kovin mairittelevasti viime vuosina muistaakseni Jypiä vastaan vieraissa onnistunut, joten olisiko tuo oikea hetki sitten pistää Ullea maaliin, kun olisi tarkoitus saada hyvä peli nuorukaiselle ja itseluottamusta kohennettua. Uskon siis kyllä SaiPan mahdollisuuksiin myös Jyväskylässä, mutta varmaan ymmärrätte mitä tarkoitan.

Toinen puoli tässä on se, että Ullen olisi jäädessään SaiPaan ehdottomasti kuitenkin saatava niitä mahdollisuuksia nostaa sitä itseluottamustaan kun ei se siellä luukkua avaamallakaan nouse. Ulle on nuori ja pelejä olisi siis saatava! Mikäli hän mielii nuorten kisoihinkin pelaavaksi maalivahdiksi niin ihan senkin takia olisi peliaikaa tultava ja niistä mieluiten myös onnistumisen tunteita. Itse ehkä antaisin hänen yhden pelin nyt lähiaikoina pelata ja mikäli onnistuisi niin uutta peliä vaan suhteellisen pian lisää. Mikäli taas Ulle epäonnistuisi totaalisesti seuraavan mahdollisuuden tullessa niin olisi ehkä syytä sitten harkita SaiPankin ottavan edes lainalle mahdollisimman hyvä kakkosveskari, koska ei Nieminen voi tuota tahtia pelejä läpi kautta pelata.

Ihan Ullbergin itsensäkkin takia olisi uuden romahtamisen tullessa eteen lähetettävä hänet vaikka Mestikseen! Joukkueeseen jossa olisi mahdollisuus päästä pelaamaan ja hakea sieltä sitä kadonnutta itseluottamusta ja sen jälkeen vasta palattava takaisin SaiPaan.

En halua Ullea vielä teilata, sillä nämä pään sisäiset jutut ovat mutkikkaita asioita etenkin kun kyseessä on hyvin nuori lupaava maalivahti tässä tapauksessa. Luotetaan vaan nyt siihen, että SaiPa tekee oikean ratkaisun niin SaiPan itsensä kuin tämän luipaavan nuoren yksilönkin kannalta.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
SaiPa lähtee tänään Hämeenlinnaan seuraavanlaisella miehityksellä:

Gilati-Rissanen-Mankinen
Backman-Savilahti

Löfman-Koho-Jekimovs
Salcido-Bruun

Poukkula-Hämäläinen-Koivisto
Pukka-Riikola

Lee-Flinck-Vauhkonen

Eli pitkälti samoilla mennään, kuten neljässä edellisessä voitto ottelussa. Voittavaa joukketta on tietysti vaikea käydä muuttelemaan, mutta kyllä itse tekisin tolle kakkoskentälle piakkoin jotain, tulosta ei ole tullut entiseen malliin miesmuistiin... No, jos Jekikin heräisi tänään ja laittaisi ikuisuudelta tuntuvan kuivan kautensa poikki, niin voisi olla huomattavasti paremmilla mielin. Giliati venyttää varmasti pisteputkeaan ja eiköhän nelonenkin jonkun maalin värkkää taas.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Putken jatkaminen

Tänään olisi erinomainen tilaisuus jatkaa pisteputkea vaikeuksien keskellä olevan HPK:n kustannuksella. Etenkin kun HPK on yksi niistä harvoista joukkueista jolta ei tällä kaudella olla saatu pistettäkään. Nyt kuitenkin Hämeenlinnassa on näkyvissä väsymisen merkkejä ja koko joukkue on alisuorittanut jo muutaman ottelun peräkkäin. Eli Selinin perinteinen alamäkijakso kyseessä. Sympatiat ovat myös ritarijoukkueen puolella, mutta eivät tänään. SaiPalla on paketti hyvin kasassa ja kaikki avaimet jopa murskavoittoon. Onnistumisia tosin vaaditaan kaikilta neljältä ketjulta. Vastaavasti HPK ei saa tänään onnistua aiempien kohtaamisten tasoisesti. Giliatin putkelle jatkoa, Vauhkoselle maali, Niemiselle loistopeli ja kauden parasta yv-peliä. Noilla kolmen maalin voitto.
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eläppäs heitä vielä kirvestä kaivoon. Kyllä minä ainakin uskon että SaiPa tulee vielä rinnalle ja ehkä jopa ohi, mikäli yhtään muistan millaisia on ollut kolmanet erät Selinin valmentamilla joukkueilla.

EDIT: Ja SaiPa pääsee vielä aloittamaan vikan erän yyveellä joten siitä olisi hyvä aloittaa takaa-ajo
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tyypit hei!
Ei SaiPa vielä mitään ole hävinnyt, tosin tilanne on kyllä aika hankala... :/
No toivotaan nyt että edes Stefanon piste putki jatkuu.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
SaiPa pelaa lauantaina Kärppiä vastaan 80-luvun tunnelmissa.

Ihmettelin heti, että mihin oli punainen SaiPa -teksti unohdettu logosta mutta eipä noissa 80-luvun paidoissakaan sitä ollut. Sen sijaan mustat numerot olisin mieluummin ottanut valkoisten tilalle.

Mainoksia halutaan pois mutta olisiko kyseiset henkilöt valmiita maksamaan lipun hinnassa ylimääräiset kulut? Tuskinpa.
 

Keynet

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistanko nyt ihan pieleen mutta eikö tuo S ollu silloin 80-luvun paidoissa sinisellä? Toki ilman muuta musta on parempi.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
SaiPa pelaa lauantaina Kärppiä vastaan 80-luvun tunnelmissa.

Ihmettelin heti, että mihin oli punainen SaiPa -teksti unohdettu logosta mutta eipä noissa 80-luvun paidoissakaan sitä ollut. Sen sijaan mustat numerot olisin mieluummin ottanut valkoisten tilalle.

Mainoksia halutaan pois mutta olisiko kyseiset henkilöt valmiita maksamaan lipun hinnassa ylimääräiset kulut? Tuskinpa.
Pakko sanoa, että näyttää hienolta tuo paita. Logokin on mielestäni hieno, vaikka tietysti se jakaa tunteet. Mainoksia olisin toisaalta kyllä halunnut nähdä vähemmän, mutta "retropaidan/logon" paluu on kuitenkin se pääajatus ja hyvä niin, vaikkakin vain yhteen peliin.

Paidan väritys taas on niin SaiPamainen kuin voi olla, siitä isot pisteet!
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Muistanko nyt ihan pieleen mutta eikö tuo S ollu silloin 80-luvun paidoissa sinisellä? Toki ilman muuta musta on parempi.
Uskoisin, että muistat väärin. Sinistä SaiPan paidassa oli kyllä useana vuonna mm. Mintti- ja Lappeenranta -mainosten myötä.
 

ahal

Jäsen
Itselleni tuo "Bruins-versio" on jäänyt vieraaksi, mikä johtuu kaiketi siitä, etten tuohon aikaan paljoa ehtinyt kiekkoa seurata. Toiseksi logo tuo mieleen mustan karkin ja Chymoksen, joka kuului vuosikymmenet kaupungin imagoon. Taisi firma jossain vaiheessa näkyä paidassakin. Nykyäänhän tehdas (toiminee yhä) on osa Cloetta Fazer -konsernia.

En tiedä, mitä yhteistä SaiPalla ja Bostonilla on, mutta sputnik-logo on mulle tutumpi ja ajattomampi ja kuvaa ehkä paremmin seuran historiaa. Paitsi että paljolti makuasioitahan nämä varustekikkailut lopulta ovat. Tärkeää on, että tietty "selkeys ja rauhallisuus" säilyy eikä mainoksia ole liikaa.
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
mie jo luulin että ois tullu pysyvät ”pyhäpaidat“ , kun marraskuussa vihiä sain mutta katin paskat. mikähan siinä on ettei näistä tullu pysyviä?
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Eihän Bostonilla ja SaiPalla mitään yhteistä olekkaan, tuo Boston logon kopio on Suhosen Alpon luomus -70-80 lukujen vaihteesta. Alpo oli valmentajaksi tultuaan sitä mieltä, että uudistumista tarvitaan ja oli yhtenä logoa suunnittelemassa, käyttöön se tuli muistini mukaan hänen toisella kaudellaan -80-81.
Sinistä SaiPan pelivarusteissa oli -80 luvulla useampana kautena Chymoksen mintti pastilli mainoksen ollessa paidan rintamuksessa, mm. paidan olkapäät olivat siniset ja taisipa myös housut olla samaa väriä.
Ei niistä väreistä kukaan silloin pitäneet, kun kaikkien mielestä keltainen ja musta oli ne SaiPan oikeat värit.

Onhan tuo Boston logollinen paita aivan mielenkiintoinen yhdessä pelissä, mutta kyllä se Sputnik on se ainut oikea niinkauan kuin ei siihen vanhimpaan aurinkoa muistuttavaan palata, enkä kyllä usko palattavan, sputnikkina SaiPa tässä maassa tunnetaan.
 

atsku

Jäsen
Toiseksi logo tuo mieleen mustan karkin ja Chymoksen, joka kuului vuosikymmenet kaupungin imagoon. Taisi firma jossain vaiheessa näkyä paidassakin. Nykyäänhän tehdas (toiminee yhä) on osa Cloetta Fazer -konsernia.

Täysin OT, mutta ei ole osa Cloetta Fazer -konsernia, vaan ihan Fazer. Cloetta Fazer-konserni hajoitettiin takaisin Cloetaksi ja Fazeriksi ylimmän johdon erimielisyyksien takia tässä vuosi-pari sitten.
 

ahal

Jäsen
Täysin OT, mutta ei ole osa Cloetta Fazer -konsernia, vaan ihan Fazer. Cloetta Fazer-konserni hajoitettiin takaisin Cloetaksi ja Fazeriksi ylimmän johdon erimielisyyksien takia tässä vuosi-pari sitten.
Ok ja kiitos. Hyvää havaintomateriaalia "kaikki tietävän" Wikipedian sivuilta. En laiskuuttani tarkistanut tietoa muualta. Wikipedian tapaisilla sosiaaliseen mediaan perustuvilla tietolähteillä on sama vakava ongelma: jos kukaan ei huolehdi päivityksistä ajallaan, sisältö menettää muutamassa vuodessa merkittävästi arvoaan. - Mutta (ent.) Chymos ja Marianne kuuluvat aina yhteen, niin kauan kuin tehdas pyörii :).
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Boston is back! Hyvä homma.

Mintistä vielä, silloin ennen ei ollut mitään movemberejä eikä mattoihin kompastelevia harjahemmoja, vaan aidosti Viiksekäs saipalainen kävi heittelemässä Mintti pastillitpussit katsomoon ennen peliä, rumpuryhmä takoi tahtia ja jääkone oli teipattu etelä-Karjalan säästöpankin violeteillä väreillä, pelipöksyt oli siniset ja paidat keltaiset. Ja mailat esim, Takcloja.

Erätauolla oli kahvikiekkokisaa, kausikortit pahvia ja helvetin ahdasta käytävillä.
 

ahal

Jäsen
Mintistä vielä, silloin ennen ei ollut mitään movemberejä eikä mattoihin kompastelevia harjahemmoja, vaan aidosti Viiksekäs saipalainen kävi heittelemässä Mintti pastillitpussit katsomoon ennen peliä, rumpuryhmä takoi tahtia ja jääkone oli teipattu etelä-Karjalan säästöpankin violeteillä väreillä, pelipöksyt oli siniset ja paidat keltaiset. Ja mailat esim, Takcloja.

Erätauolla oli kahvikiekkokisaa, kausikortit pahvia ja helvetin ahdasta käytävillä.
Jep, peukku tälle. Oi niitä aikoja, ja kaikilla oli niin mukavaa. Ainakin voiton hetkellä.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Jep, peukku tälle. Oi niitä aikoja, ja kaikilla oli niin mukavaa. Ainakin voiton hetkellä.

Pakko hehkuttaa vielä rumpuryhmän kompin salamannopeaa muutosta, kun SaiPa sai kiekon ja esim Janecky lähti nousemaan kohti vastustajan maalia.

Tästä päivästä sen verran että Hifkin kaatoon on tulossa laajalta rintamalta kannattajia. Huominen on vapaapäivä, pikkujoulukauden viimeiset hetket kansalaisilla käsillä ja vastassa aina yhtä ihana IFK. Kaikki kuuman kiekkofiestan palikat on kasassa!

Nyt on eka playoff harjoituspeli, JOS SaiPa pystyy käsittelemään HPK tappion, kääntämään ennakkosuosikin ja kotiyleisön asettaman valtavan paineen positiiviseksi energiaksi voi Tirkkosen patsaan perustuksia jo alkaa valaa.

Tämän pelin voitolla SaiPa iskee kaikki asenteet etelä-karjalaisen kiekkoväen
mielikuvissa uusiksi, ja enää SaiPa ei ole eteläkarjailaisen pessimismin perikuva, vaan nostaa koko maakunnan itsetunnon uudelle tasolle.

Tappiolla taas Estareiden kautta leviävä "mie tiesin ettei ne pärjää" influenssa myrkyttää koko maakunnan, ja SaiPan reestä tippuvat ensiksi ne ketkä istuvat ylämäetkin kyydissä ja loppu paska varisee rattailta kun Sputnikin lento alkaa pätkiä.

Mie sanon suoraan että tällä pelillä on helvetin kova merkitys! Tällä pelillä määritellään kiekkoväen silmissä viimekädessä onko meijän pojat miehiä vai marjanpoimijoita.
 

Timppa68

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oi niitä aikoja...

Pakko vielä mainita yksi mielenkiintoinen tarina, kun haastattelussa Jari Kurrilta kysyttiin mikä paikka oli vaikein vieraskaukalo pelata. Jari vastasi tähän , että Lappeenrannan Kisapuisto, koska siellä vierasjoukkueen vaihtoaitioon sateli välillä lihapiirakoita !!

Meteliä vaan enemmän Kisapuistoon ja nautitaan lihiksistä syöden ; ).
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämän pelin voitolla SaiPa iskee kaikki asenteet etelä-karjalaisen kiekkoväen
mielikuvissa uusiksi, ja enää SaiPa ei ole eteläkarjailaisen pessimismin perikuva, vaan nostaa koko maakunnan itsetunnon uudelle tasolle.

Tappiolla taas Estareiden kautta leviävä "mie tiesin ettei ne pärjää" influenssa myrkyttää koko maakunnan, ja SaiPan reestä tippuvat ensiksi ne ketkä istuvat ylämäetkin kyydissä ja loppu paska varisee rattailta kun Sputnikin lento alkaa pätkiä.

Mie sanon suoraan että tällä pelillä on helvetin kova merkitys! Tällä pelillä määritellään kiekkoväen silmissä viimekädessä onko meijän pojat miehiä vai marjanpoimijoita.

Minä olen tästä pikkuisen eri mieltä - tai sanotaanko että toivon, ettei ylläoleva ole ainakaan kokonaan totta. Tuo voitolla saavutettava skenaario kuulostaa toki hyvältä ja saisi kernaasti toteutuakin, mitä kyllä sitäkin epäilen. Toivottavasti ei kuitenkaan tappion sattuessa ole noin paljoa pelissä, että kaikki tällä kaudella saavutettu positiivinen fiilis menee viemäristä alas.

Minusta tämä kuitenkin on vain runkosarjan peli muiden joukossa. Hivenen tavallista tärkeämpi siksi, että tupa on täysi ja tappio alla. En kuitenkaan lähtisi tuhkaämpäriä vielä etsimään, vaikka tästä tappio tulisikin.
 

D mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Diskos, PiTa...
Millonkohan nuo tammikuun tasauksen peliparit tai oikeammin -päivät päätetään? Tuli hankittua VR:n joulukalenterista edulliset junaliput Lappeenrantaan 20.1., joten olis kiva tietää onko sillon Kisapuistossa peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös