Kertokaapa joku mikä sen jatkuvan pallon kenkimisen idea on. Onko kyse vain siitä että saadaan edullisemmat puolustusasemat tai päästään vastustajan linjan ohi ?
Silloin kun joukkueella on pallo omalla 22m alueella, potkaistaan se lähes poikkeuksetta aina pois - mahdollisimman pitkälle, ulos kentältä. Tuossa tapauksessa se sisäänheitto tulee sieltä, mistä pallo on ulos mennyt. Eli kyseessä on paineen purku.
Muutoin potkuja käytetään pitkiin syöttöihin, tyhjään tilaan (toiselle puolelle kenttää tai vastustajan linjan taakse), kuten esim. Ranska-Irlanti pelissä Michalak pisti pallon Chabalille, tai vastustajan pitkän potkun jälkeen palloa palauttaessa tehdään ns. "up and under" -potku, eli korkea potku johon itse pyritään pääsemään vielä kiinni. Tällä tavoin voidaan parantaa kenttäasetelmaa kymmenillä metreillä, tai vaikka pallo jää vastustajalle, niin puolustus voidaan aloittaa esim. puolen kentän tuntumasta.
Ja tietenkin, jos toisella joukkueella on selkeästi vahvempi lineout, niin on heille luonnollisesti etua pelata palloa potkuilla ulos rajoista ja näin päästä kamppailemaan pallosta syvällä vastustajan alueella.
Ja saako pelaajia talloa, eilen Irlannin pelaaja sai mielestäni rangaistuksen "turhasta tallomisesta" tjsp. ?
Pelaajia ei suoranaisesti saa polkea, ja tästä on linjausta tarkennettukin. Kuitenkin, edelleen saa "huomauttaa" vastustaa mikäli hän on esim. paitsiossa tai makaa pallon päällä yrittämättä päästä pois tilanteesta. Aiemmin moisissa tilanteissa annettiin kenkää aika suruttakin, mutta nykyisin tosiaan tuomarit katsovat tuota tarkemmin. Jalan käyttöä yleensä eniten harrastavat scrum halfit (nro 9), jotka sen pallon kasoista hakevat. He yleensä ensin kaivavat sen jalalla esiin, mikäli siinä ylimääräisiä käsiä näkyy.
Väsyneet Kädet kirjoitti:
Huomenna (lauantaina) on myös mahdollista seurata suomalaista rugbya Helsingin Myllypuron urheilupuistossa klo 16 alkaen. Helsinki RUFC ja Tampere Rugby Club kohtaavat. Tampere voittaa Suomen Mestaruuden voitolla. Tasuri tai tappio, niin mestaruus menee Helsinki Warriorsille.
Ja tämä peli päättyi Tampereen voittoon 0-20 ja näin mestaruus meni toistamiseen tamperelaisille! Peli pelattiin aika eksoottisissa oloissa; kenttä oli rankkasateen jäljiltä yhtä lammikkoa, ja se luonnollisesti laski pelin vauhtia ja tasoa aikalailla. Mutta varmasti ihan hauskaa seurattavaa oli yleisölle.
Ja sitten eilinen huippuottelu kisoissa: Skotlanti - Uusi-Seelanti. Jo alusta lähtien oli pelin suunta nähtävissä. U-S dominoi fyysistä peliä, ja räikeiten se näkyi scrumeissa, joissa Skotlanti otti takapakkia toistuvasti. Skotit olivat vaikeuksissa myös taklauksissa, ja misseja kertyikin yli 30. U-S käytti paikat armotta hyväkseen ja hoiti pelin selkeästi 40-0. Todella vahva näyttö All Blackseilta.
Tällä hetkellä näyttää aika sysimustalta Euroopan joukkueiden tilanne. Välieriin ei uskalla povata paikkaa yhdellekään, vaan sinne mennee Uusi-Seelanti, Etelä-Afrikka, Australia ja Argentiina. Mutta ehkäpä joku porukka vielä löytää uuden vaihteen.