Real Madrid C.F. 2023–2024

  • 42 814
  • 277

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kepa on vissiin ottanut ykköskassarin paikan, miten on suorittanut pelaamissaan peleissä?

Viime sunnuntain ottelussa Real Sociedadia vastaan oli kyllä jengin parhaimmistoa ja piti torjunnoillaan etenkin avauspuolikkaalla Realia pystyssä. Union Berlinia vastaan oli huomattavasti hiljaisempi ottelu kyllä, koska UB ei saanut ensimmäistä laukaustakaan kohti Realin maalia.

Keskityspallot näyttäisivät olevan sellainen pieni haaste/ongelmakohta pelaamisessa. Lukee noita keskityspalloja omaan silmään välillä vähän huonosti ja niistä jatkotilanteista on tullut nyt sellaisia puolittaista paikkoja/paine pysynyt vastustajalla. Muuten ihan mallikasta tekemistä kyllä, avaa peliä hyvin ja pitänyt sen avaamisen aika simppelinä toistaiseksi. Täyttänyt isot saappaat toistaiseksi hyvin, mutta heti viikonloppuna on taas suurin testi tähän asti kun Real vierailee Atleticon vieraana.

Union Berlinia vastaan maalinteko oli kyllä todella nihkeää. Nyt nähdään kyllä se aika karulla tavalla, että kun kentällä ei ole yhtään A) maailmanluokan viimeistelijää tai B) maailmanluokan hyökkääjää niin maalinteko on pahimmillaan aikamoista tervanjuontia.

Joselu on erinomainen rotaatiopelaaja Realin tasoiseen joukkueeseen, mutta avauksen kaverina sellainen "ihan hyvä/hyvä". Saisi olla aika paljon epäitsekkäämpi, yrittää varmaan pari kertaa ottelun aikana päästää sen syötön läpi, jos sieltä taustalta nyt olisi noussut joku. No, eipä ole. Pallo haltuun, veto kohti maalia ja se saattaa jopa upota maaliin. Vaikuttaa jotenkin hirveän symppikseltä tyypiltä, mutta pari napsua röyhkeyttä ja kusipäisyyttä lisää niin hyvä tulee.

Rodrygolla on nyt jotenkin vaikeaa. Periaatteessa tekee lähes kaiken muun kentällä ihan oikein, mutta viimeistely tökkii. Vastuuseen nähden ehkä jopa alkukauden suurin pettymys vaikka eihän Rodrygo nyt mitenkään huono ole kentällä ollut muuten kuin viimeistelyssä. Se xG-lukema on jengin suurin, siinä on toki mukana se missattu pilkku. Ketsuppipullon aukeamista odotelessa.

Tärkeä voitto kuitenkin nyt vaikka nyt tuli vähän negisteltyä. Olisiko ollut jopa kauden paras ysikymppinen, vastustaja pidettiin hyvin kurissa ja paikkoja oli laittaa ottelu pakettiin jo hyvissä ajoin. On siinä toisaalta ihan eri fiilis tehdä se voittomaali lisäajalla. Feels good.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Eilisestä ottelusta vielä niin huomasi kyllä esimerkiksi Real Sociedad -otteluun verrattuna (voisi sanoa, että vastustajat ovat varmaan aika samaa tasoa) niin laitapakkien anti jäi vähän laihemmaksi eilen kuin sunnuntain ottelussa. Toki vastustajien tyyli pelata erosi myös aika merkittävästi, Real Sociedad tuli Bernabeulle myös pelaamaan ja pitämään palloa, Union Berlinin taktiikkana oli pitkälti vain kytätä niitä vastahyökkäyksiä, joten tietenkään ottelut ja täten laitapakkien esitykset eivät ole ihan verrattavissa.

Vaihdot osuivat taas eilen aika nappiin, Fede oli mielestäni kyllä eilen etenkin sellainen game changer, ja jo hetki ennen maalia "Falconilla" oli loistava sauma laukoa, mutta päätti vaihtaa vielä jalkaa, jolloin Union Berlinin puolustus kerkesi blokkaamaan. Maalissa blokattiin sitten useamman pelaajankin toimesta Feden laukaus, mutta olihan se täysin ansaittu maali Realille. Livescoren mukaan Realin xG tuossa ottelussa oli 3.54, joka oli koko kierroksen toiseksi korkein heti Cityn (4.64) jälkeen. City onnistui tekemään kuitenkin kolme maalia, joka kertoo toki siitä, että hyökkäyksessä on laadukkaampia ukkoja vaikka "the norski" jäi nollille.

Union Berlinin xG oli taas kierroksen toiseksi pienin 0.2, ainoastaan Newcastle keräsi pienemmän maaliodottaman (0.19), joten olihan se eilinen hyvä esitys Realilta vaikka maaleilla ei mässäilty eilen. Suunta on oikea ja Vini juonikkuudellaan tuo varmasti taas entistä enemmän laatupaikkoja muille vaikka ei itse ole se kliinisin kaveri. Siitä huolimatta alla on kuitenkin kaksi yli 20 maalin kautta, joten onhan Vinistä sitten myös iso apu myös maalinteon osalta.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Huomenna illalla olisi tarjolla sitten tosiaankin toistaiseksi kauden kovin testi kun Real vierailee Metropolitanolla Atleticon vieraana.

Atleticon kausi on startannut vähän yskähdellen, neljän liigapelin jälkeen kasassa on seitsemän pistettä (kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi häviö). Avausottelu Mestarien liigan puolella näytti tuovan jo voiton, mutta Lazion maalivahti tasoitti lisäajalla tuon ottelun. Tosiaankin parin viikon takainen kotiottelu Sevillaa vastaan siirrettiin toiseen ajankohtaan kun Madridissa satoi tuolloin vähän enemmän vettä.

Real on nimennyt kokoonpanoon Atleti-fanien lempparin eli Viniciuksen. Jo viime viikolla oli puhetta, että toipuminen on edennyt todella hyvin, joten toivottavasti Vini on nyt täydessä kunnossa huomisessa ottelussa eikä paluun kanssa olla hätiköity turhaan. Vaikka Real on voitosta voittoon kulkenutkin ilman Viniä niin on kyllä ehdottomasti tervetullut lisä takaisin kokoonpanoon.

Real lähtee tosiaankin todella hyvistä asemista otteluun kun se on marssinut voitosta voittoon. Atletico on ollut kotipeleissä yllättävän aktiivinen näissä derbyissä, viime kaudella Atletico taisi jopa voittaa sen pallonhallinnan kun Real tuli otteluun jopa yllättävän varovaisella taktiikalla, joka toki tuotti toivotun lopputuloksen (voitto lukemin 2-1).

Ottelun alku on taas todella kriittinen, Union Berliniä selvittiin aika hyvin, mutta sitä ennen kolmessa aikaisemmassa ottelussa on soinut omissa jo ennen kuin pelikellossa on edes vartti täynnä. Alussa täytyy olla taas tarkkana, koska onhan Ticolla ihan laadukkaita ukkoja kuitenkin kokoonpanossa.
 

Potkulauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On tää vaa niin käsittämätöntä miten taas päästetään maali, kun peliä ei ole pelattu edes 5 minuuttia.
 

Potkulauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja sieltä 2-0, taas puskumaali. Jatkuvasti jää tuohon keskelle tilaa puskea Ticolla. Ei näytä nyt oikeen Realin ukkoja kiinnostavan puolustaminen.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Sellainen paikalliskamppailu tällä kertaa. Rehdisti sanottuna parempi vei ottelun, Atletico osoitti taas sen, että vaikka pari viimeistä kautta ovat menneet vähän vihkoon ja joukkue ei ole ollut mestaruustaistossa mukana niin se on parhaimmillaan edelleenkin yksi planeetan pahimpia vastustajia. Ja kyllä eilisen esityksen jälkeen Atletico nosti itsensän myös sinne mestaruustaistoon mukaan.

Real oli täysin aseeton läpi ottelun. Oblakia ei testattu juurikaan ottelun aikana, ja ne puolittaiset tilanteet päättyivät aika kovalla prosentilla Atleticon pelaajien blokkeihin. Hieno taisteluilme kyllä, jota olisin kaivannut Realiltakin eilen.

Fantastisen upea alku taas otteluun kun 20 minuutin jälkeen oltiin 2-0 -tappiolla. Kroosin tykki toi sellaista pientä toivoa ja kyllä Real parhaimmillaan sai myös luotua hyvin painetta viimeisellä hyökkäyskolmanneksella, jossa pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja.

Vaikea antaa oikein kenellekään puhtaita papereita, mutta hei, joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Varmasti hyvä opetus tässä vaiheessa ja eiköhän Real palaa vahvempana, kuten niin monta kertaa aikaisemminkin.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Kyllä silti pari ämpärillistä paskaan voi mun mielestä kaataa Alaban niskaan. Uskomatonta säntäilyä noissa pääpalloissa. Täysin arvaamattoman näköistä menoa ja aika pahoja virhearviointeja. Ei hyvä.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kyllä silti pari ämpärillistä paskaan voi mun mielestä kaataa Alaban niskaan. Uskomatonta säntäilyä noissa pääpalloissa. Täysin arvaamattoman näköistä menoa ja aika pahoja virhearviointeja. Ei hyvä.

Jos Ancelottilla olisi yhtään ballseja niin Alaba katsoisi huomisen ottelun penkiltä ja Nacho avaisi Rüdigerin kanssa. Eiköhän tämä ole kuitenkin kuitattu jollain päiden silittelyllä ottelun jälkeen, never stop the madness ja here we go again. Huhuttu avaus Las Palmasia vastaan on seuraavanlainen: Kepa; Mendy-Alaba-Rudiger-Vazquez; Tchouameni; Camavinga-Valverde; Bellingham; Joselu-Brahim.

Mikäli tuo pitäisi paikkaansa niin Ancelotti on ainakin kiinnittänyt huomion Rodrygon tuhnuiluun ja Brahimin hyviin otteisiin jämäminuuteista huolimatta.

Arda Güler oli juuri toipunut loukkaantumisesta, mutta loukkaantui harjoitusten viimeisessä tilanteessa, joten debyytti saa odottaa vielä tovin ajan. 3-4 viikkoa arvioitu aika, jonka Güler missaa tällä kertaa. Ei ole Real-ura alkanut kovinkaan onnellisten tähtien alla.

Carvajal ja Vini sen sijaan ovat mukana huomisessa ottelussa ja viime ottelun perusteella oikein toivottuja lisäyksiä kokoonpanoon!
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Ihan kelpo esitys Realilta viime sunnuntain jälkeen. Etenkin avauspuolisko oli todella hyvä Realilta, jokseenkin kaikki muu onnistui paitsi viimeistely. Onneksi ottelun paras pelaaja, Brahim, onnistui iskemään sen pukukoppimaalin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Todella plusmerkkinen suoritus Brahimilta tänään, loi myös loistavasti paikkoja syötöillään muille avauspuoliskolla.

Joselu puski sitten toisella puoliajalla loppulukemat. Avauspuoliskolla Joselu tuhlaili oikein urakalla, mutta ehkä muut pelaajat eivät saaneet sitä memoa, jossa kerrotaan Joselun tekevän ainoastaan puskumaaleja. Toisen maalin ja vaihtojen jälkeen Real passivoitui jonkun verran, mutta ei puolen Suomen lomakohde #1 saanut hirveän vaarallisia tilanteita luotua kuitenkaan.

Parannettavaa jäi kyllä etenkin viimeistelyn osalta taas kerran, mutta tärkeät kolme pistettä saaliina tänään. Kova hinta niistä maksettiin kuitenkin kun Alaba loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla ja Rüdigerillä oli selkeästi jotain vammaa myös ottelun loppuhetkillä, joten Realilla saattaa olla ainoastaan yksi terveenä oleva toppari (Nacho) viikonlopun kärkiotteluun Gironaa vastaan.

Jo siihen Miltaon lähes koko kauden mittaiseen loukkaantumiseen olisi täytynyt reagoida jo siirtoikkunan aikana, mutta nyt osui tosiaankin paska tuulettimeen sitten pahimmassa tapauksessa ihan kunnolla. Mikäli sekä Alaba että Rüdiger ovat sivussa viikonlopun ottelusta niin syyttävä sormi osoittaa sitten vain ja ainoastaan sinne officen suuntaan sekä Ancelottiin, joka julkisesti nyökkäili vain ja kertoi tämän trion riittävän. Helvetti mikä puudeli.

Neljä topparia on ihan minimi joukkueelle, joka osallistuu kauden aikana yhteensä neljään eri kilpailuun ja on niissä kaikissa yksi ennakkosuosikeista. Jos yksi niistä neljästä tippuu heti elokuussa pois ja on huhti-toukokuuhun asti sivussa niin et sä voi jumalauta kolmella topparilla vetää 80-90 pinnaa kaudesta! No, ihan itse Real on tämän kuopan kaivanut. Nyt sitten odotetaan todella mielenkiinnolla sitä, että kuka ykkösmiehistön ukoista pelaa topparina Gironaa vastaan. Joku Castillan ukkohan nostetaan varmasti kokoonpanoon, mutta tuskin nyt sentään avaukseen asti...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tänään on sitten ihan loistavaan aikaan kärkikamppailu Gironan vieraana. Barca voitti eilen Sevillan itse herran ja hidalgon, Sergio Ramosin, omalla maalilla. Real kohtaa Sevillan heti maajoukkuetauon jälkeen, harmillisesti vieraissa vain, mutta eiköhän Sergio Ramos saa hienon vastaanoton Bernabeulla kun se ottelu sitten aikanaan koittaa.

Rüdiger on pelikunnossa, piruja maalailtiin seinille aikaisemmin, mutta onneksi kyse oli vain kolhusta. On jokseenkin luottavaisempi fiilis kyllä nyt, alkukauden aikana Rüdiger ja Nacho ovat pelanneet ainakin omasta mielestä Alabaa paremmin.

Niin vain sen Nachon tärkeys ja rooli korostuu joka kausi. Ensimmäiset kaksi peliä vaihtopenkillä, kolmannessa jämäminuutit ja siitä se vastuu on sitten kasvanut aika tasaisesti ja nyt Nacho on taas kerran aloittava toppari. Vaikka Nacho ei urallaan niitä isoimpia otsikoita olekaan kerännyt kun nokkimisjärjestyksessä on ollut sergioramosit, pepet, varanet ja kumppanit edellä niin kyllä mä lasken Nachon seuralegendaksi.

Nachohan olisi ollut todella monessa muussa seurassa aloittava toppari lähes koko uran ajan, mutta minkä sille voi, että suonissa virtaa Valkoinen veri. Tietyllä tapaa olen kyllä toivonut, että Nacho olisi siirtynyt jonnekin muualle, jossa rooli olisi ollut suurempi ja sitä kautta suurempi yleisö olisi saanut nähdä, että miten hyvä pelaaja Nacho on, mutta olen toisaalta kyllä todella tyytyväinen myös siihen, että Nacho on jäänyt Realiin, koska joka kaudella on tullut se tilanne vastaan, että nyt muuten tarvitaan joku osaava kaveri joko toppariksi tai laitapuolustajaksi.

Ei Nachoa voi liikaa ylistää, mutta kehutaan toki hienosti kauden aloittanutta Gironaa myös! Todella hieno alkukausi takana, josta saldona kuusi voittoa ja yksi tasapeli. Ainoa tasapeli on vieläpä Real Sociedadin vieraana ja viime pelissä Girona nousi hienosti tappioasemasta voittoon Villarrealin vieraana. Toiseksi eniten tehtyjä maaleja (18) koko liigassa, joten sieltä löytyy hyvin laajuutta maalinteon osalta.

Viime kaudella vierasreissu Gironaan jäi historian kirjoihin kun Castellanos iski pallon peräti neljä kertaa Realin verkkoihin. Muutenkin Girona vei pisteet viime kaudella 4-1 ja viimeisestä kolmesta ottelusta se on voittanut kaksi niin Girona on ollut kyllä yllättävän paha rasti Realille. Nyt kun Real lähtee vielä hiukan siipirikkoisena peliin niin tästä tulee varmasti myös todella haastava ottelu ja kolmeen pinnaan vaaditaan kyllä hyvä esitys.

Viime ottelussa puolustus toimi taas oikein hyvin, mutta viimeistelyn osalta jäi paljon parannettavaa. Gironalla on varmasti aika hyvä hurmostila päällä niin tarkkana saadaan olla kyllä taas etenkin ottelun alussa, vähän on sellainen kutina, että kotijoukkue tulee todella kovalla intensiteetillä ottelun alkuun ja Realin täytyy olla kyllä sitten heti hereillä, ettei omissa soi taas heti ottelun alussa. Viimeistelyn osalta on vaikea keksiä niitä lääkkeitä, paikoille päästään, mutta kun sellainen kliininen maalintekijä puuttuu riveistä niin on varmasti taas odotettavissa aika haastava ottelu.

Mitä nyt itse siihen viimeisen hyökkäyskolmanneksen pelaamiseen kaipaisin niin suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä. Viime ottelussa oli jo sitä suoraviivaisuutta aika hyvin ja Real sai paljon laukauksia kohti Las Palmasin maalia. Kaipaan itse tietyiltä pelaajilta sitä röyhkeyttä vielä pari napsua lisää, Carvajal on ollut tästä aika hyvä esimerkki oikealla laidalla ja Dani onkin ajanut röyhkeästi sieltä laidoilta boksiin ja saanut sitä kautta luotua muille todella hyvin paikkoja. Illan ottelun reseptinä siis tarkkaavaisuutta alkuun ja aimo annos kusipäisyyttä vastustajan boksissa, kyllä tällä hyvä soppa saadaan aikaiseksi!
 

Potkulauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Iha vakuuttava esitys kyllä Realilta, Tchouameni sai myös ekan onnistumisen Realin paidassa. Jäi tästä pelistä vielä hieman huono maku kuitenkin vaikka vakuuttava esitys olikin, nimittäin tuo Nachon törkeä taklaus. Realin toppariosasto, kun on jo valmiiksi niin kapea niin nyt sieltä tippui taas yksi pois ainakin yhdeksi peliksi (suorasta punaisesta 2 peliä suoraan?) tuon Nachon törkeän taklauksen myötä. Portulle pikaista paranemista ja toivottavasti pelikentille vahvempana takaisin.

Ensi viikolla jatkuu taas Mestarien Liiga, kun Real lähtee Napolin vieraaksi. Napolin kausi ei ole ehkä ihan parhaalla mahdollisella tavalla lähtenyt liikkeelle, ovat kolmantena sarjassa ja 4 pistettä kärkeä perässä.

Vielä tuon Napolin pelin lisäksi yksi peli Osasunaa vastaan Bernabeulla ennen maajoukkuetaukoa. Tuosta Osasuna matsista olisi tärkeä saada voitto niin voi hyvillä mielin lähteä maajoukkuetauolle sarjakärkenä. Hala Madrid!
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Iha vakuuttava esitys kyllä Realilta, Tchouameni sai myös ekan onnistumisen Realin paidassa. Jäi tästä pelistä vielä hieman huono maku kuitenkin vaikka vakuuttava esitys olikin, nimittäin tuo Nachon törkeä taklaus. Realin toppariosasto, kun on jo valmiiksi niin kapea niin nyt sieltä tippui taas yksi pois ainakin yhdeksi peliksi (suorasta punaisesta 2 peliä suoraan?) tuon Nachon törkeän taklauksen myötä. Portulle pikaista paranemista ja toivottavasti pelikentille vahvempana takaisin.

Joo perkele en kyllä kehu enää ketään täällä kun heti Nachon ylistysviestin jälkeen aivan helvetin turha ja ruma taklaus ottelun lisäajalla kun Real johtaa peliä 3-0! Kaksi tai kolme ottelua taitaa tulla ainakin suoraan pelikieltoa suorasta punaisesta, mutta en ihmettele, jos tuosta tulee pitempi pelikielto. Ja tosiaankin Portulle pikaista paranemista, tämä oli nyt kyllä Nacholta aikamoinen aivopieru.

Pelikielto ei nyt Realin onneksi vaikuta Mestarien liigan otteluun, joten Nacho nähdään varmasti vielä tuolloin avauksessa. Osasunaa vastaan joudutaan varmaan sitten keksimään pelaaja X toppariksi, Alaban vamman vakavuudesta ei ole vielä tullut tarkempaa tietoa, viimeisin uutinen kertoi Alaban joutuvan kuvauksiin niin ei Alabaa ehkä kannata odottaa Osasunaa vastaan kehiin vielä.

Se oli Realilta kyllä aika tyly esitys ja paikoista laitettiin nyt ihan kovalla prosentilla sisään. Girona oli jopa ihan odotetusti alussa vaarallinen ja sai luotua pari maalipaikkaa heti alkuun. Joselu ja Tchouameni iskivät sitten tärkeät maalit sen Gironan rynnistyksen jälkeen ja Bellingham iski kauden kuudennen liigamaalin toisella puoliajalla, joka sinetöi Realin voiton.

Kolme pistettä ja paluu sinne missä Realin kuuluu ollakin eli sarjakärjessä. Nyt sitten valmistaudutaan vierasotteluun Napolia vastaan, joka on varmaan näin ennakolta se pahin rasti alkulohkossa. Realin tavoin myös Napoli aloitti oman taipaleensa voitolla. Kaksi viimeisintä ottelua ovat olleet Napolin osalta ihan hyvää treeniä maalinteon osalta kun molemmissa otteluissa on isketty neljä maalia.

Ja tosiaankin kun aikaisemmin jo mainitsin siitä Juden sopeutumisesta Realiin niin eiköhän Jude sitten ihan erikseen nostanut Tchouamenin esille Instagram-päivityksessään. Tuli itsellekin vähän yllärinä, että tämä oli Tchouamenin ensimmäinen maali Realin riveissä, onhan Tchouamenilla kyllä hyvin kokoa juuri erikoistilanteisiin sekä kelpo laukaus myös. Viime kaudelta on jäänyt mieleen kyllä ne muutamat seksikkäät syötöt, että ehkä se nyt sekoitti jotenkin oman pään. Mutta joo, tuossa näyttäisi olevan kyllä oikein hyvä ja kaunis bromance Juden ja Tchouamenin välillä. Hienoa tosiaankin, että Jude on tullut näin vahvasti sisään jengiin ja myös se lämmittää suuresti itseä, että Tchouameni on taas löytänyt paikkansa avauksesta ja vetää ottelusta otteluun todella korkealla tasolla.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä peli Realilta ja hieno voitto Gironasta. Atleticoa vastaan puolustus rakoili jatkuvasti ja varsinkin topparit oli hukassa, mutta eilen Rudiger ja Nacho pelasivat oikein hyvin. Tosin, Nachon aivan järkyttävän ruma ja turha taklaus lopussa jätti kyllä paskan maun.

Tchouameni oli kyllä loistava, ja pelasi hyvin molempiin suuntiin. Hienoa nähdä, että peli kulkee ja peliaikaa tulee. Lisäksi Bellingham oli totutun vahva, ja Vinicius toivottavasti parantaa kun saa pelejä alle. Vähän liikaa hautoi Vinicius palloa tietyillä hetkillä.

Peli toimii hyökkäyspäässä paremmin kun Joselu on kentällä, joskin ei hän mikään Benzema ole. Rodrygo ja Vinicius kärjessä, niin hommasta puuttuu suoraviivaisuus täysin.

Hyvä peli ja kärjessä ollaan.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Peli toimii hyökkäyspäässä paremmin kun Joselu on kentällä, joskin ei hän mikään Benzema ole. Rodrygo ja Vinicius kärjessä, niin hommasta puuttuu suoraviivaisuus täysin.

Joo Joselu on ollut kyllä kelpo haku tuonne hyökkäykseen. Netissä on pyörinyt erilaisia memejä tästä Realin ysitilanteesta, mutta jos verrataan nyt vaikkapa La Ligan sisältä pahimman kilpakumppanin numero ysiin eli Barcan Lewandowskiin niin Joselu on peliaikaan nähden suoriutunut todella hyvin.

Goals per 90 minutes:

Joselu: 0.83
Lewandowski: 0.68

G+A per 90 minutes:

Joselu: 1.25
Lewandowski: 1.09

xG per 90 minutes:

Joselu: 0.8
Lewandowski: 0.84

Otanta on tosiaankin aika pieni vielä, mutta ainakin vielä Joselu kestää oikein hyvin vertailun Lewandowskin kanssa. Tilastot ovat hiukan Lewan eduksi, jos otetaan se yksi UCL-ottelu mukaan, mutta tuossa ottelussa Barcan vastustaja oli huomattavasti heikompi kuin Realilla, mutta yhtä kaikki, Joselu on kyllä suoriutunut hyvin alkukaudella.

Vaikka esimerkiksi Karim ja Rolle olivat oikein hyvin pääpelaajia myös ja etenkin Rollea pystyttiin sen atleettisuuden ansiosta käyttämään myös jopa sellaisena targetina kärjessä niin Joselu on aika puhdas target. Joselu on tarjonnut jo monta hyvää paikkaa muille ihan noilla omilla tiputuksillaan. Neljästä maalista kaksi on tullut päällä ja olisikohan tuossa joku tolppa/ylärimakin mukana puskun seurauksena.

Periaatteessa se kuka nyt pelaakaan Joselun kanssa kärjessä niin tehtävänä olisi pysyä mahdollisimman lähellä Joselua. Joselu tiputtaa kuitenkin palloja tosiaankin todella hyvin muille, jonka lisäksi etenkin maata pitkin tulevissa syötöissä Joselu päästää syötön usein läpi, jolloin kaverin olisi oltava aika hyvin siinä kartalla. Tämä on ihan varmasti harjoiteltu kuvio, koska näin tapahtuu useamman kerran ottelun aikana. Onnistuessaan tuossa yllätetään kyllä vastustajan puolustus täysin, mutta toistaiseksi nämä ovat johtaneet vain pallonmenetyksiin.

Sekä Rodrygo että Vini ovat enemmän sellaisia pelaajia, jotka tykkäävät itse kuljettaa palloa ja haastaa puolustajia, joten molemmilla on tähän uuteen systeemiin vielä sopeutumista. Rodrygosta on etenkin näkynyt se, että hän on vähän eri sivulla kuin muu joukkue. Ja eihän se tosiaankaan ole huono asia, että Vini ja Rodrygo tykkäävät haastaa ja kuljettaa sitä palloa itse. Mikäli Real pelaisi pelkästään Zidane-palloa ja pistäisi 50 keskitystä boksiin per ottelu niin kyllä Joselu otetaan jatkossa sitten entistä tiukemmin pihteihin. On vain hyvä asia, että hyökkääminen on monipuolistunut viime kaudesta, mutta siinä on vielä hakemista, että osataan tunnistaa ne tilanteet oikein. Rodrygosta/Vinistä kun ei hirveästi ole hyötyä, jos he odottavat omalla laidalla vapaana syöttöä, mutta pallo laitetaankin boksiin.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Avaus illan otteluun: Kepa; Camavinga-Nacho-Rüdiger-Carvajal; Tchouameni; Kroos-Valverde; Bellingham; Vini-Rodrygo.

Viime otteluissa Realin parhaimmistoon kuulunut Joselu penkillä ja Camavinga vasempana laitapuolustajana vaikka sekä Fran että Mendy ovat pelikunnossa. Tai ilmeisesti eivät siis ole pelikunnossa, koska Carletton mukaan Camavinga pelaa vain siinä tapauksessa vasemmalla laidalla, jos Mendy ja Fran ovat loukkaantuneina. No, molemmat ovat kyllä penkillä.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Onnistunut vierasreissu Napoliin noin tuloksellisesti kun Real nappasi täyden pistepotin lukemin 3-2. Peli oli paikoitellen ihan jeps, eka puoliaika oli aika hyvää vieraspelaamista ja harmittavasti Napoli pääsi aika varkain johtoon kun Kepa arvioi tuon kulmatilanteen vähän huonosti. Joo, olihan siinä Nacho nyt kamppailemassa samasta pallosta, mutta kyllä ero esimerkiksi Thibuun on ihan valtava näissä tilanteissa. Siinä missä Thibu leijailee nyt muutenkin ihan omissa metrilukemissa niin ei Thibu hirveästi pyytele anteeksi kun tulee näihin tilanteisiin. Näitä vastaavia tilanteita on nähty jo aikaisemmin tällä kaudella muutama, nyt eilen vain sattui soimaan omissa ensimmäistä kertaa. Mikäli lähestyminen näihin tilanteisiin on jatkossakin luokkaa "peura ajovaloissa" niin jatkossakin tulee soimaan omissa. Vähän cojoneksia näihin tilanteisiin jatkossa, kiitos. Tätä yhtä tilannetta lukuunottamatta Kepa pelasi kyllä muuten ihan hyvin taas, otti monta hyvää koppia.

Vini pääsi taas maalien makuun, oli oikein hyvä katko Judelta ja Vinin viimeistely oli sitten ihan maailmanluokkaa. Juden soolomaali oli kyllä näyttävä myös. Ei tuo liike hirveän sulavalta näytä, mutta onhan Judellakin raamit kohdillaan niin ei sitä palloa ihan tuosta noin vain napata pois. Hienot puikot vielä ennen viimeistelyä, täysin Juden maali.

Toinen puoliaika käynnistyi sitten aika murheellisesti kun Napoli sai vähintäänkin heppoisen pilkun. Ei nyt ole ehkä tämän ketjun asia, mutta kyllä näihin käsisääntöihin on hyvä saada selvennystä. Nachon asento oli kuitenkin tuossa ihan luonnollinen kun lähdetään liukumaan kohti palloa ja hyökkääjää. En itse muista nähneeni kovinkaan montaa pelaajaa, joka liukuisi kädet kropassa kiinni/kädet selän takana, mutta kai sekin on ilmeisesti ihan mahdollista.

Pilkku ja siitä tullut maali muutti kyllä sitten peliä ja Real olikin sitten sen ~vartin ajan aika purjeissa. Vaihdot piristivät kuitenkin Realia ja kukas muukaan sitä voittomaalia oli jälleen kerran alustamassa kaukolaukauksellaan kuin Fede Valverde. Puolustajien ja maalivahtien pöksyihin tulee varmaan aina lusikallinen sitä itseään kun Fede saa sen jalan vapaaksi ja ympärillä on tilaa ladata tykkiä. Pallo muutti taas puolustajasta vähän suuntaa, mutta oli se kyllä maaliin päin matkalla muutenkin. Sääli, että tuota ei Feden nimiin merkattu, mutta kuten C Moren studio sanoikin niin Fede voi laittaa tuon maalin ihan hyvällä omatunnolla omiin koostevideoihin.

Olihan tuo kyllä viihdyttävä ottelu, ei tästä ottelusta nyt tasurikaan olisi ollut mikään vääryys, mutta Real oli tehokas ja tuossa voittomaalissa oli taas hiukan onnekas. Ennakolta se haastavin vierasottelu ja kolme pistettä on loistava tulos. Seuraavat kaksi ottelua ovat sitten Bragaa vastaan. Lohkohan on ihan siitäkin muuten mielenkiintoinen, että Real oli kohdannut Napolin vain neljä kertaa aikaisemmin ennen eilistä ottelua ja Union Berliniä sekä Bragaa Real ei ollut kohdannut ollenkaan. Braga tarjosi eilisessä ottelussa Union Berlinille Realin tavoin katkeraa kalkkia kun se iski voittomaalin myös lisäajalla.

Nacho sai muuten siitä Girona-ottelun taklauksesta kolmen ottelun pelikiellon, joten Nacho missaa ottelut Osasunaa, Sevillaa ja Barcaa vastaan. Ancelotti sanoi jo Girona-ottelun alla, että Alaban vamma ei ole vakava ja Alabaa odotettiin jopa eiliseen otteluun mukaan kokoonpanoon, mutta ehkä sen Nachon Girona-ottelun punaisen kortin jälkeen päätettiin, että otetaan nyt ihan iisisti Alaban paluun kanssa ja mennään Nacho-Rüdiger -parilla Napoli-ottelu.

Ja en tiedä muista, mutta mä sytyin kyllä eilen tuohon Osimhen-Rüdiger -taistelupariin. Avauspuolikkaalla Osimhen vei yhdessä tilanteessa Rüdigeriä kuin pässiä narussa, mutta muuten tuo oli aika ihanan miehekästä kolistelua puolin kuin toisin, ja aika hyvin yksi maailman parhaista yseistä pysyi Rüdigerin pihdessä. Osimhen on kyllä todella vahva ja sellainen härkä, mutta on tuo Rüdikin aika myski!
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Palataan vielä hiukan tuohon tiistain Napoli-otteluun ja Jude Bellinghamiin. Tässäkin ketjussa on jo aikalailla kaikki ylistyssanat käytetty, mutta tuli somen puolella vastaan vielä erikseen sellainen parin minuutin koostevideo, jossa oli seurattu Juden otteita. 1+1 jäi varmaan nyt monelle ensimmäisenä mieleen tuosta ja onhan Jude hyökkäyspäässä kyllä todella, todella laadukas ukko. Vähemmälle huomiolle on jäänyt kuitenkin se kokonaisvaltainen pelaaminen ympäri kenttää ja Jude olikin Realin ykkönen seuraavissa tilastoissa: total tackles (4, sama kuin Fede Valverde), interceptions (2, sama kuin Fede Valverde), key passes (3) ja dribbles (3, sama kuin Vini). Vahva ja erittäin kokonaisvaltainen esitys siis Judelta viime tiistaina!

Juden tekeminen näyttää kyllä välillä jotenkin todella kulmikkaalta ja ei siinä pelaamisessa ole ehkä ihan sellaista eleganssia, mutta on se piru vie kyllä tehokasta. Tykkään etenkin siitä suoraviivaisuudesta eli jos on paikka iskeä kohti vastustajan maalia niin Jude ottaa sitä roolia ja lähtee kohti vastustajan maalia, oli se sitten pallon kanssa tai ilman. On ollut tämän takia jo monta kertaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jude Tapinham, kuten leikkisästi somessa on tullut jo tällainen lisä-/pillkanimi, mutta sata kertaa sadasta saa iskeä vaikka kaikki maalit tyhjään maaliin sen sijaan, että pörräisi jossain muualla kuin maalintekopaikoilla.

Huomenna olisi vielä yksi ottelu ennen maajoukkuetaukoa kun Osasuna vierailee Bernabeulla. Alaba ei ole mukana huomenna, joten ainoat topparit ovat Rüdiger sekä Castillan Alvaro Carrillo. Todennäköisesti joko Mendy tai Tchouameni pelaa topparina huomenna. Näistä ehkä Mendy olisi mieluisampi vaihtoehto sen takia, koska Mendyn siirto toppariksi heikentää sitten sitä omaa pelipaikkaa vähemmän kuin Tchouamenin siirto toppariksi. Molemmille pelipaikoille on toki vaihtoehtoja, mutta Tchouameni on selkeä ykkösvaihtoehto tuohon keskikentän pohjalle kun taas Mendy ei ole selkeä aloittava vasen laitapuolustaja.
 

Stintti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Lapin kiekkoilu
Oli muuten upea laukaus Valverdelta Napolia vastaan. Ihan järkyttävä kanuuna, oikea hevosenpotku. Realilla on kyllä kaukolaukaus uhkaa kiitettävästi, kun löytyy Fedeä, Tcouchamenia ja Bellinghamia. Eikä sovi Kroosiakaan unohtaa.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Maajoukkuetauolle sarjakärjessä, vamos! Hieno 4-0 -voitto Osasunasta, Real on nyt viimeiseen kolmeen otteluun onnistunut iskemään kymmenen maalia, joten siihen toivomaani viimeistelyyn ollaan saatu kyllä reippaasti parannusta alkukaudesta. Ja plussana vielä se, että jokainen maali oli kyllä todella nätti!

Judella nyt kymmenen ottelua takana ja aika vaatimattomat tehot 10+3 näissä otteluissa. Jude sivuaa jo nyt yhden kauden liigamaaliennätystään kahdeksan liigaottelun jälkeen, yhden kauden maaliennätys on viime kaudelta (14), joten eiköhän tämäkin laiteta tällä kaudella komeasti uusiksi. Molemmat maalit olivat kyllä tänään todella hienoja joukkuemaaleja, kuten oikeastaan jokainen maali tänään. Vahva suoritus siis koko nipulta.

Tchouameni oli topparina ihan jees. Avauspuoliskolla Tchouamenilla tarjottiin kuppi Gevaliaa siinä Osasunan parhaassa maalintekopaikassa, mutta ennen sitä maalia nähtiin kyllä todella vahvaa puolustamista. Oikein hyvä avaus myös tuohon Joselun maaliin, nyt kun Militao on ollut poissa niin on näkynyt myös se Militaon rooli pelinavaamisessa, jossa Militao on erinomainen.

Tällä kaudella on vihelletty kaksi pilkkua ja Real ei ole vielä onnistunut kummassakaan yrityksessä. Yhteinen tekijä on ollut se, että molemmat pilkut ovat olleet kyllä todella surkeita, tänään oli Joselun vuoro yrittää maalintekoa. Luka, Vini ja Jude oli vaihdettu pilkun aikaan jo kentältä pois. Voisin kyllä kuvitella, että joko Vini tai Jude ampuu jatkossa nuo pilkut. Jude on osoittanut kyllä maalipaikoissa kylmäpäisyyttä, jota kaivataan kyllä myös pilkuissa, joten ehkä se Jude voisi olla ykkösampuja jatkossa.

Yksi isoimmista puheenaiheista Realin alkukaudella on ollut Luka Modric ja vähentynyt vastuu. Viime kaudella Luka pelasi vielä 50 ottelua ja keräsi niissä lähes 3000 minuuttia (aikalailla 60 min per ottelu) niin tällä kaudella Luka on pelannut kyllä jo yhdeksässä ottelussa, mutta minuutteja on kertynyt alle 400 (noin 45 min per ottelu). Selostaja höpisi jostain, että Lukan kuntotulokset olisivat romahtaneet kesän aikana niin tuo voisi tosiaankin selittää sitä, että miksi Luka on aloittanut niin vähän otteluita ja ei ole pelannut vielä yhtään ysikymppistä.

Itse uskon kuitenkin enemmän siihen, että kun kyseessä on jo 38-vuotias pelaaja, joka pelaa pelipaikalla, jossa kertyy niitä kilometrejä niin luonto on ikään kuin tehnyt tehtävänsä Lukan osalta. Copa del Reyssa Luka voi pelata hyvinkin sen 90 minuuttia jotain alemman tason jengejä vastaan kun tempo ei ole niin kova, mutta jo ihan La Liga -tasolle liike alkaa olemaan jo sellainen aika näkyvä heikkous. Tänään oli kyllä Lukalta kauden paras peli ja kyllä Luka on edelleenkin käyttökelpoinen pelaaja juuri sen viimeisen 30 minuutin aikana myös kovempia jengejä vastaan, kuten Napoli-ottelussa nähtiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Nyt tiedän kuka mulla tulee Jude Bellinghamista mieleen. Zinedine Zidane.
Zizou muuten teki enimmillään yhdeksän liigamaalia kaudessa Real Madridin paidassa. Judella on nyt kahdeksan.

En toki vertaa, totesin vain.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Nyt tiedän kuka mulla tulee Jude Bellinghamista mieleen. Zinedine Zidane.

Itselleni tulee hieman Zidane vivahteita myös Bellinghamista. Tosin en kyllä ihan Bellinghamia ihan niin kovana pelaajana vielä näe. Judehan nämä tulevaisuudessa voi osoittaa vääriksi. Tietynlaisia samoja juttujahan on Bellinghamissa myös kuin Zidanessa. Molemmat ovat täysin ylivoimaisia/poikkeuksellisia yksilöinä. Bellingham on ikäisekseen hämmentävän hyvä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Zizou muuten teki enimmillään yhdeksän liigamaalia kaudessa Real Madridin paidassa. Judella on nyt kahdeksan.

En toki vertaa, totesin vain.

Pojasta polvi paranee.

Itselleni tulee hieman Zidane vivahteita myös Bellinghamista. Tosin en kyllä ihan Bellinghamia ihan niin kovana pelaajana vielä näe. Judehan nämä tulevaisuudessa voi osoittaa vääriksi. Tietynlaisia samoja juttujahan on Bellinghamissa myös kuin Zidanessa. Molemmat ovat täysin ylivoimaisia/poikkeuksellisia yksilöinä. Bellingham on ikäisekseen hämmentävän hyvä.
Joo, ei tietenkään ole vielä varsinkaan kokonaisuutena samalla tasolla kuin Zizou. Yleensäkin, että joku pääsee tai pääsisi hänen tasolleen on uskomaton matka. Lisäksi tällaisissa vertailuissa on toki aina aukkoja muutenkin, koska ihmiset on yksilöitä, mutta joku siinä Juden liikkeessä ja tekemisessä muistuttaa Zidanea.

Kuitenkin jos joku tällä pelaaja tällä hetkellä, kenestä voisi ajatella tulevaisuudessa, että on Zidanen tasolla, niin Bellingham. Ja toki jos kehitys on näin huimaa, kuten on ollut, niin voi olla vieläkin parempi, mutta tämä nähdään tulevaisuudessa. Joka tapauksessa on ollut aivan uskomaton seurata Juden pelaamista nyt syksyn aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös