Real Madrid C.F. 2010-11 - sympaattisen pikkuseuran Euroopan valloitus

  • 117 586
  • 577

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Sinänsä näin päivänselvästä asiasta on tyhmää edes väitellä, mutta kuten linkissä olevasta kuvasta näkee Pepe on noin metrin Callejonin perässä kontaktin taphtuessa.

Mutta et ota tuossa huomioon sitä, että Callejon joutuu kiertämään Casillasin ja siinä ajassa Pepe painelee miehen ohi. Senpä vuoksi Callejon vetääkin rähmälleen, liikkuvassa kuvassa tuon näkee selvästi. Tiedät varmaan, että kuva valehtelee noissa tilanteissa enemmän kuin tuhat sanaa.

Mutta asiastahan on koko lailla turha väitellä. Pelikielto pitää, minulla on mielipide a ja sinulla b, kunnioittakaamme niitä.
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
Laitetaanpas taas lyhyesti Realia koskevista uutisista poimittua hieman omilla pohdinnoilla höystettynä:

- Marcassa ollaan ihmetelty sitä, miksei Sergio Ramos pelannut Espanyolia vastaan, vaan Mou oli jättänyt miehen penkille ja laittoi Arbeloan oikean pakin paikalle. Arbeloahan on tainnut olla avauksen mies jo pitkään Marcelon loukkaantumisesta saakka, vaikka onkin pelannut lähinnä vasemmalla laidalla. Lehdessä epäillään, ettei Mou ole tyytyväinen siihen, miten Sergio jättää noudattamatta Moun nousuille asettamia rajoituksia.

Arbeloahan on tosi kurinalainen, oman tonttinsa pitävä kaveri, kun Sergio taas lähtee aika rohkeasti välillä mukaan hyökkäyksiin (hyvä niin). Toivottavasti koko juttu on pelkkää Marcan spekulointia ja Sergio on taas avauksessa lauantaina Levantea vastaan.

- Jos Real ei häviä Levantelle lauantaina, Mou ottaa haltuunsa sellaisen ennätyksen, ettei hänen valmentamansa joukkue ole hävinnyt kotonaan liigapeliä 148 peliin. Edellinen tappio tuli noin 9 vuotta sitten himassa 23.2.2002 Porton valmentajana Beira Maria vastaan. Aika kova saldo, kun ottaa huomioon sarjat, joissa mies on valmentanut Porton jälkeen.

- Pepestä oli eilen ja tänään iso juttu Marcassa. Mies vakuutti, että diili kyllä syntyy Realin kanssa. Toivotaan näin.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Edellinen tappio tuli noin 9 vuotta sitten himassa 23.2.2002 Porton valmentajana Beira Maria vastaan. Aika kova saldo, kun ottaa huomioon sarjat, joissa mies on valmentanut Porton jälkeen.

Aivan huikea saldo. Tähän pitäisi jonkun sitten laskea, kuinkahan monta kertaa tuona aikana Mourinhon joukkue on kohdannut kotonaan vaikkapa ManUn, Arsenalin, Liverpoolin, AC Milanin, Juventuksen, Barcelonan, Bayernin, Lyonin... Aivan käsittämättömän hieno tilasto, itse asiassa.
 

Stormy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Real Madrid Club de Futbol
Aivan huikea saldo. Tähän pitäisi jonkun sitten laskea, kuinkahan monta kertaa tuona aikana Mourinhon joukkue on kohdannut kotonaan vaikkapa ManUn, Arsenalin, Liverpoolin, AC Milanin, Juventuksen, Barcelonan, Bayernin, Lyonin... Aivan käsittämättömän hieno tilasto, itse asiassa.

Ko. tilastohan ei koske CL:n pelejä, eli kyseessä on pääsarjatasolla meneillään oleva putki. Hieno suoritus kyllä sinälläänkin
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Ko. tilastohan ei koske CL:n pelejä, eli kyseessä on pääsarjatasolla meneillään oleva putki. Hieno suoritus kyllä sinälläänkin

Joo, katos. Täällä innostuttiin jo liikaa. Silti, kuten sanoit, uskomaton tilasto.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pepe ei ole kokoonpanossa Levantea vastaan. Toivon mukaan vain säästellään Lyonia vastaan eikä kaveri ole taas telakalla.

Huomiseen pelaajalistaan on merkitty seuraavat nimet:

Adán, Dudek ja Tomás Mejías; Carvalho, Marcelo, Arbeloa, S. Ramos, Albiol ja Garay; Khedira, Xabi, Lass, Gago, Kaká, Özil ja Di María; Cristiano Ronaldo, Adebayor ja Benzema.

AS huutelee, että Real Madrid tarjoaisi Sergio Ramosia Milanon kakkosseuraan vaihdossa Patoon. Joo ei. Jos tuon tempun Peréz menee tekemään, niin tässä instituutiossa on jäljellä tasan yksi pelaaja, jonka vuoksi symppaan Real Madridia.

Mourinho totesi Levante-ottelun olevan hänen elämänsä tärkein, syynä se, että kyseinen ottelu on seuraava. Ihan hyvä perustelu ja osoittaa, että ottelu kerrallaan mennään eteenpäin.

Real Madrid.comissa Casillasin haastattelu. Vakuuttaa, ettei hänen ja Ronaldon välillä ole mitään kitkaa. Kovastihan Marca on ollut jakamassa Real Madridia Cristianon tiimiin ja Casillasin tiimiin. Ensimmäisessä ovat käytännössä kaikki ulkomaalaiset, kun taas jälkimmäiseen nimettiin Ikermanin ohella Ramos, Alonso, Arbeloa, Higuain, Pedro León, Granero ja junnut. Jotenkin ei olisi vaikea uskoa, sillä Ronaldo pitää itseään seuraa suurempana, kun taas espanjalaiset ovat kasvaneet siihen kulttuuriin ja tietävät mitä Real Madrid merkitsee espanjalaisille.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
Pepe ei ole kokoonpanossa Levantea vastaan. Toivon mukaan vain säästellään Lyonia vastaan eikä kaveri ole taas telakalla.

Taidetaan ensisijaisesti säästellä, päivän Marcassa todetaan Pepen jäävän kokoonpanon ulkopuolelle varmuuden vuoksi. Miehellä on kai ylirasitusta pohkeissa (?) ja ei haluta ottaa riskejä Lyon-peliin.

Marca ennakoi avaukseksi seuraavaa: Adán; Ramos, Albiol, Carvalho, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira, Di Maria, Kaká, CR7; Benzema

Avauksen pitäessä paikkaansa kyllä vähän näyttäis siltä, että José säästelee tän hetken avainpelaajistaan Adea, Özilia ja Arbeloaa. Saatan mennä toki hieman pitkälle väittäessäni Aden ja Arbeloan olevan Josén avainpelaajia, mutta viime peleissä on peluutuksen perusteella kyllä tuollainen ajatus tullut mieleen. Josén kuvioissa Benz taitaa olla jäämässä Aden varjoon ja Arbeloakin on papereissa Sergio Ramoksen kanssa vähintään samalla viivalla. En olisi yhtään yllättynyt, että Lyonissa avauksessa olisi Ade ja Arbeloa.

Tänään taas illan matsiin olen menossa ja tällä kertaa liput on itäisen katsomonosan piippuhyllylle. En ole tuolla puolella stadionia aiemmin ollutkaan ja nyt voi olla pienet saumat nähdä vähän lähempää José-show'ta, kun vaihtopenkit on tolla puolella.

José kuulemma olisi kiinnostunut hankkimaan Momo Sissokon Juvesta Realiin. En ole kaverin otteita viime vuosina nähnyt, mutta Liverpoolin aikojen Momosta olevien muistikuvieni perusteella en näkisi Momon hankintaa kovinkaan hyödyllisenä - eikös Realissa ole jo Lass ja Khedira hoitamassa saman roolin hommia?

Lopuksi vielä UCL-vastustaja Lyonista. Lyonin kärki Lisandro Lopez on loukkaantunut ja ei pelanne Realia vastaan. Ranskalaismedioissa liikkuneiden huhujen mukaan Lopez sai treeneissä kuulla, ettei ole Nancy-pelin kokoonpanossa (haluttiin säästellä Real-peliin) ja tästä suivaantuneena oli potkaissut palloa sellaisella voimalla, että oli loukannut takareitensä. Hehheh, kai Real Lyonin hoitelee tällä kertaa joka tapauksessa, mutta kyllä tällainen Lyoniltakin tullut jeesi toki kelpaa. Lopez on ollut aika jäässä viime aikoina, mutta kaveri on parhaimmillaan edelleen erittäin vaarallinen kärjessä.
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
Eipä lauantainen Levante-peli sitten juuri ihmeitä tarjonnut, Real hoiti rutiinipelillä pisteet vaisusta Levantesta. Tuntuu, että Levante antoi jollain tavalla periksi aikaisen Benzeman maalin jälkeen.

Pelaajista:
- DiMarialla vaikutti olevan kovat näyttöhalut. Hienoja haastoja mieheltä ja kaiken kruunasi huikea esityö Benzeman maaliin.
- Kaka on edelleen aika vaisu kokonaisuudessaan, mutta kai miehelle pitää antaa vielä aikaa tuntuman löytämiseen pitkän poissaolon jälkeen.
- Lass ja Khedira keskikentän ankkureina toimi ihan riittävän hyvin, vaikka Xabin poissaolo näkyikin. Lassille propsit siitä, että suoriutui pallollisen ankkurin hommista ihan riittävän hyvin
- Benzemalta OK peli ja hieno, että mies sai maalin tililleen
- CR7 oli taas Realin pelissä näkyvimpiä hahmoja ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla mies pelasi joissain tilanteissa aika epäitsekkäästi verrattuna Crisun normiesityksiin. Toisella puoliajalla CR7 selvästi haki maalia tililleen ja paikkoja oli ihan riittävästi, muttei tällä kertaa vaan uponnut millään.
- Özil ei kentällä kauaa ehtinyt olemaan, mutta aika helvetin hieno messimäinen nousu pallon kanssa käytännössä koko hyökkäyskenttäpuoliskon läpi

Stadionilla päätykatsomot olivat käytännössä täynnä ja olen hieman yllättynyt, että Marcan mukaan pelissä oli ”vain” 65 000 katsojaa. Alakatsomoissa toki jonkin verran tilaa oli, varmaan sateellakin oli vaikutuksensa. Toisaalta taas ensimmäinen lauantain kotipeli pitkään aikaan oli tuonut stadionille varmaan porukkaa.

Huomenna sitten isojen panoksien matsi Lyonissa. Voiton lisäksi vierasmaalin/vierasmaaleja sisältävä tasapeli olisi kelpo tulos.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Joo, lauantain matsi ei noussut miksikään spektaakkeliksi, vaikka Real oikeasti aika hyvin pelasikin. Todella varmoin ottein voitto kotiin ja tätä päivää odottamaan. Viikonlopulta odotinkin itse melkein eniten Barcan suvantovaiheen jatkumista Athleticia vastaan. Lähellähän tuo olikin, mutta lopulta Kirppu käänsi homman Barcalle ja ero säilyi viidessä pisteessä. Barcan viimeaikaiset otteet, sekä tulokset että esitykset, valavat kuitenkin uskoa siihen, että Ligassakin on vielä saumoja jäljellä. Pienet ne saumat ovat, mutta joka tapauksessa.


Tänään onkin iso ilta, vierasmaali olisi tilauksessa, vierasvoitto olisi jo nappisuoritus.

Marca ennakoi avaukseen Realille todella harvinaista 4-3-3:a.

CR7- Ade- Özil

Khedira- Xabi- Lass

Arbeloa- Carvalho- Pepe- Ramos

Pyhä


Muuten tykkään kyllä, mutta olisin kyllä antanut loistavasti viime ajat pelanneelle Marcelolle avauspaikan. Myös Albiolin soisi olevan Carvalhon tilalla. Muuten näyttääkin aika mukavalta. Saa nähdä, kyllähän Lyonillakin on tekijämiehiä, Courcouff, Toulalan jne. Hieno matsi tiedossa.

Hala Madrid!
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
Marcan ja Uefan sivujen mukaan avaus näyttäisi tältä:

Pyhä; Arbeloa, Carvalho, Pepe, Ramos; Alonso, Khedira, CR7, Özil, Di Maria; Adebayor

Marcassa formaatti oli 4-2-3-1, kun Uefa taas tarjoaa 4-3-2-1. Jotenkin tuossa jälkimmäisessä ja miesltäni puolustusvoittoisemmassa formaatissa ymmärtäisi Marcelon poissaolon hieman paremmin, vaikka outoa se on. Vai oiskohan jotain pientä loukkaantumista Marcelolla?

Eli alakerta juurikin tuo Jaasinin ennakossa ollut ja oikeastaan ainoa muutos aiemmin ennakoituun Lassin vaihtuminen DiMariaan.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Hyvät merkit ilmassa: JYP voitti HIFK:n, osallistuin Kampissa olut-tutkimukseen ja! Ennen kaikkea hyvä fiilis on muutenkin. Voitto tulee, 2-0!
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
Huhhuh, aika tiukka matsi! Lopussa kyllä iski pelko puseroon, että näinköhän se Lyon tulee vielä takaa ohi. Loppupeleissä 1-1 ei ole todellakaan huono tulos Lyonista, mutta johdon menettäminen harmittaa. Tasoitusmaalissa oli kyllä paskaa tsägää, mutta näitä sattuu. Aika mielenkiintoinen tilanne lopussa, kun Lyon haki voittomaalia kunnon draivilla ja Real yritti kontrata aina paikan tultua.

Alussa Realin peli oli aika hermostunutta, mutta ekan puoliajan lopulla peli oli aika paljon Realin hallussa. Toinen puoliaika meni aika pitkälle myös Realin tahdissa, vaikka Lyonkin välillä pääsi pelottelemaan.

Jos en nyt ihan väärin muista jotain lukemaani juttua, Real ei ole tehnyt koskaan Gerlandilla maalia. Tai ei ainakaan pudotuspeleissä maalia. Emilio Butragueno sanoi äsken haastattelussa, että vihdoinkin saimme maalin Stade Gerlandilla eli eiköhän siitä ainakin jokin tovi ole.

Lyhyesti:

- DiMaria oli hyvä, hienoa peliä pienessä tilassa. Mulle Realin man of the match
- CR7 pelasi suht hyvin ja antoi huikean syötön ykkösellä Karimille maaliin. Samoin mies hienosti pelasi esim. paikan vastahyökkäyksessä sivurajan tuntumasta toisen puoliajan loppupuolella DiMarialle
- Benz teki sitten maalin aika nopeasti sisään tultuaan. Tuossa maalissa oli kyllä tuuriakin mukana, mies vetää kaatumaisillaan vastaantulevan Llorisin putkista. Anyway, ennen vetoa hienoa peliä Karimilta boksissa
- Özil oli mielestäni tänään hieman vaisu, mutta propsit siitä esityöstä Benzin maaliin. Tuli jotenkin mieleen, että pihapeleissä on tuo pienen tilan taito hankittu varmaan..

Kolmen viikon päästä sitten toinen osaottelu Madridissa aika mielenkiintoisista asetelmista. Ainakin Realilla on paremmat saumat kuin viime vuonna, jolloin voittokaan ei välttämättä riittänyt. Siihen peliin on jo lippu, joten ei tässä oikein malttaisi odottaa, että pääsee ekaa kertaa kuulemaan UCL-hymniä livenä..
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
1-1 tasuri ja Mourinho on varmasti tyytyväinen, vaikka voittoonkin oli avaimet. Ensimmäinen jakso oli aika aneeminen hyökkäyspelin suhteen, mutta päätavoite oli varmasti pitää nollat omissa. Jakson alussa Ramos oli Bastoksen kanssa ongelmissa, mutta muuten Ikerin yhtä virhettä lukuunottamatta ei kaveri liiemmin paikoilla juhlinut.

Toinen jakso lähti taas ihan eri sykkeellä käyntiin, kun Crisse paukutti tolppaan vaparista ja Ramos nikkasi kulmasta ylärimaan parin minuutin viiveellä toisistaan. Jakso oli Ade<->Benz vaihtoon asti Real Madridin heiniä ja ranskis pisti vielä ensikosketuksillaan pallon maaliin, mutta loppua kohden Lyon alkoi taas saamaan otetta ja Gomis iski Ramosin nukkuessa muuta linjaa alempana pallon ohi Ikerin.

Bastos otti kortin ja missaa näin ottelun Madridissa. Vierasmaalin turvin on mukava lähteä kotimatsia vääntämään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ottaen huomioon viime vuosien tuntemukset vastaavassa tilanteessa, oli tämä oikein hyvä tulos. Tärkeä vierasmaali ja puolustus kesti Lyonin kovat painostukset. Toki on hieman huolestuttavaa, että kotijoukkue pääsi painamaan päälle noin selkeästi ottelun alusta loppuun, mutta kenties sitä puristusta on tässä kohtaa niin paljon. Paineet ovat varmasti valtaisat, kun jokainen tietää tilanteen historian saatossa. Casillas on muuten nykyjoukkueessa ainoa, joka on ollut Real Madridin paidassa menemässä joskus aikoinaan neljännesvälieristä jatkoon, joten aika kova tuo vaihtuvuus on ollut.

Xabi Alonso oli ehdottomasti Real Madridin paras pelaaja. Virheetön ylöspäin ja omassa päässä pelasti pahan näköisen tilanteen useampaan otteeseen. Adebayor ei oikein ollut pettymys, kun ei hoippujaa kohtaan ollutkaan minkäänlaisia odotuksia. Benzema sen sijaan tuli, näki ja teki maalin vajaassa minuutissa viidennellä kosketuksellaan. Ei huonosti entistä seuraansa vastaan. Avaukseen!

Joka tapauksessa, tämä tilanne kelpaa kyllä. Kotiottelusta tulee varmasti vaikea, mutta nyt tilanne ei ole se, että Lyonin tehtyä vierasmaali, Real Madrid on jo käytännössä ulkona.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Ihan ok matsi Realilta eilen. Harmi, että Lyon sai tasoituksen, käytännössä koko tokan jakson ainoasta nukahduksesta.

Benzemasta itse olen tykkäillyt koko ajan, mutta ei tuo eilinen nyt ihan maaginen esiintyminen kuitenkaan ollut. Hyvä, että Lloris sai väistettyä palloa, mutta kyllähän Benz jo ehti tilanteen jäätyä.

Ronaldoa pidin itse eilen Realin parhaana/aikaansaavimpana. Huikea vaparivire eilen, yksi sieltä keskeltä noin 35:stä jonka Lloris hyvin torjui, vähän tsägää pompun kanssa niin olisi häkki heilunut, huikea tolppatykitys ja vielä se kolmaskin hyvä veto, jonka Gourcouff torjui mielestäni päivänselvän pilkun arvoisella käsipallotorjunnalla. Syöttö maaliin ja pariin muuhun tilanteeseen olivat myös taidetta.

ADM pelasi aikoihin parhaan matsinsa, pysyi välillä pystyssäkin jne. Hyvä esitys.

Özililtä pari taikahetkeä, mutta jonkun verran myös pelin ulkopuolella haahuilua.

Ade ei saanut eilen palloa.

Alonso ja Khedira (lopussa myös Lass) pelasivat solidin matsin.

Ramos oli hyvä, vaikka alussa Bastos näyttikin pitelemättömältä. Ylärimapusku oli S.Ramosia parhaimmillaan. Matsin ainoa ja pahin nukahdus kuitenkin tuli Lyonin maalissa. Ramos oli noin 3 metriä liian alhaalla.

Toppareilta ja Arbeloalta näkymätön matsi, kuten kuuluikin. Pepe on kyllä huikea toppari. Albiol kuuluisi silti miehen viereen ja Marcelo vasemmalle. Marcelon päästyä kehiin nähtiin pari todella näyttävää pientilannesyöttelyä Özil-CR-Marcu-akselilta.

Iker meinasi mokata alussa, mutta paikkasi tilanteen hienosti. Tuplatorjuntojen isä hoiti homman niin, ettei ranskikselle jäänyt muuta tehtävää kuin vetää yli.

Miksei Källström saanut korttia koko matsissa? Ainakin kolmesti asteli Valkoisten jaloille takaapäin. Kerta vielä menee, mutta kolme?
Muutenkin aika paljon pieniä rikkeitä Lyonilta. Ihmeen vähillä korteilla selvisivät mielestäni. Niin, ja se käsipallotorjunta...

No, tästä on hyvä lähteä kotimatsiin. Vähän olen itsekin väijynyt lippuja, mutta ei vaimo taida päästää heti uudelle Madridin vaellukselle..
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
Miksei Källström saanut korttia koko matsissa? Ainakin kolmesti asteli Valkoisten jaloille takaapäin.

Tähän sama, varsinkin pelin alkupuolella Kim rappasi useasti aika rumasti, uhreina tais olla ainakin Ramos ja Alonso. Muutenkin alussa peli oli helkkarin fyysistä ja rikkeitä tuli paljon. Toinen Lyonin pahimmista rappaajista ekalla puoliajalla oli Reveillère.

Muuten, Bastos otti sitten korttitilinsa täyteen ja ei pelaa Madridissa. Hyvä juttu Realille, sillä Bastos oli alussa varsin vaarallinen. Lisandro tosin saattaa olla kuntoutunut jo tuohon peliin..
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Oli kyllä turhauttava matsi lauantaina Deporin vieraana. Lopputulos siis 0-0, vaikka peli oli täysin hallussa. Kenttätapahtumat olisivat oikeuttaneet noin tulokseen 0-3 tai 0-4.

Miksi näin ei sitten käynyt?

1. Dani Aranzubia. Pelasi aivan huikean matsin. Noin 5 aivan supertorjuntaa.

2. Realin huonous maalipaikoissa. Esim Benzema. Aivan käsittämätön jäätyminen sympaattiselta patongilta jälleen. Surullista on se, että miehen La Liga-uralla noita on nähty lähes joka matsissa. Apina selässä?

3. Realin epäonni maalipaikoissa. Ronaldolta huikea tolppakuti jälleen, myös Aden vasen oksa meni kulmaksi tolppa-Aranzubian selkä-tolppa-kuvion jälkeen. Surkuhupaisaa.

4. Tuomari. Ok, pienin syy, mutta kyllä siellä Realille olisi taas pilkun tai pari voinut viheltää.


Realin parhaita olivat Marcelo, Özil ja Ronaldo. Crisulta äärimmäisen vaarallisia vetoja, mm tolppa ja Aranzubian hienosti torjuma vapari, sekä käytännössä varman maalin petaaminen Benzille. Marcelo ja Özil ovat kyllä näyttäviä pelaajia, minä tykkään. Puolustus, sekä linja että pivotet pelasivat kaikkinensa täydellisen matsin.



No, Ligassa ollaan palattu päiväjärjestykseen ja pokaali on käytännössä jaettu. Toivotaan parempaa muista turnajaisista, joista esim. UCL-matsi Lyonissa tolppineen kyllä kaivelee vähän edelleen..
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Real Madridin viime aikojen positiivisin uutinen on, että CR7 vie vihille kohtuullisen perusnätin tyttöystävänsä Irina Shaykin. Häitä tanssahdellaan ilmeisesti kesällä.

Hieno juttu, josko Irina poimittaisiin lähiaikoina kuviin Bernabeun lehtereiltä? Jos Crisu vaikka pääsisi omistamaan rakkaalleen jo tavaramerkikseen muodostuneen boobie crab-tuuletuksensa?
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
En nähnyt Depor-pelistä kuin toisen puoliajan ja sen perusteella kyllä noilla esityksillä olisi voinut Riazorilta irrota enemmänkin kuin piste. Paikkojahan oli kyllä ihan riittämiin - paremmalla tsägällä ja viimeistelyllä voitto olisi ollut Realin. Mutta turhaapa näitä enää jossittelemaan, tulokset ratkaisee. Josélle pisteet siitä, että haki lopussa 3 pojoa aika riskillä vaihtamalla sisään hyökkääviä kavereita puolustavien pelaajien tilalle - toisaalta aika luonnollistahan toi on, mitä sitä pistettä hakemaan, kun Barcelonan johto pisteissä on kuitenkin aika vaikea saada kiinni.

Huomenna Malaga Santiago Bernabeulla ja ex-Real-coach Pellegrinin paluu Madridiin. Eiköhän tuosta pelistä pisteet hoidu rutiinilla kotiin.

Muuten, Marcan mukaan Real olisi hommaamassa kasvattiaan Borja Valeroa Villarrealista Madridiin, mikäli (oma huomio: ja kun) Cescin hankkiminen ei ensi kesänä onnistu. Jos tuo pitää paikkansa, niin helkkarin hienoa. Tuolla La Liga-puolella olenkin jo kyseistä peluria hehkuttanut ja mies pelaa mielestäni kokonaisuudessaan huikeaa kautta Villarrealissa. Sopisi hyvin Xabi Alonson rinnalle.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Aika surullista kieltä toisaalta R.Madridin pelaajapolitiikasta kertoo tämä, että nämä pelaajat päästetään muualle puhkeamaan kukkaan ja sitten pitää niitä kallilla summalla haalia takaisin. Realin akatemia on ollut useita vuosia Barcelonan vastaavan tasolla, aiemmin jopa edellä ja nykyisinkin lähellä. Kuitenkin Barcelonan joukkue rakentuu hienosti omien(tai lähes omien) kasvattien varaan ja täydennyksenä erinomaisia hankintoja. R.Madrid sen sijaan hassaa vuodesta toiseen lähes 100% omista lupauksistaan, jopa todella lupaavista ympäri Espanjan ja Euroopankin. Miettii tuosta vaikka Mataa, Borja Valeroa, Soldadoa, jne. Näitä löytyy valtavan moni sellainen, joka olisi erinomainen pelaaja ja ollut samalla "ilmainen". Sitten muualta hankitaan näitä Adebayoreita sun muita... kauheata haaskausta ja suorastaan kusemista omien junioreiden silmille.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Aika surullista kieltä toisaalta R.Madridin pelaajapolitiikasta kertoo tämä, että nämä pelaajat päästetään muualle puhkeamaan kukkaan ja sitten pitää niitä kallilla summalla haalia takaisin.

No sanos muuta.

Miguel Torres pelasi hyvin ja nappasi avauskokoonpanon paikan vasempana laitapuolustajana voittaen samalla kahdesti liigamestaruuden. Seurauksena hyvistä otteista kaveri myytiin Getafeen.

Borja Valero ei saanut edustusjoukkueessa koskaan näyttää taitojaan. Lähti Mallorcan riveihin, eikä ole varmasti katunut ratkaisuaan. Loistavaa peliä sekä Mallorcan paidassa että nyt Villarrealissa.

Ruben De la Red sai pelata peräti kymmenkunta matsia Real Madridin riveissä ennen kuin lähti käytännössä ilmaiseksi Getafeen ja puhkesi kukkaan (olisi tehnyt sen Madridissakin). Ostettiin takaisin Bernabeulle.

Esteban Granero, käytännössä sama kohtalo kuin De la Redilla. Olisi taitojensa puolesta nytkin avauksen mies Real Madridin paidassa. Valitettavasti argentiinalainen vahvistus on seksikkäämpi kuin oma kasvatti.

Dani Parejo kokenut saman kuin muut mainitut. Nyt vetää hyvin Getafessa, mutta ensi kaudella hankitaan Madridin penkille Mestarien liigan kasvattisäännösten vuoksi.

Roberto Soldado, onko tosiaan huonompi maalintekijä kuin Adebayor tai Benzema? Ei, vaan parempi viimeistelijä kuin Higuain (ei tosin yhtä monipuolinen tai näyttävä pelaaja).

Alvaro Negredo, olisi todennäköisesti Real Madridin tämän kauden ykköshyökkääjä, jos pelaisi valkoisessa paidassa. Onhan häneenkin parinkymmenen miljoonan euron takaisinosto-oikeus...

*****

Käytännössä omista kasvateista on 2000-luvulla edustukseen asti päässyt Iker Casillas. Arbeloa, Granero ja De la Red hankittiin takaisi, kun olivat ensin käyneet muualla nousemassa "tähtiin". Niin, heidät hankittiin takaisin istumaan penkille, kun eteläamerikkalaiset riehuvat avauksessa.
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
Joo, kyllähän tää Realin politiikka suhteessa omiin kasvatteihin on aika surullista. Silloin Perezin aiemmalla presidenttikaudella 2000-luvuna alussahan mainostettiin tätä 'Zidanes y Pavones'-pelaajapolitiikkaa, jossa tuo Pavones-osuus ei oikein koskaan ole oikein realisoinut.

Jotenkin näkisin ongelman yhtenä syynä yhtenäisen Real-identiteetin puuttumisen (tai sen identiteetin puuttelisuuden suhteessa omiin kasvatteihin), etenkin johtoporrastasolla. Esim. Barcelonass on käsitykseni mukaan suht yhtenäinen näkemys siitä, miten Barcelonan tulee peluuttaa myös omia kasvattejaan. Realissa ollaan jotenkin jumituttu siihen politiikkaan, että lähes vuosittain hommataan seuraan isoja ja vähän pienempiäkin nimiä ja koetetaan saada pelaajat pelaamaan yhteen. Jatkuvuus ei muutenkaan ole todellakaan Realin hyveitä.

En tiedä oikein, miten tilanteeseen olisi edes heti tulossa radikaalia muutosta. En näe ainakaan lähitulevaisuudessa sellaista puheenjohtajaa, joka priorisoisi omien kasvattien aktiivista sisään ajamista ja joukkueen kokoamista melko suurelta osin omista pelaajista (ja vaikka sellainen puheenjohtajakandidaatti olisi, tulisiko hän edes ikinä valituksi?). Madridissa janotaan menestystä ja aika nopeasti tulinlinjalle voisi joutua valmentajan lisäksi myös tällaista politiikkaa ajava puheenjohtaja, jos tulosta ei tule. Nyt päästäänkin noidankehän ytimeen: Madridiin ei tule menestystä ilman jatkuvuutta, mutta toisaalta jatkuvuutta ei saavuteta silloin, kun janotaan menestystä kaikki-tässä-meille-heti-nyt-asenteella.

Itse toki toivoisin tilanteen muuttuvan vähitellen. Esim. jatkossa joukkueeseen voitaisiin edelleen hommata täsmähankintoina CR7:n tai Zidanen kaltaisia tähtiä, mutta samalla Khediroiden, Gagojen yms. paikat voisi antaa omille kasvateille.
 
Viimeksi muokattu:

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Hyvä juttuhan tuo on, että Valero on tulossa takaisin. Pakkohan miehen pelistä on tykätä. Täydentäisi hyvin vähän yksipuolisempaa pitkän pallon laittajaa eli Xabia.

Khedira on toki täyttänyt mieheen asetetut odotukset, mutta ehkä taso ei kuitenkaan ole ihan Real Madridia..

Dani Parejolla Real ei oikeasti tee mitään. Noihin Negredoon ja Soldadoon tarttuisin heti, eikö molempiin ole takaisinosto-pykälät olemassa?

Benzema ja Ade kiertoon vaan ja omat pojat takaisin. Higsusta ei silti kannata alkaa eroon hankkiutumaan.

Kakaa Real ei tunnu myöskään tarvitsevan, eli myytäköön sinne mistä vaan eniten euroja tarjotaan.

Merirosvo ei kyllä ihan yksiselitteisesti ole ADMää parempi pelaaja, vaikka sympaattinen onkin. Joka tapauksessa Estebanille pitäisi saada peliaikaa tarjottua enemmän, puhumattakaan Canalesista..



Nyt tekisin itse näin:

Pidetään: CR, Özil, ADM, Higsu, Xabi, Lass, Marcu, Albiol, Pepe, Ramos, Granero, Pedro Leon, Canales, Iker ja Adan

Ulos: Ade, Benzema, Kaka, Gago, Arbeloa, Carvalho, Dudek, Garay

Tilalle: Soldado (olisi loistava hankinta), Negredo, Valero, Morata, Miguel Torres ja pari muuta.



No, tänään pelataankin, Malagaa vastaan Bernabeulla. Itse odotan vapautunutta peliä taas pitkästä aikaa.

Marcan mukaan näillä lähdettäisiin;

Ade

CR7- Özil- ADM

Xabi- Lass

Marcelo- Carvalho- Ramos- Arbeloa

Pyhä


Hyvä, jos Lass todella pääsee avaukseen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Granero on ihan kelvollinen rinkipelaaja, ei kuitenkaan missään nimessä suurissa peleissä avauskamaa Real Madridin tasoiseen jengiin, kun kaikki ovat kunnossa. Miguel Torres on löytänyt oman tasonsa Getafesta. Valero on keskitasoa parempi pelaaja, joukon jatkoksi silti korkeintaan, jos Madridiin tulee. Negredoa ei olisi Madridin pitänyt päästää menemään, Valeron tapauksessa jokseenkin ymmärrän ratkaisun.

Jos tavoitteena on joskus ottaa Barcelona kiinni, niin silloin ei ole tunteiluun sijaa. Real Madrid ei kasvata lähellekään saman tason kavereita kuin Barcelona.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Jos tavoitteena on joskus ottaa Barcelona kiinni, niin silloin ei ole tunteiluun sijaa. Real Madrid ei kasvata lähellekään saman tason kavereita kuin Barcelona.

Periaatteessa olen tästä kyllä ihan samaa mieltä. Valeroa seuraamalla päätyy kuka tahansa kuitenkin johtopäätökseen, että miehestä olisi Realillekin varmasti paljon iloa. Nimenomaan Xabin vieressä saataisiin aika monipuolinen parivaljakko jalkeille. Täydentämässä tuota olisi sitten toki vielä Lass ja osin myös Granero.

Torresista olisi Realille laitapakiksi, mutta penkille. Mies pystyy pelaamaan kummallakin puolella, ja kävisi tuohon Arbeloan tilalle hyvin.

Soldado/Negredo-kaksikko on kumpikin sitä tasoa, että pystyisivät hyvinkin pelaamaan Realissa. Kumpikin olisi esim. tänään varmasti avauskokoonpanokamaa, ja parempia kuin tämänhetkiset vaihtoehdot joka suhteessa.

Koko jengiä on turha alkaa yht`äkkiä omista pojista kasaamaan, eli nämä Parejon tasoiset kaverit voi kyllä skipata suosiolla. Realin kasvattejahan on La Ligassa järjetön määrä, tuohonkin rooliin löytyisi laadukkaampi ukko tästä porukasta varmasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös