Puolivälieräsarja kevät 2011: Lukko-KalPa

  • 79 778
  • 321

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Nebula kirjoitti:
Nimenomaan sitä meinasin.

Miksi et sitten kirjoittanut niin? Kirjoitit, kuten yllä on nähtävillä; "Taitoa KalPalla on hyökkäyksessä vähintään yhtä paljon, kuin Lukolla".
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä sarja menee Kuopioon suoraan neljässä pelissä tai sitten 4-1 voitoin. Lukko voi taas ostaa uuden joukkueen ensi kaudelle.

KalPan henkinen kantti mureni viimeisessä runkosarjakohtaamisessa, ja raumalaisten yliote pitää myös puolivälierissä.

P. Virran eväät on jo tältä kaudelta syöty, kun R. Urama vasta nauttii kalakukkoa alkuruoaksi.

Adam Masuhrin kannattaa pitää pää ylhäällä ja polvisuojat tiukalla. Kysy vaikka Keräsen Jannelta.

Raanta torjuu ekan pelin Lukolle ja sen jälkeen "viikatemies" Noronen hätistää KalPan junnut lopullisesti kesälomille.

------

Mutta ihan oikeasti, mielenkiintoinen sarja tästä tulee. Tasaista vääntöä on odotettavissa. Ei varmaan mene 4-0 kummalekaan. Viikon päästä nähdään miten homma lähtee käyntiin.
 

Korinekki

Jäsen
Suurin ero joukkueiden välilllä on sentterikalustossa. Lukon nelikko on valovuoden edellä KalPan vastaavaa. Joka osa-alueella.
Veikkaan, että ensi perjantaina nähdään erittäin fyysinen Lukko.
 

ileis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko tulla huutelemaan vieraisiin pöytiin, koska oman joukkueen puolivälieräketju on vielä vastustajaa vailla. Omalla tavallaan tämä on kyllä erittäin mielenkiintoinen pari ja seuraavalla Korinekki-lainauksella alustan oman puolueettoman mielipiteeni.

Suurin ero joukkueiden välilllä on sentterikalustossa. Lukon nelikko on valovuoden edellä KalPan vastaavaa. Joka osa-alueella.

Tämä on kyllä totta. Lukon sentterinelikko hakee vertaistaan SM-Liigassa ja Kalpan vastaava häviää kyllä tämän osaston paperilla ihan pystyyn. Toisaalta on kyllä todettava, että Kalpan laituriosasto puolestaan on Lukon vastaavaa laadukkaampi. Itse antaisin kyllä puolustuksenkin osalta pienen edun Kalpalle ja maalivahdeissa vastaavasti kallistun Lukon suuntaan. Lukko vie Kalpaa fyysisyydessä, ja Kalpa puolestaan on Lukkoa liikkuvampi. Mielenkiintoista sarjaa uskaltaa kyllä odottaa ja tsemppiä molempiin leireihin.
 

öRRi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Calgary Flames
Erittäin mielenkiintoinen ja ennakkoon tasaisin kaikista puolivälieräsarjoista. Etu ei tässä sarjassa ole kummallekaan joukkueelle suuri, mutta Lukolle asettaisin ennakkosuosikin raskaan viitan kannettavaksi. Tästähän on toki pelkkää hyötyä KalPalle, eikä itseäni ainakaan haittaa että altavastaajina lähdetään.

Jos tästä meinataan jatkaa, niin ratkaisijoita pitäisi alkaa löytymään vähän leveämmältä rintamalta. Viimeistään nyt on Lakun aika tehdä tasonnosta ja nousta siihen viimekauden hurjaan vireeseen. Jos tämä tapahtuu, ja Kisu ja Sakke nousevat taas sille tasolle mitä ovat parhaimmillaan tällä kaudella olleet, sillä erotuksella että osuvat tolppien väliin useammin, niin alkaa KalPalla olemaan laidoilla kolme sellaista taikuria että luulisi vähän kapeammalla sentteriosastollakin pärjäävän. Päälle Kerman ja Pesonen, ja toivottavasti Pakarinenkin ottaa samanlaista roolia kun Härski aikaisemmilla kausilla, niin löytyy noille taikureille niitä miehiä kavereiksi jotka pistävät kiekkoja häkkiin. Ennakkoon kuitenkin helppoa nähdä hyökkäys Lukolle, juurikin KalPan viimeistelyongelmien ja Lukon selvästi kovemman sentteriosaston turvin.

Pakisto KalPalle jos pysyy terveenä, tuskin kaipaa hirveästi perusteluita. Josko Mashurkin löytäisi sen Anderson-vireensä kauden tärkeimmillä hetkillä?

Mokkeosasto Lukolla leveämpi, toivottavasti Arska jaksaa painaa loppuun saakka huippuvireessä jolloin tämä alkaa mennä aika tasan.

Eiköhän tässä tulla reilusti viihdyttäviä pelejä näkemään, täpinöissä tässä jo seuraavaa viikkoa odotellaan :) .
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sentteriosastolla tosiaan Lukolla on selvä etu, muilla osa-alueilla mennäänkin sitten melko tasoissa. KalPan osalta pitää siis vain toivoa että Ölvecky on täydessä iskussa, koska miestä todellakin tarvitaan.

KalPan ailahteluista on myös puhuttu ja kyllähän sitä joulun alla pahaa tappioputkea olikin ym. Koska kuitenkin ollaan samoissa pinnoissa, niin se tarkoittaa että jossain vaiheessa ollaan menty myös lujaa. Viimeiset 20 peliä eteni kuitenkin 2p/peli tahdilla eli ihan sopiva kevätvire tuntuu olevan päällä. Keskenkauden tulleet hankinnat ovat myös osuneet hyvällä prosentilla, ja hyökkäyspäähän tulleet Pesonen ja Ölvecky eivät noissa TOP5-listoissa vajaan kauden takia näy.

Jokatapauksessa tiukkaa tulee ja kyllä sitä vähintään kuutta ottelua voi odotella. Jonkinasteinen altavastaaja-asema käy mainiosti ja ihan hyvä aloittaa Raumalla, jossa kaikki paineet on Lukolla. Pitemmän päälle sitten kotiedusta varmasti Lukolle etua, ainakin jos sinne seiskapeliin asti mennään.

Niin ja viime kaudella taisi KalPa myös tiputtaa pistepörssin voittajan puolivälierissä.

EDIT: Maalivahdeista että KalPa viime kausista poiketen lähtee selkeällä ykkösmaalivahdilla liikkeelle. Tästä on myös positiiviset fiilikset, eipä tarvitse arpoa mitään vaan Ahonen pelaa joka pelin. Mielenkiinnolla seurataan miten Lukon peluutus etenee, kun Raanta pelaa ekan pelin.
 

Graves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ennakkoon erittäin mielenkiintoinen pari. Kaksi taitavaa ja hyvään kiekolliseen peliin pystyvää joukkuetta. Tämän lisäksi kovuutta löytyy kummaltakin.

Monet tuntuvat noteeraavan Kalpan puolustuksen Lukon edelle. Voipi olla kovempi, mutta Lukon eduksi on minusta laskettava se, että pakisto on rakennettu PO-kiekkoa varten. Rantanen, Kuukka, Pratt, Honkaheimo ja varauksin Pettinen. Kaikki pystyvät kovaan kamppailupelaamiseen.

Yv-osaamista ei ole oikein kuin Aallolla, että olisiko siinä Lukon heikkous pakistossa. Yhtä kaikki maalin tekeminen Lukkoa vastaan tulee olemaan vaikeaa, näin uskon.

Kalpa oli pelottavan liukas viimeisessä kamppailussa Äijänsuolla. Varmasti hieno ja rehti ottelusarja luvassa. Toivottavasti kovia taklauksia nähdään sen viimeisen runkosarja kohtaamisen malliin. Varsinkin Kivimäki antoi Lukon puolelta hyviä osumia ja Lannon Kalpalta.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Höpö höpö. Täysi rähinä päälle vaan, mitä pitäisi vielä säästellä kun pelataan kevään viimeisiä pelejä ja naamassa kasvaa karvaa.

Täysin samaa mieltä, pelit kuumenee kaukalossa joten ei jatkoajassa saa jäädä heikommaksi. Jonka takia murskaankin nyt omat analyysisi.

Lukkohan on täysi ostojoukkue ja KalPa luottaa omiin junnuihin, sillä on uniikki pelitapa ja identiteetti. Tästä jo sympatiapisteet KalPalle.
Totta, kalpalla on uniikki pelitapa mutta se ei ole lukkoa vastaan tällä kaudella toiminut, yksi poikkeus vahvistaa säännön Weakmanin ajoilta. Tottakai kalpan on pakko luottaa omiin junnuihin kun ei ole massia ostaa oikeita pelaajia;)

Niiralanmontun tunnelma vastaan kettukolon hissuttelut 6-0.
Lukon hallissa on viimeksi ollut kunnon hulabaloo -05 puolivälieräsarjassa hifkiä vastaan ja viimeistään ekan matsin mahtavan voiton jälkeen samaa luvassa johon savolaiset eivät pysty vastaamaan.

Kaiken takana ei ole nainen vaan penkin takana mies. Pekka Virta. Molemmat valmentajat hieman Shrekin näköisiä mutta kyllä Pekan pelitapa ja karisma on omaa luokkaansa. Rale on sellainen söpö nallekarhu vain. KalPalle tämä kategoria.
Enpä nyt tiedä miten söpö se Rale muka on.

Lukon maalivahtipeli on vähintään kysymysmerkki. Joku Raanta ja hermoheikko halonhakkaaja joka vielä pelikiellossa. KalPassa huimavireinen Ahonen. Pisteet Kuopioon.
Runkosarjan keskinäisissä otteluissa Ahonen ei ainakaan olisi saanut kiinni edes uimapatjaa. Noronen ilmiliekeissä ja Raanta vähintään maalivahtiryhmän 3. paras maalivahti tässä otteluparissa.

KalPan puolustus on Lannonin johdolla valmis kovaankin peliin. Sotaratsu +11 Kukkonen on kevään luottomies. Lukon osasto on heikompi. Masuhrilla on henkinen yliote Lukon hyökkääjiin. Pisteet KalPalle.
Rantanen ja Prattin mahdollinen pelaaminen pitävät siitä huolen että p-pisteiden välissä ja siitä maalia lähempänä edes käymässä ollut kalpalainen palaa vaihtoaitioon häntä koipien välissä ja täynnä mustelmia. Masuhrin kannataa todellakin pitää se pää pystyssä koska joka ilta/koko ilta tulee. Ja vielä Aallon ruoska puhuu tämän ottelusarjan aikana sujuvaa maalien kieltä.

Hyökkäysosasto henkilökohtaisen taidon suhteen tasan. Päivän vire ratkaisee ja tässä KalPa ottaa niskalenkin paremman valmennuksen ansiosta. Runkosarjan meriitit ei paljon paina. Pisteet KalPalle.
Lukon ylivoimasesti kalpaa paremmat sentterit vastaan kalpan vain vähän lukkoa paremmat laiturit. Lindgren liekeissä, Tukonen hyvin levänneen selkänsä kanssa, Petruzalekin huikea huikea kevät, kolmosen Kauvosaari ja Kivimäki ihan playoffien kynnyksellä olivat pitelemättömiä. Tähän kun lisätään/toivotaan että rapakon takaiset miehemme Mo ja Mäk löytävät punaisen langan niin huhhhu.

Kyllä sarja menee Kuopioon suoraan neljässä pelissä tai sitten 4-1 voitoin. Lukko voi taas ostaa uuden joukkueen ensi kaudelle.
Tähän loppuun himmaan sen verran että suoraa neljässä pelissä en usko lukon tätä vievän mutta viime kaudesta PALJON viistastunut raumalaisryhmä ei anna kalpalle yllätysmahdollisuutta. Kaipa sitä täytyy ens lauantaiksi kuopioon itsensä vääntää jos lippuja vaan jostain onnistun saamaan, kaikki ilo irti poffeista.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
No niin hyvät herrat ja naiset. Tässä parissa kohtaavat siis Lukko ja KalPa. Pari edellistä kautta ollaankin väännetty turnekilaisnappiverkkariperunatoistohuumorikansaa vastaan kerran voittaen ja kerran häviten. Vaihtelu virkistää sanoisi joku tähän väliin.

Lukko on paha vastustaja - ei toki täysin voittamaton. Samanlainen kiima päälle kuin viime keväänä Tepsillä oli, niin kaikki on mahdollista, jopa voittamattoman RTK-Lukon lyöminen. Mikkihiiret vs. fyysinen Lukko. Virta vs. Urama. Ahonen vs. Noronen. Tässäpä etukäteen mielenkiintoisimmat parit.

Otetaan kaikki ilo irti tästä sarjasta Virran Pekan johdolla. Kerran vielä pojat! Ensi kaudesta kun ei tiedä. Voinee olla paluu "arkeen" edessä...

Alkaisi jo!
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Alkaisi jo!
Täältä toisesta vinkkelistä katsottuna on hyvä, ettei ala ihan vielä. Sen verran löytyy noita pikkukolhuja eri pelaajilta, että toipumisaika tuli tosi tarpeeseen. FC-reilumeiningi on kuitenkin se, että molemmilla valmentajilla olisi kaikki pelaajat käytettävissään.

Mutta onhan tämä ns. kaikkien mahdollisuuksien sarja. Kumpi vaan voi mennä jatkoon, ja sen menijän ennustaminen on kyllä vaikeaa, vaikka vaihtoehtoja on vain kaksi.

Runkosarjan kohtaamisilla ei ole mitään merkitystä, eikä oikeastaan millään muullakaan asialla joka vähänkin liittyy historiaan. Vain se hetki tässä ja nyt ratkaisee kaiken. Peli muuttuu enemmän pelaajien peliksi, ja valmennuksen rooli on tarkkailla kenellä peli kulkee minäkin päivänä. Sitä kautta sitten kuumille pelaajille enemmän työaikaa. Lisäksi maalivahtipeli näyttelee isoa osaa koko paletissa.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kenttäspekulaatioita

Kylläpä alkaa kivasti vatsassa kihelmöimään, kun lueskelee näitä palstaveljien kommentteja tulevaan taistoon liittyen. Yksi merkille pantava seikka molempien joukkueiden hyökkäyskalustossa on se, että kummallakaan ei ole varsinaista selkeää ykköskenttää vaan laajempi arsenaali laatuhyökkääjiä. Tämä myös vaikuttaa mahdollisten "jarrukenttien" roolitukseen. KalPallahan varsinaista jarrukenttää ei ole ollut kauden aikana ja näin ilmeisesti myös jatketaan. Toisaalta Rissasen hyvä vire Saken ja Kisun keskellä voi pistää tämänkin pakan vielä uusiksi. Itse toivoisin kentät miltei näin:

Laakkonen - Miettinen - Kerman
Pesonen - Ovechkin - Pakarinen
Salminen - Rissanen - Kiiskinen
Salo - Laakso - Riekkinen

Ekasta kolmesta kentästä eniten peliaikaa sille, joka on kyseisessä pelissä kuumana ja puolestaan jarrukenttä ottamaan Lukon "kuumimman" kokoonpanon pois pahanteosta. Jos jollain alkaa piiputtaa, niin sitten Junnilan jalkoja kehiin vaan.

Tämä ottelupari varmisti ainakin sen, että ensi perjantaina tulee tarkastettua yksi halli lisää, sillä Raumalla ei ole tullut aiemmin kiekkoa katseltua. Toivottavasti tarjoillaan tiukkoja? ... sillä ei taida pumppu kestää ilman paria rauhoittavaa erätaukoshottia.

ps. Toivottavasti Musta Verkosto muistaa koetella viikatemiehen hermoja tyyliin "Ota Mika lääkkeet!"
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Toivottavasti tarjoillaan tiukkoja? ... sillä ei taida pumppu kestää ilman paria rauhoittavaa erätaukoshottia. "
Tarjolla on ainakin tiukkoja tilanteita, jos ei muuta. Jos viunaa meinaat ottaa, niin se onnistuu nopeasti laskettuna ainakin kolmesta baarista. Foster´s, Fox Grill Bar ja sitten jonkin sortin jäykkiä saa ylätorin päässä olevalta tiskiltä. Onko Yläpesää muuten olemassa enää. Siellä joskus juotiin aikuisten juomia aikanaan.

Kyllähän mielenkiintoinen ottelupari Lukko-KalPa on. Tasaista varmasti tulee olemaan, koska en usko Lukolta samanlaista mahalaskua nähtävän, kuin vuosi sitten. KalPa on jollain lailla jäänyt aina kovin etäiseksi seuraksi varmaan jo maantieteellisten tosiasioiden vuoksi. Case Masuhr/Keränen taisi olla ensimmäinen kohtaaminen näin Jatkoajan välityksellä KalPan kannattajiin, jossa saattoi olla ripaus tunnettakin mukana. Nyt saadaan kähjätä keskenämme ehkä jopa seitsemän ottelun verran.

Vahvuudet on varmasti jo lueteltu läpi aika tarkasti tässä ketjussa. Eli ratkaisijan rooliin jääkin siis tunne, ottelukohtainen vire ja kylmähermoisuus. KalPan liike on parhaimmillaan jotain uskomatonta, johon Lukkokaan ei pysty vastaamaan. Onneksi ei taida KalPassa olla sellaista yli-ihmistä, joka jaksaisi viime Rauman vierailun ensimmäisen erän ensiminuuttien vauhtia koko ottelusarjan läpi. Siitä olisi voinut ottaa opetusvideoita junnuille. Toisaalta myös, kun Lukon peli alkoi kulkemaan, niin savolaiset oli kyllä hätää kärsimässä.

Kotivoiton merkitys on suuri Lukolle jo henkisestikin ensimmäisessä pelissä. Jos tulee turpaan, niin Uraman ja poikien kassit ei saa vetäytyä talviunille, vaan silloin on kaivettava ne henkisen puolen pallit puntariin ja alkaa kilpasille ihan tosissaan Virran poikain kanssa.

Perjantaina paikanpäällä, kun kiekko putoaa jäähän. Siis jos kuolo ei korjaa tahi pillu vie maille vierahille.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tarjolla on ainakin tiukkoja tilanteita, jos ei muuta. Jos viunaa meinaat ottaa, niin se onnistuu nopeasti laskettuna ainakin kolmesta baarista. Foster´s, Fox Grill Bar ja sitten jonkin sortin jäykkiä saa ylätorin päässä olevalta tiskiltä. Onko Yläpesää muuten olemassa enää. Siellä joskus juotiin aikuisten juomia aikanaan.

Penaltypubissa tarjoillaan myös jäykkää. Entinen Yläpesä on nykyään se VIP-tila.
 

Ketunkolo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea FC
ÖÖh. Meniköhän tuo kakkosen sentterin nimi nyt ihan oikein? Tarkoittanet ilmeisesti Ölvecky? Olisihan se toki todella hienoa, jos meillä pelaisi Ovechkin tasoinen "kakkossentteri"...

Teidän täytyy keksiä jotain muuta käyttöä Alexander the Greatille, sillä hän on laituri. "hymiö"

Kyllä odotan tästä sarjasta tasaisempaa kuin viimevuonna. Kuusi peliä vähintään hinkataan, että ratkaisu saadaan, veikkaan ma. Odotan kuitenkin, että Lukko menee jatkoon tästä parista. Heitän, että 4-2 voitoin, viimeinen jatkoajalla.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Samanlainen kiima päälle kuin viime keväänä Tepsillä oli, niin kaikki on mahdollista, jopa voittamattoman RTK-Lukon lyöminen.
Moni unohtaa sen, että Tuomaisen veto sisään ekassa pelissä ja tepsin kiimaa ei oltaisi nähty. Pienestä nämä on välillä kiinni.

Kalpa on Lukolle vastustajista mitä parhain. Lukolle sopii vastustaja joka yrittää myös itse pelata ja tämä nähtiin runkosarjassakin. Joukkueet jotka vain puolustavat ovat saaneet Lukon kovan hyökkäysarsenaalin välillä turhautumaan.

Voimasuhteissa hyökkäys menee selkeästi Lukolle ja maalivahtiosasto lievästi. Pakisto aika tasan, mutta pienen edun ehkä Kalpalle anntaisin, vaikka Lukon pakisto ehkä soveltuukin PO:den kovempaan linjaan kuin nappi silmään. Tämä toki oma puolueellinen mielipide ja uramawavat voivat toki omansa esittää vaikka niitä ei minään pidetäkään ;).
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Aika hiljaista täällä, vaikka edessä yksi mielenkiintoisimpia puolivälierätaistoja vähään aikaan. Toki kaikki huomio on mennyt HIFK:n ja Jokereiden titaanien taisteluun mutta tässä on monessa mielessä kovin taistelupari näihin playoffeihin.

Ennen kaikkea tästä sarjasta tekee mielenkiintoisen joukkueiden pelityyli. Molemmat haluavat kiekkoa ja ajattelevat peliä hyökkäyksen kautta, lisäksi löytyy paljon taitavia pelaajia joten myös hurjia yksilösuorituksia voi odottaa.

Lukko romahti viime keväänä ihan täysin mutta nyt sen suunta on ollut päinvastainen, Urama on nyt toista kertaa tilanteessa jossa sarjaan lähdetään ennakkosuosikkina ja ainakin Tapparassa hän hallitsi toisena vuonna homman jo selvästi paremmin. Lukon on oltava paljon kärsivällisempi kuin viime keväänä ja ratkaisijoiden on yksinkertaisesti onnistuttava.

KalPa taas on playoff-joukkueena aika jännä tapaus. Sen pelityyli on tuttu kaikille ja maine iloisesta hyökkäävästä joukkueesta pysyy sitkeästi. Mutta todellisuudessa KalPa on pelannut erittäin taktisesti pudotuspeleissä ja todella vienyt äärimmilleen oman pelitapansa. Sen mukana se on sitten kaatunutkin joten mielenkiintoista nähdä luopuuko joukkue missään vaiheessa jatkuvasta kiekkokontrollista.

Tämä sarja menee Lukolle mikäli Perttu Lindgren ja varsinkin Kurtis MacLean pelaavat kuten heidän tässä tilanteessa täytyy. Jos Lukko mielii menestyä niin leveyttä on pakko löytyä ja siinä kakkosketju nousee isoon rooliin. Tietenkin myös Lindgrenin on näytettävä esimerkkiä ja pakon edessä hinattava itse joukkuetta perässään. Viime vuonna Lukon kärki mureni surullisesti joten siinäkin mielessä tänä vuonna on jo pakko onnistua.

KalPa taas nousi keväällä oikeastaan ihan salaa mustaksi hevoseksi. Joukkueen hyviä otteita ei noteerattu oikeastaan missään ja ilmeisesti se myös joukkueelle sopii. Se ei vaikuta yhtä vaaralliselta kuin vaikkapa viime kaudella mutta on edelleen liikkuva ja taitava joukkue. Parhaimmillaan se liikuttaa kiekkoa hienosti ja voittaa koko ajan kaksinkamppailuja hyökkäyspäässä. Lukon onkin oltava tiiviinä pakettina.

Toisaalta kuten TPS viime vuonna osoitti niin ns. kiekkokontrollijoukkueet voivat olla Lukolle todellista myrkkyä. Urama on ilmeisesti rauhoittanut tuota järjetöntä ylöspäin puskemista joten Lukkoa ei ihan niin helposti saa pois tolaltaan.

Tämä sarja voi parhaimmillaan mennä seitsemänteen otteluun ja itse kyllä odotan jotain sellaista. Pidän tätä kovimpana ja tasaisimpana puolivälieränä tällä kaudella ja odotuksissa on korkeatasoisia jääkiekko-otteluita.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Mielenkiintoinen sarja tulossa. Silti en itse kehtaisi kalakukkojen kannattajana sanoa, että maalivahtipeli ja hyökkäyspeli olisi parempi kuin Raumalle. HERÄTYS SAVO! Lukko lähtee voittamaan tätä sarjaa ja voittaa sen varmasti jos sama vire pysyy. Vaikka tämä ruotsalais-espanjalainen pakki hakisi niitä polvitaklauksia niin kaveri saadaan kuriin Anssilla, Otolla ja pienellä varauksella Prattilla.

Huomiota sarjasta:

Maalivahti peli:

Lukolla on heittää maaliin viikatemiehenkin syrjäyttänyt Mika Noronen ja ekaan peliin Rauman omapoika Antti Raanta. KalPalla taas on heittää maaliin ailahteleva Ari Ahonen ja kun hän vuotaa kun seula niin tilalle on heittää toinen seula. Väitän, että pelkällä Raanalla Lukko voittaisi sarjan.

Puolustus:

Tämä menee suhteelisen tasan. Mutta näen, että kun Lukolla on mukana puolustuksessa henkisesti vahvoja pelaajia ( Honkaheimo, Rantanen, Aalto) niin tämäkin kääntyy Lukolle. On KalPallakin hyviä pakkeja ( Lannon, Lehtivuori, Masuhr). Lukolla on tässäkin ihan millin etu.

Hyökkäys:

Onko tässä nyt jotain epäselvää. Lukolla on heittää lähes viisi ketjua hyviä hyökkääjiä ja Kalpalla max kaksi ketjua. Lukolla on taitoa ja pelisilmää hyökkäyksessä. KalPalla on kanssa mutta reilusti vähemmän. Lukolla on ratkaisuvoimaa, joka ketjussa eli emme elä kolmen pelaajan varassa niin kuin vastustaja. Lukko tekee paikoista ja KalPa valittaa tehottomuutta.

Fanit:

Myönnän, että Lukko faneilla ei ole ollut tekemisen meininkiä vuosiin, mutta nyt ollaan otettu niskasta kiinni ja me KAIKKI RAUMALAISET lähdemme tukemaan Lukkoa ja HUUDAMME LUKON VOITTOON! Raumalla näette kunnon Villinlännen meininkiä!

Eli sarja menee Lukolle 4-1! Nyt jo KalPalle hyvää kesälomaa ja Lukolle VOITTOISAA KEVÄÄN JATKOA!
 

Susilogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Philadelphia Flyers, sympatiat Kärpille.
Maalivahti peli:

Lukolla on heittää maaliin viikatemiehenkin syrjäyttänyt Mika Noronen ja ekaan peliin Rauman omapoika Antti Raanta. KalPalla taas on heittää maaliin ailahteleva Ari Ahonen ja kun hän vuotaa kun seula niin tilalle on heittää toinen seula. Väitän, että pelkällä Raanalla Lukko voittaisi sarjan.
Millä perusteella Ahonen on ailahteleva ollut viime aikoina? Ilman tätä jätkää me ei oltais kuuden sakissa. Ilman tätä jätkää ei olis ollut 7 ottelun voittoputkea. Ilman tätä jätkää ei oltais ees koko Sm-liigassa. Itse luotan 100% Ahoseen tällä hetkellä. Ilman loukkaantumisia veskat menevät mielestäni tasan.

Hyökkäys:

Onko tässä nyt jotain epäselvää. Lukolla on heittää lähes viisi ketjua hyviä hyökkääjiä ja Kalpalla max kaksi ketjua. Lukolla on taitoa ja pelisilmää hyökkäyksessä. KalPalla on kanssa mutta reilusti vähemmän. Lukolla on ratkaisuvoimaa, joka ketjussa eli emme elä kolmen pelaajan varassa niin kuin vastustaja. Lukko tekee paikoista ja KalPa valittaa tehottomuutta.
KalPalla kaksi max. kaksi ketjua? Salli mun nauraa.
Ykköseen on heittää Kermania ja Laakkosta. Kakkoseen Pesosta,Olvia ja Pakarista. Kolmoseen Dominaattori Salmista ja Kiiskistä. Lisäksi junnu Rissanen on todella hyvässä tikissä tällä hetkellä KOLMOSEN keskellä.
Neloseen on laittaa Laaksoa, Saloa,Junnilaa...
Mielestäni KalPalla on kolmeen ensimmäiseen ketjuun todella paljon ratkaisuvoimaa laitureissa, mikäli pelaajat vain löytävät itsensä ja jokainen pelaa tasollaan.
Fanit:

Myönnän, että Lukko faneilla ei ole ollut tekemisen meininkiä vuosiin, mutta nyt ollaan otettu niskasta kiinni ja me KAIKKI RAUMALAISET lähdemme tukemaan Lukkoa ja HUUDAMME LUKON VOITTOON! Raumalla näette kunnon Villinlännen meininkiä!

Eli sarja menee Lukolle 4-1! Nyt jo KalPalle hyvää kesälomaa ja Lukolle VOITTOISAA KEVÄÄN JATKOA!
Toki. Me KalPan kannattajat nukumme vain luolissamme ja heräämme sitten ensi kauteen...

Yhtä ylimielestä toimintaa sinulta kuin eräiltä Kerhon kannattajilta Ilves -sarjassa... :)
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Outoa, näin monta viestiä eikä vielä yhtään provoa kumpaankaan suuntaan. Toivottavasti itse ottelusarjasta ei tule samanlaista nyhjäämistä, vaikka raumalaista jääkiekkoa kuvaakin sanapari moppi-floppi. Raumalaisten oikeaoppista pleijaripeliä on se, että siististi hävitään 4-0 niin ei jää jossiteltavaa kuin ehkä niille muutamalle asiakkaalle, jotka vuodesta toiseen laittavat omia rahojaan pääsylippuihin. Toki KalPakin joutuu oman osansa tekemään, ehkäpä rajuin ratkaisu olisi P. Virralta reagoida jollakin tavalla kentän tapahtumiin. Siihen Uraman henkiseen kipsaukseen ei taitaisi Yaran vuorikaan riittää.

No, tämä sarja on jo käytännössä taputeltu ja välierissä ollaan pitkän tauon jälkeen (edellisestä kerrasta on kohta jo vuosi kulunut), mutta yksi toive olisi minullakin. Toivottavasti edes muutama Lukkoasiakas tuo jälkikasvuaan ottelusarjan myötä tänne tolokun immeisten sekaan ihmettelemään ja ymmärtämään, että maailma on muutakin kuin mauton porilainen vitsi.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
No just. Suomikin olisi voittanut monta maailmanmestaruutta jos olisivat onnistuneet finaalien jatkoajoilla. Runkosarjalla ei mitään painoarvoa näissä peleissä. Raumalaisten surkea menestys playoffeissa ei sen sijaan ole pienestä kiinni.
Tuomaisen maalipaikka ei kait liittynyt mitenkään runkosarjaan vaan siihen, että peli olisi ratkennut toiseen suuntaan. Samalla myös ehkä ottelusarjakin(tosin turha tätä on jossitella enää ja varsinkaan kun kerran et pointtia tajunnut). Lukon PO historian dissaaminen taasen on vähän siinä ja siinä. Viime kausi taisi olla ensimmäinen jolloin PO:ssa oikeasti sukelsivat materiaaliin nähden. Muuten mennyt kyllä ihan rosterin tasolla ja PO esitykset menevät oikeastaan venymisen puolelle kiitos kevään 88 ja 05. Mutta vielä vähemmän entisillä PO-peleillä on merkitystä kuin tämän kauden runkosarjalla(varsinkaan kun näillä joukkueilla ei sitä yhteistä historiaa ollut PO:issa), jossa sentään joukkueiden keskenäisiä voimasuhteita mitattiin.
Pekan pelikirja vie Ralen vastaavaa 6-0. Tulet huomaamaan, että KalPa sumputtaa ja pelaa puolustuksen kautta.
Aika outoa että otat pelikirjat esille ja puhut Kalpan sumputtavan. Toki puolustuksen kautta pelaavat ja hautovat siellä paljon kiekkoa. Lukolle tuo sopii varsin mainiosti, koska joukkue on luisteluvoimainen ja hyvä taklaamaan. Tähän asti nähdyssä Kalpan pakkien peli on mennyt roiskimiseksi ja peli jäänyt avaamatta laadukkaasti. Tässä tapauksessa on jopa sumppu helppo avata jos sitä seuraa kiekottelu omassa päässä. Kiekko päätyyn ja kova agressiivinen karvaus vaan päälle, ja kiekottelu ei omissa johda mihinkään.
Lukon peräpää on hidas ja kankea, sopii hyvin liukkaille kuopiolaisille taikureille. Pertulle ennustan kiikaritehoja, eiköhän joku Laakso pimennä sen kuin katulampun potkaisemalla. aikureille. Pertulle ennustan kiikaritehoja, eiköhän joku Laakso pimennä sen kuin katulampun potkaisemalla.
Et ole tainnut paljon Lukon pelejä seurata, sillä Lukkohan avaa peliä ylöspäin omista varsin nopeasti ja todella rohkeasti.Perttu pelasi taasen jo hyvät PO:t viime keväänä, joten venymistä odotetaan entisestään kun pelit kovenevat. Tosi sen verran laadukas tuo Lukon hyökkäys ettei se jää yhden eikä kolmenkaan pelaajan varaan. Toivotaan nyt kuitenkin ettei Laakso sentään potkimaan ala.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Miten helvetissä rosterin tasolla, joka on vuodesta toiseen niitä kalleimpia, pelataan noin päin helvettiä joka kevät?

Itse asiassa menneen viikonlopun Uusi Rauma on niputtanut Lukon menestyksen satsauksiin nähden melko hyvin. Kymmenen vuoden aikana on ollut kokonaiset 3 kautta, jolloin Lukko on tosissaan alisuorittanut panostuksiin nähden. Toki tarkastelu koski vain runkosarjaa, muttei tuo väite "vuodesta toiseen niitä kalleimpia" pidä paikkaansa kyseiseltä ajanjaksolta kuin viimeisen neljän vuoden jakson. Lukko on ollut keskikastia pelaajabudjeteiltaan ja vasta viimeiset kolme kautta (nykyinen mukaanluettuna) siellä kärkiporukassa.

Uusi Rauma Lukon menestyksestä suhteessa pelaajabudjettiin

Edit. Viime kausi meni runkosarjan osalta nappiin, mutta sukellus tuli sitten pudotuspeleissä.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Edit. Viime kausi meni runkosarjan osalta nappiin, mutta sukellus tuli sitten pudotuspeleissä.

Kyllä Lukko sukelsi viimekaudella jo hyvän matkaa ennen playoffeja. Nyt suunta on ollut selkeästi erilainen ja erilaisena tulee myös jatkumaan. Nyt väännetään hiukan lisää kaasua ja ajetaan rajusti yli kuten viimekauden alussa. Tällä kaudella ollaan varmasti oltu kaukaa viisaita ja ollaan himmailtu viisaasti lähes koko runkosarja varoen pelaajien ylirasituksesta johtuvia loukkaantumisia. Lukon viimekauden alkupuoliskon pelityylihän söi joukkueesta kaikki mehut jo tammikuun puoliväliin mennessä nyt ollaan neppailtu fiksusti tähän saakka ja tällä neppailemalla ollaan kuitenkin selvitty runkosarjassa sijalle 4.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös