Ruotsi MM-kisoissa 2004

  • 10 693
  • 89

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Avataan nyt Ruotsillekin oma ketjunsa MM-kisoihin.

Ruotsin joukkueeseen nimettiin tänään 5 änäri peluria, jotka tulevat MM-kisoihin.

Niklas Hävelid, Anaheim
Daniel Tjärnqvist, Atlanta
Dick Tärnström, Pittsburgh

Samuel Påhlsson, Anaheim
Fredrik Sjöström, Phoenix

Itseä ei ainakaan vakuuta vahvistukset. Pakit ovat lähes tulkoon järjestäen miinuskärkiä joukkueissaan; Dick -37, Niklas -28. Tosin kaikki tulevat heikoista joukkueista, mutta kumminkin tehot ovat olleet vaatimattomat (paitsi Dick) ja kaikki ovat miinuksilla.

Anders Eriksson, Niklas Wallin ja Josef Boumedienne eivät sentään ole kelvanneet, tai ovat kieltäytyneet. Kristian Huseliusta olisi odotellut huonommakin kauden jälkeen kisoihin, samoin Mattias Norström olisi ollut vahvistus. Hyökkääjistä ilmeisesti Christian Berglund ja Mikael Samuelsson eivät mahtuneet.

Taitaa valmentaja odottaa vesi kielellä Sundinia, Forsbergia, Modinia ja kumppaneita.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Aika heikolta näyttää,mutta Ruotsi on aina vaarallinen. Mitenkäs se Krisse sitten pelasi tämän kauden,kun ei kerran joukkueeseen mahtunut? Mitkä tehot?
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Viestin lähetti Saku #11
Mitenkäs se Krisse sitten pelasi tämän kauden,kun ei kerran joukkueeseen mahtunut? Mitkä tehot?

Jos Huseliusta tarkoitat, niin Floridassa 76 ottelua, 10+21 ja 26 min.

Omasta mielestäni Tärnström, Hävelid sekä Tjärnqvist ovat oikein hyviä vahvistuksia. Etenkin Hävelid ja Tärnström ovat hyviä peruspakkeja joita jokainen joukkue tarvitsee. Plusmiinus oli kyllä molemmilla huono, mutta sellaista se on useasti huonon joukkueen runkopakilla. Eniten ihmetyttää tuo Fredrik Sjöström. Nuori kaveri ja aika tuntematon nimi.

Oli miten oli, aina se Tre Kronor on yhtä paha vastus, ei siitä mihinkään pääse...
 

Veijari

Jäsen
Nyt olisi tarjolla tippuneesta Vancouverin joukkueesta ainakin Sedinin veljekset, Öhlund ja Näslund. Ovatkohan tulossa? Jos on niin voi herran pieksut sentään! Siinä on sellaisia peliseppoja, että oikein huimaa... jos esim. vertaa Suomen joukkueen rosteriin.

Niin ja tipahtihan Boston Bruins Montrealin toimesta ja sen mukana mahdollisesti maajoukkueen käyttöön P.J. Axelson ja Michael Nylander...
 
Viimeksi muokattu:

Streaker-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Flames
Kuulin hieman huhua että Näslund ei olisi tulossa... Kova painotus tuossa 3. sanassa.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Kristian Huseliuksella on ollut vastoinkäymisiä viime aikoina, on jopa huhuiltu että hän suunnittelee paluuta takaisin kotiin. Hän ei ole saanut myöskään pelia-aikaa Floridassa samalla tavalla kuin viime kaudella.
Huseliuksen pelityyli vaatii liikkumatilaa, eikä hän ei ole liioin joukkueensä pienimpiä, joten hänet on joskus helppo pysäyttää.
Huselius pystyy tosin ratkaisemaan otteluja parhaimpina päivinään. Hän ei ole kuitenkaan kuulunut koskaan Hardy Nilssonin suosikkeihin.

Fredrik Sjöström onnistui pelaamaan itselleen paikan Tsekkiin. Johtuikohan tämä siitä että koko joukkue pelasi niin huonosti viimeksi Helsingissä, Sjöströmin esittäessä pirteitä otteita? Noh, Hardy katsoo jo myös syksyn World Cuppia ja laskee tietysti että Sjöström voi myös pelata siellä!?
Sjöström haluaa varmasti todistaa paljon, mm. sen että oli vikatikki Frölundalta passittaa hänet divariin "oppimaan". Sjöströmhän ei hyväksynyt tätä, vaan lähti Pohjois-Amerikkaan pelaamaan juniorikiekkoa.
1883 syntynyt Fredrik Sjöström pelasi vain kaksi ottelua Elitserienissä Frölundan paidassa ja painoi silloin 88 kiloa. Hän on itsensä Wayne Gretzkyn suojatti, joka listasi pojan 2001 heidän ensimmäisenä valintanaan, numerolla 11 ensimmäisellä kierroksella.
Fredrik on kasvanut, kiloja on tullut lisää toistakymmentä viimeisen vuoden aikana.

Ruotsin maajoukkue saattaa ailahdella kummasti joskus. Yleensä se aloittaa vapisten jotain Ranskaa vastaan, sitten Sundin laskeutuu ja kaikki muuttuu... Ruotsin jääkiekon taso on laskenut. Elitserienissä pelaa monta hyvää jääkiekkoilijaa, tosin yhä useampi heistä alkaa olla uran ehtoo puolella. Ruotsissa on pula eliittpelaajista, tasokkaista sellaisista.

Hardy Nilsson katsoo tietenkin lahden toiselle puolelle. Ensi yönä ratkeaa soittaako Hardy Sundinille ja Renbergille, vai Daniel Alfredssonille Toronton ja Ottawan kohdatessa seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa.

Samuel Påhlsson oli pirteä otteluissa Suomea vastaan. Påhlssonhan muistetaan pelaajana, joka lähti nyppimään farmista ja kieltäytyi pelaamasta. Hän halusi tehdä sopimuksen MoDon kanssa, Anaheim ei taas hyväksynyt tätä, vaan vaati Påhlssonia palaamaan takaisin Pohjois-Amerikkaan. Påhlsson vastasi uhkaamalla lopettaa pelaamisen kokonaan. He pääsivät kuitenkin sopimukseen kulissien takana, Påhlsson palasi takaisin ja sai pelata Anaheimissä. Loppu kausi menikin hyvin, Påhlsson antoi hyvän panoksen play offseissa ja sai pelata paljon.

Påhlsson on aina kuulunut pelaajiin, joilla on hyvä ja nopea liike.

Henkilökohtaisesti odotan Nashvillen Andreas Johanssonia. Pelaaja joka nostaa aina tunnelmaa Ruotsin maajoukkueessa.

Moni on sitä mieltä että Henrik Lundqvistin olisi pitänyt olla ykkösmaalivahti jo viime kaudella. Hardy on kuitenkin luottanut aina muihin miehiin, varsinkin Tommy Saloon. Mikael Tellqvist taitaa pelata vielä pitkään farmissa, joten hän ei taida tulla. Veikkaan että Lundqvist aloittaa tällä kertaa Ruotsin maajoukkueen ykkösmaalivahtina.

Näslund on arvoitus. Hän oli yhdessä välissä todella väsynyt NHL:ään ja jääkiekkoon yleensäkin. Luulisin että operaatio ylipuhunta on tällä hetkellä käynnissä. Olisi hienoa nähdä Näslund MM-kisoissa.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Mats Sundinhan on loukkaantunut, eikä pelaa ratkaisevassa ottelussa Ottawaa vastaan. Sundin on tosin paranemaan päin, joten MM-kisat onnistuvat varmasti - jos Toronto sattuu putoamaan.
 

Veijari

Jäsen
Niin, Sundinilla taitaa olla jonkin asteinen nilkkavamma? Paha sanoa kumman toivoisi tippuvan, Senaattorien vai Vaahteralehtien?

Mm-kisoja ajatellen Ottawassa paha pelimanne Daniel Alfredsson, Torontossa vieläkin pahemmat Sundin, Renberg ja Johansson, joka taistelee puolustuksessa peliajasta meidän Akimme kanssa.

EDIT:Renbergin pelaaminen ratkaisuottelussa epävarma jonkin asteisen lihasvamman takia. Myös Sundinin pelaaminen iso kysymysmerkki. Näin myös iso kysymysmerkki molempien miesten yllä kisoja ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Calle Johansson joutui samaan tilanteeseen kuin Jyrki Lumme ja piti Frölundaa hiilillä koko syksyn, varsinkin kun joku kertoi että paita numero 6 oli painettu valmiiksi ja roikkui pukukopissa. Johansson piti lähes vuoden peli-tauon ja pelasi vain hieman veteraanikiekkoa, tosin kovasti ja säännöllisesti harjoitellen ja mahdollista NHL-pestiä odotellen. Hän kommentoi Elitserie-otteluita sivussa Canal+:n laskuun.

Pesti Torontoon olikin jymy-yllätys ja Johansson näytti yllättävän hyviä otteita heti ensimmäisessä pelissä, taisi syöttää pari maaliakin. Johanssonin vuoden poissa-olo ei lähteiden mukaan näkynyt ollenkaan.
Todellisuus on kuitenkin saavuttanut Callen ja näyttää siltä että hänen paikkansa on viltin alla.

Calle Johanssonin ura ei enää paljon etene ja talonrakennus Onsalassa, Göteborgin ulkopuolella on vielä kesken.

Ei olisi tosin mikään ihme jos mies ilmestyisi jäälle Tsekissä, piste iin päälle ennen kuin hän ripustaa lopullisesti luistimet naulaan.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Jallu
Onko tietoa kaksikosta Axelsson&Nylander?

Pebben Axelsson ja Michael Nylander taisivat vapautua Montrealin lyötyä Bostonin. Molemmat kuuluvat vakikalustoon Ruotsin maajoukkueessa, varsinkin Nylander kuuluu pelaajiin jonka Hardy ottaa mielellään mukaan. Axelsson pelaa yleensä aina mielellään MM-kisoissa, joten Hardyllä taitaa olla mistä valita.
 

theace

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näslund ja Sedin

Näslund ja toinen Sedinin veljeksistä, oliskohan ollu Daniel, ei oo tulossa kisoihin vammojen takia, kertoo Aftonbladet. Aika epävarmaa on toisenkin Sedinin tulo, kun ei velipojan kans pääse pelaamaan.

Nylanderiin ei oo samaisen lehden mukaan mitään yhteyttä. Alfredsson olis kova vahvistus nyt kun Ottawa tippu.

Kaiken kaikkiaan ei länsinaapurin NHL avut kovin vahvoilta vaikuta.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Re: Näslund ja Sedin

Viestin lähetti theace
Nylanderiin ei oo samaisen lehden mukaan mitään yhteyttä.

Mies tekee saman tempun joka kerta, ei vastaa puhelimeen pariin päivään kauden loputtua. Näin myös viimeksi, mutta vastasi myöntävästi maajoukkuekutsuun, kun hänet vihdoinkin saatiin kiinni.

Voimme laskea kylmästi että hän on paikalla kun alkaa tapahtua.

Alfredsson olis kova vahvistus nyt kun Ottawa tippu.

Taisi loukkaantua viime yönä, en tosin tiedä miten pahasti.
 

Lint

Jäsen
Kuten epäiltiin, ei uskaltanut Henrik lähteä yksin.

A pulled muscle will keep Canucks forward Daniel Sedin from playing for Sweden while twin brother Henrik declined to play because he was too tired.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ruotsin joukkue

Maalissa
Stefan Liv, HV71
Daniel Henriksson, Luleå
Henrik Lundqvist, Frölunda

Pakit:
Christian Bäckman, St Louis
Per Hållberg, Färjestad
Niclas Hävelid, Anaheim
Thomas Johansson, Linköping
Thomas Rhodin, Fribourg
Ronnie Sundin, Frölunda
Daniel Tjärnqvist, Atlanta
Dick Tärnström, Pittsburgh

Hyökkääjät:
Niklas Andersson, Frölunda
Per-Johan Axelsson, Boston
Johan Davidsson, HV71
Johan Franzén, Linköping
Jonathan Hedström, Djurgården
Jonas Höglund, Davos
Andreas Johansson, Nashville
Jörgen Jönsson, Färjestad
Magnus Kahnberg, Frölunda
Magnus Nilsson, Luleå
Niklas Nordgren, Timrå
Michael Nylander, Boston
Samuel Påhlsson, Anaheim
Andreas Salomonsson, Modo
Fredrik Sjöström, Phoenix
Mathias Tjärnqvist, Dallas

Yhteensä: 3+8+16=27 kpl, noinko paljon niitä pelaajia sai olla? Ja ei tuossa Daniel Alfredssonille tilaa ainakaan ole jätetty.

Lähde: Aftonbladet.
 
Ruotsilla 15 kaveria Elitserienistä ja NHL:stä vain 10 pelaajaa. Tähän vielä pari kaveria Sveitsin liigasta. Näyttäisi olevan heikoin Ruotsin joukkue MM-tasolla miesmuistiin. No ei auta valittaa :)
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Bluesbrother
Ruotsilla 15 kaveria Elitserienistä ja NHL:stä vain 10 pelaajaa. Tähän vielä pari kaveria Sveitsin liigasta. Näyttäisi olevan heikoin Ruotsin joukkue MM-tasolla miesmuistiin. No ei auta valittaa :)

Heikoin? No en nyt ihan niin uskaltaisi sanoa. Periaatteessa vain Mats Sundin ja Peter Forsberg puttuvat, mutta nämä herrathan eivät ole mitään "vain".

Henrik Sediniä haastateltiin Ruotsin televisiossa. Hän arveli ettei hän kelpaa maajoukkueeseen yksin, siis häneltä ei ole ehkä edes kysytty.

Olen todella utelias Christian Bäckmanista. Hänellä oli hieman vaikeuksia mahtua joukkueeseen Frölundassa pelatessaan. Hänelle suunnisteltiin parhaillaan pestiä divariin, kun hän kaikkien yllätykseksi sai kutsun St. Louis Bluesiin.
Jos Bäckman pelaa vähänkin samalla tavalla kuin Frölundassa, hänet on helppo ajaa kiekon kanssa nurkkaan, sitten vain lätkä pois pojalta!

Axelsson, Johansson, Nylander (kun sattuu pelipäälle) nostavat kovasti Ruotsin maajoukkueen tasoa.

Maalivahti Henrik Lundqvist esiintyi eilen Ruotsin voittaessa Venäjän 2-0. Jälleen loistava ottelu Henrikiltä. Penkillä istuu Stefan Liv, jota moni kutsuu Ruotsin tällä hetkellä parhaimmaksi maalivahdiksi (jos unohdetaan viimeinen Suomi-Ruotsi matsi). Jos sattuu ilkeästi, niin tällä kertaa tulee olemaan todella vaikeaa tehdä maaleja Ruotsia vastaan.
 

topivl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Bluesbrother
Ruotsilla 15 kaveria Elitserienistä ja NHL:stä vain 10 pelaajaa. Tähän vielä pari kaveria Sveitsin liigasta. Näyttäisi olevan heikoin Ruotsin joukkue MM-tasolla miesmuistiin. No ei auta valittaa :)

Ruotsi ei KOSKAAN ole MM-kisoissa heikko. Hyvälläkin joukkueella (paperilla) se saattaa välillä ailahdella, mutta kyllä sieltä aina joukkueellinen tasokasta matskua löytyy ihan ilman nhl-tähtiä.

Välillä ihmetyttää tämä yksilöiden palvonta kun kyseessä on joukkuepeli. Myönnettäköön se, että jokaisella huippumaalla on muutama sellainen pelaaja, joka saattaa hyvänä päivänä ratkaista pelejä täysin henkilökohtaisilla suorituksilla. Mutta Suomessa on ainakin aina luotettu liikaa ison veden takaa tuleviin sateentekijöihin.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Viestin lähetti finnishninja
Olen todella utelias Christian Bäckmanista. Hänellä oli hieman vaikeuksia mahtua joukkueeseen Frölundassa pelatessaan. Hänelle suunnisteltiin parhaillaan pestiä divariin, kun hän kaikkien yllätykseksi sai kutsun St. Louis Bluesiin.
Jos Bäckman pelaa vähänkin samalla tavalla kuin Frölundassa, hänet on helppo ajaa kiekon kanssa nurkkaan, sitten vain lätkä pois pojalta!

Bluesissa mies on ollut itse varmuus ja kiekollinen pelikin kulkee ihan kiitettävällä tasolla. Sai aika paljon peliaikaa nuoreksi mieheksi, mutta hyvin hoiti tehtävänsä. Bluesin paras tulokas tällä kaudella epäilemättä. Jos Bäckman pelaa samalla tavalla kuin NHL'ssä niin ei ole aihetta huoleen.

Ihmiset muuttuu, finnishninja.. :)
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti ozo
Bluesissa mies on ollut itse varmuus ja kiekollinen pelikin kulkee ihan kiitettävällä tasolla. Sai aika paljon peliaikaa nuoreksi mieheksi, mutta hyvin hoiti tehtävänsä. Bluesin paras tulokas tällä kaudella epäilemättä. Jos Bäckman pelaa samalla tavalla kuin NHL'ssä niin ei ole aihetta huoleen.

Ihmiset muuttuu, finnishninja.. :)

No näinhän se on. Ehkä Bäckman kerta kaikkiaan sopii paremmin NHL:n pienempiin kaukaloihin, hänhän on aika pitkä. Ja varmasti hän on saanut myös lisää kovuutta.

En tosin ihmettele yhtään jos hän munii viimeisenä miehenä siniviivalla... hehe..
 

pp33

Jäsen
Bäckman pelasi tosiaan hyvän kauden St. Louisin takalinjoilla, odotuksiin nähden jopa erinomaisen. Alunperin mies piti ajaa rauhassa sisään joukkueeseen, mutta lukuisat loukkaantumiset nostivat hänet pian avainrooliin ja varsinkin kiekollisena puolustajana kehitys oli kauden aikana silmiinpistävää. Viime kaudella pelit olivat Worcesterissa kovin epätasaisia, mutta tällä kaudella Bäckman pelasi NHL:ssa ajoittain kuin useamman kauden veteraani. Ajoittain hän pääsi pelaamaan ykkösylivoimaa ja oli jatkuvasti top4-pakki. Hyvä luistelu, taitavat kädet ja kova laukaus on ihan mukava yhdistelmä.

Vaikka kausi olikin kokonaisuudessaan hyvä, ei Bäckmania voi kuitenkaan varmuuden perikuvaksi luonnehtia. Ajoittain kokemattomuus paistoi läpi varsinkin puolustuspään sijoittumisissa, eikä fyysinen peli ole lähelläkään sitä, mitä tuon kokoiselta pelaajalta odottaisi. Ei niitä virheitä silti liikaa tullut, varsinkin kun vertaa moniin huomattavasti kokeneempiin Blues-pakkeihin.

Kyllä Bäckmanin voi haukkua alimpaan helvettiin, jos lähtee ainoastaan kyttäämään virheitä. Niitä tulee varmasti, joskaan mitään katastrofia tuskin nähdään. Siinähän niitä todisteita NHL:n surkeasta tasosta taas olisi. Parempi pelaaja Bäckman joka tapauksessa on, kuin mitä moni odottaa. Onnistuessaan miehellä on täydet mahdollisuudet nousta Tre Kronorin johtaviksi pakeiksi.
 

Corecat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Svenska fotbollslandslaget
Ruotsin television urheilu-uutisissa kerrottiin hetki sitten, että Ottawa Senatorsin Daniel Alfredsson saapuu vahvistamaan Tre Kronoria MM-kisoihin. Uutinen löytyy myös SVT:n teksti-tv:stä.

Alfredsson nähdään kuitenkin jäällä aikaisintaan ruotsin alkulohkon kolmannessa pelissä venäjää vastaan.
 

Corecat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Svenska fotbollslandslaget
Ruotsin television urheilu-uutisissa kerrottiin hetki sitten, että Ottawa Senatorsin Daniel Alfredsson saapuu vahvistamaan Tre Kronoria MM-kisoihin. Uutinen löytyy myös SVT:n teksti-tv:stä.

Alfredsson nähdään kuitenkin jäällä aikaisintaan ruotsin alkulohkon kolmannessa pelissä venäjää vastaan.
 

Corecat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Svenska fotbollslandslaget
Ruotsin television urheilu-uutisissa kerrottiin hetki sitten, että Ottawa Senatorsin Daniel Alfredsson saapuu vahvistamaan Tre Kronoria MM-kisoihin. Uutinen löytyy myös SVT:n teksti-tv:stä.

Alfredsson nähdään kuitenkin jäällä aikaisintaan ruotsin alkulohkon kolmannessa pelissä venäjää vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös