Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Rasmus Dahlin – Buffalon suunnannäyttäjä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Petofani, 17.10.2018 klo 14.10.

 1. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Dahlin on viime kesän ykkösvaraus, joka on pelannut viimeiset kaksi kautta SHL-liigan Frölundassa. Pelasi ensimmäiset pelinsä siellä jo 16-vuotiaana. Tulevaisuudessa tärkeä pelaaja koko kiekkomaailmalle. Ensimmäiset NHL-pelitkin Dahlin on jo päässyt pelaamaan ja maalitili on avattu.
   
 2. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kaveri on pelannut tilastojen valossa kelvollisesti, mutta samalla näkyy miten paljon vaikeampaa on pelata 18-vuotiaana tähtipuolustajana kuin tähtihyökkääjänä. Fyysisen pelin vaatimukset ovat aivan toisella tasolla. Viime yön pelissä tämä tuli raadollisesti esiin Pittsburgin ensimmäisessä ja neljännessä maalissa. Ensimmäisessä maalissa täysin vaarattoman näköinen tilanne päättyi läpiajomaaliin, kun Dahlin ei vaan pystynyt tekemään yhtään mitään vastustajan nopealle luistelulle. Ja siinä neljännessä Dahlin pitää miestänsä maalin edessä, mutta ei pysty estämään tätä hakkaamaan kiekkoa maaliin.

  Mutta kyllä se varmaan 10 vuoden sisään Norrisin voittaa, en epäile. Muutenkin Buffalolla on nyt yllättäen pullat aika hyvin uunissa.
   
 3. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  21 peliä, 2+8 ja +4. Vahvaa tekemistä, vaikka fyysiset rajoitteet ovat vielä vähän esteenä kunnon dominanssille. Veikkaisin Dahlinin vievän kauden loppuun mennessä ykköspuolustajan viitan Rasselta. Calderiin ei taida ihan riittää, kun on tuo yksi Pettersson.
   
 4. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Ollaan kyllä nähty viime aikoina aivan maagisia suorituksia kiekollisena Dahlinilta ja on parempi viivapelaajana ylivoimalla kuin Ristolainen. Uskaltaa haastaa vastustajia paremmin ja itseluottamus on onnistumisten muodossa kasvanut. Veivasi aikamoisia kikkoja hyökkäysalueella kahdessa viimeisessä ottelussa ja alkaa hiljalleen näkyä sitä pelaamista kiekollisena, mitä odottaa sopii. Virheet ovat tulleetkin sitten omissa ehkä liian lepsusta pelaamisesta ja jossain tilanteissa olisi voinut pelata yksinkertaisemmin. Joka tapauksessa sellaista puolustajaa ollaan nähty, mitä ollaan odotettu. Kauden ensimmäiset pelit menivät paljolti totuttelussa ja nyt kun onnistumiset ovat ruokkineet enemmän, on vastuutakin tullut.

  Ja vaikka edellä ollaan mainittu "fyysisistä rajoitteista", Dahlin ottaa kyllä miestä ennakkoluulottomasti ja ollaan siellä nähty hyviä taklauksia. Aiemmin mietin itsekkin, kuinka hän tulee omissa pärjäämään, mutta nuoreksi puolustajaksi on onnistunut hyvin. Tietysti ajanmittaa ja kesien treeneillä tullaan näkemään huikea puolustaja tulevaisuudessa. Silti Dahlinin nykyinen paketti on erityisen hyvä.
   
 5. Oskari Nikkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres
  Tämä ketju on pyhitetty yhdelle suosikeistani, Rasmus Dahlinille.

  Tämä 18-vuotias finninaama käänsi pääni jo kaksi vuotta sitten ja siitä asti hän on ollut minun suosikkeja. Ajattelin, että näin iso tekijä tarvitsee oman palstan.

  Käydään keskustelua juuri hänestä, joten ei mitään off-topic juttuja.

  Yhdistetty vanhempaan ketjuun - Modet
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.12.2018 klo 17.20
 6. Naigell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks, Jokerit
  Kyseiselle herralle on jo oma ryhmä luotuna.
   
 7. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
 8. Oskari Nikkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres
  Nyt kun suunnilleen kaikki Sabresin pelit olen katsonut, on sanottava pari sanaa Dahlinista.

  Ennen kautta arvelin, että noin 20 ottelun ''sopeutumisjakson'' jälkeen peli alkaa luistamaan isosti. Näin on käynyt. Alkukierroksilla Rasmuksen peli oli totuttelevaa, mikä on täysin ymmärrettävää.

  Kikat ja kiekollinen rohkeus on kuitenkin alusta saakka ollut pienesti tai isosti mukana. Mitä enemmin ollaan menty kohti kauden puoliväliä, sitä isommin Dahlin on onnistunut. Sabresilla rokkaa ja Dahlin oli voittoputken aikana eniten maaleissa mukana. Jopa pieni uhkarohkeus on ihailtavaa 18-vuotiaassa. Uskaltaa mennä mahdottoman näköisistä väleistä, tehdä vartalaharhautuksen ja laittaa kiekon maaliraudan kautta itselleen.

  Puolustuksessa maila ja luistelu ovat tekijät, joilla Dahlin selvittää tilanteita. Tuo liike on muuten käsittämättömän eleetöntä ja näyttää, että yhtään vaivaa liikkumisen eteen ei tehdä. Chris Pronger-tyylinen fyysinen elementti on tulossa, kun lihasta tarttuu.
   
 9. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Mistä nämä ”ennen kautta”-arviosi ovat löydettävissä?

  Dahlinin lähin verrokki tullee olemaan Heiskanen. Tämä on toki (ehkä) imartelevampaa suomalaisittain.
  Hankala on näistä kahdesta suosikkiaan nimetä.
  Heiskasen pelejä enemmän nähtynä sanoisin, että jos Dahlin meinaa paremmin pelata, niin aika jäätävän kova saa olla.
   
 10. Oskari Nikkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Aika syvälle saa blogiini matkata, että löytää kyseisen pätkän.

  Lisätään, että paikoin semmoinen verkkaisuus on ollut miinustekijä. Tai se, että pitkän oman pään vaihdon jälkeen haetaan viel
  kikkaa.
   
 11. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Viime matsista Kingsia vastaan tallentui youtube-klipiksi asti aika hyvä osoitus tuosta Dahlinin rushaamisesta: Rasmus Dahlin Gaining Confidence | Buffalo Sabres

  Aika helpoltahan tuo näyttää, kun tietää ihan koko aika, mitä kentällä tapahtuu - ja ennen kaikkea mitä tulee tapahtumaan -, pystyy lukemaan ja ennakoimaan vastustajan luistelulinjat jne. Mitään poikkeuksellista luistelua tai kiekonkäsittelyä tuo klippi ei sisällä. Siitä huolimatta pystyy käytännössä rauhallisesti ja erinomaisella itseluottamuksella menemään toiseen päähän, olemaan hätäilemättä kiekollista ratkaisua ja pelaamaan itsensä laukaisupaikkaan pelaamalla ulos monta pelaajaa. Noin viimeisen 10-15 ottelun otannalla nuo suoritukset eivät ole lainkaan poikkeuksellisia vaan niitä tulee vähintään muutama ottelua kohden. Ei liigassa ole hirveän montaa puolustajaa, jotka noihin kykenevät säännöllisesti. Tuohon viisi vuotta kokemusta ja fysiikkatreeniä, niin saa nähdä millaista on meno. Ja silloinkin ikää on vasta 23-vuotta.
   
 12. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Dahlin-keskustelua käydään tällä hetkellä hieman väärässä ketjussa, joten nostetaan tämäkin ylös. Dahlinin kyky pitää ja kuljettaa kiekkoa on sellaista, jota ei ole modernin NHL:n aikana nähty. Tähän voidaan vielä lisätä poikkeuksellinen tapa haastaa hyökkäysalueella. Näiden ominaisuuksien osalta Dahlin on aika lailla uniikki tapaus. Jossain määrin pelityylistä kiekollisena tulee mieleen Ryan Suter, jolla ei myöskään ikinä ole kiire kiekollisena, mutta Suter nyt on sellainen köyhän miehen Dahlin.

  Kentällä Dahlin vaikuttaa fysiikan osalta vielä aika junnulta. Räjähtävyys ja terävyys puuttuu, mutta siltikin vastustajia ohitetaan vaivattomasti. Aika näyttää, onko Dahlinista koko kentän dominointiin? Esim. viime yönä nähtiin nuori mies niin hyvässä kuin pahassa. Hyökkäysalueella muutama huikea suoritus, mutta tuli myös kiekonmenetyksiä. Joka tapauksessa on aika helppo ennustaa, että tehoja tulee jatkossa ropisemaan ja paljon. Jos Dahlin saa rannelaukaustaan kehitettyä, niin 30 maalin rajaa hätyytellään jatkossa. Niin paljon vetopaikkoja tulee tuolla pelityylillä.
   
 13. Oskari Nikkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Hyviä pointteja. Juuri tuli tilauksesta Dahlinin pelipaita ja peli ulkojäillä alkoi kulkemaan:) . Tuntuu hurjalta ajatekla, että Dahlin on mua vain vuoden vanhempi ja pystyy jo nyt olemaan kentän herra&hidalgo ajoittain.

  Herranjestas miettikää, jos pysyy terveenä niin multä peli tulee näyttämään primessa. Uskon, että tulee olemaan tulevaisuudessa koko kaikalon dominaattori.

  Ja onneksi on niitä virheitä ja semmosia nähty. Oppirahojakin pitää vähän maksella. Ei tässä muuten olisi mitään järkeä.
   
 14. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Pistätään pientä päivitystä Dahlinista, kun on jonkin verran tullut Buffalon pelejä katsottua. Oikeastaan Eichel+Dahlin on sellainen kaksikko, että viihdettä todennäköisesti on tarjolla, kun TV:n ääreen istuu. Dahlinin tehoissa on silmiinpistävää se, että maaleja on ainoastaan neljä. Tämä on todellä vähäinen määrä, kun vertaa siihen, millaisia paikkoja Dahlinilla on käyttää rannettaan. Edellisessä pelissä hyvä esimerkki siitä, miten Dahlin tekee hyökkäysalueella sellaisia haastoja, joita vastustaja ei ole tottunut puolustajilta odottamaan. Monet Dahlinin laukauksista eivät siis ole mitään siniviivaroiskaisuja, vaan vetopaikkoja tulee parhaalta sektorilta varsin läheltä maalia.
   
 15. Oskari Nikkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Laukauksen (ranne) kehittyessä uuneja tulee tulevaisuudessa mittavasti. Ja muistetaanhan, että poika on 18. Miltä näyttää 25-vuotias Rasmus Dahlin? Se tässä on erittäin kiehtovaa. Jos selviää ilman pahoja loukkaantumisia, niin tässä voi odotella ihan mitä vaan. Kun terävyyttä ja voimaa tulee luisteluun, pelikokemusta NHL:ssä jne, paikkoja tulee enemmän.

  Voitaisiinko puhua 25-30 maalin ukosta useamman vuoden kehityksen jälkeen? Uskoisin näin. Ainakin 20 maalia luulisi olevan rikottavissa.

  Ylipäätään melko hyvin on Rassen pelit menneet. Yöllä odotettavissa mielenkiintoinen matchupp, McDavid vs. Dahlin. Toivon, että nähdään useampia kertoja kyseiset kaksi suurlahjakkuutta vastakkain. Mielenkiintona on, miten Dahlin puolustaa mahdollisia tilanteita MCD97:n kanssa.
   
 16. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Dahlinilla on erinomainen kyky hakeutua ja päästä loistaville maalintekopaikoille kiekon kanssa. Jos viimeistely olisi Jeff Skinnerin luokkaa, voisi maaleja olla hyvinkin 10-15. Tuo toisaalta kertoo sen, että viimeistely on ollut heikkoa. Se varmasti paranee ajan kanssa, mutta se on ollut ongelma.

  Paljon riippuu siitä, miten Dahlinin laukaus sekä maalipaikkojen hyödyntäminen kehittyy, mutta hänellä varmasti on aidot edellytykset olla säännöllinen noin 30 maalin puolustaja. Se on aika paljon sanottu, kun 2010-luvulla on yli 25 maalia ylitetty puolustajan toimesta vain kaksi kertaa ja silloinkin asialla ollut sama kaveri eli Burns.

  Barry Trotz antoi seuraavanlaisen kommentin Dahlinista ennen Sabres-Islanders-matsia:

  Lainaus:
  Dahlin kuitenkin eroaa Lidströmistä merkittävästi kiekon kanssa pelaamisen osalta. Lidström oli aika samanlainen niin kiekon kanssa kuin ilmankin - eleettömästi oikeita ratkaisuja koko aika, mutta ei kovinkaan näyttävää tekemistä. Dahlin taas vetelee noita coast-to-coast rusheja, ujutuksia ja jalkakyniä.

  brian on Twitter

  Tuossa on hieman tilastovertailua Dahlinista suhteessa Letangiin, Hedmaniin ja Karlssoniin. Kahden ensimmäisen kanssa tilastot ovat aika samat elleivät jopa paremmat. Karlsson vie selkeästi.

  Toki tuo otanta on tuossa pieni eikä tuosta selviä, mikä se ajallinen tarkastelujakso on. Samoin Dahlin pelaa helpompaa roolia kuin nuo muut. Dahlin toki pelaa toisinaan isoja minuutteja, mutta tämä tapahtuu yleensä kun peli kulkee. Näin oli viime matsissa Tampaa vastaan, jossa minuutteja tuli joukkueesta eniten eli yli 24. Toisaalta, mikäli Dahlinilla on heikompi matsi menossa, putoaa hänen minuuttinsa. Tuollaista etua ei ole noilla veteraaniosaston kärkipakeilla - minuutit on isot kulki peli tai ei.
   
 17. Oskari Nikkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Tähän liittyen. Sabres-Oilers matsin ekassa erässä Dahlinilla usea makea maalipaikka A-sektorilta. Koskinen nollasi yritykset hanskallaan. Positiivisesti kuitenkin sanon, nimittäin Sabresin 26 näytti lentävän jäällä ja rakensi myös useamman loistopaikan esim hyvin pelaavalle Tage Thompsonille. Katsotaan mitä kaksi seuraavaa pitää sisällään.
   
 18. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  18-vuotiaana rookiena jo puolustajien pistepörssin TOP20:ssa. On siitä kova ukko tulossa.
   
 19. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Hyvin on mennyt 18-vuotiaaksi, mutta Buffalon pelejä kymmenisen nähneenä täytyy sanoa, että tuo pistelsaldo antaa hitusen liian hyvän kuvan pojasta.

  Jos Laineesta kritisoitiin tulokasvuonna, että osan pisteistä tehnyt "halvalla" kun taisi olla 3 empty netteriä ja varmaan 20 ylivoimamaalia, niin Dahlinin 18 secondary assistia menee aika laila samaan kategoriaan. Varsinkin kun katsoo kuinka moni näistä näistä pisteistä on tullut täysin yksinkertaisen "siirränpä kiekon viivalla toiselle pakille joka syöttää Eichelille joka sniputaa kiekon yläpeltiin"-tyylisesti.

  Toki jokaiselle pelaajalle, erityisesti pakeille tulee tuon kaltaisia helppoja pisteitä, mutta Dahlinilla tuo tahti on ollut aika extremeä siihen nähden kuinka moni hänen pisteistään ovat tulleet juuri hänen nerokkuutensa tai tekemisensä ansiosta sen sijaan, että kaveri on ollut vain oikeassa aikassa oikeaan paikkaan.

  Kuten sanoin, hyvin on poika pelannut kokonaisvaltaisesti ikäänsä nähden, mutta ei hän kyllä vielä edes ole lähelläään puolustajien top-20, edes offensiivisesti saatika kokonaisvaltaisesti. Voi olla sitä jo parin vuoden kuluttua, mutta juuri tällä hetkellä hän saa pelaajana aika paljon anteeksi kun on 18v rookie.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2019 klo 17.59
  adolf ja Rambokala tykkäävät tästä.
 20. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  On siellä ollut aika monta nerokasta syöttöäkin, joista ei ole maalia tehty. Hyökkäyssuuntaan Dahlin on jo vahva pelaaja, eivätköhän ne mahdolliset ongelmat ole enemmän puolustuspelissä.
   
 21. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Hienosti tosiaan pelaa, mitä olen katsonut, mutta täytyy yhtyä tuohon että pisteitä on tullut kyllä suhteellisen helpolla. Jos laukaus olisi vähän parempi, niin maaleja voisi olla helposti se 15, kun pelaa tuota oikeaa laitaa ylivoimalla ja pääsee siitä tinttaamaan aika usein.
   
 22. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Dahlinilla on 20 kakkossyöttöä ja 9 ykkössyöttöä tällä kaudella, joka on melko korkea suhde. Katselin samalla syöttösuhteella olevia muita puolustajia ja siellä on Byfuglien, Keith ja McDonagh aika vastaavilla lukemilla. Eli ei varsinaisesti huonossa seurassa. Dahlinilla on 17 primary pistettä (maalit ja ykkössyötöt) ja Heiskasella 19. En nyt tiedä kertooko tuo mitään kovin olennaista kummankaan pelaajan osaamisesta tai taitotasoista. Ehkä Dahlin pelaa vähän simppelimmin kuin Heiskanen, tai jotain.
   
 23. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Montakohan noista Buffin pisteistä tulee siitä, kun on antanut Wheelerille kiekon joka vippaa sen kentän läpi Patelle? Näkisin muuten, että näistä Heiskanen pelaa simppelimpää jääkiekkoa. Dahlin tykkää haastaa kiekon kanssa ja koittaa mennä itse ohi, Miro taas turvautuu ehkä vähän liiankin usein pitkiin syöttöihin, vaikka nopeus ja taito riittäisi kuljettamaan itsekin enemmän.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No en ole kummankaan pelaajan pelejä juurikaan nähnyt niin suoritin vain pikaisen tilastotutkinnan. Ja Byfuglienilla on ylivoimalla 13 kakkossyöttöä eli varmaan merkittävä osa niistä tullut olettamallsi tavalla.
   
 25. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Muualla valiteltiin, että Heiskanen ei saa kakkossyöttöjä, kun pelaa noiden huonompien Dallasin ketjujen takana, jotka eivät saa aikaan mitään, jos Heiskanen ei sitä järjestä. Hieman kärjistäen. Tiedä sitten, miten paljon sillä on yleisesti vaikutusta kakkossyöttöjen määrään, että millaisten kenttien takana pelaa.