Puolueiden eduskuntavaaligallupit 18.4.2011–

  • 131 625
  • 1 296

Hiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu
Huomionarvoista näissä puolueiden suosioon liittyvien gallupien uutisoinnissa on niihin liittyvät lukijakommentit. Aina Hesarin uutisoidessa näistä kyselyiden tuloksista noin puolet kommenteista on luokkaa, että "tähän kyselyyn ei voi luottaa, koska sen on teettänyt Eero Lehden omistama taloustutkimus Oy. TIEDÄN, että Perussuomalaisten oikea kannatus on noin 35-40%."

Aika uskottavia väitteitä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
TNS Gallup 22.11-10.12.2011, haastateltuja 2467 kpl (HS 16.12.2011/A8):
Kok 23,7%
PS 20,5%
SDP 18,1%
Kesk 14,2%
Vihr 7,6%
Vas 7,2%
Rkp 4,2%
Kd 3,4%
Muut 1,1%

Keskusta näyttää hieman piristyneen, muuten aikalailla tuttuja numeroita viime kuukausilta.
 

Fordél

Jäsen
Keskusta näyttää hieman piristyneen, muuten aikalailla tuttuja numeroita viime kuukausilta.

Jep ja tämäkin oli ihan odotettua, että Paavo I saa herätettyä Keskustaa ja kerättyä takaisin sen vanhoja kannattajia, jotka ovat olleet siinä perussuomalaisten ja keskustan välillä.

Sen sijaan vähän ihmettelen kokoomuksen noinkin kovia lukemia. Ehkä se on vain niin, että vaikeina taloudellisina aikoina kokoomus nähdää parhaana puolueena johtaa tätä maata, varsinkin kun muissa puolueissa on pakka vähän sekaisin, heikohko johto tai niiltä puuttuu kokemus näin kovista tilanteista.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Se on vain ja ainostaaan ja nimenomaan eduskuntavaali-gallup, jossa on kysytty vain ketä äänestäisit eduskuntavaaleissa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Yle on tänään julkaissut viimeisen "mitä puoluetta äänestäisit, jos nyt olisi eduskuntavaalit"-gallupin ja tulokset:
Kok 23,1%
PS 17,4%
SDP 16,3%
Kesk 15,6%
Vihr 9,6%
Vas 9%
Kd 4,1%
Rkp 3,8%
Kokoomuksen etumatka muihin puolueisiin kasvaa | Talous ja politiikka | YLE Uutiset | yle.fi
Kokoomus karkaa jo hieman muilta ja PS on tipahtanut lähelle demareita ja kepua. Vihreät ovat nousseet lähelle 10%:n kannatusta ja Vas on myös parantanut kannatustaan. Gallup on tehty 2.-26.1.2012, joka tekee gallupin tuloksista vähän epäluotettavan, kun mukaan mahtuu erilaisia presidentivaalien ehdokkaiden kannatuksen liikahduksia sinne ja tänne. Ehkä vasta parin kuukauden päästä tehdyissä gallupeissa nähdään oliko presidentin vaaleilla suuri merkitys puolueiden eduskuntavaaligallup-mielipiteisiin vai ei.
 
Suosikkijoukkue
VAR
Kun nuo suhteuttaa pressanvaalien tuloksiin niin...aika yllättävää että Kepun kannatus on edelleen laskussa. Persujen kannatuksen lasku ei yllätä, ei myöskään Kokoomuksen hienoinen nousu.

Mutta: kuten sanoit totesitkin niin tuona aikanahan pressanvaaliehdokkainen kannatus on heilahdellut melkoisesti. Ei noista nyt paljoa voi päätellä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Persujen kannatus on yllättävänkin vähän ottanut osumaa siihen nähden, että ennustamani hygieniaongelmat ovat olleet esillä koko vaalikauden. Reilu vuodessa marginaalista suurpuolueeksi kasvanut kansanliike lepää väkisinkin vielä amatööripohjalla. Persuilla ei ole mitään hätää ek-vaalien kärkipaikkaakin ajatellen, kunhan ei alle 15 prosentin gallup-kannatus putoa. Mutta nyt on sielläkin kunnianhimoisen strategian aika, ei enää Jytkyn tuulettelun aika.

Pressanvaalit ovat taas henkilövaalit: Soini ei auttanut persuja, Väyrynen ei pelastanut Kepua, eikä Lipponen upottanut demareita.

Kokoomus on taas Suomen ammattimaisin imagopuolue. Sillä "kaiken ikävän vastustajana sekä fantsujen juttujen puolustajna" Kokoomus pysyy kärjessä vielä jonkin aikaa. Eikä Niinistö arvokkaana ja suosittuna henkilönä ainakaan huononna sitä imagoa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Uusin YLE tänään

Kokoomus 22,1%
Keskusta17,7 %
Perussuomalaisten 16,1%
SDP 16%
Vihreät 11,4%
Vas 7,9%
RKP 4,1 %
KD 3,5%.


Vajaat 37 prosenttia kyselyyn vastanneista ei halunnut kertoa kantaansa, mikä on Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Jari Pajusen mukaan poikkeuksellisen paljon.

Puoluekannatuksen kertomatta jättäminen noudattaa Pajusen mukaan viimeaikaista suuntausta.

- Yksi syy lienee presidentinvaalit, joissa ilmeisesti äänestettiin puoluerajojen yli. Äänestäjät varmaankin ovat tällä hetkellä herkempiä vaihtamaan, mikä näkyy myös epävarmuutena kannasta, sanoo Pajunen.

Tutkimusta varten haastateltiin yhteensä 3 900 henkilöä. Tutkimus tehtiin 30.1.-23.2. 2012 välisenä aikana.


Keskustan kannatus reippaassa nousussa - perussuomalaisten lasku jatkuu | Talous ja politiikka | YLE Uutiset | yle.fi
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Seuraava tutkimus kertoo taas enemmän oikeasta eduskuntavaalien kannatuksesta, kun tämä tänään julkaistu tutkimus on tehty vielä osittain presidentin vaalien aikana. Saa nähdä säilyttääkö esim. vihreät kannatuksensa, joka olisi puolueelle jo lähes historiallisen korkea lukema. 16.12.2011 vihreiden kannatus oli 7,6% ja nyt 11,4%. Nousua on 3,8 prosenttiykikköä 3 kuukaudessa, joka on 50%:n kannatuksen nousu, kun vertailulukema on noin matala. Esim. Keskustan nousu samana aikana on 3,5 prosenttiyksikköä, joka on n. 25%:n kannatuksen kasvu.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
tämä tänään julkaistu tutkimus on tehty vielä osittain presidentin vaalien aikana.

Tottakai tässä on presidentivaalien kaikuja.. eniten mua hämmästyttää tuo liikkuvien, eli ei kantaansa kertovien määrä. Otanta on kuitenkin aika suuri ja silti yli kolmannes ei kerro/tiedä kantaansa.

Isosti liikkuu siis..
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
18.4.2012, vuosi ja päivä v. 2011 vaalien jälkeen, HS A5, paperiversio:

HS-gallup 4/2012. 2436 haastateltua. virhemarginaali on "alle 2%", kertoo HS ja gallupin tekijä on TNS-Gallup.
Kok 23,0%
Kesk 16,7%
Sdp 16,4%
PS 15,6%
Vihr 10,4%
Vas 8,4%
Rkp 4,1%
Kd 4,0%
muut 1,4%
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
1 years later, yhteenvetoa. Vaaleista on nyt todellakin 1 vuosi ja 1 päivä, joten voi katsoa eri numeroista miten kannatus on heilahdellut ja missä se on nyt:
Kok 20,9-24,4 ja nyt 23%
Kesk 12,6-17,7 ja nyt 16,7%
Sdp 16-19,8 ja nyt 16,4%
PS 15,6-23 ja nyt 15,6%
Vihr 7,2-11,4 ja nyt 10,4%
Vas 7,2-9 ja nyt 8,4%
Rkp 3,5-4,2 ja nyt 4,1%
Kd 3,1-4,1 ja nyt 4%

Kokoomus on nyt suurin ja yksin kärjessä, mutta en itse rehenetelisi 23%:n kannatuksella, koska ei silläkään pääse vielä edes kuin tuurilla vaaleissa n. 50 kansanedustajaan, kiitos vaalitavan. Takana tulee tasainen kolmikko, joista Keskusta on ohittanut aallonpohjansa, sdp:n ja PS:n kannatksen ollessa melko lähellä pohjalukemiaan 17.4.2011 vaalien jälkeen. Noin 1/6 äänestävästä kansasta, joka suostuu ilmaisemaan mielipiteensä äänestäisi nyt eduskuntavaaleissa Kesk, Sdp tai PS-puoluetta. Vihreiden kannatuksessa on vielä pari prosenttiyksikköä ns. Haavisto-lisää. Saa nähdä kykeneekö puolue pitämään sen kannatuksen nousun vai ei. Vasemmistoliiton kannatus on ollut melko tasaista, kosa heilahtelu mahtuu virhemarginaaliin koko ajan. Oikeastaan melko tasiasen kannatuksen puolueita ovat olleet Kok, Vas, Rkp ja Kd ja heilahtelua on ollut hallituspuolueista Sdp:n ja Vihreiden kannatuksessa ja molempien oppositiopuolueiden Kesk- ja PS-kannatuksessa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
SDP:n kannatus nousi vaalien tasolle | Yle Uutiset | yle.fi
YLEn teetättämä gallup/huhtikuu 2012:
Kok 22,6%
Sdp 19,1%
Kesk 16,4%
PS 14,1%
Vihr 10,4%
Vas 8,9%
Rkp 3,7%
Kd 3,2%

Sdp kannatus on hypännyt selkeästi ylöspäin eli ns. Jungner-kerroin on pois kannatusta rasittamasta. PS:n alamäki jatkuu ja vihreiden Haavisto-bonus sulanee vähitellen pois. Opposition yhteinen kannatus on vain 30,5% (Kesk + PS), joka on todella matala lukema.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kas kas, SDP on saanut taas ilmaa siipiensä alle. Ilmeisesti persuihin menneet kotiutuvat nyt taas demareihin, perinteinen työväki ei taida oikein arvostaa persujen taaperuusta skandaalista toiseen.

Kepu tallaa paikoillaan, samoin kokoomus joka tosin selkeässä johdossa. Mutta asetelmat ovat kunnallisvaalien alla mielenkiintoiset, tiettävästi SDP:n ehdokasasettelu on sujunut selvästi paremmin kuin edellisellä kerralla, ja nyt vaalipaneeleihin on heittää ihan toinen Urpilainen kuin 4 vuotta sitten.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaha, median kova työ persujen mustamaalauksessa taitaa alkaa kantaa hedelmää. Mielikuva perussuomalainen = natsi alkaa olla taottuna jo riittävän moneen kalloon. Kuten jo itse tiedotusopin suurguru aikoinaan sanoi:

“If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”
 

Fordél

Jäsen
Jaha, median kova työ persujen mustamaalauksessa taitaa alkaa kantaa hedelmää.

Sanoisin, että Persujen suosio alkaa löytää realistisia lukemia, koska 19-20 % kannatuslukemat olivat utopistisia. Nyt kun vielä Keskusta tosta nousee ja esim. Väyrysen johdolla (kenties myös Puunalaisen) saa revittyä kannatusta juuri Persuilta, tippuu sen kannatus jonnekin 12 prosenttiyksikön tuntumaan.

Eiköhän seuraavissa eduskuntavaaleissa palata taas normaaliin päiväjärjestykseen, jossa on kolme suurta puoluetta (KOK, SDP ja KESK) kukin noin 18-21 % kannatuksella ja kolme keskisuurta puoluetta (VIHR, PS ja VAS) 8-10 % kannatuksella. Loput äänet menee RKP:lle, KD:lle ja Aku Ankalle.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sanoisin, että Persujen suosio alkaa löytää realistisia lukemia, koska 19-20 % kannatuslukemat olivat utopistisia. Nyt kun vielä Keskusta tosta nousee ja esim. Väyrysen johdolla (kenties myös Puunalaisen) saa revittyä kannatusta juuri Persuilta, tippuu sen kannatus jonnekin 12 prosenttiyksikön tuntumaan. .


Ihan siltä varalta, että Tuomo Puumala tulee valituksi niin lienee syytä painaa nimi mieleen.

Kumpi tahansa tosiaan lisännee keskustan kannatusta, toinen toisesta suunnasta ja toinen toisesta. Keskustan kannatuksen kannalta parempi vaihtoehtol lienisi Puumala.

Eiköhän seuraavissa eduskuntavaaleissa palata taas normaaliin päiväjärjestykseen, jossa on kolme suurta puoluetta (KOK, SDP ja KESK) kukin noin 18-21 % kannatuksella ja kolme keskisuurta puoluetta (VIHR, PS ja VAS) 8-10 % kannatuksella. Loput äänet menee RKP:lle, KD:lle ja Aku Ankalle.

Varmaankin jotenkin noin, mutta sitä ennen on todella mielenkiintoiset kuntavaalit luvassa ja vakain kannatus lienee akselilla RKP, KD ja Aku Ankka.

Vaikka siis TNS gallupin tutkimuksen (linkki Ylen sivuille) osalta eduskuntavaaleissa ja kuntavaaleissa vakain äänestäjäkunta (77% niistä jotka äänestävät kokoomusta eduskuntavaaleissa äänestää kokoomusta myös kuntavaaleissa) olisi Kokoomuksella.

Mikähän tässä on taustalla? Ehdokasasettelussa ilmeisesti jotain vai onko Kokoomuslaisesa ajattelussa suurempi merkitys puolueella kuin henkilöllä kuntavaalissa?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kokoomus lähtee kuntavaaleihin johtoasemasta - Puoluekannatus - Politiikka - HS.fi
Taas on edetty 1 kuukausi ja nyt on Sdp nousussa ja PS jatkaa laskuaan gallupeissa vaerrattuna vuoden takaisiin vaaleihin ja pysyttelee nyt n. 14-15%:n tasolla. Äänestäminen on eri asia kuin gallupit, muistutetaan. Mittaus on eduskuntavaalien äänestämisestä, josta tulee aika lailla eri lukemat kuin lähestysvista kuntavaaleista.

Kok 21,8
Sdp 19,8
Kesk 16,7
PS 14,5
Vihr 9,8
Vas 8,6
Rkp 3,7
Kd 3,5
Muut 1,2
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Olipa hyvä gallup SDP:lle. Käppyrät osoittavat jyrkästi ylöspäin ja nousua edellisgallupista oli tuntuvasti. Mitä ilmeisemmin Persuihin valuneet demariäänestäjät ovat marssilla takaisin kotiin, kehityksen jatkuessa voi SDP:n kannatus nousta vielä selvästi yli 20% rajan.
 

kovalev

Jäsen
Kuntavaalit ovat oma maailmansa. Nähtäväksi jää, kuinka paljon esim. tämän hetkiset gallupit tulevat heittämään nimenomaan kunnallisvaalien tuloksesta.
Toisaalta nyt kuntavaaleissa on "poikkeuksellisen" paljon panosta. Valtaosa ihmisistähän ei ymmärrä, että kunnallisvaalit ovat aina tärkeät, jos/kun niiden tulosta heijastetaan omaan arkeen.
Jos tästä saadaan markkinoitua "kansanäänestys" pakkoliitoksista, voi äänestysprosentti nousta jopa lähelle pressanvaalien prosenttia.
Ketä se sitten palvelee? Luulisin, että tässä tapauksessa keskustaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos tästä saadaan markkinoitua "kansanäänestys" pakkoliitoksista, voi äänestysprosentti nousta jopa lähelle pressanvaalien prosenttia.
Ketä se sitten palvelee? Luulisin, että tässä tapauksessa keskustaa.

Kepun vahvoilla alueill taitaa olla jo nyt aika korkeat prosentit, vaikka porukkaa on SMP:hen siirtynyt. Ja onko sillä hirveä suurta väliä onko Keskustan äänisaalis jossain maaseutukunnassa 55 vai 65 %?
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kepun vahvoilla alueill taitaa olla jo nyt aika korkeat prosentit, vaikka porukkaa on SMP:hen siirtynyt. Ja onko sillä hirveä suurta väliä onko Keskustan äänisaalis jossain maaseutukunnassa 55 vai 65 %?
Kokoomuskin on nyt vetänyt takapakkia kannanotoissaan kuntien pakkoliitoksiin. Tämän se on tehnyt juurikin kuntavaalien takia, sillä koko maasta löytyy kymmenkunta kuntaa, jotka kannattavat hallituksen tekemää esitystä.

Tätä "vastustavaa maaseutua" ovat esimerkiksi Espoo, Vantaa ja kaikki Tampereen ympäristökunnat, missä hallituspuolueilla on vankka asema. Ei se "kepun rynnistys" tule siis kuntavaaleissa rajoittumaan vain maaseudulle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös