Radioselostajat: Kehukaa, haukkukaa.

  • 8 438
  • 41

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voisitteko olla hiukan tarkempia noiden nimien kanssa. Jari Lindgren, linkku lingren/lindgren/lindegren Petri, Pertti, nuorempi jne. Ja kuka ymmärsi kestä puhuttiin?

Kritiikki: Juha Lindgren, ei Jari. Olikos Jari Juhan veli tai jotain?

Tyni on ok. Melko objektiivisesti selostaa, tai siltä ainakin vaikuttaa. Kertoo maalien syntytavan tarkkaan jälkikäteen, hyvä.

Juha Lindgren on kyllä aivan paras.
+ Juha on pelannut itse kiekkoa, ja tietää mistä puhuu.
+ Puhuu sujuvasti, eikä toistele jatkuvasti mitään latteuksia.
+ Jos peli on paskaa, sen kuulee heti selostuksesta - intensiteetti nousee selostuksessa samaa tahtia kenttätapahtumien kanssa.
+ Tärkeiden ja komeiden maalien hehkutus on kyllä aivan omaa luokkaansa.
+ Myös sen kuulee, kumpi puoli peliä kulloinkin vie.
+ Osaa antaa arvon myös vastustajan hyville suorituksille, joitakin maaleja saattaa jopa hehkuttaa.
- Tuomarien kritisointi voisi olla vähäisempää.
- Ottaa toisinaan pelaajia silmätikuiksi.

Erikoisinta on, kuinka jotkut Ilveksen fanit mieltävät Lindgrenin Tappara-henkiseksi. Eikös Juha ole sanonut olevansa tamperelaisen kiekon kannattaja, ja jos jompikumpi täytyy valita, niin sitten Ilves. Tietysti Linkku hehkuttaa todella paljon vähemmän kuin selostajan irvikuva, Lasse Toiva, joten väitteet Linkun hehkutusten laimeudesta saavat ehkä selityksen. Kun Linkku ei hehkuta silloin, kun hehkutettavaa ei ole, ja kun Ilveksen viimekausi oli mitä oli, niin ehkä se Linkku tosiaan hehkutti vähemmän Ilveksen kun Tapparan peleissä.

Ps. Poikakoti Ry:n taannoisessa visailussa oli mielenkiintoinen "kuka sanoi tämän" -kysymys, kannattaa etsiä käsiinsä.

EDIT:

Täytyypä lisätä vielä Yleisradion selostajista. Kaksi nousee ylitse muiden:

Seppo Röppänen. Huono se vaan on, todella huono. Ja en tiedä vaikka osaisikin selostaa, mutta Sepon tehtävänä on ilmeisesti kertoa pelitilanne, esim. 2-2, ja sitten siirtää sinne seuraavalle liigapaikkakunnalle. No, on se parissa ottelussa nyt malttanut hetken selostaakkin. Onkohan joku sanonut sille?

Turun selostaja, Hietarinta? No oli mikä oli, mutta aivan paras kaikista yleisradion selostajista. Vaihdatteko päikseen Röppäseen? Voin maksaa 5 euroo välirahaa. Jos olisin TPS:n kannattaja, en panisi ollenkaan pahakseni, vaikka joskus joutuisin "merisäätä" kuuntelemaan.
 
Viimeksi muokattu:

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Re: Radioselostajat: Kehukaa, haukkukaa.

Viestin lähetti kritiikki
Eräs hyviin selostajiin kuuluva on ehdottomasti Tapparan ja Ilveksen pelejä selostava Jari Lindgren.

Viestin lähetti Prosessori
Jos olet kuunnellut Ilveksen pelejä, niin voinet huomata sen, että vastustajan maalatessa Lindgren huutaa useesti enemmän kuin Ilveksen maalatessa. Itse olen verrannut Tapparan ja Ilveksen pelien selostusta, niin kyllä Tapparan matseissa Jarilla on enemmän tunnetta mukana.

Hyvä selostaja Lindgren on, mutta mieluusti kuuntelisin vaikka sitä henkilöä (nimi ei muistu mieleen), joka tekee yhteenvedot kentän laidalta. Se, joka selosti Ässät-Ilves pelin. Oli tunnetta ja hehkutusta ihan eri malliin, näin ilvesläisen silmin.

Kyse on siis Radio957:n Juha Lingrenistä. Todella hyvä ja ammattitaitoinen selostaja, miellyttävä kuunnella, pelin kulusta saa hyvän kuvan, ja verbaalisestikin lahjakas toisinaan todella hauska. Saukkosista ja Lindegreneistä ei voi mielestäni edes puhua samana päivänä Lindgrenin kanssa (niin, ja älkää hyvät ihmiset vaan sekottako Pentti "linkku" Lindegreniä ja Juha "linkku" Lindgreniä!!! Sitä näyttää sattuvan toisinaan...jostain syystä).

Lindgrenhän on selostanut Tapparan pelejä jo vuosikausia, ja Ilveksen pelit tulivat mukaan muistaakseni pari vuotta sitten. Olen myös huomannut että "linkku" ei selosta Ilveksen pelejä ihan samalla tunteella kuin Tapparan pelejä ja se on em. syystä ihan ymmärrettävääkin. Paikallispelienkin selostus on huomattavasti latistunut sen jälkeen kun Radio957 alkoi selostaa sekä Tapparan että Ilveksen pelejä. Kun selostuksen pitää olla paljon neutraalimpi ja tasapuolisempi kuin ennen, ei Lingrenkään tunnu pääsevän kunnolla vauhtiin.
Huonona puolena voisi mainita joskus hiukan liiallisen kotiinpäin vetämisen ja tuomarikritiikin, jota tulee joskus aiheesta, usein aiheetta. Toisaalta "oma" joukkuekin saa välillä kritiikkiä, jos aihetta on.

Tämä nuorempi "kaukalonlaitatoimittaja" (Mäkinen?) on käsittääkseni toiminut lähinnä Juhan sijaisena tarvittaessa. Ennen ei oikein vakuuttanut mutta tällä kaudella on selostanut ihan kohtalaisesti, ainakin niissä vähissä peleissä mitä itse olen kuullut. Selostajana näemmä huomattavasti enemmän Ilvesläisten makuun kuin Lindgren.

Niin, ja uteliaat voivat kuunnella vanhoja selostuksia Radio957:n arkistossa
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti tapparammies
Kritiikki: Juha Lindgren, ei Jari. Olikos Jari Juhan veli tai jotain?

Olette aivan oikeassa tapparammies ja NK. Kysymyksessä on Juha eikä Jari.

Lapsus mikä lapsus. Jari Lindgren todellakin on Juhan veli. Jari Lindgren pelasi Tapparan kultakauden aikana joukkueessa ja on ainakin yksinkertainen mestari, ellei jopa kaksinkertainen. Enkä lähde kinaamaan jos joku väittää että jopa kolminkertainen.
Niitähän tuli silloin joskus liukuhihnalta ja sieltä on tuo Jari on jäänyt vahvana mieleen.
Jari pelasi SM-liigaa jossain toisessakin joukkueessa mutta en muista missä.

Juha Lindgren on selostanut Radio 957:ssa todellakin jo pitkään kiekkoa.
Ellen nyt ihan väärin muista niin hän on selostanut myös niitä pelejä joissa velipoika Jari esiintyi pelaajana.

Lindgrenin kaverina 957:n aloittaessa kiekkoselostukset oli sellainen tyyppi kuin Kalevi Pollari, joka nykyisin toimii Radio Suomen musiikkitoimittajana.

Radio Jannen selostajakaksikko, tai selostaja ja kommentaattori ovat kuin kaksi katsojaa jotka istuvat vierekkäin katsomossa ja keskustelevat keskenään pelistä. Sitä kuuntelija sitten kuuntelee.
Tällainen vaikutelma minulla on.

Ps. Jokainen radioon selostava jääkiekkoselostaja mitä todennäköisimmin lukee tämän ketjun sanasta sanaan läpi, joten antakaa kehujen ja kritiikin loistaa.

Kukaan ei ole seppä syntyessään mutta pannaan pojat tiukille,, tai vähemmän tiukille. Loppujen lopuksi ammattinsa osaavan on aina helpompi hengittää.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Re: Re: In Pekke We Trust

Viestin lähetti Oloneuvos
J-P Jalon mikrofoni pitäisi oikeastaan nostaa Elyseen kattoon Hantan ja Numpan paitojen seuraksi. Siksi legendaarinen mies Turussa on. Niitä selostuksia on jäänyt nauhalle ensimmäisen triplan ajalta ja ne ovat kyllä vertaansa vailla olevaa viihdettä. Äijähän oli pelkkää rautaa!
J-P Jalon selostukset tosiaan olivat aivan loistavia. Kaveri niitä jaksoi aina jostain kumman syystä kaivella esille aina hänen luonaan vieraillessani. Ihan ylivoimaisia vetoja!

Tampereen Juha Lingren on jäänyt myös mieleeni varsin elävänä ja värikkäänä selostajana. Aina mukava kuunnella kun omien puolella ollaan, vastustajat on pahiksia ja tuomarit meitä vastaan.

Eniten on tietysti tullut kuunneltua Joksi Jaakkolan selostuksia ja kyllähän ne tietenkin Kerhon kannattajan mieliin ovat jääneet. Joskus aivan sairaalloisia heittoja Joksilta tulee ja vastustajat ja tuomaritkin saavat ansioidensa mukaan. Nykyään Joksin selostukset ovat kuitenkin sellaista leppoisaa jutustelua maalien lomassa. Ihan mukavan hassu selostaja.

Radio Suomen jääkiekkokierrokselle en lähde kuin pakon edessä. On aivan saatanallista kuunnella jotain kuuden sekunnin pätkää "omasta" ottelusta ja sitten siirretäänkin jo merisäähän tai SaiPa-JYP otteluun =) Tuntuuko muuten muista aina siltä, että se "oma" ottelu saa kaikkein vähiten sitä selostusaikaa?
 

geoff_wilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Liverpool, Brazil
Juha Lindgren ja J-P Jalo ovat mielestäni parhaat selostajat. Muistuu mieleen vuoden -94 MM-kisat, jossa kaverit selostivat yhdessä.

Hermanni Seppälän huuto oli suorastaan karmivaa, välillä lähti melkein amalgaamit hampaista IFK:n tehtyä maalin.

Yksi huonoimmista Linkun ohella oli legendaarinen Ari Wiskari. Välillä tuli kuunneltua ihan Wiskarin vuoksi Jokereiden matseja. Sieltä tuli ihan legendaarisia sanontoja, kuten "Waltteri heittää laattaa kulmassa", "mies lauteille" ja kerran hän ilmoitti radioon kuka voitti kahden hengen matkan johonkin.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Miguel
Älkää erehtykö ulkopaikkakuntalaiset kuuntelemaan Radio YsiYsiä Lahden ohi ajaessannne, jos suosikkijoukkueenne isännöi Pelicansia. Ilkka Varmavuo on aikamoinen moottoriturpa ja jututkin ovat hauskoja, mutta tuomarit ja vastustajat saavat kyllä aika hyvin kyytiä.

Mielestäni Iliä kannattaa vastustajan leirissäkin kuunnella. Varmavuon on siitä harvinainen selostaja, että pelitapahtumista saa myös jonkinlaista tolkkua. Suu käy sellaiseen tahtiin, että haastajaa tällä saralla saa Suomenmaasta hakea. Erittäin hyvä selostaja. Tietenkin hän on pelikaanien puolella, mutta Ili antaa kyllä melko todenmukaisen kuvan pelitapahtumista. Ihan järjetöntä kotiinpäin vetämistä ei ole havaittavissa. Ili antaa tunnustusta myös vastustajalle.

Myös älyyttömyyksiin menevät kiljumiset, tyyliin Jani Uotila, loistavat poissa olollaan. Kyllä Ilikin hehkuttaa osaa, mutta tekee sen tyylillä. Varmasti miehestä tykättäisiin myös valtakunnan verkossa jos selostaisi vaikka maaottelua.

Yksi moitekin Ilille olisi. Mikko Rämöä voisi sanoa välillä vaikka ihan Rämöksi vain. Se Rämönaattori käy pikku hiljaa ärsyttämään, varsinkin kokoajan hoettuna.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
957:n Antti Mäkinen tuskin on ipalaisten mieleen. Eikös Antti ole kuitenkin aika selvästi Tappara-fani?

Mäkisen Antin pääasiallinen tehtävä on haastattelujen/raporttien ym. teko, ja siinä hommassa oikein hyvä. Ainakin viimekaudella ensimmäisiä pelejään selostaessaan kuitenkin varsin epävarma.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
J-P Jalo oli myös jokeriselostajana täysin omaa luokkaansa, vaikkei varmaankaan ollut aivan samalla tavalla sydämellään mukana kuin TPS:n otteluita selostaessaan. Kun Jalo selosti, pidin usein telkkarimatseja katsoessakin radion päällä.
 
Viimeksi muokattu:

Shane

Jäsen
Onkohan tämä Juha Lindgren sama, joka selosti tämän 5-1 päättyneen JYP-Tappara -pelin tässä syksyllä Radio 957:lla? Toivottavasti ei, sillä silloin en kyllä ymmärrä tätä kehumista lainkaan.. oli meinaan niin karmean puolueellista itkemistä, että enpä ole moista ennen kuullut missään muualla.

Nimimerkillä Radio Jyväskylän kuuluvuusalueen ulkopuolella tuolloin oleillut..
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti kritiikki


Lapsus mikä lapsus. Jari Lindgren todellakin on Juhan veli. Jari Lindgren pelasi Tapparan kultakauden aikana joukkueessa ja on ainakin yksinkertainen mestari, ellei jopa kaksinkertainen. Enkä lähde kinaamaan jos joku väittää että jopa kolminkertainen.

Jari pelasi SM-liigaa jossain toisessakin joukkueessa mutta en muista missä.

Lainaan tässä epäitsekkäästi itseäni samalla kun kuuntelen Juha Lindgrenin selostusta ottelusta Blues- Tappara.

Jari Lindgren pelasi Tapparassa 6 kautta. 2 kultaa ja yksi hopea.

Muut SM-liigaseurat: Ilves, Jokerit ja Kalpa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pärde
Kari Tyni saa kyllä täältä kredittiä. Hyvä selostus, sopivasti puolueellinen.

Kyllä, ja suu käy siihen tahtiin, että kuulija saa hyvän kuvan kaukalon tapahtumista.

Miten niin Tyni puolueellinen? ;)
 

vanha herra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz
Juu, kyllä Tyni on kehumisen arvoinen kaveri. Puhuu selvästi, ja hehkuttaa "just passelisti" kun Jypille tulee hyvä maalitilanne.
Eikös kaveri ole alunperin Tampereelta?
 
Kyllä minä myös nostan jalustalle nimen Kari Tyni. Nuo hänen keksimät lukuisat lempinimet tullaan muistamaan vielä vuosia niin virallisissa piireissä kuin fanienkin keskuudessa - kyllä Tyni on keskisuomalaisissa jääkiekkopiireissä suuresti arvostettu henkilö. Usein puhutaan ja muistetaan mainita valmentajien tähtihetket, pelaajien uroteot kentällä ja kannattajien keskellä, mutta itse en kyllä unohtaisi laskea JYP-kulttuuriin mukaan Kari Tyniä ja hänen valtavaa panostaan keskisuomalaiselle jääkiekolle.

Mikä Tynistä sitten tekee niin hyvän? Hän kertoo kentän tapahtumat kuulijoille tarkasti ja elävästi unohtamatta tietenkään noita pieniä väriläiskiä selostuksen lomassa - vaikka asiallinen mies selostaa asiallista urheilulajia, niin huumorin kukka se kaunein kukka on. Kuuntelijan mielenkiinto ei taatusti lopahda kesken ja ottelun voi surutta kertoa "nähneensä radion kautta". Ja mikä parasta, vaikka hän pystyykin näkemään tilanteet neutraalisti väritettyjen silmälasien takaa, on mukana aina se pieni mukava JYP-lisä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Radio Suomea tulee eniten kuunneltua, ja Jouko Färdistä tulee mieleen myös se, kuinka innokkaasti hän kertoo tuomareiden ammatteja.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Viestin lähetti lintu
Paras selostaja kautta aikain on Hermanni Seppälä! Niin HIFK-fanien punalasien läpi selosti että minuakin välillä hävetti kuunnella. Eläytyi todella hienosti!
Hermanni Seppälä pitäisi todellakin saada takaisin selostamaan IFK-matsit! Siinä oli äijä isolla Ä:llä. Maalikiljaisu oli jotain niin uskomatonta.. Pena, hommaa Hermanni takaisin!
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Jussi Aho on legenda, aivan uskomattoman hyvä selostaja, jos ei ota huomioon kielioppivirheitä tyyliin " siinä Peltonen lyö kiekon päätyyn, joka on pelannut hyvän pelin". Mutta ei pikkuseikkoihin kannata takertua, mies on niin puolueellinen kuin olla vain voi, mutta mitä siitä, paikallisradiossahan Jussi selostaakin. Legenda jo eläessään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös