Ralliketju

  • 1 702 929
  • 13 507

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomi-Salama kirjoitti:
Jos MM-ralli siirtyy Lahteen lyhyemmän tsadimatkan vuoksi, seuraava looginen siirto on varmaan Savonlinnan oopperajuhlien siirto Olavinlinnasta Suomenlinnaan..

Vaikka minäkin siis todella toivon Suurajo..., siis Neste Rallin, säilymistä Jyväskylässä, pääkaupungin läheisyys sinänsä ei varmasti olisi Lahteen-siirron syy. Tällä tavoin vain saataisiin lisää majoitustilaa, kun Helsingistä on niin lyhyt matka Lahteen. Ja varmasti jo pelkästään tuossa "Suomen Chicagossa" on enemmän hotellihuoneita kuin Jyväskylässä, vaikka tännekin niitä ollaan kovaa vauhtia lisää rakentamassa.

Siinä mielessä vertauksesi "Savonlinnan oopperajuhlien siirrosta Olavinlinnasta Suomenlinnaan" taitaa olla vähän ontuva...
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pee kirjoitti:
Siinä mielessä vertauksesi "Savonlinnan oopperajuhlien siirrosta Olavinlinnasta Suomenlinnaan" taitaa olla vähän ontuva...

Kuinka paljon luulet Savonlinnassa olevan hotellihuoneita verrattuna Helsinkiin?

ps. Kyllä tuo hotellipointti tiedossani on.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä muutama yö pitäisi jaksaa odottaa. Torstaina sitten töistä kahvitauolla hakemaan firman auto lainaan ja baanalle. Kauppareissujen ja matkaseuran noudon jälkeen varmaankin kahdeksan jälkeen on Lankamaassa. Johonkin välitielle jos veisi auton, niin ehtisi varmimmin Mökkiperään, kun ei tarvitsisi katsoa kuin 50 ensimmäistä.

Lauantaina mielestäni kannattaa välttää Ouninpohjia. Sinne lappaa kaikki harrastelijakatsojat Etelä-Suomesta. Harrastelijakatsojaksi luettaneen sellaiset, jotka käyvät katsomassa pätkän tai kaksi koko viikonloppuna. Suunnitelma on Vaherista Moksi-Leustuun, jolloin aikaa on runsaasti katsoa kaikki autot, laittaa ruokaa ja etsiä hyvä katselupaikka. Sunnuntaiksi sitten Kuohuun. Jos vaikka siinä McRaen paikassa tai vähän matkan päästä siitä olevassa takaviistovasurissa olisi tilaa.

Rallijakkara on ehdoton varuste, mutta myös pieniä A-tikkaita pitää harkita. Jos auto on pätkän varressa, niin tikkaita ei tarvitsisi kantaa ja niillä pääsisi kätevästi metrin muita korkeammalle. Ja silloinhan saisi luonnollisesti kaikkien arvostuksen.
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Lankamaassa kerkeää katsoa kevyesti kaikki autot ladon nurkalla ja siitä Mökkiperään... Ei kannata mennäkkään siitä missä on ruuhkat eli tiet 637 ja 6375 vaan menee "ylös" 69:lle ja ajaa siitä Hirvaskankaalle ja tiputtaa siitä alas ja menee sitten tuota tietä pitkin mitä kisailijatkin menee... satavarmasti nopeampi tie, vaikka kilometrejä tuleekin enemmän. Ounissa maalipäähän tottakai ja sieltä Himokselle ns. karvoja hyväksi käyttäen : ) Sunnuntaina jompikumpi kahteen kertaan.

Täytyy kysyä että onko tuo McRaen paikka Kuohulla siis se nypyn jälkeen oleva risteys vai...?
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olpa kirjoitti:
Täytyy kysyä että onko tuo McRaen paikka Kuohulla siis se nypyn jälkeen oleva risteys vai...?

Kyllä. Eihän McRae itseasiassa siinä edes kaatanut, mutta Subarun pohja näkyi melko kauan. Pelkkää tuuri, että pysyi pystyssä. En muista tarkkaa vuotta, enkä jaksa kaivaa mistään, mutta Vauhdin maailman esitteessä oli siitä seuraavana vuonna ainakin kuva. Ehkä vähän huonoa puhua McRaen paikasta, on siinä varmaan joskus kaadettukin. Ja Alén aikoinaan vienyt tienviitan ojan väärältä puolelta sisämutkasta.
 

jh1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere Saints
Olpa kirjoitti:
sieltä Himokselle ns. karvoja hyväksi käyttäen : )

Himoksella P5 parkkimerkille vievällä "karvalla" on ollut sitten parina viimevuonna pirusti porukkaa. (Noin 2 kilometriä autoja tien reunassa parkissa) Joten jätä se kohta pois suunnitelmistasi ihan suosiolla.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomi-Salama kirjoitti:
Kuinka paljon luulet Savonlinnassa olevan hotellihuoneita verrattuna Helsinkiin?

Varmasti paljon vähemmän, mutta se on eri asia, onko Savonlinnan hotellihuoneiden määrä ongelma oopperajuhlien vieraita ym. majoitettaessa. Jyväskylän majoitustilastahan on ulkomaalaisten ralli-ihmisten osalta käsittääkseni kritiikkiä esitetty, mutta onko oopperaväki toivonut saavansa enemmän laadukasta yöpymistilaa? Mikäli ei, opperajuhlien siirtämisestä Olavinlinnasta Suomenlinnaan ei liene syytä keskustella...

Noh, oli miten oli, niin toivotaan joka tapauksessa, että myös tulevina vuosina Suomen MM-rallin pääpaikkana säilyy Jyväskylä...
 
Viimeksi muokattu:

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
jh1981 kirjoitti:
Himoksella P5 parkkimerkille vievällä "karvalla" on ollut sitten parina viimevuonna pirusti porukkaa. (Noin 2 kilometriä autoja tien reunassa parkissa) Joten jätä se kohta pois suunnitelmistasi ihan suosiolla.

Juu en oo koskaan tuolla edes ollut, menen tuonne minne aina ja karvoille en aja koskaan parkkiin, koska tukkoista siel o aina. Tosin tuo P5 ei ole edes karvalla. Karvoja lähinnä käytän hyväksi esim. tässä tapauksessa, että saan kierrettyä 9 tien helposti ja vaivattomasti.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Noniinno, huomenna startataan Turkusesta ja menopeli vaihtuu päivä päivältä. No nyt pitäis olla varma, että tombraiderin löytää Range Roverin S/C:n (Supercharged) ratista. Kauhee on jo kuume päästä kahtomaan, kun hullut kaahaa puitten välissä.

See you
 
Ralleihin oon edelleen lähdössä. Tosin porukka pieneni. Ja taas johonkin ouninpohjaan kai mennään. Ilmeisesti taas edellisenä iltana. Ja kuitenkin ollaan reissussa vain yksi yö, niinkuin yleensä. Eli ei taida Jyväskylän yöelämään taaskaan päästä. Pikkasen vituttaa. Vielä jos joutuu olemaan kuskina niin reissu on melko pilalla. Eikö ne perhanan vanhukset jaksa olla siellä pidempään ja mennä Jyväskylään asti... Viime vuonna jo lauantaina lähettiin takaspäin johonkin perhanan paikallisiin tansseihin. Siis eihän Jyväskylässä olis yhtään enemmän tapahtumaa ollut... Jos joku näkee parikymppisen naisihmisen liftaamassa kohti Jyväskylää viikonlopun aikana niin ottakaa miut kyytiin. Pelastakaa miut joltain kansantanhuilta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
tintti83 kirjoitti:
Ralleihin oon edelleen lähdössä. Tosin porukka pieneni. Ja taas johonkin ouninpohjaan kai mennään. Ilmeisesti taas edellisenä iltana. .

Tervetuloa vaan, ainakin Ouninpohja Idän suosituin katselualue on jälleen valmiina ottamaan tuhannet ja taas tuhannet rallifanit vastaan.

Järkkärinähän tämä vkl vierähtää, joten autojen näkeminen rajoittuu siihen lauantaihin. Mutta onneksi näkee vetomiehet, jotka ovat rallin todellinen suola.
 

jh1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere Saints
nesterallyfinland.fi kirjoitti:
Jo useiden vuosien ajan Kansainvälinen Autoliitto FIA ja myös järjestäjät ovat määrätietoisesti aja-neet linjaa, jonka mukaisesti erikoiskokeille on saatava määritellyt katselualueet ja muu osa ek:ta olisi yleisöltä kiellettyä.

Neste Rallissa 2005 yleisö ohjataan valituille turvallisille alueille, joista näkyvyys erikoiskokeelle on hyvä vielä turvallisenkin etäisyyden päästä...
...Valintaan on vaikuttanut myös pysäköintialueiden riittävä määrä lähietäisyydellä sekä muiden palvelujen saatavuus.

Hieman on rahastuksen makua tuossa päätöksessä. Kai ne jo parin vuoden päästä kieltävät omat eväätkin (eli voileivät yms) kerätäkseen lisää rahaa näillä sopivasti lähellä olevilla palveluillaan.

Nyt sitten vain äkkiä lainaamaan rakennustelineet jostain että tuolla pätkillä näkisikin yleisömuurin takaa jotain.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kamat alkaa olla jo puolittain kasassa, muutamia hankintoja pitää tehdä vielä matkalla. Kertaakaan en ole odottanut Jyskälää niin paljon kuin nyt. Huomenna pääsee sitten maistamaan sitä kuuluisaa leirielämää ja tunnelmaa, perjantaista eteenpäin sitten vauhdin hurmaa. Kädet jo tärisee..
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun tulin töihin tänä aamuna, laskin Paviljongin huoltoalueelta eteeni Toni Gardemeisterin, joka oli menossa testi-EK:lle. Siinä sitten ajoi kaksi huippumenopeliä perätysten kuin köyhän talon porsaat. Piti vaan tulla mainitsemaan. :)
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Poisjääntejä!!!

No niin elikkä Neste Rallia seuraamaan tulevat voivat ainakin lähtöluettelosta ruksia yli seuraavat WRC-kuljettajat: 20 Daniel Carlsson, 21 Tobias Johansson, 22 Juuso Pykälistö, 23 Mark Higgins ja 27 Niall McShea. Eli kyseiset kuljettajat jättävät ilmoittautumisestaan huolimatta rallin väliin lähinnä kalusta tai rahoitusongelmien takia.

Ja reitille Vauhdin Maailman katsojaoppaan kanssa suunnistavien kannattaa sen verran tarkkailla, että joillakin pätkillä lähestymisohjeiden numerot eivät täsmää viereisen kartan kanssa. Näin on ainakin Laukaan ja Moksi-Leustun kohdalla. Muutenkin tämän vuotisessa oppaassa on suht paljon virheitä joten se tuntuu tehdyn vasemmalla kädellä ja viime vuotisesta oppaasta copy/paste-menetelmällä.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Shakedown

Shakedown takana. Tässäpä päällimmäiset.

Bosselle pohjat 2,02,0. Garde jäi pari kymppää. Loeb näytti pelottavan nopealta, mutta ei sitten riittänyt pohjiin. Joku sai irtokiven otsaan niinkuin asiaan kuuluu. Gigi Gallin faneja oli metsässä paljon.

J-M Latvala rikkoi autonsa takalenkin alamäen jälkeisessä pitkän pitkässä vasurissa. Siinä olkin aikamoiset spoorit. Takapyörä irti ja jotakin ne sieltä korjas, mutta en tiedä tarkemmin. J-M tuntui kuitenkin olevan hyvällä tuulella, että matkaan varmasti päästään illalla Killeriltä.

Miks muuten Subarun etupuskuri on niin matalalla? Otti Petterillä tosi rajusti kiinni siinä yläaseman pudotuksessa.

Tässä olikin mun rallit tältä vuodelta. Ei oo lippua, kun ei oo ketään tuttuja lähdössä, niin en itekään sitten. Toki ralliradio on auki koko ajan. Nyt vaan bosselle kova vauhti ja pidä se pösö tällä kertaa puitten välissä loppuun asti! Onnea matkaan! Ja Garde podiumille...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tänään se Jyskälä sitten varsinaisesti alkaa

Killeri siis ajettiin eilen ja Petter Solberg oli siellä nopein.

Tänään aloitettiin hetki sitten Lankamaalla ja siellä kisan kärkeen siirtyi, yllättys yllätys, Loeb joka on tähän mennessä nopein Lankamaan ek:lla. Bosse oli Lankamaalla jo 5 sekuntia edellä Loebia mutta ajautui Ralliradion haastattelun mukaan hieman ulos ja menetti vähän aikaa ja himmas pikkasen vauhtia. Solberg on tällä hetkellä kolmantena muutaman sekunnin Loebia ja Bossea perässä.

Muita suomalaisia: Gardemeister on Lankamaalla tällä hetkellä neljänneksi nopein, Hirvonen kuudes, Rovanperä seitsemäs ja Tuohino yhdeksäs. Paasosella ongelmia Gallin ulosajon takia ja Jani menetti muutaman minuutin kun joutui väistämään ulos ja katsojat työnsi Janin takaisin tielle.


Linkkejä

Live seurantaa ek ajoista (ilmaiseksi) Subarun-ralli sivuilta:
http://www.swrt.com/36934.HTML.

Ralliradio:
http://www.yle.fi/radiosuomi/radiosuomi.ram
http://www.yle.fi/radiosuomi/radiosuomi.asx
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ja Bosse ohittaa Loebin Laukaalla

Eli Loeb, Solberg, Grönholm, Gardemeister, Märtin ja Rovanperä ajaneet nyt Laukaan ek:n läpi, Bosse oli 4.4s Loebia nopeampi ja näin Bosse on kokonaistilanteessa 4.1s Loebia edellä.

Kokonaistilanne (Laukaan ek kesken):
1. Grönholm
2. Loeb +4.1
3. Solberg +9.1
4. Märtin +13.8
5. Gardemeister +15.3
6. Rovanperä +34.9

Ja eiku takas jännäämään...
 
Viimeksi muokattu:

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Ja Bastiltakin kisa vituiksi heti aamusta, Lankamaalla yli minuutti kärjeltä päihin, jarrut eivät toimi kunnolla.
Katajamäki ilmeisesti jäänyt ykköselle.
 

jh1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere Saints
Shayne kirjoitti:
Ja Bastiltakin kisa vituiksi heti aamusta, Lankamaalla yli minuutti kärjeltä päihin, jarrut eivät toimi kunnolla.
Katajamäki ilmeisesti jäänyt ykköselle.

Lisätään keskeyttäneihin EK2:lta myös Galli joka ajoi ulos. Radion mukaan Basti ei todennäköisesti selviä huoltoon asti.

EDIT: Basti sai takajarrut toimimaan ja selvisi huoltoon
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Päivitys kokonaistilanteeseen

Kun kärkiautot ovat nyt tulossa Ruuhimäen (ek4) jälkeen huoltotauolle on aika päivittää tilannetta hieman.


Kokonaistilanne (Ruuhimäki kesken)

1. Grönholm (Peugeot)
2. Loeb (Citroen) +4.5
3. Solberg (Subaru) +11.1
4. Märtin (Peugeot) +18.0
5. Gardemeister (Ford) +18.9
6. Hirvonen (Ford) +28.4
7. Rovanperä (Mitsubishi) +41.4
8. Duval (Citroen) +50.4
9. Tuohino (Skoda) +53.0
10. Solberg (Ford) +57.5
---
15. Paasonen (Skoda) +3:16.0
 

PeZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Live seuranta?

Mikä olisi paras saitti mistä voi livenä seurata rallin kulkua? Poislukien ylen tekstitv!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös