RoKi 2006–2007

  • 133 041
  • 503

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
TeroK kirjoitti:
Minkälainen mies se on Kemistä tänne tulossa?

Kyseessä taitaa olla Kemin Lämäreistä RoKiin siirtynyt Janne Kreus. Nuori puolustajan raakile, mutta pituutta näyttää olevan miltei kaksi metriä. Kokoa RoKin puolustus on tarvinnutkin, mutta nyt pitäisi jostain löytää myös sitä kiekollista osaamista. Annetaan ison pojan näyttää mihin hän pystyy.

Tässä Kreusin siirtoa koskeva uutinen Lapin Kansasta:

http://www.rokihockey.fi/tiedotearkisto/?num=13681
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Onko nähty Kreusia harjoituksissa? Pysyykö kyydissä?
Sunnuntaina on kai pakko raahautua hallille teurastusta katsomaan.
Ihmetyttää tuo Rollon hyllyttäminen, mies ei ole puhunut koskaan muuta kuin asiaa. Laitalinkin lähdön myötä Rokin ketju jo menetti väriä, ja mielestäni hän ansaitsi oman in memoriam- ketjun...
 

Soda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fighting Sioux
Melkolailla mielenkiintoisen näköinen alakerta Rokilla pelissä. Poissa näyttää olevan molemmat "pelaavat" kassarit, sekä Gröhn, Mikkola, Mäkiranta, Pohjalainen.....

Minkäslaisia otteita KeminKeiju esitti?
 
P

Playerofthegame

Hyvä selitys

Kokkonenhan voi huomenna käyttää selityksenä pistemenetykseen nuita poissaoloja.
Mutta ei pojat syytä huoleen. Cowboys on yöpynyt Aaavasaksalla, joten dopingtestiin ja protestia peliin. Äkkiä kuitenkin ennenku alkoholi haihtuu verestä. Sallikaa minun nauraa Rokin nykykunnolle...Ei se mitään. Nauran kumminkin :)
 

taito

Jäsen
Suosikkijoukkue
AIK
Playerofthegame kirjoitti:
Kokkonenhan voi huomenna käyttää selityksenä pistemenetykseen nuita poissaoloja.
.... Sallikaa minun nauraa Rokin nykykunnolle...Ei se mitään. Nauran kumminkin :)

Kuvittelisin, että Suomisarjassa joukkueen kuin joukkueen esitykseen vaikuttaa neljän vakio puolustajan ja kahden tähän saakka pelanneen maalivahdin poissaolo. Sehän on tosiasia eikä mikään selitys.

Mutta mikäpä siinä, jos vitsit ovat vähissä. Naura vaan.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Jep. Toivottavasti keskiviikkoon mennessä saadaan puolustuksen ammottava reikä paikattua. Joonan vamma tuli erittäin pahaan paikkaan, toivottavasti toipuminen ei vie kauaa. Nyt pitäisi saada rivit kuntoon mahdollisimman pian, ja hoitaa jostakin muutama PAKKI lisää, jotta vältyttäisiin vastaavanlaisilta katastrofeilta jatkossa. Joissain tilanteissa ei olisi tietty pahitteeksi vaikka peluuttaa kahta ketjua? Esim. ratkaisuhetkillä. Olenko väärässä? Hermes sai nyt lyhyen etumatkan, mutta se otetaan kiinni, kunhan saadaan miehet pelikuntoon. Toivottavasti seuraavassa Hermeksen-Rokin kohtaamisessa on koko lössi mukana, saa Hermes siinä tapauksessa selkäänsä.

Sitten positiivista palautetta Nivalalle, jossain naurettavassa yhteydessä itkettiin sen perään, kun ei osata lukea selvää suomenkieltä, tai sitten ei ymmärretä tekstin merkitystä. Sisäsiittoisuus haiskahtaa välissä oikein rajusti nokkaan. Viimeisimpien tutkimusten mukaanhan todettu on, että lukihäiriöt ja kielellisen kehityksen viiveet ovat lisääntymään päin, tästä edeskin, ilmeisesti aikuisillakin (oletetuilla).
Cowboys pelasi eilen kyllä maksimitehollaan, ja antoi runsaasti peliaikaa Luoma-Ahola-Ritoniemi kolmikolle. Äijät olivat kentällä ainakin puolet ottelusta. Tuossa on tietenkin se vaara, että jossain vaiheessa ylikuormitetut äijät paukahtelevat. Mutta, hieno esitys Nivalalta, ansaittu tasuri. RoKi olisi ansainnut tappionkin.
 
Viimeksi muokattu:

Vilijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Valmentaja Kokkonenhan "hauskuutti" Lapin Kansassa laittavansa itse varusteet päälle. Hätätapauksessa häneltä löytyy useampi kappale omaa jälkikasvua laittaa puolustukseen joten mitään hätäähän Rokilla ei kyllä ole... Se vain että taitaa olla jo useampi vuosi kun Tuomas laittoi hanskat tiskiin ja nuorin poika yrittää läpimurtoa Saipan B-junioreissa.

2-joukkueessa löytyisi kyllä pari pätevää pakkia, mutta ei taida olla halukkuutta tulla sieltä edustukseen ? Korva pelasi ainakin pari kautta sitten edustuksessa vielä. Heikkilästä ei ole kyllä aivan suomisarjatasolle, Etpossakin pelatessa taisi olla peliaika tiukassa. Ennemmin B-junnuille peliaikaa ja olihan sieltä Juujärvi jo nostettu kokoonpanoon.

Karjalaa tuskin kannattaa kysellä puolustukseen, ei ainakaan ilmaiseksi tule pelaamaan. Onhan tuo nähty kuinka paljon hänestäkin on hyötyä, pikemminkin haittaa jos laskee suhteessa Karjalan pisteet ja siitä miinustettuna virheet joiden johdosta vastustaja on iskenyt häkin.

Ehdotankin Rokin edustuksella että alkaisivat tarkkailemaan näitä luonnonjäitä (kunhan kelit sen sallivat). Sieltä voisi löytyä "hiomattomia timantteja", ei muuta kuin varusteet päälle ja kentälle! Siihen tarkoitukseen voisi palkata vaikkapa scoutin.
 

Abiel

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
RoKi-Raahe-K 2-6

Ahdinko sen kun vain jatkuu. Todella hengetön esitys kotijoukkueelta, liike ja syöttelypeli aivan hukassa, ja puolustuksen virheet olivat karmeaa katseltavaa. Hyökkäyksetkin jokseenkin yksipuolisia ja viimeistelyä huonoa - muutama maali olisi kotijoukkueelle kyllä ansaittu lisää.

Ei siinä mitään, täysi hatunnosto vierailijoille, jotka pelasivat hyvännäköistä ja kurinalaista kiekkoa! Ansaittu voitto.
 

Karpaasi_

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
RoKi-JHT 7-4

Taas palattiin voittojen tielle. Heti alkuun sanottava etten nähnyt pelistä kuin
Lahden Temen viimesen maalin. Ja kyllähän siinä pakkia vietiin niinku kuuluisaa
litran mittaa. No tilastoista poimittuna J-T Appel oli vissiin toiminu vaihteeksi
jonkin sortin kapellimestarina (3+1). Taisi Mikkolan paluu takalinjoille olla
melkoinen voitto jo sinänsä. Millähän aikataululla muut pakit toipuu?
Kunhan sairastupa on tyhjä niin meitä ei voita enää kukaan ;D Tai toisaalta
vois välillä katella niitä pakkeja esim. mestiksestä, eikä mistään LL:sta tai
varsinkaan pihakiekosta niinkuin joku täällä ehdotteli.

Jännityksellä odottelen ensiviikon pelejä rantaruotsalaisia vastaan :D
 

Vilijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Muutamia huomioita ottelusta Roki - JHT

- Pohjanoteeraus yleisömäärässä (362 ja sekin yläkanttiin) mutta yllättäen näinkin pieni yleisö yllättäen heräsi välillä metelöimään (mm. toisessa erässä Appelin komean lonkkataklauksen yhteydessä).

- Rokilla 3 ns. "oikeaa" puolustajaa eli Alanne, Mikkola ja Gröhn. Juujärvi ja Kreus istuivat penkin päässä koko ottelun. Eipä siinä, Mikkolan virheestä taisi tulla kaksi JHT:n maaleista. Muita pakkeja Könönen, Puikko ja Juusola(!) joista Könösellä ja Puikolla oli todella vaikeaa välillä mm. sijoittautua oikein. Ylivoimalla käytettiin ainakin Lahtea viivassa. Juusola liikkui pirteästi kuten yleensäkin ja sai melko hyvin kiekkoa avattua.

- Huhtamäki kävi pari erää kuumana (mm. haukkui vastustajia kääpiöiksi!) mutta rauhottui kun sai kiekon häkkiin ylivoimalla toisessa erässä.

- Joonaan ei saanut koskea, tuloksena oli aina JHT:lle jäähy.

- Ennen Rokin ensimmäistä maalia JHT:llä oli 3 todella hyvää maalipaikkaa, onneksi edes yksi pelaaja oli hereillä eli Pirttinen.

- Jos tuomari ei olisi vetänyt todella pahasti kotiapäin tulos olisi voinut olla toinen. JHT:llä 12kpl 2 minuutin rangaistuksia ja Rokilla yksi(1!) YV-maali ja sekin tuurilla.

- Ensimmäinen erä muistutti enemmän II-divaripelejä kuin suomisarjaa.

- Lahti ja Sainio aivan yössä. Silti Sainio 0+3 ja Lahti napautti häkin läpiajosta JHT:n pakin kompuroitua keskialueella.


Karmean ensimmäisen erän jälkeen peli oli paikoin jopa ihan viihdyttävä. Tässä olisi ollut Junkkareilla otollinen tilaisuus napata 2 pistettä mutta tuomari ja onni olivat tällä kertaa Rokin puolella. Kyllä taitaa kyyti olla silti kylmää Pietarsaari & Kokkola-reissulla!

Junkkareille plussaa siitä että uskalsivat peluuttaa junnuja läpi ottelun.
 

paroki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,Kärpät
Roki-Jht

Olen samaa mieltä Viljon kassa.Peli oli kyllä aika sekava.Tuomari vihelsi reilusti kotiin päin.Vastustajien nimittely on kyllä aika naurettavaa.Myös Rokin JJ-huuteli hävyttömyyksiä vastustajalle.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Jos paketti saadaan kuntoon ensi viikkoon mennessä, niin kyllä Kolkkola, ja Pietarsaari voivat yllättyä. Rokilla on nyt altavastaajan viitta ainakin Herpestä vastaan, joten sieltä on hyvä iskeä. Appel taisi pelata eilen parhaan pelinsä? Pari häkkiä per. peli on odotettavissa, mikäli kunto alkaa kohdillaan olemaan.
Kuulin huhua jostain rullakiekko-miehestä, joka RoKin harjoitusvahvuuteen liittynyt/liittymässä olisi? Onko jollain tietoa?
 

kakes

Jäsen
Ärräpää kirjoitti:
Rokilla on nyt altavastaajan viitta ainakin Herpestä vastaan, joten sieltä on hyvä iskeä.
Juu kyllä poroilla on ihan kaikki mahdollisuudet yllätykseen. Tilanne on 0-0 kun kiekko tippuu pelin alussa jäähän. Altavastaajana, no en nyt sanoisi noinkaan. Hermeksellä on ote ollut pari viime peliä hieman hakusessa.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Viikonloppuna olisi sitten mielenkiintoisia ottelupareja tiedossa.
Mikä on Rokin pelaajatilanne? Onko puolustukseen saatu Pohjalainen, ja Mäkiranta takaisin? Onko jollain tietoa? Mikäli loukkaantumistilanne hellittää viikonlopulle, on 4p. kiertue mahdollinen. Mikäli mennään taas samalla miehityksellä kuin esim. Raahe-pelissä, voin luvata että helppoa ei tule. Odotan pisteitä Appelilta, ja Lahdelta. Varsinkaan Lahti ei ole yltänyt sille tasolle vielä mitä olen odottanut, miehen kuuluisi keikkua pörssikärjen tuntumassa. Appel sen sijaan on iskussa, ja kykenee yksilösuorituksillansa (taas) viemään hitaat ja kankeat pakit sinne kuuluisalle nakkikojulle. Jos maalivahdillakin on imu päällä niin hattutemppu ei ole kaukana, molempina päivinä.

Sitten... Toivottavasti Etpo saa iskukykyisen joukkueen reissuun, siinä tapauksessa 3p. voi olla tosiasia, EtPolle.

Hauska muuten huomata kuinka Kolkkolassa vieläkin purnataan (lue:itketään) ensimmäisen Hermes-Roki ottelun tiimoilta. Onneksi tällä keskustelupalstalla on tasoa.
 
Viimeksi muokattu:

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Ärräpää kirjoitti:
Mikä on Rokin pelaajatilanne? Onko puolustukseen saatu Pohjalainen, ja Mäkiranta takaisin? Onko jollain tietoa?

Pohjalainen on sivussa pidemmän aikaa, luunmurtumia jalkapöydässä.
Mäkiranta lienee alkaa olla pelikuntoinen.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Ei voi ymmärtää minkä takia Kakkonen ei ala tiirailemaan vahvistuksia puolustukseen. Kreus & co. ei ole vakuuttanut meikäläistä.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Ärräpää kirjoitti:
Ei voi ymmärtää minkä takia Kakkonen ei ala tiirailemaan vahvistuksia puolustukseen. Kreus & co. ei ole vakuuttanut meikäläistä.

Niin, puolustuspää kaipaisi varmaan vahvistuksia, mutta mistä niitä oikein saataisiin. Kreus & co. ovat nuoria lupaavia pelaajia, joille korkeammalle tasolle nouseminen on aina iso hyppäys. Tulevaisuudessa Kreusista ja ennen kaikkea Juujärvestä on varmasti hyötyä RoKille.

Uskomaton määrä loukkaantumisia RoKin puolustuksessa on luonnollisesti näkynyt joukkueen otteissa. Täytyy muistaa, että parhaimmillaan RoKin pakistosta puuttui Gröhn, Mikkola, Mäkiranta, Pohjalainen ja enimmäkseen puolustajana tällä kaudella pelannut Hirvikoski. Näistä herroista Mikkola ja Gröhn ovat jo palanneet RoKin rivistöön ja Mäkirannan paluu antaisi RoKille hyvät mahdollisuudet taistella pisteistä tulevana viikonloppuna.

Kaiken kaikkiaan RoKin tämän syksyn "hankinnoista" pystyy lukemaan, että rahaa ei taida olla suurten vahvistusten hankkimiseen. Kokkosen kädet taitavat siis olla melko lailla sidotut. Joulutauon aikana olisi saatava pakisto terveeksi, jotta keväällä taistellaan pohjoislohkon kärkipaikoista. Vai mitä Ärräpää?
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
upnorth24 kirjoitti:
Kaiken kaikkiaan RoKin tämän syksyn "hankinnoista" pystyy lukemaan, että rahaa ei taida olla suurten vahvistusten hankkimiseen. Kokkosen kädet taitavat siis olla melko lailla sidotut. Joulutauon aikana olisi saatava pakisto terveeksi, jotta keväällä taistellaan pohjoislohkon kärkipaikoista. Vai mitä Ärräpää?
Veit jalat suustani.
 

Vilijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
upnorth24 kirjoitti:
Kreus & co. ovat nuoria lupaavia pelaajia, joille korkeammalle tasolle nouseminen on aina iso hyppäys. Tulevaisuudessa Kreusista ja ennen kaikkea Juujärvestä on varmasti hyötyä RoKille.

Kreusista ei ole mihinkään edes tällä tasolla ja tuskin tulee ikinä olemaankaan.

upnorth24 kirjoitti:
Kaiken kaikkiaan RoKin tämän syksyn "hankinnoista" pystyy lukemaan, että rahaa ei taida olla suurten vahvistusten hankkimiseen.

Onko sitä rahaa sitten joskus ollut ja vieläpä kesken kauden hankintoihin ? Suikkasella taisi olla kuitenkin hieman enemmän suhteita tuonne eteläänpäin, ainahan sieltä jotain ylijäämäpelaajia löytyy mm. Oulun seudun joukkueista mutta kovin monella ei taida olla halukkuutta tännepäin tulla. Onhan sillä seudulla ennestäänkin K-Laser sun muut.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Vilijo kirjoitti:
Onko sitä rahaa sitten joskus ollut ja vieläpä kesken kauden hankintoihin ? Suikkasella taisi olla kuitenkin hieman enemmän suhteita tuonne eteläänpäin, ainahan sieltä jotain ylijäämäpelaajia löytyy mm. Oulun seudun joukkueista mutta kovin monella ei taida olla halukkuutta tännepäin tulla. Onhan sillä seudulla ennestäänkin K-Laser sun muut.

Ollaanpa sitä nyt negatiivisella asenteella, Vilijo et taida olla kovin kauan seurannut suosikkijoukkuettasi? Noh, ei se mitään, tässä on hieman taustaa tuolle edelliselle kommentilleni.

Tottakai sitä pelaajia aina löytyy (hyviäkin sellaisia ja jopa kesken kauden) ja kyllä moni olisi täältä Oulun seudultakin innoissaan tulossa RoKiin, jos siitä jotain rahaa maksettaisiin. Ei pelaajat ilmaiseksi maisemaa vaihda edes tällä tasolla. Töitä pitäisi vähintään järjestää ja se on tunnetusti ollut Rovaniemellä yllättävän vaikeaa. Opiskelupaikat ovat olleet ja tulevat aina olemaan iso valtti RoKin pelaajien hankinnassa, mutta tästä ei ole oikein apua kesken kauden.

Rahaa on ollut viime kausina, ei välttämättä paljon, mutta jonkin verran, jotta pelaajia ollaan saatu hankittua. Vai luuleeko joku tosiaan, että viime kauden tammi-helmikuussa tulleet hankinnat (Weckström, Tuunala, Tasala) tulivat hyvää hyvyyttään Rovaniemelle?

Vilijolla ja meillä kaikilla muilla RoKin kannattajille on tässä tilanteessa vain yksi tapa auttaa suosikkijoukkuettamme. Käydä peleissä, kannustaa ja viedä peleihin joka kerta muutaman uuden ihmisen....
 

Abiel

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
upnorth24 kirjoitti:

Weckström, tosiaan. Missähän mies on nykyisin? Eurohockeyssa ei ainakaan ole merkintää viimekeväisen RoKi-pestin jälkeen. Kerrassaan loistopakki, jollaista etenkin viimepelien sekoilujen ja avainpakkien poissaolojen jälkeen kaipaa. Kiekollinen pakki joka avasi pelin nopeasti hyvillä syötöillä ja teki muistaakseni muutamia maalejakin YV:llä.
 

Mr Lätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Et-Po-72
Abiel kirjoitti:

No, joo, jos sitä on ikävä, niin herranjumala! Niin kädetön kuin vain osaa olla! Enemmän syöttöpisteitä olis saanut kun tuomarit olis ymmärtäneet antaa vastapuolen mailaan annetuista syötöistäkin!
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tulipa männä päivänä jutusteltua entisen Rovaniemen keisarin Kai Suikkasen kanssa. Rovaniemi olisi hänen mukaansa todella loistava Mestispaikkakunta, mutta sinne pitäisi ensin itsensä pelata. Opiskelumahdollisuudet ovat loistavat ja Mestispaikka toisi kuulemma varmasti hyviä pelaajia Rovaniemelle. Olosuhteet hallin puolesta liigatasoa. Olisi varmasti Mestiksessä kärkipään joukkueita.

Suikkanen taivasteli mahdollisen Mestispaikan tuomia vierasmatkoja ja niiden kustannuksia. Etelän pelireissut olisi pakko tehdä lentäen. Se syy miksi RoKi ei ole kahtena aiempana kautena pudotuspelejä pidemmälle päässyt on kovien pelien puute. Lappilaisilla kun niitä ei juuri ollut. Ylipäätään pohjoisesta on pitkä matka lähteä hakemaan kunnon vastusta. Pohjoislohkon taso ei Suikkasen silmin ollut kovinkaan kummoinen. RoKi pääsi liian helpolla runkosarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Vilijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
upnorth24 kirjoitti:
Rahaa on ollut viime kausina, ei välttämättä paljon, mutta jonkin verran, jotta pelaajia ollaan saatu hankittua. Vai luuleeko joku tosiaan, että viime kauden tammi-helmikuussa tulleet hankinnat (Weckström, Tuunala, Tasala) tulivat hyvää hyvyyttään Rovaniemelle?

Noita mainitsemiasi pelaajia en laskisi vahvistuksiksi. Samantasoisia pelaajia oli ennestäänkin joukkueessa jollei parempia.

Tämä kuluva kausi maksellaanki vielä Suikkasen palkkaa pois niin eipä niitä vahvistuksia taideta repiä mistään suunnasta. Kreusin hankinta kertonee kaiken. Viime kaudella miestä tuskin olisi hankittu vaikka olisi jouduttu vetämään yhdellä pakilla.

Onhan tässä tullut n. 13 vuotta seurattua Rovaniemen kiekon edesottamuksia. Se mitä joukkue lähinnä kaipaisi olisi johtoryhmän sekä valmennuksen uudistamista, täydellisesti. Samat naamat toistakymmentä vuotta samoissa tehtävissä.

Kyllä se kiekkokulttuuri lähtee täälläkin vielä nousuun, toivottavasti. Ensimmäinen askel on mestikseen nousu. Kyllä Rovaniemi alkaa sitä myöten kiinnostamaan pelipaikkakuntana ja pelit vetävät yleisöä, joku saattaisi jopa kannustaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös