Risto Dufvan pelikirja

  • 11 203
  • 29

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Avaan keskustelun Risto Dufvan laatimasta ja JYP Jyväskylän SM-liigajoukkueen toteuttamasta pelikirjasta. Kausi on vasta nuori ja eletään harjoituskautta, mutta mielestäni keskustelu voidaan jo avata asian tiimoilta. Vielä ei tosin kovin paljon konkreettista näyttöä ole, mutta spekulaatiota voidaan tehdä Dufvan oman historian, mediassa julkaistujen lausuntojen, treenien sekä harjoitusotteluiden perusteella. Näkemyksiä voidaan kauden mittaan tarkastella ja pelikirjan onnistumista ja toteutumista voidaan arvioida kun saadaan lisänäyttöjä sen toiminnasta.


Joukkueella on valmentajansa kasvot

Tässä vaiheessa on jo aika selkeää, että vaatimustaso tulee olemaan paljon kovempi kuin Alatalon aikana. Kiekkofilosofia on myös nykyisellä käskijällä aivan erilainen. Mielestäni tämä U-käännös minkä joukkue ja koko organisaatio on tehnyt, on kuin suoraan verrannollinen joukkueen valmentajaan.

Muutama viime kausi mentiin passiivisesti ja rauhallisesti hyssytellen matalalla profiililla. Organisaatio operoi pienellä pelaajabudjetilla ilman minkäänlaista riskiä. Pelitapa oli pelaajaystävällinen ja hedelmällinen kasvualusta nuorille lupauksille. Pyrittiin pelaamaan kiekollista ja puhdasta taitojääkiekkoa. Valitettavasti pelaajamateriaali ei ollut aina pelitavan vaatimusten tasolla, mutta varmasti se kehitti pelaajia. Joukkuetta parjattiin harmaaksi ja tasaiseksi. Vaatimustaso oli varmasti omalla tavallaan vaativa, mutta virheitä ei pelätty. Tästä johtuen joukkue syyllistyi liian usein löysäilyyn ja ehkä välinpitämättömyyteen. Joukkueen sloganit olivat päävalmentajan suulla muun muassa "ei mopolla moottoritielle" yms. Tarkoitus ei ole mollata tai väheksyä Alataloa, päinvastoin. Alatalon tyyli ja pelifilosofia oli valmentajana täysin yhteneväinen organisaation tyylin ja tavoitteiden kanssa. Sen hetkiseen tilanteeseen Alatalo oli täysin oikea valmentaja JYPille.

Kausi 2006-2007 päättyy ja JYP ilmoittaa olevansa liikkeellä pelaajamarkkinoilla räväkällä otteella. Nimetään uusi markkinointipäällikkö, Kari Tyni. Nimetään uusi päävalmentaja, Risto Dufva, joka on tottunut voittamaan ja uhkuu itseluottamusta. Pelaajabudjetti lähes kaksikertaistetaan ja huippupelaajia lappaa sisään joukkueeseen. Uusi päävalmentaja ilmoittaa JYPin sloganin olevan tulevalla kaudella "täysillä päin ja paareilla ulos". JYPin organisaatio on tehnyt U-käännöksen. Samalla uusiutuu myös joukkueen pelitapa ja pelillinen ilme.


Risto Dufva ja koneiden kapina?

Dufvan Jukurit tuli tunnetuksi mekaanisesta, jopa konemaisesti pelitavasta, joka tuotti pisteitä tappavan tehokkaasti ilta toisensa jälkeen. Jokainen pelaaja teki täsmälleen sitä mitä valmentaja toivoi eikä kellään ollut erityisvapauksia. Jokainen oli osa koneistoa eikä sooloiluille ollut tilaa. Näen ja uskon, että tulevan kauden JYPissä on paljon samaa. Materiaali on kuitenkin yksilöpainotteisempi kuin Jukureissa. Tarkoitan tällä sitä, että tulevan kauden joukkueessa on sellaista yksilötaitoa, jota ei saa tukehduttaa koneiston alle, vaan on annettava hieman vapauksia hyökkäyspäässä. Puolustussuuntaan pelatessa ei Dufvan joukkueessa vapauksia tunneta. Tästä syystä uskallan epäillä ja samalla toivoa, ettei Alatalon ajalle ehkä tyypillisiä löysäilyjä nähdä. Toisaalta pelkään myös, ettei konflikteilta vältytä pelaajien ja vaativan valmentajan välillä.

- Kaikkien pitää puolustaa ja hyökätä. En ymmärrä jääkiekkoa, jossa näin ei ole. Luonnollisesti on pelaajia, joilla on erilaisia vahvuuksia, mutta en ole nähnyt menestyvää joukkuetta, jossa puolustustyöstä annettaisiin erityisvapauksia. Kaikkien pitää yrittää puolustaa.

Harjoitusottelut, kesäharjoittelu sekä Dufvan lausunnot viittavat siihen, että JYPin pelitapa tulee olemaan äärimmäisen aktiivinen ja aggressiivinen. Pelitapa on erittäin kuluttava ja vaatii kovan kuntopohjan. Tämä on näkynyt harjoituskaudella ja treeneissä on menty kovaa. Tätä asiaa tukee myös pelaajien kommentit, että kovempaa on menty kuin Alatalon aikana.

- Pelaamme niin aktiivista, rohkeaa ja aggressiivista kiekkoa kuin mahdollista.

Uskon ja näen, että JYPin pelitavassa tulee olemaan paljon yhtäläisyyksiä Erkka Westerlundin maajoukkueessa käyttämän pelitavan kanssa. Merkittävin yhtäläisyys tulee olemaan aggressiivinen karvaaminen. Tämä oli näkyvä elementti jo kauden ensimmäisessä harjoituspelissä Hippoksella. Westerlundin pelifilosofiahan perustuu siihen, että hyökkäysalueen riistoista tulee suurin osan pelin maalipaikoista, joten tähän yritettiin panostaa aggressiivisella karvauspelillä. Westerlundin karvauspelaaminen oli kaksivaiheinen, joka koostui ensimmäisestä eli aktiivisesta vaiheesta ja toisesta eli ohjaavasta passiivisesta vaiheesta.

Viime kaudella ihmeteltiin monesti sitä, että miksi joukkue vain ohjaa eikä karvaa aktiivisesti. Monet sanoivat, että joukkue ei yritä jne. Varmasti löysäilyä välillä oli, mutta suurin osa johtui surkeasta kiekollisesta pelistä, jonka onnistuminen on avainasemassa aktiiviseen karvaamiseen. Tällöin peli myös näyttää virtaavalta ja intensiiviseltä. Jos hyökkäyspeli toimii, päästään kontrolloituihin rintamahyökkäyksiin ja on paljon helpompi aloittaa karvauspelaaminen kiekon menetyksen jälkeen. Mutta jos kiekko joudutaan heittämään päätyyn, on aktiivinen karvaaminen aina vaikeampi aloittaa, koska vastustajan puolustajalla on ollut aikaa ottaa kiekko ja kääntyä sen kanssa. Siinä vaiheessa on pakko passivoitua ja aloittaa ohjauspeli. Tällöin pelin virtaus pysähtyy ja saattaa näyttää pitkässä juoksussa ehkä löysältä pelaamiselta. Tosiasiassa se ei sitä ole, vaan syyt löytyvät pelillisistä puutteista ja nimenomaan kiekollisesta pelaamisesta.

Monesti sanotaan, että pelin pitää perustua hyvään puolustuspeliin, mutta jos halutaan pelata aktiivista ja aggressiivista peliä, myös hyökkäyspelaamisen on toimittava. Nykyisellä hyökkäyskalustolla sen tulisi toimia kyllä paremmin. Tästä syystä harjoitusotteluiden tappiot ja vähät tehdyt maalit heittävät ilmaan pientä pelkoa. Merkittävä tekijä maalien määrässä on myös erikoistilannepelaaminen. Ylivoimaan JYPillä pitäisi olla riittävästi palikoita, joten sen taakse ei voi enää piiloutua. Muun muassa siihen pitänee porautua tarkemmin, kunhan saadaan siitä lisänäyttöä. Tilastojen valossa se on ollut surkeaa harjoituskaudella.
 
Viimeksi muokattu:

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Uskon ja näen, että JYPin pelitavassa tulee olemaan paljon yhtäläisyyksiä myös Erkka Westerlundin maajoukkueessa käyttämässä pelitavassa.

Itse olen kanssa saanut tämän kuvan. Jostain RD:n haastattelusta olin lukevinani , että juuri maajoukkueen pelityyli on se mitä jyp:ssäkin haetaan. Tämä on mielestäni ainoa oikea pelityyli, jolla jyp voi pärjätä. Verrataan esim. suomen otteisiin arvokisoissa.

Monesti sanotaan, että pelin pitää perustua hyvään puolustuspeliin, mutta jos halutaan pelata aktiivista ja aggressiivista peliä, myös hyökkäyspelaamisen on toimittava. Nykyisellä hyökkäyskalustolla sen tulisi toimia kyllä paremmin. Tästä syystä harjoitusotteluiden tappiot ja vähät tehdyt maalit heittävät ilmaan pientä pelkoa.

Vähät maalit ja monet tappiot saavat täälläkin pienen pelon hiipimään puseroon, etenkin huono yv. Tällä hetkellä on kuitenkin kaksi selvää maalintekoon kykenevää kenttää, joista tulisi saada parhaat tehot juuri yv:llä.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Risto Dufva Iltalehden jutussa

- Minulle kävi Jukureissa samoin kuin Kari Jaloselle Kärpissä. Kun voitimme mestaruuksia, voitimme väärällä pelityylillä.

Myös tämä kommentti viittaa pelitavan aktiivisuuteen ja aggressiivisuuteen. Jalosen Kärppiä ja Dufvan Jukureita yhdisti äärimmäisen kurinalainen ja passiivinen viisikkopeli. On spekuloitu mm. julkisuudessa paljon sitä, että miten Dufvan puolustusorientoitunut pelitapa toimii hyökkäysvoittoisen rosterin kanssa. Nyt näyttää siltä, että sille spekulaatiolle voidaan laittaa piste. Kertoo myös valmentajan hyvyydestä, että voi muokata pelikirjaansa materiaalin mukaiseksi. Myös kauden aikana nähtäneen pelitavassa pienoisia muutoksia ja hienosäätöä tilanteen mukaan, kuten Dufva on maininnut.
 
Viimeksi muokattu:

10

Jäsen
Myös tämä kommentti viittaa pelitavan aktiivisuuteen ja aggressiivisuuteen. Jalosen Kärppiä ja Dufvan Jukureita yhdisti äärimmäisen kurinalainen ja passiivinen viisikkopeli. On spekuloitu mm. julkisuudessa paljon sitä, että miten Dufvan puolustusorientoitunut pelitapa toimii hyökkäysvoittoisen rosterin kanssa. Nyt näyttää siltä, että sille spekulaatiolle voidaan laittaa piste.
Kyllähän Kärpillä oli Dufvan aikaan divarissa aivan ylivertainen materiaali muihin seuroihin verrattuna joten olisi sitä hyökkäävämpääkin peliä voinut jo silloin pelata. Mitä pidemmälle kausi eteni niin sitä pahemmin Kärppien peli sekosi - lopuksi ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin potkia mies muualle.

Dufva on kuitenkin päässyt seuraamaan viime vuosien aikana maajoukkuetason valmentajien työtä, joten olen aika varma ettei samoja virheitä tehdä enää uudelleen?
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Kyllähän tässä hieman uhkakuvia tulee mieleen, kun muistaa esimerkiksi Bluesin viime kautta.
Harjoitusten koventaminen johti meillä loukkaantumiskierteeseen, miksei myös Dufvan Jypissä. Pidän tätä ennemmin odotettavana kuin pelättävänä. Tähän on toivottavasti rosterin leveydellä varauduttu.
Pahempi uhka on sitten pelaajien meneminen "lukkoon" pelitavan muutoksen ja rankemman pelikurin johdosta. Nämä solmut usein koskevat niitä pelaajia, joilta odotetaan nousua uudelle tasolle.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän Kärpillä oli Dufvan aikaan divarissa aivan ylivertainen materiaali muihin seuroihin verrattuna joten olisi sitä hyökkäävämpääkin peliä voinut jo silloin pelata. Mitä pidemmälle kausi eteni niin sitä pahemmin Kärppien peli sekosi - lopuksi ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin potkia mies muualle.

Juuri näin. Syynä saattoi olla ehkä kokemattoman päävalmentajan arkuus ja kovat tulospaineet miksi ei pelattu materiaalin edellyttämällä pelitavalla. Jukureissa pelaajamateriaali sen sijaan oli paljon tasaisempi. Pelaajatyypit olivat myös sellaisia, että sen ajan pelitapa toimi hyvin Jukureissa.

Dufva on kuitenkin päässyt seuraamaan viime vuosien aikana maajoukkuetason valmentajien työtä, joten olen aika varma ettei samoja virheitä tehdä enää uudelleen?

Toivoa sopii ettei tehdä. Toivoa sopii myös ettei tulevan kauden aggressiivinen ja aktiivinen pelitapa johda ylitoteuttamiseen ja tätä kautta myös ylilyönteihin ja viisikkopuolustamisen haavoittuvaisuuteen. Aina kun pelataan aktiivisesti on vaara, että oma viisikkopuolustaminen jää liian vähälle huomiolle. Ottaen huomioon JYPin heikon puolustuskaluston, tätä asiaa ei kannata painaa villaisella ja siihen on syytä kiinnittää huomiota.

kiekoton kirjoitti:
Kyllähän tässä hieman uhkakuvia tulee mieleen, kun muistaa esimerkiksi Bluesin viime kautta. Harjoitusten koventaminen johti meillä loukkaantumiskierteeseen, miksei myös Dufvan Jypissä. Pidän tätä ennemmin odotettavana kuin pelättävänä.

Hyvä huomio ja tämä on varmasti yksi tekijä, jota Dufva tarkoitti tietoisella riskillä, jota on tehty treenikaudella.

Pahempi uhka on sitten pelaajien meneminen "lukkoon" pelitavan muutoksen ja rankemman pelikurin johdosta. Nämä solmut usein koskevat niitä pelaajia, joilta odotetaan nousua uudelle tasolle.

Kyllä, mutta toisaalta kovempi pelikuri ja vaatimustason nousu usein antaa pelaajalle lisämotivaatiota. Pelaajat huomaavat, että valmentaja on todella tosissaan, ja se tarttuu usein myös positiivisessa mielessä pelaajiin. Kova pelikuri ja vaatimustaso saattaa monesti vaikuttaa myös ns. tähtipelaajan statuksella liikkuvan pelaajan tai erittäin kokeneen pelaajan työmoraaliin. Tällaiset pelaajat vaativat usein vapauksia harjoituksissa. JYPissä tämän tyyppisiä pelaajia ei juurikaan ole. Tiettyjä kuulopuheita on tosin liikkunut joidenkin pelaajien työmoraalista aiemmilta kausilta, mutta jätetään ne tässä vaiheessa omaan arvoonsa ja odotetaan näyttöjä kentältä.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Roolitus on palannut JYPin pelikirjaan

Täytyy kyllä nostaa hattua Dufvalle, koska nyt joukkue on roolitettu hienosti. Esimerkiksi Tenkasen katsomokomennushan johtuu puhtaasti roolituksellisista seikoista. Joukkueen ketjukoostumukset on rakennettu selkeästi niin, että kaksi ensimmäistä ketjua pelaa offensiivisempaa peliä ja kaksi seuraava hieman puolustavammin. Myös ketjujen pelaajatyypit ovat ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne tukevat tätä roolitusta. Pääosin tästä syystä Lahti on syrjäyttänyt Tenkasen, ainakin toistaiseksi. Lahden vahvuudet ovat puolustavassa roolissa ja tämän takia hän pelaa nelosketjun keskellä. Aivan kuten ennakoin jo keväällä. Hän on siinä roolissa yksinkertaisesti todella hyvä, koska hänen ominaisuudet tukevat hänen rooliaan. Koska Tenkanen ei mahdu kahteen ensimmäiseen ketjuun, hän ei mahdu kokoonpanoon ollenkaan, koska hän on selkeästi offensiivinen pelaajatyyppi. Tämän takia häntä ei ole järkevää peluuttaa puolustavassa koostumuksessa.

Sama pätee myös ylivoimapeliin, jossa on vain kaksi ylivoimakoostumusta, mikä on erittäin tärkeä asia. Se on tuottanut jo kahdessa ottelussa loistavan tuloksen. Kun pelaajat tietävät oman roolinsa ja sen, että he esimerkiksi pelaavat ylivoimaa, sitä voidaan myös harjoitella aivan eri intensiteetillä. Voidaan etukäteen kentän kanssa sopia asioita, kun tiedetään, että ylivoimavastuuta todella tulee. Alatalon aikana kun kaikki pelasivat ylivoimaa, sen harjoitteleminenkin jäi puolitiehen ja vaati kaksi kertaa enemmän aikaa ja energiaa. Lopputuloshan oli sitten mitä oli.

Kun D. Helminen palaa kokoonpanoon, on erittäin mielenkiintoista seurata miten Dufva rakentaa ketjukoostumukset. Aluksi Dwaipe ajettaneen sisään luonnollisesti hieman pienemmässä roolissa, mutta jatkossa hänelle on annettava suurempi rooli. Levittääkö Dufva materiaalia siten, että hän rakentaa kolme ratkaisukykyistä ketjua vai jatkaako hän edelleen hyväksi havaitulla sapluunalla, jossa on selkeästi vain kaksi offensiivista vitjaa? Edessä on JYPin tilanteessa erittäin harvinainen positiivinen ongelma. Tämä sama positiivinen ongelma näkyy myös ylivoimakoostumuksissa, joten Helmisen paluun jälkeen nähtäneen kaksi erikoisylivoimakoostumusta. Toisessa koostumuksessa viivalla pelaa Hytönen ja toisessa pelannee D. Helminen. Huomatkaa myös se seikka, että L. Helminen ei ole pelannut ylivoimassa lainkaan.

Virtanen-Immonen-Pihlman
Mäntymaa-Hytönen

Hannus-Vänttinen-Filppula
Niskavaara-D. Helminen
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kun D. Helminen palaa kokoonpanoon, on erittäin mielenkiintoista seurata miten Dufva rakentaa ketjukoostumukset. Aluksi Dwaipe ajettaneen sisään luonnollisesti hieman pienemmässä roolissa, mutta jatkossa hänelle on annettava suurempi rooli. Levittääkö Dufva materiaalia siten, että hän rakentaa kolme ratkaisukykyistä ketjua vai jatkaako hän edelleen hyväksi havaitulla sapluunalla, jossa on selkeästi vain kaksi offensiivista vitjaa?

Tämä on todellakin vähintään mielenkiintoinen juttu. Tällä hetkellä jos kaikki olisi kunnossa on meillä kolme "ylimääräistä" hyökkääjää jotka taitavat hyökkäyspelin salat. D.Helminen, Louhivaara ja Tenkanen. Jos Dufva päättää lähteä kolmella hyökkäysvoittosemmalla ketjulla, niin se syö peliaikaa esimerkiksi Mikkoselta, joka on ollut todella hyvä mitä on saanut lukea ja kuulla. Varmasti Dufva kokeilee molempia variaatioita ja mielenkiintoista kumpaan mies päätyy.

Varjopuoli tässä taas on, että mitenkä käy jatkoneuvottelut esimerkiksi Tenkasen kanssa, kun peliaikaa ei välttämättä niin hyvin tulekkaan, kun mies on itse odottanut. Tai Helminen, miehellä on isot tavoitteet, mm. sijoittua pistepörssissä korkealle, mutta mitäs teet jos nelosessa pelaat ja vierellä Mikkonen ja Sipiläinen? Entäs Vänttisen peli, jos Dufva lyö Helmisen heti kakkosen keskelle ja Vänttinen joutuisi katsomoon, vaikkakin pelannut huikean alkukauden?

Onneksi en ole Dufva.
 

Erik Loka

Jäsen

Miksi D. Helminen pelaisi nelosessa? Miksi Tuomas Vänttinen istuisi katsomossa?
Miksi kolme hyökkäävää ketjua syö Mikkosen peliaikaa?

Kyllähän tuohon voidaan rakentaa aivan helposti kolme hyökkäävää ketjua, joista tuo Hytösen ketju hallitsee myös puolustamisen. Dwight tai Vänä kolmoseen ja toinen kakkoseen. Louhivaara ja Tenkanen nyt ei noiden kahden paikkaa vaaranna missään nimessä.

Ja sitäpaitsi Tenkasen varaan on turha mitään laskea, kun on erittäin epätodennäköistä että mies pysyy ehjänä koko kauden.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tenkasen varaan on turha mitään laskea, kun on erittäin epätodennäköistä että mies pysyy ehjänä koko kauden.
Mitähän mieltä Valtteri on tästä väitteestä. Jos väite olisi tosi, olisi kummasteltava Tenkasen motivaatiota jatkaa uraansa ja Tenkasen sopimusta JYPiin, sekä kysyntää viime kevään liigamarkkinoilla.

Sanoisin - Myth busted!
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Liigan kotiavausottelun nähneenä on pakko kysyä viisaammilta, mitä se tylsä robottikiekko oikein tarkoittaa? Jos se tarkoittaa nähdyn kaltaista yrittävää, taklaavaa, nopeasti vastahyökkäyksiin lähtevää, juonikasta ja rytmikästä jääkiekkoa, ilmoittaudun täten RD:n robottikiekon ystäväksi!
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Liigan kotiavausottelun nähneenä on pakko kysyä viisaammilta, mitä se tylsä robottikiekko oikein tarkoittaa? Jos se tarkoittaa nähdyn kaltaista yrittävää, taklaavaa, nopeasti vastahyökkäyksiin lähtevää, juonikasta ja rytmikästä jääkiekkoa, ilmoittaudun täten RD:n robottikiekon ystäväksi!

Nimenomaan just tollasta se oli Jukuri-aikanakin se Dufvan kiekko. Voittavaa ennenkaikkea, mutta lähes yhtä merkittäviksi tekijöiksi nousevat juuri yrittäminen, taklaaminen, pelin kääntäminen ja rytmittäminen. Ristohan on taikuri kuten tiedätte! ;)
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Miksi D. Helminen pelaisi nelosessa? Miksi Tuomas Vänttinen istuisi katsomossa?
Miksi kolme hyökkäävää ketjua syö Mikkosen peliaikaa?


Tämä tapahtuu jos Dufva lähtee kahella hyökkäysvoittoisella ketjulla ja puolustusvoittoisella ketjulla.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varjopuoli tässä taas on, että mitenkä käy jatkoneuvottelut esimerkiksi Tenkasen kanssa, kun peliaikaa ei välttämättä niin hyvin tulekkaan, kun mies on itse odottanut.

Toisaalta se vähäinen peliaika voi tulla hyvien ketjukaverien kanssa, jos Tenkanen laitetaan vain hyökkäävään rooliin. Piiroinenhan on näistä kolmesta pelistä istunut penkillä puolitoista, mutta ne loput puolitoista pelannut tasokkaiden ketjukaverien (Vänttinen, Filppula, Hannus) kanssa. Kumman pelaaja mieluummin ottaisi, kolme peliä nelosketjussa pienellä peliajalla huonojen ketjukaverien kanssa vai puolitoista peliä suuremmalla peliajalla parempien ketjukaverien kanssa? Minä en ole pelannut kiekkoa, joten en tiedä. Luulisi kuitenkin, ettei ole mitenkään ilmiselvää että pelaaja valitsee ensimmäisen vaihtoehdon.
 

esse25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Koska en ole itse päässyt vielä seuraamaan matseja, kysyisin arvon kollegat teiltä mielipidettä Jypin ylivoimasta.
Mikä toimii ja minkänäköistä voimaa Dufva suosii? Onnistuuko kiekon tuonti alueelle helposti ja haetaanko viivalta laukauksia?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kai se on nyt viimeistään vaasanpojankin myönnettävä, että RD taitaa sittenkin olla tällä hetkellä koko Suomen paras lätkävalmentaja.. Tuosta Dufvan suosimasta "robottikiekosta" tosiaan puhuttiin vuosi tolkulla Mestiksessäkin, mutta tosiasiassa en kyllä itse mitään järisyttävän vetäytyvää puolustuspelaamista Jukureilta nähnyt. Jukurithan tehtäili maaleja laajalla rintamalla. Ainoa ero muihin oli vaan se, että omaan pää pysyi puhtaanpana, heh... eli Dufvan suhteen puhutaan nimenomaan VOITTAVASTA pelistä ja jos olen oikein ymmärtänyt niin eikös se kuitenkin ole kiekossakin se melkein tärkein asia.

Hienoa tosiaan nähdä JYP nyt sarjan kärjessä! Toivon teidän vievän koko homman sitten keväällä, niin saadaan taas liigaan vähän uutta väriä.
 

Jöysmä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja D-Team
Kai se on nyt viimeistään vaasanpojankin myönnettävä, että RD taitaa sittenkin olla tällä hetkellä koko Suomen paras lätkävalmentaja.. Tuosta Dufvan suosimasta "robottikiekosta" tosiaan puhuttiin vuosi tolkulla Mestiksessäkin, mutta tosiasiassa en kyllä itse mitään järisyttävän vetäytyvää puolustuspelaamista Jukureilta nähnyt. Jukurithan tehtäili maaleja laajalla rintamalla. Ainoa ero muihin oli vaan se, että omaan pää pysyi puhtaanpana, heh... eli Dufvan suhteen puhutaan nimenomaan VOITTAVASTA pelistä ja jos olen oikein ymmärtänyt niin eikös se kuitenkin ole kiekossakin se melkein tärkein asia.

Hienoa tosiaan nähdä JYP nyt sarjan kärjessä! Toivon teidän vievän koko homman sitten keväällä, niin saadaan taas liigaan vähän uutta väriä.

Ainakin kotipeli Tapparaa vastaan oli erittäin viihdyttävää kiekkoa. Robottikiekko taitaa olla vain joidenkin kateellisten keksimä haukkumanimi. Mielestäni Dufvan peluuttamista/pelitapaa voi kuvailla sanoilla, aktiivinen, aggressiivinen ja lopuksi erikoisesti sanoen, hieman ylistäen, viihdyttävä.
 

Glory

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, NHL
Koska en ole itse päässyt vielä seuraamaan matseja, kysyisin arvon kollegat teiltä mielipidettä Jypin ylivoimasta.
Mikä toimii ja minkänäköistä voimaa Dufva suosii? Onnistuuko kiekon tuonti alueelle helposti ja haetaanko viivalta laukauksia?

Mitään kovin viiltävää analyysiä Jypin ylivoimapelaamisesta en osaa heittää, mutta laitan tähän joitain pieniä huomioita.

-Kiekon kuskaaminen tuottaa välillä vaikeuksia, eli pääosin kiekko päätyyn ja perään.
-Peliä pyritään pyörittää J. Immosen kautta. (Immonen yleensä majailee lähes maalivahdin tasolla kulmassa, josta jakaa kiekkoa tai nousee kaarella vetämään)
-Hytönen pelannu 1.YV:ssä viivassa.(tuo kivasti laatua laukauksiin, mutta hieman epävarmuutta viivan pitämiseen)
-Paljon haetaan maalin edestä poikittaissyöttöjä. (Akselilla Immonen-Virtanen tai pakin nousun kautta)
-Laukauksia tulee vieläkin aivan liian vähän. Pakki-pakki syöttö->veto puuttuu (osa syy lienee pakkien taitamattomuus viivassa, varsinkin laadukkaiden laukausten aikaan saaminen.)
-2. YV ei oo viel saanu oikein peliä pyörii ja kiekon menetyksiä tulee paljon 1:een nähden.

1. YV VIP-kenttä+Hytönen, yhellä pakilla(pääosin Mäntymaa..)
2. YV Filppula-Vänttinen-Hannus, pakkeina yleensä Niskavaara-Salmu
 
Urheilulehti ruotii eilistä Jokerit-JYP ottelua ja spekuloi muun muassa Dufvan pelikirjaa sekä JYPin pakettia.

Sihvonen: Ei näin, Shedden!

Sihvonen taas haastattelee itseään ja tuttua huttua jälleen on Petterin kynästä lähtenyt. Sarjassa tulee tappioita ja ei ole ensimmäinen kerta kun Jokereiden kausi lähtee nihkeästi käyntiin - ja sitäpaitsi, johan Kärpätkin ehti kotonaan hävitä SaiPa:lle.

Ja jos vielä lisää jotain, niin JYP on kuitenkin avannut sen verran hyvin, että Sihvosen nurinat jostain pakeista on ihan turhia: Mäntymaa ei ehkä Tapparassa päässyt esiin, mutta näin kävi Jyväskylässä mm. Laamaselle sekä Mäenpäällekin. Tuskin kukaan silti väittää, ettei nämä pelimiehiä olisi.
 

Handyy

Jäsen
Sihvonen taas haastattelee itseään ja tuttua huttua jälleen on Petterin kynästä lähtenyt. Sarjassa tulee tappioita ja ei ole ensimmäinen kerta kun Jokereiden kausi lähtee nihkeästi käyntiin - ja sitäpaitsi, johan Kärpätkin ehti kotonaan hävitä SaiPa:lle.

Ja jos vielä lisää jotain, niin JYP on kuitenkin avannut sen verran hyvin, että Sihvosen nurinat jostain pakeista on ihan turhia: Mäntymaa ei ehkä Tapparassa päässyt esiin, mutta näin kävi Jyväskylässä mm. Laamaselle sekä Mäenpäällekin. Tuskin kukaan silti väittää, ettei nämä pelimiehiä olisi.
Jep, eiköhän nuo olleet taas sitä samaa sensaationhakuista tuubaa jonka voi jättää omaan arvoonsa.
 

Jöysmä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja D-Team
-Hytönen pelannu 1.YV:ssä viivassa.(tuo kivasti laatua laukauksiin, mutta hieman epävarmuutta viivan pitämiseen)

1. YV VIP-kenttä+Hytönen, yhellä pakilla(pääosin Mäntymaa..)

Tähän on pakko kommentoida, että Hytönen nimenomaan pitää hyvin viivan ja rauhoittaa peliä, mutta vedot eivät ole tarpeeksi kovia. Hyvää Hytösen laukauksissa on se, että ne menevät maalia päin.
 

Erik Loka

Jäsen
Mitähän mieltä Valtteri on tästä väitteestä. Jos väite olisi tosi, olisi kummasteltava Tenkasen motivaatiota jatkaa uraansa ja Tenkasen sopimusta JYPiin, sekä kysyntää viime kevään liigamarkkinoilla.

Sanoisin - Myth busted!

Niinkö? No, ei siinä taas kovin kauaa mennyt että ukko on rikki. Ei sille tunnu mahtavan vaan mitään että joku paikka on rikki jatkuvasti.
 

Glory

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, NHL
Tähän on pakko kommentoida, että Hytönen nimenomaan pitää hyvin viivan ja rauhoittaa peliä, mutta vedot eivät ole tarpeeksi kovia. Hyvää Hytösen laukauksissa on se, että ne menevät maalia päin.

Olet oikeassa. Tarkoitin lähinnä viivapelaamisen epävarmuudella sitä kun hyökkääjä laitetaan viivaan tahtoo riski kasvaa uskaliaiden syöttöjen ja yltiöpäisen vetämisen johdosta. Tosin vain pelin nähneenä Hytönen hoiti homman mallikkaasti viivassa. Laukausten laadulla tarkoitin juuri sitä että laukaukset menevät maalipuiden väliin eikä niin kuin esim. Salmun hehtaaritykki.
 

Erik Loka

Jäsen
Olet oikeassa. Tarkoitin lähinnä viivapelaamisen epävarmuudella sitä kun hyökkääjä laitetaan viivaan tahtoo riski kasvaa uskaliaiden syöttöjen ja yltiöpäisen vetämisen johdosta. Tosin vain pelin nähneenä Hytönen hoiti homman mallikkaasti viivassa. Laukausten laadulla tarkoitin juuri sitä että laukaukset menevät maalipuiden väliin eikä niin kuin esim. Salmun hehtaaritykki.

Niin, järkevämpää siinä viivassa on kyllä Hytöstä pitää kuin Salmua, sillä vaikka laukaukset eivät olekaan yhtä kovia, niin ne sentään menevät useammin maalia kohti. Ja samahan se on laukoa vaikka miljoonaa päätypleksiin, ei niistä laukauksista maaleja tule. Tärkeintä on laukoa maalia päin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös