Real Madrid C.F. 2023–2024

  • 51 586
  • 338

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Toni Kroos lopettaa jalkapallouransa - seurajoukkuetasolla CL-finaaliin ja maajoukkueessa EM-kisoihin. Aikamoinen ura, ja aika upea tapa lopettaa. Menee ihan pirun korkealle kaikkien aikojen saksalaisfutarina samoin kuin Real Madrid -pelaajana ja ylipäätään keskikenttäpelaajana koko maailmassa.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Toni Kroos lopettaa jalkapallouransa - seurajoukkuetasolla CL-finaaliin ja maajoukkueessa EM-kisoihin. Aikamoinen ura, ja aika upea tapa lopettaa. Menee ihan pirun korkealle kaikkien aikojen saksalaisfutarina samoin kuin Real Madrid -pelaajana ja ylipäätään keskikenttäpelaajana koko maailmassa.
Tonille suuret kiitokset niistä lukuisista mestaruuksista ja suorituksista, joita oli voittamassa! Toivotaan, että hän saa vielä sen UCL:n voiton. Saksan kanssa on enemmän ehkä sukupolvenvaihdos käynnissä, mutta tulee olemaan sen joukkueen pallonjakaja.

Vielen Dank Toni!
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kymmenen vuotta, aika monta pokaalia ja helvetin monta onnistunutta syöttöä. Kroosin perhe myös ilmeisen tykästynyt Madridiin, sillä perhe jää asumaan sinne. Real Madrid ainakin tykästynyt Toni Kroosiin. Ottakaa vielä se viidestoista, haluan nähdä kaikkien aikojen keskikenttäduon juhlivan vielä kerran yhdessä.

Danske schön, Toni. Gracias, leyenda.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Vaikka CV on aikamoinen niin tuntuuhan silti, että Kroos on jollain tapaa hiukan aliarvostettu pelaaja kaikkien näiden vuosien ja mestaruuksien jälkeen. Olisi ollut jotenkin tonikroosmaista ilmoittaa vain EM-kisojen jälkeen, että ura on paketissa, mä ryhdyn nyt perheenisäksi, mutta toisaalta on myös hienoa, että Kroosille saadaan antaa jäähyväiset vielä kerran Bernabeulla.

Ei kai kahta sanaakaan siitä, etteikö Antoniolle olisi löytynyt vielä roolia ensi kauden joukkueesta, mutta iso kunnioitus kuitenkin tälle päätökselle. Nyt on oiva mahdollisuus lopettaa tosiaankin huipulla kun viimeiseltä kaudelta saattaa tulla sekä liigamestaruus että Mestarien liigan voitto. Sellaista yksittäistä Kroosin tähtihetkeä on aika vaikea nimetä näiden vuosien mittaan, koko aika on ollut pitkälti sellaista huippuvarmaa tekemistä, jossa on sellainen vahva saksalaisen tehtaan leima kyljessä.

Sukupolvenvaihdos etenee kuitenkin ja luultavasti tämä Kroosin päätös sinetöi sen, että Luka saa jatkoa Realin paidassa. Nuoret ovat nousseet aika vahvasti esiin tässä viime kausien aikana ja esiinmarssi jatkuu varmasti entistä vahvempana tulevana kautena, mutta kyllähän Lukan kaltainen mentori ja supersub on aikamoinen luksuspelaaja Realille myös ensi kaudella.

Nyt sitten ne pari viimeistä peliä kunnialla maaliin niin saa Antonio arvoisensa lopetuksen Realissa!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Courtois ulkona EM-joukkueesta. Kaveri kuitenkin pelannee tulevana lauantaina Mestarien liigan finaalissa.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Itse toivoo, että Lunin pelaisi.

Millaisilla fiiliksillä muut suhtautuvat pelaavaan maalivahtiin?
No en kyllä tiedä pistäisinkö Kurttua tonne. Jotenkin epävarma olo vielä, että miten pallo tarttuisi "kylmiltään" finaaleissa. Ei tämä siis ole hänen eka kerta näissä karkeloissa saatika tällä kaudella kun LaLigassa sen neljä ottelua on kerennyt aloittamaan, mutta silti haluaisin mielummin että Lunin olisi tolppien välissä. Katsotaan sitten ensi kaudella jaot uusiksi.
 

johndoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim ja #8
Urheiluromantikon silmin Lunin "ansaitsee" paikan pelata finaalissa. Itse luottaisin kuitenkin Tiboon, Lunin on vaikuttanut ajoittain epävarmalta kulmapotkuissa, jotka saattavat hyvin olla yksi Dortmundin iskun paikoista.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Courtois tainnut pelata nyt neljä peliä putkeen nollille?
Samaan aikaan Lunin on pelannut ehkä kauden heikoimman matsinsa ja päästi siinä neljä kaappia.

Courtois mielestäni maailman ykkönen edelleen, Lunin jotain luokkaa top15. Laittaisin Belgialaisen ehdottomasti finaalissa maaliin.

Toki luotan Carlettoon kuin vuoreen. Ei ole paljoa virhearviointeja herralta tullut tälläkään kaudella.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Lunin on ollut tällä viikolla flunssassa ja missannut kolmet yhteiset joukkueharjoitukset, joten jos pitäisi nyt rahoja laittaa aloittavan maalivahdin puolesta niin kallistuisin belgialaisvahdin puoleen. On jopa väläytelty, että Lunin ei matkustaisi joukkueen mukana Lontooseen, koska tällainen kiva pieni flunssa-aalto ennen kauden tärkeintä peliä, onkin juuri se asia, mitä jokainen valmentaja toivoo. Toki Lunin tulee olemaan ihan satavarmasti kokoonpanossa, oli flunssaa tai ei, mutta Lunin pidetään varmasti eristyksissä niin pitkään kuin se on tarpeellista.

Kuten todettu niin Courtois on Courtois. Vaikka pelituntumaa ei tältä kaudelta olekaan niin paljon kuin Luninilla niin eiköhän Courtois ole kuitenkin ihan 100-prosenttisessa pelikunnossa, ei siellä varmastikaan oteta noin vaikean loukkaantumisen jälkeen mitään riskejä. BVB on ollut vaarallinen erikoistilanteissa niin noin viiden metrin korkeudessa leijaileva Courtois on oiva täsmäase näihin tilanteisiin. Lunin on ollut hiukan haparoiva noissa vaikka on toki kauden mittaan parantanut sijoittumistaan erikoistilanteissa, mutta onhan Courtois näissä silti ihan suvereeni.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Aika ison vedon olisin valmis laittamaan siitä, että belgialainen aloittaa. Dortmundin erikoistilannevastaavaa pidetään tässä varpaillaan spekuloinnilla. Jos jotain negatiivista ukrainalaisesta haluaa hakea, niin nuo kulmien ulostulot.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Courtois pelaa, Lunin tosiaan matkustaa erikseen Lontooseen influenssan vuoksi. Minä olen ihan sinut sen kanssa, että CL-finaalissa maaliin laitetaan toissa kauden CL-finaalin MVP ja maailman todennäköisesti paras maalivahti. Kaikki kunnia toki myös Luninille, vuoro tulee vielä.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Then Kurttu it is! Ei tässä onneksi mikään hätä ole ja onhan nyt oikeasti tuo hierarkia joukkueessa päivän selvä. Luninille vaan tosi iso hatunnosto siitä, että pystyi paikkaamaan ja samalla tekemään Kepasta penkinlämmittäjän.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Courtois; Carvajal - Rudiger - Nacho - Mendy; Camavinga - Kroos - Valverde - Bellingham; Rodrygo - Vini.

Penkillä Lunin, Kepa, Militao, Alaba, Modric, Joselu, Lucas, Tchouameni, Ceballos, Fran Garcia, Brahim, Arda.

A por la decimoquinta!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Viidestoista Euroopan cupin voitto, on se aika mieletön saavutus, kun toisena olevalla AC Milanilla on seitsemän voittoa. Kuudes Mestarien liigan voittoa 11 vuodessa, voinee puhua dynastiasta.

Toni Kroos, kiitos vielä kerran. Ollut hieno vuosikymmen. Kiitos kanssaseuraajille, saadaan seurata aika uskomatonta voittokulkua.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Viidestoista Euroopan cupin voitto, on se aika mieletön saavutus, kun toisena olevalla AC Milanilla on seitsemän voittoa.
Seitsemän? Sehän on yhtä monta kuin Carlo Ancelotilla...
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Eilinen peli oli taas niin Realia kuin olla ja voi. Kaikki futis- ja urheilumaailman kliseet toteutuivat tuossa ja lopussa Real nostaa hörökorvaista ilmaan.

Reilu ja hieno tunnustus eiliselle vastustalle Borussia Dortmundille. Realilla on sen verran kokenut joukkue aina sieltä päävalmentajasta lähtien ja näistä peleistä on ihan valtavasti kokemusta. Niin vain Borussia Dortmund sai Realin näyttämään todella huonolta avauspuoliskon aikana. Keskikentän yli tultiin todella helposti joko ihan kuljettamalla tai sitten syötöillä. Kyllähän se Tchouamenin poissaolo näkyi juuri tuolla keskikentän pohjalla ja hyvin oli BVB tehnyt omat läksynsä valmistautumisessa. Todella heikko viimeistely pelasti nyt Realin avauspuoliskolla, siellä oli nimittäin sen verran monta laadukasta maalipaikkaa.

Toinen puoliaika oli jo sitä vähän totuttua Realia ja niitä maalipaikkoja tuli ihan alusta asti enemmän ja enemmän. Kroosin vapari, Carvajalin pusku kulmasta ja se volley boksin sisältä. Voittomaali oli selkeästi harjoiteltu kuvio, koska Carvajal pääsi peräti kolme kertaa kokeilemaan noista Kroosin kulmapotkuista maalintekoa. Niin vain se oli kuitenkin sitten Dani Carvajal, joka on ehkä sulka päässä sen 173 senttimetriä, löi ne ensitahdit Realin mestaruusjuhlille. Toisessa maalissa Maatsen tarjosi sitten aikamoisen kaverisyötön Judelle, jolla oli kohtalaisen helppo homma siirtää pallo Vinille, joka laittoi pelin sitten pakettiin.

Kroos, Luka, Nacho ja Carvajal nousivat edesmenneen legendan, Paco Genton, rinnalle voitetuissa mestaruuksissa. Kroosille tämä jää varmasti myös viimeiseksi mestaruudeksi, mutta viime aikoina on ollut huhua niin Nachon kuin Lukan jatkosta myös, joten näillä kavereilla on mahdollisuus kerryttää jatkossa pokaalien määrää. Modric kuulemma on ainakin jo vetänyt allekirjoituksen jatkosopparin alle, joten eiköhän tässä lähiaikoina tule ilmoituksia näistä jatkosopimuksista ja uusista hankinnoista...

Ja sama koskee tietenkin loistavan paluun huipulle tehnyttä Dani Carvajalia, jonka kohdalla voidaan puhua pian taas uudesta jatkosopimuksesta. Dumasin itse aikoinaan sen Carvajalin edellisen jatkosopparin ihan suoraan, koska Carvajal oli jatkuvasti rikki ja esitykset kentällä olivat myös aika heikkoja, mutta niin vain se parsakaalidieetti on tehnyt ihmeitä. Carvajal on nyt myös ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut kuusi mestaruutta ja ollut joka kerta avauksessa.

Aikamoinen kasa erilaisia ennätyksiä meni taas rikki eilen, mutta nostetaan nyt tähän Arda Gülerin nimi, koska Gülerista tuli historian ensimmäinen turkkilainen Mestarien liigan voittaja. Kuten La Ligan loppukausi osoitti niin tuossa on aikamoinen talentti, joten toivotaan nyt tänä vuonna ehjää kesää, jotta Arda pääsee heti kamppailemaan niistä pelipaikoista. Vastuu jäi UCL:n puolella aika vähäiseksi, mutta eiköhän tähän tule ensi kaudella muutos.

Ennätyksien lisäksi tietenkin tässä nähtiin myös upeita tarinoita. Ehkä vähän yllättäen yksi hienoimmista hetkistä oli se kun Joselu kävi poimimassa oman poikansa yleisön seasta juhliin mukaan. Kaksi vuotta sitten Joselu juhli fanina isänsä kanssa yleisössä ja nyt Joselu sai tulla ihan kentän puolelta juhlimaan oman poikansa kanssa. Kroos oli myös aika haluttua seuraa juhlissa ja näinhän sen tarinan pitikin päättyä. Kaikki kunnia toki Reusille, zero haters ja olisihan se ollut tietenkin jopa vielä hienompi tarina, että Reus voittaisi uran viimeisessä ottelussa BVB:n paidassa sen suurimman mestaruuden mitä seurajoukkueen paidassa voi voittaa, mutta futisjumalat olivat jälleen kerran eri mieltä.

Ensi kaudella sitten uudistetun UCL:n pariin puolustavana mestarina. Studiossa kun tuota tulevaa kautta käytiin jo vähän läpi niin homma vaikutti hiukan sekavalta vielä, mutta eiköhän tuohon pääse kärryille viimeistään silloin kun pelit pyörähtävät käyntiin. Nautitaan vielä näistä juhlista tovi ennen kesän EM-kisoja ja Copa Americaa, niissäkin on sitten Real-laseilla katsottuna aika paljon jännitettävää!
 
Viimeksi muokattu:

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Eilen itselle jotenkin kolahti miten sairasta tämä nykydominointi tosiaan on ollutkaan. Kun puhutaan ihan kaikkien aikojen hommista, niin 6 UCL-pystiä yhteentoista vuoteen on jotenkin ihan naurettavan kova saavutus. Ottaen vielä huomioon nykyisen kovan kilpailutilanteen ja futiksen tason laajuuden. Älytöntä voittamista.

Itse pelissä Courtois oli taas huikea. Maailman paras paikallaan, kauden saldoksi taisi jäädä ihan ok 5 matsia, 5 nollapeliä. Hyvä treenikesä alle ja syksyllä taas backtobusiness.

Dani Carvajal ja Nacho ovat sekä Real-legendoja, että ihan ylipäätään massiivisia jalkapalloilun voittajahahmoja. Ihan samaan slottiin putoavat tottakai Toni Kroos ja Luka Modric, kaikkien aikojen keskikenttäpelaajahierarkiassa molemmat ovat aika älyttömän korkealla. Melkein heti siinä Zizoun takana. Hattu päästä kaikille, toi Carvajalin 6 pystiä, kaikki avauksesta aloittaneena on ihan kohtalainen statement. Paco Gento hymyilee hyväksyen alaspäin jostakin.

Vinicius on tosiaan nykyään jo melkoinen isojen pelien härkä. Alkaa olla sellaista CR7n parhaiden aikojen fiilistä kun panokset on kovat. Maali sieltä tulee ennemmin tai myöhemmin. Oli muuten yksi kauden näteimpiä dribblauksia se takajalalla puikotus, joka johti Realin ensimmäisen maalin tuottaneeseen kulmaan. Ihan tollanen katufutisnöyryytys. Kaunista.

Bellinghamilla oli selkeästi töitä pitää tunnepuoli kasassa koko matsin edetessä. Uskomattoman kauden veti vielä junnuikäinen britti tähän vuoteen. Paljon paljon enemmän kuin uskalsin toivoa. Istutetaanko vähän alemmas kentällä ensi vuonna kun Turtles ilmaantuu mukaan? Vähän kuin siihen Kroosin tontille? Voisi toimia.

Missä Rodrygo oli koko matsin? Oli taas sellainen peli mitä häneltä vähän liian usein tulee nähtyä. En muista oikein mitään suorituksia.

Mahtava joukkue, kaikkine Brahimeineen ja Joseluineen. Carlo Ancelotti on suuri mies.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Itse pelissä Courtois oli taas huikea. Maailman paras paikallaan,
Courtois pelasi hyvän matsin mutta on vielä puolikuntoinen ja sen takia jää EM-kisatkin väliin, että maailman paras on kyllä aika kova väite… 32 vuotiaana vaikean polvivamman jälkeen paluu siihen omalle tasolle vie aikaa yleensä noin vuoden siitä kun on palannut kentille.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Bellinghamilla oli selkeästi töitä pitää tunnepuoli kasassa koko matsin edetessä. Uskomattoman kauden veti vielä junnuikäinen britti tähän vuoteen. Paljon paljon enemmän kuin uskalsin toivoa. Istutetaanko vähän alemmas kentällä ensi vuonna kun Turtles ilmaantuu mukaan? Vähän kuin siihen Kroosin tontille? Voisi toimia.

Tätähän on paljon spekuloitu, että Jude palaa ikään kuin siihen omalle alkuperäiselle pelipaikalle eli juuri siihen Kroosin tilalle pyörittämään peliä. Toki nyt kun alla on näin kova debyyttikausi kymppipaikalla niin on paha siirtää Judea enää pois tuosta, joten olisiko se sittenkin Rodrygo, joka menettää avauksen paikan Mbappen tullessa mukaan? Eli sama muodostetalma pysyisi myös ensi kaudella, keskikenttä olisi muotoa Camavinga/X-Tchouameni-Valverde, Jude kymppipaikalla ja Vini-Mbappe hyökkäyksessä.

Rodrygo on ollut kyllä kieltämättä isoissa peleissä aika tuhnu. Rodrygo sai ehkä silloin keväällä 2022 sellaisen isojen pelien pelaajan maineen kun Rodrygo tuli penkiltä kentälle Citya vastaan ja osui kahdesti varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Tehojen puolesta ihan ok kausi taas (17+9), mutta ei onnistunut parantamaan edellisestä kaudesta (19+11). Rodrygon kohdalla on kuitenkin hyvä muistaa, että vasen laita olisi kuitenkin se Rodrygon mieluisampi puoli. Sellainen epätasaisuus paistaa kuitenkin otteista ja maalit tulevan usein sitten ryppäissä, jonka jälkeen onkin sitten tehojen puolesta hiljaisempaa.

Ja niin, Mbappe on here we go! Ancelotti kehui kovasti finaalin alla, että miten joukkueessa ei ole egoja. Täytyy toivoa, että Mbappe tulee Realiin pelaamaan vain ja ainoastaan futista ja iskemään palloa verkkoihin, se ylimääräinen show ja sirkus jääkööt Pariisiin.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Laitetaan nyt tännekin.

Melkoinen Tappara on Real Madrid.

Real Madrid hävisi siis kauden aikana kaksi kertaa. Molemmat Atletico Madridille. Mahtaa olla melkoiset Ilves-fiilikset siellä Atleticon leirissä. Itse voitat Tapparan "aina", mutta vittu kukaan muu ei voita koskaan. Siksi en ihmettele yhtään jos sieltä leiristä jää onnittelut tulematta.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Luka Modricin terveiset faneille: "See you next season, Madridistas!“

Eli saamme nauttia vielä ainakin yhden kauden ajan Balkanin Taikurin otteista. Rooli tippui tälle kaudelle jo jonkun verran, mutta kyllähän Luka oli lähes aina se pelaaja, joka otettiin penkiltä ensimmäisenä kentälle. Avauksen paikka on tiukassa myös ensi kaudella, mutta en laita pahitteeksi, jos Lukaa käytetään myös ensi kaudella samalla tavalla kuin tällä kaudella. Upea pelaaja ja etenkin kun Kroos lopetti tähän kauteen niin Luka tuo kyllä tuohon nuoreen keskikenttään sitä kaivattua kokemusta ja sellaisen "isähahmon" näille junnuille.

Nachon kohdalla oli silloin keväällä puhetta, että Nacho vaihtaa maisemaa, mutta nyt viime viikkoina on ollut enemmän huhua vuoden jatkosta. Nacho sai omalle Real-uralleen kyllä ehdottomasti sen kirsikan kakun päälle tällä kaudella kun pääsi kapteenina nostamaan muutamaa pystiä. Hyvin nachomainen kausi taas kerran, kausi alkoi nelostopparina ja päättyi siihen, että Nacho pelasi kevään tosipelit avauksessa. Sinänsä ymmärrän kyllä oikein hyvin, että jos tekisi nyt "kroosit" ja lopettaisi juuri Real-uran huipulla, toppariosastolle ja ylipäätänsä alakertaan täytyy alkaa tekemään pian samat temput kuin keskikentälle ja hyökkäykseen.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Luka Modricin terveiset faneille: "See you next season, Madridistas!“

Eli saamme nauttia vielä ainakin yhden kauden ajan Balkanin Taikurin otteista. Rooli tippui tälle kaudelle jo jonkun verran, mutta kyllähän Luka oli lähes aina se pelaaja, joka otettiin penkiltä ensimmäisenä kentälle. Avauksen paikka on tiukassa myös ensi kaudella, mutta en laita pahitteeksi, jos Lukaa käytetään myös ensi kaudella samalla tavalla kuin tällä kaudella. Upea pelaaja ja etenkin kun Kroos lopetti tähän kauteen niin Luka tuo kyllä tuohon nuoreen keskikenttään sitä kaivattua kokemusta ja sellaisen "isähahmon" näille junnuille.

Nachon kohdalla oli silloin keväällä puhetta, että Nacho vaihtaa maisemaa, mutta nyt viime viikkoina on ollut enemmän huhua vuoden jatkosta. Nacho sai omalle Real-uralleen kyllä ehdottomasti sen kirsikan kakun päälle tällä kaudella kun pääsi kapteenina nostamaan muutamaa pystiä. Hyvin nachomainen kausi taas kerran, kausi alkoi nelostopparina ja päättyi siihen, että Nacho pelasi kevään tosipelit avauksessa. Sinänsä ymmärrän kyllä oikein hyvin, että jos tekisi nyt "kroosit" ja lopettaisi juuri Real-uran huipulla, toppariosastolle ja ylipäätänsä alakertaan täytyy alkaa tekemään pian samat temput kuin keskikentälle ja hyökkäykseen.
Modric jää perehdyttämään Juden tontilleen, niin Kroosin poistuminen ei ole enää niin iso isku! :)

Nacho varmasti vaikka pienemmässä seurassa olisi kultaakin arvokkaampi avaustoppari, niin tuskin vain malttaa olla jättämättä tätä kultakaivosta. Voittaminen on aina kivaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös