Rocky IV: Burning Heart – eli otteet kaukalossa 2015–2016

  • 257 483
  • 2 231

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Tämä minua erityisesti ihmetyttikin, sillä olen ollut siinä käsityksessä, että Kärki ja Ojamäki ovat pelanneet tällä kaudella paljon yhdessä. Sen vuoksi tuo 14 maalin ero tasakentällisin osui silmään niin räikeästi. Ajattelin ensin, että siinä on varmaan joku tilastovirhe, mutta tiedä sitten.

Hyvää settiä Jaws. Tähän ihan omana mutuna, voisiko vaikuttaa lopussa tyhjiin tulleet maalit (Kärki aina lopussa kentällä, Ojamäki ei), toinen asia on pidemmät vaihdot, joita Kärki vetää Ojamäkeen verrattuna? Kuulostaa kyllä silti isolta erolta. Kerälän hyvää saldoa perustelee se, ettei ollut ihan alku kaudesta mukana, kun hävittiin vieraskiertueella paljon.

Muistaako kukaan enää, kuinka paljon Viljanen teki viime kaudella virheitä ja verrataan kaveria nyt? Jos Vuorisalo ja Walli jatkaa samanlaista kehityskäyrää on meillä parin vuoden päästä siinä kova pakkipari.
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Kallela pääsi eilen pitkästä aikaa ns, kunnolla irti ja pelasi hyvin. Selkeästi hänen flow-tilaan vaikuttaa se, miten paljon saa toteuttaa kiekon kanssa omia ideoitaan. Trademark tuntuu olevan paineistettuna nopea maalin takaraudan käyttö ja pakki vipuun. Toimii aina välillä. Mutta toivottavasti Kallela saisi eilisestä pelistä vähän lisää boostia, kyllä siellä potentiaalia on.

Paljon tuossa aikaisemmat kirjoittavat ovat kritisoineet mm. Kiilholmaa, Kuparista ja Ben-Amoria. Ja ihan syystä. Eipä noista ketään varsinaisesti voi palkita esimerkin näyttämisestä ja loppuunasti pelaamisesta. Kuparisellakin on loukkaantumisen jälkeen jo sen verran pelejä alla, että suunta pitäisi olla enemmän ylöspäin. Ben-Amor surffailee ihan missä sattuu ja jättää tilanteet pelaamatta loppuun asti. Olen monta kertaa miettinyt, että miksi? Miksi hän pelaa tuolla tavalla? Se nyt on selvä, että tuo ei ole se tyyli, miksi hänet Poriin tuotiin. Tai ei ole se hänelle luontaisin tapa pelata kiekkoa. Mikä on muuttunut? Vituttaako valmentaja, kaupunki, joukkue vai mikä mättää? Hemmetin hienoa olisi tietää, mistä tämä muutos johtuu. Turhauttavaa, joka tapauksessa.

Viljanen on selkeästi juuri tällä hetkellä näkyvin puolustaja Ässissä. Kiekollisena ylivertainen verrattuna muihin. Vaikka silläkin puolella on vielä kehitettävää. Mutta hyvään suuntaan ollaan menossa. Uusi Tommi Taimi - tavallaan. Ei myöskään anna pienen kokonsa olla esteenä vaan yrittää pelata aina tilanteet loppuun. Välillä sitten tulee huonoja ratkaisuja, mutta se kuuluu kasvamiseen.

Vainonen vetää ihan ok meiningillä. Jatkossa (ensi kaudella?) sitten kaikki ylimääräinen vastuu minimiin. Ei ylivoimaa. Ainoastaan hyvä ykkössyöttö, eikä mitään kiekon ylöstuonteja. Jämäkkä peruspakki, kyllä mun Ässiin mahtuu. Varsinkin kun itse näen, että joka osa-alueella tulee vielä hieman kehitystä nopeallakin aikataululla. Toki riippuu myös ensi kauden kuvioista, valmennuksesta, pelitavasta ja monesta muusta. Vähän silti huvittavaa, että kotisohvalta pelaamaan Ässiin 23min peliajalla. Että sellasta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Wallista Ässät saa kyllä edullisen vahvan peruspakin tuleviksi vuosiksi. Poika menee aimo harppauksin nyt jo eteenpäin ja raameja on vaikka minkälaiseen kiekkouraan.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ajatuksia kahden pelin otannalla.

Lauantain Lukko- ja eilisen TPS-pelin pohjalta Ässien peli on aivan luokatonta kuraa. Pelilliset ongelmat ovat niin perustavaa laatua olevia, että mitään pelin pieniä osa-alueita kuten ylivoimakuviota on turha murehtia ennen kuin perusasiat ovat edes jotensakin kunnossa. En tiedä mitä joukkueen sovittu pelitapa pitää sisällään, mutta joko pelitapa on todella huono tai sitten sitä ei noudateta.

Jos nyt unohdetaan joukkueen sovittu pelitapa ja puhutaan ihan yleisellä tasolla hieman yksinkertaistaen. Puolustusalueen puolustuspelaaminen perustuu tavalla tai toisella tilan ja ajan hallintaan. Jos vastustajalle annetaan riittävästi tilaa ja aikaa, tekee se todennäköisesti maalin. Miespuolustus perustuu ajan pois ottamiseen hyökkäävältä joukkueelta. Kiekolliseen mieheen käydään kiinni mahdollisimman nopeasti ja agressiivisesti jolloin tälle ei jää aikaa syöttöpaikan katsomiseen tai muuhunkaan pelin tekemiseen. Aluepuolustus taas perustuu tilan hallitsemiseen tilan viemiseen vastustajalta parhailta maalintekopaikoilta. Vastustajan annetaan pitää kiekkoa melko rauhassa kulmissa, mutta maalitekosektorissa ei anneta vastustajalle yhtään tilaa ja irtokiekot hoidetaan pois maalilta.

Ässien puolustuspelaaminen ei näyttäisi perustuvan tilan eikä ajan hallintaan vaan laukausten peittämiseen. Kiekolliseen vastustajaan ei käydä aggressiivisesti kiinni ja maalinedustalla, jopa maalivahdin alueen kaarella, saa vastustaja olla rauhassa ilman mitään häirintää. Maalin edustalla kyllä on ässä-pelaajia, mutta he keskittyvät laukausten peittämiseen eivätkä vastustajan (=vastustajan mailan) pitämiseen. Mielestäni työnjaon pitäisi olla aika selvä: maalivahti hoitaa laukaukset ja kenttäpelaajat irtokiekot. Nyt kun kenttäpelaajat yrittävät hoitaa maalivahdin työt niin kuka hoitaisi kenttäpelaajien työt? Ei niitä irtokiekkoja voiteta toinen polvi jäässä ja pää vastustajan munien korkeudella. Minusta puolustusalueella kannattaisi ottaa käyttöön perus aluepuolustus. Maalinedusta tukkoon, vastustajillle mustelmia, irtokiekot väljemmille vesille ja sen verran luottoa maalivahtiin, että annetaan maalivahdin torjua kaukaa tulevat laukaukset.

Toinen ongelma-alue on hyökkäyksiin lähdöt ja keskialueen ylittäminen. Mietitään asiaa taas yleisellä tasolla ja unohdetaan mahdollisesti harjoitellut ja sovitut hitaat lähdöt. Jo pikkujunnuissa aikoinaan opetettiin muutama yksinkertainen ohjenuora hyökkäyksiinlähtöön. 1. Kiekottomat pyrkivät tarjoamaan kiekolliselle pelaajalle mahdollisuuden nopeaan helppoon (=lyhyeen) syöttöön. 2. Kiekko pyritään syöttämään vauhdissa olevalle pelaajelle. 3. Porrastetaan niin, että voidaan antaa lyhyitä syöttöjä eteen päin. 4. Kiekko etummaiselle pelaajalle.

Ässien hyökkäyksiinlähdöissä ei ole tarjolla paikkoja helpoille lyhyille syötöille eteen päin. Syöttöjä ei voida antaa vauhdissa olevalle pelaajalle, koska kentällä ei pääsääntöisesti ole pelaajia vauhdissa. Porrastuksesta ei voida edes puhua. Omalla alueella kiekollinen pakki voi viellä olla muutaman metrin alempana kuin hyökkääjät, mutta siniviivan ja punaviivan tienoilla ollaankin jo 4-5 miestä rinnakkain ja edetään kaikki samaa kävelyvauhtia. Vähän tulee siniviivalla ahdasta, kun 5 miestä yrittää rivissä liukua viivan yli viiden vastustajan ollessa rivissä estämässä sitä. On siinä varmaan kiekollinen pakki ihmeissään, kun huomaa olevansa saman aikaisesti hyökkäyksen kärki ja alin mies kiekon kanssa.

Ilmeisesti hyökkäyksiinlähdössä ja keskialueen ylityksessä on joku sovittu kuvio, jota yritetään noudattaa, mutta joko kuvio on todella huono tai sitä ei osata toteuttaa ja kannattaisi siirtyä simppelimpään peliin. Veikkaan että parempaan tulokseen päästäisiin, jos annettaisiin pelaajille yksinkertainen ohje lähteä lyhyillä syötöillä mahdollisimman nopeasti ylös päin ja pyrkiä ylittämään keskialue vauhdilla.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edelleen, Kiilholma lopetti tehopisteiden teon heti kun Rocky päätti suuressa viisaudessaan erottaa Kinun ja Kärjen.
Kumman hyvyyttä Kiilholman pisteet mahtoivat olla? Kärjen vai miehen itsensä? Se, mitä tämän muutoksen jälkeen tapahtui oli, että Kärki jatkoi pisteiden tekoa ja alkoi pelaamaan plussan puolella. Kärjelläkin taisi parhaimillaan olla joku -6 tai -7 tilastoissa pakkasen puolella. Joten Kärjelle hyvä tuo muutos ja ainoa oikea ratkaisu valmennukselta. Homma olisi pitänyt muuttaa vaan 10 kierrosta aikaisemmin siitä ainoa miinus.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Edelleen, Kiilholma lopetti tehopisteiden teon heti kun Rocky päätti suuressa viisaudessaan erottaa Kinun ja Kärjen.

Ässien peli meni sekaisin tuosta ratkaisusta kun Kinu ja Kupru lyötiin vanhasta muistista yhteen ja vain se Valkoinen Intiaani puuttuu..

Odotin että Kupru olisi lyöty pitkän saikun jälkeen 4-vitjaan, mutta mitä vielä..ne kentälliset sekoitettiin, joilla Pata oli saanut vähäsen juonesta kiinni. Hyvin pelaamaan päästessään esiintynyt Saha ei juurikaan saanut enää peliaikaa, hyvän jakson pelannutta Mullanea alettiin pitämään viltissä 13. hyökkääjänä, Mikko Vainosen rooli yv:llä ja liian iso peliaika muutenkin miehelle, joka hyppäsi kesken kauden laatikkoon. Vainonen pelannut tuohon nähden hyvin.

Mutta perin ihmeellisiä ratkaisuja Rockylta toisensa perään ja tietysti muistissa episodi Bluesia vastaan jossa tuntui vahvasti, että kädet nostettiin valmennuksessa pystyyn..

Toivotaan että peli saataisiin kuosiin ja ainakin 10.sija runkosarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä Kuparinen oli tänäänkin aivan susi huono, eikä mielestäni voittanut edes enää aloituksia, vaan väittäisin sekä Kerälän että Saarelan voittaneen aloitukset huomattavasti suuremmalla prosentilla kuin Kuparinen. Uusitalo on ilmeisesti täysin pelikuntoinen, mutta jostain syystä koirankopissa kuten Sahakin. Uden kohdalla pelit vielä paranivat koko ajan ja sitten yhtäkkiä loppui peliaika.

Ylivoimasta ja jatkoajan 3-3 peluutuksesta ei viitsi edes aloittaa.

Näyttää siltä, että Kuparisen kohdalla uhkakuva toteutuu, liike ei riitä Liigaan. En tiedä harjoitteleeko hän vielä Hirvosen opeilla, mutta ehkä kannataisi kaivaa esiin Suhosen ajan fysiikkaharjoitteluohjelmat. Niillä harjoitteilla Kuparinen sai jaloistaan nopeutta ulos.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vainosen haukkumista en ymmärrä. Ei ole hänen vikansa, että valmennus peluuttaa häntä liian suuressa roolissa. Vainosessa on paljon hyviä ominaisuuksia vahvaksi peruspakiksi Liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vainosen haukkumista en ymmärrä. Ei ole hänen vikansa, että valmennus peluuttaa häntä liian suuressa roolissa. Vainosessa oli paljon hyviä ominaisuuksia vahvaksi peruspakiksi Liigaan.

Näinhän se on, vahvaksi peruspakiksi. Jostain kumman syystä valmennus kuitenkin yrittää tehdä hänestä jotain yv-mestaria. Ehkä tähänkin asiaan saadaan muutosta viimeistään ensi kaudella.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuparisen on syytä vierailla kesällä Keisarinpankissa hakemassa jerkkua reisiin.

Liikkellelähtöä kun katsoo, niin aivan jalat kyllä käyvät, mutta pysyy lähes paikallaan. Koomisen näköistä touhua.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kuparinen toivottavasti tajuaa itsekin roolinsa eli sen että on sopivien laiturien kanssa hemmetin hyvä nelosketjun sentteri. Ehkäpä jopa liigan paras. Tätähän olen toitottanut jo kymmenen vuotta sitten. Tuossa välissä vaan sattui saamaan peliaikaa todella hyvien laiturien kanssa joten se sai Matin näyttämään paremmalta kuin onkaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kuparinen toivottavasti tajuaa itsekin roolinsa eli sen että on sopivien laiturien kanssa hemmetin hyvä nelosketjun sentteri. Ehkäpä jopa liigan paras.

Paljonkohan Matti nykyään Ässissä tienaa? Olisiko Liigan arvokkain nelossentteri?

Kannatan testimielessä Kuparisen "alennusta" neloseen ja Ruotsalaisen "ylennystä" kakkoseen. Vaikka vain ensi viikonlopun pelien ajaksi.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei tarvitse, Kuparisella on luultavasti joukkueen kovimmat voimatasot jaloissa, ongelma ei voimassa vaan sen muuttamisessa nopeudeksi.

Niin arvelinkin, mutta en tiedä miten veritulppa on vaikuttanut.

Kolmen asian summastahan tässä on kyse. Nopeus, kestävyys ja voima.
Ainakin nopeus puuttuu ja eilen näytti kestävyyskin loppuvan, huulet sinisenä meni.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vainosen haukkumista en ymmärrä. Ei ole hänen vikansa, että valmennus peluuttaa häntä liian suuressa roolissa. Vainosessa on paljon hyviä ominaisuuksia vahvaksi peruspakiksi Liigaan.

Minun mielestäni taas kritiikki on kohdistunut - ainakin omasta toimestani - juuri valmennuksen ratkaisuihin.

Kirjoitinkin muutama päivä sitten tänne, ettei ole Vainosen vika, että valmennus näkee hänet superiöörinä kiekollisena liiderinä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei tarvitse, Kuparisella on luultavasti joukkueen kovimmat voimatasot jaloissa, ongelma ei voimassa vaan sen muuttamisessa nopeudeksi.

Eilen Myllymaa väitti faktaksi, että joukkueen kovimmat voimatasot jaloissa ovat Niko Ojamäellä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilen Myllymaa väitti faktaksi, että joukkueen kovimmat voimatasot jaloissa ovat Niko Ojamäellä.

Joo, huomasin kommentin, sanoin ottelua kanssani katsoneelle kaverille, että olen asiasta eri mieltä. Tietysti asiaa voidaan katsoa monella tavalla, Ojamäki saa ainakin voiman parhaiten siirrettyä luisteluun, niin nopeuden kuin kestävyydenkin kannalta. Mutta jos testataan pelkkää kyykkyä, väittäisin Kuparisen olevan ykkösen. Kuparisen harjoittelu on käsittääkseni ollut nuorena liian yksipuolista kyykkäämistä, mikä on kasvattanut turhan isot jalat, mikä vie nopeutta.
 

Kafrom

Jäsen
Troy Vancea on kyllä pakko kehua, virheiden määrä on vähentynyt todella paljon kauden edetessä ja pelaa yksinkertaisesti omalla alueella. Tällä hetkellä hyvä puolustaja molempiin suuntiin kenttää.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näyttää siltä, että Kuparisen kohdalla uhkakuva toteutuu, liike ei riitä Liigaan. En tiedä harjoitteleeko hän vielä Hirvosen opeilla, mutta ehkä kannataisi kaivaa esiin Suhosen ajan fysiikkaharjoitteluohjelmat. Niillä harjoitteilla Kuparinen sai jaloistaan nopeutta ulos.

Kuparisen case on kaikkiaan monimutkainen, nykytilaan vaikuttavia tekijöitä on paljon. Osa on pelaajan itsensä vaikutettavissa ja osa tulee vain annettuina tosiasijoina. Ensinnä on tietenkin luistelun fysiologia, joka yksinkertaistettuna on jalalla suoritettavaa puristusta sivulle. Itse luistelunopeuteen vaikuttavat puristuksen frekvenssi, puristusvoima ja puristusmatka.

Puristuksen frekvenssi on aika suoraan verrannollinen pelaajan luonnolliseen nopeuteen, nuoruuden herkkyysvuosina asialle voidaan jotain tehdä, mutta synnynnäisesti hidassoluisesta kaverista ei silti tehdä ylikieroksilla käyvää singeriä. Aikuisiällä puhtaaseen nopeuteen voi sitten vaikuttaa vain nimellisesti. Tutkimatta Kuparisen geenejä sanoisin hänen kuuluvan suureen suomalaisen enemmistöön, eli hitaita soluja löytyy yli oman tarpeen.

Puristusvoimaa pystyy harjoittamaan läpi uran, tosin siinäkin moni menee harhaan ja pumpaa voimaa pelkästään jalkoihin. Vähintään yhtä tärkeä alue on keskivartalo, koska jos jalkojen ja keskivartalon voimat ei ole linjassa keskenään, jalkojen tuottama voima ei välity jäähän, vaan katoaa vartalon huojuntana maailmankaikkeuden syövereihin. Toisekseen, jos lisävoiman hankinta supistaa liikepituuksia koko hommasta on vain haittaa, eli voimaharjoittelun tueksi tarvitaan hyvin suunnitellut, toteutetut ja usein vielä aukottomasti valvotut tukitoimet.

Puristusmatkan pituuteen vaikuttaa useampi tekijä, kuten jalan pituus, jalkojen/keskivartalon liikkuvuus ja luistelutekniikan taso. Jalan pituuteen ei voi juuri vaikuttaa ja jos kaverilla on kaksikymmentä senttiä pidempi jalka, joka vielä ojentuu suht suoraksi vartalon alta lähtevän potkun päätteeksi, olet menettänyt pelin. Liikepuhtauteen vaikuttavat luonnollisesti uran aikana tulleet kolhut ja harvalla pelurilla on sama liikepituus tallella uran kääntyessä ehtoopuolelle ja luistelunopeus tahtoo ajan oloon pudota, vaikka monet pelurit ovat ajan myötä tajunneet harjoittelun merkityksen ja ovat kolmivitosina paljon paremmassa kunnossa kuin 10-15 vuotta aikaisemmin. Kuparinen on suht lyhytjalkainen, uralla paljon kolhuja kärsinyt kaveri, joka ei edes kovalla treenillä pysty enää löytämään luisteluun ammattailaissarjan vaatimaa tasoa.

Seuraavaksi voidaan miettiä peliä itseään ja sen evoluutiota. On helppo todeta, että peli on muuttunut Kuparisen uran aikana monta astetta nopeammaksi. Pelaajat ovat isompi, joka tuo potkun pituuteen etua, pelaajien luistelutekniikka on keskimäärin parempi kuin 15 vuotta sitten ja todennäköisesti myös yleinen fyysisyys on mennyt eteenpäin. Lisäksi on kehitetty kiekkokontrolli, jossa periaatteessa puolustetaan kiekkoa pitämällä ja luisteluttamalla kiekotonta vastustajaa kaukalon syvyyssuunnassa kiekon palautusten ja pistojen mukana. Kun lopulta vastustaja saa kiekonriiston ovat vastustajan jalat on jo hapoilla ja vain kaikkein luisteluvoimaisimmat yksilöt pystyvät enää saman vaihdon aikana hyökkämään vaarallisesti. Ja ne luisteluvoimaisimmat yksilöt ovat niitä nopeita, hyväkuntoisia ja pitkäraajaisia pelaajia, eivät valitettavasti Kuparisen tyyppisiä. Pystykiekon aikakaudella hyökkääminen oli suoraviivaisempaa ja tyyppillisesti peliä pelattiin suht pienellä jääalalla kaukalon kulmissa, jolloin korostuvat käännökset ja nopeat ensimmäiset askeleet. Vahvat jalat ja lähellä jäätä kulkeva persaus olivat tällöin hyviä omaisuuksia ja nehän Matilta löytyvät ja vielä tänäänkin Kuparisen vahvuudet ovat seisovissa tilanteissa, kuten välittömästi aloitusten jälkeen tai juuttuessa pelaajakasaan kulmassa. Ikävää on tosiaan vain se, että seisovat tilanteet ovat katoavaa kansanperinnettä ja ilman hyvää luisteluvoimaa jää toistuvasti pelin kokonaan pelin ulkopuolelle. Kokenut pelaajaa voi yrittää katsoa silmällä ja oikaista vähän kiemuroita pois, mutta aina silloin tällöin kokenutkin menee harhaan ja silloin vastustaja saa niitä ilmaisia paikkoja. Kiilholmallahan oli tätä ongelmaa alkukaudesta, iso vastuu hyökkäyspelistä aiheutti monta kertaa vähän puolivillaisia puolustuspään ratkaisuja, joista kaveri sitten teki maalin tai Kilu joutui ottamaan pakotetun jäähyn. Täällähän moni epäili asenneongelmaa ja yleistä velttoutta, mutta veikkaan enemmän tässäkin tapauksessa rajallista luisteluvoimaa, jota pyrittiin kanavoimaan enemmän hyökkäyspelin tukemiseen.

Jos laajennetaan ajattelua nykyisen ketjun kolmanteen lenkkiin, eli SBA:han, huomataan, että hänellä liikkuminen on tämän ryhmän vaivattominta, mutta liikkeeseen pitäisi pystyä yhdistämään myös muita lajitaitoja ennen kuin voidaan olettaa tuloksia syntyvän. SBA:n urahan on tähän mennessä mennyt periaatteessa puhtaasti rikkovassa roolissa ja kiekollinen peli on aina ollut sivuroolissa. Jostakin syystä Ässissä on nähty SBA:lla olevan potentiaalia myös kiekolliseen peliin, mutta katsomoon näyttää vankasti siltä, että kädet ja pää eivät pysy vauhdissa mukana. Esimerkkinä ihan perussyötön vastaanotto vauhdissa, viisi metriä ennen kiekon tuloa lapaan luisteluasento vähintään aukeaa, usein jopa jalkojen liike lakkaa ja jalat käynnistyvät uudestaan vasta viisi metriä kiekon vastaanoton jälkeen. Operaatio kaikkiaan ottaa sen verran aikaa, että sinällään ihan kohtuullisilla jaloilla hankittu tila on menetetty ja uuden tilan hankkiminen kiekkoa hallussa pitäen on vaikeaa, varsinkin kun kädet eivät ole samettia. Luonnollisesti tosiasia siitä, että Kiilholma näkyy juuri ja juuri peräpeilissä ja Kuparisesta ei ole mitään tietoa, ei helpota SBA:n seuraavaa kiekollista siirtoa. Olen melko vakuuttunut, että SBA:sta olisi Ässille hyvinkin paljon iloa, jos hän pelaisi siinä omassa nelosketjun roolissaan.

Summana voisi todeta, että kokonaisuuden kannalta Ässien kannattaisi ehdottomasti yhdistää Kärki ja Kiilholma uudestaan, siirtää Ruotsalainen ja Saha pelaamaan kiekollisempaan rooliin sekä siirtää Kuparinen ja SBA tekemään haalarihommia vastustajan kärkikenttää vastaan ilman vastuuta kiekollisesta pelistä.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Itse luistelunopeuteen vaikuttavat puristuksen frekvenssi, puristusvoima ja puristusmatka.

Hyvä kirjoitus ja paljon asiaa. Frekvenssistä olen täysin samaa mieltä. Ainoa tapa merkittävästi lisätä potkuja aikaa kohden on lyhentää potkua, mikä taas hidastaa luistelua entisestään. Puristusmatka on mielestäni tietyllä tavalla sivuseikka koska oleellista on se kuinka suuri teho potkussa on eikä se kuinka pitkällä raajalla se teho tuotetaan. Pitkästä potkusta kuitenkin seuraa pitkä jalan palautus. Oleellista on se kuinka suuri voima jalasta lähtee ja kuinka lyhyessä ajassa se pystytään tuottamaan eli potkussa oleva räjähtävä voima. Kova kyykky tulos tarkoittaa, että jaloissa on voimaa, mutta se pitäisi vielä muuttaa räjähtävyydeksi esim. hyppyharjoittelulla. Käsittäkseni vertikaalihyppyn tulos kuvaa hyvin luistelupotkun tehokkuuden kehitystä. Hitaasti kyykystä nousemalla jalat eivät irtoa maasta vaikka olisi voimaa kuinka paljon takana. Mitä nopeammin nouset sitä korkeammalle hyppäät.

Muistaakseni Hirvosen aikoihin Kupariselta kysyttiin haastattelussa luistelunopeuden parantumisesta ja vastasi hyppineensä kesällä paljon aitoja. Ehkä hyppyharjoittelu on jäänyt vähemmälle.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport


Grattonia tai SBA:ta voisi käyttää "stunttaamaan" Forsbackaa.... :)

Niin eikö tuo ketju ole ollutkin muodossa Kiilholma-Kuparinen-Ben-Amor? Kaikki Tampellan raskaat dieselit lyöty samaan koriin...Kellään noista ja vähiten SBA:lla ei ole kuitenkaan jalkoja tai haluja ajella vetelemään päätyniittejä kuten Intiaanilla oli aikoinaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Niin eikö tuo ketju ole ollutkin muodossa Kiilholma-Kuparinen-Ben-Amor? Kaikki Tampellan raskaat dieselit lyöty samaan koriin...Kellään noista ja vähiten SBA:lla ei ole kuitenkaan jalkoja tai haluja ajella vetelemään päätyniittejä kuten Intiaanilla oli aikoinaan.

Lieneekö kyse jalkojen väsymisestä tai motivaation puutteesta vaiko sittenkin siitä, että jätkät tietää että ajeluista voisi tod. näk. joutua loppukaudeksi Rockyn koirankopppiin. Jotenkin täytyy kyllä ihmetellä Ässien peli-ilmeen ja rosterin välistä epäsuhtaa. Rosteri on topattu miehillä, joiden parhaat avut ei ole spin-o-rama kääntölämäreissä ja mielikuvituksen rajat ylittävissä harhautuksissa ja ilmaveivimaaleissa vaan nimen omaan vastustajan pelaajien kolaamisessa. Silti joukkue pelaa pääosin kananmunat kainaloissa.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Eilisestä pelistä vielä muutamia poimintoja. Kallelan esitys miellytti, ihan eri mies kuin edellisenä päivänä Turussa. Käytti vahvuutaan hyvää luistelua, haastoi, kynäili ja jakoi järkeviä syöttöjä. Wallinin ja Viljasen otteista pidin myös, ahdistettunakin näppärää pelaamista eikä tyydytty heti roiskimaan. Risuja saa koko valmennustroikka. Puoli minuuttia toista erää jäljellä, kahden miehen ylivoima ja kentälle heitetään Ben-Amor. Aivan käsittämätön ratkaisu, luulisi, että tuohon tilanteeseen kootaan kaikki parhaat voimat. Sama pelleily jatkui kolmannen erän alussa, kun jatkettiin kahden miehen ylivoimaa. Luojan kiitos, että tätä osastoa tuuletetaan kauden jälkeen kunnolla. Rosendahl on valmennuksesta ainoa, jolla on näyttöjä ja herättää luottamusta. Missä oltaisiinkaan oltu nämä viime kaudet, jos hänkin olisi pettänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös