Real Madrid C.F. 2021–2022

  • 67 315
  • 508

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Paitsi jos kyse on seuralegendasta.

Osui ja upposi.

Real voitti eilen Real Betisin Dani Carvajalin maalilla 1-0. Koosteen ja raporttien perusteella ihan eheä esitys Realilta, kauden ensimmäinen nollapeli. 7/9 on ihan hyvä suoritus kolmesta ensimmäisestä pelistä, seuraava peli päästään pelaamaan jo sitten pitkän tauon jälkeen Bernabeulla Celta Vigoa vastaan. Bernabeun remontti valmistuu kokonaan vasta vuoden 2022 lopussa, mutta nurmi asennetaan maajoukkuetauon aikana.

Maajoukkuetauko tulee ihan hyvään saumaan, koska etenkin puolustus oli eilisessä ottelussa siipirikkoinen. Seuraavaan peliin on mahdollista saada Nacho ja Marcelo mukaan, Mendy olisi myös transfermarktn mukaan palaamassa maajoukkuetauon jälkeen, mutta Marcan mukaan paluu menee sinne syyskuun loppuun asti. Kroosin saikku saattaa venähtää myös vielä odotettua kauempaan, mutta Luka on ensi ottelussa pelikunnossa, jonka lisäksi Ceballos saadaan myös mukaan syyskuun puolivälissä.

Odriozolan lainapesti Fiorentinaan vahvistettiin myös eilen. Täten se numero 19 olisi vapaana, jos joukkueeseen tulisi vielä siirtoikkunan lopussa joku pelaaja...
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Camavinga siis saapui ainakin keskikentälle. Varsin hyvä hankinta ja lupaava pelaaja jolla voidaan parhaassa tapauksessa saada loistava siirtymä eläköityvietä kroosista ja modricista nuorempiin.

Saa nähdä mitä deadline day tuo sisällään. Jotenkin olen vähän vastahakoinen ton mbappe diilin kanssa vaikka se jo varmana kuulutettiinkin. Mielummin otan sen ensi kesänä ilmaisella siirrolla ku maksan nyt poskettomat 200M psg:lle. Toki riskinsähän siinä aina on.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Camavingan mahdolliselle hankinnalle (tai no siirtohan on jo "varma", koska Romano ja "here we go") iso peukku myös täältä. Camavinga on tosiaankin hankinta etenkin tulevaisuutta silmällä pitäen, mutta uskon Camavingalle löytyvän roolia jo tällä kaudella.

Jos nyt sitä tulevaisuutta ajatellaan niin Isco on todennäköisesti lähdössä seurasta viimeistään ensi kesänä ilmaiseksi pois. Kroos on puhunut avoimesti, että pelaa nykyisen sopimuksen (2023) loppuun, jonka jälkeen uran lopettaminen on hyvin todennäköistä. Lukita ei tuosta myöskään enää nuorene ja Ceballosin soppari loppuu 2023. Lisäksi Odegaard lähti Arsenaliin, joten täten Camavingan hankinta on aika perusteltu veto. Parin vuoden sisällä kokoonpanosta on poistumassa mahdollisesti neljä keskikenttäpelaajaa.

Ainakin viime kauden kausiketjussa odotelin Camavingaa vasta ensi kesälle, koska tuolloin Camavingan olisi saanut ilmaiseksi, mutta Rennes teki toki fiksun vedon myymällä Camavingan nyt pois kun pelaajasta sai vielä ihan kelpo siirtokorvauksen.

Uskoisin Camavingan sopivan jo tämän kauden Ancelottin palettiin varsin hyvin. Camavinga on juoksuvoimainen pelaaja, joka tekee töitä hyvin myös alakertaan. On hyvä suojaamaan palloa ja syöttöprosentti oli myös viime kaudella varsin korkea, 89.

En keksi siirrosta oikein mitään huonoa puolta, mutta kun katsotaan tosiaankin sinne kristallipalloon niin keskikentältä puuttuu vielä sellainen maailmanluokan pelinrakentaja. Camavinga-Casemiro-Valverde muodostaisi sellaisen keskikentän, josta löytyisi paljon juoksuvoimaa ja kolme kovaa asennepelaajaa, jotka hoitavat myös puolustusvelvoitteet tunnollisesti. Tuosta ei tultaisi helposti ohi ja Real saisi paljon pallonriistoja keskikentällä. Siihen vielä Alaba neljänneksi kaveriksi niin pallonriistojen jälkeen voidaan potkia palloa vain vastustajan linjan taakse, Mbappe ja Vini juoksevat puolustukselta karkuun ja siitä sitten vuorotellen voidaan laittaa tap-ineja sisään. Saa suorittaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Käydääs vähän Real Madridin kesää läpi ja millainen se oli. Selvennykseksi käytän rahasummia ja päivämääriä, jotka löytyvät Transfersmarketista ja valuuttana luonnollisesti Euro.

Läpikäyminen voitanee aloittaa nopeasti suurimmasta yksittäisestä muutoksesta ja se oli Carlo Ancelottin tuleminen puikkoihin. Ancelotin sopimus Evertonin kanssa piti olla vuoteen 2024, joka sitten vaihtui Real Madridin kanssa vuoteen 2024, kun Zizou irtisanoutui. Itse olen hyvin tyytyväinen Ancelotin signaamiseen, sillä joukkue tarvitsi uudistusta monessakin mielessä. Varsinkin Ancelotin alkukauden Real on näyttänyt vakuuttavalta, tottakai alkukaudesta aina pelissä tapahtuu mitä ihmeellisempiä muuttujia (kuten Levanten 3-3 sekoilu). Kuitenkin yhteenvetona pelejä on pystytty hallitsemaan pallollisesti ja myös ilman palloa, lisäksi materiaali on vielä siipirikkoinen joten 3 vieraspeliä 7pistettä ja 8 maalia on hyvä suoritus alkukaudella. Vastustajat ovat toki olleetkin sellaisia, että kyllä niistä pisteet pitää ottaa, mutta itsellä on positiivinen kuva alkukaudesta.

Ennen siirtoja pikavauhtia voisi nopeasti muistin virkistämiseksi voisi nopeasti käydä läpi kesällä tehdyt jatkosopimukset. Yksi syy miksi Realin kesästä itse tykkään on ehdottomasti loistavat jatkosopimukset! Modric(2022), Nacho(2023), Vazquez(2024), Carvajal(2025), Benzema(2023), Courtois(2026), Valverde(2027) ja Casemiro(2025). Loistavia jatkoja varsinkin päälimmäisenä Casemiron, Courtoisin, Benzeman ja Valverden jatkot. Casemirolle, Valverdelle ja Courtoisille pidemmät ja Benzemalle luonnollisesti inan lyhyempi. Runko on siis vakaasti ja hyvin ajoissa kiinnitetty ja ensi kesänä loppuu vain Balen, Iscon, Modricin ja Marcelon sopimukset. Ei niistä kauheasti sen enempää tässä yhteydessä muutakuin, että tiettyjen kaverien kohdalla onneksi.

Lähtijät luonnollisesti ennen tulijoita. Merkittävät lähtijät, joita olivat Ramos, Varane, Odegaard, Odriozola ja Diaz. Kaikista eniten joukkueessa tietysti näkyy toppariparin todellinen vaihtuminen. Pitkäaikainen ratsu, seuralegenda Sergio Ramos lähti kesällä ilmaiseksi höntsäilemään Psgeehen. Lähtö on merkittävä, sillä pelillisten tekijöiden lisäksi lähti rekkakuormallinen kokemusta, johtajuutta ja ryhtiä. Toki Ramosin peleistä voi aina olla montaa mieltä ja olihan se välillä uskomatonta sekoilua, mutta Ramos on eläkepäivänsä Ranskassa täysin ansainnut.

Varane oli aina hyvin kaksipiippuinen tapaus. Välillä hän oli Euroopan parhaita ilman kahta sanaa ja välillä taas (varsinkin ilman Ramosia) muistutti lähinnä kaaosta. Varane on loistavan ikäinen pelaaja, joten siinäkin mielessä hän oli hyvin ristiriitainen pelaaja myytäväksi. Varanesta saatiin siirtosummana noin 40Miljoonaa euroa, joten korvaus oli hyvä. Varane oli myös hyvin pidetty kaveri kopissa ja yleisesti Madridissa. Eikä hän myöskään ikinä pyytänyt/vaatinut siirtoa vaan oli viimeiseen päivään asti uskollinen Realille. Eli tuosta voisi nopeasti sen päätellä, että haluja lähteä ei oikeastaan ollut vaan enemmän se oli puolustuslinjan uusimista, kun Ramos lähti. Myynti on hyvin perusteltu ja kokonaisuudessaan looginen, sillä Alaba tuli ilmaiseksi kesällä ja nyt on Eder Militaon aika lyödä läpi ja lunastaa odotukset.

Odegaard, Diaz ja Odriozola. Odegaard on se kolmas iso kala(turska), joka lähti. Odegaard lähti jo viime Tammikuussa puolenvuoden lainalle Arsenaliin. Nyt sitten kesällä oli varsinaisen siirron aika, jonka hinnaksi tuli lopulta 35miljoonaa euroa. Mielestäni korvaus on varsin hyvä ottaen huomioon ajan, joka vallitsee. Lisäksi karkeasti mietittynä reilut 35miljoonaa euroa puhdasta voittoa, kun Real aikanaan maksoi miehestä 2.8m (lisäksi Arsenalilta ja Sociedalilta saadut lainasta saadut korvaukset). Odegaard olisi voinut olla paljon hyödyllisempi Realille, jos Ancelotti olisi tullut vuoden aikaisempaa. Mielestäni silti Odegaardin myynti oli silti hyvin järkevä. Pelaajana hän on hyvin samantyylinen kuin Isco, joka löytyy rosterista jo valmiiksi (on muuten ollut alkukaudella todella hyvä). Odegaard ja Isco lähtohtaisesti olisivat taistelleet samasta peliajasta, molemmat pystyvät pelaamaan hyökkäävämpää keskikenttää ja myös laidalla. Lisäksi Ceballoksen, Kroosin ja Modricin palatessa Real ei tarvitse 10-paikan tyylistä pelaajaa ja varsinkaan kahta, joten siivottoman jutun Rauno Vekkilän sanoin oli hyvin järkevä ottaa "raha pois kuleksimasta".

Diaz lähti bumerangina takaisin Milaniin lainalle tällä kertaa 2-vuoden pahvilla. Diaz ei mitenkään olisi saanut vastuuta tarpeeksi, lisäksi otteetkaan eivät ole sitä luokkaa että kentälle kehtaisi vielä laittaa. Odriozola olisi ollut taas hyvinkin reserviukko, sillä laitapakki jonossa on kolmantena/neljäntenä Carvajalin ja monitoimikone Nachon takana, lisäki Militao ilmeisesti kykenee pelaamaan oikeana pakkina. Kaiken kukkuraksi Odriozolan otteet Real paidassa ovat olleet hyvin heikkoja, joten itseäni ei olisi pysyvä siirto haitannut. Toki Odriozolasta ei kukaan hyvää hintaa olisi maksanut, joten lainaaminen ja toivo huippukaudesta on looginen ratkaisu. Itse en usko että hänestä ikinä Carvajalin korvaajaa tulee eikä sellaiselle vielä ole tarvetta, kunhan mies pysyy kasassa. Lisäksi yhtenä huomioitavana lähtijänä on Kubo, joka lähti taas lainalle Mallorcaan. Mies ei ole peliäkään vielä Real Madridissa pelannut, joten ei siitä sen enempää.

Tulijoita on monenlaisia he jotka palasivat lainalta ja sitten he jotka hankittiin ulkopuolisella siirrolla. Lainalta palanneet Bale, Jovic, Vallejo ja Ceballos jäivät kaikki Madridiin ainakin puoleksi vuodeksi. Bale on palanneista varmasti mielenkiintoisin, sillä hän pelasi kyllä hienon puolikkaan Spursissa ja päälle ihan ok pirteät Em-kisat. Bale on jokaisessa alkukauden matsissa pelannut ja pamauttihan se komean maalin Levante pelissä, jossa Bale oli kyllä hyvä. Bale tuntuu vihdoinkin olevan kunnossa heti alkukaudesta tai ainakin siten että on nälkää ja halua pelata. Bale on ollut pirteä ja etenkin Iscon kanssa Levante pelissä löysivät toisiaan aktiivisesti. Ei bale varmasti ikinä tule palaamaan sille tasolle mitä näyttää palkkapussi tai odotukset, mutta toivoa paremmasta on näkyvissä, vihdoinkin. Balella olisi varmasti tässä annettavaa ja vielä on pari kautta hyvää pelikää jäljellä, kunhan paikat kestävät.

Jovicille on varmasti luvassa peliaikaa pidemmällä tähtäimellä, sillä toista puhdasta kärkipelaajaa Benzeman jälkeen ei ole. Tai no on siellä Mariano mutta ei kiitos puhuta siitä. Benzema kuten me kaikki luonnollisesti ikääntyy vuosi vuodelta, joten lepoa hän tulee tarvitsemaan enemmän. Toki Benzema varmasti kykenesi pelaamaan erittäin paljon, mutta tärkeää olisi hänet suuressa otteluruuhkassa pitää virkeänä. Tässä vaiheessa kuvaan astuu Jovic, jonka pitäisi nyt pikkuhiljaa alkaa saamaan sitä palloa rysään. Kyllähän Joviciin on myös odotuksia, sillä maksettiinhan hänestä hirvittävät 63miljoonaa euroa.

Ceballos palasi Arsenal aikakaudelta, jossa esiintyi välillä hyvinkin ja välillä Arsenalin tasoisesti ja siitä voi jokainen päätellä millainen silloin oli esitys. Maalin makuun Ceballos ei valioliigassa päässyt, mutta turha sieltä suunnalta niitä on Realissakaan odottaa. Tästä en ole täysin varma oliko Ceballoksen ympärillä huhuja myynnistä vai onko hän osa suunnitelmaa Madridissa, sen tiedän että hän on loukkaantuneena ja on sitä vielä hetken aikaakin. Olen kyllä hyvillä mielin myös hänen paluusta, sillä Modric, Kroos ja Casemiro ovat jo ikää omaavia kavereita, joten nuorempi Ceballos kirittäjäksi tuo lepoa ja kilpailua keskikentälle. Vallejo on/oli aina ikuinen lupaus, jota sitten lainailtiin ympäri manteretta. Nyt kuitenkin vihdoin näyttäisi olevan paikka kilpailla pelipaikasta. Toki siellä on useampaa kaveria edelle, mutta pienempiä joukkueita ja cup-peleissä varmasti käytettävä kaveri.


Merkittävimmät tulijat ovat tietysti ulkopuolelta tulleet hankinnat Alaba ja Camavinga. Alabasta on paljon puhuttu ja syystäkin. Ramos joka oli monipuolinen toppari, korvattiin monipuolisella Alaballa. Alaba pystyy pelaamaan topparia, vasenta laitapakkia ja keskikenttää. Toki Alaba on vasenjalkaisena kuin nakutettu Militaon viereen toppariksi kunhan Mendy/Marcelo akseli tervehtyvät täysin. Alabassa on ehdottomasti ainesta tulevaksi kapteeniksi ja varsinkin pelilliseksi johtajaksi alakertaan. Tuo Alaban vasenjalka on hyvinkin tuhoisa vapareissa ja laadukkaissa syötöissä, kuten oli Ramosillakin. Alabasta voisi tässä paljon enemmänkin puhua, mutta juttua on tullut jo kuin ankasta paskaa, joten eteenpäin. Camavinga oli Realin ainoa varsinainen siirto johon käytettiin rahaa ja itse sanon että onneksi. Camavingan hankinta tuli aika puskista loppujen lopuksi. Olihan se koko siirtoikkunan ajan lähdössä. Camavinga on ehdottomasti sijoitus tulevaan, mutta varmasti on roolia tarjolla jo tällä kaudella. Camavingassa itse (sen vähän mitä olen nähnyt) näen paljon Luka Modricia parhaimillaan. Hoitaa velvoitteet ylös ja alas, on kaikkialla ja pelaaja joka jaksaa painaa. Työmyyrä ja pelimoottori. Hintakin oli mielestäni varsin hyvä noin 40miljoonaa 30miljoonaa + noin 10m bonukset. Onhan summa valtava, mutta kaverilla on ikää vasta 18 ja kuitenkin todella kovia näyttöjä tiskissä.

Lopuksi muutama sananen Turtlesista. Onneksi ei tullut tuolla rahalla. 220miljoonaa pelaajasta, jolla on vuosi sopimusta jäljellä, ei saatana Perez nyt mopo takaisin käsiin. Jos nimittäin Mbappe sanansa pitää niin hänhän tulee ensikesänä ilmaiseksi. jos tuo 220miljoonan tarjous pitää paikkansa niin kyllä tässä nitroja tarvitsee itse kukin. Jos jostain syystä turtlesi jää Pariisiin ja kirjoittaa jatkosopimuksen niin sitten voimat Hålandiin, jonka noin 75miljoonan ulosostohinta aktivoituu ensi kesänä. Ei vain ole yksinkertaisesti päätä eikä häntää maksaa tuollaisia pelaajasta ja varsinkaan sopimuksen ollessa enään 1-VUODEN mittainen. Toki Real tarvitsee tulevaisuuden supertähden, mutta ei nyt silti pidä ihan päättömäksi ruveta. Mielestäni 100miljoonaakin olisi ollut perkeleesti liikaa, joten onneksi PSG ei Perezin tarjousta ylimielisyyksissänsä hyväksynyt.

Pieni loppu yhteenveto tähän loppuun on paikallaan ja itse sanoisin, että pitkästä aikaa Realille voi antaa todella hyvän arvosanan kesästä. Toki kesä olisi voinut olla paljon mollivoittoisempi jos esimerkiksi olisi tuo uskomattoman mottipäinen maksettu Mbappesta, mutta hyvä näin. Tämä on Ancelotin vasta ensimmäinen vuosi ja uutta vasta opitaan. Mielestäni kesä oli erittäin onnistunut joukkuetta uudistettiin, uusia tuulia hankittiin ja tulevaisuuteen satsattiin. Reikiä täytettiin paitsi tuota hyökkääjä tilannetta, mutta sinne on nyt Jovic joka toivottavasti pärjää ainakin puolivuotisen rupeaman. Hyvä kesä, josta on mukava lähteä kaudelle! Typoja varmasti löytyy, mutta oma silmä on niitä huono löytämään..

Kutina on että tästä tulee hyvä kausi Los Blancosille!
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Siirtoikkunan tapahtumia kun pohtii tarkemmin niin Real Madrid on mielestäni vahvempi, iskukykyisempi ja paremmin valmennettu joukkue kuin viime keväällä.

Lähtijöistä oikeasti merkittävinä voidaan pitää vain Ramosia ja Varanea. Brahim ja Kubo viettivät viime kauden lainalla, Odriozola pelasi vain kun kaikki muut vaihtoehdot olivat poissa ja Odegaard vietti jo viime kaudella kevätpuoliskon lainalla Arsenalissa.

Joukkueesta poistui Varane ja Ramos, tilalle tulivat Alaba ja Vallejo. On siis ihan selkeää, että joukkueen puolustus ja toppariosasto heikkeni kesän aikana. Alaba on erinomainen lisä puolustukseen, kuten alkukausi on osoittanut. Vaikka Vallejo onnistuisi aivan sataprosenttisesti niin ei mies tule kuitenkaan korvaamaan täysin Varanea/Ramosia. Toivotaan toki onnistumisia Vallejolle, koska toppariosasto on aika kevyt.

Keskikenttä ja hyökkäys ovat parempia kuin viime kaudella. Hyökkäyksessä Jovic tuskin nousee sateentekijäksi, mutta on tuo toki Marianoa parempi vaihtoehto. Bale sen sijaan voi olla ihan kelpo vahvistus hyökkäyspäässä, jos vain pysyy ehjänä koko kauden.

Mbappesta tarjottiin ilmeisesti aika isoakin summaa, mutta PSG ei hyväksynyt tarjousta. Tietyllä tapaa ihan hyväkin asia, päästään nappaamaan Mbappe sitten tammikuussa jo ilmaiseksi ensi kauden jengiin. Mbappe olisi ollut kyllä se iso vonkale, joka olisi nostanut Realin jopa ainakin La Ligan suosikiksi. Pahin vastustaja, Atletico, on vahvistunut parilla merkittävällä pelaajalla kesän aikana, joten Real lähtee kauteen Ticon pahimpana haastajana.
 

Fordél

Jäsen
En saa mitenkään, ainakaan paperilla käännettyä Realia viime kautta iskukykyisemmäksi jengiksi. Ramosin ja Varanen myötä joukkueesta lähti valtava määrä huippuosaamista, kokemusta ja johtajuutta. Alaba on hyvä, monipuolinen hankinta ja Bale on ikäänkuin uusi vahvistus, mutta eittämättä materiaali on hieman heikentynyt.

Valmennuspuolella Zizoukin lähti, ja vaikka tilalle tuli seuralle tuttu huippuvalmentaja, vielä ei voida ihan varma sanoa, kuinka isä Carliton hommat alkavat sujua. Toki alku on ollut lupauksia herättävä, ja itse arvostan miehen hyvin korkealle valmentajana.

Tästäkin huolimatta pidän Realin mestaruusmahdollisuuksia viime kautta parempina, mutta tämä johtuu pitkälti siitä, että suurin kilpakumppani Barca ui nyt todella syvissä vesissä. Real on mielestäni ykkössuosikki mestariksi, minkä jälkeen tulee Tico ja kolmantena Barca sekä Sevilla.

Mitä tulee Realin tulevaisuuteen niin pikku hiljaa pitäisi alkaa Realinkin voimakkaammin rakentamaan jengiä. Seuraavissa siirtoikkunoissa pitää päästä selvästi plussan puolelle. Mbappe on varmasti se hyökkäyspään kärkihankinta. Keskikentälle pitäisi saada sementoidulle, ikääntyvälle triolle vähintään yksi kovan luokan haastaja. Laitapakkiosasto vaatisi ehdottomasti lisää laatua. Eli vähintään kolme kovaa hankintaa tarvittaisiin seuraavassa kahdessa siirtoikkunassa. Näin Real pysyisi mukana mm. Chelsean, Cityn ja PSG:n kyydissä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
En saa mitenkään, ainakaan paperilla käännettyä Realia viime kautta iskukykyisemmäksi jengiksi. Ramosin ja Varanen myötä joukkueesta lähti valtava määrä huippuosaamista, kokemusta ja johtajuutta. Alaba on hyvä, monipuolinen hankinta ja Bale on ikäänkuin uusi vahvistus, mutta eittämättä materiaali on hieman heikentynyt.

Valmennuspuolella Zizoukin lähti, ja vaikka tilalle tuli seuralle tuttu huippuvalmentaja, vielä ei voida ihan varma sanoa, kuinka isä Carliton hommat alkavat sujua. Toki alku on ollut lupauksia herättävä, ja itse arvostan miehen hyvin korkealle valmentajana.

Tästäkin huolimatta pidän Realin mestaruusmahdollisuuksia viime kautta parempina, mutta tämä johtuu pitkälti siitä, että suurin kilpakumppani Barca ui nyt todella syvissä vesissä. Real on mielestäni ykkössuosikki mestariksi, minkä jälkeen tulee Tico ja kolmantena Barca sekä Sevilla.

Mitä tulee Realin tulevaisuuteen niin pikku hiljaa pitäisi alkaa Realinkin voimakkaammin rakentamaan jengiä. Seuraavissa siirtoikkunoissa pitää päästä selvästi plussan puolelle. Mbappe on varmasti se hyökkäyspään kärkihankinta. Keskikentälle pitäisi saada sementoidulle, ikääntyvälle triolle vähintään yksi kovan luokan haastaja. Laitapakkiosasto vaatisi ehdottomasti lisää laatua. Eli vähintään kolme kovaa hankintaa tarvittaisiin seuraavassa kahdessa siirtoikkunassa. Näin Real pysyisi mukana mm. Chelsean, Cityn ja PSG:n kyydissä.

Näkisin, että joukkuetta tulisi uudistaa ajatuksella tukevat 10-15 vuotta ja ilokseni näin tunnutaan ajattelevan myös Realin toimistolla. Tästä osoituksena Camavingan hankinta ja että yritettiin Mbappea jopa pidemmälle kuin mitä itse näin tarpeelliseksi, koska joulun jälkeen pääsevät neuvottelemaan sopimuksesta hänen kanssaan.

Huhuissa on ollut myös Haaland ja sanoisin, että jos Real onnistuu Haalandin ja Mbappen haalimaan, niin ei sitten tarvitse hyökkäystä vahvistaa parhaimmillaan siihen 10 vuoteen tai ainakin pohja on paras mahdollinen. Haalandkin olisi irtoamassa halvemmalla kuin oikea arvo on.

Siinä on sitten kiva myydä taas katsomot täyteen ja pelaajien pelipaitoja kun rahaa ei ainakaan tähtihyökkääjiin tarvitsisi vuosiin laittaa, toki aina voi käydä mitä tahansa pelaajille, mutta näin yksinkertaistettuna.

Nyt kannatta käyttää kilpailija Barcan ongelmat hyväksi ja haalia joukkueeseen nuoria tähtiä kun Espanjassa kovimman kilvan antaa vain toinen saman kaupungin joukkue, joka ei ole niin tarunhohohtoinen vaikka mestaruuden voittikin. Barcelona sen sijaan on ja näilläkin asioilla on pelaajille merkitystä varsinkin jos Espanjan aurinko sekä kauniit naiset kiinnostaa enemmän kuin Englannin vesisade ja harvahampaat.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Keskikentälle pitäisi saada sementoidulle, ikääntyvälle triolle vähintään yksi kovan luokan haastaja.

Itse näkisin, että keskikenttää tärkeämpi hankinta on keskuspuolustajaosasto. Camavinga & Valverde takaavat että paikalla on laadukkaita nuoria. Casemiro ei ole ikäloppu. Kaksikosta Modric tai Kroos varmaan pystyy yhä jatkossa kantaa osan vastuun. Toki kyllä tuo sellasta pallotaitavaa keskikenttää tarvitsi, joka on pelin aivot.

MUTTA keskuspuolustuksessa on samat puutteet ensi kaudella kuin nykyisessä. Nacho vanhenee. Toki Militao ja Vallejo voivat ottaa steppejä, mutta esimerkiksi Pau Torres mielestäni vahvistaisi tuota keskuspuolusta mukavasti. Keskikentän vahvistus tuon jälkeen. Kun Alaba pystyy pelaamaan myös sillä paikalla niin siksi näkisin sen puolustuksen akuuttina.

Eli hankintaprioriteetit olisi

1. Mbappe
2. Laitapakki
3. Keskuspuolustaja
4. Keskikenttä.

Mutta paljon on tehtävää tulevaisuudessa, mutta pullat on kyllä ihan hyvin uunissa.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Itse näkisin, että keskikenttää tärkeämpi hankinta on keskuspuolustajaosasto. Camavinga & Valverde takaavat että paikalla on laadukkaita nuoria. Casemiro ei ole ikäloppu. Kaksikosta Modric tai Kroos varmaan pystyy yhä jatkossa kantaa osan vastuun. Toki kyllä tuo sellasta pallotaitavaa keskikenttää tarvitsi, joka on pelin aivot.

Alaspäin pelaamisen suhteen en ole huolissani Realin keskikentän suhteen, mutta juuri se Modricin korvaaja, selkeä pelin aivot on mun mielestä vielä hankkimatta. Valmiina pakettina sellaisen hankkiminen ei ole halpaa, mutta kun katsoo Modricin ikää niin aikalailla valmiina se on hankittava.

MUTTA keskuspuolustuksessa on samat puutteet ensi kaudella kuin nykyisessä. Nacho vanhenee. Toki Militao ja Vallejo voivat ottaa steppejä, mutta esimerkiksi Pau Torres mielestäni vahvistaisi tuota keskuspuolusta mukavasti. Keskikentän vahvistus tuon jälkeen. Kun Alaba pystyy pelaamaan myös sillä paikalla niin siksi näkisin sen akuuttina.

Jos toppariosastolla ei nähdä floppauksia vaan esim. Militao jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi ja Alabaa peluutetaan keskuspuolustuksessa, toppariosastolla ei ole akuuttia hätää. Toki jossain välissä tännekin tarvitaan vielä täydennystä. Aika näyttää pitääkö sen olla ihan kärkihankinta vai enemmän leveyshankinta.

Eli hankintaprioriteetit olisi

1. Mbappe
2. Laitapakki
3. Keskuspuolustaja
4. Keskikenttä.

Mutta paljon on tehtävää tulevaisuudessa, mutta pullat on kyllä ihan hyvin uunissa.

Jep, samaa mieltä, mutta nostaisin keskikentäpelaajan ohi keskuspuolustajan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Eli hankintaprioriteetit olisi

1. Mbappe
2. Laitapakki
3. Keskuspuolustaja
4. Keskikenttä.

Mutta paljon on tehtävää tulevaisuudessa, mutta pullat on kyllä ihan hyvin uunissa.

Sinänsä runko on vielä hyvä ja osaava, eli itse näen Mbappen ja Haalandin hankkimisen ykkösenä ja siihen samaan vielä keskuspuolustaja ja kun rahaakin jäi "säästöön" Mbappe tarjouksesta, niin Modricin korvaaja.

Sen jälkeen on joitain kausia aikaa korjata muuta osastoa ennen kuin vanhemmat pelaajat on jo ihan liian vanhoja ja siksi enemmän kuin pelipaikkaan kohdistuvana tarvetta tulisi katsoa niin, että hankitaan se laadukkain eli paras ja siitä sitten tiputellaan osasto osastolta.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
En saa mitenkään, ainakaan paperilla käännettyä Realia viime kautta iskukykyisemmäksi jengiksi. Ramosin ja Varanen myötä joukkueesta lähti valtava määrä huippuosaamista, kokemusta ja johtajuutta. Alaba on hyvä, monipuolinen hankinta ja Bale on ikäänkuin uusi vahvistus, mutta eittämättä materiaali on hieman heikentynyt.

Itse ainakin koen materiaalin olevan parempi mitä se oli vaikkapa viime siirtoikkunan jälkeen. Vaikka Ramosin ja Varanen menetykset ovat imagollisesti ja henkisesti isoja niin uskon uusien hankintojen nostavan Realin tasoa pelillisesti. Ramosin pelikunto ja taso tulee olemaan iso kysymysmerkki, koska Ramos on ollut nyt aikalailla siitä tammikuisesta Supercopan Athletic-ottelusta lähtien loukkaantuneena/keskenkuntoinen.

Varanella on siirron myötä kaikki edellytykset nousta sinne maailman TOP 3 -topparien joukkoon takaisin. Pelillisesti Varanen menetys on suurempi kuin Ramosin, mutta toisaalta kun Varane itse halusi uusien haasteiden perään niin oli mielestäni reilua myydä Varane tänä kesänä pois.

[QUOTETästäkin huolimatta pidän Realin mestaruusmahdollisuuksia viime kautta parempina, mutta tämä johtuu pitkälti siitä, että suurin kilpakumppani Barca ui nyt todella syvissä vesissä. Real on mielestäni ykkössuosikki mestariksi, minkä jälkeen tulee Tico ja kolmantena Barca sekä Sevilla. [/QUOTE]

Muuten sama, mutta omasta mielestäni Atletico on hiuksenhienosti Realia edellä. Ticon siirtoikkuna oli kuitenkin todella onnistunut, jonka myötä Atletico onnistui paikkaamaan niitä viime kauden puutteita. Hyökkäykseen saatiin Suarezille rotaatioukko (Cunha) sekä Barcan massikeisari Antoine Griezmann. Saul lähti lainalle, mutta Tico oli jo hankkinut ennen lainaa Udinesesta Rodrigo de Paulin, joka on yksi kesän kovimmista hankinnoista La Ligan puolella. Alakerta on La Ligan paras, keskikenttäkään ei ole yhtään hassumpi ja hyökkäysosasto on myös todella kova.

Muita kirjoittajia komppailen kyllä siinä, että Realin täytyisi ensi kesän siirtoikkunassa alkaa tekemään isoja peliliikkeitä. Etenkin keskikenttä tulee kokemaan parin vuoden sisällä aikamoisen myllerryksen kun sieltä saattaa lähteä neljä pelaajaa pois. Jäljelle jäävät Casemiro, Valverde, Camavinga ja Blanco (+Alaba). Keskikentälle kaivataan pelinrakentelukykyä ja luovuutta.

Paul Pogba tuli nyt ensimmäisenä mieleen, koska miehellä loppuu sopimus ensi kesänä. Manchester Unitedissa Pogba ei ole ilmeisesti onnistunut järin hyvin keskikentällä/keskikentän pohjalla, koska vierelle ei ole löytynyt riittävän laadukasta pelaajaa, joka hoitaisi ne puolustusvelvoitteet. No, Realissa on muuan Casemiro, joka on omassa roolissaan TOP 2 -pelaaja.

Pogba olisi sellainen high risk-high reward -hankinta, koska parhaimmillaan Pogba on aivan pitelemätön. Jos Realiin saisi sen Ranskan maajoukkueessa pelaavan Pogban niin ottaisin ihan avosylin tänne ja antaisin sille Raiolallekin mukavat bonarit päälle ettei nyt ihan nälissään tarvitsisi kartanossa oleskella. Mbappe ja Pogba ovat ainakin maajoukkuetasolla löytäneet itsensä usein todella hyvin, joten olisihan tuo duo sellainen valmis paketti ensi kauden joukkueeseen.

Mielenkiinnosta kysyisin myös @Tjapalala (muut saavat toki vastata myös) tuosta laitapakin hankinnasta. Koetko, että tarve olisi avauksen laitapakille vai rotaatioon? Terveenä (niin..) ollessa avauksen laitapakit olisivat tällä hetkellä Mendy ja Carvajal. Molemmilla haastavat kaudet alla loukkaantumisten takia, mutta onko taso sitten laskenut niin paljon, että ei riitä enää avaukseen?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Muita kirjoittajia komppailen kyllä siinä, että Realin täytyisi ensi kesän siirtoikkunassa alkaa tekemään isoja peliliikkeitä. Etenkin keskikenttä tulee kokemaan parin vuoden sisällä aikamoisen myllerryksen kun sieltä saattaa lähteä neljä pelaajaa pois. Jäljelle jäävät Casemiro, Valverde, Camavinga ja Blanco (+Alaba). Keskikentälle kaivataan pelinrakentelukykyä ja luovuutta.

Paul Pogba tuli nyt ensimmäisenä mieleen, koska miehellä loppuu sopimus ensi kesänä. Manchester Unitedissa Pogba ei ole ilmeisesti onnistunut järin hyvin keskikentällä/keskikentän pohjalla, koska vierelle ei ole löytynyt riittävän laadukasta pelaajaa, joka hoitaisi ne puolustusvelvoitteet. No, Realissa on muuan Casemiro, joka on omassa roolissaan TOP 2 -pelaaja.

Pogba olisi sellainen high risk-high reward -hankinta, koska parhaimmillaan Pogba on aivan pitelemätön. Jos Realiin saisi sen Ranskan maajoukkueessa pelaavan Pogban niin ottaisin ihan avosylin tänne ja antaisin sille Raiolallekin mukavat bonarit päälle ettei nyt ihan nälissään tarvitsisi kartanossa oleskella. Mbappe ja Pogba ovat ainakin maajoukkuetasolla löytäneet itsensä usein todella hyvin, joten olisihan tuo duo sellainen valmis paketti ensi kauden joukkueeseen.

Mielenkiinnosta kysyisin myös @Tjapalala (muut saavat toki vastata myös) tuosta laitapakin hankinnasta. Koetko, että tarve olisi avauksen laitapakille vai rotaatioon? Terveenä (niin..) ollessa avauksen laitapakit olisivat tällä hetkellä Mendy ja Carvajal. Molemmilla haastavat kaudet alla loukkaantumisten takia, mutta onko taso sitten laskenut niin paljon, että ei riitä enää avaukseen?

Itse olen myös Pogpan kannalla ja hänen tulemistaan avittaisi kyllä sekin, että joukkueeseen saadaa Mbappe ja joukkueessa jo on mm. Benzema. En koskaan ole tykännyt Pogpasta henkilönä, mutta toisaalta omat ajatukseni on vain fiilistä ja mutua, koska minulla ei ole hajualaan Pogpasta oikeasti henkilönä, en tunne.

Siksi peukutan Pogpan puolesta, sillä oikein käytettynä hän on huikean hyvä pelaaja parhaimmillaan ja uskon, että Realista löytyy tukiosastoa Pogpalle juurikin muun muassa Casemiron muodossa. Lisäksi jos Mbappeja Pogpa tulee ilmaiseksi ja Haalandista maksettaisiin se 65-75 miljoonaa, niin aika mukavasti jää rahaa siihen Modriciin ja pakkiin esimerkiksi.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Mielenkiinnosta kysyisin myös @Tjapalala (muut saavat toki vastata myös) tuosta laitapakin hankinnasta. Koetko, että tarve olisi avauksen laitapakille vai rotaatioon? Terveenä (niin..) ollessa avauksen laitapakit olisivat tällä hetkellä Mendy ja Carvajal. Molemmilla haastavat kaudet alla loukkaantumisten takia, mutta onko taso sitten laskenut niin paljon, että ei riitä enää avaukseen?
Mendy ja Carvajal riittävät minusta oikein hyvin avaukseen. Juuri sellanen laitapakki puuttuu, jonka voi huoletta heittää pelaamaan tarvittaessa lepoa tuomaan ja loukkaantumisia paikkaamaan. Gutierrez on vissiin nyt pelannut ja voi olla ilmeisen hyvä toinen vaihtoehto? Mutta Marcelo ja Lucas Vazquez ei mielestäni rotaatioroolinkaan riitä. Carvajal on myös jo 29-vuotta. Pelivuosia varmasti on, mutta jos jotain nuorta ja potentiaalista pystyy alkaa ajamaan ajoissa sisään niin halvemmaksi se tulee kun valmiin ostaminen jossa myös on omat riskinsä. Alaba iän myötä varmaan vähemmän stunttailee enää laidalla vaan pysynee keskiakselilla ja pakon tullen paikkailee laidalla.

Pogba minulle tuli myös mieleen. Jos miestä nappaa niin mikä ettei, mutta olisin kyllä vähän varovainen mitä hänen kanssaan tekee. Liian suuri lappu niin Balen tapaan golffailee isolla liksalla tai vetää Hazardin kaltaisia kesätreenejä.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tänään pelataan lähes 1,5 vuoden tauon jälkeen Santiago Bernabeulla. Illan vastustajana on Celta Vigo.

Kokoonpanoon ovat palanneet Nacho, Marcelo, Mendy ja Modric. Tämän lisäksi tuore vahvistus, Eduardo Camavinga, on nimetty myös kokoonpanoon. Sen sijaan Alaba, Bale ja Jovic ovat loukkaantuneet maajoukkuetauon aikana, vammojen vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa. Valverde, Militao, Casemiro ja Vini pelasivat torstain ja perjantain välisenä yönä karsintaotteluja, joten voi olla, että tuosta kvartetista kaikki eivät ole tänään ainakaan avauksessa.

Hyökkäyspelaaminen on toiminut varsin hyvin kolmessa ensimmäisessä vierasottelussa. Täytyy toivoa, että Real saa sen ensimmäisen maalin tehtyä melko nopeasti, koska kotona on tullut jopa yllättäviä pistemenetyksiä viime kausina kun ollaan jouduttu takaa-ajoasemaan tai ottelu on ollut tasatilanteessa.

Hienoa nähdä kuitenkin Real pitkästä aikaa Santiago Bernabeulla. Niin faneille kuin pelaajille varmasti hieno ja iso hetki palata sinne Bernabeulla.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Eipä tainnut ensimmäinen matsi Bernabeulla jättää ketään kylmäksi. 5-2 ja Benzeman hattu!


On hieno nähdä tuota peliä juuri nyt tai siis siten ettei se vielä valmista ole mutta muutama piirre osuu silmään väkisinkin.

1. Real osoittaa kovaakin sielua ja ollen 2 kertaa häviöllä voittaa silti kolmella, toki vastustaja oli Celta Vigo joten kovimpia nippuja vastaan tuo ei ehkä samallain onnistu.

2. Päälisimpäin mitä yrittää kentälle haistella Cmoren läpi kaikki merkit viittaa että kopissa on hyvä ilmapiiri ja tunnelma on hyvä. Se että kuinka paljon tästä menee Ancelotille, en tiedä mutta hyvä näin.

Hienoa oli nähdä Karimin hattu ja mies sen ehdottomasti ansaitsi. 4 peliin Karimilla hyvin vaatimattomat 5+4.


Muina nostoina voisi sanoa että hienoa, että Camavinga osui debyytissään, Gutierrez oli ihan hyvä ja oli hyökkäyksissä paljon mukana. Tosin pitää sekin sanoa että kyllähän tuo maali vielä liian paljon vuotaa, mutta se menee alkukauden piikkiin (vielä), eikä sillä vielä mitään väliä ole kun itse tehdään kovalla tahdilla häkkejä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tosin pitää sekin sanoa että kyllähän tuo maali vielä liian paljon vuotaa, mutta se menee alkukauden piikkiin (vielä), eikä sillä vielä mitään väliä ole kun itse tehdään kovalla tahdilla häkkejä.

Suurimmat ongelmat tällä hetkellä juurikin puolustuspäässä ja toivottavasti saa Ancelotti korjattua tuota. Evertonissa ollessaan tuo puolustuspää oli myös aika heikkoa, joten toivoa sopii, että tuohon saadaan vähän lisää jämäkkyyttä. Toki siellä puolustuslinja mennyt uusiksi ja vaikka Gutierrez ihan pirteästi pelasi, niin vähän miinuksia ensimmäisestä takaiskusta. Nacho oli todella heikko eilen, ei oikein mikään toiminut. Toivottavasti oli vain ohipeli, sillä keskiviikkona on ensimmäinen todellinen testi ja tuo puolustus on saatava kuntoon.

Benzema oli jälleen erittäin hyvä, mutta kyllä eniten ilahduttaa tuo Viniciuksen peli tällä hetkellä. Eteenpäin on menty valtavasti ja nyt tuo potentiaali alkaa pikku hiljaa realisoitumaan. Viimeistelyn suhteen ollut aina vähän parantamisen varaa, mutta nyt tuntuu olevan kyllä rauhallisuutta ja aikaa katsoa, mihin pallon sijoittaa. Muutenkin kokonaisvaltaisesti mennyt eteenpäin, on vastustajille jatkuvasti uhkana vaikka niitä yksittäisiä pallon menetyksiä tuleekin, mutta aina pitää uskaltaa haastaa.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Vaikka Karim on ollut taas heti alkukaudesta oivassa vireessä niin on pakko nostaa myös Vini esille. Vini on antanut nyt sitä kauan kaivattua tulitukea iskemällä jo neljä maalia, joka on Vinin yhden kauden maaliennätys liigatasolla Realin paidassa. Viime kaudella syntyi yhteensä kuusi maalia 49 ottelussa, joten tällä tahdilla Vini rikkoo yhden kauden maaliennätyksensä parin viikon kuluttua. Ja kun katsotaan niiden lukujen taakse niin Vinin ratkaisut noissa maaleissa ovat olleet todella kliinisiä, voisi kai sanoa maalintekijän maaleiksi.

Tuo eilinen 3-2 -maaliin johtanut tilanne oli sellainen, jonka olen nähnyt Viniltä lukuisia kertoja. Erinomaisesti ajoitettu juoksu, puolustajat jäivät tuijottamaan Vinin nimeä ja Vini pääsee nokikkain maalivahdin kanssa. Niin usein tuossa tilanteessa on se pallo vedetty suoraan maalivahtia päin tai sitten yli/ohi, mutta nyt siihen viimeiseen ratkaisuun on tullut malttia ja sitä kautta laatua mukaan. Hyvän esityksen kruunasi vielä varsinaisen peliajan lopussa hankittu rangaistuspotku, josta Karim iski hattutempun sinetöineen maalin.

Neljän ottelun jälkeen ei voida ehkä ihan vielä puhua siitä lopullisen läpimurron tekemisestä. Vinillä on kuitenkin ollut aikaisemminkin näitä jaksoja, jolloin mies on ollut parhaimmillaan aivan pitelemätön kentällä, mutta niitä on sitten seurannut pitkät jaksot, jolloin kentällä ei tapahdu juurikaan mitään.

Keskiviikkona on sitten ensimmäinen todellinen testi tällä kaudella kun joukkue matkaa Milanoon Interin vieraaksi. Inter joutui vähän pakon edestä myymään Hakimin ja Lukakun kesän aikana, mutta Interin nippu on edelleenkin varsin laadukas. Viime kaudella Inter kohdattiin kahdesti ja molemmilla kerroilla Real voitti ottelun.

Puolustuspelaamiseen vaaditaan kyllä ryhtiliikettä keskiviikkona. Alaba-Militao -topparipari on ollut toistaiseksi toimivin topparipari, joten toivottavasti Alaba saataisiin mahdollisimman pian takaisin puolustukseen. Huhujen mukaan Balen loukkaantuminen oli odotettua vakavampi ja sairasloma voi olla kuukaudesta kahteen kuukauteen. Sääli Balen kannalta, Garethin alku oli kuitenkin ihan lupaava.

EDIT: Kokoonpano Inter-otteluun olikin näemmä julkaistu viestin kirjoittamisen aikana. Alaba ja Jovic on nimetty kokoonpanoon kun taas Marcelo ja Mendy eivät matkusta Milanoon. Marcelo ilmeisesti loukkaantui tänään harjoituksissa (lihasvamma), Mendy ilmeisesti myös loukkaantumisen takia sivussa. Hohhoijaa.
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Hyvin peli jo niputettu yhteen, mutta heitetään omia arvioita myös. En olisi itse niin huolissani tuosta puolustuspelaamisesta, koska Celta Vigon maalit ei minun silmistäni tullut rakenteellisista ongelmista. Ensimmäinen maali Gutierrezin yksijalkaisuudesta ja toinen Nachon höntyilystä. Pelin kulku ja dominointi viestitti hyvästä kenttätasapainosta, mikä johti lopulta myös ylivoimaiseen lopputulokseen. Vini ja Benzeman lisäksi luonnollisesti Camavingalle satumainen startti. Hyvä jatkaa keskiviikkona.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Ei se mikään näyttävin esitys ollut, mutta tärkeät kolme pistettä matkasivat Madridiin Rodrygon loppuhetken maalilla. Iso kiitos voitosta menee myös Courtois'n suuntaan, joka otti monta hyvää torjuntaa ottelun aikana.

Ensimmäinen puoliaika oli varsinkin aika tahmeaa ja Real ei saanut oikein hyökkäyspeliä käyntiin missään vaiheessa. Heikkoja syöttöjä ja pelinrakentelu oli hidasta, jolloin ei päästy käyttämään esimerkiksi Vinin nopeutta hyväksi juuri ollenkaan. Kyllä se keskikenttä kaipaa jopa sitä Kroosin pelin rytmittämistä ja rauhallisuutta. Niin tärkeä palanen Kroos kuitenkin on tuota Realin keskikenttää ja pelinrakentelu vaikka välillä olen saksalaiselle sapiskaa antanutkin otteista.

Toisella puoliajalla peli tasoittui huomattavasti ja Real oli hiukan hallitsevampi osapuoli. Voisi sanoa, että Ancelottin vaihdot menivät aika nappiin kun vaihtopelaajat Camavinga ja "Interin kurittaja" Rodrygo toivat hienolla pelaamisella sen ratkaisevan maalin. Rodrygolle varmasti tärkeä onnistuminen, mies on jäänyt aika vähälle vastuulle alkukaudesta, joten jospa tuo maali toisi lisää vastuuta Rodrygolle, jolla on sitä potentiaalia Vinin tavoin tehdä hyökkäyspäässä tulosta.

Ennakolta tämä oli kenties se lohkon haastavin ottelu, joten Real sai aika hyvän alun tälle kaudelle. Muut vastustajat ovat heikompia, mutta kuten viime kaudella nähtiin niin Shakhtar kaatoi kahdesti saavillisen kylmää vettä niskaan voittamalla molemmat keskinäiset ottelut. Seuraava vastustaja Sheriff Tiraspol yllätti eilen juuri Shakhtarin voittamalla ukrainalaiset lukemin 2-0. Sheriff kohdataan tämän kuun lopussa Bernabeulla, lähtökohtana nyt ei voi olla toki mikään muu kuin kolme pistettä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ancelotti veti samalla pelisuunnitelmalla kuin Zidane viime kaudella, toki ensimmäinen jakso oli todella paljon hankalampi. Tuollainen hidas pallon liikuttelu ja passiivinen eteneminen ei sovi vain Real Madridille ja eilen siitä joutuivat melkein maksamaan. Ensimmäinen jakso oli todella heikko, eikä se toinen hirveästi sitä vakuuttavampi ollut. Onneksi Interin viimeistely-yritykset järjestään suuntautui kohti Courtoisia. Modric ja Carvajal oli eilen valovoimaisimmat yksilöt. Camavinga on noilla minuuteilla tullut suhteellisen vakuuttavasti sisään, se on loistava uutinen.

Kottonen? selotuskopissa ei lämmittänyt kyllä yhtään. Jäi minulle sellainen vaikutelma ettei ole kovinkaan paljon Real Madridia seurannut viime vuosina ja samalla laittoi pelaajia kategoriaan mitä ne on heikoimmillaan.
 
Viimeksi muokattu:

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Eilinen peli oli kyllä vähän hidasta ja passiivista. Toisaalta taas puolustus toimi paljon paremmin kuin sunnuntaina. Toki osaltaan siksi että casemiro ja carvajal pelasivat omaan päähän loistopelin.

hyökkäys oli vähän hidasta pyörittelyä. Vasta toisella saatiin viniä liikkelle toiselta laidalta. Monet hyökkäykset tuppasivat pysähtymään siihen että se pelattiin vaskikellolle. Toki vinin viimeistelyt olivat luokkaa viime kausi.

camavingalta aika loistava sisääntulo jengiin. Ja pakko sanoa että tykkään valverden ja hänen energiasta jolla pelaavat molempiin päihin. Valverdella on pakko olla 3 keuhkoa kun painaa sillä nopeudella koko pelin joka suuntaan.

Komppaan @Lampinen tuosta Kottosesta, että itellä jäi mieleen lähinnä tuosta se ettei ollut kuin negatiivista muisteltavaa kenestäkään ja toisaalta oli vähän uninen selostus esitys. Ei välittynyt se tunne ainakaan meikäläiselle.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Carvajal vissiin levyiksi vaihteeksi eilen. Lucas V oli vaihdon jälkeen koko kentän heikoin lenkki ja pelasi viime kauteen peilaten todella heikosti. Sevilla oli todella hyvä eilen, mutta passivoitui viimeiselle vartille liikaa. Koko pelin piilossa olleet Benzema ja Vini kävivät sitten kimpassa iskemässä 1+1 tehot ja lopulta tärkeät 3 pistettä mukaan. Inter peliin selkein muutos oli se, että hyökkäyspeliä Ancelotti halusi nopeuttaa selkeästi, mutta Sevillan pelisuunnitelma oli tätä vastaan loistava. Lisäksi hyökkäyksen vaisumpi päivä teki sitä vähän helpommaksi.

Keskiviikkona juhlat jatkuu ja jännä nähdä paljon sitä kierrätystä tapahtuu. Olettaisi, että Isco ja Camavinga saisi ainakin lähdöt.

edit. Yhtä hyvin vastustajat hallussa kuin Karhulla vaihdot.
 
Viimeksi muokattu:

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Carvajal vissiin levyiksi vaihteeksi eilen. Lucas V oli vaihdon jälkeen koko kentän heikoin lenkki ja pelasi viime kauteen peilaten todella heikosti. Sevilla oli todella hyvä eilen, mutta passivoitui viimeiselle vartille liikaa. Koko pelin piilossa olleet Benzema ja Vini kävivät sitten kimpassa iskemässä 1+1 tehot ja lopulta tärkeät 3 pistettä mukaan. Inter peliin selkein muutos oli se, että hyökkäyspeliä Ancelotti halusi nopeuttaa selkeästi, mutta Sevillan pelisuunnitelma oli tätä vastaan loistava. Lisäksi hyökkäyksen vaisumpi päivä teki sitä vähän helpommaksi.

Keskiviikkona juhlat jatkuu ja jännä nähdä paljon sitä kierrätystä tapahtuu. Olettaisi, että Isco ja Camavinga saisi ainakin lähdöt.
Muuten yhdyn tähän täysin. Mutta minusta Sevilla pelasi ihan hyvin lopun. Sen sijaan Realin eilinen vastus Valencia passivoitui liikaa.

All-in-all, hyvä loppukiri kaikenkaikkiaan. Itse olen iloinen että olen saanut rakkaan sylkykuppini vaskikellon takaisin. Jumalauta se oli huono eilen.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Carvajal vissiin levyiksi vaihteeksi eilen. Lucas V oli vaihdon jälkeen koko kentän heikoin lenkki... Sevilla oli todella hyvä eilen, mutta passivoitui viimeiselle vartille liikaa....


Valencia. Mutta samaa mieltä Vaskikellosta. Nyt on tullut alkukauteen kyllä jo liian monta suoraan maaliinjohtanutta uinumista. Ei riitä. Ukko nyt vaan siihen keskikentän varamiesrotaatioon mukaan. Esim Valverde kun on tuurannut välillä laitapakkina, niin on suorittanut senkin 100-prossaa.

Kaikki matsit katsottuna tältäkin kaudelta ja onhan tuossa joukkueessa helvetin monta palikkaa kohdallaan.

Karim on elämänsä vireessä, vaikka pelaakin liikaa koko ajan. Silti sitä neroutta nähdään joka matsissa. Mitä ihmettä Vinicius? Aivan lentokeli päällä, itseluottamus on tällä hetkellä ihan 2015 CR7-tasolla. Vielä kun Hazardille saisi tehonapin alas. Eilenkin kaveri pelasi Karimin ja Vinin kanssa ihan meganäyttäviä komboja useampia, mutta pallo ei vaan löydä verkkoon Edenin jalasta. Sen pitää muuttua, ettei mene turhautumisen puolelle.

Tuossa eilisen vikan vartin aikana Real näytti voittavalta joukkueelta, siinä oli sellaista väistämättömyyttä, mitä parin viime kauden aikana on nähty liian harvoin pistemenetysmatseissa. Nyt pidin vähintään tasuria selviönä, mutta voitto oli kiva plussa toki..

Keskikentällä joukkue on kuitenkin vahvimmillaan mielestäni, on ihan hyvä muistaa että Kroos on ollut sivussa koko alkukauden.. Valverde ja Casemiro tässä ovat ne kaksi tärkeintä heppaa, molempiin voi luottaa aina. Voin kuvitella kuinka paljon vastustajia turhauttaa pelata tuota duoa vastaan. Casemiro on jatkuvasti iholla ja ajoittaa edelleen noita katkojaan ihan maagisesti. Sitten kun siitä mennään se muutama kerta matsissa ohi, tulee Valverde rinnalle takaisin vaikka kymmenen metrin takamatkalta. Toimii.

Camavingan ensiaskeleet Valkopaidassa ovat olleet Vinin ohella alkukauden isoin positiivinen yllätys itselleni. Valmis merkittävään rooliin jo saman tien, ja se on mahtava juttu Kroosin ja Modricin ikävuodet huomioiden. Odotan pienemmissä matseissa minuutteja vielä Blancolle, joka oli viime kaudella erittäin iso onnistuja. Iscon nysväys on koko tämänhetkisen joukkueen eniten itseäni vituttava asia. Ns. onnistuneissakin matseissa se onnistuminen on perussyöttöjen pelaamista omille, tehoja ei ole tullut moneen vuoteen ollenkaan ja jalkanopeus on jotenkin ihan veikkausliigaa. Voit pakata veitsesi.

Mendy olisi hyvä saada nyt riviin, koska hänellä on sellaista luotettavuutta tarjottavana tuonne laitapakin tontille. Sitä samaa luotettavuutta löytyy oikeastaan vain Carvajalalta, mutta nyt ei tunnu kyllä isosti luotettavalta tuo hänen fysiikkansa. Marcelo on vain IGssä ja Vaskikello ei nyt pysty olemaan tarpeeksi hereillä tuolla linjassa (mitä vittua se eilinen tilanne kuusi sekuntia tokan jakson alun jälkeen?..). Alaba, Militao ja Nacho. Tykkään kaikkien tekemisestä. Nacholla tulee se yksi ohijuoksu per matsi, mutta sen sallin. Kuuluu jo rutiineihin, kuin punaviinipullo pöytään kun Madrid pelaa.

Tibo Kurttuaa. Vau. Sairaita torjuntoja matsista toiseen. Uskomaton mies.

Bernabeu palasi nyt areenaksi arvolleen sopivia peliesityksiä tarjotakseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös