Minusta HPK ja Sport peleissä haettiin vähän kiekollisempaa peliä ja yritettiin ottaa viisikko, tai ainakin jokunen hyökkäystä tukeva joukkuekaveri paremmin mukaan hyökkäyksiine. Maalin takaa hyökkäyksiin lähdettiin harvoin, mutta usein peliä hidastettiin hyökkäyksiin lähdöissä omalla alueella joko syötöllä tai kahdella.
Ässät hyökkäsi Sport ottelun ensimmäisessä erässä todella hyvin, eikä peli mennyt yksin puskemiseksi. Myös Myllymaa kehui Ässien hyökkäyspelaamista ekassa erässä Sporttia vastaan. Sanoi, että järjestäen hyökkäysalueelle päästiin hyvällä vauhdilla pienillä tukisyötöillä. Mielestäni myös HPK pelissä haettiin tätä samaa.
HPK matsissa taas siinä lopussa oli muistaakseni tosi hyvää hyökkäyspeliä.
Kääntöpuolena tätä korttia oli sitten se, että kun tuli vaikea vaihe, niin pelaajat alkoivat ajatella liikaa ja joutuivat miettimään mitä tekisi. Tämä on kaiketi yleistä uutta pelitapaa sisään ajettaessa? Tästä seurasi se, että kun kiekottomat Kerholaiset ja Sporttilaiset jo menivät, Ässäläiset olivat vasta lähdössä liikkeelle. Tämän seurauksena jopa Sport näytti erittäin liukkaalle joukkueelle. Toisena näiden pelitavallisten elementtien sisään tuomisen aiheuttamia ongelmia oli harhasyötöt keski- ja puolustusalueella. Näistä vaarallisista vastahyökkäyksistä vastustajat rokottivat surutta.
No tämä nyt on vain oma näkemykseni ja kun katsoin Rockyn vittuuntuneisuutta lehdistötilaisuudessa, aloin aika voimakkaasti epäillä tätä näkemystäni. Jos oikeasti ongelmat aiheutuvat uusien pelillisten asioiden sisään ajamisesta, niin olisiko Rocky muka ollut noin ärsyyntynyt?
Omassa fatasiassani, perus pystysuunnan hoki on opeteltu, ja nyt aletaan tuomaan peliin myös palauttamisen ja pelin hidastatamisen mahdollisuus, että saadaan parannettua hyökkäyspelaamista. Toivottavasti tulevaisuudessa nähdään parempaa viisikkona hyökkäämistä. Ässät on varmasti vaarallisimmillaan, kun se pelaa nopeaa pystysuunnan hokia, mutta pelaajat osaa myös tunnistaa ajoissa, jos on nyt ajamassa itseään sumppuun ja tässä vaiheessa palauttavat kovaa vauhtia takaa polkeville pelikavereille. Alkuunhan tässä opettelussa varmasti virheitä tulee ja pisteitä menetetään, mutta lopussa kiitos seisoo, näin uskon.
Rocky sanoi "Sarjataulun tuijottaminen tässä Liigassa ei ole nykypäivää." Tästä olen samaa mieltä! Siinä sarjataulukossa on yksi viiva, minkä yläpuolella täytyy olla kun runkosarja päättyy. Ja siinä vaiheessa pelin täytyy olla kunnossa. Siitä on kysymys.
Kyse on pelin rytmittämisestä, pelin virtauksen hallinnasta. Silloin kun on vaikeaa, pidetään kiekkoa enemmän, jäädytetään peliä helpoilla syötöillä ja pidetään viisikon etäisyydet kunnossa. Tällöin joukkue on jatkuvassa puolustusvalmiudessa, vaikka ei pystyisikään luomaan maalipaikkoja. Yksittäiset kiekonmenetykset eivät kuulu keskusteluun pelitavasta.
Pelin virtauksessa yksi isoimmista asioista on mielestäni kiekottomien pelaajien aloitteellisuus. Täytyy olla valmiina reagoimaan. Ja paremmin peli virtaa, jos itse kiekottomalla pelaamisellasi pyydät sen syötön itsellesi.
Aika totaalisen uskomaton tuo sun viimeinen lause. Tottakai ne yksittäiset kiekonmenetykset kuuluu pelitapakeskusteluun, tai ainakin se, missä valmiudessa joukkue puolustamaan kun kiekon menetys tapahtuu. Esim. jos pelataan kohnaus pystysuunnan kiekkoa ja kiekon kuljettaja on kohnannut itsensä sumppuun hyökkäyssiniselle ja menettää siinä kiekon, vastustajahan pääsee tästä hyökkäämään "vaarallisesti" pahimmillaan 5vs4 ylivoimahyökkäykseen kun muu oma joukkue on vielä siellä puolustusalueella. Jos samassa kohdassa tulee harhasyöttö, kun viisikko polkee viittä kymppiä hyökkäysaluetta kohti, niin voit uskoa, että siitä tulee aika paljon pahempi vastahyökkäys kuin 5vs4. Ja tämä on pelitavallisessa keskustelussa erittäin tärkeää.
E: Jos virheiden hallinta ei kuulu osana pelitapakeskusteluun, niin toimivan pelitavan suunnittelu on kohtuu helppoa.