Ja tällä kertaa Japanilla ei taida olla "vapaudu vankilasta"-korttia vaan sijat 15 ja 16 tietävät myös heille lippua alemmalle sarjatasolle.
Varma putoaja Japani ei ole, sillä vastustajat Ranska, Ukraina (ei varmistunut) ja Kazakstan (ei varmistunut) eivät nekään erityisen vakuuttavia ole olleet ja Japani on kehittynyt ykköstasolla pelaamiensa vuosien aikana.
Slovenia ja Valko-Venäjähän palaavat "pääsarjaan" (oikeaa nimeä näillä ykköstason kisoilla ei enää nimivaihdoksien jälkeen taida olla, siksi itse pitäydynkin kutsumassa sarjoja A-, B-, C- ja D-sarjoiksi)
Hienoa, että peräti 11 joukkuetta on näissä kisoissa näyttänyt olevansa varteenotettava kiekkomaa ja toki Tanskallakin on siihen vielä mahdollisuutensa jatkosarjassa.
Kisojen pelisysteemi on typerä, mutta laajuudeltaan vähintään 14 maan sarja on selvästi perusteltu.
Tuolla määrällä saataisiin myös nykyistä "yhdestä pelistä poikki"-pelisysteemiä järkevämpi ottelukaavio. Eli 2 x 7 joukkueen alkusarja, molemmista kolme jatkoon, alkusarjan tulokset voimassa ja lopuksi finaali ja pronssiottelu. Alkulohkojen jumbot putoaisivat B-sarjaan. Nykyään 8/16 joukkuetta pelaa kisoissa kuusi ottelua, 4/16 seitsemän ja 4/16 yhdeksän.
Tässä systeemissä 8/14 pelaisi kuusi ottelua, 2/14 yhdeksän ja 4/14 kymmenen. Esittämälläni systeemillä kisoissa pelattaisiin kaikkiaan 53 ottelua kun nykyään niitä pelataan 56 ja kaikki huippujoukkueet kohtaisivat kertaalleen toisensa, kun taas nykyään eivät aina. Lisäksi pienemmät maat saisivat edelleen hakea jättiläisten päänahkaa suunnilleen samalla laajuudella kuin ennenkin. Erona olisi se, että kruisailu alkusarjojen läpi ei huippumailtakaan onnistuisi (kuten nyt Kanadalla ja Tsekillä) ja "yhdestä huonosta pelistä sitten ulos" nykyisten puolivälierien tapaan jäisi pois.
Nythän Kanada ja Tsekki pelaavat pelkästään turhia otteluita ennen kvartseja, eli kuusi kappaletta, kun taas toisella puolella kaaviota oleva tilanne on pelkkä sattumusten summa ja normaalitapauksessa Suomella, Ruotsilla, Slovakialla ja Venäjällä ei sen kummempaa panosta ennen kvartseja ole.