Puolivälierät 2013: JYP-HPK

  • 83 412
  • 378

Wagneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tulevat mestarit
Niinpä, jääkiekkoon, varsinkin katsomoon kuuluu äijäily ja huutaminen mitä sylki suuhun tuo. Monelle lätkäkatsomo on ainut paikka jossa saa kirota, uhota ynm. kotona tulisi tukkapöllyä. Ihmettelen vaan ihmisiä joiden yleissivistys on niin alhainen, että ei ota huomioon ympärillä olijoita. Useita kertoja kahden tyttäreni kanssa otteluita katsoneena, en voi kun hävetä. Lapseni 3 - ja 6 - vuotiaat joutuu kuuntelemaan mitä lismaisempia huutoja ottelun aikana. Kerro nyt siinä mitä tarkoittaa kenenkin huutelu.
Nyt jollain tulee mieleen, onko pakko mennä jos ei kestä, ei, mutta onko pakko tulla jos ei osaa käyttäytyä? Siinä pulma onkin.
Jospa tämä järkkäreiden tiukkuus onkin käsketty kaikkien viihtyvyyden takia?


P.S Joo, en ole kukkahattutohtori enkä mikään muukaan jeesustelija. Olen vain ja pelkästään isä, en muuta.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Kyllähän noita omituisia järkkäri-ongelmia on Jyväskylässä ollut aiemminkin. Tämä menee samaan kastiin, jos ei vastustajaa saa psyykata normaaleilla huudoilla! Kielletäänkö kohta vaikka Nuijan huutaminen tuomarille?

Kaiken kruununahan oli yksi vuosi tällainen tapaus, kun JYPin pelaaja teki hattutempun, joku heitti lippiksen jäälle niin hänet ajettiin ulos hallista :D
 

Ch4InS4w

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #49 Tuomas Pihlman
Ihmettelen vaan ihmisiä joiden yleissivistys on niin alhainen, että ei ota huomioon ympärillä olijoita. Useita kertoja kahden tyttäreni kanssa otteluita katsoneena, en voi kun hävetä. Lapseni 3 - ja 6 - vuotiaat joutuu kuuntelemaan mitä lismaisempia huutoja ottelun aikana. Kerro nyt siinä mitä tarkoittaa kenenkin huutelu.
Nyt jollain tulee mieleen, onko pakko mennä jos ei kestä, ei, mutta onko pakko tulla jos ei osaa käyttäytyä? Siinä pulma onkin.
Jospa tämä järkkäreiden tiukkuus onkin käsketty kaikkien viihtyvyyden takia?


P.S Joo, en ole kukkahattutohtori enkä mikään muukaan jeesustelija. Olen vain ja pelkästään isä, en muuta.

Tai sitten sä et ota huomioon kyseisiä ihmisiä kun haluaisit kieltää jotain heiltä. Mä oon käynyt peleissä kuuntelemassa mitä lismaisempia huutoja alle kouluikäisestä asti eikä siitä ole ollut mitään haittaa. Sun kannattaisi ottaa vähän löysemmin rantein eikä tehdä näin merkityksettömästä asiasta jotain elämää suurempaa. On hyvä, että löytyy edes joku paikka, jossa voi elää tunteella hetkessä, mikä luonnollisesti purkautuu joskus junttimaisella tavalla. Siinä vaiheessa kun lätkämatsista tulee tapahtuma jossa pitää osata käyttäytyä täydellisesti, niin mä lopetan peleissä käymisen ihan periaatteen vuoksi. Enkä mä edes ole huutanut vittua tai mitään muutakaan minkä luokittelisit sivistymättömäksi kertaakaan otteluissa tällä kaudella. Siitä huolimatta nollatoleranssi huutojen suhteen tappaisi ainakin omaa viihtyvyyttäni, muttei lisäisi sitä yhtään miltään kantilta katsottuna.
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
Useilla liigapaikkakunnilla tämä järkkäröinti on talkootyötä, eli menevät sinne lähinnä katsomaan peliä ja opastamaan jengiä paikoilleen. Itse olin töissä Hartwallilla järkkärinä ja meillä oli kunnolla organisoitua tuo homma. Toki tapahtumia on erilaisia, että piti ollakin ammattimaista, mutta liigapeleissä ei kyllä ketään ulos kiroilun takia heitetty. Kaikille oli samanlainen kohtelu ja yleensä vieraskannattajat olivat jopa mukavampia asiakkaita. Kyllä siellä piti jotain kamaa lentää kunnolla jäälle, soihduttaa tai hyökätä tuomarin päälle että ulos lensi.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Piennenä tuli kuultua kaikenlaista huutelua pelien aikana, eikä siitä traumoja jäänyt. Kyllähän niille tuli naurettua sitten myöhemmin. Eikä niitä tullut edes ymmärrettyä.

Joskus pari tyypillistä porilaista kävi meihin käsiksi, kun piti mennä sanomaan jotain nokkelaa takaisin. Toinen hitsari nosti viereisen pojan rinnuksista ilmaan ja ravisteli kovasti. Ei jättänyt traumoja kellekkään, mutta kyllähän tuo vahvistaa myöhemmällä iällä opittua tietoa porilaisen hitsarista. Minkähän ikäisiä me oltiin...varmaan kahdeksan vuotiaita.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Kyllähän Jyväskylässäkin on kahdenlaisia järkkäreitä, näitä talkootyöläisiä (keltaliivit) jotka juovat kahvia ja syövät makkaraa ja sitten näitä ihan palkattua työvoimaa (oranssit liivit) jostain järjestysmiesfirmasta, jotka valvovat mm. vieraskannattajia. Eikä ole eka kerta kyllä kun kuulen ongelmista näitten kanssa.

Noin niinkun muuten off-topiccina kyllä itsekin suosin mielummin nokkelia sutkautuksia kuin naama punaisena huudettua homovittua, mutta ihan tasapuolisuuden nimissä mennään kyllä metsään jos vierasfaneja heitetään ulos kiroilusta ja samaan aikaan koko muu halli saa huutaa mitä lystää.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oman kokemukseni mukaan ei ole jokaisella liigapaikkakunnalla vastaavia ongelmia. Esimerkiksi tosiaan Lahdessa on ollut esimerkillistä toimintaa. Sen sijaan juuri valitettavasti JYPin kotiotteluiden järjestyksenvalvonta on ollut huonointa koko liigassa.

OK, itse en ole käynyt muissa halleissa liigapelejä seuraamassa kuin Hämeenlinnassa. Valitettavaa kyllä tuontapainen toiminta. Jonkinlainen valvonta liigalla pitäisi olla, jotta tämänkaltainen toiminta saataisiin ruotuun. Voiko liigalle edes antaa palautetta jos tuntee tulleensa väärin kohdelluksi. Kun joku ulkopuolinen (liiga) puuttuisi asiaan niin muutosta saattaisi tullakin. Ei taida olla resursseja tällaiseen.

Mitä tulee katsomo huuteluihin niin kyllä minusta jokaisella on oikeus huutaa ja näyttää sitä kautta tunteensa. Rasismi ja henkilökohtaisuuksiin meneminen on tietysti tuomittavaa. Itsekin tulee elettyä peleissä tunteella mukana ja tulee huudeltua kaikenlaista. Mun mielestäni tälläinen kuuluu katsomokulttuuriin, tarkoituksenahan on saada vastustajan pelaajien keskittyminen häiriintymään ja sitä kautta peliä sekaisin. Jos vastustajan pelaaja vaikkapa huitoo "omaa" pelaajaa käsille niin kyllä mä ainakin annan palaa huutaen vaikka "idiootti" tai vast. Ja mitä pahaa on huutaa "sika" pelaajalle, kun se joutuu jäähylle? Samoin tuomaritoiminta herättää aina tunteita. Jos se tekee musta jotenkin sivistymättömän tai vastaavaa niin tehköön, ei paljon kiinnosta. En mä kuitenkaan käyttäydy samoin, kun hallista pois lähden, se on selvää. Kiihkeä peli vain usein tempaa mukaansa ja oman joukkueen puolesta annetaan kaikki niin kentällä kuin katsomossakin.

Tässä, kun on ollut tätä pelikieltokohua ja muuta niin innokkaimmathan vaativat jo yleisön kielenkäytön siistimistä ja meinasivat, että katsomossa ei saa enää huutaa juuri mitään. Eli pitäisi istua/seistä tuppisuuna ja korkeintaan taputtaa omille. Tämän, kun liiga ajaa läpi, suuren yleisön painostuksessa, niin loppui meikäläiseltä peleissä käynti.
 

Handyy

Jäsen
OK, itse en ole käynyt muissa halleissa liigapelejä seuraamassa kuin Hämeenlinnassa. Valitettavaa kyllä tuontapainen toiminta. Jonkinlainen valvonta liigalla pitäisi olla, jotta tämänkaltainen toiminta saataisiin ruotuun. Voiko liigalle edes antaa palautetta jos tuntee tulleensa väärin kohdelluksi. Kun joku ulkopuolinen (liiga) puuttuisi asiaan niin muutosta saattaisi tullakin. Ei taida olla resursseja tällaiseen.
Kannattaa laittaa viestiä suoraan JYPille, nettisivuilta löytyvät yhteystiedot esim. Kari Tynille. En tiedä meneekö asia sieltä eteenpäin, mutta se varmaankin joka tapauksessa se on suorin tie.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Olen otteluketjussa sanonut, että toisessa ottelussa Boycea blindside taklauksella taklannut Rautiainen saa siitä tilanteesta kuitin seuraavassa ottelussa Jyväskylässä. Näin kävi.

Olen myös sanonut otteluketjussa, että tänään JYP hakee sarjan ainoan ryöstön Hämeenlinnasta. Näin kävi.

Nyt sanon, että JYP pistää sarjan poikki keskiviikkona. Piste.
 

Ralph

Jäsen
Kyllä se nyt niin on, että tämä sarja taitaa olla ratkennut. JYP ollut neljässä ekassa pelissä, HPK on vain kotona saanut hallittua peliä, JYP myös vieraissa. Eilen Max Wärn ja Antti Jaatinen ottivat JYP:n miehiltä samaa roolia mitä HPK:n rottailijat ovat tehneet ja Kerhon miehet oli heti pulassa. Lisäksi se 5-3YV ratkaisu, siitä ei onnistumista kun tullut.

HPK:lta uskomaton saavutus oli päästä runkosarjassa kuuden joukkueen, joten onnistunut kausi joka tapauksessa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Toivottavasti pojat pääsee paineettomasti keskiviikkona Jyväskylään. Vaikka kausi siellä loppuisikin, niin on tämä kausi helvetin positiivinen kaiken kaikkiaan. On uusi yleisöennätys ja ylisuorittanut joukkue. Homma on palannut raiteilleen, niin kuin pitääkin. Jatko tästä sarjasta näyttää epätodennäköiseltä, mutta perkele taistellaan nyt. Jokainen ottelu on mahdollisuus. JYP on ollut kova, siltä on löytynyt ylimääräisiä vaihteita koneistosta. Ei muuta kuin taistele Kerho! Katsotaan mihin riittää, parempi voittaa aina!
 
Eilisen pelin tuijottelu-episodista tulee väistämättä mieleen Big Train –sketsisarjan tuijottelukilpailut.

Tämä sarja ei ole ohi ennen kuin se on ohi mutta helkkarin mehukas sarja tästä on saatu aikaiseksi – tätä on tuote nimeltä jääkiekko parhaimmillaan ja siitä kiitos molemmille joukkueille. HPK ei ole koskaan suosikki minulle ollut mutta kyllä tämän kevään taisteluilmeinen yhteiselo on lisännyt positiivisia tunteita oranssipaitojen suuntaan. Tästä on ollut HMV kaukana.

JYPistä voisi nostaa vaikka kuinka monta äijää esiin mutta muutama pelimies saa nyt erityismaininnan;

Veikko Viitanen
Lahjattomat harjoittelee ja perusjyrät jyystää runkosarjoja alusta loppuun mutta sitten on nämä playoffien erikoismiehet kuten Mikko Viitanen. Nyt Tyni Mikolle 10 vuoden playoff-sopimus käteen; Mikko saa treenailla omassa rauhassa runkosarjassa ja voi käydä jokusen pelin pelaamassa pelituntumaa ylläpitäessä mutta sitten kun tosipelit alkavat niin Veikko astuu estradille.

Perusteluksi riittävät virmasmaisesti txt-tv –skouttaus; en tässä ehdi tarkempaa analyysia tehdä mutta lyhyesti vain;

Viitanen JYPissä
runkosarjassa: 171 ottelua, 6 maalia
pudotuspeleissä 55 ottelua, 8 maalia

Eli runkosarjassa Mikko tekee maalin joka 28. ottelu ja pudotuspeleissä maalin joka 7. ottelu.

Ja näistä Viitasen 8:sta pudotuspelimaalista ainakin kaksi on voittomaaleja jatkoajalla ja ainakin yksi on voittomaali varsinaisella peliajalla, tämä myös samalla koko ottelun ainoa maali. Joskus kun ehdin niin pakko tsekata kaikki ottelutilastot oikein ajan kanssa.

Ja nämä Veikon maalithan ovat vain silkkaa bonusta sen päälle että mies hoitaa Tarkin baaritiskillä myös portsarin hommat. Mikko Viitanen on hieno mies.

Sitten toinen heppu Inner Circleä mukaillen

Bad Boyce, Bad Boyce
Whatcha gonna do, whatcha gonna do when he comes for you! YEAH! Darryl Boyce on hieno mies ja pesunkestävä playoff-jyrä valtameren takaa. Välillä on nenä poskella tai päätä pitää ruuvata takaisin paikoilleen mutta Darryl se pistää menemään. Ja todellakin Boyce päässyt kerhomiesten ja –fanien ihon alle, heh – ja veikkaan että tämä jätkä parantaa mitä pidemmälle pelit etenee. Plussaa myös aloitustaidoista.

Italialaista isotissiä mukaillen; Boyce, Boyce, Boyce – I’m looking for the good time!

Naapurirapussa asuu joku Selin, taidanpa mennä postiluukusta tuijottelemaan että mikäs se on miehiään.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Naapurirapussa asuu joku Selin, taidanpa mennä postiluukusta tuijottelemaan että mikäs se on miehiään.

Kannattaa olla varovainen. Selin saattaa soittaa Virtasen paikalle. Selittele siinä sitten virkavallalle, miksi ja ketä olet tuijotellut...

HPK on parantanut peliään, mutta uskoakseni sarja katkeaa jo keskiviikkona. Iso yllätys tai järkytys ei sen venyminenkään olisi, mutta se vaatii kerholta jo aivan toisenlaisia otteita kuin kahdessa aiemmassa Jykylän pelissä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kyllähän tämä sarja aika taputellulta vaikuttaa. Suurin mielenkiinto ainakin allekirjoittaneella liittyy nyt siihen että kuinka saamarin kovaa se HPK tulee keskiviikkona, luulisi että joka jätkällä on sillon kaikki pelissä eikä mitään menetettävää. Luulisi että siellä käy jalat vähän eri tahtiin kuin kahdessa aiemmassa pelissä. Siitä sitten joko saavat hengen päälle tai se on hei hei HPK. Mikäli sieltä se isompi vaihde löytyy silmään laittaa niin voi tämä sarja vielä henkiin herätä, mutta mikäli ei löydy niin ihan ansaitusti sitten kesälomille.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Odotan mielenkiinnolla Viitaluoman+muun joukkueen reagointia tähän pukukoppikäytävä-gateen. Siellä on uhottu-"että jos tälle tielle JYP halusi lähteä niin nönnönnöö..".

Voi olla että vastaan tulee vihainen joukkue mutta todennäköisempää on se että tuo negatiivinen uho vie tunteen yli vääriin asioihin. No mene ja tiedä,tunteikas sarja on ollut ja kiinnostava.

Itse aion ottaa huomenna rantapallon taskuun näin pienenä sivuhuomautuksena jos jotakuta se nyt kiinnostaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tämä kahden "HMV-joukkueen" sarja on kyllä tarjonnut melkoisen hienoa viihdettä. Paljon tunnetta, fyysisiä otteita, dramatiikkaa kentällä ja pukukoppikäytävissä, huumoria ja unohtumattomia lausahduksia. Omasta puolestani voin sanoa, että tämä sarja on myös tarjonnut yhden hienoimmista vieraspelireissuista koskaan (tappiosta huolimatta) sekä yhden suurimmista urheilujohdannaisista vitutustiloista koskaan. Tiivistetysti: playoffviihdettä melkeinpä parhaimmillaan.

Minun mielestäni HPK pelaa näistä kahdesta joukkueesta näyttävämmin ja ikään kuin "impulsiivisemmin". Otteet heittelevät enemmän huikeista heikkoihin. JYPin rutiinitaso on se puolestaan se asia, jonka ansiosta sarja on nyt 3-1 JYPille. Kyllä tuo JYP melkoinen maataloustyökone vain on ja tämä pitää sanoa vain ja ainoastaan kehuna.

Eilen HPK sai JYPin itselleni hieman yllättäen jo hermostumaan (ajattelin, että traktori ei ole suistutettavissa ojaan fyysisellä pelillä). Tässä vain nyt mentiin niin hermojen äärirajoilla itsekin, että nähtyjen yksittäisten läikkymisten johdosta peli olisi voinut ratketa JYPille jo ennen jatkoaikaa. Oli toki lähellä, että olisi kantanut hedelmää myös Kerholle.

Kun sarja on nyt JYPille 3-1, on oletettavaa, että heillä on huomisessa matsissa lähtökohtaisesti yliote hermokontrollin suhteen. Kerho onkin nyt vähän niinkuin dilemman edessä: pyrkiäkö ärsyttämään JYPiä huomennakin silläkin uhalla, että sinkoillaan itsemme pihalle jyväskyläläisten hymyillessä vieressä?

Jotenkin on semmoinen tunne, että nyt tarvitaan Jyväskylässä huomattavasti nähtyä kylmäpäisempi suoritus ja hieman tuuria, niin Rinkelinmäellä voidaan torstaina taas irroitella hieman sokkaa panikoivan ja kuumenevan JYPin kustannuksella.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Jotenkin on semmoinen tunne, että nyt tarvitaan Jyväskylässä huomattavasti nähtyä kylmäpäisempi suoritus ja hieman tuuria, niin Rinkelinmäellä voidaan torstaina taas irroitella hieman sokkaa panikoivan ja kuumenevan JYPin kustannuksella.

Muussakin viestissä on paljon asiaa ja samoja tuntemuksia tuodaan esille mitä itsellä on heräillyt. Otan kuitenkin tästä kiinni, koska olen koko sarjan ajan ollut sitä mieltä, että Kerhon on oltava se äärimmäisen ärsyttävä adhd-vittupää voittaakseen. JYPin perustaso varsinkin pleijareissa on sen verran korkeampi, että jos siellä vain pelataan kliinistä jääkiekkoa, niin noutaja tulee. Sarjassa on mielestäni pähkinänkuoressa ollut kyse siitä, jaksaako Diesel-Valtra nousta Kerhon vittusaatanaperkele-mäen päälle. Kolmesti se on jo jaksanut, mutta siltikin lähtisin vielä korottamaan mäkeä ja toivomaan, että vaikka joku akseli katkeaa. Voishan se tosin olla yllättävää, jos tarjoaisikin alamäkeä välilliä ja toivoisi, että tehdas unohti jarrut.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muussakin viestissä on paljon asiaa ja samoja tuntemuksia tuodaan esille mitä itsellä on heräillyt. Otan kuitenkin tästä kiinni, koska olen koko sarjan ajan ollut sitä mieltä, että Kerhon on oltava se äärimmäisen ärsyttävä adhd-vittupää voittaakseen. JYPin perustaso varsinkin pleijareissa on sen verran korkeampi, että jos siellä vain pelataan kliinistä jääkiekkoa, niin noutaja tulee. Sarjassa on mielestäni pähkinänkuoressa ollut kyse siitä, jaksaako Diesel-Valtra nousta Kerhon vittusaatanaperkele-mäen päälle. Kolmesti se on jo jaksanut, mutta siltikin lähtisin vielä korottamaan mäkeä ja toivomaan, että vaikka joku akseli katkeaa. Voishan se tosin olla yllättävää, jos tarjoaisikin alamäkeä välilliä ja toivoisi, että tehdas unohti jarrut.

Mainiosti laitettu, olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä. Juurikin tuo "vittusaatanaperkele-mäki" itseäni huolestutti ennen sarjan alkua, ja juuri siitä syystä en Kerhoa JYPille vastaan toivonut. Nyt on vain käynyt niin, että vaikka tylsyydestä ei sarjassa ole ollut juuri tietoakaan, on JYP aika ennakko-odotusten mukaisesti (tämän toteaminen ei hyvänen aika ole mitään keulimista), eli tavallaan tylsästi, vastannut juuri siihen haasteeseen, jonka HPK voi esittää. Mutta samassa asiassa piilee myös se Kerhon mahdollisuus, se mäki pitää vain saada korkeammaksi. Aika myöhäistä tässä vaiheessa on mitään taikatemppuja tehdä; samalla sapluunalla, mutta tasoa (ja mäkeä) korottaen.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Aika paljon itsellä muuttunut kyllä kuva koko kerhosta tän sarjan aikana. Ajattelin että kyseessä on vähän kalpamainen (pahimmillaan) neppailijaporukka, HMV:ksi tulkitsin ja että ei mitään tunteita herätä. Tässähän on saanut kyllä tämän sarjan aikana hävetä omia ennakkoluulojaan ja yllättyä positiivisesti. HPK tuntuisi olevan todella värikäs jengi! Ensinnäkin Järvinen on ollut aivan helvetin hyvä. Joukkue on kova kulmaväännöissä ja oman maalin edustalla, ja ennen sarjan alkua naureskelemani fyysisyys onkin ollut ihan totta. Varsinkin tuo fyysisyys on yllättänyt meikäläisen, Jyppi kun on ollut playoffeissa aina hemmetin fyysinen joukkue mutta Kerho on mätsännyt tähän hyvin ja joissain matseissa ollut jopa kovempi joukkue.

Tää eilien matsi oli mun mielestä lähes täydellistä playoff-hokia jos ei tuomareita oteta huomioon. Parhaita taistelumatseja pitkään aikaan liigassa!

Upeita joukkueita molemmat.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ensi kaudeksi pitää hommata sitten Tomi Mäki neloseen ja Ari Vuori vastaamaan pelaajavalinnoista, heh heh.

No ei, tuossa oli muutamassa asiallisessa viestissä kiteytetty erittäin hienosti matka alusta tähän. Tilanne on nyt se, että JYPin pitää voittaa kerran ja Kerhon kolmesti. Haastavaa on, se myönnettäköön. Luovutammeko? Emme ikinä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Kannattaa olla varovainen. Selin saattaa soittaa Virtasen paikalle. Selittele siinä sitten virkavallalle, miksi ja ketä olet tuijotellut...
Tai sitten Selin toteaa kuin räikköskimi viiltävällä jätä-mut-rauhaan-sivalluksella: "ei kiinnosta pätkääkään".

HPK on ollut JYPille samanlainen takiainen kuin Jokerit viime keväänä. Runkosarjan perusteella playoffs-sarjan haastavuus ei ollut yllätys. Maalivahtipelissä HPK:n Järvinen on ollut Tarkkia parempi, mutta toisen ottelusarjan Vehanen vs. Kilpeläinen -tapaisesta erosta ei ole kyse! Puolustuksessa HPK:n rivit huutaisivat 1-2 kokeneempaa pakkia, jotta ensimmäisten parien kuorma ei kasvaisi liian suureksi. Erityisesti erottuu Aleksi Laakso, tehotilasto kuusi pykälää pakkasella.

JYPillä puolustuksessa kiekollista roolia on ottanut Mikko Kalteva, jonka pitäisi liigassa kauden mittaan nähdyillä otteilla olla ehdottomasti mukana kevään MM-kisapaikkojen spekuloinnissa. Kristian Näkyvä ei ole ottanut kiekollisessa pelissä Sami Vatasen paikkaa, mutta kappas - plus/miinus-sarakkeessa on JYPistä parhaana +5.

Hyökkäyksen osalta JYPin valtti on ollut tasaisuus. Kun takana on neljä peliä, 18 kenttäpelaajasta vain kolme (Näkyvä, Salmio, Välivaara) on ilman tehopisteitä. Toisaalta ykkösketju on ollut maalinteossa hampaaton: sekä Perrin että Abid ovat yhä maaleitta. HPK:n hyökkäyksen ongelma on minulle mysteeri - periaatteessa vaarallista, mutta kuitenkin (anteeksi vaan) tehotonta. Yrityksestä se ei jää kiinni, mutta...

JYPin pitäisi tämä ottelusarja viedä nähtyjen matsien perusteella. Edellinen ottelu taisi olla se ratkaiseva peli. Mutta jos HPK tästä vielä nousee, Selinille (kaikesta huolimatta) joku pysti tassuun. Suikkasta hehkutettiin viime kaudella estoitta, mutta jos JYP nyt kaatuu, se on mielestäni kovempi teko kuin Pelicansin viime kauden finaalipaikka ja hopeamitali.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että olihan tuo jo aikakin kohdata HPK ja ennen kaikkea voittaa pudotuspelisarja. Marko "Kyy" Palon jatkoaikamaali on nyt kuitattu!

Viitaluoman huippukausi ja Sallisen upea profiilinnosto yli neljänkymmen paunan kausisaldoon yhdistettynä NHL-Fehriin (kova pelimies, etenkin JYPiä vastaan) sekä hienon kauden pelanneeseen Johan Larssoniin jäävät aika hailuiksi muistoiksi HPK-kannattajille. JYP oli tällä kertaa parempi.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kiitos HPK:lle ja sen kannattajille hyvästä ottelusarjasta. Siinä oli tunnetta, siinä oli rähinää, siinä oli huumoria ja siinä oli hyvää jääkiekkoa. Kiitos.
 

Viivelähtö

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Dynamo
Eipä ollut kahta sanaa kumpi oli sarjassa parempi. Onnittelut Jyväskylään. Tyhjä olo, päälimmäisenä vitutus johtuen Piispasesta, Luomalasta ja vähän Larssonista. Kahta ensimmäistä en halua nähdä lähelläkään Pallokerhoa enää koskaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös