Mainos

Ravintolapäivä

  • 8 103
  • 31

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Seuraava ruokatrendi on, yllätys yllätys, irakilainen ruoka. Näin minulle juuri uutisissa kerrottiin.

Ei ole kyllä somalialaista ruokatrendiäkään vielä tullut, vaikka somaleita on täällä ollut 1990-luvun alusta asti ja on nykyisin sen verran sankoin joukoin, että luulisi edes muutaman viitsivän perustaa etnisen ravintolan tai edes kioskin tapaisen.

Olen kerran maistanut somalialaisia piiraita sikäläisesti maustetun teen kanssa, ja sen verran hyvää oli, että voisin tuollaista pikaruokana hiukopalaksi ostaakin.

Mutta ei taida olla yrittäjyys tai työnteko kovin verissä somaleilla, ainakaan ravintola-alalla. Muutenhan lähes joka porukka on oman ruokapuljunsa saanut aikaiseksi, vähintään kebab-paikan tai kinkkiruokalan.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
^ Niin ja kurdilaiset ja muut sieltä kosovon suunnalta toi meille 5 euron pizza-kulttuurin.

Eiköhän suomalaiset ruokatrendit muotoidu sen mukaan mitä ihmiset haluavat syödä. Helsingissä on näkyvissä hiukan monipuolisempaa tarjontaa sillä saralla että jokin trendi voi jäädä elämään yhtä ravintolapäivää pidemmäksi aikaa. Eikä ole mikään yllätys että street foodista on puhuttu viimeiset viisi vuotta, siihen kategoriaan saa mahtumaan kaiken nopean sopuhintaisen safkan. Ei yllätys että edullinen ja nopea ruoka menee suomessa kaupaksi niin festareilla kuin kaupungin keskustassa. Ravintolakulttuurimuutoksiin ainakaan isompiin sellaisiin en hevillä usko, viimeisimpiä positiivisia ruokakulttuurimuutoksia Helsingissä on fine diningin hiipuminen ja esim aidon meksikolaisen nousu, kukaan ruoasta vähääkään ymmärtävä ei puhu enää tex-mexistä.

_
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Ulkomailla ruokaa saa ulkoa mistä vaan milloin vaan ja edullisesti. Mutta suomalainen tarvitsee aina jonkin syyn. Seurusteluun, ruokaan jne. Olisiko hieman parempi idea houkutella vaikka Vietnamista katukokkeja ym. yrittäjiä pyörittämään low budget -kojuja/ravintoloita, jatkuvasti.

Ulkomailla katuruoka ei ole niin säädeltyä kuin Suomessa. Suomessa vakituisen katukojun pitäminen on niin vaikeata, ettei se kannata. Hygieniamääräykset tappavat tuollaiset kojut ihan saletisti. Aasiassa matkustaessa on kiva kokeilla kaikenlaista uutta mättöä, mutta eihän tuollainen Suomessa onnistu kuin ravintolapäivinä ja silloinkin safka on yleensä ylihinnoiteltua.
 
Ravintolapäivä on tänään ilmoittanut, että ensi ravintolapäivästä lähtien hyväksyvät palvelunsa karttaan karvoihin katsomatta mitkä tahansa ruuan tai juoman myyskentelijät minä tahansa päivänä, tarkoituksena saada aikaan maailman kattavin ruokakartta.

Tämä on samaa ilmiötä überin kanssa, jossa teknologinen mullistus (mobiilisovellukset) kaataa ihmisten taloudellista toimeliaisuutta jarruttaneen sääntelyn. Yritä siinä sitten jahdata luvattomia taksikuskeja tai pop-up-ravintoloitsijoita, kun mobiili on tehnyt ihmisten palvelukysynnän ja -tarjonnan kohtaamisista niin helppoa että yhden sakotetun tilalle tulee kaksi muuta mikroyrittäjää.

Vallankumous!
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Ulkomailla katuruoka ei ole niin säädeltyä kuin Suomessa. Suomessa vakituisen katukojun pitäminen on niin vaikeata, ettei se kannata. Hygieniamääräykset tappavat tuollaiset kojut ihan saletisti. Aasiassa matkustaessa on kiva kokeilla kaikenlaista uutta mättöä, mutta eihän tuollainen Suomessa onnistu kuin ravintolapäivinä ja silloinkin safka on yleensä ylihinnoiteltua.

Lainaan vanhaa vastausta, mutta perusteletko, miten tappavat? Mitä ovat nämä hygieniamääräykset, joita tarkoitat?


Itse yhden ravintolapäivään pitäjänä osallistunut, yllätyin positiivisesti. Iso työ, mutta kiitoksia riitti. Ruokalistan ja käytännön jutut suunnitteli vaimoke ja osani oli toteuttaa ja markkinoida. Onnistui.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ravintolapäivä on tänään ilmoittanut, että ensi ravintolapäivästä lähtien hyväksyvät palvelunsa karttaan karvoihin katsomatta mitkä tahansa ruuan tai juoman myyskentelijät minä tahansa päivänä, tarkoituksena saada aikaan maailman kattavin ruokakartta.

Tämä on samaa ilmiötä überin kanssa, jossa teknologinen mullistus (mobiilisovellukset) kaataa ihmisten taloudellista toimeliaisuutta jarruttaneen sääntelyn. Yritä siinä sitten jahdata luvattomia taksikuskeja tai pop-up-ravintoloitsijoita, kun mobiili on tehnyt ihmisten palvelukysynnän ja -tarjonnan kohtaamisista niin helppoa että yhden sakotetun tilalle tulee kaksi muuta mikroyrittäjää.

Vallankumous!
Veikkaan, että viimeistään huomenna alkaa rummutus tiettyjen poliitikkojen ja lobbareiden suunnalta tätä vastaan. Onhan tämä nyt harmaata taloutta ja miten voidaan taata, että ravintoloitsijoilla on 384 tarvittavaa lupapaperia?
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Sunnuntaina mennään taas. Vuoden eka Ravintolapäivä ja itse ainakin aion käydä varmaan parikin eri kertaa syömässä tuolloin. Saa nähdä miten talvikelit verottaa ja mitä kaikkea kivaa tällä kertaa on tarjolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös