Puolivälieräsarja kevät 2011: Ässät-Blues

  • 98 537
  • 448

KuKKaKeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KYRöskosken PÄrske
Jaahas Blegihän sieltä tuli vastaan. Ässät on materiaalisestikin joka alueella edellä joten sarja menee Poriin luvuin 4-1.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Aika kaivaa 'Hyvissä kyttäysasemissa' -paidat kaapin uumenista ja lähteä Ässiä vastaan. Taitaa vain olla niin, että maha tuli täyteen jo puolen Suomen tsekkien kaatamisesta.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Sitten alkaa lippujen metsästys, työttömällä hitsarilla kun ei ole varaa ostaa play off-korttia...

Teoriassa Blegi on helpompi vastus Padalle kuin Porot. Tosin itse kyllä odotin sekä Porojen että Hämeen hitaiden vievän jatkopaikat joten missään nimessä ei saa lähteä takki auki pelaamaan. Mielenkiintoinen kevät tiedossa joka tapauksessa.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tämä touhuhan on tähän asti mennyt niin kuin toivottiin. Blues oli kaikkein mieluisin vastustaja ensimmäiselle kierrokselle ja mielellään vielä mahdollisimman väsytettynä. No ei enää paljon paremmin olisi voinut mennä, joten kai Espoon pojat sitten menevät jatkoon otteluvoitoin 4-0? :D
Ei kai sentään..?

Maalivahdit menee mielestäni tässä parissa aika tasan ja kun kummallakin on hyvät sellaiset niin vähämaalisia matseja tiedossa. Puolustus menee myös hyvin tasan. Kummallakin on kärkiosaaminen kunnossa. Se mistä ero syntyy on hyökkäys ja tämä menee mielestäni selkeästi Ässille. Bluesilla tänäänkin oli 1,5 ketjua. Ässät tulee painamaan täydellä höyryllä koko hyökkäysarsenaalilla ja kaikki ketjut pystyvät ratkaisuihin. Pelkkiä nimiä kun katsoo tätä ei ehkä uskoisi mutta sen tulee Espoon pojat näkemään että näin on. Kuumin ketju Ässillä on varmasti Kuparisen kenttä, missä laidoilla viilettää Ex espoolainen Savinainen ja tuleva espoolainen Huhtala. Kuumin pelaaja lienee kuitenkin Zaborsky, joka on paukutellut 7 viime pelissä 8 maalia ja jäänyt vain yhdessä ilman.

Olen aika varmana että Ässät tämän vie. En silti usko läpihuuto juttuunkaan. Luulen että Blues kiusaa Ässiä toden teolla ja pari kertaa ainakin mennään jatkoajalle. Otteluvoitot silti Poriin 4-1.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Itseäni ei ilahduttanut tuo Bluesin voitto kuin vahingonilomielessä. Selkeästi kovempi vastus näistä kahdesta tulee vastaan. No, toisaalta pääsen näkemään vieraspelit helposti kun halli lähellä eikä lippuja tarvi jonotella.

Runkosarjan perusteella pata hoitaa, mutta nyt pelataan playoffeja.
 
Nöyrin mielin tässä pitää lähteä haastamaan Salonojan spartalaisia. Viimeinen runkosarjaottelu päättyi Bluesin voittoon ja siten pieni yliote lienee espoolaisilla. Ässien tavoite oli päästä playoffeihin ja se saavutettiin. Tästä eteenpäin kaikki on pelkkää plussaa.

Veikkaan, että sarja venyy pitkäksi. Ratkaisevan niitin iske Terzinaattori.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Olihan tämä runkosarjan sijoitus huomioiden paras mahdollinen lopputulema Bluesille. Tai no, 2-0 voitto Kärpistä olisi tietty ollut vielä parempi. Vaikeaa tulee Bluesille olemaan mutta toivo elää ja Grogi-paita kaivetaan kaapista. En usko että Matikainen isoja muutoksia tekee mutta seuraavat muutokset tekisin itse nyt perjantain peliin:

- Turunen seitsemänneksi pakiksi, huilauttakoot Varakasta ja Karalahtea
- Öhmania taasen voisi huolella kuormittaa, Nöyränen jääkööt pois ja 11 hyökkääjällä mennään. Kurki voi täydentää hyökkäysketjuja tarvittaessa hajavaihdoissa

Mikäli Robinson palaa niin ilman muuta mukaan, täten saadaan lisää tuoreita jalkoja. En muutenkaan ihan täysin usko että jaloissa painaisi kaikilla hyökkääjillä. On siellä kuitenkin em. Robinson, Öhman, Nöyränen ja Lostedt joilla potkua pitäisi riittää joten perjantaille vaan tasaisemmalla peluutuksella. Ässät tullee kuitenkin aikamoisella raivolla päälle.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jaahas Blegihän sieltä tuli vastaan. Ässät on materiaalisestikin joka alueella edellä joten sarja menee Poriin luvuin 4-1.

Loistava ketjun avaus, eipä tähän ole paljon lisättävää. No oikeasti, olisihan se mukavaa saada jotain oikein asiaakin mukaan, eikä vain kisaa siitä, että olinko eka?

Blues sitten tuli vastaan. Itse olen tyytyväinen, en siksi että pitäisin Bluesia heikompana kuin Kärppiä. En oikeasti osaa sanoa kumpi olisi vaikeampi Ässille, mutta etäisyyksien vuoksi Blues. Itselläni on suht lyhyt matka Espooseen, joten mukava käydä vieraspelejäkin katsomassa.

Ässillä varmasti pieni etu siinä, että Blues veti pitkän kaavan mukaan Playoff-karsinnat, ja ainakin tänään kuormitti raskaasti avainpelaajiaan. Se ei voi olla näkymättä jatkossa.

Varmasti tiukka sarja tiedossa, kaksi kovasti taistelevaa joukkuetta vastakkain. Fyysisyyttä varmasti riittää, mutta luottavaisin mielin olen. Veikkaan, että Ässät jatkaa voitoin 4-2.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Tätä on odotettu. Viimeksi oltiin pleijareissa vuonna 2006. Silloin tuli hopeaa. Sittemmin on mennytkin vähän heikommin. Tämä runkosarja sen sijaan on ollut huima ja Ässät päätyikin aina runkosarjan toiselle sijalle. Tämän ansiosta Ässät pääsee levänneenä kolme ottelua pelannutta Bluesia vastaan. Kykeneekö Ässät käyttämään sen hyödykseen, vai kykeneekö Blues pistämään heti aluksi kampohin paremmalla pelituntumallaan?

Kummallakin joukkueella tuntuu olevan melko tasavertainen materiaali omass apäässä. Maalissa ovat liigatason huippuvahdit Tarkki ja Kilpeläinen. Puolustuksessa ovat Ässillä todella kovat nimet, kuten Uusitalo ja Caldwell. Toisaalta Bluesin Karalahti, Korpikari ja Lajunen ovat myös käyneet maajoukkueessa. Kenties se ero tulee sitten hyökkäyspäässä. Ässät on kärsinyt maalinteko-ongelmista, mutta paremmalla prosentilla patapakka on onnistunut viimeistelemään kuin Blues.

Runkosarjassa Ässät hallitsi aika hyvin keskinäisiä pelejä. Kolme voittoa Ässille (joista yksi jatkoajalla). Viimeinen kohtaaminen Porissa ratkesi vasta rankkarien jälkeen Bluesille.

Liikkuvaa, aktiivista ja työteliästä peliä tullaan varmasti näkemään.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Ässät - Blues

Kaksi Ässät-Kärpät -peliä nähneenä olisin toivonut Näätiä vastaamme. Kummassakin pelissä Ässät oli joka alueella edellä.

Bluesia en ole tänä kautena nähnyt mutta (radion perusteella =) huomattavasti v-mäisempi/sinnikkäämpi vastus on nyt Padalla edessään. Toisaalta nyt vaihtuu 8 tuntia rantatietä puolet lyhyempään matkaan Esbohon...

Mutta kävi miten kävi, hienoa että tosipelit pääsevät alkamaan - ja vastassa on ei-niin-taitava-mutta-helevetin-sinnikäs-joukkue isolla J:llä. Paras voittakoon!!
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Lyhyttä ja melko objektiivistä listausta:

maalivahdit: 50-50
Lähtökohtaisesti tasan. Kummallakaan kassarilla ei ole kummoista playoff-kokemusta.

puolustus: 55-45 Ässille
Ässillä hienoinen etuasema. Ykkösmiehet Karalahti ja Uusitalo menevät tasan, mutta leveys on parempi Ässillä.

hyökkäys: 65-35 Ässille
Selkeästi ja joka rintamalla ratkaisevasti Ässille. Mielenkiintoista nähdä kurittaako hyvän playoff-vireeseen äitynyt raumalaislähtöinen Lammassaari missä määrin Ässiä?

valmennus: 55-45 Ässille
Blues-kaksikolla enemmän playoffkokemusta, mutta on se Kivikin ollut finaaleissa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ulostinkin jo tuonne Ässien puolelle pidemmän stoorin mutta lyhykäisyydessään;

Maalivahdit

Bluesille 51-49, vain siksi, että Tarkilla on se hitusen enemmän PO pelejä kuin Kilpparilla (6 vs. 0). Tosin Kilpparilla on karsintapelejä joissa tuskin ainakaan helpompaa ole pelata.

Pakisto

Materiaalisesti melko tasainen, mutta Ässien pelitapa täydentää paremmin ja siksi Ässät on tässä edellä. Tässä parissa pisteet 65-35 Ässille, viisikkopuolustuksen paremmuuden takia. Aika paljon muuten Kärppiä vastaan tuli YV hyökkäyksiä Blegin päätyyn.

Hyökkäys

Ei kahta sanaa, Ässät edellä ja roimasti. Armia, Zaborsky, Yetman, Huhtala, Santavuori ovat kaikki kovia, ratkaisuihin pystyviä pelaajia. Lisäksi taustalla on vielä kentällinen laitureita erilaisiin rooleihin ja sieltä löytyy vielä pari tyyppiä joita voisi nostaa ratkaiseviin rooleihin. 70-30 Ässille.

Ottelusarja menee poikki viidennessä ottelussa Porissa, Blegin ainoa voitto tulee toisessa kotipelissä.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yleisöntuki
100-0 Ässille.
Näinköhän on yksikään Espoon peli edes loppuunmyyty.

Voi Porilaisten toimesta olla. Varmaan 30% tulee olemaan Espoossakin porilaisia. Isomäki sitten taas tulee olemaan tulikuuma paikka.

Näin helsingissä asuvana olen kyllä erittäin ilonen Bluesin saamisesta vastustajaksi.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toinenkin puoli on.

paineet: 90-10 Ässille
Koko kaupunki odottaa Ässiltä välieräpaikkaa. Espoossa ollaan suht. tyytyväisiä tähänkin.

Noh Ässät lähti kauteen tavoitteena päästä edes playoff peleihin joten kai ne paineet ovat tasoissa. On vain voitettavaa enään, tavoitteet on jo saavutettu.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Toinenkin puoli on.

paineet: 90-10 Ässille
Koko kaupunki odottaa Ässiltä välieräpaikkaa. Espoossa ollaan suht. tyytyväisiä tähänkin.

Tämä on totta. Siksi olisikin tärkeää että Ässät pystyy ensimmäisen kohtaamisen Porissa viemään. Bluesin mahdollisuudet meinaa omasta mielestäni lepäävät aika pitkälti perjantain Porin pelissä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Noh Ässät lähti kauteen tavoitteena päästä edes playoff peleihin joten kai ne paineet ovat tasoissa. On vain voitettavaa enään, tavoitteet on jo saavutettu.

Nälkä kasvaa syödessä. Kyllä Porissa ollaan aika pettyneitä jos Ässät lähtee nyt heti laulukuoroon.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Veikkaan, että sarja venyy pitkäksi. Ratkaisevan niitin iske Terzinaattori.

Minäpä taas veikkaan, että sarja tulee olemaan lyhyt ja menee selvästi Ässille. Tämä siis jos Ässät malttavat pitää päänsä kylmänä ja keskittyvän siihen mihin koko kauden ovat keskittyneet eli omaan peliinsä. Silloin ei pitäisi olla mitään hätää ja Eero hoitelee puolustuksen pikku kämmit tuttuun varmaan tyyliinsä.

Bluesin paras ase on ehdottomasti ärsyttäminen ja suoranainen provosointi. Mikäli Zabo ja kumppanit kompastuvat tähän niin sarja voi venyä muutaman pelin pitempään mutta silti uskon vakaasti että Ässät menevät tästä parista joka tapauksessa jatkoon.

Blues on ehdottomasti parempi vastustaja Ässille kuin Tsek... korjaan siis Kärpät. Siellä oli kuitenkin sitä taitoa piilossa niin paljon enemmän, että jos olisivat pystyneet pelaamaan joukkueena (kuten Blues) niin vaikeaa olisi ollut kellä tahansa vastustajalla. Bluesilla on kyllä paljon raatajia ja puurtajia mutta yksilötaitoa vähemmän.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kovasti jouduttiin taistelemaan Kärppiä vastaan. Toivottavasti paukkuja vielä riittää. Jos maalintekoon saataisiin terävyyttä uskon Bluesin pystyvän haastamaan Ässät.

Mikä on muuten Robinssonin tilanne? Ehdottomasti suklaaraketti mukaan jos on kunnossa. Toisi hieman terävyyttä hyökkäyspäähän. Tämä tarkoittaisi käytännössä Nöyräsen tai Lostetin tiputtamista kokoonpanosta, mutta samalla saataisiin neloseen ihan käyttökelpoinen kenttä Robinsson-Öhman-Nöyränen/Lostedt. Öhmankin alkanut hieman heräilemän ja tänäänkin yksi upea syöttö ylivoimalla. Toki voi olla, että Robinssonin tulon myötä ketjut menevät kokonaan uusiksi. Mene ja tiedä.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Tässä on talvi katseltu Urho totalilta pelejä ja jos blegi vie pelinkin niin olen hämmästynyt!

Pitäis olla "pala kakkua" Ässille. Tosin eihän tuolla hirveesti ole pudotuspelikokemusta. Tässä se Petun mahdollisuus onkin; hämmentää tunteikas Pata ulos itseasiasta. Suurin kysymys on pystyykö Ässät keskittymään olennaiseen l. pelien voittoon. Jos pystyy niin kiekko-espoon laulu loppuu lyhyeen...
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kiva saada uutta vastusta pudotuspeleihin. Toki viimeiset kuusi vuotta vastukset ovat vaihtuneet aika tiiviisti poislukien se yksi joukkue. JYP, Tappara, HPK, HIFK, Jokerit, Pelicans, KalPa, ja nyt Ässät. Pari noista edellämainituista toki vain pronssipelin verran, mutta tosiaankaan muita joukkueita ei ole kohdattu kahteen kertaan noina vuosina kun Kärpät oli kuusi kertaa vastassa. SaiPa ja Ilves ovat vielä kokematta.

Mielenkiintoinen vasus kyllä, vasta nyt alan kunnolla tutkimaan pelipäiviä kun en aikaisemmin viitsinyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös