Saadaanhan me tupa täyteen Hippoksella?

  • 609 066
  • 2 946

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tuntuu lähes jokaisella paikkakunnalla olevan surkeat yleisömäärät, joten ehkä siihen saattaa löytyä muitakin syitä kuin paska pelitapa ja valmennus.

Toki toki, mutta on varsin mielenkiintoista ettei omasta tekemisestä kuitenkaan missään nimessä oteta vastuuta. Siinä kun ei voi olla mitään syytä vallitsevaan tilanteeseen.
 

mikkekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murskavoitto tai tappio ilman itkua jälkikäteen
Tarkoitin kylläkin eilisen illan peliä, kun tuotteesta puhuin enkä sitä, että kaikki ongelmat olisi selätetty. Mielestäni JYP pelasi eilen ihan kelpo pelin ja sen tekemisessä oli paljon hyviä asioita niinkuin joku jo tähän ketjuun kirjoittikin.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni yksinkertaisin ratkaisu tilanteeseen olisi merkittävä ja kokonaisvaltainen lippujen hinnan alennus. Jos tätä ei tehdä, niin on vaarana että katsojat vain vähenevät kausi toisensa jälkeen ja koko organisaatio kaatuu. Lippujen hinnan alennuksella ei nykytilanteessa tehtäisi yhtään enempää tappiota - päinvastoin.

Ihan hyvä kirjoitus ja hyviä pointtejakin oli joukossa, mutta joudun kuitenkin olemaan vähän eri mieltä tässä asiassa. Hintakamppis olisi toki hyvä idea, mutta nyt kaikista tärkeintä on analysoida mistä tämä lukema 2592 johtuu. Tarkemmin ottaen missä sitä vajautta yleisössä on.

Täällä voidaan haikailla 2 yhden hinnalla seisolippujen perään, mutta entäs jos kausikortteja ollaankin myyty tavoitellun 2300 sijasta vaikkapa 1350. Entä mitkä katsomon osat ovat tyhjillään? Miten yritys- ja aitiomyynti on vetänyt?

Viime tiistain pelin paikan päältä nähneiltä kysyisinkin, että missä se tyhjä tila oikein oli? Halli on kuitenkin vain puolillaan.
 

mikkekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murskavoitto tai tappio ilman itkua jälkikäteen
Viime tiistain pelin paikan päältä nähneiltä kysyisinkin, että missä se tyhjä tila oikein oli? Halli on kuitenkin vain puolillaan.

Katsomossa oli tyhjää istumapaikoilla, päätyjen istumapaikat lähes tyhjät, kulmissa ei ketään ja seisomassa väljää. Kaikenlaisia lippuja oli siis mennyt vähän. Viime kaudella oli joitakin vajaita pelejä, mutta istumapaikat olivat kovalla täyttöasteella käytössä. Nyt tilanne näytti kaiken kaikkiaan huonommalle.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tynihän on vakuutellut iät ja ajat että istumaan eivät kaikki halukkaat mahdu ja seisomakatsomoa on pienennetty koko ajan tästä syystä. Nyt kun katoa on joka osastolla voisiko olla että hallin "tunnelma" on kadonnut kun melkein kaikki istua nököttää ja siksi ei tulla enää istumaankaan. On tuohon lukemaan useita syitä, varmaan kaikki täällä jo mainitut syyt yhdessä.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Omat ehdotukseni lippujen hintamuutoksiin (hinnat nettipalvelusta ostettaessa):

Seisomaan:

Normaalihinta nyt 14,50€/hlö -> 10€/hlö
Erikoishinnat nyt 9,50€/hlö -> 7€/hlö (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varusmiehet)
Lapsi 7-12v nyt 6,50€/hlö -> 5€/hlö (alle 7v taitaa olla nyt ilmaiseksi ja olisi jatkossakin)

Istumaan:

Halvimmat paikat nyt 22,50€ -> 16€
Keskihintaiset paikat nyt 24,50 - 26,50€ -> 20-22€
Kalleimmat paikat nyt 30,50 - 34,50 -> 26-28€

En lähtisi pudottamaan istumapaikkojen hintoja, ne kuitenkin menevät lähes poikkeuksetta kaupaksi kun saadaan muut asiat kuntoon. Viimeksi kun oli tuon tason hinnat, oli JYPin pelaajabudjettikin hieman eri tasoa. Tietenkin hyvä muistaa että yritysmyynnillä kerätään tänä päivänä se iso kakku, mutta lipputuloja tarvitaan nykyisellä liikevaihdolla ehdottomasti. Istumapaikkoja on nykyään Synergialla paljon, joten niistä se lipputulojen potti kerätään, ja tällä alueella on ihmisiä joilla on varaa maksaa istumapaikasta.

Sen sijaan onnettomista seisomapaikoista ei tunnu olevan varaa maksaa 14,5 euroa enkä ihmettele, mukavuus on täysin eri luokkaa istumapaikkalaiseen verrattuna, kun nyt ei puhuta kuitenkaan HC-faneista. Eli tekisin rajun hinnan pudotuksen seisomalippuihin, ei varmasti tekisi tunnelmallekkaan huonoa mikä taas nostaa ottelutapahtuman tasoa jne jne. Seisomapaikkoja on nykyisellään niin vähän että melkein sama miten ne hinnoittelee. Hyvä vaan jos olisi joka matsi pääty täynnä. Eli seisomaliput vaikka:

Normaali: 9€
Erikoishinnat: 5€
Lapsi: 3€

Eihän täysi seisomakatsomo tarkoita täyttä hallia, mutta ajankin takaa tunnelman luontia mikä varmasti vaikuttaa istumalipun hankintaan kun halli ei ole mikään kirkko. Pelilliset asiat vaikuttaa toki nyt eniten mutta tämä olisi helpoin korjausliike. Ottelun kokeminen paikan päällä tulisi olla jotain niin koukuttavaa, mikä saa perseen nousemaan kotisohvalta, ja lähtemään vaikka missä tuiskussa ajelemaan hallille, vaikka saman pelin näkisi siitä sohvaltakin.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eilen kun kattelin futista töllöttimestä, Tuomas Virkkunen kertoi kuinka Serie A:n kauden ensimmäisellä kierroksella katsomoiden täytteaste oli ollut 50%. Rahat varmaan loppu sielläkin, niin kuin joka paikassa ympäri maailmaa. Itse kuitenkin vielä lisäisin mukaan sen tekijän, että urheilua tulee nykyään joka helvetin tuutista, yötäpäivää, niin paljon kuin jaksat ahmia. Media on varmasti yksi tekijä tässä yleisöpaossa - ei yksinkertaisesti jaksa/raaski lähteä illalla hallille, jos edellisenä iltana on tullut katsottua jotain änäriä neljään asti. Ja vielä kun saman ottelun saa kotisohvalle suht edullisesti (sopivasti ennen sitä illan futismatsin alkua...).

Jonkinlainen pienehkö spektaakkeli pitäisi olla tarjolla, jotta porukka saataisiin paremmin houkuteltua mukaan. Itse asiassa - otteluennakoineen, studiokommentaattoreineen, ottelutapahtumien jälkipuinteineen, haastatteluineen, muiden pelien koosteineen, etc. - Nelonen tarjoaa paremman elämyksen kuin mitä Synergia-Areena pystyy tarjoamaan. Ainakin sellaiselle, jolle se livenä nähty matsi ei kuitenkaan ole ihan uusi ja ainutkertainen elämys.

Mutta pelin pitää toki ensin parantua - se nyt on nähty kaikkialla ja aina, ettei sarjan jumboa kukaan jaksa käydä kannustamassa.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- Nelonen tarjoaa paremman elämyksen kuin mitä Synergia-Areena pystyy tarjoamaan. Ainakin sellaiselle, jolle se livenä nähty matsi ei kuitenkaan ole ihan uusi ja ainutkertainen elämys.

Tuossa ylemmässä viestissä on kuitenkin ihan hyvä pointti joka tavallaan liittyy tähän sinunkin viestiisi.

Myydään seisomokatsomo täyteen --> tunnelma on peleissä hyvä --> peruspelikin sytyttää --> tunnelma luo lisäarvoa katsomokokemukseen (vertaa kotisohva).

Eikös se nyt ole aika perusjuttuja että kuuma viikonloppupeli on kiva katsoa livenä, koska tunnelma hallissa on hyvä. Tätä tunnelmaa et voi saada kotisohvallesi.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitäisi varmaan saada siis enemmän faneja - niitä joille ne JYPin tekemät maalit ja niitä seuraava yleisön pauhu oikeasti antaa oikeasti jotain kicksejä. Eli jotta saataisiin lisää katsojia, pitää vaan saada lisää katsojia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En lähtisi pudottamaan istumapaikkojen hintoja, ne kuitenkin menevät lähes poikkeuksetta kaupaksi kun saadaan muut asiat kuntoon. Viimeksi kun oli tuon tason hinnat, oli JYPin pelaajabudjettikin hieman eri tasoa.
Näinhän sitä on toimistolla ajateltu jo vuosikausia, kun seisomapaikkoja on muutettu istumapaikoiksi väkisin joka puolella hallia. Ja kuinkas kävikään? Katsojaluvut ja lipputulot laskevat entisestään ja ainoastaan parhaat istumapaikat myyvät. Toki on syytä katsoa, että mitä paikkoja tällä hetkellä on vaikea myydä ja kohdistaa alennusta niihin, mutta kuitenkin. Pelkkä seisomapaikkojen hinnanalennus ei enää riitä, kun seisomapaikkojakin on todella vähän. Etenkin, kun ne vähäiset seisomapaikat ovat suurelta osin niin paskoja, ettei ketään kiinnosta tulla uudelleen katsomaan, jos huonolle paikalle kerran päätyy. Ja huonolle paikalle päätyy helpommin, jos seisomapaikat on myyty loppuun..

Kyllä tässä on nyt ongelma paljon syvemmällä, kuin seisomapaikkojen myynneissä. Olen itse ollut jo pitkään sitä mieltä, että päätyjä ei olisi koskaan pitänyt muuttaa istumapaikoiksi. Voin hyväksyä jollain tasolla vielä hurrikaanin edessä jo vuosia olleen istumakatsomon, mutta en mitään muuta. Viimeinen tippa oli, kun hurrikaanipäädyn kulmasta vietiin vieraskannattajien käytössä yleensä ollut seisomakatsomo käytännössä kokonaan pois.

Toimistolla on ajateltu vain rahaa ja joku on keksinyt, että istumapaikat=varma myynti=rahaa. Tässä on yksi todella suuri syy tunnelman katoamiseen ja yleisökatoon.

Nyt pitäisi vaan saada väkeä halliin hinnalla millä hyvänsä. Täydessä hallissa tunnelma on aina vähintäänkin hyvä ja sellaiseen halliin haluaa tulla uudestaankin. Puolityhjään kirkkoon ei kukaan halua tulla uudestaan, vaan kotisohva vie voiton. Nyt pitää ottaa riskejä ja tehdä kaikki mahdollinen sen eteen, että halli saadaan mahdollisimman täyteen pelistä toiseen.
 

B-Piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Maksan urheilutapahtumassa tunteista ja elämyksista. Voisin maksaa JYPin tapauksessa enemmänkin jos näitä fiiliksiä kokisin saavani. Kokemaani olen tyytyväinen myös silloin, kun JYP on hävinnyt mutta minulle on jäänyt kuitenkin tunne, ettei joukkue jättänyt mitään korttia kääntämättä ja repi itsestään kaiken kentälle. Myös kentän laidalla olevat persoonat vaikuttavat elämykseen paljon. Eilen esimerkiksi tykkäsin pelin kulusta, mutta pelin jälkeinen lehdistötilaisuus oli taas varsinainen antikliimaksi. Virtanen on niin veltto, että pelottaa, että hän nukahtaa kesken vastauksen ja niin nukahdan minäkin: "En minä nyt oikein osaa sanoa, katellaan Hartsan kanssa videolta. Tää prosessi on vähän hakusessa, mut se kuuluu tähän mun juttuun..." Ja Tyni siellä taustalla reagoi pikkuhiljaa "omalla aikataulullaan". Väsynyttä.
 

mohmot

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oisikohan ollut Esko Seppänen joka heitti twitterissä eilen ilmoille idean. Otetaan televisiolähetyksissä (NelonenProt, Ruutu) käyttöön jenkkilästä tuttu Blackout. Esim. Jypin kotipeliä ei näkisi keski-suomessa ollenkaan. Toisi ainakin yleisöä hallille enemmän, mutta narina voisi olla aika valtaisaa. Itselle tämmönen järjestely olisi ok vaikka Ruutu palvelua käytänkin.

Muutenkin tuntuu ,että suurin syy yleisökatoon on tuo jokaisen ottelun televisiointi. Miksi lähteä hallille kun voi pelin katsoa kotonakin.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Oisikohan ollut Esko Seppänen joka heitti twitterissä eilen ilmoille idean. Otetaan televisiolähetyksissä (NelonenProt, Ruutu) käyttöön jenkkilästä tuttu Blackout. Esim. Jypin kotipeliä ei näkisi keski-suomessa ollenkaan. Toisi ainakin yleisöä hallille enemmän, mutta narina voisi olla aika valtaisaa. Itselle tämmönen järjestely olisi ok vaikka Ruutu palvelua käytänkin.

Muutenkin tuntuu ,että suurin syy yleisökatoon on tuo jokaisen ottelun televisiointi. Miksi lähteä hallille kun voi pelin katsoa kotonakin.
Voisihan tuo olla hyväkin idea, mutta toteutuksen osalta muutama ongelma pitää selvittää. Miten se käytännössä markkinoitaisiin asiakkaille? Jos kyseessä on maantieteellinen rajaus, kuin suuri on alueen halkaisija Jyväskylästä? Jos taas kyse on kausikorttiperiaatteesta jossa katsoja ostaa vaikkapa JYPin kausikortin joka sisältää ainoastaan JYPin vieraspelit, miten se teknisesti toteutetaan?

Mutta totta tuokin että televisiointi syö lipputuloja. Tästä on aikaisemminkin keskusteltu. Silloin ottelutapahtumaa pitää kehittää niin että se antaa jotain sellaista tunnelman lisäksi mitä kotisohvalta ei saa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Muistaakseni ennen viime kautta tuota kyselin itsekin, koska mielestäni se on kaikkein paras ratkaisu. Ongelmana on vain se, että esimerkiksi Tampereella ei voisi katsoa käytännössä vieraspelejäkään. Eli se pitäisi rajata pelkästään niihin kaupunkeihin, joissa on vain yksi joukkue. Se taas ei olisi tasapuolista. Narinaa ehdotuksestani tuli edelliskerralla ja varmasti tulee nytkin. Jotain kuitenkin pitäisi tehdä, koska kotiin jäämällä tuo homma ei tule pitkään jatkumaan. Sitten voikin tuijotella tyhjää ruutua syyskuun puolessa välissä. Televisiointikorvaukset eivät tule koskaan kattamaan riittävissä määrin kotiinjäävien osalta. Tai sitten pitäisi tarjoilla venäläistä kuvaa, joka aiheuttaa epilepsiakohtauksia ja muistaa juottaa myös kuvaajat kenoon.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Suo siellä vetelä täällä. Ei ole olemassa rahakirstua joka antaa seuroille kassavirtaa sekä TV-sopimusten kautta sekä hallissa. Noihin pitäisi löytää sopiva suhde ja näyttää siltä että Nelonen höynäytti seurapomoja oikein kunnolla. Salaisiahan nuo tilaajamäärät ovat mutta arvioisin että paljon heitä on. Tuttavissanikin useita jotka eivät Urhoa tilanneet. Nyt on paskat housuissa kun kirjoitettiin pitkä sopimus Neloselle näillä ehdoilla. Uuteen vaan blackoutia mutta taisi olla viisivuotinen sopimus jos en väärin muista. Eri asia on taas uuden hinta siinä vaiheessa.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Näinhän sitä on toimistolla ajateltu jo vuosikausia, kun seisomapaikkoja on muutettu istumapaikoiksi väkisin joka puolella hallia. Ja kuinkas kävikään?

Niin, minunkin mielestä tämä on ollut virhe. Silti näen että istumalippujen alennusmyynti on vielä hätäilyä, JYPin pitäisi pystyä ne myymään tuohon hintaan ja siihen kannattaa etsiä keinoja. Eiköhän nuo saada myytyä, kun muut asiat on kunnossa. On hiukan pirullista sitten nostaa istumaliput uudestaan nykytasolle, kun alennuksiin on jo lähdetty, ja porukkaa alkaisikin käymään entiseen malliin esim. valmentajan vaihdoksen jälkeen.

Pelkkä seisomapaikkojen hinnanalennus ei enää riitä, kun seisomapaikkojakin on todella vähän. Etenkin, kun ne vähäiset seisomapaikat ovat suurelta osin niin paskoja, ettei ketään kiinnosta tulla uudelleen katsomaan, jos huonolle paikalle kerran päätyy. Ja huonolle paikalle päätyy helpommin, jos seisomapaikat on myyty loppuun..

Kyllä, ei välttämättä riitä, mutta helppo muutos. Seisomalippujen hinnat voisi jättää samoille nurkille tulevaisuudessakin, ei tunnu kirstussa näin pienellä kapasiteetilla, eikä kannattajista tunnu että olisi matto vedetty alta.

Kyllä tässä on nyt ongelma paljon syvemmällä, kuin seisomapaikkojen myynneissä. Olen itse ollut jo pitkään sitä mieltä, että päätyjä ei olisi koskaan pitänyt muuttaa istumapaikoiksi. Voin hyväksyä jollain tasolla vielä hurrikaanin edessä jo vuosia olleen istumakatsomon, mutta en mitään muuta. Viimeinen tippa oli, kun hurrikaanipäädyn kulmasta vietiin vieraskannattajien käytössä yleensä ollut seisomakatsomo käytännössä kokonaan pois.

Eli seisomapaikkojen alennusmyyntiä tarkoitin välineeksi tähän isompaan ongelmaan. Se on totta, ikävä on sitä aikaa kun molemmat päädyt olivat seisomakatsomoita ja piippuhyllyltä tuli raivokasta palautetta tuomareille. Nykytilanteen ymmärtää mutta kuten sanoit, olisi edes jätetty Rautpohjan pääty hallin keuhkoiksi. Olin pettynyt kun täälläkin monesta suusta ehdotettu päädyn istumapaikkajärjestely ei toteutunut kesän aikana, vaikka hallin tunnelmasta oltiin huolestuneita toimistolla asti jo viime kaudella. Eli se että puolet päädystä olisi yhtenäistä kannattajakatsomoa, jakkarat toisella puolella. Se oli mielestäni vähintä mitä viime kauden tunnelmaan peilaten olisi pitänyt tehdä.

Toinen ehdotus, mikä ei niinkään tänne kuulu, että vapauttakaa jo se Veltsu tehtävistä. Niin ja kolmas, että toimisto voisi kehittää ottelutapahtumaa huolella, kuten vaikka Hämeenlinnassa muutama kausi sitten.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Varmasti tuo yleisökato on monen asian summa. Suurimmaksi yksittäiseksi tekijäksi itse nostaisin yksinkertaisesti sen että pelejä on niin paljon. Tämmöiset tiistaihöntsyt HPK:ta, Bluesia tai Pelicansia vastaan eivät ole koskaan vetäneet mitään valtavia yleisömääriä missään. Liput ovat kalliita ja istumapaikkoja on (ainakin ennen) ollut huonosti saatavilla. Jengi priorisoi viikonloppumatseihin ennakkoon kovempia vastustajia vastaan ja kuka satunnaiskävijä oikeasti jaksaa 30 kotimatsin runkosarjan, kun tuntuu että aktiiviset kannattajatkaan eivät enää jaksa? Urheiluviihdettä on tarjolla muualtakin, ja vaikka peli on aina parasta paikan päällä, niin ähky tulee väkisin jossain vaiheessa.
 

Baldrick

Jäsen
Vastaus otsikon kysymykseen: Ei saada. Ihan helvetin väsyttävää paskaa koko peli, kun kiekko ei pysy lavassa ja kaikki vaan sohii, sekä fyysinen kontakti on minimoitu. Täytynee tyytyä seuramaan JYPin menoa otteluraporttien ja Jatkoajan kommenttien pohjalta, kun ei tuollainen jaksa viihdyttää tarpeeksi edes 20€ kuukausihintaan, saati sitten, että ostaisi kausarin.

Edit. Mainittakoon vielä erikseen, että tapahtumapuoli ottelussakaan ei ole järin lisäarvoa tuova.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Isoin ongelma tätä koko juttua on huono kausikorttimyynti. Jatkuva hintojen nosto ja joukkueen huonot ja mauttomat peliotteet ajoi katsojat pois. Faneille vain vittuiltiin ja aika moni näki ettei kannata jatkaa kausikorttia. Ainoa valttikortti kausikortin ostoon oli Hännikäisen sopimus ja sekin taidettiin ilmoittaa pienellä tekstillä nettisivuilla.

Loppupeleissä ihmiset tulee katsomaan sitä peliä ja pelaajia, jos peli on heikkotasoista ja ketään nimekästä sopimuspelaajaa ei tule niin ei ihmiset ylihintaista kausikorttia hankia. Nyt ilmeisesti kausikorttitilaajien määrä tippui ainakin 500 katsojalla, mahdollisesti enemmän, jos ne olisi eilen ollut hallilla katsojamäärä olisi ollut siinä normaalissa 3000 paikkeilla ja samaa tasoa muiden paikkakuntien kanssa.

Isoin ongelma minusta oli ettei JYP pystynyt markkinoimaan itseään kesän aikana mitenkään ja nostamaan loppukauden heikkoa imagoa. Ehkä valmentajavaihdos kevään aikana olisi piristänyt lippukauppaakin.Kausikorttimyynissä ei käytetty mitään luovaa ideaa markkinoimaan tuotetta normaalien kanavien kautta, samat lehti ja TV mainokset taisi vain pyöriä. Viellä kaiken lisäksi kausikorttimyynti oli hetken seis uuden kassajärjestelmän kautta jne.. Ehkä tuotakin olisi pitänyt enemmän hyödyntää että jopa hyviä katselupaikkoja kausikorttimyynissä vapaana.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Puheet 6000-7000 hengen monitoimiareenasta ainakin voidaan haudata. JYPillä siihen ei ole varaa eikä kaupungillakaan. Yleisömäärien kehitys varmistaa sen ettei yksityistä rahaakaan liiku. On se mahdotonta perustella kenellekään jos 3500 katsojaakin tekee tiukkaa saada nykyhalliin.
 

J.S:P

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä televisiointi on varmasti yksi hyvin iso syy miksi katsojamäärät laskussa, viime kaudella muutama peli tuli itsekin katseltua kotoa sohvalta -tosin oli noissa tapauksissa muutama oikea lieventävä syykin laiskuuden lisäksi, mutta jos ei olisi kotoa nähnyt niin hallilla olisin ollut.

Oisikohan ollut Esko Seppänen joka heitti twitterissä eilen ilmoille idean. Otetaan televisiolähetyksissä (NelonenProt, Ruutu) käyttöön jenkkilästä tuttu Blackout. Esim. Jypin kotipeliä ei näkisi keski-suomessa ollenkaan. Toisi ainakin yleisöä hallille enemmän, mutta narina voisi olla aika valtaisaa. Itselle tämmönen järjestely olisi ok vaikka Ruutu palvelua käytänkin.

Juuri eilen tuommosta "ideaani" hallilla parille tutulle selostinkin, kun katsojamääristä puhuttiin eli miksei voisi ostaa semmoista pakettia jossa näkisi vain halutun joukkueen vieraspelit, tästä saisi helposti sellaisen että kaikki voittaisivat -kotijoukkue ei varmasti menetä montaakaan vieraskatsojaa, oma suosikkijoukkue saisi kotipeleihinsä monta katsojaa jotka muuten jäisivät kotisohvalle katsomaan...
Paketti voitaisiin ja pitäisi tietysti hinnoitella selvästi halvemmaksi kuin kaikki pelit kattava.

En ainakaan äkkiseltään keksi mitään ongelmaa teknisen toteutuksen kanssa, enkä ymmärrä miksi näkyvyysalue rajoituksia tarvittaisiin vaan hinnoittelullahan tuon saa ratkaistua eli jos haluaa sitten kaikki ottelut nähdä niin se vaan maksaisi enemmän ja taas kaikki tyytyväisiä -vai ajattelenko väärin ja onko jokin ilmeinen ongelma?

-Olinkin aikeissa hakea täältä että kait tuommosesta nyt aiemmin on keskustelua ollut eikä oikeasti mikään oma ideani ole eli täytyypä tutustua aiempiin juttuihin.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Muistaakseni ennen viime kautta tuota kyselin itsekin, koska mielestäni se on kaikkein paras ratkaisu. Ongelmana on vain se, että esimerkiksi Tampereella ei voisi katsoa käytännössä vieraspelejäkään.

Ei ole Tampereella ongelma: Ilves vieraspelit kuuluisivat Tampereen alueen blackout-piiriin kun taas Tapparan vastaava olisi alueet akselilla: Tampereen lähikunnat että Pohjanmaan.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Se tuossa onkin ongelma että ei voi yksittäisiä otteluja ja vieraspelejä ostaa vaan on maksettava se koko kuukausi kaikista otteluista. Jos voisi joko yksittäisiä otteluja tai vain vieraspelit niin ihmiset kävisi enemmän kotipeleissä, mutta nyt jää helposti kotia kun kanavapaketti tilattu
 

Sudan1

Jäsen
Aivan kummallisia nämä blackout/vieraspelipaketti ajatukset. Kertokaa miksi ihmeessä Nelonen haluaisi pienentää omaa kassavirtaansa?

TV-sopimus on solmittu ja on mikä on, sen kanssa on elettävä ja keksittävä muut keinot saada väkeä halliin. Käsittääkseni nykymallin sopimus tuo kuitenkin myös seuroille merkittävän rahan kassaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös