Roster watch 2003-2004

  • 421 367
  • 2 893

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tökö: Käsittääkseni Harkins ei ole Tuomon stuntti. Jos Tuomo jostain kumman syystä ei IFK:ssa ensi kaudella pelaisi olisi ykkössentteri hankittava. Ja niin kuin Pärde jo totesi, en pelkää Harkinsin olevan floppi enkä ole huolestunut Ruotsin-visiitistä tuntien jutun taustat.

Ja kumman huolissasi näytät olevan siitä ettei junnuille löytyisi jengissä tilaa. Loukkaantumisia sattuu aina ja tällöin Holma, Luttinen, Järvinen, Salonen, Hirschovits saavat ottaa vastuun. Itse uskon jopa että Vihko-Viitaluoma-Grünn ketju voi yllättää ja raivata tiensä jopa IFK:n ykkösketjuksi. Junnuja tulee IFK:ssa selvästikin ensi kaudella riittämään, sanoisin että IFK:ssa viilettää joka ottelussa 8-10 junnua. Ja niin kuin Pärde (taas ;-) jo totesi: Nyt on se kolmen vuoden projektin viimeinen vuosi, nyt on se vuosi jolloin on tarkoitus juhlia mestaruutta, tämä on vaikea tavoite ilman tähtiä, ei liikaa vastuuta saa sysätä junnuille. Tänä vuonna on lupaukset lunastettava ja jengin on oltava kivikova, itse uskon 100% siihen että mestaruus on meidän. Tähän en tosissani uskonut viime kaudella enkä sitä edellisellä kaudella, nyt kuitenkin uskon. Ja hei, vertailun vuoksi, katso IFK:n kokoonpanoja vuotta ennen nuorennusprojektia. Kuinka montaa IFK:n omaa junnua löydät? Niinpä. Projektissa on tähän mennessä onnistuttu.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti Pärde

Itse pidän sitä itsestäänselvyytenä, että ykkössentteri on vielä tulossa, ja että Harkinsia on kaavailtu nimenomaan kakkosen keskelle.

Minä taas pidän itsestäänselvyytenä, että Matikaisen kaavailema ykkössentteri on nimenomaan Harkins (joka on siis Santalan, ei Ruudun, stuntti). Muistettakoon, ettei Ruudulla ole edelleenkään sopimusta HIFK:hon, ja ei kai sopimuksettomalle pelaajalle tarvita mitään stunttia. Matikainen on nimenomaan korostanut, että Ruudun jääminen olisi lottovoitto - siis lähes täydellisen epätodennäköistä.

Tämän mukaan kakkossentterin paikasta kilpailisivat Häppölä ja Viitaluoma ja nelosen keskellä pelaisivat Hirschovits/Holma. Näin uskoisin, vaikken toivokaan, sen menevän.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Tökö
Eikö täällä ole yhtään "rallia", joka pitäisi Harkinsia huonona hankintana? Pelannut kyllä takavuosina AHL:ssä hyvillä tehoilla, mutta viime kausi Ruotsin divarissa ei tosiaan huolestuta ketään? Pisti silmään tuolla matsiketjussa, kun sanottiin IFK:lta puuttuvan herra X ja Ruutu. Ei se Ruutu puutu mistään ennenkuin sillä on sopimus seuran kanssa. Eikö kellään edes rupea kellot soittamaan, kun joukkueeseen hommataan ulkomaalainen sentteri ja tryout-laituri. Ei epäilystäkään, että Harkins saattais olla Ruudun korvaaja?
Ensinnäkin kyllähän täältä leiristä yksi light-ralli löytyy, jonka mielestä HIFK:n puolustuksesta puuttuu vielä Benysekin hankinnan jälkeen vielä yksi kova pakki (ja tämä oli tilanne ennen Karalahden haaveria).

Toisekseen, ei tuo esittämäsi asia tosiaan mikään mahdoton ajatus ole. Harkinsin tehot ovat AHL:stä kuitenkin samaa tasoa kuin Jokereidenkin ykkösen Metropolitin, eikä häntäkään ole kakkoseen kaavailtu, joten on mahdollista että Pena on Harkinsista ykköstä suunnitellut (parempi idea se on kuin Levokarin korvaaminen Nickellä).
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti lintu
Ja kumman huolissasi näytät olevan siitä ettei junnuille löytyisi jengissä tilaa.
Ei siinä mitään kummallista ole. HIFKoon kannattajat ovat käyneet kiitettävän ahkerasti meidän ketjuissamme huolehtimassa, ettemme vain hankkisi turhan paljon kalliita ja ikääntyneitä pelaajia, jotka vievät omilta junnuilta paikan. Hyvinä naapureina haluamme vastavuoroisesti muistuttaa teitä samasta asiasta.

Mutta hyvä on, myönnetään että olette viime vuosina toteuttaneet junnuasiaa hiukan meitä aktiivisemmin. Hankkikaa siis jos haluatte.

Harkins on paperilla aika lailla Metropolitin oloinen peluri. Pidän kuitenkin Metroa riskittömämpänä hankintana, ihan puhtaasti iän perusteella. Vaara siitä, että ura olisi kääntynyt väistämättömään laskuun, on alle kolmekymppisellä pienempi. Joka tapauksessa tässä on taas yksi mielenkiintoinen asia seurattavaksi: kumman kanukkisentteri onnistuu liigassa paremmin?

Ja IFK tulee kyllä olemaan kivikova tai ainakin kivitalon kokoinen. Siihen ei tarvita edes hankintoja, vaan pelkästään että Q istuu katsomossa. Silloin jokainen iifkoon pelaaja kasvaa välittömästi mittaa ainakin 10 cm ja 20 kg.

Edit: Harkins taitaa olla jenkki.
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti rossoblu
Minä taas pidän itsestäänselvyytenä, että Matikaisen kaavailema ykkössentteri on nimenomaan Harkins (joka on siis Santalan, ei Ruudun, stuntti).
---------------
Tämän mukaan kakkossentterin paikasta kilpailisivat Häppölä ja Viitaluoma ja nelosen keskellä pelaisivat Hirschovits/Holma. Näin uskoisin, vaikken toivokaan, sen menevän.

Olen kyllä tätä vaihtoehtoa pohtinut itsekin, mutta jotenkin 33-vuotias kokenut jenkki istuu paremmin kakkossentterin rooliin omassa mielessäni. On eri asia, onko näin myös Matikaisen mielessä. Tästäkin voisi tehdä variaation ketjuihin, jos asian todellinen laita on näin kuin sinä ajattelet. Esim. näin?:

Pärssinen-Harkins-Kuhta
Grünn-Viitaluoma-Vihko
Vopat-Häppölä-Luttinen
Järvinen-Hirschovits-Holma

Tosin tässä tapauksessa itse näkisin mielelläni ykkösketjun laidassa sen peräänkuulutetun rightilta laukovan sniperin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Tökö
Kylläpä on mennyt ykspuoliseksi selkääntaputteluksi koko IFK-osio.

Huolestuttavaa, alamme siis muistuttaa jokeriosiota...? Tänä syksynä nyt vain on tällaista. Jotenkin tuntuu olevan iso into poissa kaikkien joukkueiden faneilta. Sana VÄLIKAUSI on ikäänkuin kirjoitettu jokaisen, paitsi Kalervo Kummolan, otsaan. Ihmekös tuo, viime kauden pelityyli, kuten puhtaista taklauksista rankaiseminen kahvaamisen samalla sallien, on saanut monta huippua vaihtamaan maisemaa. Eiköhän tässä ole vähän sellaista velton ja ikääntyneen kotikoiran vaimeaa hyväksymistä, kun isäntä kantaa kupillisen jo kauan sitten "parasta ennen" päivämäärän jättänyttä Sertiä eteen? No, joskus pentuna tuli saatua herkkujakin, mutta ei voi mitään, syöhän tätäkin...taidan kuitenkin ensin pieraista ja nukkua.

Metropolit parin vuoden takaisiin narreihin tai Harkins 98/99 HIFKiin olisi kirvoittanut kunnon älämölön. Nyt ollaan tyytyväisiä, että saadaan materiaalia, jonka polvet ovat tiettävästi edes jonkunlaisessa kunnossa.

On kuitenkin muutama hyvä temppu, joilla saa tännekin osioon säpinää. Ilmoitus Kölli Kortelaisen paluusta jäälle HIFK-paidassa tai sitten se kuuluisa Sakke maaliin...
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jos ykkösketjuna on Pärssinen-Harkins-Kuhta niin voi kyllä kysyä että kuka siinä ketjussa puolustaa?
Jo viime kaudella oli ykkösketjulla todella pahoja vaikeuksia omassa päässä ja jos siihen laitetaan kuulopuheiden mukaan hidas Harkins keskelle niin ei hyvää seuraa.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag
Huolestuttavaa, alamme siis muistuttaa jokeriosiota...? Tänä syksynä nyt vain on tällaista. Jotenkin tuntuu olevan iso into poissa kaikkien joukkueiden faneilta. Sana VÄLIKAUSI on ikäänkuin kirjoitettu jokaisen, paitsi Kalervo Kummolan, otsaan.

Ei tää nyt kai ihan niin lohdutonta vielä ole? Mitä välikauteen tulee, muistetaan se virallinen tavoite. Jos ei muisteta, pääsevät taas pälkähästä.

Viestin lähetti JHag
On kuitenkin muutama hyvä temppu, joilla saa tännekin osioon säpinää. Ilmoitus Kölli Kortelaisen paluusta jäälle HIFK-paidassa tai sitten se kuuluisa Sakke maaliin... [/B]

Janoksella voisi olla sanansa sanotttavana tohon. Jos Nickeä kaipaa, Carlosilla on puheenvuoro.
 

Alfred

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selvennetään vähän; tässä neljä hyökkäysketju-vaihtoehtoa tulevalle kaudelle, joista
1=paremmin ei voisi asiat olla
2=hyvältä näyttää, kelpaisi minulle
3=todennäköisin, ei hyvä
4=epätodennäköinen kauhuskenaario

1) Ruutu jää, vahvistus (Spanhel/?):

Pärssinen Ruutu Kuhta
Spanhel/? Harkins Vopat
Crünn Viitaluoma Vihko
Järvinen Häppölä Holma

2) Ruutu lähtee, korvataan saman tason 1. sentterillä (ulkomaalainen), ei lisävahvistuksia:

Pärssinen ? Kuhta
Holma Harkins Vopat
Crünn Viitaluoma Vihko
Järvinen Häppölä Hirso/Luttinen

3) Ruutu lähtee, Harkins onkin Ruudun stuntti 1. ketjun sentteriksi, mutta laituri tulee (Spanhel/?):

Pärssinen Harkins Kuhta
Crünn Viitaluoma Vihko
Spanhel/? Häppölä Vopat
Järvinen Hirso Holma

4)Ruutu lähtee, Harkins stuntti, ei lisävahvistuksia:

Pärssinen Harkins Kuhta
Crünn Viitaluoma Vihko
Holma Häppölä Vopat
Järvinen Hirso Luttinen

Itse toivon todellakin että vähintään 2. vaihtoehto toteutuu, mutta nähtäväksi jää..

Puolustus ei mielestäni nykyhetkellä vahvistuksia kaipaa, joten jätetään niiden vatvominen muille.


Edit: Joo, joo Tuomolla ei ole edes sopparia.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti mixu
Jos ykkösketjuna on Pärssinen-Harkins-Kuhta niin voi kyllä kysyä että kuka siinä ketjussa puolustaa?
Jo viime kaudella oli ykkösketjulla todella pahoja vaikeuksia omassa päässä ja jos siihen laitetaan kuulopuheiden mukaan hidas Harkins keskelle niin ei hyvää seuraa.

Hyvä pointti. Tosin jos Ruutu ei ole mukana ykkösessä (ie on chicagossa), en välttämättä haluaisi Kuhtaa toiseen laitaan, vaan mieluummin vaikka jonkun pohjoisamerikkalaisen rightilta ampuvan sniperin. Pärssinen-Kuhta -akseli ei sinänsä ole mielestäni mitenkään korvaamattoman hyvä. Vasta kun siihen lisätään Rudy, homma muuttuu loistavaksi. Toisaalta, jos pistettäisiin pakka todella sekaisin(edit: siis olettaen että Tuomo on rapakon takana), se voisi näyttää esim. tältä kauden alussa:

Pärssinen-Harkins-Vihko
Vopat-Häppölä-Kuhta
Grünn-Viitaluoma-Järvinen
Holma-Hirschovits-Luttinen

Se, onnistuisiko Kuhta yhden puskutraktorin ja puolustavan sentterin kera, on asia erikseen. Tosin Häbällä on kyllä potentiaalia olla enemmänkin. Joka tapauksessa Häppölä&Vopat yhdessä ei kuulosta enää niin huonolta, vai kuuostaako? Tällaisenaan tosin hyökkäys ei olisi enää kuin korkeintaan ylempää keskitasoa, riippuen Harkinsin panoksesta. Yhtä hyökkääjää vielä kaipaa, mieluiten loistosentteri ykköseen. Saakeli kun ratkeaisi jo se Tuomo-kuvio.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Senior
Ei tää nyt kai ihan niin lohdutonta vielä ole? Mitä välikauteen tulee, muistetaan se virallinen tavoite. Jos ei muisteta, pääsevät taas pälkähästä.

Ai niin, sori unohtui! Lähtekäämme kauteen liput liehuen ja torvet soiden tunnuslauseenamme mystinen ja moniselitteinen "Aikataulussa ollaan". Seuraavaksi kaudeksi vaihdetaan sloganiksi "Eksyksissä ollaan, mutta ennätysajalla!"
 

bull

Jäsen
Ihan hyvälle näyttää, varsinkin jos saadaan Tuomo jäämään. Antaa Spanhelin antaa näyttöjä vielä, ei tuomita kaveria jos sattuu olemaan samanlaiset statsit ku Pod...yllä.

Tiedä vaikka ens kaudella nähtäis
tällaista menoa! :o)
 

bull

Jäsen
Viestin lähetti Norppa
Kiekottoman pelaajan estämistä?

Lähinnä tarkoitin ryminää... :o)

Ja tuo on siinä ja siinä, eikös pelaaja ole kiekollinen niin pitkään ku kiekko on toisella hallussa? Tuossa toinen on juuri saanut kiekon haltuun ku pamahtaa... Suomessa selvä jäähyn paikka, amerikoissa ei. Siis jos hiukan OT sallitaan. :o)
 

DieHard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Se oli ns. borderline hit sen suhteen että Tootoo oli antanut kiekon pois hetkeä aikaisemmin. Sääntö on kuitenkin se että sinut lasketaan kiekolliseksi vielä ~1 sekuntti sen jälkeen kun kiekko lähtee lavasta.

Esimerkkinä NHL:stä Stevens-Kariya taklaus jossa osuma tuli vielä myöhemmin kuin tuossa - tämäkin taklaus oli puhdas.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oliko paikalla vielä miliisi Honkasen kannattajia? Vapaa. Ja nyt se Virtanenkin on taas vapaa...Mikäs mies tämmönen Ajay Baines on, jota tuulikaupungin paikallinen 'tant gredulin' käski pitää silmällä. Vai ymmärsinköhän mä ihan väärin :)
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti tant gredulin
Mikäs mies tämmönen Ajay Baines on, jota tuulikaupungin paikallinen 'tant gredulin' käski pitää silmällä. Vai ymmärsinköhän mä ihan väärin :)

Chicagon farmista löytyy Captain, eiku Ajay Baines. Jos Tuomo lähtee NHL:n, niin vaihtarina voitaisiin ehkä harkita...

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid[]=28659

Aika vähän tehoja. Jäähyjä on sopivasti.

edit. Aika pieni jääkiekkoilijaksi 178 cm, 82 kg. TG jatkaa vaan muuta tarkkailua.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Senior
Ei tää nyt kai ihan niin lohdutonta vielä ole? Mitä välikauteen tulee, muistetaan se virallinen tavoite. Jos ei muisteta, pääsevät taas pälkähästä.
Helvetti nyt vasta tajusin, että miten fiksu seuran johto meillä oli. Ennen kun ei ollut projekteja meni joka kausi perseelleen, nyt kun on projekti niin kaksi edellistä kausia on surkeita suunnitelman mukaan ja vain joka kolmas menee perseelleen.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Johannes
edit. Aika pieni jääkiekkoilijaksi 178 cm, 82 kg. TG jatkaa vaan muuta tarkkailua.

Yo, Hannes - ihan miten vaan :)
Mitäs sanot niihin Jani-merkkisiin? Toneja on jo kohtuullinen kokelma. Ja onko sillä Arnasonilla vieläkään mitään paperia?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti tant gredulin
Yo, Hannes - ihan miten vaan :)
Mitäs sanot niihin Jani-merkkisiin? Toneja on jo kohtuullinen kokelma. Ja onko sillä Arnasonilla vieläkään mitään paperia?

Honkasesta ei ole tietoa. Virtasta huhuillaan saipan ketjuissa sinnepäin.

Arnason on vielä ilman sopimusta. Se olisikin huippua, kun Ruutu ja Arnason pelaisivat HIFK:ssa ensi kaudella. No, näin ei tule käymään.

Uusia Toneja ei kai ole hankintalistalla.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miliisi Honkasen ottaisin avosylin vastaan. Honkanen olisi aika pitkälle ratkaisu IFK:n puolustuksen "ongelmiin". Virtasen kohdalla alan vähän empiä. Ajatelkaa: Ryssiin -> Potkut, Bluesiin -> Ei sopparia, Tapparaan -> ei sopparia. Voiko mies olla hyvä? Vaikka olisi kuinka fyysinen niin taidot on paskemmat kuin Hedbergillä. En jaksaisi katsoa kun Virtanen säheltää kentällä.
 

Shadowplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
No Honkasen tasosta kertoo taas kaiken se, ettei yksikään jengi "ryssistä", Tapparasta tai Bluesista puhumattakaan, edes harkitse testaavansa miehen palveluksia.

Tuo "miliisi-juttukin" taitaa olla vähän niin ja näin. Juttu on vain tainnut alkaa elää aika lailla omaa elämäänsä; pelaaja jonka kanssa Honkanen Tallinnassa otti aikanaan yhteen ei ainakaan kaikkien silminnäkijähavaintojen perusteella ollut mikään paikallinen poliisi vaan kaikkea muuta...

EDIT: Honkasen tappelukaveri Tallinnassa oli Andrei Kuzmin, jonka mitat: 182/80. On se miliisi joo.

* * *
shadowplay
 
Viimeksi muokattu:

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No Honkanen tosiaan elää aika pitkälti IFK-fanien sydämmissä Eesti-tappelun ansiosta. Honkanen on kuitenkin pelannut B-junnuista ylöspäin 251 matsia ja ottanut niissä 633 jäähyminuuttia, tämä tarkoittaa sitä että hän on jäähyherkkä (=toivepelaaja IFK:ssa). Virtanen taas on ottanut 213 ottelussa 472 jäähyminuuttia.

Honkanen~2.5 min/ottelu,
Virtanen ~2.2 min/ottelu.

He ovat siis suunnilleen yhtä jäähyherkkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös