Resident Evil - pelisarja

  • 490
  • 11

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Resident Evil 4 Remake sekä Separate Ways tuli pelailtu läpi ja kyllähän tolle ihan hyvän arvosanan ja suosituksen voi antaa, vaikkei yhtä paljon säväyttänyt kuin RE2 Remake. Eikä sen puoleen kyllä alkuperäinenkään ollut omaan makuun, liiallisen nopean tempon vuoksi.

Tuleva vuonna ei taida uusia Resident Evil pelejä tulla, ainakaan mitä on Twitterin ja muiden sivustojen kautta koittanut tonkia tietoa. Todennäköisemmin kuitenkin Resident Evil 9 julkistus tulee tämä vuonna ja huhujen mukaan onkin sitten Capcomin suurin yksittäinen RE-peli budjetin puolesta. Itse en ole "uuden sukupolven" Ressa pelejä pelannut, kuin alle tunnin verran seiskaa, joka ei sitten kyllä napannut ja ei sitten yhtään. Tuleva RE9 tulee saamaan huhujen mukaan aivan oman tarinansa, eli ei ole jatkoa millekään pelille. Oikeastaan ainoa toive oli kolmannen persoonan kuvakulma sen ensimmäinen persoonan sijaan, joka olikin suurin syy miksi ei RE7 itselleni kelvannut.

Todennäköistä (oikeastaan on jopa vahvistettu) tulee olemaan myös lisää Remake versioita vanhoista RE-peleistä vuoden 2025 aikana. Mitä sitten odottaa? Viimeiseksi ilmestyneen nelosen perusteella Wesker tulee saamaan isoa roolia, mikä voisi ennakoida RE 5:sen uusintakierrosta, mutta itselleni tämä olisi kyllä antikliimaksi. Code Veronican Remake versiota on yleisesti vuosien varrella toivottu aivan valtavasti ja omat epäilykseni osuvat juurikin siihen, että seuraava uusioversio tulee juurikin siitä, jonka jälkeen sitten tulee vitosesta uusioversio.

Oma henkilökohtainen toive olisi alkuperäisen Resident Evilin Remake. Tai Remaken Remake, miten sen sitten haluaa ilmaista ja siitä sitten lyhyen ajan sijaan Zerosta uusioversio ja seuraavana vuonna sitten Code Veronica ulos.

Oli miten oli, niin huhujen mukaan 2024 hiljaista Ressojen suhteen ja sitten 2025 tärähtää lujaa.

Erikoista, ettei muuten Resident Evil peleille ole omaa ketjua täällä, kuitenkin valtavan suuri nimike pelihistoriassa ja takoo valtavan määrän rahaa ja pelaajia joka vuosi.

No, nyt on. Saa nähdä jääkö tämä ketju yksinpuheluksi, vai onko täällä muitakin RE-pelien ystäviä.
 

Spire

Jäsen
Täältä löytyy pelisarjan ystävä. Alkuperäinen trilogia oli kovassa huudossa ala-asteella ja moni syksyinen ilta menikin kavereiden kanssa pohtiessa kuinka hankalissa kohdissa pitäisi edetä. Varsinkin 2 ja 3 kolahtivat lujaa. Nelonenkin (myös remake) oli vielä hyvä, 5 ja 6 jäivät väliin kun mielestäni sarja oli liiaksi kadottanut juurensa.

RE7 palautti taas uskoni sarjaan, kyseessä oli pikästä aikaa oikeasti pelottava peli paikoitellen ja muutenkin siihen oli saatu takaisin tuttua tunnelmaa, vaikka Raccoon City ja zombit loistivat poissaolollaan. Village oli myös ihan okei, mutta kauhupelin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, jos ei lasketa paria lyhyttä pyrähdystä vampyyrilinnassa ja kummitustalossa.

Ei siinä ettenkö nauttisi myös ensimmäisen persoonan räiskinnästä, mutta kyllä noissa oli erilainen omintakeinen fiilis silloin kun pelit olivat kuvattuna kolmannesta persoonasta. Vaikka nykyään peliteollisuudessa halutaan kankeudesta eroon (olihan ne ensimmäiset ps1 ressat vähän tönkkojä kun puhutaan päähenkilön liikkuvuudesta), niin silti mielelläni pelaisin uutta "vanhanaikaista" Resident Evil- peliä.
 

Lugos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aikoinaan teininä tykästyin Resident Evil ykköseen, mutta kakkonen vasta upea kokemus olikin. Sinä päivänä kun pelin ostin, tuli telkkarista myös The Night of the Living Dead ja ne purasut tekivät loppuiäksi zombiefanin. Isoimmat tunteet tulleet kolmesta ekasta. Sen jälkeen en osaa oikein sarjasta paljon kertoakaan, vaikka jotain uudempia kokeillutkin.

Pleikka nelosella 2:n remaken pari vuotta sitten uusiksi pelasin. Aina kun Resident Eviln nimen kuulee, niin mielenkiinto nousee.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omalla kohdalla tämän sarjan fanitus on alkanut pikkupoikana, kun oli kaksi peliä, joita käytiin salaa vanhemmilta pelaamassa kavereilla: originaali Resident Evil ja Mortal Kombat 3.

Miellänkin itseni tietyllä tapaa sarjan superfaniksi, kun on alkuperäiset pelit, kasa spinoffeja, remaket, S.D. Perryn kirjoittamat kirjat, leffat soundtrackeineen ja julisteineen, animaatiot ja jopa alkuperäisen RE2:n soundtrack vinyylinä haalittuna.

Viime vuodet sarjan fanit ovat ns. saaneet syödäkseen hyvin, joten sikäli ihan kohdillaan ottaa vuosi happea välissä. Moni huhu meinaa, että seuraavaksi pääsarjassa olisi tosiaan vuorossa 9 ja REmake-sarjassa 5. Itse kuulun Code Veronican odottajiin ja tietyllä tapaa kiinnostaisi myös nähdä Outbreakeistä remaket näin online-aikakaudella, joka oli varsin lapsenkengissä vielä PS2 aikaan. Myös ensimmäisen osan uudelleen tekeminen nykytekniikalla kiinnostaisi, vaikka tuo aiempi remake on omassa luokassaan aatelia.

Tällä hetkellä Capcomilla on käsittääkseni tulossa uusi versio RE Enginestä, jolla uusimmat pelit on 7 eteenpäin tehty, joten saattaa tuokin hidastaa prosesseja tällä hetkellä. Nähtäväksi jää mitä seuraavaksi tulee, mutta priimaa sopii odottaa.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Suurin osa pelisarjan peleistä on pelattu, monet useaan kertaan. Tämä on ollut itselleni pelisarja, jota olen pelannut 99 prosenttisesti kaverin kanssa. Siis myös kaikkia yksinpelejä. Ollaan vuoroteltu ohjaimessa ja toinen on sujuvasti ollut "kartanlukijana" vieressä. Ehkä eniten hauskuutta ovat tarjonneet vitonen ja kutonen, joita voi pelata co-opina jaetulla ruudulla. Näissä + Revelations kakkosessa myös mercenaries pistekentät ovat ihan parhautta.

Tuo kaksinpelimahdollisuus samassa huoneessa on itselleni todella merkityksellistä, mitä ei tunnu löytyvän nykyään sitten yhtään mistään, ainakaan Resident Evil- sarjan kaltaisessa genressä. Juuri tuli pelattua uusin versio Zerosta, joka oli aikoinaan jäänyt jostain syystä kesken. Ylläkin mainittu remake alkuperäisestä, eli ykkösestä olisi kyllä täyttä timanttia. Code Veronica myös kelpaisi. Ysiä tietysti odotan myös erittäin suurella mielenkiinnolla.

Mahtava pelisarja kaiken kaikkiaan ja hieno ketjunavaus!
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aikoinaan teininä tykästyin Resident Evil ykköseen, mutta kakkonen vasta upea kokemus olikin.
Jos ei vielä ole koettuna alkuperäisen Remake, niin ehdottomasti kannattaa ladata peli Storesta.

Toimii vielä 22 vuodenkin jälkeen aivan helvetin hyvin, varsinkin kun on saanut tasaiseen tahtia HD-päivityksiä. Pelattavaakin riittää moneksi tunniksi.

Omasta mielestä ylivoimaisesti pelisarjan paras peli.
 

Spire

Jäsen
Villageen on julkaistu lisäosana mahdollisuus pelata peliä kolmannessa persoonassa.
Kiitos vinkistä! Tätä en tiennyt.

Sanottakoon aiheesta vielä että RE3 Remake oli itselleni yksi suurimpia pettymyksiä mitä videopeleihin tulee. Sitä oli kiva pelata sen viisi tuntia mitä tarinatila kesti, mutta eihän tuo tehnyt millään tavalla oikeutta alkuperäiselle. Miettikää vaikka RE2 Remakea joka oli kaikin puolin loistava peli. Odotukset kolmosta kohtaan olivat sen myötä liian korkealla ja lässähtivät julkaisun jälkeen.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sanottakoon aiheesta vielä että RE3 Remake oli itselleni yksi suurimpia pettymyksiä mitä videopeleihin tulee. Sitä oli kiva pelata sen viisi tuntia mitä tarinatila kesti, mutta eihän tuo tehnyt millään tavalla oikeutta alkuperäiselle. Miettikää vaikka RE2 Remakea joka oli kaikin puolin loistava peli. Odotukset kolmosta kohtaan olivat sen myötä liian korkealla ja lässähtivät julkaisun jälkeen.
Sama homma.

Taisin joskus pelin hankinnan aikaan tänne kirjoitella, että ei sitten ole yhtään sama peli mitä alkuperäinen kolmonen. Kakkosen Remake oli käytännössä täydellinen ja rakennettu tarinaltaan identtiseksi alkuperäisen kanssa, mutta jostain syystä kolmosessa räjäytettiin kaikki. Yhtäläisyyksiä ei ole kuin miljöö, (mistä niistäkin jäi muutamat uupumaan) muuten aivan täysin tuntematonta pelinkulkua.

Kyllähän sen läpi pelasi ja vielä toisenkin kerran vaikeammalla vaikeustasolla, mutta silti käteen jäi blaah fiilis. Itse pelattavaakin oli todella paljon vähemmän mitä kakkosessa ja koko pelisarjan huikeinta vihollista Nemesistä hyödynnettiin aivan liian vähän. Käytännössä räiskintää läpi Raccoon Cityn ilman puzzleja.

Vastaavasti sitten taas nelosen Remake painos oli kaikinpuolin parempi ja onnistuneempi, vaikka itse niin nelosen ystävä en olekaan.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Kiitoksia erittäin tarpeellisen ketjun luomisesta!

Resident Evilit ovat tulleet minulle erittäin tutuiksi ja tärkeiksi vuosien varrella. Ihan ensimmäisestä osasta se aikoinaan alkoi ja sarjan lähes kaikki pääpelit (ja useimmat "sivupelit") on tullut tahkottua jossain vaiheessa läpi, yleensä tuoreeltaan.

Kuutonen jäi aikoinaan väliin, se jatkoi muistaakseni viitosen viitoittamalla tiellä pikemminkin toiminnallisena kuin kauhupelinä. Kyseiset kaksi peliä ovatkin minun mielestäni pelisarjan aallonpohja. Onneksi seiskan myötä palattiin takaisin ruotuun. Myös kasi oli erinomainen kokemus.

Sarjan nelososa on mielestäni edelleen ehdottomasti se paras, lähes 19 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen. Kyseisen pelin GameCube-versio on tullut pelattua lukuisia kertoja läpi. Myöhemmin nelonen on tullut hankittua myös Wiille, PS4:lle ja viimeisimpänä tietenkin viime vuonna remake-versio PS5:lle. Valehtelematta olen pelannut nelosen eri konsoleilla 10-15 kertaa läpi.

Liitteenä kaikki pelisarjan fyysiset versiot, jotka kotoa löytyvät. Päälle on toki vielä erinäisiä digiversioita eri konsoleille.
 

Liitteet

  • Ressat.jpg
    Ressat.jpg
    159,4 KB · kertaa luettu: 75

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tuo RE3R kuuluu kiistatta sarjan mustiin lampaisiin, vaikka oli siinäkin asioita, joista pidin. Pituus ja yltiöpäinen kohtausten muuttaminen ja leikkely olivat suurimmat syyt floppiin. Siis ei niinkään tuo viitisen tuntia, joka vaikuttaa olevan se keskimitta ensimmäiselle läpipeluulle, vaan ennemminkin se, että oikean kaltaisella setupilla seuraavan runin pystyy keskiverto pulliainenkin siivoamaan 1 - 1,5 tunnissa ja se on jo karmean vähän ison luokan teokselle.

Edeltäjänsä kesti useamman läpipeluun eri skenaarioiden, pituuden ja haastetason myötä ja tämä vailutti enemmän sen lisäosalta, ns. skenaario C:tä. Sikäli fiksustihan näitä alettiin myöhemmin myymään pakettina digitaalisesti. Tarinallisestihan nuo myös osuvat limittäin samaan aikaan.

Tämän jälkeen puikkoihin taidettiinkin palauttaa Capcomin Dev1, jonka kädenjälkeä on sarjan uusi tuleminen seiskasta eteenpäin ja jälki olikin sen mukaista. Allekirjoittaneella on aina ollut viha-rakkaus-suhde neloseen, mutta 4R iski makuhermoon sopivasti. Itsellä on tästä vielä tuo Separate Ways hommaamatta ja sen alkuperäisenkin vasta kesällä ekaa kertaa pelasin, kun tuota alkuperäisessä GC-versiossa ei Euroopassa (muistaakseni) ollut, mutta eiköhän tuohon tässä päivänä jonain tule hypättyä ennen tammi-maaliskuun välistä ruuhkaa muiden osalta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Liitteenä kaikki pelisarjan fyysiset versiot, jotka kotoa löytyvät. Päälle on toki vielä erinäisiä digiversioita eri konsoleille.
Komea kokoelma!

Jälkikäteen harmittaa pirusti, että on vanhat konsolit ja sitä myöden vanhat pelit myös myynyt/antanut pois, niin noita klassikkoja ei pääsee alkuperäistä Resident Eviliä (löytyy PS+) lukuunottamatta pelaamaan.

Itselläni omistetut ja sitäkautta pelatut pelit ovat/olivat

- Resident Evil 1/2/3 PS1
- Code Veronica X PS2
- Outbreak File PS2
- Resident Evil 1 Remake & Zero Wii+PS4
- Resident Evil 4 & Remake PS2+PS5
- Resident Evil 5 PS3
- Umbrella & Darkside Chronicles Wii
- Resident Evil 2&3 Remake PS4
- Resident Evil 7 PS4

Ainoat mitkä jäänyt pelaamatta ovat Chronicles sarja sekä seiska. Muita onkin tullut sitten vedettyä useampaan otteeseen läpi.

Käytännössä ainoat isot mitkä ovat jääneet välistä ovat Outbreak File 2 sekä Resident Evil kutonen, joka ei kyllä periatteestakaan kiinnosta sitten yhtään.

Sen verran on tässäkin ketjussa tullut kehuja tolle seiskalle, että ehkä täytyy kuitenkin antaa sille uusi mahdollisuus ja ladata konsoliin ja koittaa jospa se kiinnostus siitä lähtisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös