Raipe maajoukkueeseen

  • 54 053
  • 207

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Kyllähän Raipen on läksiäisensä ansainnut, mutta ainakin minusta homman olisi voinut järkätä hieman suunnitelmallisemmin eikä viime tingassa "häthätää". Nythän ensin spekuloitiin melko tosissaan sitä, että onko Janne Ojanen vielä pelillisillä näytöillään ansainnut paikan maajoukkueessa. Ehkäpä hyvin olisikin. Mutta eipä häntä sinne valittu.

Ojasta kysyttiin tähän turnaukseen, mutta ei kuulemma vanha jaksanut, vaan halusi ladata akkuja.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
On kyllä sillain ihan hienot läksiäiset Raipelle, ja toivottavasti saa tarpeeksi peliaikaa, ettei tämä vaan jää sellaiseksi "muodonvuoksi" -valinnaksi. Parhaassa tapauksessa Raipe voisi saada ehkä jopa pisteen. Maali olisi tietysti aina toivottua viimeisessä maajoukkuepelissä. Pidetään peukkuja.

EDIT: Näköjään neloskenttään joutui Pihlmanin ja Laaksosen väliin.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Kun ei Jannea valittu, niin ilman muuta Raipe kehiin kun Tampereella vielä pelataan.

Mikäli oikein ymmärsin, ikonit eivät sulkeneet toisiaan pois (tai eivät ainakaan noin puhtaasti joko-tai-linjalla), vaan Kurrin informoidessa Kummolaa Hahlin loukkaantumisesta sai "Rautakansleri" idean, josta sitten innostui koko valmennus- ja maajoukkueen johto.

Ojastakin kysyttiin mukaan, mutta hänen olisi pitänyt pelata myös/pelkät viikonloppupelit Ruotsin päässä, ja niinpä mies halusi mielummin käyttää ajan lepoon (mikä on niillä aamuilla täysin ymmärrettävää, koska Shedden hänta tuskin kuitenkaan olisi vakavasti harkinnut MM-kisoihin).


Ranger
 

kissankarva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kävin eilen ostamassa liput, oli pelkkiä seisomapaikkoja jäljellä.

Oikeasti hieno juttu, pääsee näkemään Raipen ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa ihan livenä maajoukkueessa. Sniif.
 

kissankarva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paljon makso? En ole kyllä menossa kattoon, mutta ajattelin vaan, että paljon näihin EHT peleihin yleensä maksaa liput?

Seisomapaikka oli kympin.
Plus siihen Lippupalvelun käsittämätön 1,5 euron toimitusmaksu (tms apinaa koijataan-maksu).
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Plus siihen Lippupalvelun käsittämätön 1,5 euron toimitusmaksu (tms apinaa koijataan-maksu).

Noh noh, täytyyhän jollain tienata kassalla istuvien tätien/setien palkatkin. Lisäksi vanhan viisauden mukaan Lippupalvelukaan eivät tee työtään rakkaudesta jääkiekkoon, vaan rahasta.

Sinänsä asiaakin sivuten näyttää siltä, että Raimo vetää hallille porukkaa aika kivasti (no onpa ylläri, kun ajattelee kuitenkin Raimon saavutuksia ja sitä, että peli on Tampereella). Kaikesta (verot, kilahdukset, ketä vaan) huolimatta väitän, että tämä maajoukkue-edustus höystettynä kapteenin viralla on ihan ansaittu kunnianosoitus ja kiitos palveluksista.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Juolahti mieleen tuossa iltaolutta hörppiessäni, että onko Raipe nyt wanhin maaotteluita Suomessa pelannut pelaaja jääkiekossa, vai löytyykö takavuosilta vielä vanhempana maajoukkueessa esiintyneitä esim. Raimo Kilpiö, Teppo Rastio, tai vastaavia? Joku tilastonikkari varmaan kertoo. Ja entäpä sitten yleensä maailmassa eri maajoukkueissa, siis jääkiekossa, futiksessahan noita liki viiskymppisiä on ollut. Gordie Howe ym?
 

Jagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Ylen tekstiteevellä kerrottiin, että Ojasellekin vastaavaa mahdollisuutta tarjottiin, mutta kieltäytyi kunniasta.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Ylen tekstiteevellä kerrottiin, että Ojasellekin vastaavaa mahdollisuutta tarjottiin, mutta kieltäytyi kunniasta.

Ojasen kieltäytyminen on ymmärrettävää kun miehellä ei ole realistisia mahdollisuuksia pelata kevään mm-kisoissa.

Tämä Raipen valitseminen maajoukkueeseen on aivan mieletön juttu. Läksiäiset sieltä parhaimmasta päästä.
 

ludvig

Jäsen
Ja entäpä sitten yleensä maailmassa eri maajoukkueissa, siis jääkiekossa, futiksessahan noita liki viiskymppisiä on ollut. Gordie Howe ym?

Chris Chelios toimi 44-vuotiaana vuoden 2006 talviolympialaisissa USA:n joukkueen kapteenina. Gordie Howe pelasi 46-vuotiaana Team Canadan riveissä ja vuosi oli 1974. Jalkapallon MM-kisojen ikäpresidentti Roger Millahan rokotti Venäjää vastaan maalilla, ei huono saavutus 42-vuotiaalle.
 
Viimeksi muokattu:

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Raipe on Suomen superseniori maaotteluissa!

Juolahti mieleen tuossa iltaolutta hörppiessäni, että onko Raipe nyt wanhin maaotteluita Suomessa pelannut pelaaja jääkiekossa, vai löytyykö takavuosilta vielä vanhempana maajoukkueessa esiintyneitä esim. Raimo Kilpiö, Teppo Rastio, tai vastaavia? Joku tilastonikkari varmaan kertoo.

En nyt ole mikään ykköstason tilastonikkari, mutta jonkinlainen kiekkohistorian tuntemus taitaa olla mukaan tarttunut aika pitkältä ajalta... No, ainakin minun käsitykseni on, että Suomessa Raipe on torstain pelin jälkeen aivan omassa "kastissaan". Kilpiö olis varmaan voinut 41-vuotiaana pystyä jonkun vaihdon hyvinkin vetämään maajoukkuetamineissa, mutta kun siihen aikaan ei maajoukkueeseen valittu kuin vain pelikunnon perusteella. Ja sitäpaitsi miehen ura katkesi kesken kaiken sellaiseen vammaan, ettei siinä enää olisi edes ollut mahdollisuutta peluuttaa häntä missään läksiäisottelussa. Itseasiassa ainakin viimeiset MM-tason pelinsä Kilpiö pelasi 31-vuotiaana. Rastiokin taisi lopettaa maaotteluransa alle 30-vuotiaana, mikä kyllä äkkiseltään kuulostaa oudolta. Uraa kuitenkin kertyy, kun nuorena jo aloittaa.

Ojasesta olis hyvällä lykyllä voitu saada toinen suomalainen nelikymppisten maaottelumiesten kerhoon jääkiekossa. Mutta kun ilmeisimmin se ei toteudu tänä keväänä, niin ei sitten ehkä milloinkaan. Toivotaan nyt Jannen vielä jatkavan ensi kaudella ja Kalen järjestävän hänelle sitten vielä kunniakkaat "läksiäiset" maaottelun merkeissä. Ja Eepi mukaan... ;)

Olis kyllä kiva nähdä lista yli 35-vuotiaista suomalaisista maaottelukiekkoilijoista. Eipä niitä paljoa taida olla. Ei taidettu yli kolmekymppisiä ainakaan 1950-, 1960- tai 1970-luvuilla paljoa enää maaotteluihin kysellä. Itseasiassa SM-sarjassakin kolmekymppiset alkoivat olla "raakkeja" tai sitten oli jo kiire tienaamaan leipää ihan "oikeassa ammatissa". Oksasen Lasse oli tietysti varsinainen ihme ikäisekseen, mutta kovin kalpenee nyt Raipeen verrattaessa hänkin. Oka pelasi viimeiset maaottelunsa MM-kisoissa -77, jolloin hän ei vielä tainnut olla täyttänyt 35 vuotta. Ja viimeisen SM-liigakauden päättyessä hän oli muistaakseni 39...

Raipe, Janne, Eepi... kovia pappoja kaikki tyynni, näin se vaan on!
 

uhmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
tänään videot päälle

Legenda heittää viimesen maaottelun. Hakametsä on täynnä. On vain yksi Raimo Helminen ja hänen tekemä duuni maajoukkueessa on vertaansa vailla. 41-leijona paita hallin kattoon jo tänään.

uhmu - hän on elävä legenda
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Raipen numero maajoukkueessa on 14.

Täytyy myöntää, että illan Eurohokipeli kiinnostaa tavallista enemmän. Pidetään peukkua nrolle 14, että hoitaa homman tyylikkäästi!

Ehkäpä joku kiekonriisto alivoimapelissä ja lättysyöttö jollekin nuoremmalle jannulle läpiajoon..
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Yksi suurimmista jättää siis jäähyväisensä leijonapaidalle tänään. Hieno kunnianosoitus Raipea kohtaan ja mikä hienointa, mies saa lopettaa kotihallissa.

Raipen takia kiinnostaa tämän illan peli jonkin verran, yleensä en näistä EHT peleistä ole niin välittänyt.

Tsemppiä #14!!
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Vai neloskenttään joutui Raipe. Jospa sieltä kuitenkin muutama oivaltava syöttö johtaisi maalintekotilanteisiin. Onhan nelosessakin kuitenkin pelimiehiä, jotka voi laittaa kiekon reppuun. Kentän rooli taitaa vain olla hieman puolustusvoittoinen.

Anyway, todella hieno juttu, että maestro pääsee vielä pukemaan maajoukkuepaidan päälleen. Saa varmasti huikeat suosionosoitukset...
 

Oliver Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuuluu videot threadin mutta YLE teki kivan koosteen Raipen hetkistä ja taustalla Mcgyverin tunnari. Jos joku keksii miten ton voi varastaa kovalevylle niin kertokaa ihmeessä

http://www.yle.fi/urheilu/jaakiekko/index.html

Nauhoita kovalevylle ottelun toisella erätauolla. Jos omistat laitteet. Eiköhän sen joku jossain vaiheessa uploadaa esim. YouTubeen, josta jollain vempeleellä sen pystynee imuttamaan.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Doaner to the rescue :). Kiitos jo etukäteen. En asu Suomessa joten en valitettavasti varmaan näe muuta kun jonkun koosteen tosta pelistä, jos sitäkään.Ne nettilähetyksethän ei futaa Suomen ulkopuolella
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Doaner to the rescue :). Kiitos jo etukäteen.

Hah, pakkohan se on Raipe videoita jaella ;) joten eipä mitään.

Ikinä en ole oikeastaan SM-Liigaa saatika sitten Ilvestä seurannut, mutta kyllä Raipe on ollut aina se suomalainen pelaaja joka on ollut lähinnä sydäntä.

Hieno mies, hieno pelaaja!

Toivotaan että Raipe iskee maalin tänään niin Hakametsän hallista irtoaa katto!
 
Viimeksi muokattu:

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös