Mainos

Red Wingsien ottelut kaudella 02/03.

  • 17 151
  • 252

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuosta Konstantinovin pelityylistä parhaiten on jäänyt mieleen se Marc Crawfordin lausahdus 97 kevään pleijareissa. "Konstantinov olisi ansainnut jäähyn joka kerta kun oli kentällä." Ehkä siitä ymmärtää jotenkin miten kovaa mies pelasi.

Uwe Kurppistahan Bowman meinasi Vladdyn seuraajaa, mutta Kruppin loukkaantumisten takia takalinjojen luudaksi piti hankkia Chelios. Tosiaan Chrisua ei olisi ehkä koskaan hankittu, jos Konstantinov ei olisi halvaantunut.

Kyllähän noista nykyisistä pelureista tosiaan saisi sellaisen "köyhän miehen Russian Fiven", mutta pakit varsinkin jäisivät aika heikolle tasolle vanhaan superviisikkoon verrattuna. Lisäksi koko sen Russian Fiven idea oli pelata ZSKA-tyylillä ja taktiikalla, kun koko viisikko oli siellä ainakaan pelannut ja systeemi oli tuttu. Nyt näistä kykyisistä kavereista vain Larionovilla ja Fedorovilla olisi se systeemi "selkärangassa" ja tuskin toimisi niin hyvin. Aika entinen ei koskaan enää palaa...
 
Chelioksesta

Täytyy Hawks-fanina uskaltautua verivihollisen ketjuun ja avata sanainen arkkunsa Mr. Blackhawkista Chris Chelioksesta. Yhdeksän kautta Windy Cityssä viettänyt Chelioshan oli aikanaan koko joukkueen ikoni ja omalla pelityylillään kantoi old time hockeyn perinteitä Blackhawkseissa. Mies repi ja raastoi, taklasi ja purnasi, hoiti molemmat päädyt kunnialla ja näytti nuoremmalla pelaajakaartille esimerkkiä, joka herätti varmasti kunnioitusta. Dirk Grahamin jälkeen kapteeniksi valittu Chelios olikin juuri sitä mitä perinteiset Hawks-fanit pystyivät vain toivomaan.

90-luvun puolivälin jälkeisinä vaikeina aikoina Blackhawks-puolustuksessa Chelioksen urakka alkoi kuitenkin käydä yhä työläämmäksi. Mies pelasi ilta toisensa jälkeen äärirajoilla ja kellotti huikeita minuutteja, mutta väsymys ja ikä alkoivat näkyä väistämättä. Kauppa Detoilet Dead Thingseihin tuli kuitenkin lähes jokaiselle Hawks-fanille yllätyksenä - siirtyihän mies pahimpaan mahdolliseen osoitteeseen. Ja mitä Hockeytownista tuli takaisin? Tänä päivänä kaupasta ei oikeastaan ole konkreettisesti juurikaan iloa, tulevaisuuden kannalta ehkä. Kauppa herättikin suurta katkeruutta, mutta Chelioksen uran kannalta se oli kuitenkin valtava onnenpotku.

Chelios on Hawks-fanien keskuudessa nostettu usein Pierre Piloten, Pat Stapletonin ja Doug Wilsonin kaltaisten pakkilegendojen joukkoon - ja varsin oikeutetustikin. Mies on eittämättä yksi mahtavimmista hahmoista Blackhawks-puolustuksessa ja -kapteenistossa, mutta viha-rakkaussuhde Detroitin kanssa on ollut omiaan viilentämään Hawks-fanien tunteita. Viimeisimmässä Dead Things-Hawks-ottelussa valtavaa polemiikkiä herättänyt Nikolishin-Chelios-kohtaus sai fanit ripittämään Chelioksen suoraan alimpaan helvettiin. Hawks-fanien keskuudessa Mr.Blackhawkin maine ja kunnia onkin alkanut ikävällä tavalla rappeutua - tosin miehen omat kommentit Detroitin ihannoimisesta ja kaupungin rakastamisesta ovat omiaan vahvistamaan tämän suuntaista käyttäytymistä.

Toisaalta, Chelios on päässyt Detroitissa vihdoinkin todellisen voittamisen makuun ja kukapa ei rakastaisi kaupunkia, jossa pelaa vuosi toisensa jälkeen suurin Stanley Cup-suosikki. Sääli sinänsä, sillä oli suuren massan mielipide Chelioksesta mikä tahansa, allekirjoittaneelle mies on aina yksi legendaarisimmista ja mahtavimmista Blackhawk-sankareista.

Konstantinovin ja Chelioksen vertailu on sinänsä oikeutettua, että kumpaisenkin otteissa ja maineessa on huomattavia yhtäläisyyksiä. Tiedä miten Konstantinovin ura olisi lopulta huipentunut, jos tätä kuuluisaa ja valitettavaa onnettomuutta ei olisi tapahtunut, mutta joka tapauksessa elävä legenda ilman muuta hänkin.

Ilvekseen liittyvästä urasta ei ole varmaa tietoa, mutta muistelen myös lukeneeni tämän suuntaista jostain. Konkreettisia kokemuksia Chelioksen Suomen vierailusta ei myöskään ole, koska allekirjoittanut taapersi silloin onnellisesti 3-vuotiaana hiekkalaatikolla ja oli täysin tiedostamaton kyseisen herran olemassaolosta.

Edit: Juuri näin. Tarkastin faktat ja kyseinen peluri on todellakin Chris Kontos (1985-86 Ilves Tampere FNL 36 16 15 31 30).
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ketjut Boston pelissä:

Shanahan-Fedorov-Zetterberg
Devereaux-Datsyuk-Hull
Maltby-Draper-McCarty
Robitaille-Larinov-Holmström

Lidström-Dandenault
Fischer-Chelios
Kuznetsov-Wallin

Legace
(Joseph)

Tuli noista ketjukoostumuksista vaan mieleen, että Lewis kokosi "munat yhteen koriin" laittamalla Hullin Fedorovin ketjuun Zetan ollessa poissa. Lisäksi Lids ja Chelly pelasivat muutaman pelin ykköspakkiparina. Tämän tuloksena tuli pariin otteeseen turpiin ja lehdistössä oli pientä kritiikkiä siitä, miten Bowman ei koskaan kasannut joukkuettaan yhden ketjun varaan. No nyt sitten Lewis palasi takaisin näihin "Scottyn ketjuihin" ja kovasta Bostonista irtosi voitto...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Punasiipi91, kiitokset Sinulle kirjoituksesta!

Muistellessaan Konstantinovia, sitä tahtomattaan ajattelee mihin kaikkeen hän olisikaan voinut yltää jollei tuota kohtalokasta onnettomuutta olisi kuunaan tapahtunut.

Päivää jolloin kuulin onnettomuudesta ensimmäisen kerran en voi kuunaan unohtaa - silloin pala todella nousi kurkkuun. En myöskään voi unohtaa niitä hetkiä jotka olen viettänyt Joe'lla katselemassa Wingsien otteita, vaikka tuolloin Konstantinov ei enää kuulunut joukkueen vahvuuteen, näkyi jälki hänestä edelleen katsomossa ja hallin atmosfäärissä. Tusinoittain katsojia joilla oli päällä Wingsien paita, jota koristi nimi Konstantinov ja numero 16, minä näiden vannoutuneiden fanien joukossa.

Vaikkei paitaa #16 olekaan jäädytetty, en usko, että aivan pian kukaan rohkenee ottaa numeron käyttöönsä. Osoituksena kunnioituksesta Konstantinovia kohtaan Brett Hull ei Wingseihin tullessaan ottanut käyttöönsä Starseista tuttua numeroaan 16. Niin, tai ehkäpä tämä pelaajien hiljainen numeron 16 jäädyttäminen on huomattavasti arvokkaampi osoitus Konstantinovia kohtaan kuin paidan nostaminen Joe'n kattoon - vaikka sinne se kuuluisikin.

Moni, aivan oikeutetusti, sanoo, että Konstantinovilta vietiin vähintään yksi Norris Trophy. Hän oli syntynyt väärässä maassa ja väärässä kaupungissa, tuolloin elettiin vielä aikaa jolloin Norris kuului pohjois-amerikkalaisille. Mikäli Vladdy olisi syntynyt Flin Flonissa, olisi hän voittanut Norriksen vähintään kerran... tai, mikäli hän olisi syntynyt siellä, olisi hän kenties voittanut myös Conn Smythe Trophyn.

Minä arvostan tämän raudanlujan pelaajan, pelaajan joka pelasi jokaisen vaihtonsa kuin se olisi ollut hänen viimeisensä, korkeimmalle pallille. Ja, niinhän hän pelasikin viimeiseen vaihtoon saakka. Rakastettuna ja vihattuna!

vlad#16.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Slegr teki sopimuksen venäjälle eli ei jatka Detroitissa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Re: Punasiipi91, kiitokset Sinulle kirjoituksesta!

Viestin lähetti vlad
Vaikkei paitaa #16 olekaan jäädytetty, en usko, että aivan pian kukaan rohkenee ottaa numeron käyttöönsä. Osoituksena kunnioituksesta Konstantinovia kohtaan Brett Hull ei Wingseihin tullessaan ottanut käyttöönsä Starseista tuttua numeroaan 16.
Brett Hull pelasi jo Dallasissa mestaruusvuotena jollain muulla numerolla kuin 16, muistaakseni 22:lla. En tiedä mikä syy tähän numeron vaihtoon oli, mutta jostain kuulin sikäli hauskan tarinan on että Brett Hull on pelannut urallaan n. 15 vuotta NHL:ssä, niistä vain kahtena hän on käyttänyt muuta numeroa kuin 16, ja niillä molemmilla hän on voittanut ainoat Stanley Cuppinsa. Helppohan se on muilla numeroilla on voittaa, mutta Vlad teki sen kuudellatoista!

Olen samaa mieltä että Vladin olisi pitänyt saada sen yhden vuoden Norris-trophy!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti dana77
Brett Hull pelasi jo Dallasissa mestaruusvuotena jollain muulla numerolla kuin 16, muistaakseni 22:lla. En tiedä mikä syy tähän numeron vaihtoon oli, mutta jostain kuulin sikäli hauskan tarinan on että Brett Hull on pelannut urallaan n. 15 vuotta NHL:ssä, niistä vain kahtena hän on käyttänyt muuta numeroa kuin 16, ja niillä molemmilla hän on voittanut ainoat Stanley Cuppinsa. Helppohan se on muilla numeroilla on voittaa, mutta Vlad teki sen kuudellatoista!

Kiitos oikaisusta!

Tämän sitä saa kun luottaa liiaksi televisiossa jaettuun informaatioon, muistelin nimittäin keväällä jossakin Stanley Cup lähetyksessä mainitun sen suuntaista, ettei Hullkaan ottanut Stars'eissa käyttämäänsä numeroa 16 siirtyessään Wingseihin juuri mainitsemani "epävirallisen jäädytyksen" tähden. Viestisi luettuani rupesin muistelemaan tarkemmin ja niinhän se tosiaan oli, että Golden Brett pelasi Stars'issa numerolla 22.

Vanhuus se ei tule yksinään...

vlad#16.
 

pp33

Jäsen
Ihan tarkennuksena, Hull pelasi kaksi viimeistä kauttaan Dallasissa tutulla 16:lla. Mestaruuskaudella 16 oli Pat Verbeekilla, joka senior playerina sai pitää oman numeronsa Hullin tullessa seuraan (Verbeek oli muutaman kuukauden Hullia vanhempi, joskin NHL-pelaajana reilusti kokeneempi).
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Shanny 2+1, Fedo 1+2.

Predators - Red Wings: 1-4.

Paluu voittojen tielle, samalla tuli näytettyä kaapin paikka "kantrikaupungin" pojille.

Wingsien ottelun ehdottomat tähdet olivat Shanahan kahdella maalilla ja syötöllä sekä Fedorov maalilla ja kahdella syötöllä, eikä tässä yheydessä pidä unohtaa CuJoakaan - laadukasta työskentelyä myös häneltä. Predatorsien puolelta esille ei kannata nostaa ainoatakaan pelaajaa, jollei nyt sitten mainita joukkueen ainokaisen maalin tehnyttä Erat'ia. Maalin ollessa samalla ottelun ensimmäisen, vaikka maali tehtiinkin ylivoimalla osoittaa tämä kuitenkin sen ettei Wingsien vastustaja täysin "hampaaton saalistaja" ollut.

Muutamia kommentteja ottelun tunnelmaan ja tapahtumiin liittyen:

http://www.freep.com/sports/redwings/wings13_20021113.htm

Maalit:

1-0 19:39 Erat (Orszagh - Arkhipov) pp.

1-1 23:56 Shanahan (Fedorov - Fischer).
1-2 36:46 Fedorov (Shanahan - Lidström).

1-3 43:43 McCarty (Draper).
1-4 53:46 Shanahan (Fedorov - Datsyuk) pp.

Laukaukset:

Predators: 23.
Red Wings: 38.

Tämän tilaston perusteella ottelu oli hyvin selkeää Wings hallintaa, Dunham'in joutuessa todelliseen pommitukseen. Ehkäpä Predators'ien puolustajilla, oikeastaan kaikilla kenttäpelaajilla on aihetta peiliin katsomiseen. Jos Wingsien tasoisen joukkueen annetaan laukoa ottelussa lähes 40 kertaa on joukkueen puolustuksella rutkasti parannettavaa. CuJo vastakkaisessa päässä pääsi huomattavasti helpommalla, saalistaen samalla kelvollisen torjuntaprosentin (muistaakseni jotain 95,7) sekä voiton.

Ylivoima:

Predators: 1-6.
Red Wings: 1-3.

Kumpainenkin joukkue onnistui kertaalleen ylivoimalla, joskin Wingsien suhde on huomattavasti parempi. Samoin Wingsien av-pelaaminen on varsin vakuuttavaa, kuudesta kerrasta viisi kyettiin hoitamaan ongelmitta. Ne alivoimamaalit vain jäivät uupumaan...

Ottelussa ei nähty tappelun tappelua, tämä tappelufaneille tiedoksi.

Poissa Wingseiltä:

Bykov, edelleen olkapään tähden. Williams ei muuten vaan pukenut otteluun.

Ottelun lopulla Fischer poistui kaukalosta loukattuaan polvensa, toivottavasti vamma ei osoittaudu vakavaksi.

vlad#16.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Huhu: Boston Globe lehden mukaan Dandenault +varausvuoro ja vaihdossa menisi McLaren. En tiedä mitä järkeä tossa kaupassa on? OK. saataisiin hyvä peruspakki mutta samalla menetettäisiin nopea ja monipuolinen hyökkääjä/pakki joka on ollut seurassa jo vuodesta 1995. Ja ei minusta Kyle McLaren niin paljoa parempi Dandenaulta että siihen pitäisi vielä varausvuoro(ja) antaa päälle. Miksei voi antaa vaihdossa esim. King, Roest, Mowers, Picard tai Adams tai kaikki! Jos vai huolivat.

Mielestäni Detroitin kannattaisi hankkia joku kunnon pakki ja maksaa hänestä kunnolla esim. Robitaille, Avery tai edellä mainitusta listasta joku ja varausvuoro ja vaihdossa esim. Numminen, Housley, Jovanovski, Zhitnik, Hamrlik, Johansson, Coté, Patrick tai Wesley. Tietysti on mahtavaa jos joku näistä saataisiin ilman Robitaillea mutta siihen en usko.On aivan selvää että listani on todella veteraani painoteinen mutta kun katsoo listaani tarkemmin kukaan heistä ei ole vielä voittanut Stanley cuppia Ja heillä on palava nälkä voittaa se uran viimeisillä hetkillä. Ja kokemushan on valttia playoffeissa.

Hieman jos mielikuvitusta käytetään niin miten olisi jos hankittaisiin Bob Probert takaisin päättämään uraansa Detroitiin. Hänet voisi hankkia vaikka maskotiksi niin saataisiin taas Bruise Brothers kokoon! Fanit saisivat kaivaa kaapistaan vanhat ja pölyiset mutta niin legendaariset Probert fanipaidat. Jos kerran viime vuonna oli jopa varma huhu Dino Ciccarellin ja tänä vuonna Doug Brownin paluusta niin miksei Probert voisi tulla? ei varmasti kauhean kalliskaan.

HN: törmäsin tohon ilves+Chelios juttuun jossakin vanhassa inside hockey lehdessä joka väitti tuollaista. Mutta jos lehden päätoimittaja on todellinen NHL ”asiantuntija” Ari Mennander niin mitä tahansa voi silloin odottaa.

Mahavishnu: Kuinka pahalta sinulle itsellesi tuntui miehen kauppaaminen Detroitiin? Yksi tuttuni joka on suuri Boston ja Bourque fani. Ja kun sai kuulla miehen kaupasta Coloradoon hän oli luppukauden masentunut ja taisi jopa pillittää. Ei siinä mitkään ”Pålssonit” paljon painanut.
Eikös Chelioksesta vaihdossa tullut aikanaan ainakin ”hoikka poika” Eriksson ja muutama varausvuoro ?
 
Kieltämättä Chelioksen kauppaaminen otti koville ,varsinkin kun aktiivinen NHL-kiekon seuranta alkoi ajankohtana, jolloin Chellyn loisti Blackhawks-paidassa. Isku oli kova aikansa, mutta joukkueen tulevaisuutta ja uudelleenrakentamista ajatellen siirto oli varsin looginen. Tosin kyseisestä kaupasta saatu välitön hyöty eli Anders Eriksson oli mitä oli - nykyään periaatteessa Lyle Odelein - mutta tulevaisuuden kannalta varausvuoroilla hankitut prospectit voivat toki pelastaa tilannetta. Muistona menneistä kultaisista vuosista toki lämmittää Chelioksen pelipaita.

Asiasta kolmanteen - en tosin tiedä onko viestisi pelkkää sarkasmia, mutta uskomattomalta se joka tapauksessa kuulostaa:
Mielestäni Detroitin kannattaisi hankkia joku kunnon pakki ja maksaa hänestä kunnolla esim. Robitaille, Avery tai edellä mainitusta listasta joku ja varausvuoro ja vaihdossa esim. Numminen, Housley, Jovanovski, Zhitnik, Hamrlik, Johansson, Coté, Patrick tai Wesley.

Melko kirjavaa väkeä pakkilistassasi. Housleylle käynnissä oleva kausi on todennäköisesti uran viimeinen, Cote istuu Capitalsien pressikatsomossa, Johansson sekä Patrick ovat kankeita ikämiehiä, joten ihmettelisin suuresta mikäli Dead Things investoisi kyseisiin herroihin. Jovanovski puolestaan on Canucksien runkopelaajia, joten olisi hyvin epätodennäköistä, että Vancouver luopuisi nuoresta ja liigan parhaimmistoon kuuluvasta puolustajasta vaihdossa uran ehtoopuolella olevaan laituriin ja kasaan farmijyriä - lähes sama kriteeri pätee Hamrlikiin.

McLarenista olisi varmasti enemmän hyötyä kuin edellä mainituista ikälopuista konkareista. Dandenault + varausvuoro kuulostaa kuitenkin melko heppoiselta kaupalta ja King, Roest, Mowers, Picard tai Adams McLarenista vielä heppoisemmilta. Bruins-organisaatiossa tiedetään McLarenin arvo ja tarjouksia satelee tiuhaan, joten farmipelureista hän ei varmastikaan siirry.

Probertin siirtymistä Dead Thingseihin on väläytelty Hawks-fanienkin puolelta. Legendaarisen uran kannalta olisi mahtavinta mikäli Probert saisi lopettaa uransa tositoimissa kaukalossa ja kaupungissa, jossa häntä todella rakastetaan. Probertin on ilmoitettu tekevän päätöksen uransa jatkosta lähipäivinä, joten ehkäpä näemme piakkoin mihin hänen matkansa käy.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onkos susta Mahavisnu kovinkin trendikästä käyttää aina tuota Dead Things -nimitystä?
 
Onkos susta Mahavisnu kovinkin trendikästä käyttää aina tuota Dead Things -nimitystä?

Tottakai, pitäähän sitä rakasta verivihollista piikitellä. Trendikkyydestä en tiedä, mutta ei siitä suuttuakaan tarvitse. Tuskin kyseisen ilmaisun käyttö kovinkaan vakavaa on, mutta nähtävästi se toteutti funktionsa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo, eipä se nyt ihmeempää, ei vaan oo muilla näkyny tuollaisia nimityksiä muista joukkueista. Iha oikeilla nimillä on pärjätty. Ja kaikenlisäks, Chicagon keski-ikä taitaa olla nykyään Diitroittia korkeampi... ;)
 
Totta, Hawksien keski-ikä on liigan korkein ja tätä olen itsekin kritisoinut ankarasti. Housley ja Thomas lopettavat todennäköisesti kuluvan kauden jälkeen ja luultavasti kokoonpanoon nostetaan muutama prospect farmista - kaikki tekijöitä, jotka laskevat keski-ikää. Toki Detroitillakin on pakka nuorentunut, mutta Dead Things-nimitys juontaa juurensa jo aiemmilta kausilta, jolloin Hockeytownin ylpeys oli ilmeisesti liigan iäkkäin joukkue - tai ainakin iäkkäämpi kuin Blackhawks.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Niin Dead Things -nimityshän syntyi 70-luvulla kriittisten Detroit -fanien keskuudessa, jolloin Olympia ammotti tyhjyyttään, kun joukkue ei todellakan menestynyt. Onneksi 1983 Detroitin ykkösvaraus ja kaikkien aikojen kippari käänsi suunnan ja olemmekin saaneet nauttia 3 mestaruudesta viimeisen 6 vuoden aikana....

Tässä vielä esillä olleet muut vaihtoehdot peräpäähän...

Steve Duchesne, 37 (Free Agent) | 6'0", 197lbs. (64 GP, 3-15-18 PTS)*
Kiikun kaakun, playarit meni kuitenkin kohtalaisesti...

Gary Suter, 38 (Free Agent) | 6'0", 215lbs. (82 GP, 6-27-33 PTS)*
Uskokaa tai älkää Suter-Chelios pari kasaan... nostalgiaa, vai mitä Mahavisnu...

Cory Cross, 31 (Free Agent) | 6'5", 220lbs. (50 GP, 3-9-12 PTS)*
Itse en oikein pidä tästä kaverista...turhia jäähyjä...

Jason Whoolley, 33 (Waivers) | 6'0", 205lbs. (14 GP, 0-3-3 PTS)
Hmmm ei kelvannut edes Buffaloon...

Kyle McLaren, 25 (Property of Bruins) | 6'4", 225lbs. (38 GP, 0-8-8 PTS)*
Tämä vaatii jo enemmän uhrauksia. Boston on kiinnostunut kaikista kaupoista Detroitin kanssa, joihin liittyy joko Datsyuk tai Zetterberg... En usko näiden miesten vaihtavan paitaa...

Dmitry Yushkevich, 30 (Property of Panthers) | 5'11", 215lbs. (17 GP, 1-5-6 PTS)
En tiedä mitä miehestä halutaan, 2 $ lienee hintalappu....

Mielestäni puolustukseen kaivataan kuitenkin vahvistusta. Fischerin loukkaantuminen oli todella paha isku. Ehkäpä kannattaisi tosiaan tehdä joku vähän rankempi kauppa ja hankkia hyvä "ei aivan raato muttei junnukaan" linjalta. Toivelistalla olisi ilman muuta Jovo-Cop, (jota ei kyllä Vancouver vaihda edes Hulliin veikkaan), Tomas Kaberle, Darryl Sydor, Brian McCabe, Roman Hamrlik, Wade Redden...

lukekaa itse tarkemmin...http://www.letsgowings.com/newsroom/2002-2003/story/0211/14options.html
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Detroit91:

Pystyskö tän puolustukseen liittyvän keskustelun käymään tuolla toisessa topikissa ja tässä otsikossa käytäisiin vain ottelut läpi? Nyt tuota keskustelua on molemmissa. :(

Suterin tilannekin on ilmeisesti jo ratkennut, ei innostunut Gary Chelioksen kyselyistä huolimatta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Voitto Ankoista jatkoajalla, voittomaalin tekijänä jälleen Fedorov!

Mighty Ducks - Red Wings: 1-2 OT.

Ottelu päättyi jatkoajalla Wingsien voittoon 2-1, ratkaisevan voittomaalin iski Fedorov. Maali oli hänen kauden kuudes voittomaalinsa, kolmas kolmeen otteluun ja NHL-uransa kahdestoista voittomaali runkosarjassa jatkoajalla - mikä on samalla NHL ennätys. Hienoa Sergei!

Lainaus freepostista:

"His sixth game-winning goal of the season -- and third in three games -- beat Giguere on the short side and gave Fedorov his 12th career regular-season overtime goal, an NHL record. Chicago forward Steve Thomas has scored 11 such goals."

Ottelun vähät maalit:

Ei maaleja ensimmäisessä erässä.

1-0 30:07 Sykora (McDonald - Chistov).

1-1 45:32 Hull (Robitaille).

1-2 64:39 Fedorov (Chelios) OT.


Laukaukset:

Mighty Ducks: 26.
Red Wings: 45.

Ducksien maalilla Giguere on näemmä joutunut totaaliseen pommitukseen, 45 laukausta joista 43 päätyi hänen torjuntaansa. Tappiosta ei todellakaan voi syyttää maalivahtia. Toisaalta, laukausten määrän suhteen voitto meni oikeaan osoitteeseen.
Wingsien maalilla Joseph suoriutui iltapuhteestaan ansiokkaasti, torjunta-% kohosi varsin hyväksi mikä varmasti lämmittää mieltä, mutta mikä vielä tärkeämpää, ottelusta saatiin voitto!

Ylivoima:

Mighty Ducks: 0-4.
Red Wings: 0-2.

Pelissä ei todellakaan mässäilty ylivoimamaaleilla, eipä kyllä juuri ylivoimillakaan. Wingsien tehokas ylivoimapelaaminen varmasti pistää vastustajat mietteliääksi, jäähyjä ei kannata ottaa kun omissa varsin suurella todennäköisyydellä kolisee tuolloin. Kun vieläpä Wingsien alivoimapelaaminenkin on tehokasta voi tämä tehdä joidenkin mielestä otteluista puuduttavia vastustajan keskittyessä liiaksi pelaamaan Wingsien ehdoilla - mikä näin Wings-fanin kannalta on todella hyvä asia.

Tappelurintamalla oli hyvin hiljaista...

Wingsien kokoonpanosta puuttui loukkaantuneen Fischerin ohella Williams (healthy).

Ottelusta lisää:

http://www.freep.com/sports/redwings/wings16_20021116.htm

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Wings - Leafs: 2-1

(Uusi yritys koneen kaaduttua... prkl).

Ottelusta niukkaakin niukempi voitto, joskin makoisa sellainen koska se tuli "Original Six"-joukkueesta ja vieläpä monivuotisesta vihollisesta. Voiton myötä Wingsien sarake "Original Six"-joukkueita vastaan näyttää seuraavalta:

"The Red Wings moved to 272-271-93 in the all-time series between "Original Six" teams." (Lähde nhl.com).

Ottelusta odotettiin muotoutuvan CuJon paluun Torontoon mutta niin ei tapahtunutkaan, taktisena vetona Lewis pisti maalille Legacen, mielestäni oivallinen veto Lewis'iltä. Tällä helpotettiin niin joukkueen kuin CuJo'n painetta.

Ottelun vähät maalit:

Ensimmäisen ja toisen erän jälkeen sarake näytti kumpaisellakin pyöreää nollaa.

1-0 45:16 Maltby (Chelios) sh.
2-0 47:40 Zetterberg (Datsyuk - Hull).
2-1 59:50 Domi (Höglund).


Laukaukset:

Red Wings: 32.
Maple Leafs: 31.

Leafsien maalilla torjui Belfour, "Kotkan" lento päättyi lyhyeen tappion myötä, ja kuten todettua CuJo'n sijaan Wingsien maalilla torjui Legace. Hän pääsi harmillisen lähelle maalivahdin unelmaa, 0-peliä, vaivaiset 10 s. jäi uupumaan tästä... pienestä se on joskus kiinni.

Ylivoima:

Red Wings: 0-2.
Maple Leafs: 0-4.

Ylivoimamaaleilla ei tässä ottelussa juhlittu, Wingsit jatkoivat sen sijaan tehokasta alivoimapelaamistaan Maltbyn onnistuessa paukuttamaan verkkoja tekemällä ottelun avausmaalin alivoimalla. Kun en nähnyt peliä niin en rohkene väittää sen olleen "neitikiekkoa" vaikka tämän tilaston perusteella joku sitä sellaisena saattoi pitää, varsinkin kun tappeluiden ystäville tämäkään ottelu ei tarjonnut viihdykettä.

Wingsien kokoonpanosta puuttui juuri loukkaantuneen Fischerin ohella Devereaux sekä Fischerin "stuntti" Wooley. Jatkossa lienee turha mainita Fischerin poissaoloa, se jatkunee hamaan tulevaan (mahdollisesti jopa keväälle saakka) joten koetetaan muistaa mainita hänen paluu, samoin kuin on laita joukkueen kapteenin.

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Red Wings 5; Flames 0.

Jonkinasteisesta tyrmäysvoitosta voitaneen puhua lukemien ollessa näinkin selkeät. Ensimmäinen erä oli vielä tilastojen valossa suhteellisen tasainen, vasta erän lopulla Wingsien onnistui rikkoa kuparinen "Proffesorin" yv-maalilla. Toisen erän alun pikamaaleilla ottelu ratkesi käytännössä Wingseille.

Ottelu sisälsi pienoisen huvittavan episodin:

"Someone threw a cow's tongue -- that's right, a cow's tongue -- onto the Saddledome ice Tuesday night. Red Wings defenseman Chris Chelios scooped it up with his stick and dumped it over the boards between the benches.

"I didn't know what it was; I was just getting it out of the way," Chelios said. "It didn't stink like an octopus."" (Lähde: detfreepress).

Maalivahti Josephin ohella ottelun eräs hahmoista oli Darren McCarty, jonka onnistui tehdä Gordie Howe hat trick, eli saalistaa ottelussa maali, syöttä ja tappelu. Hienoa työtä! Samoin hänen ketjukaverit, Draper ja Maltby, on syytä nostaa esille kuin myös puolusutuksessa parina pelanneet Bykov ja Woolley joiden onnistui saalistaa tilastoihin merkintä +3, Bykovin saalistaessa tämän ohella kaksi syöttöpistettä.

Maalit:

1-0 17:36 Larionov (Hull - Lidström) pp.

2-0 22:11 McCarty (Maltby - Draper).
3-0 22:52 Fedorov (Bykov).

4-0 45:46 Maltby (McCarty - Bykov).
5-0 56:06 Draper (Maltby - Hull).

Laukaukset:

Red Wings: 35.
Flames: 29.

Upeaa työskentelyä CuJolta, liekö koko joukkueen puolustuspelaaminen asettumassa uomiinsa kun viimeisimmissä peleissä maaleja on päästetty niin vähän? Jatkoa silmällä pitäen tämä tietää hyvää!

Flamesien maalilla McLennan joutui nöyrtymään viidesti kiekon edessä.

Ylivoima:

Red Wings: 1-5.
Flames: 0-4.

Mitä tähän nyt voi enää sanoa, pelissä kuin pelissä ylivoimamaalin tekeminen tuntuu onnistuvan.

Tappeluiden ystävillekin tämä peli tarjosi sentään jotain viihdykettä Flames'ien Begin'in ja Wingsien McCartyn ottaessa yhteen viiden minuutin arvoisesti toisessa erässä.

Poissa Wing-kokoonpanosta olivat vakavasti loukkaantuneiden ohella Shanahan (henkilökohtaiset syyt) sekä Kuznetsov (healthy).

Seuraavaa voitollistapeliä jo odotellen,

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvä oli kyllä Woolleyn debyytti(+3). Taisi löytyä Dmitristä hyvä pakkiparikin kertaheitolla. On se kyllä hienoa kun tällaisia Byykkoveja löytyy jostain Venäjän pystymetsistä. :)

Wallin oli sitten ilmeisesti Chelioksen parina. Peluutus oli pakkien osalta pitkästä aikaa tasaista, kolmosparinkin miehet saivat n. 15 minsaa peliaikaa. Normaalisti tyytyminen on ollut kymmeneen.

Kuznetsov saa kyllä mun puolesta jäädä seitsemänneksi pakiksi. Ei tollasilla kivitalon kokoisilla hitailla puukäsillä tee mitään nykyänärissä. Kuznetsov on lisäksi tahkonnut pohjois-amerikassa useamman vuotta ja kehitys on jämähtänyt paikoilleen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ketjut Calgary-pelissä:

Devereaux-Fedorov-Robitaille
Zetterberg-Datsyuk-Hull
Maltby-Draper-McCarty
Holmström-Larionov-Williams

Lidström-Dandenault
Wallin-Chelios
Woolley-Bykov

Joseph
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Henkka

Kuznetsov saa kyllä mun puolesta jäädä seitsemänneksi pakiksi. Ei tollasilla kivitalon kokoisilla hitailla puukäsillä tee mitään nykyänärissä. Kuznetsov on lisäksi tahkonnut pohjois-amerikassa useamman vuotta ja kehitys on jämähtänyt paikoilleen.

Tässä olen samaa mieltä Henkan kanssa, nykytyylisestä Kuznetsovista ei ole juurikaan hyötyä Wingseille. Joten, ehkäpä hänen kannattaisi ryhtyä pelatessaan käyttämään kokoaan entistä enemmän hyödykseen, lisätä näin fyysisyyttä peliinsä. Ehkäpä Chara-tyyppisenä pelaajana hänestä olisi huomattavasti enemmän hyötyä Wingseille, näin ainakin luulisin asian olevan.

Tietty, suurikokoisilla pelaajilla kukkaan puhkeaminen voi tapahtua todella hitaasti mutta mielestäni tämän kauden aikana olisi jo jotain muutosta tapahduttava tai sen jälkeen hänen nimen ylle voi vetää liki surutta ruksin.
Alkoiko nyt muuten jo viides kausi kun hän pelaa Pohjois-Amerikassa? Aika tiimalasissa on käymässä vähiin.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Brendan Shanahanin vaimon pitäisi synnyttää kaksoset aivan lähipäivien aikana. Siksi Shanny oli poissa tuosta Calgary-pelistä. Toivottavasti pienokaiset saadaan pian maailmaan ja eiköhän onnellinen isäukki tekaise maalit molemman tenavan kunniaksi seuraavassa pelissä. ;)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Turpiin tuli!

Red Wings - Canucks: 1-4.

Joukkue koki ensimmäisen tappion kuuteen otteluun joten tähän päättyi tämä "Punasiipien" lento. Canucksit makselivat nyt hivenen niitä kuuluja kalavelkoja, jos jotain positiivista etsiin niin parempi, että tappio tuli nyt kuin vaikkapa joskus keväällä todellisten ratkaisuplelien ollessa käynnissä. Hmmm... ajatukseni taitavat liidellä nyt liian kaukana tulevassa, parempi palata maapinnalle aivan kuten edellisessä ottelussa Flames'eja vastaan liidellyt Bykov-Woolley pari putosi nyt, niin sanoakseni, jäänpinnalle saalistaen hivenen murheellisemman saldon, kumpaisenkin +/- -saldo näytti ottelun päätyttyä -2.

Jarkko Ruutukin kuului Canucksien pelaavaan kokoonpanoon, ottelussa hän ei loistanut pahassa vaan hyvässä, saalistaen yhden syöttöpisteen. Tunnustan, mielelläni olisin nähnyt (kuullut) hänen ottavan yhteen jonkun Wings-pelurin kanssa, vaikkapa Darrenin.

Ottelun maalit:

0-1 2:44 Cooke (Letowski - Morrison).
0-2 16:32 Näslund (Morrison - Bertuzzi) pp.

0-3 25:57 Klatt (Ruutu).
0-4 29:01 Bertuzzi.

1-4 49:26 Hull (Robitaille - Lidström) pp.

Laukaukset:

Red Wings: 23.
Canucks: 29.

Vaihteeksi Wingsit kokivat tappion myös laukaustilastossa - harvinaista tämäkin. Tänään ei oikein ollut maalilla aloittaneen CuJo'n päivä, ajassa 29:01 hänen tilalle vaihdettiin Canucksien tehtyä neljänne maalinsa Legace, joka selvisikin iltapuhteesta paremmin. Tosin ottelu oli jo näennäisesti ratkennut joten tuskin häntä aivan tiukoille laitettiin canucksien toimesta.
Canucksien maalilla torjuntavastuun kantoi, ja voiton saalisti, Cloutier.

Ylivoima:

Red Wings: 1-3.
Canucks: 1-6.

Onnistuminen ylivoimalla, ja lohdutusmaalin saaminen, ei juurikaan jaksa lohduttaa tässä vaiheessa. Pelaajat olivat myös jonkin verran tyytymättömiä ottelun tuomarointiin:

"The Wings were upset with the officiating after taking four of the first five penalties. Asked about the officiating, forward Darren McCarty, who took the first two penalties, said: "No comment."" (Lainaus, det.freepress.)

Ennen ottelua pelaajat olivat liimanneet hanskansa tiukasti kouriinsa, tappeluita ei siis nähty.

Poissa:

Shanahan oli edelleen poissa kokoonpanosta, syykin on ilmeisen samainen kuin edellisessä ottelussa, (ks. Henkan viesti yllä). Kuznetsov ei myöskään kuulunut pelaavaan kokoonpanoon, syytosin toinen kuin Shannylla.

Seuraavassa ottelussa paluu voittojen tielle - toivottavasti!

vlad#16.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös