Ruotsalaisten lasi on puoliksi täynnä, suomalaisten puoliksi tyhjä

  • 6 690
  • 34

Byvajet

Jäsen
Ruotsalainen vei. Vei suomalaiselta. Yhtenä selityksenä saattaa olla myönteisyys elämään, harjoitteluun ja omaan itseensä. Kaksi sekunnin kymmenystä voi saada kropasta irti uskolla, tunteella, että pystyn tähän. Tunteella, että voin onnistua. Tunteella, että minulla on mahdollisuus.

Tutkimuksissa toistuu tulos, jonka mukaan myönteinen asenne johtaa hyvään elämänlaatuun, vahvaan motivaatioon, pitkäjänteisyyteen, stressittömyyteen ja korkeaan suoritustasoon. Se myös suojaa sairauksilta ja pidentää elinikää.

Suomalaisille myönteisyys on vierasta. Ennustankin Niskaselle tulevissa arvokisoissa kehnoa menestystä. Kun tekemistä ohjaa pakkomielteisyys ja yli menevä suorituskeskeisyys, psyykkinen kestävyys on lujilla. Kovissa paineissa se näkyy epäonnistumisina ja stressaantuneen kropan heikompana suorituskykynä. Tällä asenteella hävitään jääkiekkopelejä monen maalin johdosta ja viime sekunneilla. Siitähän suomalaisilla on kokemusta, tästä puristamisesta. Siitä, että hampaat irvessä pakkomenestytään eli epäonnistutaan.

Ruotsalainen hiihtovalmentaja moittii suomalaisia väärästä asenteesta. Suomalaisten harjoitusten pitäisi olla "perkelettä”, harmaata ja ankeaa". Sama tauti vaivaa kansaa. Siinä missä suomalaiset väheksyvät joukolla nelossijoja, ruotsalaiset useammin unohtavat ne tai ovat rehellisesti ylpeitä hyvistä suorituksista.

Onneksi suomalaisessa urheilukulttuurissa on meneillään muutos. Se on lähtenyt liikkeelle naisista. Enni Rukajärvi, Tuuli Petäjä-Siren, Krista Lähteenmäki, Tanja Poutiainen, Kiira Korpi ja Laura Lepistö ovat menestyneitä urheilijoita, jotka ovat tehneet tavoitteellisesti työtä, hankkineet parhaat saatavilla olevat resurssit, kokeilleet erilaisia ratkaisuja, asuneet tarvittaessa ulkomailla ja silti esiintyneet lähes poikkeuksetta myönteisesti, vaikeillakin hetkillä. Tälläkin hetkellä Korpi toipuu leikkauksesta, mutta jaksaa uskoa ja satsata tulevaisuuteen, vaikka olympialaiset ja MM-kisat jäävät väliin ja vaikka ikää Kiiralla on taitoluistelijaksi jo melko paljon.

Nuorista miehistä myönteisiä esimerkkejä on vaikeampi löytää. Anssi Koivuranta tulee kuitenkin mieleen. Lajinvaihdon jälkeen ongelmia on ollut sekä terveydessä, fysiikassa että tekniikassa, mutta vähitellen Koivuranta on kivunnut kohti kärkeä. Näissä olympialaisissa hän on ollut hyppääjistämme paras. Korkeimmalle pallillekin Koivuranta onnistui tänä vuonna kipuamaan. Olkoonkin, että osittain tuurilla, mutta kuitenkin.

Ruotsalaiset ovat jo kokeilleet hiihdossa ryhmätaktiikkaa, pyöräilystä kopioitua. Siis sitä, että muut hiihtäjät pelaavat jollekin parempaa paikkaa. Tällaisessa ajattelussa tavoitteena ei ole pelkästään yksilön menestys vaan myös joukkueen etu silläkin uhalla, että yhden hyvä on toiselta pois. Suomalaiset tuskin koskaan pääsevät urheilullisessa ajattelussa näin pitkälle. Meillehän urheilu on sota, jotka olemme tottuneet häviämään, vaikka tapoihimme kuuluukin voittajina esiintyä.

Ruotsille meni miehissä tänään, ruotsille menee miehissä vielä monta kertaa jatkossakin. Ei se pusertamalla onnistu. Tavoitteellisuus ja uhoaminen ja pakkomielteisyys ovat eri asioita.
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Hyppää järveen.
 

Byvajet

Jäsen
Hyppää järveen.

En hyppää vielä. Tahdon ensin nähdä näissä kisoissa lajit, joissa suomalaiset ovat altavastaajina mutta menestyvät silti. Tuleekohan niitä?

Jääkiekossa ainakin on luvassa tuttua pakkopullaa. Joukkuetta vaivaa menestymisen pakko, mikä näkyy yliyrittämisenä ja rentouden ja uskon puutteena. Heti kun on suuri maa vastassa, maila ei enää pysy käsissä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Edustat itse vahvimmin tuota puoliksi tyhjä-väestöä mitä ikinä olen jatkoajan foorumeilla nähnyt, joten melkoinen ironiapläjäyshän tämä topikki on.

Koita kestää katkeruudeltasi, niin me muut kannustetaan ja jännitetään Suomen vuoksi.

Iivo Niskaselta upea hiihto. Suomi alkaa pikku hiljaa toipua Lahden dopingskandaalista.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
En hyppää vielä. Tahdon ensin nähdä näissä kisoissa lajit, joissa suomalaiset ovat altavastaajina mutta menestyvät silti. Tuleekohan niitä?

Käsitykseni mukaan neljäs sija Iivo Niskaselle olympialaisissa on melkoinen jymypaukku ja menestys. Eikä varmasti ollut suosikkilistalla vaan nimenomaan altavastaaja.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Jääkiekossa ainakin on luvassa tuttua pakkopullaa. Joukkuetta vaivaa menestymisen pakko, mikä näkyy yliyrittämisenä ja rentouden ja uskon puutteena. Heti kun on suuri maa vastassa, maila ei enää pysy käsissä.

Höpöhöpö. Suomi on olympiajääkiekossa aina lähtökohteisesti altavastaaja ja pärjännyt odotuksiin ja voimasuhteisiin nähden erinomaisesti. Kultaan asti ei ole riittänyt, mutta materiaaliin nähden on mennyt hyvin. Ja muutenkin, suomalaiset pärjäävät yleensä aina paremmin altavastaajina kuin suosikkeina.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En hyppää vielä. Tahdon ensin nähdä näissä kisoissa lajit, joissa suomalaiset ovat altavastaajina mutta menestyvät silti. Tuleekohan niitä?

Jääkiekossa ainakin on luvassa tuttua pakkopullaa. Joukkuetta vaivaa menestymisen pakko, mikä näkyy yliyrittämisenä ja rentouden ja uskon puutteena. Heti kun on suuri maa vastassa, maila ei enää pysy käsissä.

Onko sinulla kristallipallo? Voisitko kenties nähdä siitä kristallipallosta minulle tulevaisuutta. Mitkä ovat lottonumerot huomenna?
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Uskon vahvasti, että Niskanen olisi tuon 0,2 sekuntia nopeammin voinut hiihtää, mikäli hiihtopaikka olisi ollut ruotsalaisen jälkeen. Rickhardsson sai viimeiset kilometrit koko ajan kannustusta ja väliaikatietoa, jotta pystyi puristamaan viimeiset marginaalit länsinaapurin hyväksi.

Iivo Niskanen on tavoitteellinen urheilija viimeisen päälle. Vaikeiden sairastelujen jälkeen paluu nuorten maailmanmestariksi ja nyt lähes olympiamitaleille on kova temppu. Niskanen sai kropastaan kaiken irti ja oli maaliin tullessaan tyytyväinen. Lopputuloksen selvittyä mielen valtasi ilman muuta pettymys, sillä olihan olympiapronssi alle metrin päässä. Raskaalla kelillä tuollainen 0,2 sekunnin marginaali on äärettömän pieni ero ja tällä kertaa se kääntyi ruotsalaisen hyväksi.

Suomalaisilla on varmasti oppimista ryhmäharjoittelusta. Täällä harjoitellaan perinteisesti yksinään, eikä yhdessä porukalla. Ehkä jotkut suomalaiset ovat liian tyytyväisiä keskinkertaiseen suorittamiseen, mutta toisaalta se kertoo myös realismista. Anne Kyllösen ja Matti Heikkisen haastatteluja katsomalla näki, että he eivät olleet pettyneitä heikkoihin sijoituksiin, vaan totesivat että se on tämän hetken taso. Jotenkin outoa, että esimerkiksi Heikkinen vähän puolusteli suoritustaan vertailemalla hiihtoa vaikkapa Sundbyhyn tai Rönningiin. Heikkinen on kuitenkin kyseisen matkan kaksinkertainen MM-mitalisti ja Sotshi on selkeästi ollut päätavoite useamman vuoden ajan. Luulisi, että urheilija olisi tuossa tilanteessa pettyneempi, vaikka viime viikkoina on ollut vastoinkäymisiä. Ehkä se kertoo siitä, että ennen hiihtoa urheilija tiesi jo, että mahdollisuudet menestykseen ovat ohuen ohuet.

Se missä suomalaisilla on kehittämisen varaa, on mielestäni siinä että aina pitäisi rohkeammin lähteä taistelemaan mitaleista ja voittamaan. Mieluummin niin, että sellainen 10-15 sijojen hiihtäjä lähtisi rohkeammin taistelemaan viiden parhaan joukkoon sijoituksista kuin että hiihtää varman päälle sijalle 12. En kohdista tätä kenenkään yksittäiseen urheilijaan, vaan yleisesti urheilijoihin, sillä välillä tuntuu että osalla tällaista ongelmaa on. Liveseurannassa moni kehui Niskasta ja antoi arvostusta suoritukselle, vaikka lopputuloksissa olisi käynyt miten vain. Hän lähti rohkeasti haastamaan suosikkeja ja taisteli hyvin loppuun saakka. Mielestäni tuossa suorituksessa oli sellaista sisua ja ennakkoluulottomuutta, mitä menestys vaatii.
 

Tiityy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Habs, D Team + Maajoukkue
En ole mikään asiantuntija mutta asun ruotsissa ja tunnen täkäläistä urheilua. Paskat täällä mitään positiivisuutta harrasteta. Se mitä harrastetaan (ja sama työelämässä) on besserwisseriys. Heti kun on joku asia mennyt vituilleen on takuuvarma että ruotsalainen on sormi ojossa todistelemassa kuinka paskasti on toimittu. Juuri sen takia täällä ei uskalleta ottaa vastuuta mistään ja kaikki päätökset tehdään ryhmässä. Sopii hyvin tämä hiihtotaktiikkaan jota mainostit, herregyyd jos siellä nyt joku ihan itseään ajattelisi.

Ruotsissa rahallinen panostus (puhumattakaan norjalaisista) on ollut valtava hiihdossa. Kun hiihdosta tulee mitaleja, on mitalitaulukkokin silmiä hivelevä. Ryhmäharjoittelu on myös kallista ja luulenpa että tämä voi olla myös yksi syy etteivät suomalaishiihtäjät tee sitä samassa mitassa ruotsalaisiin verrattuna (tästä nyt ei kyllä minulla varmaa tietoa ole). Olen urheilussa (ja baarissa) aikanaan tutustunut Matti Nykäseen Jykylässä. Se kaveri vasta jännitti ja puristi (käsiään toki, kun lajiin ei maila kuulu), ihan kaikissa asioissa. Kaverille järjestettiin hypnotisoijakin pelkotiloja ratkaisemaan hyppykisoihin, mutta lopuksi pullo vei voiton. On se kumma että se silti (vähän) pärjäsi.

Ruotsalaisille menestymätöntä lajia ei ole. Jos ei tule menestystä, ei seurata. Tänmän takia seurattuja TV-lajeja täällä ovat Olympialaisten ulkopuolella (jääkiekon/futiksen lisäksi): Speedway, Käsipallo, Salibandy ja Ravit. Slatanin mukana muuten vaihtuvat ne futissarjat joita seurataan ja joista lähetetään kuvaa TV:ssä. Ranskan futis on muuten helevatan tylsää... menen pois.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
Minkähän mitalin Suomi näissä kisoissa on menettänyt positiivisuuden puutteen vuoksi. Enni Rukajarvi on on oikea positiivisuuden perikuva.

Polvivaivaisena hän laskee hymyillen ja hauskaa pitäen hopealle. Aikku rutistaa koko matkan loppusuoralle asti kaikkensa antaen ja häviää parilla sekunnilla pronssin. Ei siinä mitään auta - vaikka ajattelee kuinka positiiviisesti että kyllä se riittää - jos toinen on vain parempi.

Jos puolet joukkueesta kärsii jostakin vammasta tai virustaudista, niin auttaako siinä ajatella positiivisesti ettei tällä olle mitään vaiklutusta suoritukseen?

Parasta positiivisuuta ovat huippusuoritukset oikea asenne. Iivo Niskanen teki tänään sellaisen suorituksen jota moni ei vielä tajuakaan. Nuori mies on noussut nuorten mestarista suoraan maailman huipulle. Northug huomasi sen jo aiemmin tällä kaudella kun kävi onnittelemassa tätä maailmancupin 8. sijasta.

Se että osoittaa olevansa pettynyt 4. sijaan ei ole katkeruutta vaan osoittaa että siinä todellista mestarin ainesta. Hän ei ole tyytyväinen ennen kuin on paras kaikista. Hänestä voi tulla urheilija joka voi menestyä useissa arvokisoissa ja voittaa useita mestaruuksia. Todellinen hiomaton timantti. Hänen siskollaan Kerttu Niskasella on naisten puolella samanlainen asenne.
Näistä annekyllösistä ja muista ei tule koskaan henkilökohtaisten matkojen arvokisavoittajia jos heille riittä voiito SM-kisoissa, mutta arvokisoissa on ihan hyvä suoritus jos häviää muille suomalaisille ja sijoitus on jossa 10-20 välillä.

Sitten yleisön ja penkkiurheilijoiden positiivisuudeta. Vaikka Suomen olympiajoukkue ei enää arvostelun pelossa tee mitään mitalitavoitetta kisoihin niin urheilua seuraavat sen kuitenkin aina mielessään tekevät. Jos sitten asiat menee pieleen niin miksi pitäisi luoda pakolla yltioptimismia. Urheilua seuraava yleisö on aika realistista ja sellaisia yllätysmitaleja kuin tänään oli tulla tulee todella harvoin. Selostajakin sekoili tänään ja jakoi jo mitaleja, mutta Pirjo Muranen oli ajantasalla ja sanoi että katsotaan nyt tämä kisa ensin loppuun.

Jotta olympiaurheiluun saataisiin positiivisuutta pitkään jatkuneen huonon menestyksen takia niin ensi pitäisi luoda selkeät tavoitteet seuraaviin kisoihin. Kai Suomi sieltä jotain hakee. Kun on luotu selkeä tavoite pitää tehdä suunnitelma tavoitteen toteuttamiseksi. Seurata koko neljä vuotta tavoitteen editymistä ja itse kisoissa tavoitteen toteutumista.

Jos jokin ei mene suunnitellustu niin pitää selvittää syyt miksi näin on käynyt ja laatia uudet tavoitteet ja suunnitelmat siitä eteenpäin. Nyt kukaan ei ota vastuuta mistään vaan eletään toivotaan, toivotaan linjalla että joku onnistuisi. Vastuuta sysätään joillekin urheilijoille epäsuorasti. Aikaisemmin on käynyt myös niin että parhaan mitalin tuonut urheilija on voinut maksaa itse esim. välinekustannukset ja isolla apurahalla harjoittelevat ova siellä ym. sijoilla.

Iivo Niskasen kannalta voi olla hyvä että hänelle jäi valtava revanssin halu kuten Juha Miedolle aikoinaan Sapporossa kun hän jäi neljänneksi.

Richardssonin pronssi oli varmaan ruotsalaisten laatima ovela kosto siitä että Suomi kävi ryöväämässä Ruotsilta jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden vuoden alussa:)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Paljon ollaan puhuttu Suomen nöyristelystä, mutta KERRANKIN vedettiin RÖYHKEÄSTI ja otettiin KULTAA!

IHANAA, SAATANA!!!
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Paljon ollaan puhuttu Suomen nöyristelystä, mutta KERRANKIN vedettiin RÖYHKEÄSTI ja otettiin KULTAA!

IHANAA, SAATANA!!!
Olisi pitänyt vain alusta asti karata ja lyödä luu kurkkuun, eikä jäädä yhtään osuutta peesailemaan. Nyt annettiin muille turhaan mahdollisuus ja jouduttiin jännittämään loppuun asti.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
En hyppää vielä. Tahdon ensin nähdä näissä kisoissa lajit, joissa suomalaiset ovat altavastaajina mutta menestyvät silti. Tuleekohan niitä?

Jääkiekossa ainakin on luvassa tuttua pakkopullaa. Joukkuetta vaivaa menestymisen pakko, mikä näkyy yliyrittämisenä ja rentouden ja uskon puutteena. Heti kun on suuri maa vastassa, maila ei enää pysy käsissä.

Jätkät hiihti parisprintissä kultaa, eivät tainneet olla kisaan ennakkosuosikkeja. Suomi-Venäjä toisella erätauolla 3-1. Kristallipallo vaihtoon.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas, Englanti
Tänään on venytty. Kiekkojoukkueelta ehkä kaikkienaikojen suoritus materiaaliin nähden. Hopeaa parisprintissä. Ja Olympiakultaa parisprintissä. Hieno päivä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tänään on venytty. Kiekkojoukkueelta ehkä kaikkienaikojen suoritus materiaaliin nähden. Hopeaa parisprintissä. Ja Olympiakultaa parisprintissä. Hieno päivä.

Tämä päivä on ainakin tähän astisen elämäni hienoin "olympialais-seuranta".

Kultaa, hopeaa ja voitto ryssistä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mun lasi on tänään HELVETIN TÄYSI!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tämä päivä on ainakin tähän astisen elämäni hienoin "olympialais-seuranta".

Kultaa, hopeaa ja voitto ryssistä.

Ei ole tämmöisiä päiviä tosiaan miesmuistiin koettu. Kylmät väreet vain tulivat selkäpiihin kun Yle soitti porilaisten marssin.

Hiihtomitalien kruunuksi vielä Venäjä-voitto siten, että Jatkoajan kiintiövalittajien valituksen aiheet tulivat kaikki kumottua: "Raskin tilalle Lehtonen"-miehet saatiin hiljennettyä, "JMA ja Kontiola eivät kuulu olympiatasolle"-väki sai miettimisen aihetta ja kaiken maailman secondaryscoringit "Mikke on mikkihiiri"-höpinöineen voivat myös hävetä nurkassa. Ja olihan niitäkin, joiden mielestä Selännettä ei olisi kisoihin pitänyt enää valita, mokomaa vanhaa ukkoa joka ei enää osaa maalejakaan tehdä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei ole tämmöisiä päiviä tosiaan miesmuistiin koettu. Kylmät väreet vain tulivat selkäpiihin kun Yle soitti porilaisten marssin.

Tuli tästä mieleen, että YLElle on voinut lähettää ja osallistua johonkin yleisökisaan, jossa etsitään parasta "kisahuutoa", eli periaatteessa kannustusta.

Tämän päivän voittaja huusi kurkku suorana Mustia, perkelettä ja kultaa.

Naureskelin vähän tuota pätkää, että mitäs helvettiä tämä oikein on, mutta mimmi totesi vierestä, että itse olin hypellyt ja karjunut tuossa miesten sprintin lopussa.

Erityisen hyvin tyttöystävälleni oli jäänyt mieleen tyylipuhtaasti tekemäni sarja haarahyppyjä, jonka suoritin ensimmäisen kerran tajuttuani saksalaisen pannuttaneen.

Saman toistin uskollisesti myös Teukan iskettyä kiekon häkkiin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Toivottavasti palstan nuoremmat kirjoittajat sattuivat olemaan television ääressä porilaisten marssia kuuntelemassa. Ei nimittäin taida olla heille mitenkään tuttu ilmiö. Minun nuoruudessani tuo tietysti soi joka talviolympialaisissa useaankin kertaan, mutta viime kerrasta on tosiaan 12 vuotta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Toivottavasti palstan nuoremmat kirjoittajat sattuivat olemaan television ääressä porilaisten marssia kuuntelemassa. Ei nimittäin taida olla heille mitenkään tuttu ilmiö. Minun nuoruudessani tuo tietysti soi joka talviolympialaisissa useaankin kertaan, mutta viime kerrasta on tosiaan 12 vuotta.

Niin, harvinaista herkkua.

Kun viittasit siihen, että kai nuoremmat kirjoittajat marssin kuulivat, niin huolesi tuskin oli aiheeton: ainakin oman talonyhtiöni teinit tuossa juuri ihmettelivät, että mikä rämpytys sieltä voiton jälkeen soitettiin...ja miksi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa katsoa Ylenkin kanavilla esitetty "Ruotsi - maailman modernein maa" -juttusarja. Suomalaisilla ja ruotsalaisilla itsellään tuntuu olevan hyvin erilainen näkemys ruotsalaisista. Ylipäätään koko "nurmi on vihreämpää aidan toisella puolella" -ajattelu tuntuu olevan aika kansainvälinen ilmiö.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
YLE Femiltä näkyy aina suomen/ruotsinkielisen ohjelman päätteeksi SVT:n lähetys. Alla snackar Sotji -ohjelmassa vedetään yhteen päivän antia. Tänään päähuomiona oli Ruotsin 11 maastohiihtomitalia näistä kisoista tähän asti. 2 perässä Neuvostoliittoa vuodelta -88, ja tasoissa Norjan 2002 saaliin kanssa. Kaksi matkaa jäljellä...

Vilkuilkaa huviksenne, jos tuntuu, että 19.2. oli Suomen historian paras urheilupäivä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
..
Vilkuilkaa huviksenne, jos tuntuu, että 19.2. oli Suomen historian paras urheilupäivä.

Kaikki on niin suhteellista. Lähimenneisyydestä ainakaan minun on vaikea keksiä parempaa urheilupäivää, mutta esim vuoden 1932 keihään olympiafinaali päättyi kolmoisvoittoon ja tuolla oli ihan älytön vaikutus Suomessa, kansallislaji kun kyseessä oli.

Tosin uutiset tuosta kantautuivat Los Angelesista Suomeen vasta jälkijunassa.

Sitten tulee mielee Virenin 5000m voitto 1976 Montralissa, josta seuraavana päivänä veti maratonilla viidenneksi. Tuosta kun olisi mitalin napannut, niin johan olisi ollut vuorokausi! Siis etenkin siksi, kun 10000m kulta oli Lassella jo aiemmin otettuna taskussa, totaalisen dominanssin jälkeen.

Ja vaikka moni vähättelee, niin kyllähän yksi "modernien aikojen" hienoimmista urheilupäivistä oli toukokuussa 1995, kun lamasta selvinnyt kansa juhli Globenin sankareitaan.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juu, ja vuonna 1972 Vasala ja Virén napsivat kaksi olympiakultaa saman tunnin sisään, mikä onkin melkoinen täräys.

Talvikisoissa Sarajevossa on tullut viisi mitalia samana päivänä: Hämäläinen kultaa vitoselta, normaalimäestä hopea Nykäselle ja pronssia Puikkoselle. Näiden lisäksi yhdistetystä hopeaa Karjalaiselle ja pronssia Jukka Ylipullille.

Että osattiin ennenkin ja osataan nyt ja osataan Ruotsissakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös