Puun takaa lätkäpodcast

  • 16 824
  • 61
Suosikkijoukkue
Tappara
Avataan tälle ohjelmalle oma ketju. Ohjelmaa tekee TUTOn pelejä selostava Jani "Sätky" Säteri ja ex-jääkiekkoilija, Mestis-ikoni Aki "Keni" Keinänen.

Kerran viikossa ilmestyvä podcast ei keskity pelkästään jääkiekon ympärille vaan mukana on myös muita urheilulajeja. Mitään asiantuntevaa sisältöä tämä podcast ei tarjoa mutta itse jaksan kuunnella "johtajien" hölinöitä ja mielipiteitä.

Onko täällä muita kyseisen podcastin kuuntelijoita?
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo-Veikot
Rupesin viime keväänä kuuntelemaan, ja siitä lähtien ollu yksi perjantain kohokohdista. Säterillä on sana hallussa (kuten toki selostajan töitä tekevältä sopii olettaakin) ja Keinänen hyvä taustabändi. Ihan kaikista asioista en samaa mieltä ole, mutta hyviä näkökulmia ovat tarjonneet. Haastateltavat ovat olleet myös hyviä ja haastetteluihin on saatu sopivan rento buugi. Ehdottomia suosikkejani kotimaisista podcasteista.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jossain vaiheessa tuli tätä kuunneltua, mutta syksyllä tuli mitta täyteen ihan yhtäkkiä ja oli pakko lopettaa jakson kuuntelu jopa kesken tuolloin. Alkoi vaan ihan liikaa vituttaa Säterin tyyli ja se, että jokaikinen äijä on johtaja ja kehuskelut jollain omilla ryyppyputkilla, hohhoijaa... Eipä tuosta sisällöllisesti muutenkaan juurikaan lisäarvoa omaan arkeen tullut. Onneksi podcasteissakin alkaa jo sen verran kilpailua olla, että ihan hyvin pystyy salireenejä varten valikoimaan sellaista kuunneltavaa, ettei ihan suoranaisesti vitutuksessa tarvitse treenata.

Säteri on kulttiselostajana ihan ok, mutta luojan kiitos häntä ei tarvitse kuunnella missään Liigan puolella.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan hyvää viihdettä ja lenkkikuunneltavaa, kun ei näitä viikonlopun podcasteja kannata liian vakavasti ottaa. Miinuksena jo edellä mainittu Säterin dokausreissujen lesoilut ja Keinäsen tietty vanhankantaisuus ja ukkoontuminen.

Kumpaakin kaveria arvostan kyllä paljon. Säterin TUTO-rakkaus on ihailtavaa ja Keinänen nyt tietty Mestiksessä lähes aina ollut stara. Muutenkin virkistävää, kun "Mestisläiset" tekevät ohjelmaa, vaikka Liigasta myös monesti ohjelmassa puhutaan.
(Ja onneksi puhutaan, koska en tuota muuten luultavasti kuuntelisi)
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Alusta asti on tullut kaikki jaksot kuunneltua ja on ehdottomasti yksi omista suosikkipodcasteista. Mielestäni on oikein tervetullut vähän tälläinen rennompikin lätkäpodcast. Ennenkaikkea tässä on todella toimiva kombo. Roolijaot ovat hyvin selvät joten kuuntelijat ainakin välttyvät niiltä päällekkäin huutamisilta.
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itsekin tulee kaikki jaksot kuunneltua heti perjantaisin. Jossain vaiheessa ärsytti se Säterin jatkuva v*tun viljely, mutta nyt kaveri on taas hieman rauhoittunut sen suhteen, niin jaksot maistuu mainiosti.
Huippukohtana herroilla oli livestream Keinäsen ja Ristolaisen tennismatsista.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Mä tykkään kans paljon. En hirveästi välitä kirosanojen viljelystä, mutta sekin on tosiaan onneksi vähentynyt. Joka perjantai tuo tulee kuunneltua treenimatkoilla. Sopivan rennolla otteella vetävät. Keni vetää nykyään tosi asiallisella linjalla olematta tylsä, liekö seuratyöntekijyyden takia.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tykkään kovasti. Perjantaisin luurit päähän ja lenkille tai salille niin aika menee rattoisasti. Tykkään myös ettei ketään maaliteta jaksoa pidempään toisin kun Seppäsen castissa. Jos joku perseilee siitä mainitaan mutta mennään ensi jaksossa eteenpäin.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä tää tulee kuunneltua melkein suoraan ilmestyttyä lenkillä. Säterillä ja Keinäsellä on historiaa pitkän ajan takaa ja onhan Keinänen jos kuka ns. Mestis-legenda. Säterin selostustyyli oli aika raikasta silloin kun mestis-pelejä tuli katsottua enemmän. Hyvä, että ovat laajentaneet juttua vähän lätkän ulkopuolellekin. Ovat sentään myös rehellisiä, jos vedot menee pieleen niin kertovat sen ja muistavat myös jälkikäteen nostaa kättä ylös virheen merkiksi.

Ainoa miinus on ketjussa jo aiemminkin mainittu "jonnemaisuus", kaikki on johtajia, vittu on yleinen täytesana ja riesling virtaa (vaikka hyvää onkin).
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse tykkään paljonkin tästä podcastista. Ihan hyvä, että Keinänen tuo vähän eri näkökulmia jääkiekkoon ja vaikka hänen kehitysideat on joskus tyhmempiä mitä tältä palstalta koskaan löytää niin silti hyvää vaihtelua.

Keinänen vetää sitä vanhan liiton lätkäjätkän rooliaan hyvin ja varmasti välillä joutuu laukomaan mielipiteitä minkä takana ei välttämättä todellisuudessa seisoisikaan.
 
Kyllä tämäkin tulee aina viikonlopun mittaan kuunneltua. Tämä on sellainen nukahtamisapupodcast, eli tarpeeksi tyhjää hölinää jotta aivot vetäytyä lepotilaan.

Yksi pitkä miinus tulee n. 1 min 30 s pitkästä introsta, ja yhtä pitkästä outrosta. Sama koskee toista hyvää kiekkopodcastia Petopodia. Kyllä kai semmoinen max 15 sekunnin tunnari riittäisi molemmissa päissä. Kyllä kuulija tietää, minkä ohjelman on käynnistänyt, ja vielä enemmän kyrsii jos kuuntelee useita jaksoja putkeen ja joutuu lopulta kelaamaan niitä alku- ja loppubiisejä. Säterin räppi toimi pari kertaa, mutta etenkin Petopodin lopuksi täytyy repiä kuulokkeet päästä jos ei ehdi sammuttaa jaksoa ennen kuin Jamppa Tuomisen jollotus alkaa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Minulle uppoaa tämä(kin) podcasti paremmin kuin hyvin. Säterillä on erinomainen ääni ja tarinaahan mies osaa kertoa vaikka oven kahvasta, varsinkin jos kahva on turkulainen. Siitä pikku miinus tuleekin, että välillä liian turku-painotteista jutustelua, ja suurin piirtein jokainen turkulainen on Säterin mukaan jäätävä seppä ja seuramies. Mutta ymmärtäähän tuon, kun tietää, minkä kylän miehiä Säteri on. Keinänen on välillä liikaakin statistin roolissa, saisi ottaa isompaakin roolia, koska pidän Kenin lakonisesta tyylistä ja välillä kovin konservatiivisista mielipiteistä.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Itse jaksoin kuunnella puolisentoista jaksoa. Ei tuota kiroilua ja teinislangia jaksa kyllä kuunnella enempää. Keinänen on toki ihan mukavaa kuunneltavaa, mutta tämä neverhöörd Säteri pilaa kyllä miulta kuuntelukokemuksen.

Viimeisimmässä jaksossa, jota kuuntelin oli käynyt golfaamassa Elomon kanssa. Mikäli tämä on sama kaveri joka kertoili lehdistötilaisuudessa 7cm korvienvälistä, niin nyt tiedän ainakin keneltä on mitannut tuon.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Koitin tuossa syksyllä kuunnella kyseistä podcastiä. Jakso pari siiinä meni, että alkoi kiristämään "vittu, päällikkö, johtaja, rolexi, viinii, koutsi, öyhöyh golffia ja tennistä" Ihan pursui joka hetki yli nuo jutut ja mitään asiantuntemusta ei oikein varsinkaan Liigasta tunnu olevan. Keinäselläkin jotenkin ylimielinen ote.

1/5 ei jatkoon.
 

Expendable

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tampa Bay Lightning
Alkutunnarin kun saa korvat verillä kuunneltua niin sen jälkeen on kyllä toimivaa settiä. Juuri sellaista ei niin vakavaa hassuttelua.

4,5/5
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan sopivan vapaamuotoista höpinää mutta välillä rupeaa miettimään että onko tämä joku Sami Sykön muotipodcast kun kuolataan kenkiä tai Lundqvistin tyyliä. Mielummin tätä nykyään kuuntelee kuin yli-innokasta Eskoa (haastattelut tosin hyviä)
Viini jakso joulua ennen jäi kyllä kesken kun ei jaksanut viiniasiantuntijan kampe sanan viljelyä. Onko kampe joku yleistermi viinille?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Viihdyttävää settiä. Ei tosiaan mitään tilastotykitystä, mutta ajanvietteenä ja lenkillä menee. Säteri on mielenkiintoinen hahmo, leijuu hulluuden, jonneilun ja nerouden rajalla kielenkäyttönsä ja viinin kanssa. Kendo-Keinänen tasapainottaa mukavasti Säterin menoa.

Kovin tiukkapipo ei saa olla, jos tätä meinaa kuunnella, ja kun minä varsin lähellä sellaista olen, niin jotain on tehty oikein.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Viihdyttävää settiä. Ei tosiaan mitään tilastotykitystä, mutta ajanvietteenä ja lenkillä menee. Säteri on mielenkiintoinen hahmo, leijuu hulluuden, jonneilun ja nerouden rajalla kielenkäyttönsä ja viinin kanssa. Kendo-Keinänen tasapainottaa mukavasti Säterin menoa.

Kovin tiukkapipo ei saa olla, jos tätä meinaa kuunnella, ja kun minä varsin lähellä sellaista olen, niin jotain on tehty oikein.
Tosi paljon samaa mieltä, mutta minulle tuntuu yllättäen jopa Keinänen olevan suurempi ongelma. Joissain asioissa todella umpimielisiä ja ristiriitaisia periaatteita.

Esimerkiksi yleensä tuntuu arvostavan paljon taitopelaajia, mutta jos pelaaja erehtyy tekemään ilmaveivin, niin se on suoraan vihalistalle. Vastustaa sitä, että pelaajat tuulettaisivat maalejaan, ellei nyt satu Stanley Cupia ratkaisemaan, ja opettaa sitä jopa pikkujunnuille joita koutsaa. Käyttää vertausta, ettei postinkantajakaan tuuleta laittaessaan postia laatikkoon. Surkea vertaus, jääkiekko on intohimolaji jota tuhannet pelaavat harrastuksena ilman palkkaa aikuisinakin ja tuulettavat maalejaan, koska maalinteko tuntuu hyvältä. Kenille lätkä ei ilmeisesti ole intohimo, mutta ei siitä tarvitse niitä tuomita joille se on.

Sitten esimerkiksi pukeutumisessa Säteri ja Keinänen arvostavat eniten persoonallisia pukeutujia, ylistystä tulee vähän liiaksikin asti tietyille hahmoille (esim. Lundqvist). Mutta jos joku pelaaja erehtyy vähän näyttämään persoonallisuuttaan varusteidensa suhteen, vaikka jonkun mailan erkkaustavan, niin heti on Keinänen itkemässä ja taivastelemassa kuinka maailma on pilalla ja nykyaika perseestä. Ei tuossa ole vain mitään logiikkaa. Itseä ei edes kiinnosta enkä ikinä huomaa mitään outoja erkkaustapoja, mutta nuo nostavat niitä viikottain esiin.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli tämänpäiväisessä jaksossa revettyä ihan huolella tuohon kysymykseen minigolfista, sählystä ja frisbeegolfista. Muutenkin pistää aina hymyilyttämään kun herrat puhuvat frisbeegolfista. En tiedä miksi koska itse kuitenkin pidä siitä.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eihän noissa tuon kaksikon mielipiteissä ole monestikkaan mitään logiikkaa, mutta silti viihdyttävää kuunnteltavaa ja tuo vähän toista näkökulmaa jääkiekkoon.

Sehän tuossa kaksikossa on hienoa, että Keinänen oli keskinkertainen jääkiekkoilija ja Säteri vaatimattomilla taidoilla varustettu selostaja, mutta molempien ego hipoo pilviä.

Golf, Tennis, Viinit, Autot, Kellot, Vaatteet, Luxus asunnot jne.. Aiheet kertoo hyvin, mitä nämä pojat haluaisi olla ja ehkä se tekee tästä podcastista niin hyvän kun kaksi kaveria haluaisi olla jotain vähän enemmän kuin lopulta ovatkaan.

Heidän kanssa pärjää varmasti kunhan muistaa perusjutut. Hyökkääjällä ei saa olla pientä numeroa, paitsi jos se on AO#8 ja Guccin vaatteet ei ole tyylikkäitä paitsi jos niitä käyttää oikea henkilö. Ja kunhan muistat kärkierkat vetää lapaan siinä tapauksessa jos et ole Miska Humaloja tai muuten huono pelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Eihän noissa tuon kaksikon mielipiteissä ole monestikkaan mitään logiikkaa, mutta silti viihdyttävää kuunnteltavaa ja tuo vähän toista näkökulmaa jääkiekkoon.

Sehän tuossa kaksikossa on hienoa, että Keinänen oli keskinkertainen jääkiekkoilija ja Säteri vaatimattomilla taidoilla varustettu selostaja, mutta molempien ego hipoo pilviä.

Golf, Tennis, Viinit, Autot, Kellot, Vaatteet, Luxus asunnot jne.. Aiheet kertoo hyvin, mitä nämä pojat haluaisi olla ja ehkä se tekee tästä podcastista niin hyvän kun kaksi kaveria haluaisi olla jotain vähän enemmän kuin lopulta ovatkaan.

Heidän kanssa pärjää varmasti kunhan muistaa perusjutut. Hyökkääjällä ei saa olla pientä numeroa, paitsi jos se on AO#8 ja Guccin vaatteet ei ole tyylikkäitä paitsi jos niitä käyttää oikea henkilö. Ja kunhan muistat kärkierkat vetää lapaan siinä tapauksessa jos et ole Miska Humaloja tai muuten huono pelaaja.

Minulle ainakin kaksikon puheista puolet menee ihan täytenä läpänheittona. Esimerkiksi nuo autojutut, hienot kämpät jne. Samoin Keinäsen mielipiteet siitä, milloin pitää tuulettaa, milloin ei, onko ilmaveivi ok vai jne. Jos noista nyt jollain alkaa kiristämään, niin kannattanee löysentää kravattia.

Itse asiassa välillä nuo molempien löysin heitot ovat podcastin parasta antia. Esimerkiksi tuo NHL-ennakko oli asia-arvoltaan minulle aika nolla. Kaksikko selaili Urheilulehden NHL-kausiennakkoa ja poimi sieltä pelaajia. Vaikutti, ettei ihan hirveää NHL-asiantuntemusta kaksikolla ole, eikä kovin kummoisesti oltu valmistauduttu.

Mestiksestä ja Liigasta kaksikolla on ihan hyviäkin mielipiteitä, mutta kun tällä hetkellä molempien sarjojen mielenkiinto on aika alhaalla (Mestis toki erityisesti), niin jutun aiheet ovat aika vähissä. Vierailijat voisivat taas pelastaa paljon.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minulle ainakin kaksikon puheista puolet menee ihan täytenä läpänheittona. Esimerkiksi nuo autojutut, hienot kämpät jne. Samoin Keinäsen mielipiteet siitä, milloin pitää tuulettaa, milloin ei, onko ilmaveivi ok vai jne. Jos noista nyt jollain alkaa kiristämään, niin kannattanee löysentää kravattia.

Täysin samaa mieltä. En ajattele, että he oikeasti niin jyrkästi olisivat sitä mieltä mitä sanovat olevansa. Jos minuun viittaat niin ei heidän keskustelut kiristä ollenkaan. Sanoinkin jo, että viihdyttävää keskustelua ja tykkään podcastista, mutta eihän heidän mielipiteet siitä huolimatta millään tavalla loogista tarkastelua kestä.

Nämä kommentit ei ole kritiikkiä vaan huomiota podcastista.
 

SkagGully

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Real Atlético Viinijärvi City United
Vältin tätä pitkään koska jostain syystä luulin että tässä keskitytään Mestikseen / kotimaiseen lätkään, mutta huomattuani viimein erehdykseni korjasin asian ja olen nyt kuunnellut pari jaksoa. Positiivinen yllätys ehdottomasti. Ensimmäinen vartti tai puoli tuntia (ja etenkin se puhemusiikki-intro) hämmensi aika paljon ja jouduin kehittelemään syitä kuunnella vielä seuraavan minuutin, mutta tähän pääsikin "sisään" todella nopeasti, juurikin tuon selkeän roolijaon takia, molemmat tekijämiehet alkoivat pian tuntua tuttavallisilta, niin hyvässä kuin pahassa. Joo noita seppä/päällikkö/johtava -termejä viljellään niin paljon etten voi luvata että koko kautta kestän.

Noin muuten molempien janttereiden äänet sopivat hyvin "radioon" ja kaiken tauhkan ja rönsyilyn takaa löytyy ihan kyllä näkemystäkin välillä. Lätkän ulkopuolelta tulee juttua paljon, mutta tässä se ei ole vielä paljoa häirinnyt (vrt. Kimanttia ja politiikkaradio-osuudet, tosin että en oo vielä kullut puhettu juuri "politiikasta").

Tää on IMO lähimpänä "Suomen Spittin' Chicletsiä", toki NHL > Mestis.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tämähän on täydellinen jonnepodcast. Kiroillaan, ihannoidaan alkoholia, nuuskaa ja tähtikulttia. Tulokset katsotaan teksti-tv:stä, analyysit luetaan muiden julkaisuista. Puheet ovat välillä mitä sattuu. Ensin sanotaan, että ei olla katsottu peliäkään SM-liigaa, paska sarja. NHL on paras. Sitten tehdään Liigan puolivälikatsaus ja ollaankin katsottu joka joukkueen pelejä.

Kaikesta huolimatta viihdyttävää ja huvittavaa kuunneltavaa. Se varmaan on tarkoitus? Tuskin voivat olla tosissaan.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Tulee kuunneltua viikoittain, juurikin tuon aivot narikkaan tyylin vuoksi. Menee oikein hyvänä ajomatkaviihteenä, kun ei liiaksi tartu asioihin kiinni ja antaa mennä korvasta sisään korvasta ulos. Jaksot joissa on pääsääntöisesti turkulaislähtöisiä pelaajia vieraina, ovat olleet todella hyviä ja varsinkin Ristolaisen osa 3 on täyttä timanttia. Vedet silmissä sai nauraa useammassa kohtaa kun RR heitti läppää. Odotan sitä hetkeä kun saavat hänet vieraaksi tämän kauden jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös