Real Madrid C.F. 2014–2015 – Déciman jälkeen

  • 163 738
  • 860

Heltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, LA Lakers
MTV:n Sportin mukaan Real Madrid olisi tulossa Suomeen elokuussa pelaamaan harjoituspelin HJK:n kanssa. Toivottavasti pitää paikkansa ja toivottavasti Real Madrid tulee myös parhaalla kokoonpanolla. Tässä on viime vuosina tullut useammalle kusetettu olo, kun näistä huippujoukkueista onkin jäänyt kotiin nippu huippupelaajia juuri ennen peliä ja sieltä on tullut käytännössä B-joukkue. Realin tapauksessa toivoisi, että ainakin Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos ja Iker Casillas olisivat pelaavassa kokoonpanossa.
No jos tuo peli on tosiaan elokuun alkupuolella niin Realilta on sivussa ainakin nämä Copa Américassa todennäköisesti pelaavat James, Marcelo ja Keylor Navas. Marcelo ei tosin ole mahtunut vielä Dungan maajoukkueeseen.

Muutenkin mielenkiintoista kun tuo Copa América alkaa 11.kesäkuuta ja Mestareiden liigan finaali pelataan 6.kesäkuuta jolloin näiden pelaajien pitäisi olla jo maajoukkueidensa mukana.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielettömän tärkeä ottelu tänään. Pelipaikka on hankalin mahdollinen. Aivan järisyttävällä taistelulla voitaisiin kaataa Rojiblancos, mutta mitään dominointia ei liene luvassa, siksi niin hankala joukkue taktisesti poikkeuksellisen valveutuneen Simeonen Atléti on ollut el Realille parina viime kautena. Uskomatonta, mutta tähän matsiin lähdetään nykyinen loukkaantumistilanne huomioiden jopa vähän altavastaajina. Saa nähdä miten Simeonen Atléticolle sopii lievä ennakkosuosikin viitta.

Sopisi, että Carletto nyt on analysoinut esim. Barca-Atléti-otteluita ja tietäisi vihdoin millä lääkkeillä Simeonen prässäävät juoksukoneet laitetaan aisoihin. Pallonhallinta tulee ottaa itselle tavalla, jossa itsevarmuus pallon kanssa paistaa ja se liikkuu iloisesti ympäri kenttää. Usein Ticoa vastaan prässin alla pallonhallinta on murtunut, mutta Barcelona kykeni syöttelemään paineen alta pois. Eikä se nyt jää Kroosin, Marcelon yms. syöttötaidosta kiinni, ei todellakaan, vaan nähdäkseni hyvin usein siinä on onnuttu että pelaajat eivät tunnista oikeaa ratkaisua kun vastaan tulee joukkue joka on managerinsa toimesta syväanalysoinut Realin pelin aivan ytimeen asti ja lähtee näihin kamppailuihin aivan mielipuolisella asenteella. Myös puhdas vastahyökkäystaktiikka voisi sopia, sellaiseenkaan ei olla tällä kaudella kyetty sillä Atlético pyrkii aina antamaan pallonhallinnan Realille. Jos pallonhallinnan tänään antaisi kotijoukkueelle alusta asti, ja Balet, Iscot ja muut juoksisivat pakkeja kumoon vastahyökkäyksillä, voisi tulos silloinkin olla hyvä.

Hyvää futis-iltaa jokaiselle el Real-henkiselle.

PS. Mitä tulee tuohon oletettuun Helsingin reissuun niin on mielestäni kohtuutonta marista siitä jos Euroopan huippujengit eivät juuri Suomessa peluuta ykkösiään. En minäkään peluuttaisi, ja toivonkin ettei Real kaikkia kärkijätkiä kentälle iske mikäli tänne suuntaavat, sillä on aivan jumalattoman turhaa jossain jalkapallon marginaalimaassa paikallista palloklubia vastaan lähteä hakemalla hakemaan vammoja kauden alun alle. Pelaa siellä kuka tahansa niin stadion todennäköisesti tulee melko täyteen, niin monumentaalinen seura sieltä kylään on tulossa. Esimerkiksi Markkasen Eerolle tuo olisi huippusauma tulla esiintymään perheelleen ja ystävilleen huippuseuran paidassa, melkein jopa soisi tuolle uratarinalle moisen tähtihetken ja uskonkin Ancelottin reagoivan tähän mikäli joukkonsa tänne johdattaa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Mielettömän tärkeä ottelu tänään.

Eräänlainen taivas ja helvetti edessä. Tappiollakin Real Madrid säilyttää kärkipaikkansa, mutta voitolla se ottaisi vasemmalla kädellä kiinnityksen titteliin, vaikka kausi onkin vasta hieman yli puolenvälin. Kaiken kaikkiaan hieno homma tämä Simeonen Atléticon nousu, mutta kieltämättä välillä on hieman ikävä aikoja, jolloin el Real kävi kairaamassa patjantekijöitä kuivana Kekkoseen, kun taas Atlético kotonaan napsi Barcalta kaikki kolme pistettä. Nyt tuo tilanne on hieman kääntynyt, sillä Real Madrid ei ole tällä kaudella voittanut Atléticoa vielä kertaakaan, vaikka viidesti on jo kohdattu (kolme tappiota, kaksi tasapeliä). Nyt olisi aika sitten ottaa se voitto, vaikka ihan Mestarien liigan finaalin muistoksi.

Atlético on siitä ikävä huippujoukkue, että se ei ota pallonhallintaa itselleen, vaikka sitä kuinka tarjoaisi. Joukkue keskittyy omaan rakkikoiravastahyökkäyspeliinsä, mikä on ollut todella vaikea tyyli Real Madridille. Toisaalta nyt Tico on ennakkosuosikki ja seitsemän pistettä takana, joten sen on käytännössä pakko voittaa. Real Madridille sen sijaan teoriassa riittäisi tasapelikin tästä kohtaamisesta. Jos Atlético lähtee hakemaan väkevästi maalia heti alusta alkaen, se saattaa tarjota Real Madridille aseet hyökätä nopeasti, kun pallo saadaan. Ja sehän tarkoittaa sitä, että BBC sexIscolla höystettynä paukuttaa palloa maaliin. Mutta johtoasemaan Atléticoa ei saa päästää. Ne perkeleen kulmatilanteet...

Real Madrid ja Barcelona ovat myöntymässä tv-tulojen tasaisempaan jakamiseen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta

Kiteytinpä minä aamulla tämän asian hienosti yhteen sanaan.

Vaikka ottelua vielä hiiren verran onkin jäljellä, niin Atlético tulee voittamaan tänään. Se on dominoinut tavalla, jota en uskonut Real Madridia vastaan näkeväni. Pelottavinta tässä on kuitenkin ollut se, että el Real on ollut täysin tuuliajolla koko ottelun ajan. Voittoon en ihan hirveästi jaksanut missään vaiheessa uskoa, mutta tämä tyyli on ollut tylympi kuin koskaan olisin uskaltanut edes pelätä. Toivon todella, että Atlético ei tule Mestarien liigassa vastaan.

Tästä pitää vain toipua nopeasti, Real Madrid on edelleen sarjakärjessä. Toivon mukaan baskit hoitavat hommansa ja ero on edelleen neljä pistettä tämän kierroksen jälkeen. Siitä minä kuitenkin lähtisin, että Barca on pisteen ja Tico neljän päässä, kunhan maanantaiaamu koittaa. Atlético voi olla Madridin herra, mutta Real Madridin on nyt näytettävä, että se on Espanjan ja koko Euroopan herra.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Tämä matsi oli Realin selkein turpaanotto vuosiin. Ihan vitun järkyttävää touhua, toisaalta Tico nauttii tällä hetkellä Valkoisia vastaan pelaamisesta myös aika isosti.

Mihin hävittiin? Keskikentälle. Kolmikolla Isco- Kroos- Khedira aloitettiin, Sami tuli vaihtoon puoliajalla Jesen tieltä ja tunnin korvilla Isco teki tilaa Illarralle.
Koko kolmikko otti röhmyä aivan koko matsin ajan, ja kovaa. Ei tukea puolustukselle, löysää pallottelua eikä minkäänlaista hyökkäämistä. Ihan oksettava suoritus koko kolmikolta, noin selkeästi ei voi omaa matsiaan hävitä. Esimerkkejä puolustamisesta löytyi paljon, matsin ratkoneet kaksi nopeaa maalia hyvinä ja kalliina esimerkkeinä. Vitun löysää tukemista ja taka-alueen pelaamista ja pallot reppuun. Ok, Iker päästi ekan todellakin liian helposti, mutta silti kovin helposti tuo pommituspaikka Tiagolle aukesi. Hyökkäyssuunnan esimerkiksi koko ysikymppinen. Häpeällisen vähän tasokkaista suorituksia hyökkäyssuuntaan koko ajan. Toisaalta vitutti myös niin kovin monesti ennenkin näkynyt ilmiö, jossa Benzema ja Bale pystyvät olemaan kentällä näin paskoja ja näyttämään siltä, ettei heitä edes kiinnosta. Ronaldo oli myös huono, mutta niin tosiaan koko nippu. Marcelo->Coentrao näkyi hirvittävän isosti varsinkin hyökätessä, eihän Fabio ole lähimaillakaan Marcun tasolla kun pitäisi ylöspäin edetä.

Hirvittävä suoritus, mutta johto säilyy. Siitä sitä voimaa nyt pitää ammentaa. Vajaamiehisenäkin Real oli tänään ala-arvoinen. Ticolle silti arvostus. Hienosti ne tota hommaansa tekevät, koko ajan kopsuu nilkoille ja ovat varsin vittumainen vastus. Iso vuori Realin matkalla.

Kaksi vikaa maalia aika lailla Carvajalin piikkiin, vaikka varsin kosmeettisia olivatkin. Tällä repaleisella nipulla olisi pitänyt vaan väkisin tapella se eka puolituntinen nollille. Nyt siihen tuli Ikerille se eka virhe ja toinen maali oli mitä oli. Loppu olikin yhtä helvetin vesiliirtoa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Mihin hävittiin? Keskikentälle. Kolmikolla Isco- Kroos- Khedira aloitettiin

Kyllä, ehdottomasti näin. Tietysti vaihtoehdot olivat vähissä, kun James loukkaantui, mutta olisiko ollut mahdollista raudoittaa Bale ja pistää hänet pelaamaan alempana? Tosin kaveri on niin puujalka, että tuskinpa tämä olisi toiminut kovin kaksisesti. Jälkiviisaana voidaan todeta, että tässä olisi ollut otollinen paikka heittää Lucas Silva tuleen keskikentän keskustaan.

Toivon mukaan Ancelotti nyt tajusi, että 4-3-3 ei toimi huippujoukkueita vastaan, kun tuo ylin kolmikko on niin perkeleen laiska. Bale näyttää tällä hetkellä kovin turhalta pelaajalta Real Madridille. 4-4-2 olisi toimivin yhdistelmä, mutta kuka siihen keskikentälle neljänneksi pyöräksi, kun kaksi avauksen pelaajaa on sivussa? Modricin paluuta tässä odotellaan kuin kuuta nousevaa, mutta tiedä sitten kuinka nopeasti mies pääsee normaaliin vireeseen pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Viimeksi, kun el Real hävisi liigassa Atléticolle, niin se aloitti yli 20 voiton putken. Josko nyt nähtäisiin samanlainen...? Kyseessä on edelleen Real Madrid, Euroopan ja maailman valtias. Nyt pitää vain näyttää, että miksi sillä on nämä meriitit.

EDIT: Ancelotti otti vastuun tappiosta ja totesi tämän olleen hänen elämänsä surkein ottelu.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Viime lauantain "työtapaturman" jälkeen on hyvä suunnata katseet taas eteenpäin. Mestaruustaistelun ja liigan tasaisuuden kannalta viime viikonloppuhan oli mitä mainioin, mutta loppupeleissä se tärkein asia on se, että Real Madridin voittosarakkeessa on joka viikonloppu yksi voitto enemmän. Muulla ei ole väliä. Lauantaina olisi sitten mahdollisuus saada yksi voitto lisää plakkariin, kun Valkoiset kohtaavat Deportivon kotona ja sitten ensi viikon keskiviikkona Schalken herkkusieniliigan neljännesvälierän avausottelussa Saksan maaperällä. Ramos ja James ovat sivussa varmuudella loukkaantumisten takia, jonka lisäksi Samilla on taas jotain pientä vammaa, joka saattaa pitää miehen molemmista otteluista sivussa. Pepen tilanteesta en osaa sanoa tarkemmin, mutta kovasti tuo jengi kaipaisi sitä maailman sympaattisinta lusitaania tuonne alakertaan. Ødegaard treenasi taas ykkösmiehistön kanssa, mutta debyytti La Ligan puolella jäänee tekemättä ainakin lauantaina.

Mielelläni näkisin Lucas Silvan ensi ottelussa jo kentän puolella. Vaihtoehdot keskikentälle alkavat olemaan jo melko vähissä. Viime aikoina yössä ollut Kroos, sexIsco, Illarra + Castillan junnut. Ei hirveästi hymyilytä tällä hetkellä. Modric on Ancelottin mukaan pelikuntoinen aikaisintaan toisessa osa-ottelussa Schalkea vastaan. Tilanne puolustuksessakaan ei ole järin hyvä, Nacho-Varane saa varmaan taas vastuuta seuraavissa peleissä. Varanen vahvuudet tulevat esiin silloin, kun mies saa pelata tuollaisen kokeneen pelaajan rinnalla. Niissä otteluissa Varane kasvaa aina pituutta sen parikymmentä senttiä lisää. Ticoa vastaan Varane oli se puolustuksen liideri, jonka piti ohjata sitä koko puolustusta. Siihen rooliin Varane ei ole vielä valitettavasti valmis. Nacho on sellainen perushyvä yleispuolustaja, joka menee ehdottomasti nelostopparina hyvin jengissä ja tuollaisena rotaatiopelaajana, mutta ei avauskokoonpanon pelaajana. Viidakkovekara saadaan onneksi mukaan kokoonpanoon pelikiellon jälkeen, todella tervetullut lisä tuonne puolustukseen.

Realin otteista puuttuu tällä hetkellä se loistokkuus. Realin pelaaminen on ollut jo jonkun aikaa tuollaista konemaista suorittamista pelistä peliin. Ronaldokin on näyttänyt ihan tavalliselta futaajalta kolmannen Ballon d'Orin jälkeen. Nyt sitä yli-inhimillistä Rollea kaivattaisiin enemmän kuin koskaan. Viime pelin jälkeen joukkueella on varmasti kova halu näyttää, että Real on edelleen se Espanjan ja koko maailman ykkösjengi. Uskallan siis väittää, että Deportivon puolustuksella ei tule olemaan kovinkaan mukava ilta ensi lauantaina.

Toive avauskokoonpanosta olisi seuraavanlainen:

Navas; Marcelo - Varane - Pepe - Carvajal; Isco - Kroos - Silva; CR7 - Benzema - Jese

Jotain herättelyä tuo Balekin tarvitsee. Tuskin Carlolla on munaa laittaa "elämänsä futista" pelaavaa Balea penkin puolelle. Lisäksi Tico-ottelussa Karvajalan piikkiin meni muutama maali, joten Arbeloa saattaa pelata oikealla laidalla. Lisäksi jos Pepe ei ole pelikunnossa niin eiköhän Nacho operoi toisena topparina. Ja Navasille voisi heittää toki peliaikaa, hyvinhän Navas on niissä pelaamissaan otteluissa pelannut.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Real Madridin pelissä on jo pidemmän aikaa ollut omituisia ongelmia, joista toivon Ancelottin päässeen jyvälle. En tiedä kulminoituuko se loukkaantumisiin vai taktiseen muodostelmaan, mutta omituista on että yksi aivan jalkapallon peruselementtejä lyhytsyöttöpelin osalta loistaa täysin poissaolollaan, eli syöttösuunnat. Pelaajat eivät tarjoa toisilleen tarpeeksi tukea pallottomina. Eivät aina vaikuta tietävän mihin kohtaa kenttää tulisi ottaa se muutaman askeleen tikki jotta olisi pelattavana. Lähtisin siitä että kun palloa halutaan pitää omilla tulee aina vähintään kaksi mahdollista syöttölinjaa olla auki, osaavien koutsien pelisysteemeissä kolmekin. Tapa jolla esimerkiksi Brendan Rodgersin jengit rakentavat pallollista peliään on selkeä; aina syöttölinjat auki oikealle, vasemmalle tai suoraan jolloin vastustajan on mahdotonta ilman yltiöpäistä sekoiluprässiä niitä eliminoida. Lisäksi lyhytsyöttölinjojen monipuolisuus altistaa vastustajan pallottomat pelaajat jatkuvaan paineeseen keskittyä peittämään näitä jolloin selustassa on tilaa pelata Rollea tai Balea vauhtiin.

Benzema on pelaaja, jonka toivoisin aktiivisemmin tippuvan alemmas hakemaan pelivälinettä. On osoittautunut loistavaksi pelinrakentajaksi el Realissa, eikä puhdas strikerin rooli hänelle oikein sovi. Kun Benz tipahtelisi alaspäin kierrättämään nahkakuulaa, vapautuisi keskikaistalle leikkausmahdollisuuksia enemmän Ronaldolle ja Balelle. Nähdäkseni kissa-Karim menee vähän hukkaan pysyessään vastustajan linjan pelaajien välissä sillä ei omaa mitään huikaisevia target-ominaisuuksiakaan kohtalaisen pääpelin lisäksi.

Modricin paluu on isossa arvossa. Ramos tulisi parsia kasaan mahdollisimman pian. Varanelta pitää nähdä tasonnosto. Balen pitää parantaa. Tuossa kaikessa yksinkertaisuudessaan neljä yksilötasolla merkittävää seikkaa, jotka tuon taktisen ontuvuuden lisäksi tällä hetkellä sakkauttavat kuninkaallisten pelaamista.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Aika stabiili 2-0-kotivoitto Deportivosta. Maalit sexIscolle ja Benzemalle. Eipä tästä matsista jäänyt hirveästi kerrottavaa jälkipolville. Tärkeimmät pointit Silvan debyytti ja Ikerin 327:s voitto La Ligassa Realin paidassa, jolla sivutaan Raulin seuraennätystä. Iker on pelannut 499 liigaottelua, joten ensi ottelussa mies saattaa tehdä hyvinkin seurahistoriaa nappaamalla voiton numero 328 tilillensä. Raulilla tuohon 327 voittoon kesti 550 liigaottelua. Tämän kauden aikana Iker ei varmaan ehdi enää ohittamaan Raulia otteluiden määrässä (Ikerillä 708 ottelua, Raulilla 741 ottelua), mutta Manuel Sanchis Jr jäänee Ikerin taakse ottelumäärissä (711 ottelua). Vaikka aika on jo hiukan ajanut ohi Ikeristä niin ovathan nuo aivan käsittämättömiä lukuja. Koko ura vielä samassa joukkueessa, huhuh!

Ensi keskiviikkona sitten Gelsenkircheniin, jossa vastassa on tosiaankin Schalke. Viime vuonna Schalkehan sai melkoista kyytiä el Realilta, mutta samanlaisiin murskajaisiin en tällä kertaa usko. Parin maalin vierasvoitto ja homma lopullisesti pakettiin Bernabeulla.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Pepe on matkannut joukkueen mukana Saksaan, joten mies saattaa hyvinkin aloittaa Schalkea vastaan. Elintärkeä vahvistus joukkueelle juuri tällä hetkellä. Coentrao ja Khedira ovat ilmeisesti pienempien vammojen takia sivussa, mutta Modricista, Ramosista ja Jamesista on pelikentille aikaisintaan vasta maaliskuun puolella. Toivottavasti sympaattinen lusitaani tuo sellaista tietynlaista jämäkkyyttä ja johtajuutta puolustuslinjaan. Varane voi sitten keskittyä niihin vahvuuksiin, kuten Pepen merkkausvirheiden paikkaamiseen nopeudellaan :hymiö:. Muita muutoksia kokoonpanoon tuskin nähdään, jatketaan voittavalla miehistöllä. BBC:ltä olisi toiveissa samanlainen näytös kuin viime vuonna Schalken vieraana, mutta ollaan nyt ehkä hiukan maltillisempia niiden toiveiden kanssa. Pari-kolme maalia Realille ja hyvät lähtöasemat sitten kotipeliin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Carlo Ancelotti valinnut mielestäni parhaan mahdollisen avauskokoonpanon tämän illan otteluun:

Casillas; Carvajal - Pepe - Varane - Marcelo; Silva - Kroos - Isco; Bale - Benzema - Ronaldo.

Mielenkiintoista nähdä Lucas Silva ensimmäistä kertaa avauksessa. Viime ottelun muutamat minuutit eivät oikein antaneet minkäänlaista kuvaa miehestä, mutta tänään voisi jo vähän päästä pelin sisällekin. Toivon mukaan osoittautuu heti kättelyssä pelimieheksi, sellaista nyt tarvittaisiin keskikentälle.

Toivotaan hyvää ja vakuuttavaa voittoa. Voitto nyt joka tapauksessa on pakko napata.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Aika rutiinimatsi, ja onneksi tuo rutiini riittää tällaiseen. Kyllä joukkue aika takalukossa on, varsinkin Jamesin puuttuminen köyhdyttää omissa silmissäni hyökkäystehoista paljon pois. Kun Crisukaan ei ole siinä syksyn dominointitikissä juuri nyt, niin aika tukkoista on.

Silti komea kaappi lopulta eilen CRn toimesta (Carvajalilta hyvää malttia esityössä) ja toisessa Marcelon unelmakuti Crisun hassuteltua kolme tai neljä jamppaa pois tieltä. 0-2 ja kiitos.

Benzema ja Bale eivät eilenkään olleet ihan parhaimmillaan, toivottavasti se löytyisi nyt noiden jamppojen osalta taas nopeasti.

Topparit jees, varsinkin Varanelta taas loistavia katkoja pitkin matsia. Kroos ehkä taas vähän tahmea. Toisaalta sen pelaaminen on hyvinkin toimiessaan vähän staattisen oloista.

Lucasin peliä tuli nyt itse vahdattua aika tarkkaan ja ainakin tässä matsissa se riitti mainiosti. Hyvä perustekniikka ja erinoimainen hahmottamaan tilaa. Ovelia käännöksiä paineen alla ja oli kyllä juuri kaivatunlainen esitys. Hienoa. Myöhemmin sitten nähdään miehen taso kovimmissa koitoksissa.

Poissalijoita kaivataan takaisin, kaikki kolmikosta Mordo, James ja Ramos ovat todella tervetulleita takaisin asap.
 

Heltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, LA Lakers
Benzema ja Bale eivät eilenkään olleet ihan parhaimmillaan, toivottavasti se löytyisi nyt noiden jamppojen osalta taas nopeasti.
Omaan silmään Bale pelasi kyllä hyvän pelin. Vei muutaman kerran haastoillaan Schalken vasemmalta puolelta parikin pelaajaa kahville. Pelasi pelin lopussa Iscolle hienosti paikan kantapäällä. Heti Bale oli paremmin pelisssä mukana kun vastustaja jätti hieman enemmän tilaa eikä pistänyt bussia parkkiin oman kuudentoista rajalle.

Benzema oli kyllä huono aivan kuten sanoit. Espanjalaislehdistöhän kirjoitti ennen peliä että Benzemalla olisi ollut tiistaina kuumetta/flunssaa mutta tiedä sitten näistä.


Lucasin peliä tuli nyt itse vahdattua aika tarkkaan ja ainakin tässä matsissa se riitti mainiosti. Hyvä perustekniikka ja erinoimainen hahmottamaan tilaa. Ovelia käännöksiä paineen alla ja oli kyllä juuri kaivatunlainen esitys. Hienoa. Myöhemmin sitten nähdään miehen taso kovimmissa koitoksissa.

Itse en juurikaan nähnyt näitä ovelia käännöksiä paineen alla kun mies tuntui olevan aivan eri rytmissä joukkueen kanssa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Pelattiin todella usein helposti tilanteista ulos kun mies ryntäili vastustajan päälle ja tämän takia Isco joutui pelaamaan todella alhaalla koko ottelun. Toki tämä taas on ymmärrettävää kun toinen esiintyminen vasta Realissa.

Pelasi muutenkin aika varovaisesti ja kesällä on hommia tehtävä fysiikan suhteen. Carlo oli ilmeisesti antanut ohjeita että pelaa yksinkertaista peliä ja sitä Silva todella pelasi. Nyt ei nähty juurikaan niitä xabimaisia puolenvaihtoja kuin vasta 85min kohdalla vaikka nämä ovat juuri niitä mitä Silvalta voi odottaa. Toivottavasti sunnuntaina alkaa ottamaan enemmän roolia jos pääsee avaukseen.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Benzeman osalta toi flunssa voi hyvin pitää paikkansa, kun otettiin aika köykäisen pelin jälkeen vielä Chichariton tieltä pois.

Joo, Balen kantapääsyöttö oli kyllä komea, siitä pinnat. Mutta jotenkin vituttaa kun kaverin pelikäsitys on niin järkyttävällä tasolla. Antaa helppoja syöttöjä ihan päin helvettiä säännöllisin väliajoin, jotenkin ihan huolimattomuuttaan. Toisaalta eilenkin oli joku tilanne, jossa olisi voinut pelata Ronaldolle todella huippuluokan maalipaikan (tilanne josta Özil ja Di Maria osasivat aina antaa nopean poikkisyötön esim ulkosyrjällä oikealta laidalta), mutta Bale ei noita mahdollisuuksia noteeraa ollenkaan vaan tuijottelee johonkin tyhjyyteen. Jotenki sellainen puupäisyys, siinä kai se itseäni eniten vituttava ominaisuus. Sen voisi hyväksyä jos tehot olisivat huomattavasti kovemmat, mutta tällä kaudella on tuntunut siltä, että Balen vaikutus pelaamiseen on pääasiassa miinuksen puolella. Turhauttavaa, koska jampasta maksettiin se 100 miljardia tonnia.

Silvan osalta pidän pääni. Tykkäsin maltista ja huolellisuudesta. Juuri sitä mitä ekaan chämppäripeliin pitikin pystyä tarjoamaan. Ei missään nimessä ollut mikään maalintekouhka, mutta pitikö sitten olla? Tuli tähän matsiin paikalle, jota nyt viime ajat ovat pelanneet Illarra ja Khedira. Rytmitti jo nyt peliä näihin verrattuna mukavalla tavalla.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
2-0-vierasvoitto. Lukemat mairittelevat hiukan kotijengiä, avauspuolikkaalla oli jo paikkoja paketoida ottelu, mutta viimeistely ontui hiukan (pl. Benzeman komea saksari, joka hylättiin kuitenkin paitsiomaalina). Toisella puoliajalla Benzema pääsi kuitenkin tuikkaamaan pallon tyhjään rysään ja Ronaldo viimeisteli sitten loppulukemat puskumaalilla.

En ole kiinnittänyt hirveästi huomiota tähän aikaisemmin, mutta onko sexIsco saanut vieraspeleissä myös kotiyleisöltä pienet ovationit? Tänään ainakin yleisö palkitsi Iscon ihan ansaitusti komeasta ottelusta. Harvemmin noita kuulee kyllä, mutta näköjään elcheläisyleisöllä on sitä kuuluisaa tyylitajua. Huikea pelimies, Isco on tehnyt dimariat, ja mies on ollut pitemmän aikaa jo keskikentän paras pelaaja. Puolustuspelaaminen on parantunut myös kauden mittaan, tänään monta hyvää katkoa vastustajien rynnätessä kohti Pyhän vartioimaa maalia. Ja kuten taisin viime viestissä mainita niin Iker on nyt Real Madridin historian eniten La Liga -pelejä voittanut pelaaja. Tänään tuli myös 500:s ottelu La Ligassa Real Madridin paidassa. Hattu pois, siinä on todellinen leyenda!

Enpä olisi uskonut, että Real johtaa La Ligaa tämän kierroksen jälkeen neljällä pisteellä, mutta tämähän käy paremmin kuin hyvin. Valkoinen juna on tiukasti mestaruusraiteilla.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Ronaldo ohitti tänään Santillanan aka Carlos Alonso Gonzalezin Real Madridin kaikkien aikojen maalipörssissä siirtyen tilaston kolmoseksi. Pelejä maailman paras tarvitsi tähän 362 vähemmän! Nyt kasassa on 290 maalia 280 ottelussa ja edellä tilastossa ainoastaan Don Alfredo (307) ja Raul Gonzalez (323).
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Ronaldo ohitti tänään Santillanan aka Carlos Alonso Gonzalezin Real Madridin kaikkien aikojen maalipörssissä siirtyen tilaston kolmoseksi. Pelejä maailman paras tarvitsi tähän 362 vähemmän! Nyt kasassa on 290 maalia 280 ottelussa ja edellä tilastossa ainoastaan Don Alfredo (307) ja Raul Gonzalez (323).

Hyvä, että joko noteeraa tälläkin palstalla Christianon mahtavan saavutuksen. Ohessa linkki BBC:n uutiseen aiheesta. Toivottavasti myös suomalainen media havaitsee tosiasian ja ymmärtää sen arvon. Vain Di Stefanon ja Puskaksen maali/ottelu -tilastot vetävät vertoja maailman parhaalle.

BBC Sport - Elche 0-2 Real Madrid
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En ole kiinnittänyt hirveästi huomiota tähän aikaisemmin, mutta onko sexIsco saanut vieraspeleissä myös kotiyleisöltä pienet ovationit? Tänään ainakin yleisö palkitsi Iscon ihan ansaitusti komeasta ottelusta. Harvemmin noita kuulee kyllä, mutta näköjään elcheläisyleisöllä on sitä kuuluisaa tyylitajua.

Voi myös osittain johtua siitä että Isco on pelannut alueella junnu- ja aikuisuransa alustaan osan. Toki Valenciassa, mutta noiden välillähän taitaa olla aika lämpimät suhteet.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Kyllä Isco on aikalailla Kataloniaa lukuunottamatta koko Espanjassa helvetin kovassa huudossa tällä hetkellä. Porukka diggaa, ja miksei.

Eilen näytti tulevan jo hankalakin matsi, kun Crisu ei päässyt tolppaa lähemmäs ja tuhri sen yhden avopaikankin ekalla jaksolla, kun pallo tuli jostain Suarezin kainalosta takatolpalle. Tuosta sitten onneksi päästiin yli ja CR oli selkeästi aktiivisin Madridista koko matsin hyökkäyssuuntaan ja lopulta joukkue siitä saikin pari palkintoa. Hyvä näin. Benzin saksari oli kyllä komea, harmi että se otettiin pois. Bale ei lopulta paljoa saanut touhuttua, mutta otti kyllä pari hurjaa taklausta. Varsinkin se Niguezin rappaus oli ikävää katsottavaa. Dumari salli muutenkin tosi kovan fyysisen pelaamisen, joka on sinällään ihan hieno linja. Ylikovat liu'ut pitäisi kyllä silti ottaa pois.

Ikerille huikea ennätys ja komea nollapeli taas plakkariin. Nyt jo 11 tämän kauden Ligassa.

Kk pelasi itse asiassa tosi samantyylisen matsin kuin Schalkea vastaan viikolla, aika rutiininomaista suorittamista ja sellaista perusvarmaa touhua. En valita, mutten tuulettelekaan. Isco näytti taitojaan taas useaan otteeseen, mutta Modric ja James pystyvät tarjoamaan sitä luovuutta aika paljon enemmän, kuin mitä nyt kentällä nähdään. Linja oli varma koko ajan, Marcelo on kyllä tällä hetkellä uransa piikissä. Pelaa loistavia matseja koko ajan.

En todellakaan ennustanut pistejohdon viime kierroksella kasvavan, mutta näinhän siinä vaan kävi. Juna puksuttaa aika vastustamattoman oloisena tällä hetkellä. Huomioidaan nyt tosiaan sekin, että sieltä on tulossa aika hurjia jamppoja pikkuhiljaa takaisin myös lasaretin puolelta ja CRkin ehti tässä jo viettää omalla mittapuullaan aikamoisen slumpin. Balesta penkkiveikko ja Mordita+Ramos ja vielä myöhemmin James takaisin... Sitä odotellessa.
 

MarzzuMaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Real Madrid, Blackhawks
Vuosia jo tätä keskustelupalstaa tultu lueskeltua, niin eiköhän se ole jo korkea aika ruveta jotain kirjoittelemaan tännekin!
Jaasin tuossa ylempänä osasi jo kertoa, että sieltä alkaa sairastupa pikkuhiljaa tyhjentyä, onko mitään käsitystä koska voidaan odotella Lukaa ja Ramosia tositoimissa? Modric ilmeisesti tällä viikolla aloittanut jo täyspainoisen harjoittelun? Tälle iso peukku!
Mutta ilmeisesti Jamesin paluuta joudutaan odottelemaan pidempään, kun Lukan ja Ramosin?
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Mutta ilmeisesti Jamesin paluuta joudutaan odottelemaan pidempään, kun Lukan ja Ramosin?

Jamesin sairasloma oli 2-4 viikkoa pitempi kuin Ramosin, joten paluu nähdään varmaan huhtikuun puolella vasta. Modric ja Ramos saavat kuitenkin hyvin pelejä alle ennen niitä tärkeitä pelejä Mestareiden liigassa. Ja kieltämättä keskikentän ja puolustuksen osalta vedetään aika kapealla linjalla, koska tuon trion lisäksi Sami Khedira ja Fabio Coentrao ovat sivussa myös vammojen takia. Onneksi ottelutahti on ollut Realin kannalta melko suotuisa Copa del Reysta tippumisen johdosta. Jengi on vetänyt tuloksellisesti ihan hyvin kuitenkin siihen nähden, että noita loukkaantumisia on ollut jonkun verran. Loukkaantumiset syövät kuitenkin jengin iskukykyä aika helvetisti varsinkin kun kyse on ollut ihan avainpelaajista. Yhden topparin menettäminen sairastuvalle ei ole mitenkään katastrofaalista el Realille, koska Varane on pelannut noin isoa kuvaa peilaten aika varmasti puolustuksessa niin Pepen kuin Ramosinkin kanssa, mutta kun otetaan molemmat ukot pois niin puolustus on aivan ulapalla. Modricin paluun myötä Kroosin lepuuttaminen on myös mahdollista ja uskon Balen heräävän myös Modricin paluun myötä. Kaverukset ovat pelanneet hyvin yhteen niin Spursin kuin Realin paidassakin, joten kunhan Modric saa sen pari-kolme matsia alle niin tulemme näkemään myös sitä parasta Balea oikealla laidalla. Saa ottaa ylös.
 

Heltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, LA Lakers
Jamesin sairasloma oli 2-4 viikkoa pitempi kuin Ramosin, joten paluu nähdään varmaan huhtikuun puolella vasta. Modric ja Ramos saavat kuitenkin hyvin pelejä alle ennen niitä tärkeitä pelejä Mestareiden liigassa. Ja kieltämättä keskikentän ja puolustuksen osalta vedetään aika kapealla linjalla, koska tuon trion lisäksi Sami Khedira ja Fabio Coentrao ovat sivussa myös vammojen takia.
Coentrao on harjoitellut joukkueen kanssa jo reilun viikon ja on varmasti pelikunnossa. Carlo miettii kuumeisesti että ottaako Modricin mukaan kokoonpanoon jo sunnuntaina. Tästä keskustellaan ilmeisesti fysioiden ja pelaajan kanssa huomisten harjoitusten jälkeen.

Sen sijaan Bale on harjoitellut itsekseen tuon Niguezin järjettömän taklauksen jälkeen. Myöskin Ronaldo harjoitteli eilen sisätiloissa.

Tuon Niguezin keltaisen kortin arvoisen taklauksen voi katsoa tuosta.
Horror Tackle Aaron Niguez vs Gareth Bale | Elche - Real Madrid | 22.02.2015! - YouTube
(Linkki vie youtubeen)

Modricin paluun myötä Kroosin lepuuttaminen on myös mahdollista ja uskon Balen heräävän myös Modricin paluun myötä. Kaverukset ovat pelanneet hyvin yhteen niin Spursin kuin Realin paidassakin, joten kunhan Modric saa sen pari-kolme matsia alle niin tulemme näkemään myös sitä parasta Balea oikealla laidalla. Saa ottaa ylös.
Bale on pelannut hyvin viimeiset ottelut ja ollut tästä BBC kolmikosta selvästi halukkain. Tehnyt hyviä juoksuja ja pystynyt haastamaan välillä paria vastustajan puolustajaa ja hankkimaan tätä kautta vastutajille keltaisia kortteja.

Jokainen voi kuvitella että Carlo antaisi Kroosin huilata vaikka Modric palaa mutta todellisuus voi olla hieman erilainen kun tietää italialaisen rotaation Realin peräsimessä.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Muistaakos kukaan mikä oli "tarkka" ennuste Ramosin paluusta? Jonnekin Maaliskuun puolivälin-lopun nurkillehan tuo lienee osuvan, mutta onko kuinka realistista toivoa että saisi edes jokusen pelin alle ennen clasicoa? Olisi meinaan tärkeää saada pelituntumaa kohdilleen tuota varten.

Tuosta Carlon peluutuksesta olen kyllä itsekin välillä hieman huolissaan. Nyt toki loukkaantumiset sotkevat aika paljon mutta eipä mies hirveästi ole rotaatiota muutenkaan käyttänyt, siellä on esimerkiksi juuri mainittu Kroos rehkinyt aika kovia minuutteja jo tällä kaudella ja kovimmat pelit ovat vasta edessä. Toivottavasti johonkin väliin ehtisi hieman ottaa huilia. Viime aikojen otteista vielä sen verran että melkoisesti sieltä on tuntunut terävyyttä otteista puuttuvan, mutta toki toisinpäin ajateltuna ihan positiivistä kevättä kohden että pystytään tuollaisella rutiinipallottelulla näitä matseja kääntämään melko vaivattoman oloisesti
 

MarzzuMaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Real Madrid, Blackhawks
Kunha ei nyt Carlo hätäile Modricin suhteen, jos todella miettii jopa peluuttavansa Lukaa Villarealia vastaan. Pakko vielä ottaa kantaa tuohon Niguezin taklaukseen, onhan toi aivan JÄRKYTTÄVÄ! Jos tuo ei ole punaisen paikka, niin mikä sitten on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös