Ruotsin kävijöitä ?

  • 1 934
  • 8

jlammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jokerit, TPS, TuTo
duodas, kertokaapas, onko Ruotsissa hostelleja joihin voi majoittua kohtuullisen edullisesti? n30-40€/yö?. helsingissäkin on ainakin jokunen niin luulisi svea-mamman puoleltakin löytyvän.

pitäisi toinen päivä syyskuuta (tasan kahden viikon päästä) lähteä Laivalla Ruotsiin ja pitäisi löytää majoitusta, ei oikein nappaisi nuo 100€:n hintaiset arkihinnat hotelleissa :)
matkabudjettina kun on 250€

kumpis muuten kannattaisi mieluummin, Viking Line vai Silja Line
Turun kautta olisi tarkoitus -> junalla.
ja mitenkäs, hyvällä säkällä laivalla voi olla tilaa vaikka ostaisi matkan suoraan satamasta ?
 

karttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Riippuu vähän missä kaupungissa aiot lusia. Stokiksessa oli näin triviatietona joku hostelli minkä nimi liittyi moottoriurheiluun tai formulaan jollain tavalla muistaakseni, ja se oli halpa. Eiköhän niitä löydy paljonkin kun tyrkkää sopivaa hakuvainta googleen tai allthewebiin.

Viikkarilla on toki halvemmat hinnat.
 

jlammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jokerit, TPS, TuTo
tukholman alueelle toki. en ihan etelä-ruotsiin jaksa tuolla budjetilla lähteä.

google näyttäisi jotain informaatiota juu antavan. pitääköhän nuihin hostelleihin varata etukäteen sänkypaikka vai riittääköhän samana päivänä tai jotain. uhöh ;)
 

Tuamas

Jäsen
Jos olet keskustaan menossa, niin Viking on toisaalta kätevämpi.
Heidän käyttämänsä satama on niin paljon lähempänä keskustaa, että sieltä voi mennä vaikka taksilla, eikä kävelykään keskustaan paha nakki ole.

Siljan terminaalista täytyy ottaa kallis bussi tai kävellä metroon ja matkata sillä. Metroon kävely on liki sama matka, kuin Vikingin terminaalista Drottningsgatanille....
 

TouchAndGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Tuamas
Siljan terminaalista täytyy ottaa kallis bussi tai kävellä metroon ja matkata sillä.

Maksoi ainakin viime kesänä bussi kyyti Siljan terminaalista keskustaan kokonaista 15 mk.
 

torso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tukholmassa on ainakin Backbackers Inn Östermalmissa. Yö dormissa maksoi hostellikortilla noin 110 kruunua ja ilman korttia vähän enemmän, muistaakseni 150 kruunua.

Tilaa oli, vaikka meni ilman varaustakin. Toi Backbackers oli tosin kesähostelli jonkun koulun tiloissa. Syyskuussa ei välttämättä yösijaa enää löydy.

Mut Tukholman keskustassa on paljon hostelleja. Hinta vaihtelee pääasiassa 100 ja 200 kruunun välillä. 200 on jo aika maksimi, tuskin joutuu missään maksamaan.

Viikkari menee lähelle keskustaa. Opiskelija- tai reilaajahinta päivälaivalla on 11 euroa. Siljan opiskelijahinnasta en tiedä, mutta reilihinta oli euron kalliimpi.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos ihan budjettimatkaa olet suunnittelemassa, niin eihän tähän ole kuin yksi oikea vinkki. Hostellin nimi of Af Chapman.

Af Chapman on laiva, joka on majoittanut reppumatkalaisia jo 50 vuoden ajan, mutta tähän tietoon nyt taitaa olla menossa majapaikan viimeinen kesä. Syytä en tiedä. Aito palanen Tukholman historiaa kuitenkin. Chapmanin vahvin valtti on sen sijainti, Tukholman parhaalla paikalla, Kuninkaanlahden rannalla (sillä toisella, ei linnan puolella). Aamuaurinko hyväilee eikä mihinkään ole pitkä matka. Laiva ei keinu ja siellä on myös mahdollisuus aamupalaa nauttia.

Itse yövyin Chapmanilla keväällä 1995, kun järjestivät eräätkin jääkiekkokilpailut naapurimaassamme. Silloin majoituttiin viideksi yöksi ja yhden yön hinnaksi tuli huikeat 30 markkaa. Tosin reissasin tuolloin vielä lastenlipulla, mutta silti uskomattoman edullista. Aikuisten yöpyminen maksoi sikamaiset 50 markkaa yöltä, hostellikortilla.

Tsekkasin nyt nuo tuoreet hinnat ja näemmä huoneessa yöpyminen maksaa nyt 180 (hostellikortilla) /225 kruunua(ilman korttia), dormissa 120/165 kruunua. Eli alle tuon 20 euron pääsisit joka tapauksessa.

Kaiken tämän kelpuuttaminen edellyttäisi sitten tietenkin sitä, että et vaadi omaa suihkua ja vessaa, sillä nehän löytyvät tietysti ainoastaan yleisistä tiloista.

Tänä vuonna majoituttiin muuten Göteborgissa 14 eurolla per yö.

Viikkarin ja Siljan hinnoissa ei suurensuuria eroja ole, mutta Vikingille on ehdottomasti laskettava plussaksi se lähemmäs keskustaa vieminen. Edellyttäen tietenkin, että itse on keskustaan menossa.

Jos meinaat laivalla buffet-illallista himoita, niin se kannattaa varmasti varata jo päivää, paria ennen satamaan menoa. Tuntuvat olevan poikkeuksetta täynnä.

Tilaa voi laivalle olla vielä sataman lippujonossa seistessäsi, mutta halvin vaihtoehto se ei taida olla. Kaikkein halvinta olisi kai varata laivamatkansa yli 30 päivää ennen starttia ja olla sitten sitä peruuttamatta (joku alennus siitä tulee, palvelulla on joku englanninkielinen nimi, en jaksa tarkistaa). Mutta se nyt ei enää taida onnistua.

Mutta jos meinaat meno-paluulippua ostaa ja Turkkuseen mennä junalla, niin kannattaa toki hyödyntää VR:n ja laivayhtiöiden laiva-juna-alennus, 50 prosenttia. Tämän saa VR:n lippuluukulla vilauttamalla sitä menopaluu- tai risteilylippua. Alennuksen saaminen tietenkin taas edellyttää ettet ole opiskelija, lapsi, eläkeläinen, sotaveteraani, työtön, journalisti tms., joka on jo omiin alennuksiinsa oikeutettu.

Yleensä hostelleja Euroopasta pohtiessa oikea paikka suunnitteluja aloittaa on www.eurohostels.com. Nyt saitti oli sitten under construction eikä sieltä löytynyt yhtään mitään. Af Chapmania voit kuitenkin varailla, englanniksikin, osoitteesta www.stfturist.se.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös