Roster watch 2003-2004

  • 422 172
  • 2 893

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Pasi Salonen

Vaikka tämä minun kirjoitteluni onkin tällä hetkellä näköjään kuin yksin puhelu, niin unohdin mainita pelaajan jota olisi syytä kokeilla vähintään 2-3 kentässä, eli Pasi Salonen. Uskon, että Salonen antaisi tälle joukkueelle nyt ja tulevaisuudessa enemmän kuin nämä meidän väsähtäneet "juniorit". Toivottavasti Ara lukee tätä ja keksii laittaa Salosen Torstaiseen Ilves matsiin jota olen itsekin katsomassa. Salonen oli viime kaudella pisteiden valossa parempi kuin esimerkiksi Petteri Nokelainen joka on Saipassa saanut jo peliaikaa ja yhden maalinkin.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Kaikenlaista vois tehdä kunhan olis niitä miehiä jotka ne tekis! Löydän monia vikoja IFK:ssa, mut missä joukkueessa niitä ei olis! Täälläki on tullu kaikennäköistä kommenttia vastaan ja moni niistä on tosiasioita, on vaan ajateltava mitä olis mahdollista muuttaa ja mikä olis järkevintä.

No Araa en menis vaihtamaan. Jaksan kyllä odottaa että homma alkaa mennä uomiinsa vähä myöhemmin kuin yhdeksän matsin jälkeen. Vaikka onkin "keikkavalmentaja" meille, niin mielestäni viksumpaa olis pistää kiva-harri ulos ja joku kykenevä/tunteikas valmentaja kakkoseks joka saa kavereihin vähän eloa. Tuurais hyvin Araa kun on poissa ja yhdessä Aran kanssa sais varmasti jonkinlaisen Westerlund-Summanen meiningin! Niinku joku mainitsi, moni näistä "junnuista" vaan elelee makoisaa elämää ja pelailee... Jos hommasta on menny maku tai ei kiinnosta niin katsomoon vaan! Herätystä kuitenki joukkueeseen.

Penaa kun ei kuitenkaan saa pois tj:n paikalta, niin toivoisin edes jotain toimintaa mieheltä. Miestä ei näy eikä kuulu... Tiiä sitten tekeekö edes mitään. Pari ratkasuu mitkä vois olla Penalta hyviä, mut osaltaan varmasti vaan toiveunia meille:
Vihko Lukkoon ja Torkki tilalle. Vihko lähtee varmuudella kuitenkin ensi kaudella menemään ja Lehkonen ihastui miehen peliin jo viimesellä kaudellaan, tais olla niitä ekoja junnuja joita nostettiin ylös. Joten sieltä suunnalta vois tulla vihreätä valoa vaihtokaupalle. Ja me tarvitaan kunnon rymistelijää kuten Torkki.
Spanhel Pelicaaneihin ja Toporowsky tilalle. Noh, en oo varma onko tämmönen mahdollista (menis katsojilta viimeisetki uskot Pelicanseihin) mut Pena varmasti vois maksaa Topon ison palkan. Saatais brändin näkönen äijä ja maaleja tekevä laituri. Nam!
En usko oikein Vopatin pelihaluihin enään ton tapahtuman jälkeen ja hänen sopimuksensa vois varmasti ostaa ulos. Taitaa olla halut mennä enemmänki tsekkeihin nyt sukulaisten ja muiden luo, ainakin vaimon puolelta. Tilalle vois hankkia sen kuuluisan sentterin JB.
Toskala olis hyvä vaihtoehto, mut kuka maksaa Statoshin palkan seuraavat kaks vuotta. Uskon että miehestä on apua meille vielä. Niinkuin Isaksson taisi sanoa Stathos-ketjussa, vaikka tilastot näyttävät huonoa, niin ei se tee veskarista huonoa. Kyllä Stathos on pelannut ihan kelpo pelejä...

Ja ne ketjut voisivat olla tämmösiä:
Torkki - Harkins - Pärssinen
Toporowsky - Bednar - Kuhta
Järvinen - Holma - Laine
Grünn - Häppölä - Luttinen

Jotenki noi pelit on muuten aika lässytystä. Vaikka meillä oli viime kaudella Ape niin oltiin korkealla jäähypörssissä ja meininki oli raikasta ja railakasta (vaikka siinä ei muuta tolkkua ollutkaan). Tällä hetkellä useimmissa otteluissa jäähymäärä on ollu jotain 3-7 kakkosen luokkaa. Missä on värikkyys... Tässä ongelmana on mielestäni just kaks samantyylistä valmentajaa. Kuten ennen Suomen maajoukkueessakin. Kukaan ei potkimassa perseeseen ja huutamassa että "Tehkää seillä kentällä jotain, tai tänään vedetään yötreenit vielä perään!!" tai jotain muuta vastaavaa... Jengi uinuu ja pelailee!! Siks ei noita matsejakaan oo kukaan katsomassa. Ei oo mitään värikästä katottavaa. Luulis jo tän herättävän Penan Torkin ja Topon metsästykseen!!

Eli lyhyesti: Lisää väriä kentälle, valmentajistoon se piiskuri ja muutama "ei mua kuitenkaan mihinkään myydä" junnua kunnon pelimiehiin Lahdesta ja Raumalta. Tää on jo aika kulunu juttu tää "omat pojat projekti", eli olis aika herätä tekemään.

EDIT: Prrkele, Pärdelle kiitos... Mä mietenki pitkään että nyt joku puuttuu kyl rosterista!! :o) Näkymätön Kuhta!
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Sami Torkki olisi kyllä oiva hankinta joukkueeseen. Menisi siihen kakkosen laitaan voimahyökkääjäksi. Yksi ulkom. hyökkääjä ulos ja joku pelitekoon pystyvä kaveri tilalle. Saa olla laiturikin, mutta parasta olisi aloituskykyinen sentteri. Mites sen Josh Holdenin tilanne siellä Torontossa..? Oli ainakin waivers-listalla, taisi lentää farmiin. Haluaisikohan Leafs lähttää kaverin tänne kehittymään? Siinä olisi tytöt ja pojat aikas kädellinen kaveri! Seniorin mieliksi laitetaan tähän visio kakkosesta: Torkki-Holden-snibu(Banham?).

Nykytilanteessa ehdottomasti Salosta kehiin kokeilemaan. Ei taatusti voi pelata huonommin kuin Hirso&co. Ja Holma kakkosen keskelle, sitä tässä on toitotettu jo pidempään. Kädellisempi ja fyysisempi (niisk) kuin Häppölä.

Ideaalina voi pitää jonkinlaista sommitelmaa ketjujen toimenkuvasta. Ykkösen ja kakkosen pitäisi pystyä pyörittämään peliä ylivoimalla, kolmonen ja nelonen voivat olla crash-the-net -luokkaa ja painaa vaan suoraviivaisesti(!) kohti maalia, kumoten muutaman puolustajan siinä sivussa. Itse luovun just nyt suurimmista haluistani pohtia koostumuksia, jos homma toimii ja miellyttää silmää on ihan sama ketkä siellä jauhaa. Kunhan Pärä pidetään kentällä.

1. Ykkös-/kakkossentteri (periaatteessa Brett on hyvä ykkönen), mallia Holden.

2. Power forward kakkosen laitaan, tällä hetkellä "tyrkyllä" valmennusjohdon kanssa mykkäkerhoa pitävä Sami Torkki.

3. Maalivahti (jos Stats on nyt saatu ryssittyä Saken kiekkokoulussa).

4. Nelosketjun varma aloittaja, mallia Toni Sihvonen (available, btw).

Pelicansista saattaisi tosiaan irrota jokunen pelaaja, tuskin kuitenkaan näitä avainhahmoja joista täällä puhuttiin. Santeri Heiskanen penkille istumaan ja päätänsä aukomaan?

Torkki pitäisi oikeasti hankkia sieltä Lukosta. Juuri nyt maaperä kaupalle on otollinen, ja treidi olisi sekä pelaajalle että organisaatiolle (siis Lukolle) hyväksi. Vaihdossa voidaan laittaa näitä "junnuja" ja tukullinen rahaa. Vaikkapa Viitaluoma ja Hirschovits. Grünn saa jäädä toistaiseksi, Vihkosta on hyvä kerätä ensi keväänä korvaukset.

Grünnin ja Viitaluoman katoamisesta sen verran, että muistaakseni kesällä täällä puhuttiin sitä, että ketju Piku-Vili-Capo on enemmän kuin osiensa summa. Näyttäisi pitävän paikkansa. Vihko taisi menestyä parhaiten Sepon kanssa. Jos saadaan uusi ykkössentteri (jalallinen&kädellinen), voisi kokeilla Harksin kera. Jos vaikka onnistuisi.

Niin juu, ja kaiken tämän lisäksi harras toivomus siitä, että Vopi palatessaan olisi se sama kaveri johon me silloin rakastuimme.

EDIT: Öö, Nickelbacl, mihin jäi paloposti-Kuhta? Itsekin dissasin huonojen harkkapelien vuoksi, mutta kyllähän kaveri nyt on hyvin pelannut.

EDIT2: Missä Jan Benda on tätä nykyä?
 
Viimeksi muokattu:

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Pärde


EDIT2: Missä Jan Benda on tätä nykyä?

Missä IFK on tätä nykyä?

On se vaan niin helvatin älytöntä tää IFK:n touhu. Yksi kentällinen saa paineita vastustajan (JYP) päätyyn ja muut ovat sitten aivan lirissä.
Täällä spekuloidaan kaikenlaisilla uusilla kavereilla ja omat "junnut" ollaan jo pakattu postipaketteihin. Mitään mullistavaa ei tapahdu tällä kaudella. Me saamme jatkossakin ihailla omaa junnu-projektia ja sen kehitystä sekä seurata vierestä kun naapurit hankkii uusia kovan luokan vahvistuksia.

Tämän vuoden hankinnat ovat toistaiseksi tuottaneet vain yhden vahvistuksen, se ämerikkalainen syöttökone. Puolustus vuotaa kuin seula ja hyökkääjistäkään ei ole paljon apua.

Jään odottamaan sitä uutta nuorta toimitusjohtajaa, joka toivonmukaan ymmärtää, että IFK kaipaa UTJ:n ja ammattimaisen scouttaus-organisaation sekä IFK-henkisen pelityylin.
Mikäli sponssorit "kiristävät" vaatimalla omia junnuja edustusjoukkueeseen, niin sponssorit vaihtoon.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Viestin lähetti Pärde
Sami Torkki olisi kyllä oiva hankinta joukkueeseen.
Hmm ... et kai tosissaan usko, että kuulapää kauppaa meille Torkin tässä vaiheessa kautta, näillä piste-eroilla?? En oikein jaksa uskoa, että paljon puhuttu mykkäkoulu tuottaa moisia lopputuloksia.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti aika epeli
Hmm ... et kai tosissaan usko, että kuulapää kauppaa meille Torkin tässä vaiheessa kautta, näillä piste-eroilla?? En oikein jaksa uskoa, että paljon puhuttu mykkäkoulu tuottaa moisia lopputuloksia.

Realistisesti? En usko. Mutta ainahan saa toivoa ja voimahyökkääjistä puhuttaessa kotimaisista mahdollisesti saatavilla olevista Torkki olisi yksi. Eikä varmaan edes kallein.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK:n pelaajien ikärakenne:

Jos tarkastellaan vähän miksi tämä joukkue ei oikein tunnu toimivan, niin tässä yksi lähestyminen aiheeseen eli katsotaan jengin ikärakennetta:

70-74 syntyneet: (2 kpl)

Brett Harkins, h (-70)
Jarno Kultanen, p (-73)

75-79 syntyneet: (12 kpl)

Jere Karalahti, p (-75)
Ladislav Benysek, p (-75)
Kimmo Kuhta, h (-75)
Mikko Laine, h (-76)
Roman Vopat, h (-76)
Timo Pärssinen, h (-77)
Pasi Saarinen, p (-77)
Martin Spanhel, h (-77)
Toni Söderholm, p (-78)
Dave Stathos, mv (-78)
Timo Laaksoharju, mv (-79)
Mikko Kurvinen, p (-79)

80-85 syntyneet: (13 kpl)

Carlo Grunn, h (-81)
Ville Viitaluoma, h (-81)
Joonas Vihko, h (-81)
Toni Häppölä, h (-81)
Kim Hirschovits, h (-82)
Turo Järvinen, h (-82)
Mikko Turunen, p (-82)
Arttu Luttinen, h (-83)
Eetu Holma, h (-83)
Hannu Pikkarainen, p (-83)
Ville Varakas, p (-84)
Aku Limnell, mv (-84)
Pasi Salonen, h (-85)

Maalivahdit ja puolustus ovat ihan ok ikäisiä. Puolustuksessa on yksi kolmekymppinen (Kultanen), 5 kpl 24-28 vuotiaita ja 3 nuorta pakkia (Turunen, Varakas ja Pikkarainen), ihan hyvä tähän saakka.

Hyökkääjiä on kirjoilla 15 kpl, heistä yksi on 33-v, 5 kpl väliltä 24-28v ja kokonaista 9 kpl edustaa 22-v tai alle ikäluokkia. Tässä on iso vääristymä. Meille pitäisi hankkia 3-4 kokenutta hyökkäjää ja laittaa saman verran nuoria miehiä kehittymään muihin liigajoukkueisiin, mestikseen tai juniorijoukkueisiin.

Joukkue on kasattu väärin hyökkäyksen osalta. Omille junioreille pitää toki antaa mahdollisuus nousta HIFK:n liigajoukkueeseen, mutta ei nuorten pelaajien varaan voi antaa vastuuta menestyksestä näin suurelta osin.

Minua ei myös saa uskomaan ilman täysin varmaa tietoa, että joukkueen pelaajabudjetista 2,1m € olisi enempää kuin noin 80% käytetty näihin nykyisiin sopimuspelaajiin.

Turha vielä syytellä meille hankittuja pelaajia menestymättömyydestä. Meille hankittiin ainoastaan 5 uutta pelaajaa ennen kauden alkua, Karalahti, Kultanen, Benysek, Harkins ja Spanhel. Näistä ainoastaan Spanhel on ollut melko outo ostos. Pelaajia olisi pitänyt ostaa toiset 5 kpl, niin tilanne olisi jotain muuta kuin nyt.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Re: Re: KEPPIÄ, KEPPIÄ JA KEPPIÄ!

Viestin lähetti Owen
Araa nyt on ihan turha syyttää. IFK:n nykyisellä kokoonpanolla ollaan minusta nytkin saatu juui niin paljon pisteitä kun ikinä voi saada. Jos olet käynyt katsomassa pelejä yhtään, tulisi sinunkin huomata että noissa meidän ex-junnuissa ie vaan ole lainkaan mitään potentiaalia. Ne potentiaalit ovat Penan haaveissa. Ara sanoikin hyvin IL:ssä että "tämä IFK:n stasaama junnukaarti ei ole lähelläkään sitä tasoa mitä toivottiin". Ykköskenttä tehnyt muistaakseni 19 maalia ja muut 6.

Olen ollut kanssasi usein samoilla linjoilla, mutta nyt täytyy olla eri mieltä. Kyllä näissä ex-junnuissa sentään jotain potentiaalia on, monet nousevat vielä kelpo liigapelaajiksi ja jotkut (harvat) NHL:ään asti. Kaikista ei toki varmaankaan tule edes liigapelaajia. Pitäisi kuitenkin vain jaksaa odottaa hedelmien kypsymistä. Ongelmana on lähinnä se, että heidät on pantu liian suuriin rooleihin liian varhain. Ja todennäköisesti joku muu seura sitten korjaa kypsät hedelmät.

Kannattaa muista, että näillä kundeilla on vielä 5-10 vuotta siihen uran parhaaseen kauteen. Mitä teki Kimmo Kuhta (kyllä, hän kuuluu edelleen mielestäni kakkoskenttään suuresta miinussaldosta huolimatta) 22-vuotiaana, saldo kaudella 97-98 oli 23 1+1=2. Ja vasta vanhimmat junnumme ovat nyt samanikäisiä.

Penan virhe oli tietysti ns. nuorennusleikkaus, joka jo sinänsä on näinä aikoina, kun joukkueet hajoavat parissa vuodessa, täydellinen anakronismi. On hyvä asia suosia omia junioreita muihin samanveroisiin pelaajiin nähden, mutta on täydellisen typerää tietoisesti heikentää joukkuetta tällä perusteella.

Ara pitäisi kyllä tietää, mihin paskaan kätensä pisti, siksi nuo lausunnot kuulostavat lähinnä jälkiviisastelulta. Useat noista pelaajista ovat pelanneet ja treenanneet häönen kanssaan maajoukkueessa. Lisäksi hänen mielestään joukkue oli syyskesällä riittävän hyvä - hänen mielestään jopa ilman Benysekiä ja Harkinsia olisi tultu toimeen!

Ja mitä tulee treenaamiseen, voin vakuuttaa että kundit on vetänyt kesällä lujaa ja monipuolisesti. Kaikilla ovat kaikki testitulokset nousseet huimasti. Siitä tämä homma ei todellakaan ole kiinni. Kaiken syypää tähän surkeaan tilanteeseen on Pena ja hallitus. Ja tätä mieltä olin jo ennen Jyp peliä, sillä minua ei ainakaan nämä niukat voitot sumentaneet. Totuus on edelleen se että olemme täysin yhden kentän jengi. Jotain pitäis tehdä.

Tästä täysin samaa mieltä, vaikken testituloksista mitään tiedäkään. On inhimillistä, että jotkut fanit sumenevat onnekkaiden voittojen perusteella, mutta ikävä kyllä vaikuttaa myös siltä että koko joukkueen johto toimii ns. toivotaan-toivotaan periaatteella. Joukkue kootaan kädestä suuhun ja kun hetken näyttää hyvältä, vedäytytään lepäämään laakereilla tai lomaillaan Afrikassa (kuten Kekäläinen näytti joukkueen menestyksekäs kasaaminen vaatii koko ajan dynaamisuutta, jossa heikoimmat pudotetaan pois ja parempia yritetään saada tilalle, määrättyihin rooleihin). Nyt mennään aina sieltä missä aita on matalin ja ongelmiin reagoidaan vasta kun ne räjähtävät silmille. Yhden onnistumisen perusteella (viimeksi Laaksoharju) nostetaan pelaaja jalustalle ja pidetään ongelmaa ratkaistuna. Sama toiveajattelu näkyy selvästi pelaajahankinnoissa, mutta myös liian suuren roolin antamisessa nuorille pelaajille.

Uskoisin, että suurin syy HIFK:n kroonisiin ongelmiin Kekäläisen (hän ei ole jumalani, vaikka mainitsin jo toista kertaa) lähdön jälkeen on johdon sisäsiittoisuus. Moberg valitsi kaverinsa Matikaisen, koska tämä oli helpoin ratkaisu. Matikainen palkkasi vuorollaan kaverinsa Mälkiän, Suhosen ja Aravirran, sillä faxiin ei ollut taidettu ohjelmoida muita numeroita. Pelaajat hankitaan ilmeisesti pääosin samalta agentilta jne. jne.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kuulapään syystempauksista

Minä en pitäisi yhtään yllättävänä, jos juuri Ikan luotsaama Lukko luopuisi Torkista. Muistuu elävästi mieleen , miten Lehkonen potki Borsaton ulos kauden alussa parin pelin jälkeen ja Ackeströmin jo ennen kauden avausta. Molemmat jannut kuitenkin osoittivat todellisen ammattitaitonsa samalla kaudella, Luciano tosin muistaakseni Saksassa ?

Antaa Ikan sählätä, korjataan me hetelmät... Torkkihan olisi nimenomaan loistava stuntti I.Pikkaraiselle. Hyökkäyspäässähän ei vielä ole riittävästi powerforwardeja, varsinkin kun Vopatin jatkosuunnitelmista ja pelimotivaatiosta ei ole mitään takeita.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Nickelbacl
En usko oikein Vopatin pelihaluihin enään ton tapahtuman jälkeen ja hänen sopimuksensa vois varmasti ostaa ulos. Taitaa olla halut mennä enemmänki tsekkeihin nyt sukulaisten ja muiden luo, ainakin vaimon puolelta.
Viestin lähetti WPK
Hyökkäyspäässähän ei vielä ole riittävästi powerforwardeja, varsinkin kun Vopatin jatkosuunnitelmista ja pelimotivaatiosta ei ole mitään takeita.

Ikävä tapahtuma saa nyt mielestäni hieman liian isot mittasuhteet. Ihmiset elävät samankaltaisten menetysten kanssa, tekevät työtään ja toipuvat surustaan. Monille työn jatkaminen tuo tervetullutta lepoa ajatuksiin. Aika parantaa, niin kliseeltä kuin se kuulostaakin. Kaveri on kuitenkin vasta 26-vuotias.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Re: HIFK:n pelaajien ikärakenne:

Viestin lähetti Johannes
Omille junioreille pitää toki antaa mahdollisuus nousta HIFK:n liigajoukkueeseen, mutta ei nuorten pelaajien varaan voi antaa vastuuta menestyksestä näin suurelta osin.


Aivan. Mutta IFK:ssa kuin monessa muussakin seurassa on jostain syystä alettu ymmärtämään asiat hieman väärin. Ei juniorityötä tehdä sen takia, että nostettaisiin omat lupaavat juniorit omaan edustusjoukkueeseen koska ovat oman seuran junioreita. Juniorityötä tehdään lajin takia (Suomen jääkiekon) ja annetaan nuorille mahdollisuus HARRASTUKSEEN!!!

Mikäli jokunen juniori sattuu olemaan lupaava niin silloin kannattaa harkita huolellisesti nostetaanko edustusjoukkueeseen vai ei. Se, että nostetaan "tusinan" verran omia junioreita edustusjoukkueeseen saadakseen nuorennusleikkauksen aikaan ja määrätyt intressipiirit tyytyväisiksi on täyttä sontaa kun samalla ilmoitetaan tavoitteena (lyhyehkössä ajassa) olevan mestaruus .

Ei ole häpeä ylläpitää vahvaa ja menestyksellistä juniorityötä ja antaa hyville ja lupaaville junioreille mahdollisuuden kehittyä jääkiekon piirissä esim. mestiksen kautta. Kunnon diili jonkun mestiksen seuran kanssa (=farmi) tai vaikkapa diili, jonkun svedujengin kanssa.
Jos ei pikkuhiljaa aleta ymmärtämään, että A-junnujen sarja on aivan eri luokkaa kuin sm-liigan taso niin silloin on organisaatiossa jokin vialla. Väitetään, että sm-liiga on NHL:n jälkeen kovin liiga. Miten on mahdollista, että A-junnujen sarjasta voidaan ottaa iso määrä kavereita vain siksi, että voittivat mestaruuden A-junnuissa?

Olen itsekin kulkenut samaa polkua (eri lajissa kuitenkin) ja "otin vauhtia" aina 4-divarista ja 2-divarista kunnes nousin ylimmälle tasolle seuran edustusjoukkueessa. Siitä huolimatta olen IFK:n kasvatti ja pidän IFK:n juniorityötä arvokkaana.

Junioreidenkin on ansaittava paikkansa edustusjoukkueessa. Ei paikka edustusjoukkueessa voi olla varma vain siksi, että on oman seuran juniori - ei edes silloin kun on lupaava juniori.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: HIFK:n pelaajien ikärakenne:

Viestin lähetti Svante

Junioreidenkin on ansaittava paikkansa edustusjoukkueessa. Ei paikka edustusjoukkueessa voi olla varma vain siksi, että on oman seuran juniori - ei edes silloin kun on lupaava juniori.

Liityn yksimielisten joukkoon. Tulee mieleen työelämässäkin esiintyvä tilanne: pätevä / sopiva. Moni on pätevä, mutta väärällä tavalla tiimiin. Sopivuus on yhtä tärkeä, kuin pätevyys. Onhan meillä esimerkkejä vuosien takaa pelimiehistä, jotka ovat tullessaan olleet kiistattomia pelimiehiä, mutta meillä flopanneet. Samoin on esimerkkejä lupauksiksi meillä jääneistä, jotka ovat menestyneet muualla. Pätevyyden ja sopivuuden tulee olla tasapainossa.
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minäkin liityn kaksimielisten joukkoon. "Junnuja" kiertoon vain, varmasti löytyisi kiinnostusta useampaa heistä kohtaan maakunnissa.

Pärden iloksi laitan omankin ehdotukseni kokoonpanosta, eli näillä voisi mennä:

Pärssinen - Harkins - Vihko (Vihko pelasi loistavasti pari kautta sitten Sepon kanssa, ja viime kaudella Pärän kanssa. Josko jumi vihdoin aukeaisi ja tehot löytyisi tässä yhdistelmässä. Potentiaalia on kyllä varmasti, se nähtiin jo kahdella edellisellä kaudella, mutta se pitäisi vaan saada taas esiin. Onnistuessaan toisi huimasti nopeutta Harkinsin syöttöjä hyödyntämään, ja ehtisi Pärän kuvioihin mukaan. Lisäksi mahdollisten nhl korvausten takia ei kannata laittaa menemään)

Kuhta - "Bednar" - Torkki/Toporowski (Saataisiin hyvin roolitettu ja varmasti tehokas kakkosketju.. Bednar siis vain työnimenä tuossa, muu vastaava käy yhtä hyvin)

Vopat - Holma - Järvinen/Grünn/Laine (Kovuutta Vopin muodossa, taitoa ja rauhallisuuttaa Holmalla ja nopeutta, tsemppiä ja mahdollisia maaleja Järvisen/Grünnin/Laineen muodossa.. ainakin paperilla toimiva kolmosketju, myös ryminää olisi tiedossa..)

Luttinen - Viitaluoma - Järvinen/Grünn/Laine (Ei mikään unelma-roolitettu nelosketju, vaan lähinnä pelaamaan 0-0:aa ja Lude ja Viitaluoma voisi niitä takalauksiakin jakaa)

Eli mahdollisiksi vaihokeiksi uusia pelaajia hankittaessa jäisi Hirso, Häppölä ja Spanhel sekä tarvittaessa Luttinen ja Viitaluoma.. oikeastaan ei ole väliä kenet näistä vaihtaisi, yhtä heikkoja on esitykset olleet. Kun saataisiin pari "kunnon" pelimiestä parin ex-junnun tilalle, saattaisivat muut nuoretkin herätä unestaan. Totuus on että tällä hyökkääjistöllä millä nyt mennään, ei pitkälle pötkitä.

Pakkipään voi pitää ennallaan. Kunhan kaikki toipuvat kunnolla vammoistaan ja pääsevät kuntoon on alakerta huippuluokkaa. Jos Toskalan tai vastaavan kotimaisen maalivahdin hankinta tulee mahdolliseksi, pitäisi sitä harkita vakavasti. Vapautuisi arvokas ulkolaispaikka, eikä nuo Stathosin otteet ole kauheasti vakuuttaneet muutenkaan..

Edit: Toporowski lisätty mahdolliseksi kakkosketjulaiseksi. Pelsu saattaisi hyvinkin olla halukas vaihtokauppoihin akselilla Spanhel+joku ex-junnuista -> Topo.. näin esimerkiksi..
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
81-85 ikäluokasta unohtuivat vielä:

Antti-Pekka Lamberg, p (-82)
Juha Fagerstedt, h (-83)
Joni Purola, p (-83)
Jermu Porthen, h (-83)

80-luvulla syntyneitä pelaajia onkin 17 kpl, eikä 13 kpl. He jakautuvat pelipaikoittain seuraavasti:

1 maalivahti
5 puolustajaa
11 hyökkäjää
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Pitkä päätyyn - kaikki perään

Kuuntelin eilen illalla HJK:n vanhoja kannustuslauluja rahisevalta singleltä. Kääntöpuolen (flipside) kappale "Pitkä potku - kaikki perään" kuvaa nykyaikaan sovitettuna valitettavan hyvin IFK:n tämänkautista pelinrakentelua (flopside). Eli as follows

"Molari, pakki, laita, kärkimies
sikariportaan ainut järkimies
kaikki ne uskoo viikolla tehtyyn uuteen taktiikkaan
pitkä päätyyn kaikki perään vaan."
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Shayne Topparotsista sen verran, että kaverihan oli HIFKin haavissa jo tasan vuosi sitten syksyllä. Ei kuitenkaan tullut. Samoinhan kävi Radek Dudan kanssa. Olo onkin näiden suhteen kuin poikamiehellä juhannuksena; "Melkein sain! Linnut lauloivat, laineet liplattivat, -piip- seisoi kuin lipputanko. Ainoastaan nainen puuttui."

Jospa nyt saataisiin Topparotsi lämmittämään talvea? Hänestä Kaanit nimittäin saisivat hilloa.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Re: Re: HIFK:n pelaajien ikärakenne:

Viestin lähetti Svante

Junioreidenkin on ansaittava paikkansa edustusjoukkueessa. Ei paikka edustusjoukkueessa voi olla varma vain siksi, että on oman seuran juniori - ei edes silloin kun on lupaava juniori.

Juuri näin. Hieno asiahan se on, jos oma kasvatti peittoaisi jonkun ulkopuolelta tulevan vahvistuksen kamppailussa pelipaikasta, mutta enpä nyt järin paljon itkisi jos näistä nuorista pistettäisiin kolmasosa muualle. Jostain jos saataisiin vastineeksi eds muutama rutinoitunut kaveri, voisi vaihdon tehdä heti.

Voimahyökkääjiä tässä nyt tosissaan kaivataan. Missä on Nielikäinen, Mäkiaho, Rajamäki..? Ei meillä ainakaan, kivat teille (siis managementille).

Henk.koht. en käsitä rajoituksia ulkomaalaisten määrässä, nuorten pakkosyöttöä edustukseen ja muita yhtä tyhmiä ideoita. SM-liiga on ammattilaissarja ja jumaleischön täällä pitäisi jokaisen saada hankkia pelaajansa juuri sieltä mistä haluaa, ja koota miehistö jonka katso parhaaksi. (edit: meni vähän off-topic, sori)

Päivän Koffissa Uuge tarinoi näyttöpaikoista. Itse ihmettelin päivemmällä mitä Eetu Holma tekee 13. hyökkääjänä, mutta liekö tässä syy: Edu on paikkansa ansainnut, mutta muilla "junnuilla" alkaa olla viimeiset hetket käsillä ilman totaalimuunnosta? Tiedä sitten, ketkä ovat lähtöjalustalla. Veikkaisin, että Hirso, Häbä, Capo, Vili ja ehkä Jone.

Keitä sitten tilalle? Nielikäinen olisi ykkösenä listalla, mutta tuskin L:rannasta irtoaa. Mäkiaho kelpaisi ainakin tänne, kakkosen laitaan. Jos ei ole ihan voimiaan menettänyt. Naapurikaupungista Tuomainen, mutta tuskin saatavilla. Mites on, irtoaisiko HPK:sta Tuukka Mäkelä esim. vaihdossa Hirsoon..? Tuukka olisi hyvä nelosketjun laitaan, koska osaa pelata myös hyökkääjänä. Sitten se Sihvosen Toni, jota kaikki nykyään vihaa.

Tuossa nyt muutama nimi, mitkä tulivat ekana mieleen. Saatavuudesta ei mitään hajua.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: HIFK:n pelaajien ikärakenne:

Viestin lähetti Pärde
Keitä sitten tilalle? Nielikäinen olisi ykkösenä listalla, mutta tuskin L:rannasta irtoaa. Mäkiaho kelpaisi ainakin tänne, kakkosen laitaan. Jos ei ole ihan voimiaan menettänyt. Naapurikaupungista Tuomainen, mutta tuskin saatavilla. Mites on, irtoaisiko HPK:sta Tuukka Mäkelä esim. vaihdossa Hirsoon..? Tuukka olisi hyvä nelosketjun laitaan, koska osaa pelata myös hyökkääjänä. Sitten se Sihvosen Toni, jota kaikki nykyään vihaa.
Nielikäistä tuskin enää koskaan petopaidassa nähdään. Sihvosen ja Mäkiahon viimeiset kaudet IFK:ssa olivat kauheata katsottavaa ja lisäksi nämä ovat yhä todella loukkaantumisherkkiä. Tuomainen oli ainakin viime kaudella todella kaukana parhaasta terästään. Tällä kaudella on näköjään muutama maali tullut, mutta kovin kallis mies taitaa silti olla...

Mäkelästä en juuri mitään osaa sanoa, mutta aikaisemmin mainitsemasi Rajamäen ottaisin kyllä mielelläni takaisin. Voimannostajan kropalla varustettu äijä tekee duunia illasta toiseen ja pisteitäkin tulee aina silloin tällöin.

Mutta hommais nyt sen kakkossentterin ensimmäisenä. J.B. voisi tehdä pahaa jälkeä...
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: HIFK:n pelaajien ikärakenne:

Viestin lähetti Pärde
Keitä sitten tilalle? Nielikäinen olisi ykkösenä listalla, mutta tuskin L:rannasta irtoaa. Mäkiaho kelpaisi ainakin tänne, kakkosen laitaan. Jos ei ole ihan voimiaan menettänyt. Naapurikaupungista Tuomainen, mutta tuskin saatavilla. Mites on, irtoaisiko HPK:sta Tuukka Mäkelä esim. vaihdossa Hirsoon..? Tuukka olisi hyvä nelosketjun laitaan, koska osaa pelata myös hyökkääjänä. Sitten se Sihvosen Toni, jota kaikki nykyään vihaa.

Nielikäistä tuskin HIFK:ssa Aran aikana näemme, piste.
Mäkiaho varmasti olisi saatavilla, hänestä on kuitenkin turha lähteä vaadittua palkka maksamaan. Tuomaisen hinta-/laatusuhde ei todellakaan ole kohdallaan, tuskin Bleg hänestä hevillä luopuisikaan. Mäkelä on pakki, aivan turha vahvistus IFK-puolustukseen. Ja Sihvonen esti lopullisesti paluunsa IFK:hon siirtyessä narreihin ja teloessa Ruutun, ihan sama oliko vahinko vaiko ei. Se siis niistä pelureista.

Toporowski olisi aivan mahtava! Topperista ei kuitenkaan olla varmaankaan lahdessa luopumassa, meinaan on niitä ainoita yleisömagneetteja. Olisi juuri se mitä tarvitaan.

Dudaa olen IFK:hon haaveillut jo varmaankin 3 vuotta. AAAAHH, jos hänet saataisiin itkisin onnesta. Pisteitäm ja jäähyjä ihan helvetisti. Varmaankin maailman paras PF! Saa kuitenkin ryssissä ihan mukavaa palkkaa, voitaneen unohtaa.

EDIT: Ajatelkaa jos pistettäisiin kolehti kiertämään ja saataisiin 1000 henkilöä lahjoittamaan 100 euroa, olisi muuten samalla puolet Dudan palkasta hoidettu. Osallistuisin aivan varmasti. Tämähän oli hjyymöriä mutta Calounin tapauksessa tätä tosissaan ehdoteltiin. Kyllä HIFK:lla voisi rahaa olla Duda palkata jos Spanhel myytäisiin ja käytettäisiin kaikki vapaa raha tähän.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Re: Re: Re: Re: HIFK:n pelaajien ikärakenne:

Viestin lähetti lintu
Mäkelä on pakki, aivan turha vahvistus IFK-puolustukseen. Ja Sihvonen esti lopullisesti paluunsa IFK:hon siirtyessä narreihin ja teloessa Ruutun, ihan sama oliko vahinko vaiko ei. Se siis niistä pelureista.
--------------
Dudaa olen IFK:hon haaveillut jo varmaankin 3 vuotta. AAAAHH, jos hänet saataisiin itkisin onnesta. Pisteitäm ja jäähyjä ihan helvetisti. Varmaankin maailman paras PF!

Mäkelä on pakki, mutta HPK:ssa viime kaudella pelasi nimenomaan aika ajoin tuota nelosen laitaa. Menestyksestä en tiedä, mutta olisi ainakin hyvä, fyysinen pelaaja heittämään lättyä päätyyn.

Duda kelpaisi ehdottomasti IFK:iin, mutta kuten mainitsit palkka o varmaan aika hulppea.

Tuosta jälkimmäisestä voidaan olla montaa mieltä, itse sanoisin Todd Bertuzzin tai Owen Nolanin pitävän tuota titteliä hallussaan. Euroopan paras voi sitten jo ollakin.
 

geoff_wilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Liverpool, Brazil
Duda

Kelpais kyllä mullekin. Aivan loistava pelaaja. Kertakaikkiaan mahtava aiheuttamaan kaikkea pientä kivaa kentällä.

Vaan eipä taida Venäjältä tulla, mutta saahan sentään unelmia olla.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Vinkki Penalle: Todd Warriner

Osui tuossa silmiini JA:n pelaajalistalta tällainen nimi, ilmeisesti sopimusta (ainakaan NHL-seuran kanssa) ei vielä ole. Tuli vaan mieleen, että toivottavasti ollaan oltu yhteydessä kaverin agenttiin. Voisi tulla grinderin uralle aika rutkasti potkua jos saisi pelata SM-liigassa hyökkäävää roolia. Vasen laita, mutta totuttuun kanadalaiseen tapaan osaa todennäköisesti aloituksiakin ottaa.

edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
PIHEYS KANNATTAA?

Viestin lähetti Prof. Puck

3. PF - tyyliä Hannes Hyvönen ( Vieläkin kaihertaa se, ettei meillä 'ollut käyttöä' tälle miehelle.)


Katselin eilen Färjestad-Frölunda pelin ja Hannes painoi pelissä 4 maalia. Neljäs oli tietenkin voittomaali jatkoajalla. Hannes on täydellinen paketti. Liikkuu, taituroi, niittaa ja maalaa. Aivan mahtavaa toimintaa The Pentiltä aikanaan ruveta kitisemään jostain pennosista. Toivottavasti Pena katseli eilen peliä. Epäilen ettei Penttiä edes kiinnosta moiset varmat vahvistukset. Hannes siirtynee rapakon taakse.

nimim. vieläkin katkera Pentille.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Re: Re: HIFK:n pelaajien ikärakenne:

Viestin lähetti Pärde
Mäkelä on pakki, mutta HPK:ssa viime kaudella pelasi nimenomaan aika ajoin tuota nelosen laitaa. Menestyksestä en tiedä, mutta olisi ainakin hyvä, fyysinen pelaaja heittämään lättyä päätyyn.

Mitä helvettiä?!! Minkä ihmeen takia Ifkin tulisi hankkia pelaaja joka vain heittelee lättyä päätyyn. Tällä hetkellä Ifkissä on kolme ketjullista pelaajia jotka heittelevät kiekkoa päätyyn, koska eivät kykene tekemään peliä(ei käsiä).
Mun mielestä on turha ruuvailla näistä nykyisistä pelaajista mitään ns. ketjukoostumuksia. Ei nämä Häppölät&Viitaluomat ole mestarijengin palasia kolmos-nelosketjun pelipaikkaa enempää.

Sentteri ja laituri jengiin niin tämän jälkeen voisi homma jopa toimia vähän pidemmälläkin tähtäimellä, nythän Ifk on täysin ykkösketjun varassa, joka tosin on tällä hetkellä liigan ehdottomasti kovin eikä vähinten Kuhdan ansiosta.

Spanhel&Vopat ulos ja uutta kamaa sisään!
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Kaikille kenkää vaan !

Fudut perseeseen vaan kaikille ketkä IFK verkkarit päällä Nordiksen käytävillä kulkevat !
Pyhimys - Kekäläinen heti takaisin ennenkuin se valitaan YKn uudeksi pääsihteeriksi tai Vatikaanin Paaviksi ( vai onko jo valittu ? ) Valmentajaksi Mike Eaves takaisin ja ykkössentteriksi se kuuluisa huippu - ukko Fredericks ( vai oliko se Jimi Hendricks ? ). Myös Tim Bergland , Bisset , Murano ja muut starat heti back ! Puis , puis , puis vaan junnut !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös