Real Madrid C.F. 2021–2022

  • 67 327
  • 508

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kummalla näistä onkaan yhdeksän pisteen kaula sarjakärjessä? Iso on ero Mestarien liiga -joukkueella ja Eurooppa-liiga -jengillä.

Hävettävä esitys. Alaba ei ole Ramos.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Sellainen ottelu sitten. Kaikki kunnia Barcalle eilisestä, oli selkeästi parempi joukkue ja ihan täysin ansaittu voitto. En tajua, että miten yhden pelaajan puuttuminen voi lamaannuttaa täysin koko joukkueen. Vaikka Karim nyt jonkun verran puolustussuuntaankin tekee duunia niin ei se Karim muistaakseni puolustuslinjassa pelaa.

En tiedä, että mitä se Alaba teki eilen kentällä, mutta tuo oli nyt yksi surkeimmista esityksistä moneen vuoteen Realin puolustajalta. Alabasta on tullut jotenkin todella pehmeä pelaaja, itsellä on muistikuva Alaban parhaista peleistä topparina (Bayernissa) sellainen, että Alaba iski ihan terrierinä kiinni vastustajiin. Militaohon verrattuna sijoittuminen on heikompaa, Alaba ei pärjää juurikaan pääpalloissa ja fyysisyydestä ei ole tietoakaan. Nyt nämä puutteet tulivat kaikki kerralla esille yhdessä ottelussa.

Carlo Ancelottille tämä oli taas yksi finaali muiden joukossa ja asennoituminen peliin oli taas sitä tasoa. Alussa Realillakin oli ne hetkensä, mutta muuten kumarreltiin taas aivan suotta vastustajalle. Olihan sen tasaisen alun jälkeen ihan selkeää, että kumpi joukkue on paremmin valmistautunut otteluun ja toisaalta kumpi niitä pisteitä haluaa enemmän, joten Xaville ihan komea päänahka Ancelottista. Tästä huolimatta ero Sevillaan on edelleenkin yhdeksän pistettä ja Barcan ero kaventunee myös rästipelin voiton jälkeen yhdeksään pisteeseen. Aika ja kierrosten väheneminen palvelee toki Realia aika isosti, mutta Sevillan ja Barcan nykyvirettä kun peilaa niin Barca on noussut vahvimmaksi haastajaksi.

Se siitä ottelusta, tämän viikon treeneissä toivottavasti harjoitellaan puolustamisen lisäksi muita hyökkäyskuvioita kuin pitkä päätyyn ja Vini perään. Oli kyllä hyökkääjien osaltakin aivan kauhea ilta, Vini nyt vähän yritti, mutta Xavi laittoi fiksusti parhaan topparin miehen päällystakiksi.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
En tuota aikaisempaa viestiä enää jaksanut editoita, mutta en vain ymmärrä, että kun penkiltä joudutaan ottamaan toppari-Nacho niin miksi vasempana laitapakkina suurimman osan urastaan pelannut Alaba ei mene laitapakiksi ja Nacho toppariksi? Ei tuo nyt tietenkään lopputulosta olisi varmaan hirveästi muuttanut, mutta jotenkin tuo nyt ei vain itselle aukea. Alaba on itsekin sanonut, että pelaisi mieluummin muualla kuin topparina ja Nacho nyt on ollut tällä kaudella aika solidi topparina.

Carvajalista on tullut jo sellainen seuraava marcelo kokoonpanoon. Kohtalaisen kallispalkkainen, parhaat vuodet takana ja sopimusta jäljellä vielä kokonaiset kolme kautta. Nyt taisi Papa Perez tehdä kyllä harvinaisen huonon jatkosopimuksen, loukkaantumiset ovat vaivanneet Carvajalia jo pitemmän aikaa ja ovat syöneet sen parhaan terän miehen pelaamisesta. Carvajal kun oli parhaimmillaan juuri sellainen terrierimäinen puolustaja, joka ei luovuttanut missään vaiheessa ja miehestä ei vain menty ohi. Nyt Carvajal on tuolla kentällä kuin kala kuivalla maalla. Ostoslista kesää kohti sen kuin vain kasvaa, toivottavasti Perez on muistanut maksaa sen mustan Amexin vuosimaksun vaikka ei ole juurikaan sitä viime vuosina vinguttanut.
 

Fordél

Jäsen
Olen nähnyt viime vuosina paljon futismatseja eri maiden pääsarjoissta ja kilpailuista. En muista nähneeni yhtä sekavaa, epämääräistä, suorastaan järjetönsä esitystä, kuin mitä Real tarjosi eilen. Joku Benzeman poissaolo on ihan vain nyanssi. Se söi tottakai hyökkäyspään tehoja, mutta tämä peli hävittiin ennen kaikkea puolustussuuntaan.

Pelaajien pitää katsoa ilman muuta peiliin, koska siellä oli monella aivan alokasmaisia virheitä ja kaameaa ylipelaamista. Carvahal on ollut jo pitkään Realin puolustuksen heikoin lenkki (no eilen sitä oli Alaba), ja on ihan käsittämätöntä, miten tämä kaveri hiihtelee avauksessa. Ei pitäisi olla Realin tasoisessa jengissä asiaa kuin korkeintaan penkille. Tekee liikaa virheitä ja on liian pehmeä. Ja tälle kaverille tehtiin vielä jatkosoppari...

Alaba oli eilen suoraan sanottuna ihan paska. Oli käytännössä isossa osassa jokaisessa Barcan maalissa. Ehkä paskin yhden pelaajan suoritus El Clasicossa.. koskaan? Tekee virhearvioita, ei osaa sijoittua, ylipelaa, on aivan liian pehmeä, nukkuu linjassa jne. Samanlaista hyvin heikkoa puolustamista nähtiin paikoin Bayernissa. Samaan aikaan Nacho joutui laidalla 1vs.1-tilanteisiin Dembelen kanssa ja oli kusessa. Käsittämätöntä, että Alaban ja Nachon paikkoja ei vaihdettu jo ensimmäisen puoliajan aikana.

Toiselle puolikkaalle tultaessa puolustuslinjan paikkoja vaihdettiin, mutta homma meni vielä enemmän sekaisin. Alaba siirtyi laitapakiksi ja viihtyi hyvin lähellä sivurajaa, mikä jätti valtavan aukon keskustaan. Sieltä Barca sitten tulikin useaan otteeseen läpi ja peli oli viimeistään siinä.

Toki pelkkää puolustuslinjaa ei voi syyttää. Keskikenttä oli myös sekaisin, ja Barca tuli keskikentän yli ihan heittämällä. Ja mitä ihmettä ekalla puolikkaalla keskikentän kolmikko Kroos-Casemiro-Modric teki hyökkäyksen kärjessä prässäämässä?

Eli iso miinus pelaajille, mutta iso miinus myös valmennukselle. Nyt yritettiin jotain, mikä ei toiminut enkä tiedä tiesivätkö pelaajatkaan, mitä tarkalleen ottaen yritettiin. Ihan katastrofaalisen heikko esitys.

Samalla tämä paljasti sen, että Real tarvitsee ehdottomasti kesällä puolustuspään hankintoja. Uusi toppari on pakko hankkia. Alaba ei voi pelata topparina huippujengejä vastaan. Carvahalille tarvitaan korvaaja. Hyökkäyspäähän tarvitaan myös lisää laatua, jotta hyökkäyspeli ei täysin lamaannu, kun Benzema on poissa. Esim. Rodrygo ja Mariano eivät riitä mihinkään. Eli vaikka nyt on tulossa La Liga mestaruus ja CL:ssakin on menestysmahdollisuuksia, ei pidä sokaistua joukkueen isosta jälleenrakennustarpeesta.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Samalla tämä paljasti sen, että Real tarvitsee ehdottomasti kesällä puolustuspään hankintoja. Uusi toppari on pakko hankkia. Alaba ei voi pelata topparina huippujengejä vastaan. Carvahalille tarvitaan korvaaja. Hyökkäyspäähän tarvitaan myös lisää laatua, jotta hyökkäyspeli ei täysin lamaannu, kun Benzema on poissa. Esim. Rodrygo ja Mariano eivät riitä mihinkään. Eli vaikka nyt on tulossa La Liga mestaruus ja CL:ssakin on menestysmahdollisuuksia, ei pidä sokaistua joukkueen isosta jälleenrakennustarpeesta.

Joo ei se yksi Mbappe tosiaankaan kaikkia ongelmia poista vaan kyllä niitä vahvistuksia tarvitaan useammalle pelipaikalle.

Jos nyt lähdetään vaikka hyökkäyksestä liikenteeseen niin jo Mbappen hankinta laittaa tuon palapelin aika hyvään kuosiin. Paras avaus olisi jo tuolloin todella kova, mutta myös rotaatioon kaivattaisiin kovempaa ukkoa tai ylipäätänsä sellaisia pelaajia, joita valmentaja uskaltaa laittaa kentälle. Onko se nyt sitten enemmänkin valmennuksen vika vai onko pelaajissa tosiaankin vika, että hazardit, balet ja jovicit istuvat ottelusta otteluun penkillä tai pelaavat lopussa viisi minuuttia ottelun jo ratkenneen. Rotaatioukkojen merkitystä ei sovi väheksyä myöskään pitkän kauden aikana, loukkaantunisia ja otteluruuhkia tulee, jolloin on kierrätettävä kokoonpanoa.

Tuosta nykyjengistä pitäisin tällä kaudella vastuuta saaneet Benzeman, Vinin, Asension ja Rodrygon, kaksi jälkimmäistä sitten rotaatioukkoina enemmänkin. Jos nyt vaikka katsoo ihan vain pelaajia, joilla loppuu sopimus tämän kauden jälkeen niin Arsenalin Lacazette voisi olla aika hyvä lisä ranskalaismafiaan, jos Lacazette vain itse tyytyy vähän pienempään rooliin seurassa, joka lähtökohtaisesti kamppailee niistä mestaruuksista. Siihen vielä se Mbappe niin hyökkäys olisi siinä.

Keskikentälle kaivattaisiin kyllä jotain. Kroosin taso heilahtelee, loukkaantumisen jälkeen erinomaista futista, mutta nyt mies on otettu jo pari kertaa peräkkäin isossa ottelussa vaihtoon melko aikaisessa vaiheessa. On ollut vaikeuksissa kun vastustaja on prässänyt kovaa ja iskenyt nopeasti vastaan. Ei se Kroos tuosta tosiaankaan enää nopeammaksi muutu.

Fede ja Camavinga ovat jo nyt tärkeä osa jengiä ja entistä tärkeämpi osa tulevaisuudesss, mutta voisiko Alaba olla yksi vaihtoehto tuonne keskikentälle, jolloin Alabasta saataisiin sellainen pelaaja, joka kiertäisi aina välillä stunttailemassa milloin mitäkin pelipaikkaa. Ominaisuudet riittäisivät kyllä hyvinkin keskikentälle, mutta tuskinpa tällaista ratkaisua nähdään ainakaan Ancelottin alaisuudessa.

Jos ensi kautta ajattelee niin Ceballos taitaa olla ainoa keskikenttäpelaaja, jolle ei ole roolia ensi kaudella ja sopimus jatkuu. Muuten keskikenttäpelaajia on määrällisesti jo ihan hyvin, mutta onhan vapailla markkinoillakin muutama ihan herkullinen nimi. Vahvistaisin ainakin yhdellä pelaajalla tuota keskikenttäosastoa kuitenkin.

Maalivahtiosasto voidaan käsitellä sitten yhdellä lauseella: Courtois on maailman paras maalivahti. Ei siitä sen enempää. Puolustus kaipailee jo sitten vähän isompaa remonttia. Tietyllä tapaa ne uhkakuvat olivat olemassa ilmassa jo ennen kauden alkua kun sekä Ramos että Varane poistuivat joukkueesta. Militao on ollut hyvä, mutta kyllä tuo jengi tarvitsee toisen avauksen topparin. Nacho on edelleenkin ihan loistava kolmostoppari, joka on paikannut tälläkin kaudella hyvin Alabaa tai Militaota tarvittaessa ja vastuuta on tullut myös taas ihan kiitettävästi. Varmaan sellainen jokaisen valmentajan unelmapelaaja.

Yksi avauksen toppari olisi nyt tosiaankin ainakin pakko hankkia, jolloin Alaba saataisiin tosiaankin ainakin isoimmissa peleissä pois tuolta paikalta. Ei Alaban kausi topparina ole ihan katastrofi ollut, tuo eilinen ottelu nyt meni vain aivan vihkoon, mutta Alaba on liian pehmeä näihin isoihin peleihin topparin paikalla. Omasta puolesta voi vetää aina silloin tällöin topparina jatkossakin, mutta isoihin peleihin Nachon täytyisi olla se varavaihtoehto, ei Alaban.

Nyt olisi oiva hetki iskeä siihen Rudigeriin kiinni, joka on vapaiden markkinoiden mielenkiintoisin topparinimi. Riski, mutta se on nyt vain otettava. Mikäli Rudigeriin ei satsata niin silloin täytyy kaivaa sitä Amexia esille ja lähteä kilpajuoksuun esimerkiksi Pau Torresista tai Jules Koundesta. Halvaksi ei kummankaan hankinta tule.

Marcelo poistuu kauden jälkeen kokoonpanosta, joten vasemmalle laidalle jää Alaba, Mendy ja Miguel. Mikäli Alaba pelaisi vähän sitä sun tätä paikkaa jatkossa niin vasen laita olisi ihan hyvällä mallilla, mutta jos Alabaa aiotaan jatkossakin peluuttaa vain topparina niin kyllähän tuonne tarvitaan Mendylle kirittäjä. Reguilon kelpaisi oikein hyvin, taisipa joku tuon nimen heittääkin jo ilmoille.

Oikea laita sitten.. No, siellä on käytännössä tällä hetkellä ihan ok Vazquez, joka ei ole laitapuolustaja ja Carvajal, josta on nyt sanottu jo ihan riittävästi. Pitäisin näistä itse Vazquezin vähän joka paikan rotaatioukkona ja laittaisin Carvajalin ulos, mutta eipä Danille taida hirveästi olla ottajia. Olisipa Realilla ollut joskus tälle pelipaikalle pelaaja, joka olisi viettänyt ensiksi pari kautta lainalla, noussut lainan aikana pelipaikkansa parhaimmistoon ja palannut lainalta ratkaisemaan tätä ongelmaa. Ja ei, en tarkoita tällä pelaajalla Odriozolaa, joka olisi tosin varmaan tämän hetken tilanteeseen kyllä selkeä parannus.

Työsarkaa riittää ensi kesälle, mutta nyt täytyy pitää se focus ihan täysin kotimaan kentillä. Tappioihin ei nyt liiemmin ole kuitenkaan varaa, koska Barca porskuttaa tällä hetkellä niin vakuuttavasti. Se ei vaadi kuin pari tasuria niin Barca ja mahdollisesti myös Sevilla hengittävät taas niskaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ei se ihan mahdoton skenaario ole, että kesällä tulisi Mbappen lisäksi ilmaissiirrolla Rudiger ja Pogba ja tuolloin näyttäisi yht’äkkiä aika hyvältä.

Pogba sopisi hyvin Casemiron vierelle ja on erinomainen laittamaan pitkää syöttöä Mbappelle.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tämä oli hyvä muistutus kevään tosipeleihin, että täysillä kuuluu pelata. Näitä sattuu. Huteja. Emme noteeraa isossa kuvassa. Ja Barcalla on vielä Xavi-kiima menossa, mikä on ymmärrettävää, sillä Xavi oli hyvä pelaaja sekä omaa sen jonkin DNA:n en muista minkä, mutta DNA on peräisin jostain harjoituskentältä tmsp.

Eteenpäin.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Edellisissä peleissä on tunnuttu aina jäävän jalkoihin kun aloitetaan KCM triolla. Minusta vain tuntuu että kyseinen trio alkaa oleen jo aika hidas ja uusia keskikenttä pitäisi.

Ylhäällä sanottu ihan riittävästi realin laitapakkitilanteesta. Mendy on ollut enemmän kuin tarpeeksi paskana ja hänen paikkaajat eivät kovin häävejä ole. Oikealta puolelta en edes sano mitään.

Ongelma tuntuu olevan että kun benzema pelaa ja realilla on keskikentällä vähänkin jalkoja, se vapauttaa modricia enemmän ja hyökkäyskin pelittää. Nyt nuo on lähinnä purkupalloja joihin toivotaan että vini tekee yksin ihmeitä.

Ulospuhallus ennen taukoa. Sarjajohto on edelleen 9 pinnaa ja pelejä on yhtä monta jäljellä joten aika paljon real saa sulaa loppukaudelle että menettää johtonsa.

Mutta isossa kuvassa muutoksia vaatii.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
En tiedä, että onko Karim tosiaankin sanonut näin, mutta ainakin netissä kiertää tämä lainaus Karimin sanomana:

"Tonight embarrassing loss against Barcelona is due to underestimating them. Yesterday I woke up to Vinicius and Casemiro drinking together and playing a FIFA Kick-Off Match at 4AM. I asked them, why are you not resting before tomorrow’s game? Vinicius replied, “no need, it’s Barcelona without Messi”."

Ennen kaikkea todella epäammattimaista toimintaa, mutta sen vastustajan aliarvioimisen lisäksi tietynlaista täydellistä kunnioituksen puutetta, jos tuo lainaus pitää paikkaansa. Ancelotti varmaan toki silittelee vähän päitä ja sanoo soosoo, mutta sellainen tiukempi kuri ei olisi tietyllä tapaa pahitteeksi.

Ancelotti otti ottelun jälkeen vastuun tuosta tappiosta, mutta kyllä pelaajatkin saavat katsoa sinne peiliin, jos tuo pitää paikkaansa. Ancelottin ensi kauden työpaikan voi viedä käytännössä enää vain se, että La Ligan mestaruus hävitään loppumetreillä. Ensi kautta ajatellen on oikeastaan vain hyvä asia, jos Barca jatkaa vahvistumista ja samoin Tico nousisi myös takaisin mestaruuskamppailuun, jolloin tällaiseen löysäilyyn ja ylimielisyyteen ole varaa.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
En tiedä, että onko Karim tosiaankin sanonut näin, mutta ainakin netissä kiertää tämä lainaus Karimin sanomana:

"Tonight embarrassing loss against Barcelona is due to underestimating them. Yesterday I woke up to Vinicius and Casemiro drinking together and playing a FIFA Kick-Off Match at 4AM. I asked them, why are you not resting before tomorrow’s game? Vinicius replied, “no need, it’s Barcelona without Messi”."

Ennen kaikkea todella epäammattimaista toimintaa, mutta sen vastustajan aliarvioimisen lisäksi tietynlaista täydellistä kunnioituksen puutetta, jos tuo lainaus pitää paikkaansa. Ancelotti varmaan toki silittelee vähän päitä ja sanoo soosoo, mutta sellainen tiukempi kuri ei olisi tietyllä tapaa pahitteeksi.

Ancelotti otti ottelun jälkeen vastuun tuosta tappiosta, mutta kyllä pelaajatkin saavat katsoa sinne peiliin, jos tuo pitää paikkaansa. Ancelottin ensi kauden työpaikan voi viedä käytännössä enää vain se, että La Ligan mestaruus hävitään loppumetreillä. Ensi kautta ajatellen on oikeastaan vain hyvä asia, jos Barca jatkaa vahvistumista ja samoin Tico nousisi myös takaisin mestaruuskamppailuun, jolloin tällaiseen löysäilyyn ja ylimielisyyteen ole varaa.
ESPN oli taho joka oli tämän julkistanut. ESPN on melko valtava mediatalo joten jotain perää tässä on.

Real on ollut todella ailahtelevainen todella lyhyen ajan sisään. PSGn ensimmäinen osa ja tämä barca peli olivat todella surkeita. Joiden väliin mahtuu tuo toinen legi PSGtä vastaan. Jotenkin en voi olla ajattelematta että henkisellä puolella on juuri jotain tällaisia takkiauki pelejä.

Kausi etenee ja ero on 9 pinnaa edelleen. Mikäli tuo ero pienenee sinne 3-6 pinnaan parin kolmen kierroksen aikana niin jännä nähdä esityksissä millaisen paineen pelaajat saavat tuohon loppukaudelle.
 

Potkulauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Gareth Bale tehnyt tänään 2 maalia David Alaban edustamaa Itävaltaa vastaan. Wales johtaa 2-1. Varsinkin tuo Balen vaparista tehty eka maali oli kyllä uskomattoman hieno.

 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Gareth Bale tehnyt tänään 2 maalia David Alaban edustamaa Itävaltaa vastaan. Wales johtaa 2-1. Varsinkin tuo Balen vaparista tehty eka maali oli kyllä uskomattoman hieno.


Hienoa, että on toipunut (taas) nopeasti vammasta, joka esti pelaamasta Realin paidassa. Itse maalihan on toki todella komea, mutta perkele kun on ristiriitainen kaveri. Wales, golf, Madrid jne.. Kyllä mä silti haluaisin nähdä tämän Balen vielä loppukauden ajan Realissa, vire näyttää olevan oikein hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Barcelona-pelistä toivuttu ja otetaan kantaa myös tuohon Baleen täältäkin suunnalta. Kaikki mahdollinen hassuttelu miehestä on tietenkin sanottu, mutta menneisyyden uroteot avittaisi myös helposti pääsemään kriitikistä eroon. Tällä hetkellä ongelma taitaa olla se, että Ancelotti alkukauden jälkeen ei ole luottanut kaveriin yhtään, vaikka voisi sinne oikealle olla juuri se puuttuva palanen loppukauden pelejä ajatellen. Mä oon Balen fanipoika, kun se keskittyy pelaamaan vähän isommalla pallolla ja toivottavasti nähdään vielä lyhyt pätkä sitä myös Madridissa.

Barcelona-pelistä todennäköisesti kaikki sanottu, mutta pakko vielä omalta osaltaan todeta, että en ihan aidosti tiedä miten tuollaisessa pelissä voi organisoida puolustuksen noin. Varsinkin se toisen jakson alku, mitä helvettiä sillä haettiin?
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tuossa Balen kommentit eilisen jälkeen, espanjalaislehdistö kun aika rajuin sanoin otti kantaa tuohon mihin @PokerJoker viittasit.


Enpä itse noita uutisia ja otsikoita ole nähnyt aikaisemmin, mutta aika kovaa kritiikkiä Bale on näemmä saanut taas. Tietyllä tapaa on myös itse omilla teoillaan mahdollistanut tämän kritiikin. Kauden toinen loukkaantuminen tapahtui juuri maajoukkuetauon aikana. Bale oli ollut pari kuukautta sivussa loukkaantumisen takia, pelasi yhden puoliajan Walesin riveissä ja pam, uusi kuukauden mittainen saikku. Se on toki ihailtavaa, että miten paljon Walesin edustaminen merkitsee Balelle, mutta jooh..

Onkohan se lasisuus sitten kanssa osittain syynä sille, että Ancelotti ei peluuta Balea lähes ollenkaan. Ennen kautta sanoin, että Bale olisi tehojen puolesta se potentiaalisin kakkosviulun soittaja heti Karimin jälkeen, mutta kun kausi meni jo käytännössä heti kolmen ottelun jälkeen plörinäksi niin paha tästä on enää nousta. Toivon toki, että Bale onnistuu nyt loppukauden aikana, olisihan se nyt aikamoinen lopetus Real-uralle kun iskisi vielä kolmannen Mestarien liigan finaalin voittomaalin. No, toki tie sinne finaaliin asti on pitkä ja kivinen, mutta ei mahdoton.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Eden Hazard joutuu tosiaan nilkkaleikkaukseen. Tämä on belgin 16:sta loukkaantuminen Realin paidassa, eli nyt on loukkaantumisia yhtä paljon kuin tehoja Espanjassa (65o 6+10).
 

Liitteet

  • 6BD0AA4F-A738-4DB1-99BE-7F080E4A4E0E.jpeg
    6BD0AA4F-A738-4DB1-99BE-7F080E4A4E0E.jpeg
    33,6 KB · kertaa luettu: 56
  • 80D01C8D-7D07-4351-B9BE-030E0CFFFC33.jpeg
    80D01C8D-7D07-4351-B9BE-030E0CFFFC33.jpeg
    144,1 KB · kertaa luettu: 56

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tuosta voi myös näppärästi päätellä, että jokainen Hazardin pelaama minuutti Real-paidassa on tällä hetkellä maksanut noin reilu 27000 puntaa.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Ancelottilla on korona, joten Real joutuu tulemaan todennäköisesti toimeen ilman Carlettoa viikonloppuna Celta Vigon vieraana. Carlolla on lieviä oireita, joten voi toki olla, että ensi viikon Mestarien liiga -ottelu Chelseata vastaan saattaa jäädä välistä.

Loppurutistus on edessä, kausi alkaa olemaan tosiaankin jo aika maalisuoralla. Ero La Ligan puolella on vielä melko turvallinen, mutta tappioihin ei nyt hirveästi ole kuitenkaan varaa. Loppukaudella on kaksi vaikeaa vierasottelua Sevillaa ja Atleticoa vastaan, joten jos noista onnistutaan kairaamaan se "hyvä tulos" niin pullat ovat sitten aika hyvin uunissa loppukauden osalta.

Majutauko meni aika nappiin Real-pelaajien osalta, tietoon ei ole ainakaan tullut mitään loukkaantumisia, kerkeäähän tässä toki *krhömBalekrhöm*. Hazard kävi tosiaankin nilkkaleikkauksessa, joka pitää todennäköisesti miehen loppukauden ajan sivussa. Hazard on ainakin monen median mukaan Realin listalla ykkösenä kun puhutaan myytävistä pelaajista. Vaikea enää nähdä, että Hazardille annettaisiin sitä mahdollisuutta, niitä nimittäin on tässä vuosien mittaan jo annettu.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
2-1 -vierasvoitto Karimin kahdella pilkkumaalilla. Tällainen perinteinen ottelu maajoukkuetauon jälkeen, nihkeää tekemistä, mutta onneksi Celta oli eilen aika huolimaton omassa boksissa. Real sai kolme pilkkua, joista Karimilla oli varaa jopa hassata yksi.

Karim rikkoi nyt vihdoin sen oman maaliennätyksensä Realin riveissä. 35 ottelua, 34 maalia. Pelejä on vielä ainakin kymmenen jäljellä, joten saa nähdä, että saisiko Karim jopa sen 40 maalin rajan rikottua tällä kaudella. Olisi hieno kruunu tälle kaudelle, uran ensimmäinen Pichichi-palkinto on jo lähes varma.

Keskiviikkona olisi sitten ensimmäisen osaottelu Mestarien liigan puolivälierissä. Lontoolaisten kenraali ei mennyt ihan lapaan kun Brentford kävi hakemassa pisteet maalein 4-1 Stamford Bridgelta. Uskoisin kuitenkin, että keskiviikon ottelu sytyttää molemmat joukkueet aivan eri tavalla. Jospa Real valmistautuisi isoon otteluun vähän paremmin tällä kertaa, nyt on kuitenkin tulossa pari pykälää Barcaakin kovempi joukkue. Ja kun Barca sai Rellun näyttämään joltain divarijengiltä niin Chelsea voi hyvinkin laittaa koko otteluparin nippuun jo avausottelussa. Tämä siis vain siinä tapauksessa, jos vinit ja casemirot hakkaavat jotain fifaa vielä yön pimeinä tunteina ennen ottelua.

EDIT: Real oli myös aikaisemmin viikolla aktiivinen pelaajamarkkinoilla. Shakhtar Donetskin Vinicius Tobias siirtyi myös ensi kauden kattavalla lainalla Realiin. Loppukausi menee todennäköisesti kokonaan Castillassa, koska kiintiö on jo täynnä EU:n ulkopuolelta tulevien pelaajien kohdalla, mutta ensi kaudella toista Viniciusta olisi mahdollisuus kokeilla myös ihan edustuksessa, riippuen toki vähän siitä, että mitä maata tulevat hankinnat edustavat. Lainasopimuksessa on myös osto-optio.

Shakhtar on vuosien saatossa onnistunut naaramaan aika hyviä brasseja riveihinsä. Tämä Vini #2 on pelipaikaltaan oikea laitapuolustaja, joka pystyy pelaamaan myös topparina ja laitahyökkääjänä.

Aika riskitön haku Realin kannalta. Oikean laitapuolustajan tontti on kuitenkin tällä hetkellä varmaan yksi kriittisimmistä osa-alueista, jota täytyisi ensi kaudeksi vahvistaa. Sellaisen valmiin tähden naaraaminen voi olla hyvinkin hankalaa vaikka laitapuolustajien siirtohinnat ovat pysyneet varsin maltillisina.

Täytyy nyt toki kuitenkin toivoa, että vaikka Vini kakkonen otettiin lainalle niin tämä ei ole se ensi kauden vahvistus oikeaksi laitapuolustajaksi. Toisaalta eipä siinä, onhan moni 18-vuotias murtautunut viime vuosina jopa ihan oman pelipaikkansa parhaimmistoon.
 
Viimeksi muokattu:

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Vähän huolestunein mielin kyllä kohti loppukautta.
Tuntuu, että tulos on aivan liikaa parin kaverin harteilla pelistä toiseen.

Benzeman ja Courtoisin harteilla joukkue on reissannut aika paljon ansaitsemaansa parempaan asetelmaan, kun kausi kääntyy loppusuoralle. Muitakin tarvittaisiin säännöllisemmin mukaan talkoisiin.

Puolustuslinjan ehdottomasti vahvin lenkki on koko kauden ollut Militao. Tasaista ja laadukasta suorittamista. Alaba on hyvä tukipelaaja tuohon viereen, mutta ne muutamat nähdyt ohipelit ovat olleet kyllä turhan radikaaleja. Ehkä se oikeampi pelipaikka tosiaan on siellä laidalla. Mendy on edelleen ihan okei, mutta haluaisin kyllä hyökkäyspäässä kaverilta enemmän. Carvajal kauden suurin yksittäinen epäonnistuja peliaikaa säännöllisesti saaneista ukoista. Nacho on hyvä olla remmissä mukana, laadukas syvyyspelaaja.

Ikuinen kolmikko on pääosin ollut ihan ok, mutta väsymyskin näkyy ajoittain. Varsinkin Kroosilta kaipaisin tällä erää vähän terävyyttä ja tiikerinsilmää. Kierrättelisin kyllä vahvemmin tätä kolmikkoa, Camavinga ja myös Ceballos pystyvät kyllä lomittamaan riittävällä laadulla ja Valverde on omissa papereissani kevyesti avauksen mies jopa. Isco on edelleen sama säkki perunoita, ei käyttöä.

Hyökkäyksessä KB9 on valtavan kovalla tasolla. Järisyttävän tärkeä pelaaja, toivottavasti nyt pysyy kasassa loppukauden. Vinin tasonnosto on ollut iso positiivinen ruiske, mutta onhan nuorukaisen pelit aika vahvasti on tai off. Sellaista rutiinilla raksuttamista hyvällä tasolla ei ole nähty, eikä se välttämättä tämän ukon juttu tule ikinä olemaankaan. Rodrygon kohdalla oma kärsivällisyyteni on loppu jo aikaa sitten. Nyt johonkin muualle etsimään tehoja, katsellaan sitten uudestaan jos ne löytyvät. Asensio tekee ne golazonsa ja on sitten sen kolme matsia aina ihan kassalla. Toivottavasti joku tähtihetki osuisi tässä keväällä oikeaan ajoitukseen. Kokeilisin ehdottomasti Balea nyt vielä kerran tai pari. Häneltä voi kuitenkin tehojakin saada. Marianolta tai Jovicilta selkeästi ei.

Ja sitten se Courtois. Ihan sairaalla tasolla koko ajan. Jopa Klassikon ryöpytyksessä se yksi ja ainoa paikalle pelaamaan saapunut. Mutta tulihan tuossa lauantain matsissakin taas pari sellaista seiviä, että ei noita näe ihan joka päivä. Madridin MVP Karimin kanssa tälle kaudelle. En vaihtaisi keneenkään toiseen maalivahtiin.

Oikean laidan ongelmat ylipäätään, tehot Karimin (ja Vinin) takana. Noissa tullaan ratkaisemaan aika paljon.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Se olisi illalla avausottelu Tselssia vastaan Stamford Bridgella. Real tiedotti aikaisemmin päivällä, että Carlo Ancelotti on antanut negatiivisen koronanäytteen. Carletto on jo Lontoossa, joten illan otteluun päästään vanhemman Ancelottin komennuksessa.

Chelsean kenraaliottelu ei tosiaankaan mennyt ihan putkeen viime viikonloppuna kun se hävisi kotona Brentfordille peräti 4-1. Tänään on kuitenkin uusi päivä ja ottelu, tämä sytyttää varmasti molemmat jengit taisteluun. Realilta on sivussa Hazardin lisäksi Isco ja Jovic, ei sen suurempia menetyksiä oikeastaan jengille.

Realin puolustus näytti kyllä todella haavoittuvalta Barcaa vastaan. Chelsea on vielä pykälän tai pari kovempi joukkue, joten Realin puolustuspelaamisen täytyy olla todella kovalla tasolla. Lisäksi asennepuolen täytyy olla ihan alusta lähti kunnossa.

Tuskinpa tässä nyt otteluparia laitetaan vielä pakettiin, mutta hyökkäyspäässäkin olisi ihan kiva saada onnistumisia. Yhden maalin tappio ei tosiaankaan olisi mikään katastrofi, mutta Chelsea on sen verran tiivis nippu parhaimmillaan, että kahden-kolmen maalin tappioasemasta ei tulla niin vain rinnalle ja ohi.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Hieno 3-1 -voitto Lontoosta plakkariin, kaikki kolme maalia taas KB9:n nimiin. Historiaa tehtiin taas Karimin toimesta, mutta palataan siihen hiukan myöhemmin.

Tulos oli erittäin hyvä, mutta myös esitys oli aika solidi myös. Sanoisin, että vahva vieraspeli vaikka tosiaankaan nyt niillä vierasmaaleilla ei ole enää merkitystä. Jos olisi niin tämä ottelupari olisi varmaan taputeltu jo Realille. Mutta itse peliin vielä, ei oltu PSG-avausottelun kaltaisen jyrän alla vaikka Real toki puolustus edellä lähti otteluun.

Selostaja kysyi ehkä 10 sekuntia ennen Realin avausmaalia, että kuinka monta kertaa Real on päässyt edes Chelsean kenttäpuoliskolle pallon kanssa. No, ei siellä tarvitse tosiaankaan hirveän kauan viihtyä kun maailman paras duo heittää pari näppärää syöttöä keskenään, Chelsean puolustus auki ja lopuksi Karim tekee maailmanluokan puskumaalin.

Toinen maali tuli muutama minuutti avausmaalin jälkeen. Pappaosasto löytää toisensa jälkeen kerran kun Luka pistää millintarkan keskityksen boksiin ja Karim raivaa itsellensä tilaa illan toiseen puskumaalin Chelsea-toppareiden estelyistä huolimatta.

Kolmas ja hattutempun sinetöinyt maali näytti taas sellaiselta maalivahdin lahjalta, mutta ei se ole sattumaa, että nämä lahjat tulevat jatkuvasti samalle pelaajalle. E. Mendylle toki nyt todella ikävä tilanne, peli oli vielä auki ennen tuota syöttlhassia, mutta nyt Real pääsi kotimatkalle kahden maalin voitto plakkarissa.

Ja tähän perään vielä pieni historian oppitunti. Karimista tuli Mestarien liigan historian neljäs pelaaja, joka on onnistunut tekemään hattutempun peräkkäisissä otteluissa. Enemmän tai vähemmän yllättäen listauksen kaksi muuta nimeä ovat CR7 ja Messi, mutta historian ensimmäisen back-to-back hattutempun iski Shakhtarin Luiz Adriano.

Tämä oli historian toinen kerta kun peräkkäiset hattutemput isketään pudotuspelivaiheessa. Ensimmäisestä kerrasta vastasi tietenkin Rolle kaudella 2016-17. Ja viimeisenä knoppina sitten se, että Karim Benzema on vanhin Mestarien liigassa hattutempun tehnyt pelaaja. Taisi olla sitä jo varmaan sen PSG-hattutempun jälkeen ja siitä ehkä joku mainitsikin, mutta onpahan nyt laitettu muutamalla viikolla paremmaksi sitä ennätystä.

Aika mukavista asetelmista päästään kyllä ensi viikon toiseen otteluun, mutta ei tämä pari vielä ihan taputeltu ole. Chelsealla on kyllä varaa parantaa, mutta jos Real pelaa nyt suunnilleen yhtä hyvin kuin eilen niin ei Chelsean nousu tasoihin helppoa ole.
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Odottelinkin jo @PokerJoker in analyysiä ja tuskin olin ainoa. Katselin ottelusta korkeat valot ja miten tuo hieman kriminelli ranskalainen parantaakin vain menoaan kun ikää tulee. Onneksi messitön Barca ei ole enää vastassa tällä kaudella, joten pojat eivät pelaa pleikkaa aamuneljään vaan keskittyvät otteluihin kunnolla.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos miettii PSG sarjan ensimmäistä peliä ja aikaisempaa peliä Barcelonaa vastaan La Ligassa, niin kyllä myös Ancelotti oli ottanut näistä opiksi.

Tällä kertaa puolustuspelaaminen toimi varsin hyvin, vaikka valitettavasti Carvajalille tuli se suurin virhe. No se ei ole sattumaa, että jatkuvasti virheet sattuvat yhdelle pelaajalle. Toki puolustuksen piti olla kunnossa tässä ottelussa, kun Chelsea tykkää tuoda viisi miestä tai enemmän sinne ylös. Missään nimessä juoksukilpailuun ei haluttu lähteä, ja varsin hyvin Chelsean hyökkäyspelaaminen saatiin hyydytettyä. Hyvä veto Ancelotilta tuo kuuden linja, toimi varsin mallikkaasti.

Benzemalta kaksi aivan jumalaista puskumaalia, ja toki Viniciukselle ja Lukalle pitää nostaa hattua hyvistä keskityksistä. Pitkä mies maalilla oli jälleen iskussa ja muutama hyvä torjunta saatiin jälleen.

Hyvät lähtökohdat toiseen otteluun, mutta missään nimessä ei saa ajatella tämän olevan ohi. Chelsea on vaarallinen jengi ja kykenee mättämään maaleja, joten solidi kotipeli tarvitaan ja Benzemalta yksi maali tilaukseen.

EDIT: Pakko vielä lisätä, että Valverden peluuttaminen oikealla laidalla oli erittäin fiksu veto. Hyvää prässäämistä ja varmasti myös helpotti Carvajalin pelaamista. Tuo oikea laita muutenkin ollut vähän kysymysmerkki, kun Rodrygo ja Asensio pelaavat välillä hyvin ja usein välttävästi.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Illalla olisi taas tärkeät kolme pistettä tarjolla kun Real isännöi Getafea. Media huhuilee, että ottelussa nähtäisiin jopa hiukan rotaatiota, joka on toki ihan hyvä asia. Tiistaille olisi ihan tärkeää saada tuoreita ukkoja kehiin, Chelsea lähtee varmasti hakemaan sitä kavennusta ja tasoitusta kovalla sykkeellä, joten siihen on pystyttävä vastattava.

Getafe-peli täytyisi nyt kuitenkin hoitaa ensiksi pois alta. Eiköhän Real laita kuitenkin melko kovan nipun kehiin, sitä rotaatiota haetaan varmasti enemmän juuri toisen puoliajan vaihtojen myötä, jos tilanne sallii sen. Getafe on siellä keskikastissa, kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Kyllähän ne pisteet kelpaisivat siis Getafellekin, mutta uskon Realin olevan nyt todella latautunut loppukauden otteluihin ainakin niin kauan kun mestaruus voi vielä teoreettisesti karata jollekin toiselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös