kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Avaanpa tällaisen ketjun kun edellisestä vastaavasta ketjusta on jo pari vuotta aikaa. Tarkoituksena on tutkailla, miten RoKin kasvatit pelaavat miesten joukkueissa sekä seurata nuorempien joukkueiden taivalta tällä kaudella.
RoKin lippulaivana häärii itseoikeutetusti Antti Erkinjuntti. Juntti kantaa liigapelaajan statusta vielä kunnialla vaikkakin hyvän alun jälkeen on laskeutunut enemmän liigajyrän rooliin. Ei paha sekään mutta maajoukkuekomennuksista nykyisillä näytöillä ei voi haaveilla.
Joonas Alanne ja Henri Fomin vaikuttavat Hokissa, jossa varsinkin Alanne ihan hyvällä tasolla. Kun armeija saadaan pois päiväjärjestyksestä ja kehitys jatkuu, voitaisiin odotella jopa liigan näyttöpaikkoja. Fomin on vähän hiipunut.
Miesten ylemmissä sarjoissa muualla pelaavat rokilaiset taisivatkin olla siinä.
Antti Iivari jatkaa nuorten SM:ää Pelicansissa ihan hyvällä menestyksellä.
Juho Lakkala oli syksyllä karsimassa A-nuorten I-divariin Kalpassa mutta jäivät kakkoseen. Kärppien B:n SM-joukkueessa pelaa Arttu Luusuaniemi, joka viime kaudella oli C:ssä koko SM-sarjan paras maalintekijä ja pistehai!
Rokin suomisarjajoukkueeseen nousi tällä kaudella mukavasti nuoria junnuja (sattuneesta syystä):
Ossi Hämäläinen, hyväliikkeinen Sallan lahja jääkiekolle. Lahjoja, nopeutta ja taitoa riittää. Olisi ehkä voinut lähteä aikaisemmin hakemaan kokemusta korkeammalla pelaavista junnujoukkueista. Pienikoisella pelaajalla miesten tasolla läpilyöminen on aina vaikeampaa. Ei toki mahdotonta mikäli haluja ja terveyttä riittää.
Juho Lehtoniemi, taitava yleishyökkääjä ja maalintekijä. Taisi kuitenkin lopettaa S-sarjassa alkusarjan jälkeen.
Antero Rupponen, Oulun seudulta tullut vahvajalkainen hyökkääjä, joka halutessaan menee pitkälle. Tavaramerkkinä junnusarjoissa vahvat nousut oman maalin takaa vastustajan maalille. Junnuissa olisi voinut lainata kiekkoa enemmän. Miesten sarjoissa on pakko.
Ville Malmström, oli S-sarjan ringissä jo viime kaudella. Hyvä pelimies, läpilyöntiä odotetaan.
Aleksi Sutinen, pelasi vielä viime kaudella B-junnujen SM:ää Kärpissä. Alkusarja Rokissa mutta nyttemmin ei enää ole ollut kokoonpanossa.
Viimeksi mainittuja yhdistää pelaaminen jossain vaiheessa Rokin 93-junnuissa. Ysikolmoset oli mielenkiintoinen joukkue, joka pääsi ensimmäisenä rokilaisena C-junnujoukkueena valtakunnalliseen I-divisioonaan. Tuosta joukkueesta on jäänyt mieleen pari muutakin nimeä, jotka olisivat halutessaan voineet esiintyä ylemmissäkin sarjoissa, mutta taisivat lopettaa totisemman kiekkoilun vanhemman B:n jälkeen:
Antti Kinisjärvi, aina joukkueelleen pelaava erinomainen kahden suunnan hyökkääjä, joka muistaakseni on saanut mm. seuran vuoden pelaaja-palkinnon. Palkinto joka aiemmin on annettu mm. Erkinjuntille, Alanteelle ja Iivarille.
Toinen oli Ville Hyötylä, väkkärämäinen maalin sylkijä parhaimmillaan.

Uusia pelureita nousee laadukasta junnutyötä tekevästä seurasta ajan myötä. Tällä kaudella Rokilla on I-divisioonassa jälleen C-junnujoukkue. Ulkuniemen Kyöstin C2-joukkue pelaa valtakunnallista sarjaa ja B-junnutkin pelaavat II-divisioonaa. Eli hyvää kasvua on.
Nuuskakairan ja Torniojokivarren kiekkokasvatit taitavat kuitenkin viedä voiton, mitä tulee yläsarjoissa pelaaviin kasvatteihin (Koivisto, Kauvosaari, Pokat ja taitaa muutama muukin etpotaustainen ainakin käynyt liigavauhtia haistelemassa). Mutta kyllä se Rollonkin kulttuuri pikkuhiljaa sieltä noussee. Ulkuniemen pitkäjänteistä työtä pitää vielä erikseen kehua, mieshän sai valtakunnallistakin arvostusta pokatessaan palkinnon Karjala-turnauksessa tänä syksynä.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Katsaus junnujen viikonloppuun:

B II-div. Pietarsaaren ja Kalajoen kierros. Jeppikseltä lauantaina makea 4-6 voitto. Seuraavana päivänä väsy ehkä jo painoi ja JHT:lle 8-5 tappio. Joukkue kuitenkin hyvin neljäntenä sarjassa omassa lohkossaan. Viimeinen peli ennen joulua kotona 18.12 klo 18.40 edustuksen pelin jälkeen.

C I-div. Joukkueella oli lepoviikonloppu. Seuraavat pelit 17- ja 18.12 kotona.
Joukkue on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä mutta myös vähiten pelejä pelannut joukkue sarjassa, joten sijoitusta on aikaa parantaa.

C2 valtak. sarja. Joukkueella oli Kannonkoskella raju viiden pelin viikonloppu. Jokereita, Jokipoikia ja varsinkin Sapkoa vastaan niukat tappiot. Tapparaa ja HPK:ta vastaan lunta tuli tupaan vähän reilummin. Joukkue on pelannut kuitenkin suht tasaisia pelejä ja saanut arvokasta kokemusta. Kyllä niitä onnistumisiakin vielä tulee. Joukkue pääsi ansaitulle kinkunsyöntitauolle. Seuraavat pelit kotona 7- ja 8.1.

Kovan tasoituksen joutuvat lapin joukkueet antamaan hirvittävissä matkoissa ja sen myötä kustannuksissa. Kun ei se jääkään Suomen halvinta ole!
Ensi viikonloppuna on katsomista, kun edustuksellakin on kahden pelin kotiviikonloppu.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Tärkeä ketjun avaus ja toivon mukaan RoKin kannattajat ja miksei muutkin innostuvat kirjoittelemaan junnupuolen asioista tänne aikana jolloin kirjoittelu ala-sarjoista tuntuu vähentyneen tällä palstalla selvästi viimeisen parin vuoden aikana.
 
Kaikki on jo nähty, mutta toivottavasti sen 2009 kevään hurmoksen kokisi vielä joskus.

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Saarenkylän halli myydään jääurheilukäyttöön.

Paikallisessa lehdessä oli tänään juttu, jonka mukaan kaupunki olisi myymässä Saarenkylän hallia jääurheilukäyttöön eniten tarjoavalle. Saapa nähdä löytyykö rohkeaa yrittäjää. Parempi niin, kuin matkailuyrittäjän haalarivarastona. Ja mikä tärkeintä, saataisiinko myynnin (ja remontin) myötä viimein a) enemmän jäätä huutavaan pulaan junioreille ja muillekin ja b) hieman halvempaa jäätä kuin nyt.
Sinänsähän ratkaisu kertoo kaupungin välinpitämättömyydestä jääurheilua kohtaan ja yritystä livahtaa tilanteesta taas ulos mistä aita on matalin. Mikä taas on tuttua kaikille asiaa seuranneille.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Katsaus junnujen viikonloppuun:

B II-div. Kotipeli Iisalmen Peli-Karhuja vastaan, 12-1. Jo pelin ensi minuutit antoivat suunnan, miten pelissä sarjan peränpitäjää vastaan tulee käymään. Reilu 10 minuuttia ja taulussa lukemat 4-0. Iisalmi antoi tasoitusta jo pelaajien määrässä, tultuaan Rovaniemelle 14 kenttäpelaajalla. Pelin alku oli sekavaa ja kotijoukkue näytti alkuun olevan jopa hätää kärsimässä. Yksilötasolla ero ei ollut niin huima kuin lukemat näyttävät mutta IPK:lla ei missään vaiheessa ollut juonta pelissään. Rokin peli sen sijaan oli aika järjestelmällistä. Lukemat olisivat olleet vielä leveämmät, jos Roki ei olisi, pelin jo ratkettua, yrittänyt sommitella kuukauden maali- tyylisiä neppailuja. Toisaalta mikäpä oli sommitellessa reilussa johdossa ja kun taitoa näyttää riittävän. Lopussa nähtiin tyypillisiä testosteronipullisteluita jäähyineen. Joukkue on lohkossaan neljäntenä tasapisteissä kolmosen (Ahmat) ja kakkosen (Diskos) kanssa.

C I-div. Lauantaina Ässät osoittautui liian kovaksi vastukseksi, 1-9. Sunnuntain aamupelissä S-kiekkoa vastaan oli jopa voiton avaimet käsissä kotijoukkueen johdettua peliä jo 3-1 pelin puolivälissä. Reilu neljä minuuttia ennen loppua vieraat kuitenkin punnersivat tasoihin. 56:16 kotijoukkueen saaman jäähyn aikana aluksi tulikin Rokin alivoimamaali. Riemu jäi kuitenkin lyhyeksi S-kiekon tultua tasoihin jäähyn viime sekunneilla. Lopputulos siis 4-4 ja piste plakkariin. Keskiviikkona joukkueella on vielä mielenkiintoinen peli naisten maajoukkuetta vastaan.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
C-junnut - Naisten maajoukkue 21.12

Peli oli mukava yllätys. Yllätys nimenomaan, koska C-junnujen peli näytti itse asiassa hemmetin hyvältä. Kyllä pelin kokonaisosaaminen on mennyt eteenpäin kovasti viime vuosina Rokin junnuilla. Eri pelitilanteet, yli- ja alivoimat, joukkue näytti tietävän aina mihin asemaan pyritään ja toteutti sitä. Mahtavaa!

Peli sinänsä oli vauhdikas ja mukavaa seurattavaa vaikka lopputulos pääsikin repeämään aika isoksi, 9-4. Toisesta erästä eteenpäin jätkien fyysisyys vain alkoi vaikuttaa ja tuotti naisille jäähyjä ja häviöitä kaksinkamppailuissa. Täytyy muistaa, että aika suuri osa näistä "naisista" ei ole kovin paljon C-ikäistä vanhempia itsekään.

Olen seurannut naisten pelejä myös aikaisemmin ja voi sanoa, että vauhdikkaammaksi on mennyt peli heilläkin. Ja luistin kulkee! Se oli ehkä suurin ero aikaisempaan. Ja sitten kun kaikki parhaat on mukana niin peli tuosta vielä paranee.

Viimeinenkin junnujoukkue siis pääsi joulutauolle.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Tehdäänpä yhteenvetoa junnujen ja rokikasvattien syksystä, ennenkuin kevätkausi tästä käynnistyy. Arvelinkin tästä ketjusta tulevan kokolailla yksinpuhelua, mutta lukijoita näyttää kuitenkin olevan, niin ei lyödä lappua luukulle vielä.

Erkinjuntti taisteli syksyn mm. loukkaantumisien kanssa, mutta joulutauon jälkeen on ollut kehissä ja pelannutkin pirteästi. Toivotaan, että kevätkausi kulkee paremmin. Niin Juntilla kuin Tapparallakin, jonka kausi yleisesti ottaen on sysimusta.
Joonas Alanne Hokissa kolmantena joukkueen pistepörssissä, vaikka olikin jätetty rannalle edellisestä vieraspelistä! Fomin samassa joukkueessa kohtalaisen vaisua. Kävi hakemassa vauhtia myös Rokissa ennen joulutaukoa.
Antti Iivari vetää Pelicansissa hyvin. Nuorten SM-sarjassa joukkue on pudotuspeliviivan yläpuolella ja mies on joukkueensa 4. paras pistemies ja plusmiinustilasto näyttää viittä plussaa! Vakuuttavaa.
Myös Luusuaniemen Arttu jatkaa B-nuorten SM:ssä hyvää menoa. Joukkueensa pistepörssin viitonen. Ei kuitenkaan enää niin dominoiva kuin viime kaudella C-junnuissa. Nyt on muillakin niin kovia pelimanneja, että koko sarjan pistepörssissä Arttu ei yllä (vielä) 25 parhaan joukkoon. Kuten ei yltänyt Iivarikaan omassa sarjassaan. Kärpät on sarjassa viidentenä tällä hetkellä.
Lakkalan Juho Kalpa-T:ssä on loukkaantumiskierteessä olkapääänsä kanssa.

Rokin edustuksessa Hämäläinen, Rupponen ja Malmström ovat esiintyneet edukseen kauden edetessä. Varsinkin kahdelta ensimmäiseltä on lupa odottaa ilonhetkiä myös jatkossa. Lehtoniemi lopetti, kuten aikaisemmin uumoilinkin ja keskittyy kirjoituksiin. Sutisesta ei tietoa.

B:n, C:n ja C2:n tilanteet tulivatkin jo tuossa aikaisemmin. Näistä joukkueesta en vielä halua nostaa nimiä esiin. Kaikki ovat hyviä tässä vaiheessa ja kaikkia tarvitaan. Sama koskee nuorempia junnuja, joista on tulossa kovia pelimiehiä ajan myötä.

Tästä jatketaan kohti kevättä.
B:llä on seuraava ottelu kotona 15.1. S-kiekkoa vastaan.
C:llä I-div:ssa myös kotona 7.1. vastassaTuTo.
C2:lla niinikään 7.1. kotona vastassa Kalpa.

Hyvää uutta vuotta itse kullekin!
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Junnuilla hyvä viikonloppu.

C Idiv.
Voitto lauantaina Tutosta 4-2. Sunnuntaina oli kaatua toinen turkulaisvieras TPS, mutta viime hetken oikosulun takia vieraat pääsivät viimeisellä minuutilla tasoittamaan 3-3:een.
Kotipeleillä jatketaan ensi viikonloppuna vastassa Kalpa ja Jokipojat

C2 valtakunnallinen sarja
Voitokas viikonloppu myös C2:lla. Ensin lauantaina reilu 6-3 voitto Kalpasta. Sunnuntaina 6-5 Jokipojista. Viimeisessä ottelussa väsymys näkyi kyllä katsomoon asti. Ei ihme kun parhaimmat pelasivat jo kolmatta otteluaan viikonloppuun. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, sen verran aaltoilevaa ja väsynyttä nuhjausta se oli. Ratkaisevat maalit kumminkin Rokille.
Seuraava kotipeli 3.2.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
B II-div Roki - Diskos

Sarjajohtaja kävi lauantaina näyttämässä Rovaniemellä, miksi ei ole hävinnyt vielä peliäkään tässä sarjassa. Diskos lähti otteluun niin kevyellä jalalla, että kotijoukkue joutui heti sivustakatsojan osaan. Reilu kymmenen minuuttia oli pelattu eka erää, kun taululla oli jo 0-3 lukemat. Diskos on tasainen joukkue isolla J:llä, jonka tilannenopeus ja -kovuus olivat tällä kertaa Rovaniemen pojille liikaa. Moni takaiskumaali olikin suoraa seurausta kaksinkamppailun tai kilpaluistelun häviämisestä.
Rokin miehistöä ei sovi silti moittia. Paukut eivät vain riittäneet Diskosta vastaan. Peli oli ajoittain varsin mallikasta mutta valitettavan paljon yksilösuoritusten varassa. Varsinkin omasta päästä lähtemiset olivat vaikeita paineen alla. Peli ei kuitenkaan revennyt missään vaiheessa pahasti. No, onko 1-7 pahasti, mutta kuitenkin.
Diskoksesta täytyy vielä mainita yksi hyvän joukkueen merkki. He eivät lähteneet yhtä poikkeusta lukuun ottamatta Rokin selviin painiprovoihin ottelun lopussa. Rokin otteluiden lopuille on luonteenomaista pieni hanskan hierominen ja on pieni kurittomuuden osoitus muuten hyvässä porukassa.
Tuomaripari Määttä & Määttä oli nukuksissa, mutta ei ratkaissut mitään pelin tuloksen kannalta.
 
Viimeksi muokattu:
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
B II-div Ahmat-Roki

Hyvän, vaikkakin hävityn Diskos-pelin jälkeen, oli syytä odottaa pisteitä Haukiputaalta, mutta toisin kävi. Ahmat on ollut aina Rokille paha vastustaja, niin nytkin.
En ollut paikalla, enkä tiedä mitä siellä on tapahtunut. Viidellä tehdyllä maalilla on yleensä vahvoilla, nyt ei. 8-5.

C-junnujen I-divarissa Rokille tuli oppia KJT:ltä ja Pelicansilta. Halonen ja Mettiäinen alkavat erottua pistepörssissä.

C2:lla ei ollut tänä viikonloppuna pelejä.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Rokin junnuilla täysi viikonloppu.

Aloitetaan nuoremmasta päästä.

C1 ja Blues-T eivät lauantaina saaneet taaskaan eroa toisistaan, ottelu päättyi 2-2, kuten viikko sitten Espoossakin. Sunnuntain peli toista Etelä-Suomen vierailijaa, GrIFK:ta vastaan päättyi lukemiin 5-9. Hyvin pojat ovat vääntäneet ja vaikka takkiinkin on tullut, niin positiivista on, että maaleja on pystytty tekemään. Peräpää sarjassa on tasainen, eikä Rokikaan ole kuin pisteen päässä viimeistä puolivälieräpaikkaa toistaiseksi pitävästä Kalpasta. Halonen, Mettiäinen ja Asiala ovat joukkueen pistepörssin kärjessä. Kaksi ensimmäistä mahtuvat myös koko sarjan 25 parhaan pistemiehen joukkoon. Kova saavutus kun ottaa huomioon joukkueiden määrän sarjassa.

C2 kävi vieraskiertueella Oulussa. Lauantaina K-Laser/Rinne antoi kyytiä 9-2. Sunnuntaina Kärppiä vastaan oli tasaisempaa 4-2. Kovia joukkueita vastaan on ollut kovia pelejä ympäri Suomen ja se kokemus taatusti näkyy tulevaisuudessa. Eikä sarjasijoituskaan isossa sarjassa ole paha.

B-junnut tekivät puolestaan Itä-Suomen kiertueen ja ottelut ennalta heikompia IPK:ta ja Sepot-Hurtat- joukkueita vastaan olivat odotetustikin vaikeita. Lauantaina IPK kaatui sentään lopulta 1-8, vaikka ottelun puoleen väliin saakka sarjan hännänhuippu piti numerollisesti ottelua hallussaan. Hirvittävän jäähysuman selvittelyn jälkeen ottelu kuitenkin kääntyi selvästi Rokille. Tuosta jäähysumasta vielä enemmän myöhemmin.
Sunnuntaina mahdollisuutensa jatkoon jo menettänyt Lieksan ja Nurmeksen yhdistetty joukkue Sepot-Hurtat piinasi Rokia tulemalla kahden maalin takaa tasoihin kolmannen erän puolivälissä. Ajassa 55:10 Roki sai kuitenkin ylivoimalla voittomaalin ja kesti pelin loppuun asti. Roki on vielä hyvissä asemissa jatkoon pääsyn suhteen eli lohkossaan kolmantena tasapisteissä toisena olevan JHT-Hermeksen kanssa. JHT-Hermeksellä tosin on kaksi ottelua vähemmän pelattuna, joten jatkoon tarvitaan myös vähän apuja muilta.

Tuossa lauantain IPK-pelissä huomiota kiinnitti jäähyjen määrä. Minuutteja jaettiin IPK:lle 89min ja kaksi pelirangaistusta, Rokilla vastaavasti 76min ja kaksi pelirangaistusta. Huippuna samalla peliminuutilla jaetut 133min! Yksi selkään taklaaminen ja loput väkivaltaisuudesta. Siis joukkotappelu. Toki siellä oli Rokin puolelta mukana tuttuja jäähyherkkiä nimiä. Siinä ei mitään puolusteltavaa. Mutta vielä enemmän ihmetytti kun katsoi IPK:n pukarien edesottamuksia koko kauden ajalta. Tähänkin otteluun osallistuneella jäähykärjellä on tältä kaudelta 121 rangaistusminuuttia! Tarkoittaa, että herra on istunut, milloin pelikielloiltaan on pelaamaan päässyt, keskimäärin 13 minuuttia /peli. Ja tehnyt koko kaudella yhden syöttöpisteen. Paljonpa on joukkuettaan auttanut. Kolmella IPK:n jäähykärjellä minuutteja yhteensä 243 min. Yleisin jäähyn syy väkivaltaisuus. 17-vuotiaita kavereita! Pitäisiköhän joukkueenjohdon keskustella vakavasti, mitä herrat harrastukseltaan hakevat. Ja onko tämä harrastus ehkä juuri se oikea. Tietysti parempi, että riehuvat kaukalossa kuin kadulla, mutta kuitenkin.

Pienenä loppukevennyksenä ja vinkkinä Iisalmen suuntaan. Tällaisista kavereista tulee oikein ohjattuna monesti hyviä erotuomareita. Siis ihan vakavasti. Joka ei muista, niin voi katsoa esim. nykyisistä puhaltajista Tero Toivolan tai Japa Levosen toilauksia omalta peliuraltaan. Puhumattakaan kaikkien aikojen tuomarijalustalle nostetusta Seppo Mäkelästä.

Tuli vähän pitkä vuodatus, mutta kun harvoin ja yksin ketjuun kirjoittelee, se suotakoon.
 
Viimeksi muokattu:
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Tuossa lauantain IPK-pelissä huomiota kiinnitti jäähyjen määrä. Minuutteja jaettiin IPK:lle 89min ja kaksi pelirangaistusta, Rokilla vastaavasti 76min ja kaksi pelirangaistusta. Huippuna samalla peliminuutilla jaetut 133min! Yksi selkään taklaaminen ja loput väkivaltaisuudesta. Siis joukkotappelu. Toki siellä oli Rokin puolelta mukana tuttuja jäähyherkkiä nimiä. Siinä ei mitään puolusteltavaa. Mutta vielä enemmän ihmetytti kun katsoi IPK:n pukarien edesottamuksia koko kauden ajalta. Tähänkin otteluun osallistuneella jäähykärjellä on tältä kaudelta 121 rangaistusminuuttia! Tarkoittaa, että herra on istunut, milloin pelikielloiltaan on pelaamaan päässyt, keskimäärin 13 minuuttia /peli. Paljonpa on joukkuettaan auttanut. Kolmella IPK:n jäähykärjellä minuutteja yhteensä 243 min. Yleisin jäähyn syy väkivaltaisuus. 17-vuotiaita kavereita! Pitäisiköhän joukkueenjohdon keskustella vakavasti, mitä herrat harrastukseltaan hakevat. Ja onko tämä harrastus ehkä juuri se oikea. Tietysti parempi, että riehuvat kaukalossa kuin kadulla, mutta kuitenkin.
Itse kiinnitin myös huomioni tuohon Roki-IPK -otteluun, jossa B-juniori-ikäiset pelaajat olivat ottaneet ohjat (mitä tekivät valmentajat?!) käsiinsä ilmeisesti jopa vastustajan vahingoittamismielessä. Tiedän muutaman näistä Iisalmen "halonhakkaajista" ja heidän edesottamuksistaan tulisi tosiaan rupatella valmennuksen, johdon ja vanhempien kesken. Olen erittäin huolissani siitä, että jo hieman lihasmassaa saaneet jätkät telovat toisiaan kuin elokuvassa Slap shot konsanaan.

Vastuuhan on ensisijaisesti pelaajalla itsellään, mutta suurta roolia näyttelee myös valmennus, jonka tulisi kyetä eliminoimaan tuollainen käytös! Ja mistä nämä järjenjättiläiset saavat mallinsa? Noh, youtube:sta tietenkin! Yrittävät opetella ensin videon avulla ilmaveiviä tms. ja kun ei se onnistu, niin todetaan, että on helpompi ajella vastustaja selästä pää edellä laitaan. Näin "he" kuvittelevat auttavansa joukkuetta ja ennen kaikkea näyttävänsä, että "vi..tu", täältä pesee! Itse en valmentajana tuollaisia kus..äitä jäälle päästäisi, saati hallille lainkaan..

Kaukalo on hyvä tapa purkaa murrosiän tuomio paineita ja patoutumia, mutta se täytyy kyetä tekemään oikealla tavalla. Vaikka maamme kansallislaji on jääkiekko, sen juniorivalmennusosaaminen on vielä monin paikoin lasten kengissä, koska penkin takana on (anteeksi kärjistäminen) huonon oman tunnon omaavia, ei niin hyviä esikuvia, jotka luulevat tietävänsä, miten valmennetaan.
 
Oletko sinä se vanhempi, joka raivoaa lajin parissa..?!

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Tilinpäätös

Päätetäänpä tämä yksinpuhelu ennen kuin lumet sulaa. Siis täällä napapiirillä... Muistellaanpa mitä tuli kirjoitettua:


"RoKin lippulaivana häärii itseoikeutetusti Antti Erkinjuntti. Juntti kantaa liigapelaajan statusta vielä kunnialla vaikkakin hyvän alun jälkeen on laskeutunut enemmän liigajyrän rooliin. Ei paha sekään mutta maajoukkuekomennuksista nykyisillä näytöillä ei voi haaveilla. "

Juntti jäi vähän umpisurkean Tapparan taaperruksen varjoon. Oli kuitenkin joukkueensa parhaita pistemiehiä. Loukkaantumisetkin vaivasivat hiukan. Ensi kausi näyttää, oliko kehityskäyrä tässä.

"Joonas Alanne ja Henri Fomin vaikuttavat Hokissa, jossa varsinkin Alanne ihan hyvällä tasolla. Kun armeija saadaan pois päiväjärjestyksestä ja kehitys jatkuu, voitaisiin odotella jopa liigan näyttöpaikkoja."

Joonaksen kohdalla pätee vähän sama kuin Junttiin yllä. Joonas kuului joukkueensa kärkinelikkoon. Fominilla oli monenlaista vastusta ja kunnossa ollessaan pelasi kelvollisesti. Tulevaisuus?

"Antti Iivari jatkaa nuorten SM:ää Pelicansissa ihan hyvällä menestyksellä.
Juho Lakkala oli syksyllä karsimassa A-nuorten I-divariin Kalpassa mutta jäivät kakkoseen. Kärppien B:n SM-joukkueessa pelaa Arttu Luusuaniemi, joka viime kaudella oli C:ssä koko SM-sarjan paras maalintekijä ja pistehai!
"

Iivarin Pelicans jäi sarjassa kauas kärjestä. Antti joukkueensa neljänneksi paras pistemies. Tulevaisuus?

Lakkalan Juholla 6 peliä A:n ykkösdivarissa ja yksi peli A:n kakkosessa. Loukkaantumiset vaivasivat. Lopettamassa?

Luusuaniemen Arttu pelasi Kärppien B:ssä jälleen hyvän kauden. Joukkue jäi harmittavasti viidenneksi. Seuraavat pari kautta näyttävät mihin asti rahkeet riittää, jos halua riittää ja ehjänä pysyy.

"Rokin suomisarjajoukkueeseen nousi tällä kaudella mukavasti nuoria junnuja (sattuneesta syystä):"

Nuorten esiinmarssi ja sisäänajo sujui menneellä kaudella hyvin. Nimet Hämäläinen, Rupponen, Malmström tuovat Rokille iloa jatkossa, mikäli jatkavat... Ainakin Hämälainen ja Rupponen lienevät jatkamassa.


"Uusia pelureita nousee laadukasta junnutyötä tekevästä seurasta ajan myötä. Tällä kaudella Rokilla on I-divisioonassa jälleen C-junnujoukkue. Ulkuniemen Kyöstin C2-joukkue pelaa valtakunnallista sarjaa ja B-junnutkin pelaavat II-divisioonaa. Eli hyvää kasvua on."

Hyvää kasvua on. C-junnujoukkueet saivat hyvää kokemusta pelatessaan valtakunnallisia sarjoja. Nämä sällit eivät enää kuvia kumarra etelän nimikuuluja joukkueita vastaan pelatessaan. Tämä kokemus on ensiarvoisen tärkeää korkeammalle tasolle pyrittäessä. Valitettavan korkean hinnan vain näitten pelurien vanhemmat joutuvat maksamaan tukiessaan lapsiansa harrastuksessaan ja kasvattaessaan Rokille tulevaisuuden nimiä. Matkat ovat pitkät.

B- junnutkin pelasivat kakkosdivarissa hyvän kauden jääden lopulta lopputurnauksesta maalierolla. Joukkue käytti turhan paljon energiaa lapsellisiin hanskaamisiin mutta kuulunee jossain määrin tämän ikäluokan kehitykseen. Edustukseen ei vielä taida olla tarjokkaita tästä ryhmästä ilman kovaa työtä ja asennetta.

Näihin kuviin tästä ketjusta.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Kausi 2012-2013

Miltä näyttää joukkueiden muodostuminen tulevalle kaudelle? Mille tasolle B tähtää? Tuleeko erillistä B2 joukkuetta? Onko tämän kauden C2 joukkueella tavoitteena jatkaa valtakunnan korkeimmalla tasolla C1:ssä ja pyrkiikö Roki C2 joukkueella edelleen jatkamaan valtakunnallisessa?

Suuresti kyllä arvostan teidän aktiivisuuttanne osallistua valtakunnallisiin sarjoihin. Arvaan, että ei ole aivan halpaa lystiä.
 

kma12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sisukkaat peräkylien seurat
Kiitos Foxtrotille mielenkiinnosta.
Palataan kysymiisi aiheisiin, kunhan tämän kauden hiki vähän kuivuu :-), ja suunnitelmat joukkueiden jatkosta selviävät.

Uskoisin, että B:n ja C:n tavoitteena on I-div. Muista en osaa vielä edes arvioida. Mutta kuten sanoin, palaamme asiaan.
 
”Tämä todisti myös taas sen, että aina ei parempi joukkue voita. Mielestäni olimme nimittäin parempia.”

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Tästä ketjusta voisi kysellä tietoa Vili Saarijärvestä, joka on RoKin C-junnujen riveistä siirymässä KalPan organisaatioon. Olisiko jollakin mahdollisesti tietoa, minkälainen pelimies vuonna -97 syntynyt Saarijärvi on? Valittiin KalPan B-junnujen kesäharjoitteluryhmään, joten potentiaalia löytynee. Vähän kahta tietoa on myös Saarijärven pelipaikasta, mutta ilmeisesti puolustajasta on kuitenkin kysymys.
 
Kiitos osallistumistanne. Arvostamme mielipidänne.​

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tästä ketjusta voisi kysellä tietoa Vili Saarijärvestä, joka on RoKin C-junnujen riveistä siirymässä KalPan organisaatioon. Olisiko jollakin mahdollisesti tietoa, minkälainen pelimies vuonna -97 syntynyt Saarijärvi on? Valittiin KalPan B-junnujen kesäharjoitteluryhmään, joten potentiaalia löytynee. Vähän kahta tietoa on myös Saarijärven pelipaikasta, mutta ilmeisesti puolustajasta on kuitenkin kysymys.
Vili on varsinainen lahjakkuus niin luistelutaidoiltaan kuin kiekon käsittelyltään. Osasi jo kuusi vuotiaana luistella paremmin kuin mitä suurin osa koskaan oppii. Pikkupojasta lähtien dominoinut pelejä - toki vastus ei ole usein ollut super kovatasoinen. Kehitettävää lähinnä fysiikassa, koska ei ole mikään jättiläinen, ja joukkuepelissä - tuppaa toisinaan unohtaa lainata kiekkoa muillekin. Mikäli KalPasta löytyy useampia hänen tasoisiaan pelaajia, niin luultavasti saisi harpattua vielä ison askeleen eteenpäin oppimalla joukkuepeliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy