Red Wingsien ottelut kaudella 02/03.

  • 16 889
  • 252

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
Espn sivujen pelaaja siirroissa on tälläinen siirto: Detroit Red Wings recalled goaltender Jason Elliott from Cincinnati of the American hockey league. Jätkähän on tällä hetkellä Tepsin kakkosveska joten mistäköhän tämäkin on revitty?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti KIME 44
Espn sivujen pelaaja siirroissa on tälläinen siirto: Detroit Red Wings recalled goaltender Jason Elliott from Cincinnati of the American hockey league. Jätkähän on tällä hetkellä Tepsin kakkosveska joten mistäköhän tämäkin on revitty?

Mitä lieneet sekoilleet... Manny Legace oli pari päivää sivussa harjoituksista henk.koht. asioiden takia, mutta maalivahtikonsultti Jim Berard toimi harjoituksissa toisena molarina. Ketään ei siis ole ilmeisesti nostettu ylös. Mannyn pitäisi olla ihan normaalisti kakkosena ens yönä kun Wings kohtaa Toronton. Hirveästi on hehkutettu tuota Josephin paluuta Torontoon. Kovan paikan eteen mies joutuu, sillä Leafs on aika hurjassa iskussa tällä hetkellä. Mutta niin on Wingskin... ;)

Yzerman ei välttämättä pelaa Torontoa vastaan, sillä polven kanssa ollaan vielä varovaisia. Mitään jälkioireita ei ensimmäisen matsin jälkeen ole tullut ja Stevie jätti eilen varmuuden vuoksi harjoitukset väliin. Jalan hyvä kunto saattaa näin mahdollistaa pelaamisen Torontossa, vaikka alunperin suunniteltiin muuta. Yzerman aikoo jättää peräkkäisinä päivinä olevat ottelut väliin, ensimmäinen näistä huilimatseista on ensi maanantaina Columbusta vastaan (Phoenix sunnuntaina).

Darren McCarty on tervehtynyt käsivammastaan ja pelaa Torontossa. Yzermanin ja McCartyn paluut sairaslistalta pakottivat pudottamaan Sean Averyn farmiin. Avery otti farmipudotuksen varsin coolisti, eihän häntä sentään ihan kuka tahansa korvaa, vaan Steve Yzerman... Vain Jiri Fischer on enää lasaretin puolella.

Ketjut Losia vastaan:

Shanahan-Fedorov-Larionov
Zetterberg-Datsyuk-Hull
Maltby-Draper-Holmström
Devereaux-Yzerman-Robitaille

Lidström-Dandenault
Bykov-Chelios
Woolley-Kuznetsov

Legace
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Taas Hull juhlakaluna!

Maple Leafs - Red Wings: 2-7.

"Golden Brett" saavutti jälleen satalukeman tehdessään NHL-uransa 1300 pisteen. Ottelu oli samalla myös CuJon ensimmäinen jossa hän kohtasi entisen seuransa Maple Leafsit.

Lainaus Jatkoajan NHL-raportista:

"Detroit Red Wings järjesti kotiyleisölleen mieluisen maali-iloittelun. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun Red Wingsin maalivahti Curtis Joseph pelasi entistä joukkuettaan Toronto Maple Leafsia vastaan. 27 laukausta torjunut CuJo pelasi Leafsissa edelliset neljä kautta, mutta siirtyi vapaa agenttina Detroitiin viime kesänä.

Detroitin Henrik Zetterberg aloitti maalinteon reilun vartin pelin jälkeen. Ruotsalaislupauksen maalin syötti Brett Hull, jolle syöttöpiste merkitsi uran 1300 pisteen saavuttamista. Hull on 23. pelaaja liigan historiassa, joka on saanut 1300 pistettä kokoon."

Keskiviikkona CuJo nautti vielä entisten joukkuekavereidensa seurasta päivällisen merkeissä mutta ystävyydestä eikä vieraanvaraisuudesta ollut enää tietoakaan itse ottelussa, niin vakuuttavalla tavalla CuJo & Wingsit työskenteli.

"Joseph and the Red Wings were less hospitable Thursday night. As Joseph played against his hometown team for the first time since leaving as a free agent last summer, the Wings won, 7-2.

"I suppose we were still at dinner at Curtis' house, waiting for dessert," Toronto coach Pat Quinn said." (lainaus: det.freepress).

Ottelun maali-iloitteluun:

0-1 15:17 Zetterberg (Hull - Datsyuk).
0-2 15:25 McCarty (Draper - Lidström).
1-2 16:54 Reichel (Kaberle - Domi).
1-3 19:58 Hull (Datsyuk).

2-3 22:26 Roberts (Svehla - Mogilny) pp.
2-4 31:21 Zetterberg (Yzerman - Woolley).
2-5 39:43 Hull (Larionov - Fedorov) pp.

2-6 43:57 Draper (McCarty - Maltby).
2-7 55:18 Bykov (Holmström - Yzerman) pp.


Laukaukset:

Maple Leafs: 29.
Red Wings: 31.

Laukausten suhteen ottelu oli hyvinkin tasainen, sen sijaan CuJo Wings-maalilla onnistui monin verroin Eddie the Eaglea paremmin. "Kotka" ammuttiin tässä ottelussa alas, siten että höyhenet pölisivät!

Ylivoima:

Maple Leafs: 1-6.
Red Wings: 2-6.

Varsin runsaasta jäähymäärästä ja rikkonaisuudestaan huolimatta ottelu kuului sarjaan NoF, vaikka pariin otteeseen Leafsien pelaajat koettivatkin hankkia matsikaveria itselleen - onnistumatta kuitenkaan.

Wings'eistä puuttuivat healthyina Wallin, Boileau sekä Devereaux. McC teki paluun kaukaloon tässä ottelussa.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olihan tuo tulos aivan huikea huippuvireistä Torontoa vastaan. Yzerman pelasi sittenkin, vaikka ei alunperin pitänyt. Radioselostajat ihmettelivät Yzermanin hyvää liikettä ja kerran Stevie karkasikin läpiajoon. Kaberle pääsi kuitenkin häiritsemään sen verran että veto suuntautui ohi. Zetterbergin toisessa maalissa Stevie ja Zeta pääsivät 2-1 hyökkäykseen ja kapteenin syötöstä Zetterberg pääsi lyömään tyhjiin. 0+2 Stevielle, ei paha tässä vaiheessa 12 minsan peliajalla.

Ketjut:

Larionov-Fedorov-Shanahan
Zetterberg-Datsyuk-Hull
Maltby-Draper-McCarty
Holmström-Yzerman-Robitaille

Lidström-Dandenault
Bykov-Chelios
Woolley-Kuznetsov

Joseph

8 edellistä ottelua 7 voittoa ja 1 jatkoaikatappio. Maaliero näistä 41-21, joista tulee keskiarvoksi 5,1-2,6.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Varsin runsaasta jäähymäärästä ja rikkonaisuudestaan huolimatta ottelu kuului sarjaan NoF, vaikka pariin otteeseen Leafsien pelaajat koettivatkin hankkia matsikaveria itselleen - onnistumatta kuitenkaan


Itse asiassa onnistuivat vaikka siitä ei tappelujäähyä annettukaan. Darcy Tucker pudotti yhdellä iskulla Jason Wooleyn!! :-) WOW..hirveä saavutus..mutta KO voitto Tuckerille. Ehkä detroit tarvitsisi yhden kovanaaman joka hoitelisi tälläiset Tuckerin pojat kun ei siitä McCartystä ole mihinkään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
5-2 voitto phoenixista

Shanahanin ja McCarthyn paluun kokoonpanoon jälkeen Detroitin materiaali alkoi näyttämään jo kiitettävän laajalta, vaikka Yzerman katsoikin parhaaksi lepuuttaa itseään. Lindegrenin mukaan Steve oli osallistunut alkulämmittelyyn, mutta polvessa olisi tuntunut vielä kipua. Peliä pyöritettiin tasaisesti neljällä ketjulla ja liike oli melko hyvää. Ensimmäinen erä oli kuitenkin maaliton, eikä mitään odottamatonta tapahtunut. Detroit hallitsi lievästi ja loi parhaat paikkansa ylivoimalla.

Toisessa erässä Brett Hull aloitti maalin teon Datsyukin syötöstä. Brett luisteli poikittain Phoenixin alueella maila ylhäällä, Datsyuk passasi ja patenttilämäri upposi. Teppo Numminen tasoitti pelin ampumalla kovan maskin takaa ylänurkkaan suuntautuneen vedon. Josephilla ei ollut tilanteessa mitään saumaa. Sama kaksikko vei Detroitin kuitenkin uudestaan johtoon; Hull ampui kerran, sai reboundin haltuun ja syötti takaviistoon Pavelille, joka pisti kiekon tyhjään maaliin. Tämän jälkeen Datsyuk syötti ylivoimalla maalineteen Zettenbergille, joka sai toisella yrityksellä laitettua kiekon ilmasta sisään.

McCarthy otti nyrkkihipat maalin takana Todd Simpsonin kanssa, mutta tilanne oli ohi ennenkuin se kunnolla alkoikaan. Simpson aloitti lyömisen ja sai kaksi iskua sisään. McCarthy alkoi antamaan takaisin ja sai samanverran palautettua kun Simpson menetti tasapainon ja tuomarit tulivat väliin. Toisen erän lopulla oli syntyi laajempi kahina, jossa McCarthy tiputti hanskat toisen kerran ottelussa - tosin kunnon lyömistä ei ehditty näkymään. Myös Bykov tuli tilanteeseen kiitettävällä nopeudella.

Kolmannen erän puolessa välin Brett Hull syötti siniviivan kohdalta selkänsä takaa Datsuykin läpi ja peli oli 4-1. Hetki myöhemmin Lidström teki nähdäkseni epäonnistuneella laukauksella lähietäisyydeltä maalin ja peli oli käytännössä ohitse. Berehovski kavensi tilanne näyttävällä lyöntilauksellaan siniviivan tuntumasta mailapuolen yläkulmaan.

Ikävä asia pelissä oli, se että Chelioksen polvi vääntyi pelisssä todella inhottavan näköisesti. Chris kaatui maalin takana ja törmäsi vastaan luistelleeseen vastustajaan ja jäi alle huonoon asentoon. Veikkaa että sairaslomaa on edessä pidempi tovi.

Detroitin peli näytti hyvältä mutta myönnettävä on ettei joukkue joutunut venymään loukkaantumisista kärsivää Phoenixia vastaan parhaipaansa. Seuraavaa tv-peliäkään ei tarvitse pitkään odottaa, sillä keskiviikkona tulee seuraava matsi. Tylsät pelit ovat hyväksi sydämmelle.

Zettenberg oli mielestäni taas todella loistava. Mies harhautteli vastustajia kuin mehutölkkejä, loi tilanteita ja jopa heittäytyi vastustajan vedon eteen (Z veti muuten maalin, juuri kun olin kirjoittamassa sanaa "jopa", no minä en lausettani ala enään muuttamaan.). Myös Datsuyk oli pelipäällä ja itseluottamusta tuntui löytyvät. Pitkiä käsiä käytettiin ja kiekkoa pujotettiin näyttävästi vastustajan luistimien tuntumassa useamminkin. Myös Sergei Fedorov luisteli liukkaasti ja loi tilanteita. Puolustajista Nicklas Lindström oli taas tapansa mukaisesti vihreetön ja eleetön. Bykov oli mielestäni myös oikea-aikainen ja hyvin sijoittunut.

Vinkkinä muillekkin tekniikan ihmelapsille, että jos kaksi ensimmäistä erää jää näyttää ihmettelisesti vaalean punaiselta, niin heti toisella erätaolla kannattaa tarkastaa, että scart-liitin on kunnolla kiinni...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti dana77


Ikävä asia pelissä oli, se että Chelioksen polvi vääntyi pelisssä todella inhottavan näköisesti. Chris kaatui maalin takana ja törmäsi vastaan luistelleeseen vastustajaan ja jäi alle huonoon asentoon. Veikkaa että sairaslomaa on edessä pidempi tovi.


Aiaiai! Eipä hyvältä kuullosta uutinen Chelioksesta, toivottavasti kyseessä ei ole vakavampi vamma, mutta koska kohdealueena on polvi niin eipä ennuste kovinkaan hyvä taida olla.

"Coach Dave Lewis said Chelios was likely to fly with the Wings to Columbus for tonight's game against the Blue Jackets.

"We don't know the results (of Chelios' tests)," Lewis said, "but we are thinking he is day to day."' (lainaus: det.news.)

Ja hivenen lisää Chelioksesta & pelistä:

http://www.detnews.com/2003/wings/0303/03/f05-98407.htm

Kieltämättä alkaa tuntua pahalta tulevaisuuden suhteen, joka kerta kun Chelly on osallisena näissä tällaisissa uutisissa, mieleen kohoaa ajatus "Joko nyt kyseessä on se uran päättävä vamma". En ryhdy maalailemaan piruja seinälle uran päättävästä vammasta mutta kuitenkin, katsotaan ja odotellaan.

Get well Chelly!

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän tässä on kylmät väreet selässä odoteltu diagnoosia vammasta. Toivottavasti ei ole paha. :(

Se vaan on niin että ikä alkaa Chelioksella tulla jo väkisin vastaan oli hänellä sitten miten kestävä ruumiinrakenne tahansa. Tuolla yli 24 minuutin peliajalla Chelios on melkoisessa rääkissä verrattuna vaikkapa Larionoviin, jonka peliaika on keskimäärin puolet vähemmän.

Jos sekä Chelios että Fischer puuttuvat pudotuspelien avauskierrokselta, niin pahimmassa tapauksessa kausi päättyy siihen. Jos Chellyn vamma on paha, niin puolustuksen vahvistamisesta tulee aivan välttämätön pakko.

En tiedä mistä Linkku keksi sen että Yzerman jäi muka kipeytyneen jalan takia pois ottelusta. Vaikka Stevie oli mukana alkulämmittelyssä, niin Lewis ilmoitti jo paljon aiemmin päivällä että kapteeni huilaa tuon ottelun. Espn:n kommentaattori Darren Pang (Stevien hyvä ystävä) kertoi että polvi on hyvässä kunnossa, mutta koska Stevie ei ole vielä muuten huippukunnossa, niin hän jättää peräkkäisistä matseista vielä toisen väliin.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Henkka

Jos sekä Chelios että Fischer puuttuvat pudotuspelien avauskierrokselta, niin pahimmassa tapauksessa kausi päättyy siihen. Jos Chellyn vamma on paha, niin puolustuksen vahvistamisesta tulee aivan välttämätön pakko.

...

Polven kipeytymisestä ei myöskään ole kuulunut mitään tietoa, mutta ehkä Pentillä on paremmat tietolähteet. ;)

Tämähän tässä hivenen pelottaa, jos kumpikin puuttuu niin edessä voi olla aikainen kesäloma. Ongelmana lienee vielä se, että millainen pelaaja tässä tapauksessa hankitaan stuntiksi. Minun mielipiteeni on se, että kannattaa hankkia pelaaja josta on pidempiaikaista hyötyä, mutta ongelmana lienee se, että samalla pelaajassa tulisi yhdistyä jollain muotoa Chellyn parhaan ominaisuudet. kaikesta huolimatta itse kallistuisin sen vaihtoehdon puoleen, että hankittaisi puolustaja josta on ennen kaikkea yötyä siellä puolustuspäässä, Lidas & pari muuta hoitaa kyllä sen hyökkäyspään tukemisen mutta puolustava puolustaja on minun listoillani ykkösenä - mieluiten sopivan fyysinen tämän roolin pelaaja. (Oma suosikkini onkin tullut jo tuolla huhu-ketjussa esille).

Linkku muuten soittaa ennen jokaista peliä ennustajalle joka sitten kertoo hänelle ne katsojille niin arvoituksellisiksi jäävät tiedonmurut. Kyllä Linkun ennustaja tietää, onhan hänellä kristallipallo made by microsoft.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei vissiin paha se Chelioksen loukkaantuminen. Saattaa pelata jo perjantaina St. Louisia vastaan. Tällaista termiä käyttivät: "More than day-to-day, but less than week-to-week."

Sergei jätti sitten edellisen matsin väliin kipeytyneen selän takia. Toivottavasti se ei ole mitään vakavempaa. Fedorov paljasti eilen eronneensa Anna Kournikovasta. He olivat siis jossain välissä menneet naimisiinkin, mutta salanneet asian kaikilta täysin. Mutta se siittä, ehkä yks huoli taas vähemmän.

Pavel Datsyuk on aivan uskomattomassa iskussa, edelliset 10 peliä ovat poikineet 17 tehopinnaa. Zetterberg-Datsyuk-Hull ketju toimii käsittämättömän hyvin yhteen ja Hull on lähestymässä vahvasti 35 maalin rajapyykkiä, joka toisi hänelle automaattisen 4,5 miljoonan dollarin option ensi kaudesta. Nyt on kasassa 28 häkkiä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Henkka

Pavel Datsyuk on aivan uskomattomassa iskussa, edelliset 10 peliä ovat poikineet 17 tehopinnaa. Zetterberg-Datsyuk-Hull ketju toimii käsittämättömän hyvin yhteen ja Hull on lähestymässä vahvasti 35 maalin rajapyykkiä, joka toisi hänelle automaattisen 4,5 miljoonan dollarin option ensi kaudesta. Nyt on kasassa 28 häkkiä.

Kasassa on näemmä melkoinen "pyörremyrsky-ketju", ei paha ei. Hull'in ruutikin on näemmä kuivunut todella hyvin, maaleja syntyy kuin vanhaan malliin. Tiukoille taitaa kuitenkin vetää syntyykö kauden kuluessa 35 häkkiä vai ei, onhan pelejä jäljellä vielä melkoisesti mutta siitä huolimatta, ei se aivan kirkossa kuulutettu ole, että hän rajapyykin saavuttaisi. Mutta eipä vielä käydä spekuloimaan tällä asialla, onnea joka tapauksessa maalien metsästämiseen!

Tavallaan ottelu Blue Jackets'ia vastaan paljasti Wings-rintaman leveyden. Vaikka Fedorov ja Chelios puuttuivat kokoonpanosta, Yzerman pelaa vielä vajaatehoisena, löytyi vastuunkantajia riittämiin ottelun kääntämisen voitolliseksi. Toivotaan tosiaan ettei Chelioksen vamma paljastu ennakoitua vakavammaksi, nyt edessä näyttää olevan muutaman päivän lepo mutta mutta, polvivammat tietäen, tiedossa voi olla pidempikin tauko. En oikein usko, että Fedorovin selkäkivussakaan on kyse mistään vakavammasta, ehkäpä nyt haluttiin antaa palautumismahdollisuus hänelle tiiviin ottelurumban keskellä. Levolla pyritäneen minimoimaan vakavamman loukkaantumisen riski.

Laitetaan nyt vielä yön maalit:

1-0 3:39 Shanahan (Datsyuk - Draper).
1-1 10:31 Whitney (Sanderson - Cassels) pp.

2-1 22:02 Hull (Woolley - Datsyuk).
2-2 20:19 Klesla (Whitney - Sillinger).

3-2 49:39 Shanahan (Woolley - Datsyuk) pp.


Maalilla Legace torjui vakuuttavasti, torjunta-% ollessa 93.5.

vlad#16.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Fedorov & Kournikova

En ole varma onko tästä aiheesta jo puhuttu, mutta Sergei ja Anna olivat sittenkin vähän aikaa naimisissa.. se vaan ei toiminut!

tästä lisää...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Detroit-Tampa Bay 3-2

Detroit joutui pelaamaan pelin ilman loukkaantuneita Fedorovia ja Cheliosta. Sergei liukui Phoenix-pelissä selkä edellä tolppaa päin ja vaikka hän silloin pystyi jatkamaan, niin nyt kipu haittasi. Yzerman taas oli odotetusti pelissä mukana.

Heti alusta alkaen NHL:n tämän hetken kuumin ketju alkoi pyörittämään peliä Tampa Bayn päädyssä ja muutenkin ketju pelasi kuin ylivoimaa. Datsyuk harhautteli vastustajia pitkillä käsillään eikä Hullin lämärimaalikaan ollut kaukana. Noin viiden minuutin pelin jälkeen Tampan Svitov sai helpohkon jäähyn kun hän piti keskialueella hetken kiinni Yzermanista. Tilannetta edelsi huvittava aloitus, jossa tuomari vaihtoi Tampan ensimmäisen pelaajan ja kyllästyi toisen viivyttelyyn ja löi kiekon jäähän ennenkuin tämä oli kunnolla paikoillaan. Stevie oli siis yksin aloituksessa, mutta tuomari löi kiekon niin kovasti jäähän että se kimposi n. puolen metrin korkeudelle ja Steve huitaisi kiekosta hudin... Pelin ensimmäinen maali syntyi mainitun jäähyn aikana; Datsyuk piti loistavasti purkukiekon hyökkäyspäässä ja huitaisi kiekon Shanahanille. Brendan katsoi hetken ja pisti kiekon keskeltä noussevalle Lidströmille, joka muitta mutkitti ampui sen sisään. Erän puolessa välissä Robitaille(!) sai kiekon maalintuntumassa, ampui rystyltä ohi, mutta haki kiekon itse päädystä ja syötti kulmaan Larionoville. Igor jatkoi kiekon suoraan pakki Dandenaultille, jonka kova lämäri suoraan syötöstä upposi yläkulmaan.

Ensimmäinen erä oli täysin Detroitin hallintaa, vaikka myönnettävä on että Lightning:kin osui kerran ylärimaan. Fantasy hockeya ajatellen tarkastin ensimmäisen erän laukaukset, joiden arvioin olevan n. 9-3 Wingseille. Taas kerran jouduin toteamaan, että kyseinen tilasto ei lyhyellä tähtäimellä ole kovin informatiivinen, sillä vedot olivat 7-7.

Ensimmäisen erän lopulla Kuznetsov sai jäähyn, joka jatkui vielä hetken toisen eränkin puolella. Jäähyä oli jäljellä enää muutama sekunti, kun aloitus oli Detroitin päässä. Tampan Lecavalier voitti aloituksen ja Dan Boyle tykitti siniviivalta ilman maskia kiekon Josephin suojien kautta maaliin ja peli oli 2-1. Detroit joutui erässä pelaamaan 3-5 av:ta, kun ensin Devereaux ja myöhemmin Kuznetsov saivat jäähyt. Tampa Bay käytti muuten aikalisänsä ja tässä vaiheessa. Joseph pelasti monta kertaa todella hyvin ja paikkasi ensimmäisen maalin täysin. Toinen erä oli selvästi tasaisempi kuin ensimmäinen.

Bykov sai vahinkotilanteesta mailan pahannäköisesti naamaansa ja joutui poistumaan pukusuojaan. Lääkäri-pena antoi kolmen sekunnin pikadiagnoosin tilanteesta: murtunut nenä... Tilanteesta vihellettin 2+2 ja jäähyn loppupuolella Tampa sai vielä yhden jäähyn joten Detroit pääsi pelaamaan hetken 5-3 yv:tä. Vaikka ylivoima pyöri kohtuullisesti, niin maalia ei syntynyt.

Kaksi minuuttia ennen loppua kesken Tampan painostuksen Detroit sai hyökkäyksen, joka oli jo menossa ohi, kun Datsuyuk sai kiekon. Todella oivaltavalla ja taidokkaalla syötöllä hän pelasi Shanahanin yksin maalin eteen ja Shanny tykitti kiekon maalin kattoon ja peli oli ratkennut. Woolley sai vielä kakkosen ja Tampa otti maalivahdin pois saaden kovan painostuksen Detroitin maalille. Niinpä Lindegren oli taas pihalla kuin tampoonin naru. Selostus meni jotenkin näin: "Detroit purkaa! ...mutta kiekko ei kuitenkaan ole (Detroitin) maalissa!" Kymmenen sekuntia myöhemmin Pena selitteli omiaan, ennenkuin huomasi monta sekuntia myöhemmin että nyt se kiekko oli siellä maalissa.

Pelistä tuli kohtuullisen tasainen, mutta hirveää hätää Detroitilla ei kuitenkaan missää vaiheessa ollut. Parasta pelissä oli Datsyuk. Hän teki sellaisia temppuja, joita ei monet maailmassa osaa. Ainakin minä näin miehessä enemmän potentiaalia kuin koskaan aikaisemmin. Hänen peliaikansa oli vain 14:25, mutta näytti kun mies olisi ollut jäällä koko ajan. Hyvän pelaajan merkki.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kiitokset dana'lle raporteista!

Näytettiinkö ottelun erätauolla muuten pätkiä Senators - Maple Leafs ottelun kiihkeistä tapahtumista? Jos näytettiin, niin oletko ystävällinen ja kerrotko puolueettoman mielipiteen tapahtumista, vaikkapa tappelu-ketjuun.

Thanks!

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei näytetty Toronton matsista mitään. :(

Eka erä oli kyllä täysin Wingsien, ihmettelin kanssa niitä laukauksia, 7-7. Joukkueet vaikuttivat olevan lähes eri planeetalta ja Detroitilta puuttui sentään Sergei ja Chelly.

Tokassa erässä sitten Tampa hallitsi niiden ylivoimien ansiosta ja kyllä muutenkin, sillä pakit joutuivat rikkomaan vähän väliä Tampan hyökkääjien pyörityksessä. Laukauksia tuli paljon, mutta Tampan ylivoima näkyy perustuvan sille että lauotaan paljon, eikä niinkään pelata paikkaa. Boylen kuti on kyllä loistava.

Kolmannessa erässä sitten vähän torkahtelin ja heräsin Shanahanin maaliin. Oli kyllä uskomaton syöttö taas Datsyukilta, niin mitäänsanomattoman näköisellä liikkeellä Shanahan täysin vapaaksi ja 3-1. Muutenkin Datsyukin muutama harhautus vaikutti aivan käsittämättömältä, tokassa erässä kun mies veivasi siniviivan jälkeen kaksi miestä aivan ihmeelisesti pihalle. Olin jo varma että kiekko karkasi, mutta ei, se tuntui pysyvän mukana kuin noiduttuna. Tokassa erässä Pavel näytti kerran myös Forsbergilta useasti nähdyn harhautuksen, eli kiertää kovalla vauhdilla maalin taakse ja tekee maalin takana äkkijarrutuksen, syöttää maalin takaraudan kautta itsellleen ja lähtee takaisin. Pakki vaan jatkaa matkaansa, kuten yleensä käy. Siitä sitten rakentamaan uutta tilannetta.

Yzerman kävi yllättävän lämpimänä saamastaan kiinnipitämisjäähystä. Ettei vaan Steviellä ole vaikeuksia sopeutua uuteen tuomarilinjaan, sillä aika käsittämättömästi Stevie kahvasi, roikkui ja kerran huitaisi aika rajusti mailalla Tampan pakkia käsille. Tuohan on tietysti "normaalia" armottoman puolustavan hyökkääjän toimintaa, mitä näkee esim. Jere Lehtiseltä aika paljon, mutta tuntui vähän menevän yli kaikkien muiden tekemisiin verrattuna. Se touhu erottui vain jotenkin niin selvästi, että tuli tuo tuomarilinjan muutos mieleen.

Toivottavasti Bykovin loukkaantuminen ei ole paha.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Henkka
Yzerman kävi yllättävän lämpimänä saamastaan kiinnipitämisjäähystä. Ettei vaan Steviellä ole vaikeuksia sopeutua uuteen tuomarilinjaan, sillä aika käsittämättömästi Stevie kahvasi, roikkui ja kerran huitaisi aika rajusti mailalla Tampan pakkia käsille.
Olisi ollut todella mielenkiintoista kuulla mitä Stevie koitti selittää sillä jäähy oli mielestäni aivan selvä. Itseasiassa ennen tilannetta, josta Tampan Svitov sai jäähyn, olisi Yzermanin kuulunut jäähy saada, mutta minä en ala tuomaria syyttelemään...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Fedex'in paluu: 3+1!

Blues - Red Wings: 2-7

Missattuaan selkävaivojen tähden pari peliä teki Fedorov todella huikean - suorastaan spektaakkelimaisen - paluun. Puhdas hattutemppu ja päälle vielä syöttöpiste Holmströmin maaliin. Great work Sergei!

Fedorov aloitti maalinteon 45 sekunnin jälkeen Lidströmin löydettyä hänet "purjehtimasta" oikealta laidalta. Saatuaan kiekon hän irtosi karkuun, veti pidemmän korren kamppailussa Blues'ien rookie maalivahti Sandfordin kanssa ja ujutti kiekon maaliin tämän oikean jalan alitse. Ottelu 1-0 Wingseille.

Lisää tuli jo ensimmäisessä erässä. Peliä oli pelattu reilut 17 minuuttia Fedorovin päästessä osittain läpiajoon vasemmalta. Sandford lyötiin puhtaasti kuusi nolla ja keikko löysi tiensä maaliin. 2-0 Wingseille.

Toisen erän alkupuoliskolla, ylivoimalla, Fedorov työnsi kiekon maaliin omasta riparistaan. Hattutemppu ja peli 3-0!

Kaikkiaan koko joukkuen on melkoisessa myötäisessä tätä nykyä, peli kulkee hyvin tai jopa erinomaisesti.

"The Red Wings have won eight straight and are 11-0-0-1 in their last 12 games.

"We're making better plays with the puck offensively and better plays with the puck defensively," Wings Coach Dave Lewis said. "I think our positional play is better and for whatever reason, the puck's going in."' (lähde: detnews).

Ottelusta lisää:

http://www.detnews.com/2003/wings/0303/08/sports-103206.htm

Maalit:

0-1 0:45 Fedorov (Shanahan - Lidström).
0-2 17:37 Fedorov (Yzerman - Boileau).

0-3 24:42 Fedorov (Holmström) pp.
0-4 38:11 Holmström (Lidström - Fedorov) pp.

0-5 41:26 McCarty (Lidström - Maltby).
0-6 44:02 Zetterberg (Datsyuk - Lidström).
0-7 49:59 Zetterberg (Hull - Datsyuk).
1-7 53:00 Podein (Jackman).
2-7 58:45 Demitra (MacInnis - Jackman).


Laukaukset:

Blues: 31.
Red Wings: 29.

CuJo onnistui maalilla erinomaisesti torjuessaan kahta vaille kaikki laukaukset. Viimeisimpien pelien saldo on hänellä suorastaan mursertava: 8-1-0. Näemmä alkukauden haparoinnit alkavat olla taakse jäänyttä elämää.
Sen sijaan Blues maalilla rookie Sandford ei onnistunut läheskään yhtä hyvin, vaihto pois kolmannen takaiskun jälkeen ja Brathwaite tilalle - joka ei onnistunut juuri sen paremmin. Toisen epäonni on toisen onni, eikös sitä näin sanota.

Ylivoima:

Blues: 0-1.
Red Wings: 2-2.

Ottelu näyttää olleen varsin siisti, mutta ne harvat erikoistilanteen joukkue on pelannut erinomaisen hyvin.

Salvador ja McCarty harrastivat toisessa erässä (05:10 pelattu) nyrkkihippaa. Joten tälläkin saralla Wingsit tarjosi katsojille toimintaa.

Kokoonpanosta puuttuivat Wallin ja Devereaux (healthy) sekä Bykov (eye injury).

vlad#16.
 

Voittaja

Jäsen
Tässä vaiheessa kautta on vielä turhan aikaista tuuletella mestaruuden puolesta, mutta pelottavan hyvältä näyttää. Vielä se yksi kokenut, kova oman pään luutija, niin sitten on hyvä lähteä tuleviin pleijareihin.

Kiitokset muuten poijjiille näistä raporteista. Itselläni ei ole Canalia, ja vaikka aamu aina alkaakin sivulla 235, minkä jälkeen www.nhl.com ja freepress, niin on silti mukava lukea myös teidän tekemät, suomenkieliset raportit.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Anaheimilta pataan 1-4. Ottelussa ei oikeen mikään onnistunut, mutta johan se oli aika todennäköistäkin, että tuo hurja putki jossain vaiheessa katkeaa. Vain Hull onnistui maalinteossa ja nousi samalla Mike Gartnerin rinnalle 708 maalillaan.

St. Louisia vastaan oli näköjään jo kasattu viime keväältä tutut mestaruusketjut. Ehkä ottelun tärkeys (divisioonan voittotaistelu) pakotti jo Lewisin vetämään valtteja hihastaan.

Yzerman-Fedorov-Shanahan
Zetterberg-Datsyuk-Hull
Maltby-Draper-McCarty
Robitaille-Larionov-Holmström

Lidström-Dandenault
Kuznetsov-Chelios
Woolley-Boileau

Joseph

Bykovin silmä turposi umpeen Phoenix-pelissä saadusta mailaniskusta ja se estää pelaamisen vielä vähän aikaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Wings - Kings: 3-2.

Unelmakaupungin kiertue ei tarjonnut aivan parasta mahdollista tulosta, Duckseja vastaan kirvelevä - suorastaan nöyryyttävä - tappio, ja nyt Kingsejä vastaan niukkaakin niukempi voitto.

Wingsien kilpailijat ovat viimepäivinä täydentäneet roostersejaan melkoisella vimmalla, heikompaa suorastaan hirvittäisi. Toistaiseksi Wings-rintamalla on ollut hiljaisempaa, spekulaatioita on tosin esitetty ja nimiä lausuttu mutta mitään tämän konkreettisempaa ei ole toistaiseksi tapahtunut. Ken Hollandin lausunnoista päätellen jotain tullee tapahtumaan, hän vihjaisi ettei Wings-miehistö näytä enää keskiviikkona Phoenix'issa samalta. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä puolustukseen tulee vahvistus, onko kyseessä Mathieu Schneider Kingseistä vai kenties Alexei Zhitnik Buffalosta tai joku muu? Tähän saadaan vastaus varmasti näillä hetkillä, Schneider vaikuttaa vakuuttavimmalta ehdokkaalta.

http://www.detnews.com/2003/wings/0303/11/f01-105688.htm

Tämä spekulaatioista, nyt itse eiliseen peliin.

Wingsien voitto merkitsi Kingsien Playoff haaveiden huomattavaa vaikeutumista, voitaneen jopa sanoa niiden haihtuneen tappion myötä olemattomiin. Tämä puolestaan voi merkitä entistä suuremmalla varmuudella sitä, että Shcneider pakkaa kassinsa tämän päivän kuluessa.

Illan ottelu oli jälleen varsin kaksijakoinen, Wingsit hallitsivat kahta ensimmäistä erää ja olivat jo vakuuttavassa 3-0 johdossa kolmannen erän alkaessa jolloin tapahtui totaalinen käänne. Kingsit taistelivat tiensä lähes rinnalle, Ziggy Palffyn kauden 31 maali III erässä ajassa 16:26 päätti lopulta takaa-ajon. Pisteet HockeyTowniin mutta voitosta pelaajat saavat kiittää myös Legacea, ilman hänen avainpelastuksia tulos olisi kenties ollut toinen.

Ottelusta:

http://www.detnews.com/2003/wings/0303/11/sports-105768.htm

Katsaus ottelun tapahtumiin:

1-0 15:07 Draper (Maltby - McCarty).

2-0 21:16 Lidström (Shanahan - Larionov) pp.
3-0 29:37 Zetterberg (Datsyuk - Boileau).

3-1 42:50 Schneider (Palffy).
3-2 56:26 Palffy (Frolov - Corvo).


Laukaukset:

Wings: 18.
Kings: 29.

Kahden ensimmäisen erän osalta laukaukset jakautuivat varsin tasaisesti mutta kolmannen erän myrskyn aikana Kingsit latoivat kaikkiaan 16 vetoa kohden Legacea, saman aikaisesti Wings-hyökkäys tuhersi kokonaista 4 vetoa kohti Kings-maalille vaihdettua Huetia. Hänet vaihdettiin toisessa erässä Storr'in tilalle, tämän "imettyä" kolme vetoa pömpeliin.

Legacen torjunta-% kohosi lopulta varsin hyväksi, ollen 93.1. Kings-vahtien prosentit olivat seuraavat: Storr 76.9 ja Huet 100.


Ylivoimalla Wingsit onnistuivat kertaalleen, kiitos Lidaksen! Av-pelaaminen oli myös takuuvarmaa. Omissa ei kolissut kertaakaan. Kaikkiaan suhteellisen rauhallisessa ottelussa jatkui NoF-linja.

vlad#16
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Detroit-Phoenix 3-2

Ensinnäkin sanottakkoon, että peli oli hyvin samanlainen kuin viikko sitten pelattu kohtaaminen. Schneiden pelasi ensimmäisen pelinsä, mutta ei mitenkään selkeästi joukosta erottunut. Yleensä hyvä merkki puolustajalle. Detroitin hyökkääjistä parhaat olivat Fedorov ja Zettenberg. Möys Holmstöm teki todella hienon taistelumaalin ja pari muutakin kertaa osoitti sitä omaa osaamistaan. CuJo oli hyvä, mutta Chelios hassasi törkeästi Phoenixin kavennusmaalin.

Erikoista pelissä oli tapa, jolla Detroit maalit teki. Ensimmäinen maali lähti liikkeelle Holsmströmin laukauksesta. Sean Burke torjui eteensä, jossa Luc Robitaille taisteli reboundista rystyvedon maalia kohti. Burke pääsi kiekon eteen, mutta Jason Wooley ajoi vauhdilla maalilla ja sörkki kiekon sisään!

Toinen maali oli Larionovin loistava ohjaus, joka suuntautui jyrkästi alaspäin rinnan tasolta. Kumpaakin maaleista katsottiin muuten maalikamerasta, mutta selvästi oikeita ratkaisuja olivat.
Lisäys: ESPN:n mukaan Phoenix valitti tätä maalia pelin jälkeen rankasti. Minä en Wings-lasien läpi edes kunnolla pelännyt että maalia oltaisiin hylätty.

Phoenix kavensi tässä välissä pelin 1-2:n Nagyn reboundista tekemällä maalilla, jota en suorana nähnyt (I had to to go go).

Kolmas maali oli Holmstömin "taidon"näyte. Wingsit pelasivat ylivoimaa ja Shanahan ampui kiekon maalille. Tomas otti sen haltuunsa maalin edestä ja punnersi pakki niskassaan kiekon rystypuolelleen ja sai vielä sujautettua kiekon maalivahdin suojusten alta alanurkkaan.

Peli oli kolme minuuttia ennen loppua 3-1 ja eikä Detroitilla ollut mitään hätäpäivää, kunnes Chelios hukkasi omalla siniviivallaan kiekon Nagylle, joka passasi Mike Johnsonin läpi ja tämä harhautti CuJon melko helposti ja kavensi. Phoenix otti maalivahdin pois jo pari minuuttia ennen loppua ja sai vahvan painostuksen maalille, mutta Detroit puolusti myöskin vahvasti. Mikä minun mielestäni oli kehnoa, oli se ettei Detroit tehnyt maalia tyhjiin vaikka sai purettua kiekon puolustusalueelta 3-4 kertaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti dana77
Phoenix kavensi tässä välissä pelin 1-2:n Nagyn reboundista tekemällä maalilla, jota en suorana nähnyt (I had to to go go).

Kolmas maali oli Holmstömin "taidon"näyte. Wingsit pelasivat ylivoimaa ja Shanahan ampui kiekon maalille. Tomas otti sen haltuunsa maalin edestä ja punnersi pakki niskassaan kiekon rystypuolelleen ja sai vielä sujautettua kiekon maalivahdin suojusten alta alanurkkaan.

Phoenixin avausmaalissa Yzerman hävisi aloituksen 100-0 Langkoville, viivasta Simpson syötti Langkowille takaisin joka syötti maalin toisella kulmalla olleelle Nagylle. Nagyllä oli helppo työ pistää tyhjiin, kun Lidström oli unohtanut miehensä.

Se Holmströmin ujutus nollakulmasta ei edes mennyt maalia kohti, mutta kiekko kimposi mahallaan maanneen Burken vasemman jalan patjasta sisään. Todellinen "Holmström" -osuma, puoliksi jo mies nurin, vippi vaan sinnepäin ja jostain se kimpoaa sisään. :D

Chelioksen kämmi oli kyllä järkyttävä. Ei ole mies kunnossa ollut moneen kuukauteen. En tiedä pelaako hän loukkaantuneena vai mikä mättää.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Henkka

Chelioksen kämmi oli kyllä järkyttävä. Ei ole mies kunnossa ollut moneen kuukauteen. En tiedä pelaako hän loukkaantuneena vai mikä mättää.

Jotenkin tulee mieleen, että johtuneeko Chelioksen otteiden ailahtelevuus rikkonaisesta kaudesta. Pelituntuma alkaa olla hakusessa ja jos paikat eivät kertaakaan ehdi kunnolla parantua edellisen loukkaantumisen jäljiltä voi liikkuminen ja sen myötä sijoittuminen kentällä onnahdella. Mitä enemmän ikää, sitä kauemman aikaa toipuminen vie ja jossain vaiheessa raja tulee vastaan. Onko Chelioksella raja tullut nyt sitten vastaan? Hänhän on kuitenkin koko ikänsä pelannut todella kuluttavaa kiekkoa - toisin kuin Larionov, (heh! eihän heitä voi edes verrata tässä suhteessa keskenään), joten ei ihme etteivät hänen paikkansa enää kestä tätä rääkkiä. En oikein tiedä mikä tähän auttaisi, kevennetty tempo kauden loppuihin peleihin jotta pleijareissa mies olisi iskussa vain mikä?

Mukava muuten nähdä, että Homer on vedossa. Saisi mies tulla opettamaan maskipelaamista useammankin SM-liiga joukkueen pelaajille. Kausi lähestyy päätöstään ja Homer alkaa olla vedossaan. Mikä hieno yhdistelmä! (Tosiasiassa, Homer on mielestäni pelannut koko kauden tasapainoisemmin kuin monasti aiemmin).

vlad#16.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Oli todellakin siinä ja siinä, että olisiko Holmstömin veto mennyt takanurkan ohi, jos se ei olisi osunut maalivahdin jalkaan. Uskomatonta pelisilmää se todellakin vaati, että vielä kaatuessaankin huomasi kolmen sentin korkuisen aukon patjan alta ja laskettua suunnan sopivaksi, jotta kiekko kimpoaisi toisesta jalasta (osittain patjan alta) maaliin... ;)

Chelios oli todella lähellä ottaa jäähyn heti maalin jälkeisessä tilanteessa. Hän "painoi" todella voimakkaasti kulmatilanteessa vastustajan selästä laitaa vasten. En osaa sanoa, että mikä Chrisin peliä vaivaa, mutta en näe sitä silti isoimpana ongelmana menestyksen edelle.

Tällä kaudella on ollut erittäin huomattavaa se, että Detroit on mennyt lähes aina johtoon pelissä, mutta sitten ote alkaa lipsumaan ja vastustaja pääsee joko lähellä tai jopa ohi. Voisin lyödä vetoa, että niistä paristakymmenestä tappiosta jotka Detroitilla on tällä kaudella, niin ainakin puolissa Wingsit on aloittanut maalin teon. Viitsisikö joku tehdä tilastoa??

Itse silti uskon, että tämä tilasto korjaantunee kunhan playoffsit alkavat. Parhaat pelinsä Detroit on pelannut pahimpia vihollisia vastaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
danalta rapparia Canalin Zap-matsista? Tais jäädä Analanche aika jyrän alle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös