Rinkelinmäki ja HPK:n palvelut

  • 1 363 408
  • 6 892

Chello

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Glasgow Celtic
Oliko kuvanlaatu nyt huonompi kuin Blues pelissä? Siinä pelissä ainakin omasta mielestä kuva mediakuutiossa oli hyvä...?? Ja kaveriniki kehui kuwan olewan paljon paremman kuin esim. Hartwall-Areenan vastaavan..missäköhän nyt mahtoi tökkiä tekniikan kanssa?

Kyllä se oli ja huomasi hyvin, kuinka kuva nyki ajoittain aika kiitettävästi. Tämä asia ei koske laatuun niin paljon, mutta viimeksihän Canal+ oli paikalla ja heidän kuvamateriaalia käytettiin kuutiossa. Tällä kertaa puikoissa oli ilmeisesti Hämeenlinnan omat pojat, joita en siis tässä tilanteessa hauku tai ettäkö Canalin kaverit olisivat parempia, mutta he siis näyttivät eilen kuutiosta hidastuksia. Blues-ottelussa tuli lisäksi studiota ja haastatteluita.

Yksi parannusehdotus olisikin, että erätauoilla voitaisiin näyttää kuution kautta vaikkapa pelaajahaastattelu.
 

ditrim

Jäsen
Kuutiosta ja muista epäkohdista.

Eihän tuosta kuutiosta mitään edes nähnyt pohjoislipalta. Njoo, sen käyttö varmaan paranee taitojen ja kokemuksen karttuessa. Miksi se ei ole 5 metriä korkeammalla?

Sitten vielä valivalit loppuun:

- Miksei kahvia saanut pohjoispäädyn yläkioskilta?
- Tupakalla oli pimeää
- Maalin tullessa helvetin hiljaista, missä on sumutorvi?
- Ennen aloitusta jotain biisiä soi 2 sekuntia, sitten toista, sitten mainos, sitten taas 2 s jotain biisiä. Kuulostaa ihan siltä kuin joku vaan kanavasurffailisi siellä.
- Niitä normihintaisia lippuja Riihimäelle! Ihan vitsi lähteä viiden kilometrin päähän keskustasta Riihimäen Citarista hakemaan opiskelijalippua, tulee vaan entistäkin kalliimmaksi. Nyt sinne Riihimäen keskustaan johonkin paikkaan ne normaalihintaiset liput tarjolle.
- Niitä HAMK:n alennuslippuja voisi myydä vaikkapa HAMK:n tiloissa?
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Teemu Aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HC Andersen
Kauheasti on porukalla valittamista. Ymmärrän kyllä että halutaan viihtyä hallissa entistä paremmin, mutta kun peli kulkee ja voittojen tulolle ei näy estettä ennen ensi kauden mestareiden liigaa, niin voisi nuo valittamiset olla vähän harkitumpia. Tuntuu että kaikki on perseellään.
- Tupakkapaikka on tulossa, mutta ei ole vielä valmis. Varmasti koko Pohjois-Euroopan hienoin tupakkapaikka valmistuu pukukoppien päälle ns. "ykköspaikalle".
- Kellotaulu on mielestäni todella edustava ja kaivattu, ja jos se olisi 5 metriä korkeammalla niin sitä ei näkisi kukaan muu kuin pohjoislippa.
- Sumutorvi olisi ihan kiva, mutta sen puuttuminen ei ainakaan minua haittaa. Pääasia että tulee maaleja. Enemmän maalin tultua itse iloitsen maalista, kun sumutorven kuulemisesta.

Tämä ei ole kenellekään v*ttuilua. Nämä olivat vain minun mielipiteitäni esille nostetuista asioista.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
- Tupakkapaikka on tulossa, mutta ei ole vielä valmis. Varmasti koko Pohjois-Euroopan hienoin tupakkapaikka valmistuu pukukoppien päälle ns. "ykköspaikalle".

Muuten hyvä, mutta tupakalla pitää voida käydä muuallakin kuin siellä terassilla. Muuten tulee kohtuutonta ruuhkaa. Kyllä ne pihan paikat pitäisi valaista ehdottomasti. Tosin uskonkin, että asiaan paneudutaan.

Mediakuution käytöstä en itse varsinaisesti kitise enkä rutise. Kunhan heitän ilmaan asioita, joita toivoisin. Eiköhän sinne niitä erätaukohaastiksiakin ala tulla, kunhan hallin infra sen sallii.
 

M10

Jäsen
Blues-pelissä E-katsomon takana olevalla röökipaikalla järkkärikin naureskeli, että "on niin pimeää, ettei näe yhtään minkä näköistä porukkaa sieltä tulee ja menee".
 

d2uce

Jäsen
Blues-pelissä E-katsomon takana olevalla röökipaikalla järkkärikin naureskeli, että "on niin pimeää, ettei näe yhtään minkä näköistä porukkaa sieltä tulee ja menee".

Pohjoispäädyn tupakkapaikalla järkkärit naureskelivat vaan sitä, kun ovat ainoita jotka saavat katoksessa seistä sateen suojassa muiden tuprutellessa sateessa siellä "10 metrin päässä".

Valoa tosiaan kaipaisi tuonne, sillä jo nyt - ennen ensimmäisiäkään pakkasia - jännittää tuolla säkkipimeydessä niitä piileviä jäätiköitä joihin liukastuu ja lyö pian päänsä!

Eiköhän tilanteeseen tule kuitenkin muutos. En valita, en edes polta.

Eikä näistä valituksista kannata vielä kenenkään hermostua. Näitä on kuitenkin melko vähän tänne sadellut. Ajatelkaa vaikka niin, että hallihan on helvetin hyvässä kuosissa jo nyt, kun ei tämän enempää ole valitettavaa. En minä ainakaan jokaista pöytäliinaa ja pehmustettua penkkiä rupea täällä erikseen kehumaan.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Kauheasti on porukalla valittamista.

Tuntuu että kaikki on perseellään.
Tarkennetaan;
Käytävätilat hallissa on edelleen perseestä.

Äänentoisto hallissa on edelleen perseestä.

WC-tilat hallissa on edelleen perseestä.

Tulevaisuudesta näiden asioiden osalta en tiedä. Marisen, kitisen, rutisen, valitan ja itken näistä asioista tämän hetkisen tilanteen perusteella. Olen aivan saatanan tyytyväinen mikäli edes kaksi näistä asioista saadaan kauden loppuun mennessä kuntoon.

Kuluttajana arvion kyseisen tuotteen käyttöhetken mukaan. Kun menen 1.11 Hifk-pelissä omalta paikaltani baariin nauttimaan olutta, tämän jälkeen vessan kautta omalle paikalleni, niin ei suoraan sanottuna kiinnosta sillä hetkellä, että miltä nämä palvelut toimiessaan näyttävät helmikuun eka päivä.

Hallissa on mennyt moni asia todella paljon eteenpäin (esim. juuri ne mainitut uudet ravintolat ja uudet jakkarat), ja hyvä niin. Muutama asia on edelleen vain todella heikossa jamassa.
 

Kerho64

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Paljon on menty eteenpäin, mm päätyjen alakäytävät paljon tilavammat kuin ennen. Vielä kun saadaan taas eteläpäädyn yläovista poistuminen, niin hallikin tyhjenee huomattavasti nopeammin.

Uusi pääaula hieno, samoin päällä oleva ravintolatila. Eipä ainakaan eilen toisella erätauolla paljon ruuhkia näkynyt.

Äänentoisto on mennyt huonompaan suuntaan. Ainakin E-lipalla korvat soi kun mainokset ajetaan niin kauhealla voluumilla. Sitten kuulemma C5:ssä taas ei kuule ämyreistä mitään.

Mediakuution käyttö on vielä lapsenkengissä, eipä paljon näkynyt esim maalintekijöiden ja syöttäjien tietoja. Hidastukset ja pelikuvan laatu oli huono, ilmeisesti huonot kamerat? C+:n kuva oli kuulemma paljon parempi (en ollut itse tuossa pelissä).

Vielähän tuolla on paljon tehtävää, mutta todella positiivinen yllätys kuitenkin vanhaan verrattuna.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Tarkennetaan;
Käytävätilat hallissa on edelleen perseestä.

Äänentoisto hallissa on edelleen perseestä.

WC-tilat hallissa on edelleen perseestä.
Ensimmäinen on karu fakta. En tiedä minkälaiset paloturvavaatimukset halleilla on, mutta kieltämättä tuli mieleen pelin päätyttyä, että miten kävisi esim. tulipalon sattuessa, kun kestää minuutteja päästä hallista pihalle. Ja luojan kiitos mitään katastrofaalista ei tapahtunut, mutta kyllä tuo jopa entisestään lisääntynyt ryysis latistaa tapahtumaa näin normaaleissakin olosuhteissa. Ja HPK ottaa tämän takia joka pelissä taloudellisesti takkiin, kun käytävät ovat mitä ovat. Esimerkiksi otan itseni + vajaan kymmenen hengen porukan, jolla oltiin peliä katsomassa. Luultavasti kalja olisi maistunut aika monelle, mutta ei käynyt mielessäkään lähteä taipaleelle.

Äänentoistosta olen vähän eri mieltä, koska omasta mielestäni se on parantunut. Tähän tosin vaikuttaa varmasti se, että katsoin ensimmäisen pelin sitten, no en muista milloin viimeksi, väärästä päädystä ja sinne kaiuttimien suuntaus on ilmeisesti optimaalisempi. Alkushow musiikkeineen ansaitsee ison peukun ja tuopin. Kuutiota ei muuten käytetty ollenkaan hyväksi, muuta kuin mainoksiin, mutta se on aika toissijaista tässä tilanteessa.

Kolmannesta kohdasta ei ole tältä kaudelta vielä kokemusta, mutta todella toivon, että sinne ravintoloihin tms. on tehty paljon uutta vessatilaa, koska vanhat olivat edellisellekin kapasiteetille täysin riittämättömät.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Nämä poikkeusolot ovat kieltämättä vaikeat, kun eteläpääty ei ole valmis ja makkarajonossa on kieltämättä erittäin tukalaa jonottaa. Ruuhka sinällään ei minua haittaa, mutta kahvikuppeihin täytyisi saada kannet: voi pojat että sen täpötäyden kahvikupin kanssa sai taiteilla takaisin lauteille läikyttämättä kahvia pisaraakaan hunningolle.

Mutta tosiasiahan on että halli on pahasti keskeneräinen jokaisella osa-alueella ja vielä kotiavauksen viimeisillä tunneilla halli oli kauheassa kunnossa, joten uskon käytännön asioiden parantuvan huomattavasti hallin ollessa täysin valmis. Onko tietoa siitä aularavintolan tilasta: onko valmis, jos ei niin missä vaiheessa?

Kokonaisuudessaan annan erittäin suuren plussan uudistetusta hallista, jopa keskeneräisenä. Täytyy kuitenkin muistaa, että uusien asioiden opettelu vie aikaa ja jotkin asiat opitaan kantapään kautta. Muun muassa ensimmäisessä ottelussa ihmisiä pääsi sisään ilman lipun tarkastusta ja videokuution käyttö on vielä hakusessa (mm. pelitilanneuusinnat puuttui, pelaajaesittelyt näkyivät jo lämmittelyssä ja kuuleman mukaan yritys joka vastaa taltioinnista ei ole ennen tehnyt töitä jääkiekon parissa).
En silti lähtisi skeptisesti arvioimaan hallin huonoja puolia, sillä jokatapauksessa parannusta entiseen halliin on huimasti ja ulkoasullisesti katettu jäärata alkaa hahmottua erittäin hienoksi ja toimivaksi Jäähalliksi, josta Hämeenlinnalaiset voivat olla ylpeitä.
 
Viimeksi muokattu:

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Se "mediakuutio"

Mitä ihmettä sillä häkkyrällä tehdään??? pudotetaan alas kesken pelin niin on jotain katsottavaa ainakin hetkeksi aikaa.

- Pelin aikana on turha odottaa uusintoja. Esim. Tappara matsissa Karia sai mailasta suuhun ja sen ylärima laukauksen jotkut väitti olleen sisällä. Nää olisi niitä hidastuksia, mitä olisi hyvä näyttää ihan niin kun tuomarointi mielessäkin.

- Vihellysten jälkeen näytetään vaan kuvaa suorana kentältä kuinka pelaajat luistelee vaihtoon tai sitten Martelan pikkupoika mainosta, mutta ei vahingossakaan mitään pelin tapahtumia.

- Maalitekijöiden, syöttäjien ja rangaistusten saajien nimiä saati kuvia tapahtumista on turha odotella ainakaan järjellisessä ajassa. Ei sinne kuitenkaan kesken pelin viitsi tuijotella.

- Erätauolla 2 viimeistä minuuttia tulee jotain koostetta pelistä ja pelin aikana ehkä 2 min maalin jälkeen saattaa tulla uusinta

- Se kuvan "laatu" ja niissä hidastuksissa eritoten laatu on aivan kamalaa.

Tämän mallisena palveluna toi kuutio ei tuo mielestäni mitään lisäarvoa peleihin se, että on mediakuutio ei lisää palvelun arvoa mitenkään, jos jotain arvoa tuo niin odotus arvoa ehkä. Siinä mediakuutiossa tarjottavan ohjelman sisältö tuon sen arvon, mitä sillä kuutiolla voidaan saada!
 

d2uce

Jäsen
Tämän mallisena palveluna toi kuutio ei tuo mielestäni mitään lisäarvoa peleihin se, että on mediakuutio ei lisää palvelun arvoa mitenkään, jos jotain arvoa tuo niin odotus arvoa ehkä. Siinä mediakuutiossa tarjottavan ohjelman sisältö tuon sen arvon, mitä sillä kuutiolla voidaan saada!

No tästä ketjusta voi löytyä pieniä vinkkejä joista voi päätellä, että missä mennään.

a)Viime pelissä oli jotain ongelmia kokonaisuudessaan joista voi lukea vaikka nimim. Chellon viestistä jossa on sitaatti Ylen sivuilta.

b)Jos kerran kuutiovastaavat eivät ole ns. lätkäjätkiä, ei voidakkaan olettaa, että he automaattisesti tietäisivät mitä siellä kuuluu näyttää. Eiköhän ohjeistuksen ja pienen harjoittelun jälkeen homma ala pelittää, jos ei, niin alan itkeä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Tärkeimmät viirut

+pohjoispäädyn aulabaarista saa oluen nopsasti ja on väljää naattia.
+klubiravinteli tarjoiluineen toimii.
+samoin wc tilat
+dj soittaa Tarottia ja muuta hyvää
+Kuutio on kiva

-automaattikahvi pohjoispäädyn käytäväkioskissa on pahaa, yäk
-aina sataa kun on peli
-eteläpäädystä taitaa tulla kosteutta sen verran että kiekko alkaa pomppia viimeistään toisessa erässä. Pakkasia odotellessa
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
+dj soittaa Tarottia ja muuta hyvää
+Kuutio on kiva

Erätauoilla soittaa hyvää musaa, mutta sitä musiikkia vois todella soittaa pelikatkoillakin. Pelikatkoilla hyvin harvoin kuuluu yhtään mitää musiikkia ja tästä piiiiiiiiitkä miinus. Ne helvetin ainaiset mainokset latistaa vähän tunnelmaa.

Kuutio on kiva, mutta sitä voisi todella käyttää hyödyllisemminkin. Karu paluu oli arkeen tuon Blues-pelin jälkeen mikä televisioitiin. Kun noin hyvä kuutio on käytössä niin on sääli, että sitä ei osata hyödyntää sitten tarpeeksi tehokkaasti ja mainoksia pyörii siinä liian usein. Surullista, mutta totta, raha ratkaisee.

Äänentoisto on aika heikkoa. Ei Kerhon maalitkaan tunnu enää yhtä ihanilta kun ei kuulu Se on siellää oikein kunnolla.

Hallin palveluihin en ole vielä päässyt kunnolla tutustumaan, kun en viitsi lähteä sieltä seisomakatsomosta minnekään erätauoilla, etten menetä hyvää paikkaani. Halli näyttää mukavalta muuten. Istuimet näyttävät hienoilta, niissä on varmasti hyvä pitää persustaan, halli on valaistu paljon paremmin kuin ennen ja hallissa ei ole enää myöskään sitä hajunkätkyä mikä oli ennen vanhaan.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Neil Hardwickin lanseeraamalla yhden kameran tekniikalla noista pelitilanteista ei paljoa kuutiolla irti saa, ellei nyt juuri tilanteen kohdalla kuvaaja satu sopivasti zoomailemaan. Molemmille sinisille kamerat niin kuin Kuopiossa ja homma toimisi vähän paremmin. Eipä silti, ei tuo kuvan taso ole sen kummempi ollut millään muullakaan liigapaikkakunnalla.

Eiköhän maalintekijät ja muut perusjutskat sinne taululle vielä ilmaannu. Sitä vartenhan se on hommattu.

Saapa nähdä, että koska sitä jaksaa itse vääntäytyä katselemaan ja testailemaan niitä uusia tiloja, kun tähän asti olen kävellyt vaan suorilla seisomaan ja istuskellut tauotkin tiukasti samoilla paikoilla.

Nämä kaikki puutteet olivat tiedossa ja siksi on kohtalaisen turhaa niistä sen ihmeemmin valittaa. Kaikki kyllä tietävät mistä homma on kesken. Valittaa voi tietysti aina, jos se jotenkin oloa helpottaa.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Neil Hardwickin lanseeraamalla yhden kameran tekniikalla noista pelitilanteista ei paljoa kuutiolla irti saa, ellei nyt juuri tilanteen kohdalla kuvaaja satu sopivasti zoomailemaan. Molemmille sinisille kamerat niin kuin Kuopiossa ja homma toimisi vähän paremmin. Eipä silti, ei tuo kuvan taso ole sen kummempi ollut millään muullakaan liigapaikkakunnalla.

Pakko puuttua sen verran, että kyllä siellä kahdella kameralla vedetään. Meillä lisäksi yksi kamera, mutta se nyt ei taas liity tähän asiaan mitenkään.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Pakko puuttua sen verran, että kyllä siellä kahdella kameralla vedetään. Meillä lisäksi yksi kamera, mutta se nyt ei taas liity tähän asiaan mitenkään.
Ok, mutta mielestäni yhden kameran "uhraaminen" sellaiseen kaukaa otettuun kuvaan on aika turhaa, kun ei siitä saa juuri mitään selvää ainakaan sieltä kuutiolta. Mistäs se toinen kuvaa ja ohjaako siellä kukaan?
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Ok, mutta mielestäni yhden kameran "uhraaminen" sellaiseen kaukaa otettuun kuvaan on aika turhaa, kun ei siitä saa juuri mitään selvää ainakaan sieltä kuutiolta. Mistäs se toinen kuvaa ja ohjaako siellä kukaan?

Ere Kokkonenhan sinne oli palkattu, mutta nyt etsitään uutta miestä.

Ilmeisen hyvin onnistunut remontti jo tässä vaiheessa, kun tällä palstalla ei tämän enempää kitinää kuulu. Mitä mediakuution käyttöön tulee, uskoisin ettei sen opettelu ole ehkä ollut ihan ykkösenä prioriteettilistalla, jos koko halli on vielä puolivalmis. Eiköhän nämä pikkuseikat saada ajan kuluessa kuntoon, eihän niitä hienoja laitteita ole sinne katsojien kiusaksi hankittu.
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Neil Hardwickin...

Tämän maagisen käsikirjoittajan nimen luettuani oli pakko katsella Reinikaisia sen verran mitä ylen elävästä arkistosta löytyi... kovaa kamaa ja jos tolle viihdyttävyys tasolle kuution ohjelma tarjonta saadaan niin en kaipaa erätauoilla edes kalja tiskiä!!!
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Ok, mutta mielestäni yhden kameran "uhraaminen" sellaiseen kaukaa otettuun kuvaan on aika turhaa, kun ei siitä saa juuri mitään selvää ainakaan sieltä kuutiolta. Mistäs se toinen kuvaa ja ohjaako siellä kukaan?

Molemmat kuvaajat keskellä kenttää kuvaus"parvella". Se, kumpi kuvaa mitäkin, en tiedä. En myöskään tiedä ohjaus-politiikasta mitään. Kuitenkin hommat varmasti luistaa hetki hetkeltä paremmin. Aikaa hommien opetteluun oli erittäin vähän, joten annetaan pojille aikaa reenata. Jääkiekon kuvaaminen ei ole sieltä helpoimmasta päästä ja ajan kuluessa kuvaaja oppii lukemaan tilanteet ennakkoon, jolloin homma helpottuu huomattavasti. Voi lisäksi olla, että kaikkia miksausvehkeitä ei olla vielä edes otettu käyttöön. Pääasia, että kuutio toimii ja se on jo paljon keskellä halliremonttia.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Osaako kukaan kertoa, mitä eteläpäätyyn vielä tulee? Mielestäni remontin alussa puhuttiin että tulee ravintola tiloja, aitioita, sekä kokonaan uusi istumakatsomo näiden päälle. Nyt on puhuttu vaan aitioista ja ravintolatiloista.

Samoin remontin alussa puhuttiin/näytettiin "kabinetti" ja "VIP-tiloja" A1 katsomoiden takana/ylhäällä. Tuliko näitä koskaan, vai onko ne jo siellä? Mahdollista tässä kohdassa on myös allekirjoittaneen täydellinen ymmärtämättömyys rakennuspiirrustuksista.

Nythän halliin on päästetty 4000 katsojaa. Eli mihin vajaa 1400 ihmistä vielä pistetään?
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
- Pelin aikana on turha odottaa uusintoja. Esim. Tappara matsissa Karia sai mailasta suuhun ja sen ylärima laukauksen jotkut väitti olleen sisällä. Nää olisi niitä hidastuksia, mitä olisi hyvä näyttää ihan niin kun tuomarointi mielessäkin.
Hmm.. tarkoitatko, että tuomarit katselisivat epäselviä tilanteita kuutiolta ja jakelisivat sen mukaan jäähyjä? Onhan se ihan selvä juttu, että tuomarit eivät paljoa kuutiovideoita tiiraile. Silloin tällöin näkee pelaajien näyttelevän kohti videotauluja, että "kato tuolta" mutta tuomari ystävällisesti ilmoittaa tällöin pelaajalle, ettei se ole sääntöjen / casebookin / jonkun muun käytännön mukaan edes sallittua.

Yleisön palvelu on sitten asia erikseen ja jokaisella kunnon videotaulun paikkakunnalla pitäisi olla oikea ohjaaja ja 2-3 eri kameraa.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siis siihen eteläpäätyynhän tulee kaks kaaren väliä lisää ja ilmeisesti siellä tulee olemaan katsomo tilaa ja aitioita.... Näin mutu tuntumalta heitettäny jos en väärin muista...

Mitäs siihen isoon aulaan muuten tulee vielä kun se on vähän turhan avara... Fani myymälä?

Onko käsityksiä että onko tämä ns terassi kakutin yhteydessä tulossa vain rökning kan dödä paikaksi vai saako siellä vetää oiken terävää lumisateessa tai edes paskan makusta karjalaa?
 

Taklaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt sitten selvisi sen mustan palikan olemassaolon funktio tuolla Kerhon nettisivuilla. Tarjolla on siis maalikoosteet Kerhon kotipeleistä ja perään vähän palaajahaastatteluja. Pienin askelin eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös