Puolivälierät 2011: SaPKo - D Team

  • 5 769
  • 16

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Savonlinnassa pelataan pitkästä aikaa Play Off-kiekkoa. Viimeksi näin tapahtui kaudella 2007-2008, jolloin vastassa oli sen kauden ylivoimainen mestari TuTo.

SaPKo ylitti monien odotukset nappaamalla kotiedun puolivälieriin eikä kolmaskaan sija kauaksi jäänyt. Virallinen tavoite oli kahdeksan parhaan joukkoon, mutta toivottavasti kopissa on sovittu mentävän pidemmälle sillä nälkä kasvaa syödessä. Vastaan asettuu D Team Jyväskylästä, jolle playoffit on tuttua kauraa, onhan joukkue päässyt jokaisella kolmella Mestis- kaudellaan kahdeksan parhaan joukkoon nostaen joka vuosi runkosarja sijoitustaan yhdellä pykälällä.

Kauden kohtaamisissa kumpikin on voittanut vieraissa ja kotona yhden pelin eli voitot 2-2, pisteet 6-6 ja maalit 9-13 D Teamin hyväksi. Odotettavissa tasainen sarja mikä ratkeaa erikoistilanteisiin ja hyvään maalivahtipeliin. Jatkotkaan ei ole tässä sarjassa mahdottomuus, sekä yksittäisessä ottelussa että koko sarjassa.

Seuraa heitä:

Taneli Maasalo, SaPKo: Pelasi viime kaudella vastustajan riveissä pienessä roolissa ja haluaa varmasti näyttää edelliselle seuralle ja kotiyleisölle.

Jan-Mikael Järvinen, SaPKo: Runkosarjan pistepörssin voittaja, Jatkoajan MVP, Mtv3:n All Stars sentteri ja Jatkoajan 2. All Stars sentteri. Pystyykö jatkamaan samalla tasolla, jolloin pystyy yksin ratkaisemaan pelejä vai hyytyykö tosimiesten peleissä tavallisten kuolevaisten joukkoon.

Tero Koponen ja Kalle Konsti, SaPKo: Kokeneiden pelaajien pitää pystyä johtamaan joukkuetta ja etenkin Koposen pystyttävä nostamaan tasoaan alkukauden tasolle. Konstilta tuskin voi enempää vaatia nykyisessä pelikunnossa.

Ilkka Heikkilä ja Miika Viinamäki, D Team: Pelanneet SaPKossa molemmat aikaisemmin, joten samat sanat kuin Maasaloon.

Petteri Muotka, D Team: Palasi kaukaloon lopetettuaan ja pelannut kaudella 4 peliä. Haittaako tauko menoa vai onko hän syntynyt uudestaan.

Let's play good hockey
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suurin mielenkiinto minulle tässä ottelusarjassa on SaPKon yleisömäärä. Savonlinna on ollut, ja savonlinnalaiset kai vieläkin pitävät Savonlinnaa jääkiekkokaupunkina, joten jos kotiedun saavuttanut SaPKo ei saa pudotuspeleissä yli 2000 katsojan yleisöä, niin maine kiekkokaupunkina laskee. Luulisi että hyvä menestys runkosarjassa synnyttäisi Savonlinnassa jonkunlaisen buumin, eihän Savonlinna sentään mikään Mikkeli ole.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Suurin mielenkiinto minulle tässä ottelusarjassa on SaPKon yleisömäärä. Savonlinna on ollut, ja savonlinnalaiset kai vieläkin pitävät Savonlinnaa jääkiekkokaupunkina, joten jos kotiedun saavuttanut SaPKo ei saa pudotuspeleissä yli 2000 katsojan yleisöä, niin maine kiekkokaupunkina laskee. Luulisi että hyvä menestys runkosarjassa synnyttäisi Savonlinnassa jonkunlaisen buumin, eihän Savonlinna sentään mikään Mikkeli ole.
Normi savonlinnalainen on vaan sellainen hiljainen vässykkä että on tuosta noin vaan vaikeaa repiä yhtäkkiä hallille 2000 ihmistä. Homma olisi takavuosina onnistunut kevyesti ja epäilen ettei 3000 ihmistäkään olisi ollut mahdottomuus.
Kymmenien vuosien korpivaellus alemmassa sarjassa teki tehtävänsä. Ne uskolliset näkyy hallilla olevan edelleen mutta aikojen saatossa ne uudet ihmiset katosi. Ne pitäisi saada jotenkin hallille. Luulen että DTeam vastassa on mahdollista saada kotipeleihin se 1300-1400 ihmistä, mahdollisesti viidenteen otteluun ratkaisun saanti toisi ehkä sen 1600-1700...

Jos ja kun välierät alkaa ja vastaan asettuu Jukurit olen sillon todella pettynyt jos halli ei pullistele sitä 2000 ihmistä. Siinä vaiheessa mitattaisiin savonlinnalainen jääkiekkoyleisö johon minulla on kuitenkin vielä pieni luotto jäljellä. Taannoinen Jokipojat ottelu näytti että on täällä sitä porukkaa jota hallille saisi, miten vaan sen tekee. SaPKon toimistolle joka on muuten ollut erinomainen tempauksissaan tällä kaudella on siinä miettimisen paikka.

Tämä tilaisuus on käytettävä hyväksi. Nyt on mahdollista saada uusia kannattajia roppakaupalla katsomaan otteluita paikanpäälle. Ehkä johonkin peliin vaikka pieni lipunhinnanalennus tekisi gutaa.

Itse pudotuspeliparista odotan tasaista, DTeam on kuitenkin nuori ja liikkuva joukkue. Taitoa riittää sielläkin vaikka nyt esimerkiksi Jormakka ja Ikonen katoaa kuvioista pois. SaPKon pitäisi kuitenkin tämä pystyä kampeamaan itselleen. Henkinen puoli lienee DTeamilla sillä eihän SaPKo ole näitä pudotuspelejä paljon pelaillut. Tosin Mestiskarsinnassa on oltu ja ne ovat kyllä henkisesti vielä kovempia paikkoja. Uskon SaPKon hoitavan ensimmäisen otteluparin voitoin 3-1
 

Paroni69er

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Lahikainen taisi jonkun pelin jälkeen, (olisiko ollut Jokipojat peli), sanoa haastattelussa että sama kuka tulee play-offeissa vastaan, kun yhdeksän peliä ja sitten vielä ne neljä on voitettava!! Joten asenne on kohdallaan! ;) Uskon, että tästä tulee tasainen sarja, jo runkosarjan perusteellakin. D ei ole ollut kerholle mikään helppo vastus, mutta toden totta voitettavissa... kliseistä sanoa, mutta henkinen lataus ratkaisee, taitoa löytyy molemmilta!
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Aika monella Deen pelaajalla on kuitenkin arvokasta poff-kokemusta, mitä SaPKo:lla taas käytännössä ei ole yhtään. Materiaali varmaan menee aika tasan, koska Pallokerholla on terävämpi kärki, mutta jyväskyläläisillä ehkä taas enemmän leveyttä. Mielenkiintoinen sarja kuitenkin edessä, kävi kuinka kävi.

Mitä taas tulee savonlinnalaiseen kiekkoyleisöön, niin eipä sitä voi liikaa mielestäni syyttää passiivisuudestaan. Se tapa, jolla SaPKo aikanaan sukelsi mutasarjoihin oli monelle kannattajalla väärällä tavalla "ikimuistoinen", eivätkä sitä seuranneet suomisarjan ajat ihmeellisine NY Rangers- tai kubistinen pässi -pelipaitoineen nekään mitään hehkeitä muistoja ole. Senkin jälkeen ollaan onnistuttu sössimään aika ajoin väärissä paikoissa, kuten aikanaan matsissa RoKia(?) vastaan. Tuolloin oli paikalle saapunut toiveikkaita kannattajia muistaakseni keskimääräistä enemmän ja sekin ottelu mentiin sitten alistumaan lappalaisille luvuin 2-8. Nyt, jos koskaan, olisi kuitenkin paras hetki pitkästä aikaa Pallokerhon antaa todella mahtavia hetkiä yleisölleen ja houkutella sitä paikalle lisää.
 

opa27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Ässät, Detroit Red Wings, Newcastle United
Täysin makopiden linjoilla yleisömäärissä. Hyvin kuvattu savonlinnalaista toimintaa ja ajattelutapaa. Takavuosina runkosarjassakin kävi aina vähintään se "tuhat hullua". Nykyään määrä taitaa olla se 850. Muuttotappioko vienyt katsojia mukanaan?

Muutaman vuoden muualla asuneena asiat näkee hiukan eri tavalla ja arvostus vanhaa kotikaupunkia ja rakasta seuraa kohtaan muuttuu. Toivoisin että Savonlinnassa ihmiset näkisivät tämän mahdollisuutena seurata todella kaunista kiekkoa pelaavan joukkueen hienon kauden huipentumaa. Itse ainakin parilla mestispaikkakunnalla asuneena voin sanoa että SaPKo on hieno seura ja sen lippua voi pitää korkealla.

Voin sanoa että harmittaa kun en pääse seuraamaan Talvisaloon pelejä ainakaan ensimmäisellä kierroksella. Olisi hienoa jos ihmiset heräisivät huomaamaan mitä Savonlinnassa on tarjolla, eikä jäätäisi kotisohvalle tai vedottaisiin koviin pakkasiin ym. Ei tätä ole joka kevät tarjolla ja kannattaa tarttua tilaisuuteen kun nyt se kerran on!
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Harmillista, että Deelle ei tullut vastaan mitään liigatoiveita elätteleviä joukkueita, sillä nyt tämä menee vaikeammaksi: toisellakin joukkueella on todennäköisesti vain voitettavaa. Noh, toisaalta D on hivenen taas vahvistunut, kun sairastupa on tyhjentymään päin, joten eiköhän tästä oteta semmoinen 1-3 -niskalenkki ja tiputetaan seuraavaksi KooKoo, taas, pilataan samalla liigakarsinnat venyttämällä Jukureita vastaan viimoseen peliin.

Noh, ei se Jukurit kumminkaan voisi nousta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tiukka taistelupari menossa. Sinällään harmi , että kummankin joukkueen kannalta se ettei vastustaja ole hirveän mielenkiintoinen näin etukäteen. SaPKon ekassa ottelussa hieman yli 1000 katsojaa ja varmaan tänään Jyväskylässä jäädään johonkin 800 katsojan rajapaikkeille sillä tälläkaudella katsojamäärät ovat olleet pienessä laskussa eikä vastustaja ehkä mestisjoukkueista se ihan mielenkiintoisin. Saapa nähdä paljonko lippujen hinnat on kun niistä ei ole tietoa mistään. Jos nostavat liikaa niin veroittavat ainakin nuorisoa pois kun Tiistaina myös JYP:n matsi HIFK:ta vastaan jossa on täysi tupa tulossa..

Eka peli meni tiukasti D teamille. Tiukka matsi varmasti tänään myös Jyväskylässä tiedossa. Nelosketju voi olla D teamilla ratkaisijan roolissa ja varsinkin Rautakorpi on iskussa. Ottelusarjaan jos D team viellä saisi käyttöön Poukkulan niin laajuutta hyökkäyksessä alkaisi olemaan. Laukkasen ja Lahtisen tervehtyminen jokatapauksessa on tuonut joukkueseen tasapainoa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Häpeällisiä katsojalukuja Savonlinnassa! Legendaarinen SaPKo pelaa parasta kauttaan vuosiin ja näinkö yleisö palkitsee kotiedun?
 
Savonlinnassa on väkeä noin 28000 ja ympäristökunnissa taitaa olla lehmiä enemmän kuin ihmisiä eli väestöpohja on aika pieni tällä talousalueella. tuhat katsojaa Savonlinnassa vastaa 2000 katsojaa Vaasassa noin karkeasti laskien. Olen samaa mieltä, että yleisöä pitäisi kuitenkin löytyä tuo pari tuhatta myös savonlinnasta, joskus 80-luvun alussa oli kauden yleisökeskiarvo hyvin lähellä noita lukemia. Kiinnostus kiekkoon on Savonlinnassa suurta, mutta se ei tunnu konkretisoituvan katsojamääriin kovin nopeasti. Mutta keskiviikkona olen paikalla, vaikka matkaa on 300 km.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Häpeällisiä katsojalukuja Savonlinnassa! Legendaarinen SaPKo pelaa parasta kauttaan vuosiin ja näinkö yleisö palkitsee kotiedun?
1019 oli tosiaan paikalla lauantaina ja se oli minulle ainakin lievä pettymys. Odottelin tuollaista n. 1300 kovaa lätkäfania mutta piippuun jäi. Kova pakkanen varmasti verotti hieman mutta ei se ole selitys.

Toivottasti SaPKo nyt herää pelaamaan ja kaataa lopulta DTeamin. Välieräsarjassa mahdollinen vastus olisi Jukurit ja yleisöryntäys olisi selviö.
 

Laiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Nyslott Devils
Kova pakkanen ja myöhäisempi alkamisaika riittii monelle savonlinnalaiselle syyksi jäädä kotiin lauantaisaunaan.

Pakko panna vähän Linnankundia paremmaksi ja ajaa täältä 350 km päästä keskiviikoksi katsomaan SaPKon peliä.

Tänään pitää hoitaa D-team, ei kannata väsyttää itseään turhaan tässä vaiheessa. Jokainen ylimääräinen peli painaa jaloissa sitten finaalissa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Tänään pitää hoitaa D-team, ei kannata väsyttää itseään turhaan tässä vaiheessa. Jokainen ylimääräinen peli painaa jaloissa sitten finaalissa.

Kohta voisi alkaa savonlinnalaisilla painaa. Jotakin paniikkinappulaakin voisi myös painaa.

Kuka on ollut katsomassa näitä pelejä? Olisiko mahdollista saada jonkinlaista, edes lyhyttä, analyysiä, mitä siellä tapahtuu? Olisi mukava kuulla. Kiitos.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Kuka on ollut katsomassa näitä pelejä? Olisiko mahdollista saada jonkinlaista, edes lyhyttä, analyysiä, mitä siellä tapahtuu? Olisi mukava kuulla. Kiitos.

No minä kävin tämänpäiväisen katsomassa ja eihän siellä juuri mitään tapahtunut, mitä nyt DT otti ja voitti toisen kerran. Eka erä DT:n selvähköä hallintaa, vaikka numerot tasaiset olivatkin. Toisessa erässä SaPKo hieman piristyi, mutta DT teki paikoista maalit ja homma oli taputeltu. Kolmas erä olikin sitten aika unettavaa kieppumista.

Jossain 3-1 -maalin jälkeen SaPKo-leirissä peli meni todella tuskaiseksi puskemiseksi kun ei mistään saatu limppua sisään. DT:n peli sen sijaan oli rennon ja fiksun oloista läpi matsin, liekö sitten sitä playoff-kokemusta vai mitä. Jotenkin sitä toivoisi että SaPKo saisi homman juonesta kiinni, sillä muuten ennakkoon ihan kiintoisan oloinen sarja lässähtää pahasti. Samalla harmittaa SaPKon puolesta, perinteikäs ja sympaattinen seura jolle toivoisi vähän paistetta risukasaan.

Luultavasti keskiviikkona jäällä nähdään ihan toisenlainen SaPKo mitä tänään, toivottavasti yleisökin löytäisi paikalle. Vähän vaikea kuitenkaan uskoa että SaPKo sarjan enää itselleen kääntäisi.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tuolla toisessa ketjussa kirjoitettiin että D-Team on kova kun ei ole mitään menetettävää. Ei SaPKollakaan pitäsi olla seuraavassa ottelussa, koska jos ei mennä täysillä ja tehokkaasti niin kaikki on jo mennyttä.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Kuka on ollut katsomassa näitä pelejä? Olisiko mahdollista saada jonkinlaista, edes lyhyttä, analyysiä, mitä siellä tapahtuu? Olisi mukava kuulla. Kiitos.

SaPKo jää lähinnä kaksinkamppailuissa toiseksi ja se on kääntänyt nuo pelit. Jotenkin ainakin eilen näytti siltä, että Konsti on ainoa "tähtihyökkääjistä", joka todella laittaa ilman varomista itseään peliin. Esimerkiksi Koposelta melko heikko esitys eikä Essen paljoa jäänyt pahemmaksi.

Maanantain pelihän itsessään oli vallan viihdyttävää melskaamista, oli vauhtia, vaarallisia tilanteita ja muutamat avautumiset. Ja Heikki Pusan maalin kaltaista rannelaukausta ei näe ikinä liigapeleissä. Melkein lähti kuin itseltä ulkojäillä.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Edessä on vieraspässeille vierasottelu ja toivon SaPkolle pässien luonne siinä pelissä. Viime ottelun suur-numeroinen maaliero ei kerro muuta kuin se, että D-team on lyötävissä.

edt: yhdys sanat
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös