RoKi Hockey 2023–2024 – jatkuuko kehitys?!

  • 307 704
  • 1 985

J-mann

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Tuo matkustaminen ja kilometrit on kyllä kans asenteesta kiinni. K-vantaan valmentaja jo eilen aloitti manifestoinnin. Jos alottaa jo hyvissä ajoin manifestoimaan, kuinka paskaa matkustaminen on, niin voi olla varma, että paskaahan se on. Ja siinä on aikaa vielä monta tuntia matkallaki toitotella itselleen, että onpa perseestä. Toivottavasti kenenkään ei tarvitse piipahtaa esim AHL:ssa.

Onneksi Rokissa tämä ei ole ongelma. Kauppareissuja.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Semmonen runkosarja. 48 ottelua taululla 18 6 5 19 71 pojoa sijalla 8. Maalisuhde 165-177 eli kakstoista pakkasella.

Tehtyjen maalien osalta paikalla kuusi ja päästettyjen maalien osalta paikalla 11.

Ylivoima 22,22 % paikalla 6 ja alivoima 78,45 % paikalla 9.

Knoppipoiminta edistyneissä sarjan paras corsi ja eniten laukauksia plussalla.

Parhaat pistemiehet:
Harjula 15+24= 39
Alanen 22+16 = 38
Tyni 10+28= 38

Veskarit kaikki alle 90.

Runkosarjan osalta koko kauden vaivannut suoritustason nouseminen ja laskeminen ei loppunut missään vaiheessa. Viimeiset kaksi runkosarjapeliä sen osoitti. Ensin tiukassa paikassa päävastustajaa vastaan ehjä vieraspeli hyvällä viimeistelyllä sekä maalineduspuolustamisella vaihtui yössä täydelliseen seisoskeluun ja sekoiluun Iisalmessa.

Mason ajokoirakiekon jälkeen Salmela halusi muuttaa systeemin omannäköiseksi ja pelata kiekkohallintaa. Tilastojen valossa se on myös onnistunut, koska muuten nuo edistyneet ei näyttäisi tuolta. Mutta se on myös osasyy siihen että ollaan päästettymaaleja aivan karmea määrä. Ne hetket kun ei olla kiekolla, eivät suju huonostikkaan. Tai se hetki kun kiekko menetetään on taululla jo vieraille merkitty maali. Heikko laukaisuprosentti ja heikko torjuntaprosentti on sitten tässäKIN mallissa huono yhdistelmä. Viisikko ei ole ollut koko kaudella tasapainoinen puolustamisen ja hyökkäämisen suhteen ja se on valmentajan käsialaa. Joukkueen uutta pelitapaa ei ole täysin opittu sisäistämään. Salmela maksaa oppirahoja tästä kaudesta. Jos katotaan TOP2 Mestisjoukkuiden peliä niin hekin ovat paljon kiekolla, muttei systeemi ole enää tätä suomikiekon meidän peliä vaan kovaa luistelua, nopea kääntämistä ja suoraviivaista. Tuli katottua tuossa aiemmin viikolla Hermes-IPK peli ja todettua ettei meidän joukkue pysty tähän vauhtiin missään vaiheessa mitä siinä pelattiin. Toki siinä oli myös tolloa kaahottamista mutta nuo joukkueet luistelee meidät nurin tällä hetkellä. Niin kävi myös eilen, ei mitään palaa koko pelissä ja sieltä ne meidän synnit esiin.

Suunta kiekolliseen peliin on minusta oikea mutta oliko meillä siihen oikeat pelaajat. Alkukaudesta paperilla ehkä oletin itekkin heidän riittävän siihen mutta ei riittänyt. Ykkösketju ja ykkösylivoima kannatteli meitä pitkään jotta ollaan tässä tuloksessa. Kakkosen sedät ei päässeet lentoon koko kauden aikana, ehkä nyt viimeisessä kolmanneksessa vähän ja suurin odotuksin kauteen lähtenyt Peltola-Sikorski-Holopainen vielä vähemmän. Nelosen tehtävä ei ole tuottaa maaleja mutta sieläkin oli tuskaa. Pakistosta Tyni kantoi tuloksen viittaa Foresterin Ridgen kanssa. Kotona pysyvät pakit pysyivät kirjaimellisesti kotona; Kenttämaa, Manninen ja Virtanen pelasivat käytännössä puolikautta. Osa vähän yli ja osa alle. Maalivahtilotto ei osunut Sunin loukkaantuessa pahasti jo neljännen pelin kohdalla eikä repaleinen puolustaminen tuonut nuorisolle itseluottamusta maalin suulla. Huunonen on tilastojen valossa pelannut kelvollisesti nyt kun tilastoja voidaan vertailla Vilhoon. Ne näyttää olevan melko tasan, toki hieman Vilhon eduksi. Salmenkangas ja Tervo ei pystyneet joukkuetta kantamaan.

Mestis oli tällä kaudella kovin mitä olen pitkään aikaan nähnyt. TOP3 on hirmukova ja siinä taustalla seuraava kolmikko myös parhaillaan todella kova. Me ollaankin sitten siinä seuraavassa kolmikossa jotka jää tästä TOP6:sta melko paljon. Arvosana kaikkien kommervenkkien jälkeen asettuu tyydyttävään seiskaan. Täysin uusi valmennus, uusi systeemi, loukkaantumiset, kauniit ja rohkeat, Harjulan merkitys jne. on syönyt sitä tulosta todella paljon mutta silti ollaan menossa kevään peleihin. Ilman säälipleijareitakin oltas siellä. Kasi tulisi paikasta kuusi, ysi kotiedusta ja 10 runkosarjan voitosta. Tällä materiaalilla tässä sarjassa paikka 6 ois ollut ehkä otettavissa jos kaikki ois mennyt tuubiin. Koko kauden hurmoksella jopa kotietu Espoon paikalla mutta TOP3 ei olisi ollut mitään asiaa.

Kausi on kesken ja katotaan ketä kelpuutetaan ensi kauden joukkueeseen. Salmelakin tietää sen että nyt alkaa vuosi jossa mitataan hänen osaaminen kokonaisuudessaan. Onko hänestä ammattivalmentajaksi alkuunkaan vai jääkö se suomisarjan valmentamiseen. Ekat playoffit, joukkueen kasaus, omatoimijakso, preseason ja jouluun mennessä pitää jo näkyä onko kaikki kivet käännetty ja missä mennään. Vuoden päästä maaliskuussa on taso mitattu. Nyt ruokaa ja lepoa. Huomenna Vantaa.
 

LapinHullu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Mestiksen ei-farmijoukkueet
Hävettää. Runkosarjan päätös, ihan vitun lammaslauma keiloina Iisalmen hallissa.
Taktinen häviö. Ei haluttu matkustaa omasp:n korvia huumaavaan pauhuun. Lisäksi Nallet luulee nyt kävelevänsä meidän yli puolivaloilla (ylikävely on kyllä todennäköistä, maksavat potut pottuina viime kevään). Lisäksi saadaan toimiston toivepelipäivät Kirnuun kassaa kasvattamaan, la-ke-la, eli pelataan oikeesti vuoroin kotona ja vieraissa.

p.s. Älkää tuomitko, saahan sitä vähän haaveilla viikonlopun kunniaksi :-)
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Paavo Tyni valittiin metukan kakkostähdistöön joka näyttää olevan parempi kuin tuo ykköstähdistö. Onhan Pave vetänyt tykkikauden vähän hankalan viime kauden päätteeksi.

Jos johonkin laittaisin kopeikoita jo nyt ensi kaudelle niin Paavossa ei mene raha hukkaan.

Onnea ja kiitos Paavo.
 

Aatos Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Oiskohan roki ehottanu? Olivat jo puolessa suomessa ja sieltä menivät vantaale? Luulen näin.

Maanantaina kotona sarja poikki. Kotona saa olla pari yötä ja sitten jatkuu iisalmessa tai imatralla.
Eikös Mestiksessä ollut seuroilla joku diili, että yli 500km reissujen ollessa kyseessä pyrkivät kääntämään eestaas matkustamisen ottelujärjestyksen viilauksella pois? Ihan kun ois siellä jossain sääntöpaletissa ollut.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Tänään se sitten alkais, pelit jota ootellaan +50 peliä. Onkohan siellä nollausnappia painettu ja uuteen rynnistykseen. Tässä "wildcardissa" ei kestä nukkua sitten sekuntiakaan. Mielenkiintoinen nähä että ketä siellä arvotaan kokoonpanoon. Tiihonenkin lienee liittynyt joukkueeseen, onko EJU loukissa ja onko joku osasto tullut kotiin lepäämään/U20 peliin.
 

LapinHullu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Mestiksen ei-farmijoukkueet
Suosikkinahan Vantaa sarjaan lähtee mutta tänään ryöstö vieraista ja kauppakassit täyteen lohenraatoa niin kotimatka Kirnuun käy huomattavasti kepeämmin.
 

LapinHullu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Mestiksen ei-farmijoukkueet
Ellu palaa askiin. Maalitykki Eric huilaa, samoin Alanko.

Edit. Se on kevät nyt ja meillä on 2 x Lauri!! Alkais jo…
 
Viimeksi muokattu:

Kirnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki
30 e rokin voitolle. Ketjujen paljastuttua veikkaus paransi rokin kertoimia. Saako tänään vähän omia pois. Turparullan jälkeen pojat on yleensä pelannut paremmin.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Näin taisin todeta jo joskus marras- joulukuussa

Olet paljon älykkäämpi kö minä.

Vielä enemmän ihmettelen tuota Woiin vs Siira.

Tän viikon pelit Wolin ykkösparissa ja Siira kolmosessa. Siira +1 ja Wolin -3.

Koko kausi
Siira 1+3 + 2 10.00 min peliaika 39 ottelua 4 min jäähyjä

Wolin 0+8 -3 16.14 min peliaika 39 ottelua 28 min jäähyjä

Tähän kun lisätään vielä silmällä jokainen pelattu peli missä Siira on helppoja syöttävä ja rauhallinen sekä maalia kohti laukova. Ja pelaa illasta toiseen sitä peruspeliä.

On Wolin kusessa ja hätäilee ja pelien sisällä oleva ailahtelu on suurta. Rikkoo ja istuu jäähyjä herkemmin. On ehkä pikkusen parempi painimaan kulmissa mutta häviää sijoittumisessa.

En ymmärrä.
 

LapinHullu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Mestiksen ei-farmijoukkueet
Tuli tutkittua noita tilastoja tarkemmin niin yllätti tuo Ridgen +/- tilasto. Eihän tuo iso menetys ookkaan ;-). No ei nämä niin mustavalkoisia oo.
 

10

Jäsen
Vittu, ei tuo porukka ymmärrä jääkiekosta mitään.
Rokin U20 joukkueen tasoisesta joukkueesta tuodaan suoraan playoff-peleihin vahvistuksia isolla vastuulla ja omia poikia istutetaan katsomossa. Omat pojat ovat sentään harjoitelleet koko kauden joukkueen mukana ja pelanneet miesten pelejä - ja vieläpä onnistuneet niissä hyvin.
Toivottavasti kuitenkin uudet pelaajat onnistuvat ja joukkue jatkaa seuraavalle kierrokselle.
 

always right

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Rokin U20 joukkueen tasoisesta joukkueesta tuodaan suoraan playoff-peleihin vahvistuksia isolla vastuulla ja omia poikia istutetaan katsomossa. Omat pojat ovat sentään harjoitelleet koko kauden joukkueen mukana ja pelanneet miesten pelejä - ja vieläpä onnistuneet niissä hyvin.
Toivottavasti kuitenkin uudet pelaajat onnistuvat ja joukkue jatkaa seuraavalle kierrokselle.
Samoilla ajatuksilla. Örni ja Korsu pelaa tärkeissä peleissä joukkuettaan takaisin U20 SM-sarjaan mutta jos Alangolla ja Lindroosilla ei loukkeja niin ihmetyttää nuo valinnat. Lindille selevä pyllistys ja viesti että jos pelata haluat niin ei hattuja ;) Kiekko tipahtaa, c’mon siniset !
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Lauri Huhdanpäälle myös, jestas mikä pistelinko. Tuollaista ei ole nähty Rokissa koskaan.
Tullut vähän puskista, vaikka olihan tehot ihan kivat Puolassa. Hienointa kuitenkin, että mies tuntuu vaan hiipivän siellä kentällä huomaamattomasti, tekee koko ajan oikeita ratkaisuja ja pisteitä vaan ropisee jostain. Onko joku nähnyt, että Huhdanpää menettäisi kiekon yv:llä?
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Sillon pitää iloita kun iloittavaa on. Kyllähän se meän pessimistienkin pitää myöntää että hienosti joukkue kasasi ittesä IPK raiskauksen jälkeen ja alun räpeltämisen jälkeen ei Vantaalla ollu eilen mitä jakoa. Todella hieno suoritus.

Se miksi kirjoitin että Barnalle pitää antaa jatkosopimus niin olen ollut sitä mieltä jo runkosarjan mutta se asenne ja pelistä nauttiminen minkä Matti toi eilen pöytään kun playoffit alkoi näkyi Vantaalta Rovaniemelle. Asenne missä vain voitto merkitsee ja sen eteen ittesä lyöminen. Se myös tarttui joukkueeseen. En ole tämän joukkueen kohalla nähnyt ikinä näin paljon joukkueelle pelaamista. Oli takapaineet, omiin tulemiset, taklaukset ja blokattuja laukauksia. Ja se eteennäyttäjä oli Barnaby. Jos Matti vain haluaa jatkaa täällä niin heti jatko käteen.

Pelissä oli ne pelilliset ongelmat ja yksilö sekoilut mitä on nähty mutta tuo asenne paikkasi ne. Tuolla asenteella ja työn tekemisellä tästä voiaan voittaa 2-0 ottelusarja ja jatkaa puolivälieriin. Huomenna se nähdään ollaanko tätä valmis jatkamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös