SaiPa - Ässät 18.10.2003

  • 6 635
  • 75

Pioneer

Jäsen
Kyllä tänään rahoilleen sai vastinetta, vaikkei voittoa matsista herunutkaan.

Ensimmäinen erä oli mukavaa jääkiekkoa. Ei todellakaan mikään taitopelin riemuvoitto, mutta tilanteita syntyi päästä päähän periaatteella ja oli todella ihme, että erätauolle lähdettiin lukemissa 0-0. Fiilistä omalta osaltaan kasvatti erän loppupuolen nahinat, jotka omalta osaltaan viestittivät siitä, että kaukalossa väännettiin tosissaan. Viimeistään noiden viimeisten minuuttien aikana nähtiin se, ettei päätuomarilla pysynyt homma tänään hanskassa. Lumipalloefekti lähti liikkeelle Pekkalalle vihelletystä jäähystä, joka ei missään nimessä ollut peliin sopiva tuomio. Sivuhuomiona mainittakoon, että rähinöiden jälkeen Skriko heitti jäälle Nielikäisen, joka pelasi ensimmäisen erän viimeisen minuutin kokonaan.

Toinen erä oli varsin heikkoa kiekkoa ja syyn heitän jälleen päätuomarin niskoille. Kahvaaminen oli Toivolan mielestä vähintään sallittua, jos ei nyt suorastaan suotavaa. Ässien maalit syntyivät SaiPan pelaajien henkilökohtaisista virheistä. Viimeisinä mokailijoina kunnostautuivat Antti Bruun ensimmäisessä ja Mika Kauppinen jälkimmäisessä maalissa. Ässien vaihtovirheestä tullut erän ainoa jäähy oli sikäli selvä, että vaihdosta tullut pelaaja nappasi kiekon ennenkuin edellinen mies oli kerinnyt jäältä pois. SaiPan puolelta erän kruunuksi jäi Juha Pursiaisen näyttävä kiekon kuljetus omalta puolustusalueelta Ässien maalin edustalle, johon syntyi kenties erän paras SaiPa-tilanne.

Kolmannessa erässä voimasuhteet olivat jälleen muuttuneet, kun SaiPa tuli kopista erittäin terävänä ja nappasi ottelun haltuunsa. Hyvää liikettä, taklauksia, harhautuksia sekä onnistuneita syöttöjä nähtiin läjäpäin, mutta ne laukaukset jäivät useimmiten uupumaan. Ja jos laukaus saatiin aikaiseksi, niin se todellakin tuli huonosta sektorista tai viivalta ilman minkäännäköistä maskia. Langkowia ei juuri testattu.

Nielikäisen maali nosti fiiliksen hallissa kattoon ja yleisö rupesi elämöimään vanhaan tuttuun malliin. Nielikäinen tsemppasi läpi ottelun totutusti kaikkensa antaen ja maali oli hieno kiitos runsaasta peliajasta. Ikävä kyllä muut SaiPan pelaajat eivät paikkojaan pystyneet käyttämään hyväkseen ja pisteitä ei keltapaidoille herunut.

Hajahuomioita:

- Ensimmäisessä erässä nähtiin mukavasti tunteiden kuohahtamisia. Sellainen pieni välähdys old time hockeyta.

- Ensimmäisen erän rähinät loistivat toisessa erässä poissaolollaan. Ei taklauksia, ei tunnetta. Pelkkää kahvaamista.

- Korppi metsästi tehopisteitä todella hanakasti juhlaottelunsa kunniaksi. Ensimmäisestä erästä jäi mieleen Korpin ylipitkä vaihto, kun minuutin ylivoimalla pelaamisen jälkeen Korpisalon vaihtomies roikkui laidan reunalla jalat kentän puolella ja ulvoi turhaan kapteenilleen: "KORPPI VAIHTOO... KORPPI TUU VAIHTOO!" Korppi ei tullut vaihtoon. Korppi halusi pelata.

- Ottelun komein taklaus nähtiin jälleen kerran 17-vuotiaan Petteri Nokelaisen toimesta. Toisaalta Nokelainen taklasi kerran tilanteen ulkopuolella myös Langkowin, joten sikaillakin tämä junnu osaa.

- Korpisuon ja Sachlin nyhjätessä viimeisen minuutin aikana, härnäsi Nielikäinen Langkowia katseiden ulkopuolella oikein toden teolla. Verbaalisesti.

- Kivenmäen laitataklaus oli kyllä selvä rangaistuksen paikka, mutta Toivola ei kyseistä tilannetta nähnyt. Toivola seisoi selin tilanteeseen, kääntyi katsomaan maassa makaavaa SaiPan pelaajaa ja nosti kätensä niin rivakasti ilmaan, että koko ukko pomppasi kymmenen senttiä jään pinnan yläpuolelle. Vekkuli dumari.

- Fandulin filmaus oli toki huvittava ja helposti poimittavissa, mutta aivan samanlaisen kuolevan joutsenen esitti Pasi Nielikäinen hetkeä aikaisemmin. Tuosta tilanteesta Kivenmäki sai koukkaamisesta kakkosen, Nielikäinen ei mitään. Nauratti. Vekkuli dumari.

- Nielikäinen tuuletti hartaasti osumaansa kuunnellen yleisön huutoa. Ja kyllähän yleisö huusikin. Tunnelmaa piisasi tuon häkin jälkeen rutkasti.

- Korpisaloa lakanalla muistaneet Ässä-kannattajat saivat sankariltaan palkinnon ottelun jälkeen, kun legenda tuli seisomakatsomopäätyyn morjenstamaan uskollisia tukijoitaan. Vetipä siihen päälle vielä kunnon kunniakierroksenkin taputellen suuren maailman tyyliin jo tyhjille katsomoille. Onnittelut Korpisalolle!

Ei mikään suuri kiekkoilta, mutta tapahtumia riitti. SaiPalta ei enää löytynyt samanlaista venymiskykyä kuin aikaisemmissa kotiotteluissa. Pelinrakentaminen lojuu liian vahvasti ykkösketjun harteilla ja ykkösketjulta puuttuu viimeistelijä. Machuldaa tarvitaan todella paljon. Tänään hävittiin paremmalle joukkueelle ja sikäli kitiseminen on turhaa. Tiistaina pitää löytyä huomattavasti enemmän tahtoa ja tekemisen meininkiä, jos kotitappioputken syntymiseltä halutaan välttyä.

Terveiset myös hallilla tavatuille Jatkoaika-ihmisille. Oli mukava ilta.
 
Viimeksi muokattu:

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Pioneer
Terveiset myös hallilla tavatuille Jatkoaika-ihmisille. Oli mukava ilta.

Kiitos, samoin.


Mitäs pelistä sanoisi? Veikkaukseni osui oikein (onko vaikea veikata niin, että maali/kaksi jokkueelle tai toiselle?) ja taitokiekosta ei nähty kuin välähdyksiä...
Marttaan sai molemmat pisteensä tavallaan "halvalla", mutta kaikki lasketaan.. Kultakypärä miehelle, jolle se tämän pelin perusteella on helppo antaa.
Virkkuselle itse olisin antanut varmaan 3tähteä... Toivotaan että hyvät otteet jatkuvat, ehdottoman tärkeä mies tänään Ässille.

KORPPI ON KINGI!!!


Saipasta mieleen jäi Sachl, joka oli selkeästi joukkueensa paras pelaaja...
Ja tietysti Nielikäinen... Joka teki maalin! Mutta silti on jotain muuta kuin jääkiekkoilija... HUOM: tämä on vainhenkilökohtainen mielipide..


Kiitokset Saipa-faneille myöskin... Mukavan oloista porukkaa!


En nyt keksi enenpää kirjoitettavaa... Ehkä parempi niin.


kalma


edit: korjasin lausuntoani Nielikäisestä...
 
Viimeksi muokattu:

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Harmittaa sinänsä, että Tapparasta hankittu vierasvoitto meni tavallaan hukkaan, jos ajatellaan että jokaisesta kotipelistä pitäisi pisteet ottaa. Hyvä että voitettiin Tampereella, muuten oltaisiin kusessa. SaiPalta huono peli, ei oikeastaan mitään. Nielikäinen oli jälleen kerran äijä minun mieleen, Pekkala sai yhden tähden. No joo, enpä tiedä mistä syystä. Onnittelut silti Jussille.. Vituttaa. Ehkä ei pitäisi, koska Ässät on kova tällä hetkellä.

Ässät on palannut! Täytyy todella olla iloinen porilaisten puolesta, moni otti Tamin puheet täytenä paskanjauhamisena, mutta totuuden nimissä, jokainen Ässien ulkomaalaisista täyttää kriteerin vahvistus. Toivon tosissani että Ässät taistelee mitalista. Pori on hieno kiekkokaupunki ja joukkue omaa vahvat perinteet. Onnea Poriin, olette nyt vieneet kaikki 4 pistettä meiltä.

Ässillä on helvetin hieno pelipaita, Niken kypäristä sen sijaan en diggaa.

edittiä: Täytyy lisätä vielä sen verran, että seuraavasta pelistä Lukkoa vastaan odotan vain ja ainoastaan, en yhtään enempää enkä vähempää kuin voittoa.

Ja terveisiä Vallulle, hoidahan itsesi kuntoon, kopissa odottaa parisen kymmentä tehotonta joukkuetoveria. SaiPa tarvitsee sua.
 
Viimeksi muokattu:

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laitetaan jotain huomioita pelistä. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Vauhtia tilanteita taklauksia. Vaaralliset maalipaikat menivät suht tasan. Korpisalo veti tavallisesta paikasta viivalta (kuinka yllättäen). Bergeron oli ensimmäisessä erässä puolittain läpi, mutta oli jo vetäessään ajautunut lähelle Myllystä ja Jamolla oli helppo torjua tuo. Kiilholman hyvästä syötöstä Kuuselalla oli hyvä maalipaikka vasemman p-pisteen kohdalla, mutta veto suuntautui yli.

En rekisteröinyt Saipan pelaajia, mutta vaarallisia maalipaikkoja oli suunnilleen saman verran. Mielestä aika tasainen erä. Niin tietysti silmiini osui numero 25#. Pasi Nielikäisellä riitti koko pelin energiaa ja vauhtia. Minusta tälläinen pelaaja menee hukkaan Saipan, Jypin, Lukon, Ässien, Pelicansin tyylisissä joukkueissa. Nielikäisen potentiaali rajoittuu hirveään vauhtiin, joka pitäisi roolitta vieläkin selvemmin mitä Saipassa. Pasi Nielikäisestä olisi paljon apua jossain ns. isossa joukkueessa, jossa mies laitettaisiin ainoastaan ja vain 4. kenttään ja rooli neloskentällä olisi vauhdin otto pois tähdiltä ja taklaukset sikailu _eikä_ yhtään mitään muuta, edellyttäen (!Huom!) että kentän vieruskaverit ovat samaa kaliberia. Sä teet tuota ja ei muuta. Thats it. (tämä kommentti ei liittynyt peliin mitenkään vaan itse kyseiseen pelaajaan). Kyllä Nielikäisessä on sytyttäjän aineksia vrt. tuuletus. Ei vaan tullut tänään tulta alle kunnolla.

Toisen erän maalit tulivat melkein peräkkäin. Ja se tapa millä ne tehtiin mielytti ainakin minua. Siellä maalin edessä oltiin, hakattiin suojuksiin ja ronkittiin se kiekko sinne maaliin. Loppuun saakka yritettiin vaikka tiedossa oli että pian napsahtaa poikkari selkärankaan. Hienoa oli että Samukin onnistui. Nyt kahdessa peräkkäisessä pelissä kaksi apinaa poistunut sekä Wessliniltä ja Pölläseltä. Virkkunen jatkoi hyviä pelejä ja sai myös kiitosta Toivolalta pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa. Siinä Toivola kommentoi Virkkusen hankinnan olleen Karri Kiven ja Juhani Tammisen käsialaa Oulun vuosilta. Yhteistyö Fandulin kanssa toimi siellä ja niin se kyllä on myös täälläkin toiminut.

Kolmannessa erässä Ässille tuli 5 minuutin pelin jälkeen joku kipsi, joka ei sitten auennut ja Saipa sai koko lopun erää olleen painostuksen päälle. Odottelin jo aikalisää millä olisi saatu rauhoitettua tilanne, mutta sitä ei tullut vaan tuli paljon pitkiä kiekkoja ja heittoja päätyyn. Ehkä tämä oli harkittua varmistelua jolla pyrittiin säilyttämään mahdollisimman paljon energiaa. Mene ja tiedä.

Olen hämmentynyt sarjataulukosta ja vallitsevasti tilanteesta. Ihmeelliseltä tämä tuntuu näin monen vuoden jälkeen. Mehän pärjäämme. Missä paniikki. Missä ne selkärangan katkeamiset, jotka vieläkin naksahtelevat korvissa. Missä ovat ne Vesa Salot, Veli-Pekka Hårdit, Niklas Hedet ja Ales Kratoskat. (noh sarja on tasainen mutta kuitenkin).

Ensi viikolla 1 kotipeli ja kaksi vieraspeliä. Onneksi joukkueen ei tarvitse matkustaa läheskään niin paljoa kuin parina viime päivänä. Turkuun ja Raumalle pääsee vaikka omilla autoilla ja saa nukkua omassa sängyssä... Eteenpäin sanoi mummo haudassa.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
PORI JYLLÄÄ!!!

Aluksi täytyy kiittää Ässiä hienosta vieraspelistä ja kahdesta tärkeästä pisteestä. Voittoa todellakin haluttiin alusta asti ja se myös otettiin. Ei millään niin kauniilla, mutta ah niin tehokkaalla pelillä. SaiPalta tila ja aika pois jo keskialueella ja päälle kiekollisen pelaajan ohjaaminen kulmiin joista maaleja ei luonnollisesti yleensä tehdä.

Mika Toivola oli laatinut Ässille hyvän vieraspeli-taktiikan ja se todella puri jotenkin vaisuun SaiPaan. Joukkueella ei tuntunut luistin liikkuvan juuri yhtään ja laukauksia ei sadellut kuin harvoin ja vielä harvempi meni kohti maalia, Langkow Ässämaalissa selvisi loppujen lopuksi suhteellisen vähällä venymisellä.

Ottelun parasta antia olivat Teemu Virkkusen pirteät otteet. Mies haastoi jokaisessa tilanteessa hanakasti SaiPan pakkeja ja tekaisi todellisen tyomiehenmaalin suoraan Myllyksen nokan alta. Myös Martin Bergeron oli "tulessa". Jos joku tämän pelin jälkeen tulee minulle sanomaan, että Marttään ei osaa aloittaa tai puolustaa niin en voi muuta kuin nauraa tälle puusilmälle. Bergeron voitti järjestään kaikki aloitukset ja oli ensimmäisenä auttamassa pakkeja puolustuspäässä. Myös Jari Korpisalon puolustustyöskentelyä oli ilo seurata. Korppi painoi niskat kyyryssä ja hullun kiilto silmissä kiekon perään ja todella usein sai sen myös itselleen Ässien puolustusalueella. Papat ovat heränneet. Vapiskaa vastustajat!

SaiPan parhaita olivat Petr Sachl ja Pasi Nielikäinen. He olivat periaatteessa ainoat keltapaitaiset pelaajat joiden luistin liikkui vaihdosta toiseen ja yritystä riitti loppuun asti. Myllys oli myös hyvä vaikka ei Ässien kahdelle ensimmäiselle maalille mahtanut yhtikäs mitään, kiitos lapsellisten puolustusvirheiden.

Sitten itse juhlakaluun... Korppi on taas se sama vanha Korppi, joka sai tunnelman nousemaan niin jäällä kuin katsomossa. Oli ilo katsella Korpin otteita kun mies painoi jäällä sellaisella tarmolla, että oksat pois. Pelimies on eri mies, tämän osoitti myös Korpisalo. Mies hoiti SaiPan parhaan hyökkääjän Petr Sachlin pois loppuhetkiltä nahisemalla miehen kanssa maalinedushässäkän päätteeksi. Oiva osoitus juonikkuudesta.

Martin Bergeron alkaa pikku hiljaa lunastaa niitä Juhani Tammisen puheita "Maailmanluokan ratkaisija" -statuksesta. Maaleja ja pisteitä syntyy + muutenkin miehen otteissa on vahva itseluottamuksen tuoma tekemisen meininki.

Täällä on haukuttu illan päätuomari Tero Toivola aivan lyyttyyn ja minä myös osaltani tuomitsen miehen viheltäneen jokseenkin huonosti. Kentällä sai tehdä melkeimpä mitä vain, mutta silti ei tullut jäähyä. Tosin Toivolan linja oli molemmille joukkueille samanlainen ja ei tuomari tätä peliä ratkaissut. Yhdestä tilanteesta olen kyllä eri mieltä ja se on tämä Fandulin saama sukeltamisjäähy läpiajosta alivoimatilanteessa. Sachl koukkasi Fadun kumoon todella korkealla mailalla ja olin näkevinäni, että Sachlin maila olisi loppupeleissä osunut Fadun kasvoihin. Mutta täysin oikea tuomio se 2min jäähy Sachlille tilanteesta oli.

Kiitos Marttään, Tepi ja Wessu maaleista. Kiitos Lankku oivista torjunnoista ja kiitos Korppi, olit jälleen kerran C-kirjaimen arvoinen esimerkin näyttäjä ja onnea 500.SM-Liigaottelusta.

PORI JYLLÄÄ!!!
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Re: PORI JYLLÄÄ!!!

Viestin lähetti The Rock
Täällä on haukuttu illan päätuomari Marko Toivola aivan lyyttyyn ja minä myös osaltani tuomitsen miehen viheltäneen jokseenkin huonosti. Kentällä sai tehdä melkeimpä mitä vain, mutta silti ei tullut jäähyä. Tosin Toivolan linja oli molemmille joukkueille samanlainen ja ei tuomari tätä peliä ratkaissut. Yhdestä tilanteesta olen kyllä eri mieltä ja se on tämä Fandulin saama sukeltamisjäähy läpiajosta alivoimatilanteessa. Sachl koukkasi Fadun kumoon todella korkealla mailalla ja olin näkevinäni, että Sachlin maila olisi loppupeleissä osunut Fadun kasvoihin. Mutta täysin oikea tuomio se 2min jäähy Sachlille tilanteesta oli.

Fandulin jurkka oli näyttelemistä pahimmasta päästä. Sachl ehti virheensä jälkeen rinnalle, joten Fandul päätti loikata kun ei maalintekoon enää olisi ehtinyt. Olisi ilmeisesti pitänyt loikata koko pelin aikana useamminkin ja useamman pelaajan, jotta niistä oikeista koukuistakin olisi tullut jäähyjä. Mm. Ässien toinen maali syntyi, kun SaiPan hyökkäys oli ensin tuhottu törkeällä koukulla keskialueella.
 

jarzani

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alkuun täytyy sanoa rumasti että perkelsdk. Sen verta suuren v***tuksen tuo peli aiheutti, että lärvit oli pakko vetää ja pääsen kommentoimaan peliä vasta nyt.

Ässät ansaitsi voittonsa, ei siitä sen enempää. Ei vain kotijoukkueesta löytynyt niitä ratkaisijoita tänään.

Pekkalan IS-tähti kyllä yllätti, varmaan nopalla heitetty homma. Tuo tähti olisi mielestäni kuulunut The Pasille, joka jaksoi taistella ja raataa läpi ottelun. Pari komeaa taklausta, komea maali ja vielä komeammat tuuletukset sekä harhautus. Näillä meriiteillä Pasi oli kyllä SaiPan paras pelaaja tänään. Ja tämän illan jälkeen myös allekirjoittaneen suosikki täsätä joukkueesta.

Meikäläinen on kirjoittanut tämän kommentin jo useamman oluen nauttineena, joten jos kirjoitusvirheitä tai muita epäkohtia löytyy, pistetään se humalatilan piikkin. Ainut seikka mistä en suostu kiistelemään, on se, että Pasi oli tänään saipan paras pelaaja. Mutta se on vain yksinäinen mielipide. Mutta jos nukkuisikin josku, että kerkeää potea sen krapulan ennen lukko matsia.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Eipä tullut turhaan matkustettua Lappeenrantaan. Ässiltä oikein oiva peli, jota oli erittäin mukava katsella. Jännittäväkin peli oli vielä kaiken lisäksi, luulin sydämeni hyppäävän ulos rinnastani kolmannessa erässä.

Kiitokset kaikille mukaville lappeenrantalaisille. Teitte reissustamme erittäin miellyttävän ja mieli tekee jo takaisin. Harvemmin kuitenkin näin.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jari Korpisalo "hieno mies"

Valitettavasti en voi kun ihmetellä kuinka tyylittömästi joukkueen kapteeni, jolla on 500 liiga-ottelua pystyy käyttäytymäään kaukalossa/jäähyaitiossa.

Ottelun ratkettua miehen ensimmäinen asia on ruveta ilkkumaan kotiyleisölle. Kiekon mentyä maaliin nousee äijä jäähyaitiossa seisomaan ja kääntyy tuulettamaan katsomoon päin.(kotikatsomoon) Ässäkannattajat olivat ihan toisessa suunnassa.

Varmaan moni Ässäfani haluaa kuitata tuollaisen käytöksen sanomalla että Korppi on Korppi ja hänen tyyliinsä kuuluu "pieni ilkikurisuus". Ehkä olen tullut vanhaksi koska mielestäni tuollainen ilkikurisuus kuuluu viisivuotiaille pikkupojille ja heiltäkin iskät yrittää kitkeä moisen käytöksen pois 2000-luvulla.

Korpisalon käytöksen "arvoa" nostaa myös se tosiasia ettei hänellä ollut ennen ottelun alkua energiaa edes morjestaa niitä Ässäfaneja, jotka olivat väsänneet hänelle onnittelulakanan, vaikka selkeästi katsoikin tuon lakanan suuntaan, luistellessaan ohi.

No jokatapauksessa onnittelut liigan kokeneimmalle pikkupojalle!.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Annuli

Kiitokset kaikille mukaville lappeenrantalaisille. Teitte reissustamme erittäin miellyttävän ja mieli tekee jo takaisin. Harvemmin kuitenkin näin.

No olihan se varmaan helppoa tykätä reissusta kun voititte, mut joo kyl mie ymmärrän pointin. =)
Juu..oli ihan mukava tavata teikäläisiäkin...ootte ihan kelpo porukkaa. =)
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Jari Korpisalo "hieno mies"

Viestin lähetti Birkku
...Ottelun ratkettua miehen ensimmäinen asia on ruveta ilkkumaan kotiyleisölle. Kiekon mentyä maaliin nousee äijä jäähyaitiossa seisomaan ja kääntyy tuulettamaan katsomoon päin.(kotikatsomoon) Ässäkannattajat olivat ihan toisessa suunnassa....

...Korpisalon käytöksen "arvoa" nostaa myös se tosiasia ettei hänellä ollut ennen ottelun alkua energiaa edes morjestaa niitä Ässäfaneja, jotka olivat väsänneet hänelle onnittelulakanan, vaikka selkeästi katsoikin tuon lakanan suuntaan, luistellessaan ohi...

Peli on peli ja siihen keskitytään kunnolla. Morjenstukset ja heiluttelut suoritetaan vasta jälkeenpäin. Täytyy sulkea kaikki epäoleellinen pois. Jos joku tuollaisen lakanan on tehnyt ja tuollaisesta asiasta ei varmasti lähde kesken peliä pois ja vilauttaa lakanaa toisenkin kerran.

Kyllä tämä meidän Korpisalo varsinainen viikari on. Eihän tuossa nyt mitään ihmeellistä ollut. Mitähän olisit kirjoittanut jos mies olisi tehnyt samoin kun teki viimekauden viimeisessä Hifk-Ässät pelissä. Pelin päätyttyä (Ässien voittoon 0-2) Korpisalo luisteli kaukalon toiseen päähän kiittämään häntä huomannutta Hifk:n fanikatsomoa laittamalla mailan kainaloon ja nostamalla kaksi keskisormea pystyyn. Nämä ovat juuri näitä pelaajia jotka eivät ole harmaata massaa. Nimimerkki axelta hyvä kommentti Positiivinen alku ketjussa. Kaukalossa olisi kovin tylsää jos siellä ei olisi Korpisalon kaltaisia vihanneksia, kuumakalleja ja showmiehiä.

Edit: Pelin jälkeen Korpisalo muisti lakanan tekijöitä ja kiitti usealla kumarruksella. Ai niin sinähän olit jo silloin poistunut hallista. Kas kun en sitä heti tajunnutkaan...
 
Viimeksi muokattu:

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Re: Jari Korpisalo "hieno mies"

Viestin lähetti kapa76

Edit: Pelin jälkeen Korpisalo muisti lakanan tekijöitä ja kiitti usealla kumarruksella. Ai niin sinähän olit jo silloin poistunut hallista. Kas kun en sitä heti tajunnutkaan...

No joo. Eipä tosiaan ole ollut tapana jäädä pelin jälkeen katselemaan vierasjoukkueen tekemisiä. Eli olit osittain oikeassa. En ollut katsomossa näkemässä "pojan" kumarruksia, koska olin hallin aulassa odottamassa lehdistötilaisuuden alkua.

Eli on myönnettävä että arvioni "amiksen" asenteesta omia faneja kohtaan meni pieleen. Sen sijaan arvioni Korpisalon lapsellisuudesta sai lisää vahvistusta kertomasi keskisormiesimerkin myötä. Varmaan Korpin kaltaiset tyypit tuovat väriä kaukaloon, mutta henkilökohtaisesti en vain osaa arvostaa tuon kaltaista käytöstä. Toisaalta jos on mieleltään "amis" ja haluaa sellaisena pysyä, on se vapaassa maassa mahdollista.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan btw, muistuuko kenenkään mieleen mitä Korppi sanoi pari vuotta sitten hallin käytävillä SaiPan löylytettyä Ässiä murskalukemin?

"**ttu! Tää on ihan ryssästä koko mesta!"

Että sellasta.
 

Mammutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Blackhawks,Cam Neely, Timo Peltomaa
Bongasin katsomosta lauantaina pienikokoisen Chicagon lippiksellä varustautuneen scoutin. Ettei vaan olisi Nokelainen Pietilän Saken vihkossa merkittynä suurin kirjaimin..

Ja Korpisalolle onnittelut ja hatunnosto. 500 peliä liigassa; on se kova jätkä. Pelasikin ihan mukiinmenevästi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hiukan myöhässä tässä naputtelen, mutta naputtelenpa kuitenkin. Ässät tosiaan ansaitsi voittonsa, täysi tunnustus. Ensimmäinen erä oli tasaista, todella tasaista. Hyvän jääkiekko-ottelun tuntu oli ilmassa. Toisessa erässä vaan SaiPalta meni peli sellaiseksi flipperiksi että Ässät pääsi järkevämmällä ja terävemmällä pelillään mukaan ja teki ne vaadittavat 2 maalia, jotka riittivät voittoon asti. Viimeisessä erässä SaiPa otti pelin haltuunsa ja pyöritti hyvin, ei kuitenkaan riittävän hyvin pystynyt käyttämään tilannetta hyödyksi. Melko lähellä oltiin, mutta silti niin kaukana. Viimeinen maali oli taas sitä kosmetiikkaa.

Menikin tulosveikkaukseni 3-1 ihan toisinpäin... no sitä sattuu.

Parhaita oli mielestäni Sachl joka kieputteli hyvin ja taklasikin. Immonen pelasi myös hyvää peliä, miehelle tosiaan on tullut voimaa lisää ja näyttäisi siltä kuin nopeuttakin. Nielikäinen teki maalin ja pelasi mielestäni muutenkin juonikkaan ottelun. Vaikea edelleenkään ymmärtää että millä perusteilla mies on liigan "turhin" pelaaja? Värikäs se ainakin on. Pursiainen antoi myös muutamia todella ovelia syöttöjä joten mies toden totta on kehittymässä, vihdoin ja viimein. Pari vuotta sitten tuntui olevan lähinnä kirosana koko mies. Jamo hoiti tonttinsa, maalit meni, mutta kyllä Myllyksen avaukset olivat taas välillä aika upeita. Kun vaan joku osaisi ne hyödyntää paremmin. Ajoittain kyllä Myllyksen seikkailut maalin takana sai sydämen pamppailemaan.

Kuten Pioneer hallilla tokaisikin, niin Machuldaa (kunnossaolevaa sellaista) kaivataan, koska maalinteko tökkii. Yhtäkään aivan armoitettua maalintekijää ei SaiPassa tällä hetkellä löydy. Kaartisella on selkeää maaliahneutta, mutta jotain uupuu vielä.

Kiitos muuten vielä kaikille niille jotka saapuivat hallille tuohon pienimuotoiseen tapaamiseen. Mukavasti oli ässäläisetkin edustettuna, mikä lämmitti mieltä. Kivaa oli ja huumoriakin löytyi. Tervetuloa vaan uudelleen sieltä länsirannikolta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti kapa76
.
Kyllä tämä meidän Korpisalo varsinainen viikari on. Eihän tuossa nyt mitään ihmeellistä ollut. Mitähän olisit kirjoittanut jos mies olisi tehnyt samoin kun teki viimekauden viimeisessä Hifk-Ässät pelissä. Pelin päätyttyä (Ässien voittoon 0-2) Korpisalo luisteli kaukalon toiseen päähän kiittämään häntä huomannutta Hifk:n fanikatsomoa laittamalla mailan kainaloon ja nostamalla kaksi keskisormea pystyyn.

Nimenomaan.. Ei olisi itäsuomalainen huumorintaju varmasti ymmärtänyt tällaistakaan "huumoria" vaan se olisi todennäköisesti ollut suuri häväistys ja hirveä virhe aikuiselta mieheltä.

Osittain tällaisten temppujen takia Jari Korpisalo on jokaisen Ässäfanin "yksi suurista".. Suuri persoona, joka on ladannut myös ihan kohtuulliset tehopisteet 200+215.

Käsittääkseni myös HIFK fanit pitävät Korppia erittäin suuressa arvossa myös juuri näiden fanikatsomokiitosten vuoksi. Ihme ettei helsinkiläiset ota näistä niin paljoa nokkiinsa vaan jopa odottavat Korpilta tervehdystä pelin jälkeen. Pitäisikö itäsuomalaisten ottaa pari huumoria lisäävää vitamiinipilleriä ennen Saipa-Ässät ottelua?
 

theref

Jäsen
Re: Re: Jari Korpisalo "hieno mies"

Viestin lähetti kapa76
Pelin päätyttyä (Ässien voittoon 0-2) Korpisalo luisteli kaukalon toiseen päähän kiittämään häntä huomannutta Hifk:n fanikatsomoa laittamalla mailan kainaloon ja nostamalla kaksi keskisormea pystyyn. Nämä ovat juuri näitä pelaajia jotka eivät ole harmaata massaa.

Edit: Pelin jälkeen Korpisalo muisti lakanan tekijöitä ja kiitti usealla kumarruksella. Ai niin sinähän olit jo silloin poistunut hallista. Kas kun en sitä heti tajunnutkaan...

Kyllä, Korppi on reilu tyyppi ja todellinen show-mies kun tekee tuollaisia keskisormitemppuja yleisölle. Jaa niin, siitäpä palkitaan sääntökirjan mukaan ottelurangaistuksella! Hieno mies!

Kyllä, Korppi tosiaankin kävi kiittämässä päädyssä olleita (kaiketi neljää?) Ässä-faneja joilla oli tuo Korppi-lakana mukana. Itse asiassa, kukahan pelaaja jättäisi käymättä kiittämässä jos kyseessä olisi 500. ottelu liigassa, katsojilla olisi lakana juuri häntä varten, ottelu on voitettu ja kannattajat ovat matkanneet Suomen toiselta laidalta arviolta reilut 400 km ottelua katsomaan.

Jotta hieman sitä realismia peliin!
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Näkkäri
Nimenomaan.. Ei olisi itäsuomalainen huumorintaju varmasti ymmärtänyt tällaistakaan "huumoria" vaan se olisi todennäköisesti ollut suuri häväistys ja hirveä virhe aikuiselta mieheltä.



Käsittääkseni myös HIFK fanit pitävät Korppia erittäin suuressa arvossa myös juuri näiden fanikatsomokiitosten vuoksi. Ihme ettei helsinkiläiset ota näistä niin paljoa nokkiinsa vaan jopa odottavat Korpilta tervehdystä pelin jälkeen. Pitäisikö itäsuomalaisten ottaa pari huumoria lisäävää vitamiinipilleriä ennen Saipa-Ässät ottelua?

Itäsuomalaisten huumoritajusta en uskalla puhua mitään, mutta täällä Kaakkois-Suomessa, Etelä-Karjalassa käsittääkseni huumori ei ole mitenkään vastemielinen asia. Pikemmin päinvastoin

Mikäli keskisormen näyttely onkin huumoria, on minulla ollut ihan väärä käsitys huumorista. Sinähän voisit Näkkäri käydä aikasi kuluksi todistamassa ensi viikonvaihteessa Satakuntalaisen huumorintajun. Kuljet perjantaina fingeri pystyssä pitkin Porin katuja ja lauantaina voit suoda tämän huumoripläjäyksen heimoveljille Raumalla. Kerro meille sitten maanantaina kuinka hauskaa teillä oli keskisormesi kustannuksella Satakunnassa.

Tottapuhuen ei tuo teidän ikonin käytös yöuniani vienyt missään vaiheessa. En vain malttanut olla kirjoittamatta MIELIPIDETTÄNI asiasta.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Jari Korpisalo "hieno mies"

Viestin lähetti Birkku
Valitettavasti en voi kun ihmetellä kuinka tyylittömästi joukkueen kapteeni, jolla on 500 liiga-ottelua pystyy käyttäytymäään kaukalossa/jäähyaitiossa.

Ja vielä ihan "amis". Huh, nyt pistit pahan!

Oliko tämä Korpin käyttäytyminen sinulle joku uusikin juttu, kun nyt päätit siitä avautua?

No, Korpista voi olla mitä mieltä haluaa, mutta Persoona isolla
P:llä hän nykyliigassa todellakin on. Ässä-fanit rakastavat, muiden jengien fanit katsovat säälinsekaisin katsein miehen touhuilua kentällä. Itse ainakaan en voi olla kuin ihailematta Korpin pelityyliä. Pikkusikaa, pään aukomista vastustajille, tuomarille mussuttamista... ja täydellisen hermojen menettämisen jälkeen seuraavassa vaihdossa saattaakin tulla maali. Väkisinkin alkaa suupielet nykiä Korppia seuratessa ottelun aikana. Ihan kivat tehotkin urallaan, 500 pelissä 200 + 215.

Ja mitä noihin keskarin näyttämisiin tulee... Moni varmasti muistaa sen jossain lehdessäkin (joku raumalainen?) olleen kuvan, jossa Korppia viedään Raumalla paareilla pois kentältä, keskisormi pystyssä katsomoa kohti, Lukon Saarelan taklattua miehen kyynerpäällä jäänpintaan. Loistava tyyppi.

No jokatapauksessa onnittelut liigan kokeneimmalle pikkupojalle!.

Juurikin näin. Sinusta tuo oli ehkä loukkaus, minusta se oli kauniisti sanottu.
 
Viimeksi muokattu:

JanJ

Jäsen
Re: Re: Re: Jari Korpisalo "hieno mies"

Viestin lähetti Birkku
"amis"
Tässä kohtaa ei voi muuta kuin revetä. Ai että koulutusko tämän ratkaisee?

Kerroppa mulle, miten sinä eroat Korpisalosta?
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Re: Re: Re: Jari Korpisalo "hieno mies"

Viestin lähetti JanJ
Tässä kohtaa ei voi muuta kuin revetä. Ai että koulutusko tämän ratkaisee?

Kerroppa mulle, miten sinä eroat Korpisalosta?

Koulutus ei liity tähän asiaan juuri mitenkään, mutta äidinkielentunnilla opittujen asioiden unohtaminen/huomiotta jättäminen näköjään vaikuttaa. Kun katsot tarkkaan on tuo amis-termi lainausmerkeissä. Eli viittasin tuolla termillä tietyllä tavalla käyttäytyviin ihmisiin, en suoranaisesti kenenkään koulutukseen.

Tietenkin voit pitää halutessasi minulle moraalisaarnan tuon termin käytöstä, mikäli niin haluat. Olen kauhean pahoillani(heh) että käytin yleisesti puhekieleen eksynyttä termiä joka alunperin viittaa johonkin koulutusryhmään.
 
Re: Re: Jari Korpisalo "hieno mies"

Viestin lähetti Vteich
Ja mitä noihin keskarin näyttämisiin tulee... Moni varmasti muistaa sen jossain lehdessäkin (joku raumalainen?) olleen kuvan, jossa Korppia viedään Raumalla paareilla pois kentältä, keskisormi pystyssä katsomoa kohti

Tottahan toki, tuohan on klassikko ; )
Uuden Rauman sivuilta löytyy jostain tuo ko. kuva.
Korppi on toki aivan oma tapauksensa ärsyttävä ja vittumainen pelaaja vastustajan fanien mielestä, mutta oman joukkueensa fanien keskuudessa kunnioitettu pelaaja, vähän niinkuin Kaipaisen Matti lukossa(saisi tulla takaisin), mutta korppi on vaan paaaaljon legendaarisempi.
Kyllä tässä on pelonsekaisin tuntein myönnettävä, että itseltäkin heruu kunnioitusta korpille, joka todellakin on niitä viimeisiä suuria persoonia sm-liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Re: Jari Korpisalo "hieno mies"

Viestin lähetti Birkku
Ottelun ratkettua miehen ensimmäinen asia on ruveta ilkkumaan kotiyleisölle. Kiekon mentyä maaliin nousee äijä jäähyaitiossa seisomaan ja kääntyy tuulettamaan katsomoon päin.(kotikatsomoon) Ässäkannattajat olivat ihan toisessa suunnassa.


No jokatapauksessa onnittelut liigan kokeneimmalle pikkupojalle!.

- Pieni vastustajalle ja vastustajan faneille piruilu/vittuilu on aina hienoa, ei tämä voi nyt niin totista touhua ole.
Kyllä porissakin ihan vastaavia on nähty, varsinkin jos yleisö on kuittaillut jäähyllä istuneelle pelaajalle.

Mikä tuossa niin järkyttävää oli?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No Korpisalo on varmaan niitä tyyppejä joita suorastaan rakastetaan vihata. Tälläiset pelaajat ovat juuri sellaisia jotka profiloituvat joukkueeseensa täysin ja saavat kannattajien suuren kiintymyksen harteilleen. Osin juuri siksi että nämä esitaistelijat hiillostavat vastustajien pelaajia ja fanejakin, kuten nyt on jälleen nähty. Itseasiassa sanoisin että tämäntyyppiset hemmot ovat oikeita kultakimpaleita lajissa kuin lajissa, sillä eivät jätä ketään kylmäksi. Lisäksi jos vielä on taitoja ja tsemppiä, niin legenda on syntynyt...

Olisipa meilläkin oma Korpisalo. Nielikäisessä olisi kenties ainesta, mutta kyseessä ei ole omankylän poika ja taitopuolikaan ei ole niin hallussa.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Ted Raikas
Olisipa meilläkin oma Korpisalo. Nielikäisessä olisi kenties ainesta, mutta kyseessä ei ole omankylän poika ja taitopuolikaan ei ole niin hallussa.

Ei voi jättää kuittaamatta, että sinä päivänä kun Nielikäinen tekee liigassa 200. maalinsa, syön hatullisen sitä itteään. (Plus että Korppi tehnyt kaikki maalinsa samassa jengissä.)

Se mikä Korpin on aina erottanut kaikenmaailman janikiviharjuista ja muista vastaavista, on miehen pelitaito.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös